Fortuna liga

Zápas s Libercem se odehraje bez diváků

Disciplinární komise LFA vedená Richardem Bačkem dnes potrestala Slavii za nedělní výtržnosti při zápase se Sigmou Olomouc odehráním dalšího ligového utkání (proti Liberci) bez diváků. Kromě toho Slavia zaplatí pokutu 250 tisíc Kč a tribuny Sever a Jih jsou zavřené podmínečně na dva zápasy s odkladem do konce roku.

Oficiální rozhodnutí disciplinární komise LFA zní takto: Disciplinární komise potrestala klub SK Slavia Praha za porušení povinností pořádajícího klubu (pronesení a použití pyrotechniky, vhazování pyrotechniky do okolních sektorů vedoucí současně k přerušení utkání) v utkání proti SK Sigma Olomouc peněžitou pokutou ve výši 250 tisíc korun, odehrání nejbližšího domácího soutěžního utkání bez diváků ve všech diváckých sektorech a trestem podmíněného uzavření domácích sektorů 106 až 110 (tzv. Tribuna sever) a sektorů 122 až 126 (Jižní tribuna) na 2 soutěžní utkání se zkušební dobou do 31.12.2019.

K tomu pronesl předseda DK LFA Richard Baček následující komentář: „Fanoušci Slavie se při utkání se Sigmou dopustili dvou velmi závažných provinění, a totiž vhazování pyrotechniky přímo mezi fanoušky hostujícího týmu, což vedlo navíc k ne úplně krátkému přerušení utkání. Samotné použití a pronesení pyrotechniky v takové míře musí mít za následek proměnění podmínky, kterou Slavia držela od podobných incidentů z minulé sezóny. Nepodmíněné uzavření částí stadionu bylo proto automatickým postupem, který byl nevyhnutelný. S ohledem na to, že fanoušci vhazováním pyrotechniky bezprostředně ohrožovali z jiných částí stadionu i další návštěvníky v jiných sektorech, musela disciplinární komise přistoupit k ještě přísnějšímu trestu a rozhodla se Slavii uzavřít na jedno soutěžní utkání stadion úplně celý a zároveň na další dvě utkání podmíněně uzavřít problematickou tribunu Sever a spolu s ní i sektory na jižní tribuně, kdo došlo ke spáchání posledních přečinů. S ohledem na pokračující recidivu proto disciplinární komise nemohla rozhodnout jinak.“

Předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík okomentoval rozhodnutí disciplinárky na Twitteru: "Vyšetřování Policie a klubu ukazuje, že trestný čin spáchala omezená skupina pachatelů z jednoho slávistického sdružení čítajícího nižší desítky členů. Jsme připraveni přijmout tvrdý trest. Součet trestů DK dnes je ale absurdní a nespravedlivý. Míří na fans, kteří čin odsuzují. Jestliže víkendová trestná činnost je prohrou Slavie, dnešní rozhodnutí DK je prohra českého fotbalu. Kdo na něj bude chodit a kdo do něj bude investovat? Legislativa by měla umožňovat trestat jednotlivce, ne tisíce fanoušků či investory nebo sponzory. Smutný den. Klub se odvolá."

Komentáře (478)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé