Ženský fotbal

Důležitá výhra v derby žen!

Slávistické fotbalistky dokázaly po delší době vyhrát nad Spartou! Dnes otočily vývoj utkání a vybojovaly tři body po výhře 2:1 po trefách Kožárové a Svitkové. Na lavičce se objevila nová posila z Jamajky!

Slávistické hráčky nastoupily do derby v nejsilnější sestavě. Úvod byl docela nepřesný z obou stran, ale oba celky si vytvořily náznaky šancí. Pak se ale nedokázaly slávistky vymanit z vlastní poloviny i díky zbytečným ztrátám. Sparta byla na koni a hrozila. První střela mířila do náruče slávistické brankářky, hned poté byla blízko branky Bunkenroadová, trefila však vyběhnutou Lukášovou. Z brejkové situace se do šance dostala Divišová a pod tlakem dotírající obránkyně trefila tyč. Pak kouzla alá Martin Vaniak předvedla Olivie Lukášová. Nejdříve reflexivně vyrazila hlavičku Pleulerové z pár metrů směřující do protipohybu a pak konečky prstů posunula míč na břevno po prudké střele z hranice vápna opět od Pleulerové. V poslední čtvrthodině měly šance i slávistky, ale převážně z přečíslení. Po centru Kožárové hlavičkovala nepřesně Szewiezcková, po dalším centru Svitkové nešikovně hlavou přihrála Simpsonová k nohám Divišové, ale její pohotová střela mířila vysoko nad branku. V závěru poločasu ještě do vápna pronikla Szewieczková, její jedovatá střela mířila jen do rukavic brankářky.

Druhý poločas začal šancí Bunkenroadové, pak po pravé straně unikla Divišová, přihrála nabíhající Svitkové, ale její pokus zblokovala Irena Martínková. Zřejmě špatně dopadla na zem a následně po ošetření byla vystřídána. Na hřiště se dostala Sonntangová a po pár vteřinách si naběhla na zpětnou přihrávku do vápna a střelou k tyči překonala Lukášovou. Hra byla druhý poločas vyrovnaná, oba týmy zkoušely střílet. Ještě po jednom závaru před vápnem Slavie musela pohotově reagovat slávistická brankářka. Pak přišly ke slovu standardní situace. V 72. minutě Bartovičová na zadní tyči našla Kožárovou, která hlavičkovala do protipohybu bezmocné brankářky. A v 77. minutě zahrávaly slávistky standardní situaci těsně za vápnem. Míč si vzala Svitková a nechytatelnou střelou pod břevno otočila vývoj zápasu. Závěr zápasu si Slavia pohlídala, asi pět minut se neustále vhazovalo na pravé straně a poslední tři minuty se odehrály u rohového praporku Sparty.

Slavia tak přerušila strašidelnou sérii. Posledních sedm vzájemných zápasů slávistky prohrály, bod získaly naposledy z venkovního zápasu v listopadu 2017. Poslední slávistická výhra se datuje k 3.9.2017.

„V prvním poločase to byla tragédie, nejhorší co jsme zatím předvedly. Možná jsme si zasloužily dostat branku, naštěstí při nás stál fotbalový bůh, břevno a hlavně v brance Olí (Lukášová, pozn. aut.), která zachytala neskutečně a udržela nás ve hře. Vstup do druhé půle jsme měly šanci, nedaly a z protiútoku dostaneme na 1:0. Naštěstí jsme nesklopily hlavy a dnes jsme si pomohly standardkami. První gól přetažený centr na zadní tyč, druhý to krásně trefila Kačka Svitková. Věděla jsem, že to dá. Pak už jsme Spartu do ničeho nepustily. Pro nás je to důležitá výhra, hlavně že jsme to otočily a ještě na Strahově, kde jsme nedokázaly vyhrát. Je to povzbuzení do další práce a můžeme jít s čistými hlavami na Ligu mistrů a připravit se na zápasy, co nás čekají,“ řekla k zápasu Tereza Kožárová.

Nová posila
Na lavičce Slavie se objevila nová posila Selena Deneisha Blackwood (7. 3. 1997). 168 cm vysoká obránkyně pochází z Jamajky. Jedná se o levonohou hráčku, která může hrát na levé obraně, ale i záloze. Loni se poprvé dostala do seniorské reprezentace Jamajky, kde zatím odehrála 14 zápasů a vstřelila tři branky. Vedení hráčku vidělo na mistrovství světa letos v červnu.  Nyní přichází do Slavie, kde se zatím stihla absolvovat dva tréninky, i proto v derby zatím nezasáhla a zůstala na lavičce.

Komentáře (5)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Důležitá výhra v derby žen!

    A.Lima     před 5 lety 24.08.2019 20:20 |  
    3 0

    Velká gratulace holky ! Jen tak dále ! :)

  2. Re: Důležitá výhra v derby žen!

    pehacko     před 5 lety 24.08.2019 22:38 |  
    1 0

    pro svitkovou budu muset dodelat po letech tu prerusenou vejsku a pak se jeste rozvest...

    • Re: Důležitá výhra v derby žen!

      Rozumbrada     před 5 lety 25.08.2019 02:20 |  
      0 3


      Svitková chodí s Tvojí manželkou? :-)

      Ale vážně: báječná výhra a super Kožárová a Svitková!

  3. Re: Důležitá výhra v derby žen!

    o5aradecek     před 5 lety 24.08.2019 23:20 |  
    3 0

    Dvě vyhraná derby v jeden den. Holky, děkujem!

  4. Re: Důležitá výhra v derby žen!

    Lunaris     před 5 lety 25.08.2019 12:26 |  
    3 0

    Necidová, Kožárová zpátky a hned se to vrací do starých kolejí. :)