Ženský fotbal

Výhra slávistek na úvod přípravy

Fotbalistky Slavie vyhrály první přípravný zápas nad St.Pölten Spratzen vysoko 6:0. Dvakrát se prosadila Khýrová a Kožárová. V týmu jsou také testované hráčky ze zahraničí.

Zápas se hrál na 3x30 minut. Do samého úvodu naskočily obě posily Khýrová a Žemberyová a také navrátivší se hráčky z hostování Kožárová s Necidovou. Na hřišti v Českých Budějovicích měla první větší šanci Divišová. Vedoucí branku však vstřelila ve 23. minutě Svitková do prázdné branky po akci Divišov a Kožárové.

Ve druhé třetině se z penalty prosadila po faulu na Veselou podruhé Svitková. Pak se předvedla i slávistická brankářka proti střele Zver. V 68. minutě po přihrávce Veselé poprvé ve slávistickém dresu skórovala Khýrová. Penaltu proti Slavii navíc vychytala Lukášová. Ve zbývajícím čase se ještě prosadila Szewieczková, Kožárová a podruhé Khýrová.

Na testech je kromě Švédky Mia Persson také ukrajinská reprezentantka Darya Kravets. Novou posilou je Michaela Khýrová ze Sparty a Laura Žemberyová z Lokomotivy Brno Horní Heršpice. Z hostování z Liberce se vrátila Kožárová s Necidovou. Naopak do zahraničí zamířily sestry Dubcovy, Chlastáková a na odchodu je také Bartoňová. Další hráčky v kádru prodloužily smlouvy.

„Zápas se hrál netypicky na třetiny, ve kterých trenér zkoušel různé hračky na různých postech. Myslím, že jsme se s prvním zápasem popasovaly velmi dobře. Dokázaly jsme tréninkové věci přenést do zápasu a vytvořit si spoustu brankových příležitostí. V defenzívě máme pořád co zlepšovat. Dnes nás jistým výkonem v bráně držela Olivka (Lukášová), která vychytala i penaltu. Celkově hodnotím dnešní zápas pozitivně a z týmu mám dobrý pocit. Věřím, že když budeme dál poctivě pracovat v tréninku, budeme hrát pěkný kombinační fotbal, který bude bavit nás i diváky,“ řekla po zápase Aneta Dědinová.

Premiéru ve slávistickém dresu si také odbyla Michaela Khýrová. „Myslím si, že jsme podaly týmový výkon, který byl odměněn výsledkem. Musíme ale makat pořad dál. První gól jsem dala po centru Denči Veselé, míč mi pustila Kožu a já už jen zakončila pod břevno. Druhý gól jsem dala po dorážce z rohu. Jelikož to byl první zápas v novém týmu, byla jsem docela nervózní, ale tým mi pomohl a když se mi něco nepovedlo, tak mě podpořily. Příště musím být více klidnější na míči,“ uvedla.

Neděle 21. 07. 2019 14:00

Přípravné zápasy žen, 2019/2020
0 - 6
0 - 2
St. Pölten Spratzen
St. Pölten Spratzen

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

23. Svitková
40. Svitková
68. Khýrová
76. Szewieczková
80. Kožárová
84. Khýrová

Sestava SK Slavia Praha:
Sestava 1. třetina: Lukášová - Dědinová, Necidová, Pincová, Khýrová - Divišová, Svitková, Bartovičová, Szewieczková, Žemberyová - Kožárová. 2. třetina: Lukášová - Jarchovská, Kravets, Sedláčková, Hladíková - Divišová, Persson, Svitková, Pincová, Černá - Veselá. 3. třetina: Lukášová - Sedláčková, Bartovičová, Kravets, Dědinová - Veselá, Černá, Persson, Khýrová, Szewieczková - Kožárová

Komentáře (1)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Výhra slávistek na úvod přípravy

    Rozumbrada     před 5 lety 22.07.2019 21:18 |  
    4 2

    Holkám přeji co nejlepší sezonu: titul, pohár, a jaro v Lize mistryň!