Ženský fotbal

V Lize mistryň se skotským vicemistrem

Slávistky se v prvním kole Ligy mistryň potkají s týmem ze Skotska - Hibernian. První zápas se hraje venku 11. nebo 12. září, odveta v Praze 25. nebo 26.9. Slavia se tedy přeci jen se skotským týmem utká, jen to není Celtic. Přidány ohlas trenéra Kolomazníka a fotbalistek Necidové se Svitkovou.

Skotský Hibernian patří mezi TOP tři týmy ve Skotsku, ale naposledy slavil titul až v sezoně 2006/2007. Od roku 2009 se navíc hraje systémem jaro-podzim, takže Hibernin se dostal do Ligy mistryň druhým místem v roce 2018. V této sezoně však hodně zatápěl Glasgow, ligovému mistrovi, ztráta pouhých tří bodů.

V letošní sezoně na první místo ztrácí hodně bodů, jelikož Glasgow neztratil ani bod a Celtic je na druhém místě tři body nad našim soupeřem.

Do prvního kola musel tým projít kvalifikací, kterou výhral bez ztráty bodů a se skórem 7:2. Jinak s Ligou mistryň nemají moc zkušenosti. V roce 2017 nepostoupily z kvalifikace a v roce 2016 vypadly v prvním kole s Bayernem Mnichov.

Kádr se skládá pouze z domácích hráček, navíc je to velice mladý kolektiv. Pouze jedna hráčka nad 30 let (Joelle Murray). Ostatní mají do 25 let.

"Vítěz kvalifikační skupiny bez ztráty bodů. Pro nás neznámá, otázkou vůbec je, jakým způsobem se soupeře prezentuje. Teď bude čas si obstarat informace, ať jsme dobře připraveni a výhodu určitě vidím v tom, že první utkání odehrajeme venku. Z možností, které se nám nabízely, musíme být se soupeřem spokojeni," uvedl trenér Michal Kolomazník.

"Musím říct, že skotskou ženskou ligu moc neznám a nevím, co od tohoto týmu můžeme čekat. Na tento dvojzápas se však důkladně připravíme a věřím, že ho zvládneme," řekla k losu Simona Necidová.

"S losem jsem spokojena. Přála jsem si jet do Skotska, protože jsem ještě nikdy proti skotskému týmu nehrála a ani jsem v tto zemi nikdy nebyla. Splní se mi zase další sen. Pevně věřím, že máme natolik kvalitní tým, abychom přes tento celek postoupily," prozradila Kateřina Svitková.

Komentáře (3)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: V Lize mistryň se skotským vícemistrem

    Akuls     před 5 lety 16.08.2019 14:41 |  
    1 0

    Tak ať se holkám v Edinburghu líbí a hlavně daří a ať přivezou nadějný výsledek pro odvetu. Pokud bude čas doporučuji se podívat alespoň na hrad a projít se po královské míli. Krásný je také pohled na edinburgské mosty. Rudy Skácel vzpomínal, že když hrál za Heards edinburghské derby proti Hibernian, tak se hrálo vždy hodně od podlahy. Snad to skotské holky proti Slavii tak brousit nebudou.
    Ještě díky za video na oficiálkách k zahájení jarní sezóny. Kalous mne včera na ČT sport naštval, že se ve Studiu fotbal - extra věnoval v souvislosti se zahájením sezóny jen sparťankám. Možná i proto dnes Spartě vylosovali soupeřky z Islandu, kde to rozhodně mít lehké neboudou a ještě pravděpodobně pěkně zmoknou a profouknou.

  2. Re: V Lize mistryň se skotským vicemistrem

    Rozumbrada     před 5 lety 16.08.2019 21:29 |  
    1 3

    Doufám, že na odvetu přijde slušná návštěva, holky si podporu zaslouží!