Aktuality z médií

Je iluze, že trenér je důležitější než hráč, uvědomuje si Trpišovský

Je iluze, že trenér je důležitější než hráč, uvědomuje si Trpišovský

Komentáře (6)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Je iluze, že trenér je důležitější než hráč, uvědomuje si Trpišovský

    donford     před 5 lety 14.07.2019 16:31 |  
    2 0

    Se vší úctou se ptám, můžete mi někdo z rohovoru vysvětlit, co znamená večer dělat zrcadlo? Asi to bude většině hned jasné, mně nikoliv. Jinak, když Trpiš trochu odhalí v letmém pohledu trenérskou práci, opravdu mu není co závidět. Je to infarktová záležitost. Pro všechny trenéry u nás bez rozdílu. Výjimkou byl Štramák. Ale to nebyl trenér.

      • Re: Je iluze, že trenér je důležitější než hráč, uvědomuje si Trpišovský

        donford     před 5 lety 14.07.2019 17:38 |  
        2 1

        Dík, tak čégro, že jsem to nevěděl. Tak hárek. :-)

  2. Re: Je iluze, že trenér je důležitější než hráč, uvědomuje si Trpišovský

    p!erreCORE     před 5 lety 14.07.2019 18:14 |  
    7 2

    Jindřich Trpišovský to má v hlavě opravdu srovnané tak, jako ve fotbale jen malá hrstka lidí. Palec na horu, klšiltovka dolů. Doufám, že než se naučí cizí jazyk a odejde do zahraničí, vychová si svého nástupce.. asistenty má skvělý!

  3. Re: Je iluze, že trenér je důležitější než hráč, uvědomuje si Trpišovský

    Ragnarok     před 5 lety 15.07.2019 09:18 |  
    3 13

    Není to iluze. Trenér je důležitější než hráč. Viz výkonnost mnoha týmů pod jedním trenérem a pak pod jiným. Uhrin x Šilhavý je toho krásným příkladem. Že Guardiola uspěje všude také není náhoda. U JT si vážím i toho, že se dokáže poučit z chyb a obranu postavil nakonec takovou, jakou měl ještě od Uhrina. Obránce scoutovat moc neumí, Pokorný byl přešlap, Hovorka je přešlap, doufám, že s Karafiátem to nebude opakovat a dotovat Letnou.

  4. Re: Je iluze, že trenér je důležitější než hráč, uvědomuje si Trpišovský

    Akuls     před 5 lety 15.07.2019 16:38 |  
    2 1

    Podle mne do jisté úrovně platí, že trenér dělá hráče, ale v opravdu vrcholovém fotbalu platí, že hráči dělají trenéra. Sebelepší trenér totiž bez nejlepších hráčů žádnou trofej s největší pravděpodobností nevyhraje. Ano, existují výjimky, ale ty jen potvrzují toto pravidlo.
    Pamětníci si možná vzpomenou, že světově proslulý trenér argentinského původu Helenio Herrera, kdysi na dotaz novinářů: "jak si mají vysvětlit, že i nejlepší hráči Interu Milano Sandro Mazzola a Luis Suárez mají menší plat než on", odpověděl, že to je proto, protože pro člověka je hlava důležitější než nohy. Bez nohou se žít dá, bez hlavy ne, a protože jeho svěŕenci používají při práci hlavně nohy, zatímco on hlavu, tak je plátová diferenciace v klubu nastavena naprosto logicky a tedy správně.