O Slavii

Tisková konference: Tomáš Souček prodloužil smlouvu, Ngadeu jedná o přestupu

Na začátek letní přípravy svolalo vedení Slavie tiskovou konferenci, na které podepsal novou pětiletou smlouvu se Slavií Tomáš Souček. Smlouva obsahuje výstupní klauzuli ve výší 15 milionů Eur, která začne platit v zimě. Jaroslav Tvrdík také řekl, že v případě Michaela Ngadeua byla aktivována výstupní klauzule, ale hráčova budoucnost zatím není vzhledem k blížícímu se Africkému poháru národů jistá. Cíle pro novou sezónu jsou postup do skupiny Ligy mistrů a obhajoba titulu.

Po krátkém videu, které shrnulo úspěchy SKS v minulé sezóně, vedle tiskového mluvčího Michala Býčka před novináře k mikrofonům nastoupili předseda představenstva Jaroslav Tvrdík, sportovní ředitel Jan Nezmar a hráči Tomáš Holeš, David Hovorka, Yusuf Hilál a Tomáš Souček.

Jaroslav Tvrdík vyzdvihl nejenom úspěchy A týmu, ale i úspěchy mládežnických celků včetně čerstvého vítězství týmu U16 na All stars cupu: "Sezona 2018/19 byla ročníkem snů. Jsem rád, že úspěchům dospělých sekundovaly výsledky mládeže. Klub roste ve všech směrech a není to jen o výsledcích A-týmu. Co se týče ročníku 2019/20, tak je pro nás jednoznačným cílem soustředit se na 4. předkolo Ligy mistrů. Chceme dokončit náš skvělý rok a pokusit se postoupit do Ligy mistrů. Hlavním cílem nebylo posílit tým, ale primárně ho udržet pohromadě. Jsme sehraní, hráči se znají, v týmu je skvělá atmosféra. Největší posilou je pro nás udržení Tomáše Součka. Podepíšeme s ním novou pětiletou smlouvu s výstupní doložkou 15 milionů euro. Zájemci o jeho služby byli již nyní ochotni zaplatit 12 milionů euro a dále jednat. S podporou našich majitelů se chceme soustředit na sportovní cíl. Tomášovi chci hrozně poděkovat. Už dvakrát upřednostnil Slavii před zahraničím. Věřím, že minimálně ještě na podzim nám bude rozdávat radost v Edenu."

K prodloužení kontraktu se vyjádřil i Tomáš Souček: "Já musím poděkovat hlavně svým spoluhráčům a trenérům, bez kterých bych tu nebyl. Chtěl bych poděkovat i svému agentovi panu Paskovi a panu Tvrdíkovi, se kterým máme nadstandardní vztahy. Platí mezi námi podaná ruka. Liga mistrů je obrovská ambice a motivace."

Poté nejlepší hráč uplynulé sezony podepsal novou smlouvu se Slavií.

Dále pokračoval opět Jaroslav Tvrdík: "O odchodu jedná Michael Ngadeu. Jeden evropský klub aktivoval jeho výstupní doložku. My na to reagujeme příchodem Davida Hovorky, kterého považuji za jednoho z nejlepších ligových stoperů mimo první trojici. V rámci posílení přivádíme i Tomáše Holeše. Je to i s výhledem na budoucnost, protože chceme, aby hráči do Slavie přicházeli i s výhledem toho, že se zde mohou posunout směrem do kvalitních západních lig. Jednání s Jabloncem byla tentokrát mimořádně komplikovaná, pan Pelta je velký obchodník. V Jablonci bude hostovat Jan Matoušek. Byli bychom rádi, aby nastupoval v české lize a za dobrý klub a už za půl roku může být zpátky tady ve Slavii. Máme ve smlouvě procenta zápasů, ve kterých by měl Honza nastoupit a prodloužili jsme s ním smlouvu o rok, abychom jeho hostováním o nic nepřicházeli. Dále jsou součástí dohody i hostování Jakuba Jugase a Jana Sýkory.Pro tuto sezónu máme cíle nejenom sportovní, ale i ekonomické, zatím se nám daří snižovat ztrátu a v příští sezóně bychom chtěli skončit v černých číslech. Není to o tom, že by nám naši majitelé nechtěli dávat dotace, ale chceme být silným a nezávislým klubem"

Výše řečené poté potvrdil a detailněji rozvedl i sportovní ředitel Jan Nezmar: "Jsem rád, že kostra týmu zůstává pohromadě. Ten kádr je hodně silný, chtěli jsme pouze doplnit slabší místa v sestavě. Příchodem Davida Hovorky reagujeme na výstupní klauzule u Ngadeua a Deliho. Pokud je naše hra na něco náročná, tak je to na hru krajních beků, proto přichází Tomáš Holeš. V Yusufovi vidíme velkou kvalitu a věříme, že naším tréninkovým procesem dokážeme lépe předejít jeho zdravotním problémům. Další posílení na tomto postu neplánujeme. Věříme, že tito hráči zapadnou do našeho celku i svým charakterem. Očekávám okysličení týmu i od toho, že se nám vrátí zranění hráči: Kuba Hromada a Standa Tecl. Hráčů máme v kádru hodně, ale v minulé sezoně se nám to osvědčilo. Hrajeme velmi náročným způsobem hry a hráče posouvá i konkurenční prostředí."

Následně dostali slovo noví hráči:

David Hovorka: "Chtěl bych poděkovat za krásné uvítání. Jsem rád, že jsem se vrátil do Prahy, je to pro mě velká výzva. Doufám, že to klapne a pojedeme dál."

Tomáš Holeš: "Já jsem se sem moc těšil, protože to, co Slavia předvádí v posledních letech je skvělá vizitka a já toho chci být součástí. Těším se moc."

Yusuf Hilál: "Jsem nesmírně hrdý, že tady mohu být a chci splatit důvěru, která mi byla projevena. Doufám, že dostojím všem očekáváním, která ve mně byla vložena."

 

Po té si vzal slovo opět Jaroslav Tvrdík: "Dovolte mi připomenout, že všechno, co v klubu děláme je zaměřeno na to, abychom dělali radost všem okolo, hlavně fanouškům. Chceme využít této tiskové konference, abychom fanouškům poděkovali, chtěli bychom mít průměrnou návštěvnost přes 15 tisíc. Po kampaních „Spolu jsme silnější“ a „Spolu píšeme historii“ se letos zaměříme na Marvelovské hrdiny s heslem „Spolu jsme super Slavia“. Touto cestou chceme přilákat na mladé diváky. Kampaň začne na začátku července, kdy budou představeny nové permanentky."

A došlo i na dotaz k diskutovanému Superpoháru: "Obě federace by se měly zamyslet nad budoucností tohoto zápasu. Chceme vyhrát každé utkání, ale tohle je termín uprostřed přípravy a my se soustředíme na srpen a kvalifikaci LM."

Následovaly doplňující dotazy, na které odpovídal hlavně sportovní ředitel Jan Nezmar:

  • Přestup Coufala v tomto přestupním období je nepravděpodobný
  • Liga mistrů je sen, ale uvědomujeme si náročnost soupeřů. Je to příležitost, ne povinnost
  • Co se týče Nguyena, tak brankářské obsazení je stále v řešení. Kuciakovi skončilo hostování, do přípravy nastupuje trojice Kolář, Kovář a Markovič z U16, posléze dorazí i Vantruba, který si plnil reprezentační povinnosti
  • S odchovanci se počítá, do přípravy teď vedle Markoviče nastakuje i Langhamer. Kluky si občas bereme do tréninkového procesu, takže víme, co s nimi dospělý fotbal dělá. Každý půlrok v našem týmu figuruje jeden hráč z naší akademie, ale jejich posun nemusí vést přímo z mládeže do áčka, což je obrovský skok. Nabízí se cesta přes partnerské kluby v první i druhé lize

Komentáře (310)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé