Přípravná utkání

Slovan Bratislava - SK Slavia 3:2

Druhé přípravné utkání sehrají fotbalisté Slavie v rámci loni založené tradice o pohár Ferdinanda Daučíka. V loňském roce tento zápas posloužil jako náhrada za zrušený československý superpohár, který se měl hrát v Bratislavě mezi vítězi obou národních pohárů. Týmy SK Slavia Praha a Slovanu Bratislava se střetly v Edenu a úspěšnější byli hosté, kteří vyhráli 1:0 brankou Andraže Šporara. Po roce přišel čas na odvetu.

V úvodní pětiminutovce byla aktivnější Slavia. Dvakrát se ke střele dostal Zmrhal, ale branku netrefil. V sedmé minutě se připomněl Šporar, leč ani jemu rána nesedla. Na konci první desetiminutovky utekl po pravé straně Čavrič, ovšem nedokázal přihrát pod sebe, skvěle zasáhl Kúdela. Tentýž hráč skluzem ve 14 minutě upálil míč od nohou Mohy, který by jinak šel sám na Koláře. Za chvíli sebral míč Souček, vysouval kolmicí Masopusta, jeho centr obrana zblokovala na roh. Ten si vzal na starost sám Masopust, ale jeho pokus překvapit brankáře centrem přímo do branky skončil vysoko nad. V 17.minutě Souček kolmou přihrávkou do vápna oslovil Balutu, ten si míč zpracoval a donutil brankáře vytáhnout míč zpod břevna. Aktivní Baluta pálil i po rohu, jeho šajtle se mezi tři tyče nevešla a do třetice Baluta nedokázal v situaci jeden na jednoho na velkém vápně utancovat stopera domácích a byl vytlačen do rohu hřiště, kde o míč přišel. V těchto fázích se hrálo se nahoru dolů. Mohův pas adresáta nenašel, hned z protiútok centr Zmrhala obrana odvrátila ke Traorému a jeho tečovanou střelu likvidoval gólman Greif. Ve dvacáté minutě byl zápas přerušen, aby se oba týmy mohly v úmorném vedru občerstvit a hned po rozehrání udeřilo. Odvrácený dlouhý balón sebral Moha, natlačil se před Kúdelu, Královi nasadil jesle a spolehlivě obstřelil bezmocného Koláře - 1:0. Vyrovnat mohl Souček po centru Masopusta, ale těsně bráněn hlavou přestřelil. Ve 30.minutě hasil rychlý brejk Tomáš Souček ostrým skluzem a vysloužil si vedle žluté karty ještě pískot domácích fanoušků, na hřišti se přiostřilo. Rohový kop Ševčíka obrana domácích odvrátila, ale míč sebral Traoré a vysunul rozeběhnutého Krále, jehož ránu vyrazil Greif. Vzhledem k tomu, že po předchozím rohovém kopu ležel na malém vápně jeden z domácích, atmosféra ještě zhoustla. Ve 35. minutě unikal po pravé straně Čavrič, jeho centr našel Rataoa, ale hlavička byla slabá. Po chvíli další centr Čavriče přizvedl Král a balón skončil na horní síti Kolářovy branky. Vzápětí se do další šance hnal Šporar, ale ještě předtím, než lobem překonal Koláře, byl pískán ofsajd. Slavia se v závěru první půle snažila vyrovnat, ovšem její hra okolo pokutového územá byla neefektivní a nic nebylo ani ze série rohů. Tak přišlo, co přijít muselo. Přesně v okamžiku, kdy vypršela 45. minuta si dlouhý nákop Lubičiče za obranou zpracoval Šporar a prostřelil vybíhajícího Koláře 2:0. Ani ve třetím poločase probíhající přípravy tak Slavia nedokázala skórovat. 

Do druhé půle vystřídal Krále Hovorka a Slavia vyrazila za korekcí výsledku. Hned na začátku Coufalův centr propadl až ke Zmrhalovi, jeho ránu Greif zlikvidoval. Na druhé straně centroval Suchotskij a na zadní tyči nepřesně zakončoval Šporar. V 50. minutě obrana Slovanu odvrátila centr Coufala jenom k Masopustovi, ten nabíjel pod sebe Ševčíkovi a jeho střelu cca z penaltové značky zablokovala obrana domácích. Vzápětí pálil z dobré pozice Souček vedle. Z protiútoku Čavrič obešel i Koláře, ale zakončit nedokázal, jeho pokus nadvakrát zlikvidoval Hovorka. V 53. minutě rozehrával Ševčík rohový kop, míč jenom lehce dloubl na Zmrhala, ten si jej na prsou zpracoval a prudkým přízemním centrem našel v malém vápně Součka - 2:1.  Slavia začala zvedat hlavu. Hned po rozehrání minul branku z dobré pozice Ševčík. V 58.minutě přišla pohledná kombinace po níž pálil Traoré a rozhodčí odpustili domácí penaltu za ruku padajícího hráče. Po rohu Masopusta hlavičkoval Hovorka a Greif měl plné ruce práce s vyražením míče na další roh. Vedení však domácím neudržel dlouho: na rohový kop Ševčíka naskočil Souček a parádně trefil horní kout domácí branky - 2:2. Po hodině hry se tak začínalo znovu. V 66. minutě Balutu nahradil van Buren a byl to právě on, kdo v 69. minutě při samostatné akci přišel o míč. Domácí podnikli domácí rychlý protiútok, při němž využili zdravotních problémů Masopusta na pravé straně hostující zálohy. Moha naservíroval míč od brankové čáry na penaltu a tam nabíhal nekrytý Dražič - 3:2. Slávisté houfně vystřídali. Masopusta nahradil Olayinka, po chvíli se na hřiště dostali Holeš, Júsuf a Hušbauer. Právě Hušbauer ideálně vysunul vlevo Bořila, ale ten nájezd na gólmana zhatil ranou z hranice vápna do oblak. Na druhé straně se po přihrávce Mohy v tutové šanci objevil Ratao, hosty podržel Kolář. Deset minut před koncem nejprve Zelený vystřídal Bořila, hned poté odešel ze hřiště Ševčík a vyhrávat hlavičkové souboje na hrot šel Frydrych. Na nějaký nápor však nebylo moc pomyšlení, naopak z rychlých brejků hrozil Slovan. V 87.minutě kopal trestný kop Moha, jeho ránu přizvedla zeď na roh, po něm se tentýž hráč proháčkoval po pravé straně a střílel nad branku. V poslední minutě zahrával rohový kop Hušbauer, našel na přední tyči volného Olayinku, ale jeho hlavička šla nad odkrytou branku. Rozhodčí nenastavil ani minutku a Slavia tak prohrála i druhé přípravné utkání. Pohár Ferdinanda Daučíka zůstává v držení bratislavského Slovanu. 

Neděle 30. 06. 2019 18:00

Přípravné zápasy, 2019/2020
3 - 2
2 - 0
ŠK Slovan Bratislava
ŠK Slovan Bratislava

25. Moha; 45. Šporar; 70. Dražič

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

50. Tomáš Souček
60. Tomáš Souček

Komentáře (269)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé