Fortuna liga

Teplice - Slavia 1:5

I druhé kolo sezony 2019/20 odehráli sešívaní na půdě soupeře. Tentokrát změřili síly s nevypočitatelnými Teplicemi. Ty nakonec neměly proti síle sešívaných nárok, a svěřenci trenéra Trpišovského si po podařeném výkonu připsali vysoké vítězství 5:1!

Trenér Trpišovský provedl oproti poslednímu zápasu ve Zlíně trochu překvapivě jen jednu změnu, dle očekávání nahradil Olayinku Ševčík. Na lavičce už byla připravena nejdražší posila ligy Stanciu. Naopak k dispozici pro tento zápas nebyl ze zdravotních důvodů Baluta.

Teplice loňské jaro provázely velmi kolísavé výkony. Doma třeba zvládly porazit Plzeň a i v Edenu vzdorovaly do posledních minut, naopak v play off nadstavby na vlastním stadionu ostudně prohrály s Mladou Boleslaví 0:8. V létě tak došlo v týmu sklářů k menšímu průvanu v kabině - z nových posil dnes na hřiště vyběhl Paradin a jmenovci Petr a Jakub Marešové.

Domácí se pokusili nastoupit aktivně, z čehož vyplynula táhlá střela Shejbala z větší vzdálenosti. Kolář povedený pokus dokázal s menšími potížemi vytěsnit na roh. Pak už otěže zápasu pevně uchopila Slavia. V 10. minutě hlavičkoval po rohovém kopu těsně vedle Souček a nedokázal tak potrestat chybné vyběhnutí Grigara. Slávisty to však dlouho mrzet nemuselo. Již ve 12. minutě přišla úvodní branka zápasu. Teplice ztratily míč ve středu hřiště, Hušbauerův pokus o střelu byl zblokován ke Zmrhalovi, který si míč hezky navedl před vápno a vydařenou pumelicí k tyči nedal Grigarovi šanci - 1:0 pro naše barvy! Slavia nepolevila a nadále diktovala tempo hry. Brzy se navíc mohla radovat z dvoubrankového vedení. Ševčík skvělou přihrávkou vyslal do samostatného úniku Van Burena a náš útočník si v zakončení počínal neméně dobře, když chytrým lobem rozvlnil síť za bezmocným brankářem - 2:0! Šance na naší straně pak nadále přibývaly. Ševčíkův pokus skončil těsně mimo, Traorého šanci vykopával Shejbal z brankové čáry a Součka vychytal nadvakrát Grigar. Zasloužená třetí branky v teplické síti tak přišla až těsně před půlí. Prsty v tom měl zase Ševčík, který hezky rozjel akci, na jejímž konci byla Hušbauerova parádní rána, která o břevno zapadla do sítě - 3:0! Slávisté dominovali a domácí byli zralí na ručník.

Trenér Hejkal se na nepříznivý vývoj zápasu snažil zareagovat hned dvojím střídáním v poločase, ale ani příchod ex-slávisty Vyhnala teplickým ve vstupu do druhého dějství nepomohl. Hned po minutě hry trefil v hlavičkovém souboji Součka do obličeje loktem Jakub Mareš a po druhé žluté kartě musel předčasně do sprch. Teplice po tomto momentu paradoxně zažily nejlepší pasáž v zápase. V 52. minutě se míč smolně odrazil od Kúdely a Vondrášek tváří v tvář Kolářovi nezaváhal - 1:3 z domácího pohledu. Tři minuty poté měli skláři navíc další šanci. Po brejku dokonce dostali i míč do sítě, ale to už bylo v situaci, kdy sudí Pechanec dávno odpískal faul Hovorky. I tak ale měli domácí možnost přímého kopu z ideální vzdálenosti. Petr Mareš naštěstí mířil zhruba o metr vedle šibenice! Slavia tím zažehnala malou krizi a opět získala kontrolu nad zápasem. Několik rohových kopů zůstalo ještě nevyužito, ale střídání Hušbauera za debutanta Stancia předznamenalo čtvrtou branku. Rumunský záložník čekal na úvodní trefu v sešívaném pouhých šest minut, když zužitkoval další milimetrově přesnou přihrávku od Ševčíka. Tváří v tvář pak Stanciu z mírného úhlu jistě prostřelil Grigara - 4:1! Svou úvodní trefu v nejkrásnějším dresu si mohl připsat i další střídající hráč Júsuf, ale v obdobné situaci poslal míč těsně vedle tyče! Populárního bůra tak vystřelil až v nastaveném čase kapitán Souček, který zužitkoval milimetrově přesný pas Zmrhala. Slavia tak po výborném výkonu vyhrála na půdě Teplic vysoko 5:1!

2. kolo - Neděle 21. 07. 2019 19:00

Fortuna liga, 2019/2020
1 - 5
0 - 3
FK Teplice
FK Teplice

52. Vondrášek

SK Slavia Praha

Komentáře (548)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé