Hráči Slavie

Hodnocení slávistů - finále MOL Cupu

Slavia opanovala i domácí pohár a po 77 letech slaví double! Finále s Baníkem mělo grády. Ve skvělé kulise se hrálo s maximálním nasazením. Atmosféru rozvířilo i několik rozhodnutí rozhodčího. Resumé ale bylo jasné - Slavia byla lepší a zaslouženě vyhrála!

Na úvod bych netradičně začal pochvalou divácké kulisy. Finále poháru totiž v tomto směru nabídlo vrchol české fanouškovské scény. Střetly se dva nejlepší fanouškovské tábory a bylo to znát. Atmosféra byla elektrizující a k vidění bylo několik skvělých choreografií. Oboustranně to bylo špičkové představení! Výtku lze mít jen k nedůstojnému vniknutí policie na hrací plochu po závěrečném hvizdu, ale to je v utkání pořádané FAČRem klasika. Kaňkou je i zbabělé pozápasové napadení videorozhodčího ze strany fanoušků Baníku. Dá se ale předpokládat, že šlo o akt jednotlivce nebo několika málo lidí, velmi pravděpodobně podnapilých. Fanoušci si za včerejší finále zaslouží absolutorium, dotyčný/í pachatel/é pak dopadení a přísný trest.

Když už jsem zmínil útok na rozhodčí, tak nemohu více neprobrat jejich výkon, který byl velmi diskutovaný. Jde samozřejmě o dění okolo penalty, z které padla důležitá úvodní branka zápasu. Já jsem měl za to, že Ngadeu byl při snaze hlavičkovat udeřen rukou do obličeje. Úder to sice nebyl prudký, ale Procházka vůbec nebyl v souboji a bez jakékoliv snahy hrát míč vyloženě plácl po našem obránci. A zkuste si hlavičkovat a dostat rukou do nosu. V takovém případě to podle mě byla zřejmá penalta. Záběry ale nebyly dostatečně průkazné a objevily se i názory, že obránce Baníku našeho hráče jen zatáhl za rameno. Striktně vzato to faul i tak je, na druhou stranu kontakt by v takovém případě nebyl až tak zásadní, takže by se dalo uvažovat o puštění zákroku jako v případě Brabce v zápase Slavia - Plzeň. Pro mě je tedy zásadní, zda Procházka trefil Ngadeua do obličeje. Pokud ano, tak je penalta jasná, pokud ne, tak je přísná, ale v zásadě obhajitelná, takže nelze videu zazlívat, že nezasáhlo. Ostatně video mlčelo i v neděli, když byl dle názoru mnohých fanoušků z obou stran barikády v pokutovém území faulován Souček. Prostě nešlo o zjevný 100% penaltový zákrok (i když aspoň na 80 % to dle mě bylo), tak se hrálo dál dle rozhodnutí sudího na hřišti. To, že je absurdní, jak se v průběhu sezony mění používání videa, jsem zmiňoval už minule...

Druhým diskutabilním momentem bylo následné vyloučení Baroše z lavičky za nesportovní chování. Důvodem bylo poničení střídačky, když legenda Baníku v návalu vzteku několikrát pěstí udeřila do vybavení stadionu. Měl jsem za to, že příčinou červené karty byly nadávky rozhodčímu, což Baroš dělá opakovaně, vyhazov za poničení lavičky mi osobně přijde přísný a asi i trochu úzkoprsý, jak uvedl trenér Páník. Na druhou stranu prostě platí jednotná pravidla pro všechny a Baroš není žádný nadčlověk (ačkoliv se tak mnohdy při výstupech s rozhodčími chová). A pokud už na to upozorní čtvrtý rozhodčí, tak hlavní asi nemá jinou možnost než vyloučit, aby zjevně nechyboval... Další věcí je ale obecně nepřesný výkon sudího Ardeleana. Za několik taxativních zákroků (volejbal Filla, taktické zatažení soupeře zezadu od Frydrycha) neudělil kartu a naopak si snažil uměle zjednat respekt až příliš mnoha žlutými kartami za řeči. Hráčům se nedá až tak divit, že jim tečou nervy, když pískáte oboustranně nepřesně a děláte ze sebe hlavní hvězdu zápasu, pane rozhodčí! Z mého pohledu také po penaltě a vyloučení Baroše došlo ke klasickému kompenzování, kdy si rozhodčí říká, že rozhodl přísně a následně je po zbytek zápasu mnohem mírnější na potrestaný tým. Výsledkem tak bylo několik zjevně otočených rohů a až absurdně vysoký poměr faulů zhruba 3:1 v neprospěch Slavie, což dění na trávníku a oboustrannému nasazení týmů opravdu neodpovídalo.

A teď už konečně k fotbalu, ke kterému paradoxně není až tak co dodat. Slavia totiž byla výrazně lepší a vyhrála zaslouženě. Baník sice předvedl ohromnou snahu, ale fotbalově na nás prostě neměl a naši skálopevnou obranu přes veškeré nasazení nedokázal překonat. My sice umíme zahrát směrem dopředu lépe, i tak jsme si ale vytvořili několik dobrých šancí. Většinu vychytal Budínský, pojišťovací druhou branku ale nakonec dokázal přidat Masopust! Nezbývá tak než s uspokojením dodat, že vedle poháru pro mistra ligy získáváme i trofej pro vítěze poháru! Pro slávisty je to skutečně sezona snů a já doufám, že se z blaženého snění ještě nějakou dobu nebudeme muset budit!

Hráči jsou hodnoceni na stupnici od 1 (nejhorší) do 10 (nejlepší).

Ondřej Kolář - 6 - Střela na něj díky skvělé práci obrany nešla ani jedna. I tak působil jistým dojmem, ke konci zápasu jednou výborně stáhl náročnější centr a jednou zastavil tečovaný míč letící mimo bránu tak, že z něj nebyl roh. Rozehrávku měl o něco těžší než v neděli, protože Baník byl aktivnější. Až na jeden nepovedený výkop z druhé půle ji zvládl.

Michal Frydrych - 7 - Jeho nasazení do základní sestavy mohlo působit poněkud překvapivě, do zápasu s Baníkem se ale typologicky hodí a nejde jen o zvýšenou motivaci proti bývalému klubu. Frydrych hrál dozadu poctivě a nic si nekomplikoval. Dopředu se snažil a povedl se mu třeba hezký průnik před centrem Masopusta a ranou Součka do nastřelené ruky bránícího soupeře. Také sám velice pohotově a z těžší pozice zakončoval v první půli, Budínský ale dobře zasáhl.

Michael Ngadeu Ngadjui - 10 - Zeď! Famózná hlavičkářský výkon. Baník všechno hrnul vzduchem a makal naplno, právě naše dvě stoperské věže ale odrážely jakékoliv útoky. Ještě výraznější byl v této činnosti Ngadeu, který jistě vyhrál až neuvěřitelné množství hlav. K tomu přidal i velmi dobrou práci nohama s míčem a u penaltové situace skvěle předskočil zamrzlého Procházku.

Simon Deli - 8 - I Deli prokázal velkou sílu v osobních soubojích a podal výborný výkon. V závěru se nebál ani několika zdánlivě ledabylých, ale skvěle provedených kliček. Na začátku se mu párkrát nepovedla rozehrávka a v tomto směru by mohl být přesnější, ale je v tom i snaha nevolit alibistické řešení.

Jan Bořil - 6 - Odehrál nadprůměrný zápas, i když tentokrát nepatřil k nejvýraznějším postavám zápasu. V první půli velice dobře centroval na hlavičku Součka. Ve druhé pak fauloval Filla poblíž pokutového území.

Lukáš Masopust - 7 - Poslední týdny po herní stránce trochu ze své skvělé formy ztratil a pomaleji se rozjížděl i ve finále poháru. V úvodu byl aktivnější Zmrhal, postupně se ale Lukáš do zápasu dostal. Hezky třeba ve druhé půli centroval na Součka a zejména si výborně naběhl a ještě lépe zakončil při naší druhé brance. Tam byl Masopust tísněný Fleišmanem a měl míč na slabší levou nohu, přesto se trefil dokonale. Přesně takhle bych si ideálně představoval kvalitu Slavie v zakončení.

Tomáš Souček - 7 - Taky na Tomášovi je vidět, že za sezonu má odehráno opravdu hodně zápasů a trochu mu chybí lehkost, kterou oplýval při největší formě. S Ostravou se rozjížděl pozvolněji, měl třeba zbytečnou ztrátu na vlastní polovině. V pvní půli se prosadil k hlavičce, ve druhé pálil v dobré možnosti do ruky bránícího hráče. S velkým přehledem pak proměnil důležitou penaltu v 37. minutě. Ve druhém dějství měl také důležitý podíl na jisté hře naší obrany.

Ibrahim Traoré - 6 - Podobně jako celá Slavia tak i Ibra hrál nadprůměrné utkání. Poctivě pracoval, více ale nezazářil. V útočné fázi nemá až takový přehled a někdy by měl hru zrychlit a nepředržovat míč. Dobře nevyřešil třeba nadějné přečíslení na levé lajně, když měl nahrávat Zmrhalovi dříve a přesněji. Musel odstoupit po špatném došlápnutí a vynucené střídání za Krále nám paradoxně pomohlo.

Josef Hušbauer - 6 - Snažil se a celkem byl vidět, výrazněji se do dějin utkání ale nezapsal. Standardní situace v poslední době zahrává hůře, než je u něj zvykem.

Jaromír Zmrhal - 6 - Nastoupil po delší pauze zaviněné zraněním a nezklamal. Zvláště v úvodu utkání patřil mezi naše aktivnější hráče, ocitl se v první šanci zápasu, při níž bylo jeho zakončení bohužel zblokováno. Postupem času se trochu vytrácel, ale celkově podal nadprůměrný výkon.

Milan Škoda - 6 - Jeden z lepších výkonů našeho kapitána z poslední doby, kdy mu to příliš nejde. Na finále poháru se ale vyhecoval a byl ve hře dost cítit. Hned v úvodu dobře prodloužil těžký míč ve vápně na Zmrhala. Ve zbytku zápasu se sice sám k nebezpečnému zakončení nedostal, ale aspoň dřel a vytvářel servis pro ostatní hráče v podobě udržených míčů.

Alex Král - 8 - Poslední dva zápasy nebyl v sestavě, v Olomouci ale připomněl, proč je jeho přestup považován za trefu do černého. Traoré nehrál špatně, Král hrál ale ještě o dost lépe. Hlavně směrem dopředu, kde prokázal skvělý přehled a vyslal několik parádních kolmic, což vyústilo v pojišťující trefu Masopusta. Dozadu pak tradičně poctivě makal. Skvělé střídání, které nám umožnilo dohrát závěr v zápasu v relativním klidu!

Peter Olayinka a Ondřej Kúdela nejsou hodnoceni, protože hráli příliš krátce.

finále - Středa 22. 05. 2019 19:15

MOL Cup, 2018/2019
0 - 2
0 - 1
FC Baník Ostrava
FC Baník Ostrava

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

37. Tomáš Souček (pen)
77. Lukáš Masopust

Komentáře (97)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Hodnocení slávistů - finále MOL Cupu

    SirCohen     před 28 dny 23.05.2019 13:11 |  
    2 12

    Podle pravidel fotbalu měl být Baroš za své jednání jenom napomenut, úmyslné poškození vybavení hřiště je pouze nesportovní chování. Co rozhodčího vedlo k tomu, že to posoudil jako hrubé nesportovní chování, netuším. Ani ze zápisu z utkání to není patrné.

    • Re: Hodnocení slávistů - finále MOL Cupu

      Harvey     před 28 dny 23.05.2019 13:26 |  
      5 0

      Náčelníku nechci vypadat jako kverulant, ale nemohl rozhodčí přihlédnout k intenzitě. Ta se přeci v pravidlech nedá stanovit a je to na posouzení sudím. Podrazit někoho a podrazit někoho tak, že udělá salto je přeci rozdíl. Pokud bychom se řídili striktně pravidly, tak by mohl Frýdek vytrhat v Edenu všechny nové sedačky a dostal by jen žlutou.

      • Re: Hodnocení slávistů - finále MOL Cupu

        SirCohen     před 28 dny 23.05.2019 13:32 |  
        0 2

        Tak samozřejmě cítím rozdíl mezi vytrháním všech sedaček na stadionu a proražením plexi na střídačce. V zápisu je, že několikrát udeřil do krytu střídaček, až rupnul.

        Jinak intenzita zákroků ve hře se v pravidlech rozebírá dost podrobně, to bych nesrovnával s jednou větou o poškozování vybavení.

    • Re: Hodnocení slávistů - finále MOL Cupu

      jufoun (přítel SN)     před 28 dny 23.05.2019 13:29 |  
      2 0

      Nedivil bych se kdyby to bylo za nadávky a urážky.
      Baroš měl ukončit kariéru, takhle se akorát shazuje.

      • Re: Hodnocení slávistů - finále MOL Cupu

        SirCohen     před 28 dny 23.05.2019 13:33 |  
        0 1

        Taky bych se tomu nedivil a čekal bych to spíš než poškození střídaček. O nadávkách ale v zápisu není ani čárka.

      • Re: Hodnocení slávistů - finále MOL Cupu

        Ondráš     před 28 dny 23.05.2019 15:00 |  
        1 1

        Určitě volil i nějaká zlá slovíčka. Míla může být rád, že vůbec dohrál většinu zápasů při tom, co na hřišti předvádí.

    • Re: Hodnocení slávistů - finále MOL Cupu

      Snivec     před 28 dny 23.05.2019 13:42 |  
      7 6

      Barose sem netahej, toto je "Hodnocení slávistů - finále MOL Cupu"

      • Re: Hodnocení slávistů - finále MOL Cupu

        SirCohen     před 28 dny 23.05.2019 13:48 |  
        2 5

        Pokud jsi četl celý článek, rozhodčím a Barošově incidentu je tam věnováno půl odstavce, takže to sem asi patří taky.

        • Re: Hodnocení slávistů - finále MOL Cupu

          Snivec     před 28 dny 23.05.2019 13:56 |  
          4 3

          tak to mas pravdu, obsah clanku je uplne o necem jinem nez o hodnoceni slavistu

    • Re: Hodnocení slávistů - finále MOL Cupu

      tomblesk     před 27 dny 24.05.2019 03:19 |  
      1 0

      To je klasická situace konfliktu/rozpornosti/ skutku a jeho popisu v normě … Zařízení stadionu se ničit nemá … a nejde vůbec o to, zda zařízení zničí úplně či jenom částečně … Prostě jde o charakter a způsob jednání. Dělal, co se nemá /jeho blbost/ ať se nediví. A tvrdost trestu je úplně něco jiného. I když třeba trest byl tvrdý /neadekvátní provedení skutku/ prostě se měl ovládnout a bušit třeba do země /trávníku/ ale i to je součást stadionu … Rada je prostá: nebušit do ničeho, co mi nepatří A basta! Nechť si nyní buší do své palice - ta to potřebuje asi nejvíc! Taky už není na stadionu, že? Prostě stalo se, co se stát nemělo a hlavně nesmělo dělat - to je jádro pudla! Zákaz je zákaz. Kdyby fanoušek, co nesmí na hřiště, tam přesto vnikl, tak bude nemilosrdně zpacifikován a až následně potrestán on nebo i někdo jiný. Páník byl ke skutku zády, ale jiní ne. Že po tom jankovi hned někdo neskočil a nezpacifikoval ho, je trochu divné /existuje něco jako dělba práce a zodpovědnosti v realizačním týmu/. Že potřebují zvláštního hlídače pro Baroše je jejich věc, když ho chtějí mít v mančaftu, přesto, že je to pošuk !!
      Když chceme mít na stadionu fanoušky, musí tam být i antiraplové, co jim /fanouškům/ případně zatrhnou típec, když budou dělat, co nesmí ...třeba vniknout na hřiště!

      • Re: Hodnocení slávistů - finále MOL Cupu

        SirCohen     před 27 dny 24.05.2019 07:55 |  
        0 0

        Tak to nejsme v rozporu, zařízení se ničit nemá a dokonce je v pravidlech popsáno, jak má být takové chování potrestané.

  2. Re: Hodnocení slávistů - finále MOL Cupu

    DF007     před 28 dny 23.05.2019 14:10 |  
    29 0

    Tak a máme všechny významné české trofeje - mistr ligy, vítěz poháru a prvenství v U19. Děkuji všem za úžasnou sezónu a mám ještě jedno malé přání, poražte v neděli Spartu.
    A na závěr bych se zde veřejně rád omluvil několika osobám, které jsem při jejich příchodu považoval za nemístné. Zejména jsem byl proti příchodu trenéra Trpišovského. Za jeden a půl sezóny nám přinesl tři trofeje a skvělou prezentaci v Evropě. Patří mu velká omluva a smekám klobouk za to, co pro klub udělal.
    Dalšími v řadě jsou hráči Coufal a Kúdela. Coufal měl sice trochu slabší závěr sezóny, ale prakticky celý rok odváděl fantastické výkony. Pokud dostal šanci Ondra Kúdela, tak nikdy (a on skutečně nikdy) nezklamal.
    Pánové děkuji a ať žije Slavie.

  3. Re: Hodnocení slávistů - finále MOL Cupu

    vlk30 (přítel SN)     před 28 dny 23.05.2019 15:37 |  
    10 0

    Abych se přiznal jsem v šoku snad poprvé mám hodnocení skoro u všech plejeru o stupeň nižší. Mě zase ten výkon nepřišel tak úplně nadstandardní proti jiným jarním utkáním i když tedy znamenal zisk hodnotné trofeje a tím i slavného double. Atmosféra top top top. Strašně jsem byl nasranej na fizly a jejich nástup na plochu i s řvoucím psím doprovodem, nicméně to koriguji, protože o to požádal pořadatel kdyby ne, tak by tam případi nešli Kdo vede český fotbal víme. Trochu je kaňkou poničení vagónu vlaku i když to nebylo nijak masivní, tak je to škoda po takovém úspěchu. No teď se v neděli jen radovat veselit a oslavovat máme opravdu co obzvlášť když nám k tomu bude dělat stafaž rudá bída, to tady nebylo milion let.

  4. Hodnocení

    Dr. Fe1     před 28 dny 23.05.2019 15:56 |  
    4 20

    Některým níže uvedeným hráčům bych dal o stupeň lepší hodnocení:

    Kolář - včera byl jistota. Střely na něj sice nešly, ale centry stahoval, dobře rozehrával, všechno bezchybně.

    Frydrych - velmi dobrý zápas, zejmíéna když si uvědomíte, že se do hry moc nedostává. Hrál tvrdě jednoduše, nekompromisně - podobně jako Ngadeu a hrozil i dopředu.

    Bořil - zapomněl jste u něj na jeho šanci v první půli, kdy si to hodil podélně kolem vápna a pěkně vystřelil. Sedmičku by zasloužil určitě.

    Naopak Milana Škodu je škoda hodnotit. Vy oceňujete už i to, že se jednou za zápas vzmohl na jakýsi náznak čehosi, ale tohle je opravdu zoufale málo. Kdyby to byl kdokoliv jiný než legenda, tak si myslím že by dostal tak za 4. V nejlepším případě za 5, ale to jen proto, že jsme jako tým uspěli. 6 je nepřiměřeně vysoká známka. Ale abych byl objektivní, měl tam ještě jednu hlavičku kterou jste nezmínil, takže byl na svoje současné poměry opravdu lepší než jindy, ale ani tak to na 6 není.

    • Re: Hodnocení

      Wulfstan (přítel SN)     před 28 dny 23.05.2019 17:30 |  
      7 2

      Máš pravdu, doktore. Milan podal kvalitní výkon, dobře na sebe vázal obránce, i zakončovat se pokoušel a je dobře, že se vrátil do základní sestavy a já doufám, že tam zůstane alespoň do doby, než koupíme nějakého toho superšutéra.

      • Re: Hodnocení

        Dr. Fe1     před 27 dny 23.05.2019 23:22 |  
        0 10

        Tak jestli jste spokojen s hroťákem co dá za 34. kol ligy + nějáký ten domácí pohár celé neuvěřitelné 4 góly ze hry, jako s odpovídajícím útočníkem pro mistra ligy, kterého lze nahradit jedině superšutérem, tak to opravdu nemá debata smysl.

        • Re: Hodnocení

          Wulfstan (přítel SN)     před 27 dny 24.05.2019 08:47 |  
          6 1

          Rozhodně netvrdím, že debata s tebou má smysl. Tvrdím, že Milan v tomto zápase nezahrál úplně špatně a že zatím lepšího útočníka nemáme.

          • Re: Hodnocení

            Dr. Fe1     před 27 dny 24.05.2019 19:18 |  
            0 8

            Trapný pokus o podpásovku. Já narozdíl od tebe diskutuji k tématu normálně a bez invektiv, takže pro inteligentního člověka debata se mnou smysl má.

            Tvrdit samozřejmě můžeš co chceš, ale je to čím dál tím víc mimo mísu, obhajovat 4 gólového snajpra s tím že je nejlepší. Není.

            • Re: Hodnocení

              Wulfstan (přítel SN)     před 27 dny 24.05.2019 20:22 |  
              3 1

              Tak to tu asi není inteligentní nikdo, protože se s tebou nikdo moc bavit nechce, ty podpásovko. :-))

              • Re: Hodnocení

                Dr. Fe1     před 26 dny 24.05.2019 21:27 |  
                0 8

                Nemáš si svůj trolling a ubohé podpásovky jak obhájit. To že je vás tady takových bezargumentačních nul co se sem chodí "poprat" více, není žádný argument pro cokoliv ohledně mojí osoby.

                Normální inteligentní člověk diskutuje o fotbale a tříbí si názory podle názorů ostatních, ke kterým má základní respekt a neuráží je. Tím spíš když se jedná o fanoušky téhož klubu. Ty sem chodíš urážet a vyvolávat konflikty a ještě ve své omezenosti myslíš, jakej seš pašak, když je vás takových víc.

    • Re: Hodnocení

      tomblesk     před 27 dny 24.05.2019 03:29 |  
      1 1

      Známkuje tady Alanor! Až budeš známkovat místo něj ty, tak si taky budeš vyžírat totéž co on od nás ...Buď rád!
      Na známky nekoukejme, je to tady jen hra. "Když nejde o život" však víš o co jde. Je to divné, ale jde o hovno!! Klídek a dík Alanorovi, že s námi tuhle hru o hovno hraje, aspoň se pobavíme - pravda každý jinak! A navíc, kdo si nehraje, tak nezlobí ...

      • Re: Hodnocení

        Dr. Fe1     před 27 dny 24.05.2019 19:26 |  
        0 6

        Tady je přece normální, že každý kdo chce napíše svůj pohled, svoje známky. To není nic pro Alanorovi, že to vidím trochu jinak než on.
        To je právě diskuze, kde se mohou lidé vzájemně obohacovat svými odlišnými názory a kdo není úplně hloupý (jako např. jistý člověk trochu výše) tak o těch odlišných názorech přemýšlí a utváří si tím i vlastní názor a koriguje ho.

        Takže to je naopak přínosné a žádná "válka", tu z toho dělají jen někteří hlupáci.

        • Re: Hodnocení

          Dr. Fe1     před 26 dny 24.05.2019 21:38 |  
          0 7

          Ještě doplním, že většina těch konfliktu dychtících lidí se tady pozná podle toho že umí jen dvě věci: klikat minusy a když už se vzmůžou na to něco napsat, tak je to urážka někoho jiného. Maximum toho co jsou schopni je poměřovat si svoje pindíky, kdo je větší borec a kdo koho víc pozuráží.

          Tahle intelektuální elita se sem bohužel nahrnula zřejmě z oficiálek, odkud je vyhodili a celé tohle fórum soustavně kur.í k obrazu svojí proklatě nízké inteligence. Takže spousta lidí, co sem přispívali, už sem ani nechodí.

        • Re: Hodnocení

          tomblesk     před 24 dny 27.05.2019 18:31 |  
          0 0

          Jo, tak to beru ...

  5. Re: Hodnocení slávistů - finále MOL Cupu

    CyWilly     před 28 dny 23.05.2019 15:59 |  
    12 0

    Já jsem si říkal, jestli desítka, kterou jsem dal Ngadeuovi, není prostě moc. Jestli to nepřeháním. Naonec jsem mu jí tam loupnul a koukám, že jsem nebyl sám. Moje slávitické začátky se datují do doby, kdy nám v obraně vládl Suchopárek, Pěnička, Lerch atd. Pár skvělých obránců už tady bylo, ale Ngadeu je absolutní vrchol toho, co si představuju pod pojmem kvalita na stoperovi. Prosím, prosím neprodávat, neodcházet, dát mu modrý z nebe, ale ať tahle zeď zůstane tady. Dvojka N+D ve středu obrany je prostě top! Jinak hodnocení dle mého prakticky přesné. A ještě bych chtěl pár vět k oběma kotlům. To, co předvedla TS i chachaři mi rozbrečelo manželku a to se ani nekoukala, jenom u toho seděla a pracovala na notebooku! Ona se tedy kdysi v pubertě rozbulela i u BH 92010, když tam skandovali "Pusťte Donnu k maturitě" a obecně tyhle skandovačky zvládá dost blbě (taky bulela u hromadného tancování lemurů v Madagaskaru), ale to nic nemění na tom, že to byla fakt síla! Takhle nějak si já gaučák, co jde na fotbal maximálně třikrát ročně, představuju top fandění vás maniaků, co jste tam každý týden a jezdíte s klubem po všech čertech. Obrovskej respekt! A to fakt na obě strany, ty chachaři byli taky skvělý! Dámy a pánové, tleskám všema čtyřma končetinama! Díky vám i hráčům za skvělý zážitek. Howgh.

    • Re: Hodnocení slávistů - finále MOL Cupu

      bongor     před 28 dny 23.05.2019 19:12 |  
      8 0

      No vidíš a disciplinárka zahájila s fanoušky obou táborů disciplinární řízení.Na příští finále bude snížená kapacita stadionu a místo jedné řady sedaček bude vždy řada stolků,na které fandové před zahájením zápasu položí ruce
      rubem nahoru a budou je moci zvednout jedině o poločase.Mluvím dobře soudruzi z DK?

      • Re: Hodnocení slávistů - finále MOL Cupu

        CyWilly     před 28 dny 23.05.2019 20:24 |  
        0 0

        No a co kdyby si lidi radši sedli, ruce za záda jako ve škole, narovnat záda a mlčet? Když už, tak už. Mmch to jako fakt to řízení? WTF? Asi kulivá těm světlicím. Nebo kvůli omezenosti DK?

      • Re: Hodnocení slávistů - finále MOL Cupu

        tomblesk     před 27 dny 24.05.2019 03:34 |  
        0 0

        jen jestli soudruzi z DK rozeznají rub a líc ruky. Ty vole, kdo to bude kontrolovat a zjišťovat důkazy! To bude teda fuška a třeba i džob. Třeba se i Románek s Dášou do toho pustí a bude klid na frontě ….

  6. Re: Hodnocení slávistů - finále MOL Cupu

    electropope     před 28 dny 23.05.2019 16:42 |  
    1 20

    Jakkoli Baroše za ty roky, co si myslí, že pro něj pravidla neplatěj, vyloženě nesnášim a může si za to hlavně sám, včerejší vyloučení považuju za nesprávný a zbytečnou kaňku na zápase - poničil jednorázovej banner, kterej tam dneska už ani není, to je toho.

    Fér je i přiznat, že kdyby se stejná penalta pískla proti nám, praskaly by slávistům vzteky žilky, dost dobře bych se bez ní obešel - vyhráli bychom tak jako tak.

    Výkon jinak skvělej a podtrhující naši dominanci po celou sezonu, tentokrát hlavně ze strany defenzivy. Záloha už mi několikátej zápas připadala dost utahaná, museli si hrábnout na dno a dojet to na vůli, což je taky moc cenná zkouška, ale dobře, že už sezona končí a všichni si vydechnou.

    • Re: Hodnocení slávistů - finále MOL Cupu

      Wulfstan (přítel SN)     před 28 dny 23.05.2019 17:25 |  
      12 1

      Já férově přiznávám, že kdyby stejná penalta byla písknutá proti nám, řekl bych si: "Sakra, proč na něj ten Ngadeu (Deli, Bořil, Coufal, Souček...) hrabal."

      • Re: Hodnocení slávistů - finále MOL Cupu

        Alky (přítel SN)     před 28 dny 23.05.2019 18:21 |  
        14 0

        Přesně. Já už si několik let říkám, jaký bych na daný zákrok měl názor, kdyby se pískal opačně. A zrovna včera jsem si říkal, že bych si akorát zanadával na jednoho z našich hráčů. Byl to nesmyslný faul, ale byl. Všude jinde na hřišti by se každý vztekal, že to rozhodčí nepískl, tak proč to nepískat i ve vápně. Obránce tam není od toho, aby tahal, strkal nebo rozhazoval rukama jak se mu zachce.
        Nejdřív úder do hlavy, a pak přidržení při snaze o výskok. Za mě není o čem. A jestli se někdo takového chování ještě zastává, tak podporuje ten pravý český "fotbal", kde se buď píská každý nafilmovaný pád, nebo naopak ve vápně mohou obránci skoro vše (ruce, lokty, držení za dres apod.).

        • Re: Hodnocení slávistů - finále MOL Cupu

          HUSAR (přítel SN)     před 28 dny 23.05.2019 19:40 |  
          4 0

          Vzpomeňte na bořilovu pently v Opavě. Taky si jen položil ruku na rameno a byla jasná.

    • Re: Hodnocení slávistů - finále MOL Cupu

      Jandys26     před 28 dny 23.05.2019 17:34 |  
      16 1

      Pokud by něco takto poničil fanoušek v hledišti před zraky pořadatelů, tak by to pro něj byla na zápase taky konečná, nevidím důvod proč by na hráče mělo být pohlíženo jinak. Frustraci chápu, ale pokud ji nedokáže udržet v přijatelných mezích, tak za ni musí nést následky.

      • Re: Hodnocení slávistů - finále MOL Cupu

        bongor     před 28 dny 23.05.2019 19:16 |  
        11 0

        Býval to kvalitní striker,ale teď ze sebe jedině dělá pitomce.Vyloučen byl naprosto správně.

    • Re: Hodnocení slávistů - finále MOL Cupu

      electropope     před 28 dny 23.05.2019 20:35 |  
      1 9

      lol. pardon, zapomněl jsem, že tady hledat férovost má smysl jako hledat perly na hnojišti.
      já teda doufám, že takovýhle mr*ky hned tak znova písknutý neuvidim, ať už pro nás nebo proti nám. enjoy.

      • Re: Hodnocení slávistů - finále MOL Cupu

        Wulfstan (přítel SN)     před 27 dny 23.05.2019 21:41 |  
        2 0

        Co zkusit si hledat tu tvou férovost někde jinde?

    • Re: Hodnocení slávistů - finále MOL Cupu

      Leksel     před 27 dny 23.05.2019 23:56 |  
      3 0

      ad Baroš - to je impulzivní zcela neadekvátně reagující osoba absolutně neschopná ovládat svoje emoce, taková ostravská modifikace Řepky.

      • Re: Hodnocení slávistů - finále MOL Cupu

        Hesmir (přítel SN)     před 27 dny 24.05.2019 01:48 |  
        4 0

        Tak Řepka je taky odkojen Baníkem :P

        • Re: Hodnocení slávistů - finále MOL Cupu

          Leksel     před 26 dny 24.05.2019 22:45 |  
          3 0

          Ale tím blikancovým magorem se nejvíc "předved'" u bolševika.

  7. Re: Hodnocení slávistů - finále MOL Cupu

    ColinSKS     před 28 dny 23.05.2019 17:01 |  
    4 6

    právě jsem vystřízlivěl a je to neuvěřitelný pocit - tohle bych přál všem fanouškům. titul a titul. těším se na neděli a nevím co od toho očekávat. z mého pohledu je mi to jedno, oslavím to do němoty :-D

  8. Re: Hodnocení slávistů - finále MOL Cupu

    zeleznik2     před 28 dny 23.05.2019 17:08 |  
    7 0

    Vyhráli jsme, hodnocení hráčů není až tak důležité, za mne Michael a Suk nejlepší, Alexova skvostná přihrávka na Masopusta. Ondra Kolář dvakrát za sebou vychytal čisté konto, ikdyž tentokráte na něj nemířila žádná střela a v neděli Ostravě jedna, ale za to gólová..obrana pevná jako zeď i bez Coufyho kterého Frýda velmi dobře zastoupil. Milan bojoval, ikdyž se mu herně nedaří. Takže spokojenost..

    • Re: Hodnocení slávistů - finále MOL Cupu

      bongor     před 28 dny 23.05.2019 19:18 |  
      6 0

      Frýďa na tý lavici vyrost,to se podaří málokomu.Určitě bych ho neprodával!

  9. Re: Hodnocení slávistů - finále MOL Cupu

    WarszawskiMuranow     před 28 dny 23.05.2019 18:04 |  
    15 0

    Vážení byla radost sledovat finále poháru v jedné plzeňské putyce. Tolik mouder jsem se o našem slavném klubu ještě nedozvěděl. Skvěle jsem se bavil když viděli jak ničíme jejich 8 letou dominanci.

    • Re: Hodnocení slávistů - finále MOL Cupu

      pehacko     před 28 dny 23.05.2019 19:40 |  
      1 2

      a co krmelec? zase ridil?

      • Re: Hodnocení slávistů - finále MOL Cupu

        SirCohen     před 27 dny 24.05.2019 07:51 |  
        2 0

        Krmelec byl v klidu, ale jeho manželka zas řádila v autě, měl by se zeptat Pospěcha, jak ji má srovnat.

        • Re: Hodnocení slávistů - finále MOL Cupu

          pehacko     před 27 dny 24.05.2019 09:18 |  
          1 1

          ted pry ridila tchyne, takze pospech je vazne dobra volba!

    • Re: Hodnocení slávistů - finále MOL Cupu

      fredydj (přítel SN)     před 28 dny 23.05.2019 19:58 |  
      1 2

      Co říkali? Poděl se :) Názor opic mě zajímá.

      • Re: Hodnocení slávistů - finále MOL Cupu

        WarszawskiMuranow     před 27 dny 23.05.2019 21:29 |  
        4 0

        Běžné keci že jsme čínský m...ky. Po každém faulu žádali žlutou kartu pro SKS, po penaltě, nekecám, lítaly půllitr po stolech. Bože opravdu nás nenávidí jako nikoho jiného. Zápas s Baníkem prožívali jako kdyby ho hráli proti nám oni sami. Čirá nenávist v horých mozků s to včetně Skodovackych dědulů, kteří vicktorku před 9 lety ani neznali. Divné město

        • Re: Hodnocení slávistů - finále MOL Cupu

          Lunaris     před 27 dny 23.05.2019 23:14 |  
          3 0

          To je naprosto super. Fotbal je takovým fenoménem i kvůli negativním emocem, které vyvolává vůči soupeřícím klubům. Derby by nikdy nebylo Derby, kdyby se ty dva tábory mezi sebou plácaly po zádech. Já tuhle hospodskou nenávist jednoznačně podporuju. :)

        • Re: Hodnocení slávistů - finále MOL Cupu

          knl66 (přítel SN)     před 27 dny 24.05.2019 01:55 |  
          2 0

          Nevíš, byl tam uživatel jejich fóra Lub9876? Jestli jo, to teprv musela bejt prdel! :-DDDD To je obzvláštní magor.

          • Re: Hodnocení slávistů - finále MOL Cupu

            o5aradecek     před 27 dny 24.05.2019 08:06 |  
            2 0

            Pro toho už jede Chocholoušek! Zdravíme Luba!!!! :-))

    • Re: Hodnocení slávistů - finále MOL Cupu

      necich     před 27 dny 23.05.2019 21:05 |  
      4 0

      Co to? Osmi letou dominanci? Kdopak získal titul v 2017, kdopak získal pohár v 2018? Osmiletá dominance ani náhodou. :)

    • Re: Hodnocení slávistů - finále MOL Cupu

      o5aradecek     před 27 dny 24.05.2019 08:05 |  
      1 0

      Berbrnance! :-))

  10. Re: Hodnocení slávistů - finále MOL Cupu

    Mimoň     před 28 dny 23.05.2019 20:00 |  
    5 1

    všem jsem dal za 10 včera...vyhrát po 77 letech double si tu maximalní pochvalu zaslouží...líp už snad ani nemůže být

    • Re: Hodnocení slávistů - finále MOL Cupu

      Wulfstan (přítel SN)     před 27 dny 23.05.2019 21:36 |  
      2 1

      Já taky tak.

  11. Re: Hodnocení slávistů - finále MOL Cupu

    ezechiel     před 27 dny 23.05.2019 22:05 |  
    8 0

    Já si hlavně vážím toho, jakým stylem se hráči postavili k utkání, překvapil mě i po fotbalové stránce Frydrych. Zmrhal mě též potěšil, protože z obou jsem měl lehce strach... Jinak děkuji fanouškům za povedená a korektní chorea, za celkové chování mezi sebou a vedení Slavie, s jakou zařídili finále, abychom tam mohli být ve velkém počtu a užít si to, chvíli jsem si přál,aby děkovačku vedl Jarda Tvrdík... negativa z celého podniku nejsou dílem Červenobílých, protože, co předváděla policie a ČD cestou zpátky...to je opravdu spíše ... nemám slov.

    Děkuji každému jednomu fanouškovi a členovi červenobílých, že tenhle zápas stál za to.

    • Re: Hodnocení slávistů - finále MOL Cupu

      Merlinus (přítel SN)     před 27 dny 23.05.2019 22:18 |  
      7 0

      Souhlas. Velke podekovani za finale patri i klubu a p. Tvrdikovi!!

    • Re: Hodnocení slávistů - finále MOL Cupu

      sTizz (přítel SN)     před 27 dny 24.05.2019 00:04 |  
      0 0

      Co predvadeli CD?

      • Re: Hodnocení slávistů - finále MOL Cupu

        wimpy     před 27 dny 24.05.2019 01:47 |  
        3 1

        V Chocni píchli. Což je u vlaku docela zajímavý.

  12. Re: Hodnocení slávistů - finále MOL Cupu

    Mimoň     před 27 dny 24.05.2019 01:00 |  
    10 2

    Co mě naštvalo, ale už nepřekvapilo byl Mádl, který si musel po čase zase do SKS rypnout... Také si myslím že by se naše letošní tažení mohlo věnovat více pozornosti že strany médií...jako chápu že máme čínského majitele a že se to teď nenosí, viz obchodní válka...ale zase by novináři nemuseli vymýšlet podpásovky jako od Mádla, aniž by jakkoli předtim na Twitteru pochválil

    • Re: Hodnocení slávistů - finále MOL Cupu

      knl66 (přítel SN)     před 27 dny 24.05.2019 01:52 |  
      6 0

      Neřeš. Mysli si svoje, pusť to z hlavy.

      • Re: Hodnocení slávistů - finále MOL Cupu

        Merlinus (přítel SN)     před 27 dny 24.05.2019 10:32 |  
        5 0

        Přesně. Jen ať si pindá, na to my jsme zvyklý...

    • Re: Hodnocení slávistů - finále MOL Cupu

      boss009     před 27 dny 24.05.2019 11:10 |  
      4 0

      Tu ovarovou hlavu neřeš, to je jenom takový neškodný troll. Největší sranda je, když ho tam někdo rozumně umlátí argumenty tak on se vůbec na nic nezmůže, popřípadě hodí nějakou svoji trapnou "vtipnou hlášku" a tím si myslí jak je na výši. Trapný kašpar - ignorovat.

      • Re: Hodnocení slávistů - finále MOL Cupu

        SirCohen     před 27 dny 24.05.2019 12:33 |  
        1 0

        Já kvůli němu ani nekoukám na jinak vcelku slušnou Jinou ligu na seznamu.

        • Re: Hodnocení slávistů - finále MOL Cupu

          boss009     před 27 dny 24.05.2019 13:53 |  
          1 0

          Mám to stejně a když ho náhodou spatřím na ČT okamžitě mám chuť TV rozbít, ale manželka mě vždy zadrží, protože by to lezlo kapánek do peněz:-)

  13. Finále MOL Cupu - hodnocení tady

    tomblesk     před 27 dny 24.05.2019 03:47 |  
    2 11

    Už poněkolikáté za sebou jsem nedal v debatě žádný mínus - nebylo třeba /dle mně/ . A to se žádná výjimka nekonala - prostě jen svátek slávistů, nic víc. Díky a zase nashle v dobrých časech, jako jsou nyní !!! Držme to!

    • Re: Finále MOL Cupu - hodnocení tady

      ColinSKS     před 27 dny 24.05.2019 07:01 |  
      2 11

      od koho je tedy mám? :)

      • Re: Finále MOL Cupu - hodnocení tady

        tomblesk     před 27 dny 24.05.2019 12:55 |  
        0 0

        Ode mne ne! nejsem zde sám ..

  14. Re: Hodnocení slávistů - finále MOL Cupu

    Sokrates55 (přítel SN)     před 27 dny 24.05.2019 08:16 |  
    23 1

    Dobré ráno přeji Vám všem.
    Samozřejmostí je, že sedím u dobré kávy a krásně svítí sluníčko. Mlhy z blat už ustupují, na radiu BEAT mi hrají Led Zeppelin a mám obrovskou radost ze hry a celkového vystoupení naší Slavie v této, už skoro uplynulé sezoně. A při posledním zápase v derby bych si přál, abychom tu neskutečnou cestu za titulem a pohárem z MOL cupu završili výhrou nad naším odvěkým rivalem.
    Děkuji Alanorovi za jeho hodnocení a abych pravdu řekl, dnes to ani není tak podstatné. Všichni hráči, kteří do pohárového zápasu nastoupili, tak všichni zaslouží pochvalu. Až na našeho kapitána a Lukáše Masopusta se nenechali nijak vytočit roztodivným posuzováním některých střetů (Milanovi se ani nedivím, protože Ardeleanu mu pískal i to, co neprovedl) a hráli přesně to, co na "chachary" platilo. Až jsem se musel usmívat, jak se Fillo vztekal, když si ho tam náš Michal Ngadeu mazal na chleba. Prostě kluci odehráli tento zápas na vysoké úrovni a nedali soupeři líznout. Jak říkají ostravaci :"Tak je to spravne a tak to ma byt"..........
    Komentáře našich rádobynovinářů včetně jejich "objektivnosti", to jen svědčí o tom, kam se naše společnost posouvá (a je to dost varovné). Z některých článků čiší doslova zloba a nenávist, co jsme si to vůbec dovolili, že jsme vyhráli "double"??!! Jako kdybychom vlastně spáchali něco kriminálního.
    Rozebírala se tu odpískaná penalta.
    Ta penalta byla a už jsem na jiném článku odkazoval, aby se tato penalta porovnala s tou penaltou, která byla nařízena při jarním derby na zápase Sparty s Bohemkou. V 93 minutě za stavu 0:0, kdy se Dostál lehce dotknul létajícího sparťana a i když centr mířil někam do 15 řady, tak ji sudí (tuším Hrubeš) písknul. Tady byl jasně při výskoku Ngadeu chvilku podržen a ještě dostal lehce do líce a následně dostal míčem naplno do nosu. Centr mířil přímo na něj a on by se k té hlavičce a k zakončení jinak dostal. Pokud někdo viděl při zahrávání pentle vbíhajícího našeho Traorého do vápna, tak musel i na stejné úrovni vidět vbíhajícího Stronatiho (klidně si to pusťte a uvidíte) a hlavně!! brankář Budinský je ještě před zahráním pentle Tomášem už nejméně metr před brankovou čarou. To vše je vidět při opakování....... A to vůbec nebudu rozebírat situaci při ruce Filla, která u těla rozhodně nebyla. Navíc Fillo zahrál úmyslně rukou i při přihrávce Bořila na Zmrhala, kdy by šel Zmrhal do volného prostoru k brance soupeře. Žlutá ani náhodou.
    Přitom z průběhu utkání je jednoznačné, že jsme byli daleko lepší a "chachaři" se nezmohli na nic, čím by nás nějak vážněji ohrozili.
    Dlouho jsem se nechtěl vyjádřit k otázce vlastníka našeho klubu. Každý majitel nebo mecenáš (či někdo v podobné pozici) svého jmění či kapitálu nějak nabyl. Každý má někde svůj začátek. Proto by měl každý kritik začít sám u sebe. Nás podporují čínské peníze, někoho arabské, někoho ruské, někoho americké a nebo i české...
    I ten dnešní svět je nějak rozdělen a už dávno se nerozděluje na to, jestli je člověk dobrý nebo zlý.
    Záchrana Slavie před pár lety také nevznikla jen z čínských peněz , ale i z českých. Slavia není žádným politickým subjektem a hraje fotbal převážně s českými kluky a bojuje za české barvy. Proto mi také mrzí, jak až moc je používána demagogie, když si chce někdo kopnout. Kdysi jsem tu napsal povídání o tom (a správně jsem byl doplněn, že jde o citát z Bible) "Ať hodí kamenem ten, kdo je bez viny". Pak by ho v tomto případě nemohl hodit ani jediný člověk na světě.
    I proto beru s velkou pokorou naši dnešní Slavii a jsem moc rád za to, jaký kluci hrají moderní a rychlý fotbal. Vážím si trenéra Trpišovského, pana Jana Nezmara a také pana Tvrdíka. Je za nimi vidět kus poctivé práce a to žádná zlá krititka, nenávistné napadání a nebo dokonce ubohá nepřejícnost nikdy nezkazí. A že pan Tvrdík už musel leccos vydržet, když přešel s klidem a noblesou urážky na jeho hlavu od těch, co nedokázali vůbec nic a ani nikdy nic nedokážou. A to není čínská vlastnost, ta je typicky česká.
    Navíc je zde i další obrovsky silný faktor podpory nás fandů, kteří Slavii máme v srdci. Nepovažuji vůbec za frázi, že jsme opravdu velká bojová síla. A o tu se mohou naši kluci i vedení opravdu opřít a spolehnout se na ni.
    Ti, kdo to ještě nepochopili, nechť se dál utápí ve svých báchorkách o tom, jak jsme vlastně zlí a máme všechno "ošéfované". Nejvíce to křičí Ti, co to sami léta dělali a stále dělají, a je jim to i dnes prt platné. Ani ta kabela už nepomůže:-((. Nehledě na to, že Slavia dneska ke své hře žádné pásy už nepotřebuje.....
    V neděli jsme s Vámi.
    S úctou k Vám
    Sokrates55

    • Re: Hodnocení slávistů - finále MOL Cupu

      buri     před 27 dny 24.05.2019 11:38 |  
      6 0

      Díky za napsané... Věřím, že i přítel Bara v nebíčku spokojeně kouká co se to děje s jeho milovanou Slávií... Sokrate po neděli se těším na Tvůj komentář k sezoně snů...
      S pozdravem Buri.

    • Re: Hodnocení slávistů - finále MOL Cupu

      VitK     před 27 dny 24.05.2019 12:20 |  
      4 1

      Krásně napsáno. Opravdu mě těší, jak se rozebírají všechna "sporná rozhodnutí" ve prospěch Slavie. Dovoluji si tvrdit, že nevím o žádném rozhodnutí, které by soupeře zásadně poškodilo. Byla tam rozhodnutí složitější, jako penalta proti Baníku. Ale ani jednou se nejednalo o zásadní poškození soupeře, natož o klasický pořádný "zářez", které jsme viděli ve prospěch hlavně Sparty, Plzně, ale i jiných mužstev.

      Opravdu mě baví, jak Sparťani a Plzeňáci brečí nad penaltou v zápase s Ostravou, kdy se o faul jednoznačně jednalo. Za asi největší zářez ve prospěch mužtva v čele tabulky bych také povaoval výsměch v zápase Sparta Bohemians, kdy napřed rozhodčí odpustil Spartě jasnou penaltu, aby v 93. minutě písknul lehký dotek Martina Dostála, kdy už byl míč dávno v autu. Vtipný byl v tomto případě trenér Bohemians Hašek. Po zářezu v zápase s "jeho" Spartou byl "smutný", poté, co v zápase se Slavií VAR zareagoval na jasnou neodpískanou penaltu vůči Slavii, se mohl zbláznit.

    • Re: Hodnocení slávistů - finále MOL Cupu

      ColinSKS     před 27 dny 24.05.2019 20:21 |  
      0 1

      až na to prD skvěle vystiženo.

  15. Re: Hodnocení slávistů - finále MOL Cupu

    Pepino44     před 27 dny 24.05.2019 09:51 |  
    9 0

    Vážení, chtěl bych se vyjádřit k penaltovému zákroku na MNN. Předem bych chtěl podotknout, že jsem ten zákrok viděl pouze v TV zprávách, nikoliv zpomaleně nebo z několika uhlů. Věta, která se zde i v TV používá, je " položil ruku na rameno". Víte, on je velký rozdíl položit ruku na rameno a mírně zatlačit člověku, který stojí a položit ruku na rameno a mírně zatlačit člověku, který je ve výskoku. V prvním případě se nic nestane, dá se řící, že to ten člověk skoro ani neucítí, ve druhém případě však může dojít k vychýlení člověka a jeho nekontrolovaný pád na zem. Toto se podle mého stalo i MNN. Pokud při tom vychýlení dostal balonem do obličeje (což jsem neviděl), ale někdo to zde psal, tak situace byla o to ještě horší. Takových zákroků, pokud jsou na zemi je mnoho, ale takový zákrok na někoho, kdo je ve výskoku je o mnoho horší.

      • Re: Hodnocení slávistů - finále MOL Cupu

        Martin 58     před 27 dny 24.05.2019 10:39 |  
        13 0

        Vynikne tam, nikoliv překvapivě, tupý komentář Vláška, který se zabývá jakýmsi úderem do obličeje a vůbec nevnímá primární důvod pro penaltu, Procházkovo zatažení MNN ve výskoku, přičemž samotný Procházka se ani neobtěžoval v souboji odlepit od země. Pecka jak vyšitá, sebemrskačům navzdory...

        • Re: Hodnocení slávistů - finále MOL Cupu

          SirCohen     před 27 dny 24.05.2019 10:41 |  
          8 0

          Vlášek je jouda a Karoch jakbysmet.

      • Re: Hodnocení slávistů - finále MOL Cupu

        Pepino44     před 27 dny 24.05.2019 11:35 |  
        3 0

        Díky moc. nejenom, že jsem si potvrdil co jsem myslel, ale znovu jsem si to vše krásně vychutnal. Toho se člověk nemůže přesytit.

    • Re: Hodnocení slávistů - finále MOL Cupu

      Merlinus (přítel SN)     před 27 dny 24.05.2019 11:28 |  
      1 0

      Navíc já si myslím, že Ngadeu se držel za obličej kvůli tomu, že mu ten míč nepříjemně nafackoval a ne kvůli tomu, že by ho Procházka nějak ukrutně udeřil rukou.

    • Re: Hodnocení slávistů - finále MOL Cupu

      Snivec     před 27 dny 24.05.2019 12:32 |  
      7 0

      jasne a umyslne zatahnuti za rameno, MNN predskocil Prochazku a Prochazka hned po nem sel rukou, muzem se bavit o intenzite, ale faul to proste byl. tecka

      • Re: Hodnocení slávistů - finále MOL Cupu

        Sokrates55 (přítel SN)     před 27 dny 24.05.2019 12:49 |  
        10 0

        Dobrý den přeji přátelé.
        jen bych si dovolil celou tuto disputaci doplnit a poznatek, kdy v nedělním utkání v Ostravě byl doslova ve vápně Ostravy poražen dvěma hráči Ostravy (Fillo a Jirásek) náš Tomáš Souček. Intenzita byla daleko za mírou lehkého strčení. Vůbec nikdo se tím nezabýval, komentátoři jen ztichli a neřekli ani slovo. Kdo tento rozdíl nastolil.... Slavia??
        Ne, tu nastavil VAR a rozhodčí. A ejhle, o tři dny později penalta je. A kdo je schopen objektivně změřit intenzitu síly obou zákroků?? Možná Karoch, Mádl, Filípek a ten další umělecký komentátor z O2.
        S úctou k Vám
        Sokrates55
        "Ego autem semita ut supra mediciocris aedificationem sui amovit."
        Budování nadprůměrného ega je cesta k vlastní podprůměrnosti - Augustus

        • Re: Hodnocení slávistů - finále MOL Cupu

          bongor     před 27 dny 24.05.2019 18:29 |  
          2 0

          Ahoj Sokrate,jako vždy máš skoro ve všem pravdu-I náš velký přítel Barra to vždy uznával a určitě i nadále uznává,když se na nás shora dívá a čte si příspěvky.
          Jen bych k Augustovu výroku poznamenal,že to je přesně důvod,proč jsou rudí kašpaři na tom tak,jak jsou.
          Do srágor je zatáhla jejich vlastní bezbřehá nafrněnost-

    • Re: Hodnocení slávistů - finále MOL Cupu

      Lunaris     před 27 dny 24.05.2019 15:47 |  
      5 0

      Naprosto přesně popsáno. Vůbec nechápu, jak se tento zákrok může přirovnávat k zákroku Ngadea proti plzni. Prostě když tě někdo stáhne ve vzduchu, tak spadneš. Když tě někdo stáhne ve vápně v běhu, tak spadneš taky, ale záměrně.
      Čtu komentář ostravského majitele, to je hrozný uplakánek. Baroš se tam chová jak prase, navíc je o něm známo, že je prase, proti nám už druhá červená letos, ale rozhodčí Baníček poškodil...

  16. Re: Hodnocení slávistů - finále MOL Cupu

    dauby     před 27 dny 24.05.2019 12:53 |  
    2 9

    K penaltě: podle mě byla jasná, jasný faul, rozhodčí to viděl asi ze dvou metrů a rozhodl správně. Akorát se měla Součkova penalta opakovat a Traoré měl asi dostat žlutou kartu, protože v době,kdy Souček kopnul do míče, byl Traoré už asi 5 metrů ve vápně.

    • Re: Hodnocení slávistů - finále MOL Cupu

      Sokrates55 (přítel SN)     před 27 dny 24.05.2019 13:02 |  
      5 1


      Dobrý den přeji.
      Už jsem to tu psal.
      Byli tam Traoré, Stronati, Šindelář a Bořil. Brankář byl ještě před kopem Součka už nejméně metr před vápnem.
      Každému, co jeho jest :-).
      S úctou
      Sokrates55

    • Re: Hodnocení slávistů - finále MOL Cupu

      Pepino44     před 27 dny 24.05.2019 13:03 |  
      2 1

      Já právě nevím, jak je to podle pravidel, je pravda, že tam Traoré byl hrozně vepředu, ale penaltu nijak neovlivnil, ani brankáře. Jasné by to bylo v případě, že by mohl dorážet, to by asi bylo špatné. Proto asi ani VAR nic nehlásil, protože penalta nebyla ničím ovlivněna. On brankář by se také neměl hýbat od brankové čáry pokud se hráč nedotkne balonu, ale nepamatuji si, že by toto pravidlo při porušení brankářem bylo aplikováno, pokud padne branka, i když netvrdím, že se to nikdy nestalo, nebo nemůže stát.

    • Re: Hodnocení slávistů - finále MOL Cupu

      SirCohen     před 27 dny 24.05.2019 13:21 |  
      8 0

      Traoré určitě ŽK dostat neměl, nic takového v pravidlech není. Pokud by to mělo být podle pravidel, kop se měl opakovat bez ohledu na výsledek, protože přestupku se dopustili hráči obou družstev (podle sestřihu ČT v době kopu jsou ve vápně či v oblouku 2 hráči Slavie - Traoré, Škoda a 6 hráčů Baníku). Tohle pravidlo je ale hodně málo často uplatňované, přitom k jeho porušení dojde prakticky pokaždé ve větší či menší míře.

      https://ibb.co/Q61YpsV

    • Re: Hodnocení slávistů - finále MOL Cupu

      ColinSKS     před 27 dny 24.05.2019 20:17 |  
      3 2

      ..a brankář metr a půl před čarou.

    • Re: Hodnocení slávistů - finále MOL Cupu

      Martin 58     před 26 dny 25.05.2019 09:26 |  
      1 0

      Neopakování penalty má svou logiku. Penalta je obecně výhoda pro zahrávajícího. Myslím, že neexistuje na světě brankář, který by se soustředil na hráče vbíhající do vápna. Něco jiného by bylo, pokud by hráči mužstva, proti nimž se penalta kope, vběhli do šestnáctky tak, že by ovlivnili hráče, který penaltu zahrává a pak, samozřejmě, pokud by míč byl brankářem vyražen anebo by se odrazil do tyče a bylo tam toto zmiňované předčasné vběhnutí hráčů, kteří by získali výhodu být dříve u míče, ať už těch či oněch. To se však nestalo, Suk si počkal a poslal balon suverénně do brány. Za mě správné rozhodnutí v logickém duchu pravidel bez zbytečného hnidopišství.

  17. FW:

    tobro     před 27 dny 24.05.2019 14:08 |  
    3 0

    Bohumil Páník (trenér Ostravy): "Kvalita Slavie je veliká. My jsme vystřelili na bránu jen ze standardek. V první půli jsme byli zakřiknutí, nechtěli jsme hrát. Respekt byl až příliš velký na mé gusto. Penalta nás srazila dolů. Rozhodčí ji pískl; my to máme na 60 metrů, takže jsme neviděli, co se dělo. A vyloučení Baroše? Nevím, co se dělo na lavičce. Já za záda nevidím, díval jsem se na hřiště. Nemohu to komentovat. Byl plán, že půjdou Baroš a Diop do druhé půle ve dvojici. Spoléhal jsem na to, že ve druhé půli zatlačí do stoperů, znejistí hru Slavie. Ale bohužel nás rozhodčí předběhl. Byli jsme ve druhé půli nebezpečnější, už to bylo lepší, ale nic jsme nedotáhli. Bohužel nejsme schopni se prosadit proti tak kvalitním stoperům, jako má Slavia. Když jsme si vytvořili nějakou standardku, nekopli jsme ji dobře. Ale hráči tam odevzdali maximum. V závěru to bylo vabank, utekl nám tam Masopust a potvrdil to druhým gólem. Kvalita Slavie je bohužel tak vysoká, že my na ni v tuhle chvílí nedosahujeme."

    Za sebe dodávám, že oba naše góly jdou (hlavně) za V. Procházkou. Jeho "činnost" při obou našich akcích je přesně ten důvod, proč ho prádelníci pouštěli a následně nechtěli zpátky, až skončil u chacharů... Mimochodem, do.turcie šel za směšných cca 10 mega českých, a v.turcii převážně leštil lavici náhradníků...

  18. Penalta a lži

    Rozumbrada     před 26 dny 25.05.2019 00:29 |  
    9 3


    Ohledně penalty: Luděk Zelenka v ČT o poločase prohlásil, že Procházka nemluví pravdu, když tvrdí, že o Ngadeovi nevěděl -- a video jasně potvrzuje, že Procházka šel po hráči. Navíc Procházka hrábl rukou Ngadeovi do obličeje (na https://ibb.co/4V3DJLX uvidíte jeho prsty před ústy Ngadea), načež Ngadeu dostal balonem do nosu, a to v situaci, kdy nebýt faulován mohl klidně dát branku. Deníky Sport a Dnes jednoduše Ngadea pomlouvají, zatímco očividnou lež Procházky přecházejí. To je ale u nás zcela normální.

    Pro kometář Zelenky, viz https://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10114956110-fotbal/419232401123002-sk-slavia-praha-fc-banik-ostrava čas 1:09:00. Všimněte si, že Zelenka na rozdíl od lhářů ze Sportu či Dnes zdůrazňuje, že jde o jeho osobní názor, jenž navíc divák může současně porovnat se záznamem. Na Sportu záměrně NEPOSKYTLI záběr zblízka, a na Dnes své výmysly prezentuje Miloslav Novák tradičně jako objektivní fakta.

    • Re: Penalta a lži

      travel (přítel SN)     před 26 dny 25.05.2019 08:40 |  
      5 0

      Já jsem si na idnes.cz přečetl pár článků a mimo jiné také o Jílkovi,že je hlavní favort pro rumuny.To byl článek,např. Třiačtyřicetiletý kouč se o nejsledovanější a nejtěžší trenérskou pozici v zemi ...Nebo: Zažil,jak největší klub v zemi funguje.No nic,radši se těšme na zítřek!

      • Re: Penalta a lži

        Lunaris     před 26 dny 25.05.2019 14:25 |  
        1 10

        Proboha, nebuďme ublížení. sparta je největší český klub, má v historii nejvíc úspěchů, má nejvíc fanoušků a je i ve světě nejznámější. Prostě to tak je. Nechápu, proč by nás to mělo nějak žrát. Naopak bychom měli být hrdí na to, že jsme se jako fanoušci nenabalili na ten nejúspěšnější klub, protože to umí každé lejno. Viďte sparťani.

        • Re: Penalta a lži

          wimpy     před 25 dny 26.05.2019 02:33 |  
          2 0

          Tak schválně, kolik těch fanoušků bude odpoledne v Edenu.

        • Re: Penalta a lži

          travel (přítel SN)     před 25 dny 26.05.2019 08:50 |  
          5 0

          Jenže pro mě je sparta klub podrazáků,který do našeho fotbalu zavedl korupci a podvody.

    • Re: Penalta a lži

      Martin 58     před 26 dny 25.05.2019 09:16 |  
      6 0

      Pěkný snímek ukazující, jak všichni tři naši hráči jsou Ostraváky drženi...

SN na Facebooku

Oficiální Facebook žen