Fortuna liga

Zlín - Slavia 0:1

Slavia zahájila nový ročník Fortuna ligy díky zlepšenému výkonu ve druhé půli vítězně. Jedinou branku zápasu vstřelil Hušbauer.

Zlín vstoupil do utkání výrazně aktivněji. Hned ve třetí minutě střílel z pravé strany Matějov, ale Kolář s pomocí obrany dokázal situaci vyřešit rohovým kopem. Následně se dostal k zakončení v bezprostřední blízkosti Fantiš, ale slávistický brankář míč výborně vyrazil. Slavia se k první příležitosti prodrala až po více než čtvrthodině hry, nicméně nepřesný pokus Hušbauera mnoho rozruchu nepřinesl. Dotěrní hráči východomoravského klubu dělali sešívaným problémy a kombinace červenobílých tak často končila nepřesností na polovině Zlína. Ve 28. minutě po prodloužení Poznara pálil Džafić, ale Kolář zakončení z úhlu dokázal zlikvidovat, stejně jako následnou nedůraznou střelu Poznara z hranice vápna. Takřka okamžitě se dostala do veliké příležitosti i Slavia. Souček z pravé strany vyslal do pokutového území přízemní centr, který však Olayinka nedokázal vměstnat mezi tři tyče. Následně pálil Zmrhal, ale Dostál i nadále zůstal nepokořen. Brzy mohlo být pro sešívané zle. Souček v rozehrávce našel pouze Fantiše, který kličkou obelstil Koláře, nicméně za pět minut dvanáct výborně skluzem zasáhl Kúdela. Ze slávistického pohledu velmi rozpačitý poločas mohl v závěru rozveselit Zmrhal. Ten v samostatném úniku ztroskotal na zlínském brankáři.

Kouč Trpišovský zareagoval na nerozhodný stav po první půli taktickou změnou. Do hry místo Olayinky nastoupil Ševčík. Slávisté skutečně do druhého poločasu vstoupili aktivněji, ale žádnou vyloženou šanci si nevytvořili. V 57. minutě se po rohovém kopu nejvýše vytáhl Traoré, jeho pokus hlavou nicméně skončil pouze na tyči. O dvě minuty později vtrhl do vápna Coufal, kterého dokázal zastavit až Bartošák. Po souboji se musel slávistický bek zvedat ze země, ale sudí Zelinka střet jako nedovolený neshledal. V 70. minutě se po několika náhodných odrazech dostal ve vápně k míči Hušbauer a otevřel skóre zápasu! O chvíli později se protlačil po centru Zmrhala k zakončení ve složité situaci Coufal, jenž minul. V zápětí pálil Júsuf, ale mířil jen do středu branky, kde si Dostál s poklidem poradil. Po necelé minutě svého pobytu na hřišti se dostal Král do velké šance. V úniku ale proti zlínskému brankáři neuspěl. V první minutě nastavení pálil v pokutovém území sešívaných Buchta, ale střelu dokázal Kúdela zblokovat. Před závěrečným hvizdem ještě nepřesně zakončil protiútok Zmrhal a skóre utkání se tak již neměnilo.

1. kolo - Pondělí 15. 07. 2019 18:00

Fortuna liga, 2019/2020
0 - 1
0 - 0
FC Zlín
FC Zlín

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

70. Josef Hušbauer

Komentáře (557)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé