B-Tým

Slavia Karlovy Vary - Slavia Praha 1:2

O předkrm před večerním derby se postaralo béčko, které díky brankám Nabiyeva otočilo utkání proti Karlovým Varům. Do prvního zápasu se svým týmem nastoupil i brazilský ofenzivní hráč Joao Felipe.

Ve 4. minutě se na levé straně pěkně uvolnil Joao Felipe a centrem padající k zadní tyči vyděsil brankáře Bláhu. O tři minuty později nedokázali slávisté včas zareagovat na rychlou rozehrávku standardní situace domácích a Vokáč tak v samostatném úniku otevřel skóre utkání. Následně ztratil v nebezpečném prostoru ve středu hřiště míč Zinhasinovič a nabídl tak soupeři možnost k brejku. Na jeho konci stál Maňák, jenž ránou z hranice vápna těsně minul branku. O něco později zahrozili i Pražané. Rondič ve vápně výborně sklepl na Nabiyeva. Jeho pokus ale Bláha fantasticky vyrazil na roh. Na druhé straně prchal rychlonohý Kuffour vstříc brance klubu z Vršovic. Ghanského štírka dokázal zastavit až včasným výběhem Sirotník. Následně ještě měli hosté plno práce s uklizením závaru před vlastní brankou po rohovém kopu. Na konci poločasu mohly Karlovy Vary své vedení dokonce navýšit. Sirotník neudržel centrovaný míč, útočící hráč ale v brankové příležitosti trestuhodně selhal. První dějství nabídlo opticky vyrovnané střetnutí z obou stran. Pražané měli asi o něco více ze hry, nicméně jejich ofenzivní snahy často končily na hranici vápna. Naopak domácí si připsali více vyložených brankových příležitostí. Slávisté z Vršovic měli potíž s aktivním a vysokým napadáním soupeře. Útočné snahy domácích pak většinou měly jasně čitelný scénář – dlouhý nákop na vysokého hrotového útočníka Procházku, se kterým měli bránící hráči mnoho problémů.

O přestávce udělal trenér Hyský dvě změny. Kubáně nahradil Červ a Šilhana Kosek. Zdálo se, že do druhého poločasu vstoupili lépe domácí. Z úhlu pálil Schettl, ale Sirotník dobře zasáhl a následoval tak pouze rohový kop. Jeho rozehrávka závar před brankou Pražanů nepřinesla. Naopak přišel rychlý brejk, jenž táhl Nabiyev. Ten obelstil i vyběhnuvšího brankáře Bláhu, míč se nicméně odrazil o tyč, ale pouze opět k nohám ázerbajdžánského ofenzivního univerzála, jenž v klidu srovnal na 1:1. V 70. minutě vyslal Zeronik chirurgicky přesnou přihrávkou do samostatného úniku Nabiyeva. Útočník hostů situaci s chladnou hlavou zvládl a Pražané tak otočili skóre zápasu. Domácí se snažili nepříznivé skóre minimálně srovnat. V 84. minutě unikl Kuffour do vápna. Pokus nicméně mířil pouze do připraveného Sirotníka. Závěrečný tlak Karlových Varů už nic nepřinesl a slávisté si tak připisují druhé vítězství v řadě, tentokráte za výhru 2:1.

Příští utkání je na řadě 28. 9. na Xaverově proti B týmu Příbrami.

7. - Neděle 22. 09. 2019 10:30

Fortuna ČFL A, 2019/2020
1 - 2
1 - 0
FC Slavia Karlovy Vary
FC Slavia Karlovy Vary

7. Vokáč

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

50. Faríd Nabiyev
70. Faríd Nabiyev

Komentáře (7)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slavia Karlovy Vary - Slavia Praha 1:2

    lukas8 (admin)     před 4 lety 22.09.2019 13:36 |  
    9 0

    Krátký komentář k některým hráčům:

    Joao Felipe - Na to, že to bylo jeho první utkání v béčku a že v klubu působí chvilku, si podle mě nevedl vůbec špatně. S míčem je šikovný, nebojí se zkusit 1vs1. Jednou tam měl zajímavou akci, kdy se nečekaným pohybem zbavil tří bránících hráčů.

    Jakub Zeronik - I druhé křídlo z dnešního zápasu rozhodně nezklamalo a, podle mě, byl možná nejlepším hráčem. Byl aktivní po celý zápas. Mnohokrát zkusil sám přejít přes bránícího hráče a i když se mu to párkrát nepovedlo, neodradilo ho to od toho, aby to po chvíli zkusil znovu. Nesmírně šikovný hráč, rychlý, technicky zdatný. Výkon následně korunoval výbornou přihrávkou na Nabiyeva před jeho druhým gólem. Jediné v čem mě zklamal byla naprosto očividná simulace v první půli, kdy se snažil domoci penalty. To podle mě nemá zapotřebí.

    Miroslav Podrazký - Od hráče jeho zkušeností bych čekal rozhodně lepší výkon. Švec působil jistěji.

    Faríd Nabiyev - V první půli jakoby se hledal. Hodně kazil a v ofenzivě nebyl, vyjma jedné střely, příliš vidět. Možná až neobvykle moc se stahoval pro míče až ke stoperům. Ve druhém poločase šel ale jeho výkon razantně nahoru. Měl několik dobrých akcí a navíc přidal dva góly. 6 zápasů, 5 gólů. Možná škoda, že hraje "jen" třetí ligu.

    Imad Rondič - Minule 2+1, dnes byl hodně mimo. V prvním poločase dost odříznutý od zbytku týmu. Několikrát se nechal zbytečně nachytat v ofsajdu a celkově působil podrážděně. Snad ojediněle podprůměrný výkon.

    • Re: Slavia Karlovy Vary - Slavia Praha 1:2

      PetCC     před 4 lety 22.09.2019 13:47 |  
      0 0

      Otázka pro znalce, co ten Nabiyev? Má šanci se za rok dostat do áčka? Nebo bude lepší najít mu dobrý hostování v lize?

      • Re: Slavia Karlovy Vary - Slavia Praha 1:2

        tobro     před 4 lety 22.09.2019 14:55 |  
        0 0

        Ázerbájdžánec Nabiyev https://www.slavistickenoviny.cz/hrac/profil/562 má teprve 20 roků (přišel z tohohle klubu a z tohohle prostředí https://cs.wikipedia.org/wiki/Q%C9%99b%C9%99l%C9%99_FK) , takže sám za sebe říkám: Ještě jeden rok možná sezónu a pak už ho "pořešit". Největším problémem u Ázerů vulgo Ázerbájdžánců je psychika, čti: koncentrace a jasná motivace na výkon, bývá totiž značně kolísavá a to žádnej.tréňa.nemá.rád...

      • Re: Slavia Karlovy Vary - Slavia Praha 1:2

        lukas8 (admin)     před 4 lety 22.09.2019 15:29 |  
        5 0

        Hlavní otázka, co se Farída teď týče, je vyřešit prodloužení smlouvy, protože mu po sezoně končí. Za mě má na to, aby postupně do áčka nakukoval. Má totiž jednu velikou výhodu - je velmi univerzální. Může zahrát obě křídla, podhrot i hrot a má nesmírně kvalitní zakončení, což ostatně u nás již několikátým rokem potvrzuje (připomenu jen minulou sezonu Juniorské ligy 26 zápasů a 19 gólů)..

        • Re: Slavia Karlovy Vary - Slavia Praha 1:2

          Akuls     před 4 lety 22.09.2019 16:02 |  
          1 0

          U Farida byl podle mne problém také v tom, že snad dokonce 2x musel v minulosti odjet asi na 3 měsíce do vlasti, aby si tam vyřídil nová pobytová víza pro ČR a vždy z toho v SKS trochu vypadl. Jinak v něm určitě něco je, i jeho spoluhráči z B-týmu ho jako fotbalistu hodně uznávají. Ku podivu ho moc neuznává Luboš Kozel, s kterým jsem se o něm bavil při nedávném zápasu Béčka na Admiře. Prý je na dnešní fotbal málo dynamický a ve svém věku by měl být už někde jinde. No nevím, podle mne v juniorce i nyní v Béčku patří vždy k nejlepším, a to ať ho trenér postavil na jakýkoliv post. Navíc bych řekl, že na své rychlosti a výbušnosti dost zapracoval, technicky na tom byl vždy slušně. Asi by mu slušelo nějaké dobré hostování a třeba se ukáže jako Alvir v Příbrami nebo Musa v Liberci.
          Jsem rád, že hrál Felipe, po zápase U-19 na Interu Milano totiž tvrdil trenér Hyský, že ho musel v poločase střídat pro natržený sval!?

          • Re: Slavia Karlovy Vary - Slavia Praha 1:2

            lukas8 (admin)     před 4 lety 22.09.2019 16:38 |  
            0 0

            Souhlasím, navíc se mi zdá, že za poslední dobu Faríd zesílil a už není tak snadno odstavitelný od balonu, jako dříve. K Felipemu - asi to muselo být něco menšího. Kdyby měl natržený sval, tak by dnes určitě nehrál.

  2. Re: Slavia Karlovy Vary - Slavia Praha 1:2

    Fačín     před 4 lety 23.09.2019 11:35 |  
    0 2

    Tak co dostane proti Vyšehradu šanci někdo z béčka? Třeba ten Nabiyev nebo Joao Felipe?

    A Kuffoura doufám hned kupujem!