Fortuna liga

Slavia - Hradec Králové 4:0

Dnes si slávisté v pohodě zatrénovali s Hradcem.

góly: T.Došek, Dostálek, Sedláček, Kuka

sestava: Václavík - Kozel - Müller, A.Petrouš - Gedeon, Kuchař (87. Hyský), Dostálek (74. Lička), Svoboda, Sedláček - Kuka, T. Došek (62. Švancara).


Dnes na Strahov dorazilo asi o 13000 fanoušků méně, než ve středu. Jejich smůla, protože neviděli pohodovou výhru, námi všemi již dlouho očekávanou.

Do branky se podle očekávání postavil Michal Václavík, což je jen dobře. V obraně potrestaného Šuškavčeviče nahradil již uzdravený Luboš Kozel.

Hned od začátku bylo jasné, kdo bude na hřišti pánem. Hradečtí jen bránili a nepředvedli vůbec nic. Kromě mnoha faulů samozřejmě. Góly v jejich síti přibývaly, tak jak to mělo být. Dvacet minut před koncem, tedy za stavu 4:0, jsme všichni doufali v bůra, ale to se nepovedlo. Bylo k tomu však velmi blízko, ale nevadí. Je pravda, že výhra s ligovým nováčkem byla povinností, ale víme jak to někdy je jinak.

Všechny nám nemile bavili rozhodčí, kteří občas pískali velice zvláštním způsobem, který se moc s fotbalovými pravidly neschodoval.

V závěru se bohužel zranil Tomáš Kuchař.


1:0 ...Tomáš Došek se nejlépe orientoval při závaru ve vápně a napálil míč do branky.

2:0 ...Po centru Sedláčka se k míči dostal Kuka, prudce vrátil míč do vápna, kde tečoval Dostálek.

3:0 ...Krásná Sedláčkova střela ze střední vzdálenosti se otřela o pravou tyč a namířila si to do branky.

4:0 ...prudky Sedláčkův centr tečoval Pavel Kuka.


Info ze Sportovních novin: Další debakl utrpěli fotbalisté Hradce Králové, kteří po prohře v Jablonci 1:5 a doma se Spartou 0:5 podlehli na Strahově v utkání 3. kola první ligy pražské Slavii 0:4. Branky Pražanů vstřelili v prvním poločase Tomáš Došek, Richard Dostálek a Lumír Sedláček, po změně stran se do listiny kanonýrů zapsal Pavel Kuka.
Slavia nemohla počítat s potrestanými Lukášem Doškem Šuškavčevičem, ani se zraněnými Suchopárkem a Sankovičem. Na místě posledního se tak objevil po dlouhé době Kozel. V brance místo Radka černého, který za předešlé dvě ligová kola inkasoval šestkrát a byl vyloučen v předkole Ligy mistrů proti Panathianaikosu Atény, dostal šanci dosavadní náhradník Václavík.
Slavia měla od úvodu proti slabě hrajícímu soupeři jasnou převahu a snažila se střelecky prosadit především pomocí centrů do pokutového území. V páté minutě zachránil hradecký gólman Novotný po Sedláčkově stříleném centru před nabíhajícím Kukou. Domácí měli neustále převahu, brejky soupeře nebyly nebezpečné a Václavík neměl příležitost se moc na odvetu Ligy mistrů rozchytat.
První vážnější šanci si vypracoval ve 30. minutě Svoboda, jehož pokus zblokovala hradecká obrana na roh. Po něm otevřel skóre Tomáš Došek: míč se k němu náhodně odrazil a útočník červonobílých bez problémů zakončil. Hned za čtyři minuty inkasoval chybující Hradec po dalším rohu podruhé, když Kukovu přihrávku bez přípravy dorazil zblízka Dostálek.
Východočeši se prezentovali pouze Skácelovou střelou z přímého kopu, která však Václavíkovu branku neohrozila. V závěrečné minutě prvního poločasu mohl nejdřív hlavou skórovat Kozel, ale Novotný zachránil. Na Sedláčkovu přesně umístěnou střelu, jež se do sítě odrazila od pravé tyče, už ale nestačil.
Do druhého poločasu udělal hostující kouč Petr Uličný hned dvě změny, Blümela nahradil Szabo a Zoubka nejstarší hráč nejvyšší soutěže Pavel černý. Obraz hry se však nezměnil a Slavia zúročila nápor v další branku. Do další chybě hradecké obrany usměrnil Sedláčkovu přihrávku už do odkryté branky Kuka.
Dovršit napotřetí pětibrankový příděl pro ligového nováčka mohl v 74. minutě Gedeon, ale Novotný jeho ránu bravurně zneškodnil. Zkorigovat stav se snažil Szabo, ale jeho střela byla opět nepřesná. Slavia si tak trochu spravila chu? po prohrách v lize s Jabloncem a ve třetím předkole ligy mistrů s Panathinaikosem, ale ztratila v závěru zraněného Kuchaře.

Pokud se Vám článek líbil, můžete nás odměnit

Komentáře (1)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slavia - Hradec Králové 4:0

    (host)     před 23 lety 16.08.2001 20:38 |  
    0 0

    Slavia by mela porážet takové týmy jako je Hradec ještě větším rozdílem