Hráči Slavie

Hodnocení slávistů - 10. kolo

Nedělní derby nastavilo výmluvné zrcadlo dlouhodobé práci v obou pražských S. Slavia na Letné vyhrála přesvědčivě 3:0.

Zápas můžeme hodnotit ze dvou pohledů. Já do určité míry souhlasím s trenérem Sparty Jílkem, že i domácí měli své šance a že se nedá říct, že by Slavia svého soupeře přehrála ve stylu uragánu (o vyrovnaném zápasu, kde rozhodlo jen proměňování šancí, bych ale také nehovořil, viz statistický model xG 0,4 k 1,8 pro Slavii). Druhý pohled ale nabízí interpretaci, že Slavia poté, co ji do sedla posadil hloupým penaltovým zákrokem Frýdek, nepustila otěže zápasu ani na chvíli z rukou. Sparta si sice vytvořila pár šancí, vesměs ale šlo o náhodné akce získané individuální kvalitou hráčů. Ze systémového hlediska se Slavia prezentovala mnohem vyspělejším výkonem jak dopředu, tak dozadu. Souhlasil bych s naším koučem Trpišovským, že Slavia dokáže zahrát líp, avšak dvojnásob bych podtrhl, že po taktické a mentální stránce šlo o top výkon. Ztichlé letenské ochozy jsme ani jednou nepustili do hry (a tak se zapojily jen ve druhé půli, kdy akorát házením předmětů na Bořila poškodily domácí tým, který byl v početní výhodě) a hráli jsme přesně to, co jsme potřebovali. Bez výpadků, které nás provázely minulá dvě derby na témže místě. A zápas jsme dovedli k zaslouženému cíli.

Závěrem tedy ještě pár střípků do mozaiky, které si s 294. derby spojím. Tím prvním musí být úžasný gól na 2:0 vstřelený o Sáčkův zadek. Myslel jsem si, že Štetinovo napálení si míče do vlastního obličeje a tím založení gólové akce dva na brankáře již nemůže nic překonat. Ale očividně jsem se mýlil a sparťané jsou v tomto směru neobvykle vynalézaví. :) Stav obou týmů symbolicky vystihuje i "akce plyšák", kdy zlobu sparťanského publika vůči našim ex-letenským hráčům dovedlo naše vedení elegantně otočit v dobrou věc a de facto podporu a PR Slavie. A jako poslední bych ocenil výkon sudího Zelinky, který zápas odpískal velice přesně a potvrdil, že je jedním z mála (asi jen spolu s Pechancem) skutečně dobrých českých rozhodčích.

Hráči jsou hodnoceni na stupnici od 1 (nejhorší) do 10 (nejlepší).

Ondřej Kolář - 10 - Po cca první třetině sezony se zdá, že Ondra udělal velký krok dopředu ve své výkonnosti. Podržel nás ve Zlíně, zářil v Kluži a Miláně a nyní předvedl další špičkový výkon i v derby. Přitom dosud neobdržel žádnou lacinou branku a navíc se na něj mužstvo vždy může spolehnout při rozehrávce. Jestli jím náhodou ještě není, tak z něj velmi rychle roste top brankář nejen z českého pohledu! Ale zpět k derby. To Kolářovi extrémně vyšlo, když právě mezi brankáři na obou stranách byl zásadní rozdíl. Ondra vychytal ve dvou gólovkách Haška a Plavšiče, k čemuž přidal i další dva velmi dobré zákroky proti střelám Frýdka a opět Plavšiče. Výborně si vedl i v rozehrávce. Špičkový výkon a velké zadostiučinění za jeho nevydařené derby na Letné na jaře 2018.

Vladimír Coufal - 7 - Na ligu vysoce nadstandardní výkon. Skvělá byla Cufova klička Hanouskovi v úvodu zápasu, po kterém přišlo první nebezpečné zakončení. Vláďa také dobrým uvolněním k centru zahájil akci před naším druhým gólem. Směrem dozadu hrál jistě a s obvykle středovým záložníkem Haškem neměl na kraji problém.

Ondřej Kúdela - 7 - Ondra je hodně nenápadný a detailnější hodnocení se mi k němu obvykle nepíše snadno. Což vlastně vypovídá samo za sebe - brání spolehlivě s takovou samozřejmostí, že to vlastně ani nikomu nepřijde zvláštní či neobvyklé. Přitom pravidelné výkony na této úrovni jsou v naší lize skutečně vzácným artiklem.

David Hovorka - 9 - Po tomto týdnu ho snad nelze nemilovat. Báječný výkon proti Interu totiž David zopakoval i proti Spartě. Ve vzájemných soubojích s větším Tettehem byl výrazně více úspěšný a ve vyvážení míče nemá v naší lize mezi stopery konkurenci.

Jan Bořil - 7 - Coufal na druhé straně mi přišel o trošku více viditelný, ale i Bořil podal podobně dobrý nadstandardní výkon. A je taky třeba přiznat, že Hložek je na kraji zálohy určitě nebezpečnějším hráčem než Hašek. Mladá hvězdička Sparty ale tentokrát narazila na poctivou směs železobetonu a oceli. Zkrátka padla kosa na kámen a Honza Hložka doslova vynuloval.

Lukáš Masopust - 8 - Pomalu se začíná dostávat do formy. Navíc i když se mu vstup do ročníku až tak herně nevyvedl, tak je stále produktivní. S Ligou mistrů vstřelil už svou třetí branku v ročníku. Dvě byly klíčové a vítězné, ta včerejší byla zase oku lahodící! Lukáš krásným obloučkem zatloukl poslední hřebíček do rakve sparťanského zmaru!

Tomáš Souček - 8 - Derby, ta jsou jeho! Jsem strašně rád, že právě odchovanec, sympaťák a skromný pracovitý kluk, jako je Tomáš, je sparťanskou noční můrou, kterou zápas co zápas pravidelně trhá na kusy! Včera dobrým náběhem vybojoval penaltu, kterou i vzápětí s přehledem proměnil. Ve zbytku zápasu navíc podal hodně platný výkon, když z velké části vynuloval hvězdu Sparty Kangu.

Josef Hušbauer - 6 - Do doby, než dostal červenou kartu, hrál velmi dobře. Po jeho skvělém centru mohl zvyšovat na 2:0 Olaiynka. Dostal se i k zajímavému zakončení po přiťuknutí Stancia. Známku mu trochu kazí zbytečné vyloučení. Slavia sice oslabení s přehledem zvládla, přesto to mohla být situace, která mohla dát Spartě poslední naději. Se žlutou kartou na kontě šel do souboje s Tettehem až příliš ostře a naivně. Druhé karetní napomenutí viděl oprávněně.

Nicolae Stanciu - 7 - Při akci s plyšáky či pískotu tribun nehnul ani brvou. Naopak se soustředil na fotbal a hlavně v úvodu zápasu byl naším nejaktivnějším hráčem. Hned na začátku výborně pálil z otočky, povedených střel vyslal za zápas ještě několik. Jeho hezká přihrávka předcházela penaltovému faulu na Součka. Postupem času se lehce vytratil, i tak ale podal velmi dobrý výkon. Vystřídán byl z taktických důvodů.

Peter Olayinka - 7 - Opět podal poctivý běhavý výkon, kdy dokázal být zároveň nebezpečný ve vápně. S velkým štěstím po odrazu vstřelil branku na 2:0, když se mu nevyvedla střela. Ale co si budeme povídat, takhle to bylo stokrát lepší, než kdyby vymetl šibenici. Jednoznačně měl ale proměnit tutovku chvíli po úvodní brance. Tam Sparta zaváhala, ztratila koncentraci a mohla být záhy sražena na kolena.

Stanislav Tecl - 6 - Trochu překvapivě dostal šanci v základu a podle mě nezklamal. Běžecky byl dle předpokladů aktivní a dával v tomto směru obraně Sparty zabrat. V první půli to z jeho strany po fotbalové stránce nebylo nic moc, zvláště vyniklo jeho stažení Lischky, po němž se dožadoval penalty (to bylo podobně trapné jako estráda Tetteha na druhé straně po (ne)kontaktu s Hovorkou). Ve druhé půli už mu to šlo lépe, dobře se natlačil k míči u naší druhé branky. Do skvělé formy z loňského podzimu má ale samozřejmě ještě dost daleko.

Jaroslav Zelený - 7 - Průběh zápasu mu nenahrál, aby mohl zazářit tolik jako na Interu. Jarda ale i tak zvládl svůj part velmi dobře, když přišel vyztužit střed zálohy po vyloučení Hušbauera. Slavia pak oslabení zvládla s naprostým přehledem.

Milan Škoda a Jakub Hora nejsou hodnoceni, protože hráli příliš krátce.

10. kolo - Neděle 22. 09. 2019 18:00

Fortuna liga, 2019/2020
0 - 3
0 - 1
AC Sparta Praha
AC Sparta Praha

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

19. Tomáš Souček (pen)
55. vlastní branka
90. Lukáš Masopust

Komentáře (103)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

    Tadeáš_Janků     před 5 měsíci 23.09.2019 17:33 |  
    6 2

    Na to, jak Alanor dřív s těmi desítkami dost šetřil a objevila se jednou za rok, tak teď ji vidím v každém třetím zápase. I to ukazuje, jaký progres jsme udělali.

  2. Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

    bramburek (přítel SN)     před 5 měsíci 23.09.2019 17:40 |  
    9 1

    Já s 10 pro Koláře naprosto souhlasím... možná bych dal i dalším hráčům vyšší známky... přeci jenom jsme vyhráli derby venku jednoznačně 3:0 po velmi dobrém vyspělém výkonu...

    Jinak pohár s Vyšehradem nakonec v 16 h na hřišti Viktorie Žižkov...

    A dnes v Tiki-Taka bude Coufal, Lischka, Šmíca, Lavi Štáfek, a slávista Dekret... už se na to těším... :-)

    • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

      amon     před 5 měsíci 23.09.2019 18:51 |  
      4 13

      k čertu s LM žen. Těšil jsem se ve středu do Edenu..

      • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

        bramburek (přítel SN)     před 5 měsíci 23.09.2019 19:12 |  
        12 3

        Dámy maj přednost ;) a ješte k tomu hrajou Ligu Mistrů, tak ať si to užijou... chlapi tam hrajou furt... a myslím, že se dost lidí třeba rádo po letech podívá na stadion Viktorky Žižkov...

        Hlavně může jít člověk na obojí, a na permici ještě k tomu na obojí zadarmo... ;)

  3. Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

    TSeguinTS     před 5 měsíci 23.09.2019 17:44 |  
    4 2

    Pro Součka za 9! Jinak souhlas.

  4. souhlasím zejména s Koldou a Hovorkou

    Mimoň     před 5 měsíci 23.09.2019 17:59 |  
    1 2

    Souhlas s hodnocením. Bylo to včera perfektní, derby se vším všudy, tedy až na soupeře, ten není v dobré situaci, ale já jsem rád. Měl jsem obavy jak se s tím po Interu vypořádáme. No naštěstí jsme hráli už v uterý

    • Re: souhlasím zejména s Koldou a Hovorkou

      Mimoň     před 5 měsíci 23.09.2019 18:07 |  
      10 13

      možná bych dal za 8 Olayinkovi ale...ne kvůli tomu, že je to můj oblíbenec, ale má statistiku 1+1 v podstatě za včera a navíc kdyby proměnil tu tutovku(do které se svým aktivním pohybem sám dostal...) tak by musel dostat aspoň za 9...proto bych se přimluvil za 8-ičku. Svým aktivním, běžeckým pojetím hodně znepříjemnil situaci stoperům Sparty a stěžoval jejich rozehrávku. Obrovsky platný hráč. Já doufám že u nás zůstane dlouho. Jeho limitem je v určitých chvílích splašenost, ale uvažte...ve 23 letech se může v tomto ohledu ještě hooodně zlepšit! Je o pouhý rok starší než já a já vím o sobě že musím v mnoha věcech také dost uzrát ještě, mimo jiné právě ve splašenosti! On ještě v 16 letech neměl peníze ani na kopačky a hrál bosky, je ve světě velkého fotbalu jen pár let. Bude to velká opora jednou!!

      • Re: souhlasím zejména s Koldou a Hovorkou

        gazza     před 5 měsíci 23.09.2019 18:11 |  
        3 17

        Paneboze co to meles

        • Re: souhlasím zejména s Koldou a Hovorkou

          Mimoň     před 5 měsíci 23.09.2019 19:55 |  
          4 1

          umíš číst? tak co se ptáš :-D

      • Re: souhlasím zejména s Koldou a Hovorkou

        gazza     před 5 měsíci 23.09.2019 19:56 |  
        1 21

        Podivej se chlapce ono s jizni ameriky a nebo s afriky od jakziva hraji v evrope hraci co nemeli na kopacky nemeli penize atd Byl To Pele a vetsina brazilskych hracu Suarez z ulice atd a atd To by byl dlouhy seznam ani Messi na tom nebyl nejlepe Jsou To vsechno vetsinou deti ulice a bud se prosadi nebo jsou nekde v gangu atd Ja verim ze Olayinka se zlepsi V poharech To jde ,ale omlouvat ho vekem v kterem davno Ti co nemeli na kopacky jsou jiz davno hvezdami a Peter vecne nepromenujici tutovky a zahazujici zmatene brejkove situace je max dobrej na znamku 7

        • Re: souhlasím zejména s Koldou a Hovorkou

          Mimoň     před 5 měsíci 23.09.2019 20:15 |  
          7 2

          děláš si srandu? Ve věku 23 let se může fotbalista ještě hodně zlepšit v řadě ohledů. Podívej se na Škodu, jak se vypracoval! Nebo Hušby z hráče, který šetřil krok, bývá teď pravidelně hráč s nejvíce naběhanými kilometry, oba se dokázali pozitivně zlepšit i po 25 roce, ne-li později v případě Škody. Takže já se zase ptám co meleš ty? Olayinka je skromný kluk a neměl zdaleka takové možnosti, jako evropští hráči. On svou fyzičkou bude velmi platný i po 30 roce, kdy tělo začíná chátrat. Kdy jiní začnou zpomalovat, on bude stále rychlý a navic zkušený

          • Re: souhlasím zejména s Koldou a Hovorkou

            Mimoň     před 5 měsíci 23.09.2019 20:19 |  
            3 1

            a právě pro tu svou chudobu co zažil, ví jaké štěstí teď má, právě tím co jsi napsal si potvrdil jeden fakt, že tihle hráči maji 2x větší motivaci se prosadit a jednou může být naši hlavní hvězdou uplně v pohodě. už tento týden i dřív leccos naznačil

            • Re: souhlasím zejména s Koldou a Hovorkou

              gazza     před 5 měsíci 23.09.2019 21:26 |  
              1 4

              Si srandu nedelam ,ale ono je problem nekoho neco ucit ve 23 letech Jinak je dobrej na behani a odebirani balonu super Zlepsit finalni situace a je to Proc ne ? Ja mu davam cas a fandim .Vzdyt je to slavista prece ne ?

            • Re: souhlasím zejména s Koldou a Hovorkou

              gazza     před 5 měsíci 23.09.2019 21:37 |  
              0 10

              Jinak podle toho co zde pises bych tipoval ,ze pracujes pro nejakou neziskovou organizaci

              • Re: souhlasím zejména s Koldou a Hovorkou

                Mimoň     před 5 měsíci 23.09.2019 21:56 |  
                2 0

                Jo jsem Greta Thunbergová :-D :-D :-D
                Ne opravdu nejsem aktivista. Ale pokud tě to zajímá hraji a živím se skrze hudební nástroj zvaný fagot. Vedu docela obyčejný život.

        • Re: souhlasím zejména s Koldou a Hovorkou

          Wulfstan (přítel SN)     před 5 měsíci 23.09.2019 21:08 |  
          12 5

          Hele, já nechci prudit, ale nešlo by to napsat aspoň trošku česky?

          • Re: souhlasím zejména s Koldou a Hovorkou

            gazza     před 5 měsíci 23.09.2019 21:34 |  
            1 6

            Prosim o podrobne vysvetleni

            • Re: souhlasím zejména s Koldou a Hovorkou

              Wulfstan (přítel SN)     před 5 měsíci 23.09.2019 21:47 |  
              7 4

              Jen drobné. Máš tam jedinou čárku a to ještě tam, kde být nemá.

              • Re: souhlasím zejména s Koldou a Hovorkou

                vršek     před 5 měsíci 24.09.2019 12:11 |  
                0 3

                Tedy, kterou čárku máte na mysli? Tu před - ale? Jistě, je třeba napravit i umístění čárky...jistě, ale není tohle už opravdu hnidopišství.

                • Re: souhlasím zejména s Koldou a Hovorkou

                  Wulfstan (přítel SN)     před 5 měsíci 24.09.2019 13:23 |  
                  5 2

                  Spíš mi šlo o to, že když se neoddělují věty, je z toho šílenej a nesrozumitelnej maglajz. Udělat tečku za větou lze snad i na mobilu, tabletu, nebo snad na chytrých hodinkách.

          • Re: souhlasím zejména s Koldou a Hovorkou

            gazza     před 5 měsíci 23.09.2019 22:22 |  
            0 2

            Super chlape fandim Ti stejne jako Slavii. Je dobre ze se necemu venujes a at Ti to jde To Ti opravdu preji Zdarec SKS

            • Re: souhlasím zejména s Koldou a Hovorkou

              gazza     před 5 měsíci 23.09.2019 22:23 |  
              0 1

              No to je odkaz pro mimone

        • Re: souhlasím zejména s Koldou a Hovorkou

          celtix     před 5 měsíci 23.09.2019 21:49 |  
          4 0

          Pelé nikdy v Evropě nehrál. Celou svou kariéru strávil v Santos.

          • Re: souhlasím zejména s Koldou a Hovorkou

            Wulfstan (přítel SN)     před 5 měsíci 23.09.2019 21:51 |  
            0 0

            Celou ne, na konci hrál v Cosmos New York. Což teda není v Evropě, ale ani v Santos. ;-)

            • Re: souhlasím zejména s Koldou a Hovorkou

              gazza     před 5 měsíci 23.09.2019 22:16 |  
              0 4

              No ono to tehdy byla jina doba ,ale tehdy to prakticky neexistovalo Di Stefano,,Eusebio ,ale ten hral stejne jako Coluna za Portugalsko a par dalsich .Spise vyjimky Pele jedine na sklonku za Cosmos v USA,ale to byli pani hraci

  5. Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

    vlk30 (přítel SN)     před 5 měsíci 23.09.2019 17:59 |  
    13 2

    Kolář také za deset jinak všichni 8-9 hlavně u pepka když jsem zkouknul záznam tak je šestka nesmysl má to u mě za osm. Důvod nemusím popisovat.

    • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

      nobiczek (přítel SN)     před 5 měsíci 23.09.2019 19:07 |  
      5 2

      Za to se přimlouvám, Hušby i s červenou byl na 7..

      • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

        Dobi     před 5 měsíci 23.09.2019 20:54 |  
        4 2

        Souhlas s oběma!

      • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

        Jachym     před 5 měsíci 23.09.2019 21:03 |  
        1 2

        Jasná červená sedma! :-)

  6. Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

    Amos Kl     před 5 měsíci 23.09.2019 18:29 |  
    12 17

    Já bych Hušbauerovi šestku nedal. Makal, měl spoustu skvělých přihrávek. Napadal, dřel, jako vždy. Zelinka je hajzl a počkal si, bylo jasné, že někoho od nás vyhodí. Na druhé straně celou řadu žlutých zákroků nepotrestal. Viz Kangovi dva šlapáky, dvakrát ruka v obličeji a další...

    • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

      Wulfstan (přítel SN)     před 5 měsíci 23.09.2019 21:06 |  
      7 4

      Já jsem dal Hušbíkovi 8, nicméně tu červenou dostal naprosto zaslouženě.

      • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

        pehacko     před 5 měsíci 24.09.2019 09:03 |  
        6 2

        tu nohu tam dal pepa hloupe a neohrabane, ale trvam na tom, ze se teteha prakticky nedotknul, protoze ji lehce stahnul. to divadlo co tam ten flusal pak predvedl byla vec druha... kazdopadne zluta jasna, protoze to byla nebezpecna hra i bez kontaktu. nicmene zelinka nam daval karty dle pravidel a obhaji si je a na druhe strane presel bez karty doslapnuti teteha na nohu hovorky a pak i loket do drzky opet hovorky. frydek jasna zluta za penaltovy zakrok a kanga se zlutou kartou ma dva fauly bez moznosti hrat balon... takze i kdyz zelenka lehce naklonil opet rovinu, tak nam to uz ani neprijde a rozhodne nas tim uz neporazi, protoze jsme ne o tridu, ale o pet trid jinde a proto dokazeme konkurovat i v evrope. vlastne je to moc dobre, ze nas lehce v lize rezou a davaji nam do hry handicap, at musime na sobe porad makat! jsem neskutecne stastny kam slavii za par let JT privedl, protoze tohle je jeho zasluha, ze vsadil na spravne lidi a rozdelil spravne kompetence!

        • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

          vršek     před 5 měsíci 24.09.2019 09:52 |  
          3 1

          Naprosto souhlasím s Vaším popisem neudělených žlutých - zvláště u Kangy a Tetteha to bylo opravdu neskutečné a těch dohrání lépe prošlápnutí našich hráčů tam bylo několik bez trestů.
          U těch žlutých karet v zápase je však třeba připomenout zásadní věc, která může rozhodovat o výsledku zápasu - možnost přerušit protiútok soupeře taktickým faulem - tak, jak se odehrálo-neodehrálo v případě Hušbauera resp. Tetteha v druhém poločase před krásnou střelou Kangy vedle... i těmi kartami se zápas dá jednoznačně ovlivnit a naklonit rovinu ve prospěch jednoho týmu, ono, kdyby se Kanga trefil do šibenice.....

    • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

      celtix     před 5 měsíci 23.09.2019 21:46 |  
      6 1

      Tohle byl zákrok skoro na červenou a druhá žlutá byla naprosto zasloužená. Naopak jsem rád, že se takové zákroky trestají tvrdě, protože to co občas v naší lize projde bez karty... Naše liga je až příliš soubojová a pak se divíme, že nemáme technické hráče.

    • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

      Virgil1956     před 5 měsíci 24.09.2019 09:12 |  
      3 3

      Pískal dobře v DUCHU pravidel, kdyby za tohle všechno dával karty, udělal by z toho nechutnou bramboračku. My tam měli taky pár věcí, které nechal být (Bořil versus mladej, apod.).

      • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

        kjandourek (admin)     před 5 měsíci 24.09.2019 09:15 |  
        6 3

        Přišlo ti to jako zápas, kde bychom měli dostat šest žlutých karet (jeden hráč dvě).... a soupeř jenom jednu (nota bene nikoliv za faul, ale za potyčku v přerušené hře) plus jednu rovnou červenou?
        Podle téhle statistiky bych si myslel, že soupeři hráli v rukavičkách a my jsme se jim fotbalově nemohli rovnat, tak jsme jim alespoň šíleně nakopali....

        • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

          Virgil1956     před 5 měsíci 24.09.2019 12:12 |  
          5 1

          Naše karty byly za úmyslné zastavení protiútoku, tedy takzvané "dobré karty", Spartě mohl dát jednu dvě karty za tvrdší zákroky, ale nepovažuji to za zásadní problém. Nebrečme.

          • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

            kjandourek (admin)     před 5 měsíci 24.09.2019 12:18 |  
            3 0

            Zásadní problém to není do okamžiku, kdy někdo (ne)dostane takovéhle žluté dvě... Minimálně Frýdek za penaltový faul měl být žlutě oceněn - a to i kdyby takovýhle zákrok předvedl kdekoliv na hřišti....

            • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

              Virgil1956     před 5 měsíci 24.09.2019 12:29 |  
              4 1

              S tím souhlasím, a určitě udělal Zelinka v zápase chyby, ale nemyslím si, že nakláněl rovinu, úmyslně Slavii nepoškodil, pískal, co viděl. Dokonce si myslím, že na tu žlutou pro Frýdka při pentli prostě zapomněl :)

              • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

                kjandourek (admin)     před 5 měsíci 24.09.2019 12:53 |  
                2 1

                Netvrdím, že zrovna nakláněl rovinu, ale dovedu si představit, že při zákrocích hostů byl více tlačen ke žlutému trestu prostředím... ostatně i Tettehovo vyloučení bylo dílem toho, že k tomu došlo u laviček.... sám Zelinka potvrdil, že původně chtěl dát žlutou a pro červenou se rozhodl až po rychlé konzultaci se čtvrtý rozhodčím.... a to - podle mého názoru bylo i tím, že naše lavička okamžitě vystartovala a právě čtvrtý rozhodčí si vyslechl své....

                A právě proto si myslím, že kdyby se to samé odehrálo zrcadlově na druhé straně hřiště, tak je to jenom žlutá....

                Čili já si nemyslím, že by záměrně nakláněl rovinu, ale beru to tak, že se nechal se trochu strhnout prostředím, což vedlo k tomu, že žluté nerozděloval úplně přesně dle nastaveného trendu...

      • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

        vršek     před 5 měsíci 24.09.2019 09:16 |  
        2 4

        Poměr žlutých karet 1 : 6 mluví za vše....

  7. Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

    Borec09 (přítel SN)     před 5 měsíci 23.09.2019 19:20 |  
    9 1

    Přiznám se dobrovolně, všem jsem dal za deset. Vím měl jsem hodnotit objektivněji, ale za to jak vymetli s rudou bídou, jsem nemohl jinak. SKS4ever

    • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

      JamesJapp     před 5 měsíci 23.09.2019 20:33 |  
      3 0

      Mozna jsem si mel SN aktualizovat nez jsem to sel poslat, omlouvam se, je to hned nademnou.

      • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

        Wulfstan (přítel SN)     před 5 měsíci 23.09.2019 21:04 |  
        10 3

        To neva, tohle se neokouká. Já už to viděl dneska asi stokrát, ale klidně se podívám znovu! :-)

  8. Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

    Honza_K1 (přítel SN)     před 5 měsíci 23.09.2019 22:39 |  
    1 0

    Kdyby někdo měl isport premium, zajímal by mě rozhovor se Zelinkou. Diky

    • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

      Merlinus (přítel SN)     před 5 měsíci 23.09.2019 23:39 |  
      14 0

      Nic zásadního. Tsdy to máš:

      Vyhovuje vám, že jste měl před šlágrem takovou pauzu?
      „Souhlasím, že jsem byl nějaký čas trochu mimo ‚hlavní‘ dění, pro nějaké mentální nastavení a klid na přípravu na velký zápas to někdy může být prospěšné. Zároveň říkám, že i zápasy ve druhé lize považuju za dostatečně kvalitní na to, abych se udržel v zápasovém rytmu. Delegace na druhou nejvyšší soutěž není něco, čím bych měl opovrhovat. Byla to výborná příprava na derby.“

      Tušilo se, že to bude emotivní derby. Změnilo to nějak vaši přípravu?
      „Před takto vypjatým zápasem samozřejmě vnímám okolnosti, které jej provázejí – asi jako každý člověk a fanoušek, který sleduje média. Pískal jsem třetí derby a řekl bych, že tentokrát před ním panovala největší nevraživost. Snažil jsem se být maximálně koncentrovaný a vnitřně soustředěný – ale to platilo i pro celý náš tým: asistenty, čtvrtého rozhodčího a videorozhodčí. Chtěli jsme být připraveni na každý detail.“

      Konzultoval jste dopředu, jak si počínat například ve věci plyšáků házených na Stancia?
      „Ano, měli jsme poradu, na níž jsme zmínili postupy, které můžeme uplatňovat v různých situacích, které mohly nastat. Takže jsme dopředu měli nastaveno několik možných scénářů. Je dobře, že zmíněné házení plyšových hraček v samotném utkání nepřerostlo únosnou mez. Nakonec se přerušovalo jen jednou kvůli dýmovnici, kvůli níž videorozhodčí dobře neviděl na hrací plochu.“

      O penaltě pro Slavii jste měl hned jasno?
      „Zde nebylo sebemenších pochyb, pokutový kop jsem po zákroku domácího hráče nařídil bez sebemenšího váhání nebo prodlevy. Měl jsem také dobré postavení a zmíněnou situaci přímo před očima.“

      Vyloučil jste na každé straně jednoho hráče. Nejprve Josefa Hušbauera po druhé žluté. Váhal jste?
      „Z mého pohledu se jednalo o bezohledný zákrok, byť mu předcházel ofsajd útočícího mužstva. Zákrok se však i v tomto případě posuzuje jako nedovolený, proto došlo logicky k udělení druhé žluté karty.

      Benjamina Tetteha jste vyloučil rovnou. Měl jste v hlavě i žlutou variantu?
      „Nejprve jsem zvažoval také udělení žluté karty, ale po komunikaci se čtvrtým rozhodčím jsme nakonec zákrok vyhodnotili jako surovou hru vedený velkou intenzitou a ohrožující zdraví hráče Hovorky.“

      Guélor Kanga měl po první žluté další dva fauly na Tomáše Součka, které zaváněly dalším napomínáním. Jak daleko od něj sparťan byl?
      „Z mého pohledu ani jeden ze dvou zmíněných zákroků nebyl na udělení druhé žluté karty. Nicméně jsem hráče Kangu vzápětí upozornil také na to, že další podobný již ve druhou žlutou vyústit může.“

      Z pohledu obtížnosti, kam řadíte toto derby?
      „Zápas jsem si celkově snažil užít a mám dobrý pocit z toho, že všechna klíčová a důležitá rozhodnutí byla správně posouzena v duchu pravidel. Bylo to pro mě již třetí derby „S“ a toto beru jako nejtěžší ze všech – i vzhledem k výše zmíněným okolnostem i nevraživosti, které mezi oběma týmy před výkopem panovala.“

      Místopředseda komise rozhodčích Wilczek: Sudí to zvládli
      „Všichni rozhodčí derby „S“ zvládli. Celý tým si vedl dobře.“ Možná nejspornějším okamžikem byla přímá červená pro sparťana Benjamina Tetteha. „Sice bychom mohli neodborně říct, že to byla taková oranžová, ale respektuju a akceptuju názor Miroslava Zelinky. Tetteh šel do souboje s velkou intenzitou, bez možnosti hrát míč. Sudí se také přiklonil k emocím, které to vyvolalo.“

      • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

        pehacko     před 5 měsíci 24.09.2019 00:04 |  
        16 2

        takze uz to zase pro spartu prekrucuji? preruseni jen za dymovnici? a co ty kelimky na borila s masopustem? maso pak musel jit kopat roh z druhe strany! pocitam, ze to bude opet zaretusovano a nakonec slavia dostane pokutu 100 litru za nevhodne pokriky a sparta 150 za dymovnici a nevhodne pokriky a pojede se dal... pritom celej zapas neco letalo od tech rumunskych vypatlancu na hraci plochu. stat se to v edenu, tak mame zavreno do konce roku. neknucim, jen me to desne sere!!!

        • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

          pcitron     před 5 měsíci 24.09.2019 10:31 |  
          4 1

          Včera v Dohrano plus o házení na plochu ani slovo. Jsem přesvědčen, že kdyby se to stalo u nás, tak se tam bude Palička z iDnesu pohoršovat a moralizovat. Mimochodem, ten týpek tam byl včera naprosto nadbytečný, řekl cca pět vět. Nemám ho rád, podle jeho výplodů fotbalu příliš nerozumí. A když jsme u novinařiny: Rudej fanda asi chodí kanáláma nebo mu definitivně máklo v palici, už dlouho o něm nebylo slyšet.

          • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

            kjandourek (admin)     před 5 měsíci 24.09.2019 11:06 |  
            2 0

            Záleží na tom, čemu říkáš dlouho - glosuje každé kolo a vychází to většinou v úterý.... jenom tak mimochodem 17.9. tvrdl, že Slovácko jsme porazili jenom díky štěstí, na Interu dostaneme trojku a na Letný taky... :-)

            Na dnešek jsem zvědav... i když tedy už po domácí plichtě s Olomoucí ho zastoupil "Liberecký Jarda", který tvrdil, že Fanda skončil na JIPce se srdcem....

            Jako je to jenom pro odvážné a lidi se silným žaludkem, ale: https://tv.isport.blesk.cz/kanal/7671/rudej-fanda

            • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

              pcitron     před 5 měsíci 24.09.2019 13:15 |  
              0 0

              Tak se omlouvám, komentář k předposlednímu kolu jsem zazdil... Nicméně před tím asi tři kola nekomentoval (jednou ho nahradil ten liberečák). Každopádně je o něm slyšet zpravidla, jen když RB vyhraje. takže teď jsem zvědavý:)

              • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

                kjandourek (admin)     před 5 měsíci 24.09.2019 13:37 |  
                1 0

                Jak tři kola nekomentoval? Máš tam devět videí... za každé kolo jedno, desáté bylo to víkendové....

                Jako krafe blbiny, dětsky se naváží do nás a do Plzně.... na Spartu nadává, když prohraje, vynáší do nebes, když náhodou urve body... je trapnější, než jsem si kdy uměl představit, ale nechme mu alespoň to, že opravdu komentuje každé kolo... až na to jedno...

                • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

                  pcitron     před 5 měsíci 24.09.2019 16:33 |  
                  1 0

                  Máš pravdu, mě to dříve chodilo na mail, v poslední době nikoli, takže jsem usuzoval, že dané díly netočil. Už jsem to dohledal.

      • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

        Honza_K1 (přítel SN)     před 5 měsíci 24.09.2019 15:16 |  
        1 0

        Moc děkuji!

  9. Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

    Marcelo10     před 5 měsíci 23.09.2019 23:06 |  
    5 0

    Ondra Kolar podava skvely vykony. Hrozne se bojim, ze prijde zajemce s tucnou nabidkou. Jeho hra v jeho veku? Neskutecny..

  10. Hodnocení Hattricku přes sezónou

    krumicek     před 5 měsíci 24.09.2019 08:20 |  
    18 1

    https://ibb.co/cKnBx9c

    Pro pobavení: magazín Hattrick před začátkem sezóny ohodnotil úroveň našich gólmanů i obrany třemi hvězdičkami z pěti, tedy průměrem. Naprosto stejně (3+3 hvězdičky) byla ohodnocena třeba defenziva Karviné (viz screen), Bohemky nebo Zlína. Lepší defenzívu měla podle Hattricku mít nejen Plzeň (4+4), Sparta (4+3), Jablonec (4+3), ale i Ostrava s Libercem (oba 4+4, tedy na obou postech lepší než my) a dokonce i Teplice (4+3) a Slovácko (3+4 - opět viz screen, holt Reinberk - Hofmann - Kadlec - Divíšek je podle Hattricku víc než Coufal - Hovorka - Kúdela - Bořil).

    Pevně doufám, že redaktor, který tohle vyplodil, už je v evidenci Úřadu práce ;-)

    • Re: Hodnocení Hattricku přes sezónou

      pehacko     před 5 měsíci 24.09.2019 08:51 |  
      4 0

      kdepak na uradu prace, ten dostal lukrativni smlouvu v ispartu a nahradi vacka, kteremu dochazi dech!

      • Re: Hodnocení Hattricku přes sezónou

        dalislavista     před 5 měsíci 24.09.2019 11:56 |  
        5 0

        Vackovi dochází dech? Já si naopak myslím, že z něj dští entuziasmus, maká neúnavně jako dieselové motory a jako beranidlo nás uvádí v zoufalství jako predátor Nita útočníky soupeře...

        • Re: Hodnocení Hattricku přes sezónou

          pehacko     před 5 měsíci 24.09.2019 12:01 |  
          1 1

          je fakt ze se snazim ispart necist a kliknu na nej pouze mimodek na toalete, kdyz se mi nejde poradne vy... a jako takovej spoustec funguje dokonale. nicmene ted co piji darek od tchyne, basu krakonose, tak mam zcela opacny problem!

    • Re: Hodnocení Hattricku přes sezónou

      nobiczek (přítel SN)     před 5 měsíci 24.09.2019 10:11 |  
      7 0

      Redaktor, který tohle vyplodil, nemůže být ani na úřadu práce, ten přece musí být pacientem na nějakém psychiatrickém oddělení, protože tohle nemohl vyplodit člověk, který má všech pět pohromadě.

      Já jsem se třeba před začátkem sezony také bál, že jsme na postu stopera oslabili (teď už vím, že ne), přesto by mě ani ve snu nenapadlo srovnávat naši obranu s obranou Teplic, Slovácka atp. Proboha vždyť oba naši krajní beci jsou v repre, Kúdy byl (a pořád možná je) na hraně soupisky repre, Hovorka byl pořád velmi dobrý ligový stoper (přestože jsem tehdy neočekával, že bude až tak dobrý).

    • Re: Hodnocení Hattricku přes sezónou

      Jachym     před 5 měsíci 24.09.2019 10:32 |  
      5 0

      Já tedy Hattrick odebírám, ale je to hlavně kvůli synovi. Také jsem v jeho věku sbíral plakáty, fotografie a hltal statistiky. Na to je Hattrick celkem dobrý. Jakékoli prognózy (nejen v tomto časopise) ale pouštím jedním uchem sem a druhým ven. Respektive v tomto případě jedním okem sem a druhým ven...:-) Na druhé straně je ale třeba férově říci, že takovou precizní obranu po odchodu černých věží čekal málokdo z nás.

      I já, který jsem vždy spíše optimista, jsem věřil, že v lize budeme v defenzivě absolutní špičkou, ale že si Hovorka bude téměř mazat na chleba Lukakua, to jsem nečekal ani v nejrůžovějších snech. Ale Trpiš je absolutní profík, který jeho potenciál zná dokonale, takže mě už ani nepřekvapuje, že Gadži je podle něho stvořený pro evropský fotbal a problémy mu prý bude dělat spíše takový Poznar... :-)

  11. Hovorka

    vršek     před 5 měsíci 24.09.2019 09:33 |  
    5 1

    Několikrát jsem tady upozorňoval na chyby, kterých se Hovorka na začátku ligy dopustil, hlavně s ohledem na zdejší nadšení nad jeho hrou, ty chyby tam opravdu byly....nevěřil jsem, že můžeme hrát úspěšně se stopery "180cm"...
    Výkony, které předvedí Hovorka během posledních týdnů však jsou dokladem toho, že výjimka potrvzuje pravidlo, a že každý z nás by měl na základě faktů korigovat své názory...
    Výkon Hovorky v Miláně a v neděli na Spartě - naprosto skvělé, úžasné.... a bez jediné chyby!

    • Re: Hovorka

      hajnej     před 5 měsíci 24.09.2019 10:30 |  
      1 0

      Jedna chybka tam asi byla. Jak vytáhl Kolář tu Haškovo hlavičku, tak to na Haška prodlužoval Teteh po vyhraném souboji s Hovorkou. Ale to nic nemění na tom, že hovorka hraje parádně!

      • Re: Hovorka

        hajnej     před 5 měsíci 24.09.2019 10:31 |  
        0 0

        Hovorka, s velkým "H", jasně :-)

      • Re: Hovorka

        kjandourek (admin)     před 5 měsíci 24.09.2019 11:00 |  
        3 0

        Já tedy mám za to, že k Haškovi to nikdo neprodlužoval, tam to prostě propadlo s tím, že se Kayova nákopu nikdo nedotkl.... Po Tettehově sklepnutí (a nevím, tedy kdo u něj v té chvíli byl) předtím střílel Frýdek ....

        • Re: Hovorka

          hajnej     před 5 měsíci 24.09.2019 11:50 |  
          0 0

          Máte pravdu, beru zpět. Teď jsem se na to koukl ze záznamu, v tom souboji byl Tetteh s Kúdelou, obe je centr přeletěl k Haškovi. Tímto se Hovorkovi omlouvám.

          • Re: Hovorka

            vršek     před 5 měsíci 24.09.2019 11:55 |  
            0 0

            No, vida a já byl doteď přesvědčen, že u Tetteha byl "nalepený" právě Hovorka....

        • Re: Hovorka

          Dr. Fe1     před 5 měsíci 24.09.2019 12:11 |  
          0 4

          K Haškovi to propadlo bez viditelné teče. Nedokážu říct, jestli to hodnotit jako chybu toho co byl v souboji s Tettehem ? (Kúdela) Nevím, spíš je to asi chyba toho co neuhlídal Haška (Coufal). I když, těžko říct.

          Před šancí Frýdka byl v souboji s Tettehem Olayinka, ale taky nevím jestli spíš nezaskakoval za někoho ze stoperů, který u něj měl být spíš než Oli.

      • Re: Hovorka

        vršek     před 5 měsíci 24.09.2019 11:51 |  
        0 1

        Hovorka byl v té chvíli tam kde měl být, tedy těsně u Tetteha a dovolil by mu tak max. míč posunout, ale ten balon byl vyšší než aby jej Tetteh mohl hrát a Tetteh jej ani netečoval - míč oba dva hráče přeletěl...

    • Re: Hovorka

      Ondráš     před 5 měsíci 24.09.2019 12:05 |  
      1 0

      Hlavně, ať mu drží zdraví! On by hrál dobře i ve spartě, kdyby se pořád nevracel po zranění. To je u něj nejdůležitější, jinak je to moderní stoper jak víno.

  12. Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

    samop     před 5 měsíci 24.09.2019 10:06 |  
    5 0

    Vítězství v derby je vždy balzám na mé Slávistické srdíčko ! Díky chlapi.....jen tak dál !

  13. Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

    slavanda     před 5 měsíci 24.09.2019 10:54 |  
    7 0

    Koukal jsem na Jílka v Dohráno... To není trenér pro takovej tým, to prostě fungovat nebude. Není to šéf. Asi velice schopný asistent nebo trenér klubu v závětří, kde je klídek. Úplně to z něj čiší. Tohle Rosa neviděl když si ho namlouval? Ani náš slávista Křéťa? Trenér do velkýho klubu musí být vůdce, šéf, alfasamec...
    Z našich trenérů by buzny zvedl snad jen starej Hašek anebo Vrba. Ti by ale chtěli samostatnost, pravomoce, což jim Křéťa nedá. Jediná varianta by byl kompromis, plukovník Rada. Ten by si do toho kecat nechal, ale kabinu by srovnal. Takže světlé zítřky ;)

    • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

      zeleznik2     před 5 měsíci 24.09.2019 11:43 |  
      3 0

      Pro nás jedině dobře, že Spartu vedou tihle lidé. Proto tam JT nakonec nešel, všichni by mu, do toho kecali, oni potřebují právě takovou loutku typu Jílka. Pokud a to jistě bude i nadále takhle trvat, Sparta se nikdy nezvedne. Křetínský nikdy nevyhodí partu kolem Kotalíka a Otavy, může tedy odepsat dalších x-milionů. Naděje pro Spartu je jen nový majitel, který by to všechno vyházel a vybudoval znovu. Rosický sice nepřivádí předražené rádoby hvězdy z dob Stramaccioniho, ale stále je to kvantita nad kvalitou. Jílek neví kudy kam a tak už staví hráče typu Kayi či Mandjecka. Opravdu snad jen ten Hložek a Lischka snesou přísnější měřítko. Vypadá to, že pro Letnou je jediná cesta do Evropy přes domácí pohár. Proto s Jihlavou ve středu, je pro ně nejdůležitější zápas podzimu!!kdo by, to byl, řekl?ale sebevědomí stále mají, dokonce si věří i na Plzeň!! jarní debakl už asi zapomněli. No rozhodně se zlobit, nebudeme, kdyby tam, dokázali bodovat!!

    • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

      Dr. Fe1     před 5 měsíci 24.09.2019 11:43 |  
      2 8

      Máte naprostou pravdu, mohu váš názor podepsat. Toho Křetínského s jeho nabubřelým egem nám slávistům seslalo samo nebe. To je spolehlivá žába na prameni.
      Myslím si, že ani ten Rada by to dlouhodobě nedal. Při jeho minulém angažmá už mu viditelně docházela trpělivost a nakonec by to dopadalo tak, že by Křéťu proplesknul :-)

      • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

        ColinSKS     před 5 měsíci 24.09.2019 23:06 |  
        0 3

        osobně bych raději viděl plzeň jinde. sparta nás netrápí.

        • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

          Dr. Fe1     před 5 měsíci 24.09.2019 23:24 |  
          0 3

          Měli by vyhodit Vrbu. To by byl jejich konec v ambicích na titul. Nedávno se o tom spekulovalo, bohužel to byly jenom ty spekulace .....

  14. Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

    zeleznik2     před 5 měsíci 24.09.2019 11:29 |  
    3 0

    Tohle nikdy neomrzí...
    https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/sparta-10-kolo-nejhorsi-a-nejlepsi-starty-do-sezony.A190923_143039_fotbal_min

    Hodnotil jsem stejně. Ondra 10 podle očekávání. Na Idnesu dostal 1, což je také nejvyšší možná známka. Vůbec hodnocení daleko objektivnější než ve Spartu. Např. Hušby 2,5 z 5. Ve Spartu 4 z 10.
    Je velká škoda, že Ondra nechytal zápas v Opavě. Věřím, že bychom měli o dva body víc a Ondra osm vychytaných nul.

  15. Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

    japhy     před 5 měsíci 24.09.2019 12:30 |  
    2 0

    Nějak jsem se pořád nemohl smířít s tou druhou žlutou pro Pepu, byl jsem přesvědčenej, že nohu včas stáhnul a trefil ho pak už jen bokem. Teď ale vidím, že ho mohl štrejchnout i kolíkama. Takže fajn, hlavní křivda mě opustila, ale docela mě frustrovalo, jak jsem ve druhým poločasu čekal s každým dalším zákrokem Tetteha a Kangy první, resp. druhou žlutou a vono furt nic.
    A že Zelinka druhej poločas Spartu tlačil potvrdil červenou pro Tetteha, jelikož se už nemoh na tu jejich "přesilovku" dívat a činnost Jílka mu přišla asi nedostatečná :))

    • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

      Ondráš     před 5 měsíci 24.09.2019 12:35 |  
      6 0

      Červená pro Hušbyho jasná. Naopak bych jí asi nedal Tettehovi, ale spíš Kangovi za 2 žluté-a že tam těch příležitostí bylo.

      • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

        Wulfstan (přítel SN)     před 5 měsíci 24.09.2019 13:29 |  
        1 2

        Já bych ji dal jak Tettehovi, tak i Kangovi (a pro jistotu i Frýdkovi), ale Pepkovi samozřejmě taky. Jednu žlutou už měl a šel do toho hodně riskantně.

    • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

      ColinSKS     před 5 měsíci 24.09.2019 16:34 |  
      2 7

      vůbec ho netrefil, ano vysoká noha, ale za žlutou ani náhodou, to jen ten kašpar tam dělal divadlo.

  16. Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

    Sokrates55 (přítel SN)     před 5 měsíci 24.09.2019 13:50 |  
    14 1

    Dobré poledne přeji Vám všem.
    Děkuji Alanorovi za hodnocení zápasu i hráčů.
    Věřte mi, že bez jakékoliv pýchy a nepokory mi káva tentokrát při čtení hodnocení opravdu chutnala skvěle.
    Díky výkonu našich kluků v derby je to i celkem pochopitelné :-)).
    Asi bych své povídání rozdělil do tří částí.
    1) Výkon celého mužstva a hodnocení všech hráčů:
    Na našich hráčích bylo vidět, že jsou na zápas prostě dobře připravení po všech stránkách. Bylo poznat, že od prvního doteku s míčem věděli, co a jak mají hrát a kam mají sparťany dostat. Věřili ve své schopnosti a měli do fotbalu tu správnou chuť. Navíc po prvních minutách poznali, že jsou sparťani nervozní a trošku připokakaní, aby něco nezkazili. Velmi dobře jsme si je načali tou "pentlí" a pak už na hřišti bylo jasně vidět, že na nás v tomto derby sparťani prostě nemají ani herně a ani soubojově.
    Se známkami pro hráče je to u mne tak, že bych Hušbauerovi dal za 7 a dále bych Stanciuovi dal za 8. Oba odehráli utkání na Interu a vydali se, jak se říká i u nás, "do mrtě". A oba nastoupili do zápasu opět velmi dobře a likvidovali středovou řadu sparťanů jak "toaletný" papír. Nico šel po půli dolů, protože už toho měl opravdu dost a Pepa to "holt" přehnal s tou vysokou nohou (chci připomenout letošní jarní ligové derby u nás, kdy mu Kanga ukopl míč u hlavy a nepískalo se nic) a tak druhá žlutá byla oprávněná.
    Moc jsem rád, že máme dalšího středového hráče v Jardovi Zeleném a pokud se už Ševčík uzdraví, tak je to i alternace k Bořilovi. Jen tak dál. Opět výborný Peter Olayinka a Lukáš Masopust. Standa Teclů se dostává do zátěže a trpělivost se vyplácí. Nabírá jistotu a už se zbavil i té podvědomé obavy jít do souboje. Jen to dobře pro něho i pro mužstvo. Pochválit musí Honzu Bořila, protože úplně vygumoval Hložka a pochopitelně opět Tomáš Souček. Je na něm vidět, že už vstřebal ten záhul z minulé sezony a hlavně si sedl s oběma stopery v tom trojúhelníku, takže si teď začne zase víc troufat. Tedy pevně tomu věřím. Hovorka a Kůdela naprosto v pohodě, Vláďa Coufal je opravdu k neutahání a Ondra Kolář jen potvrzuje, jak na sobě umí pracovat.
    2) Trenér, vedení mužstva a Tvrdíkova reakce:
    Opět se ukázalo, že náš Jindra pro mužstvo doslova dýchá. Je dobře, že mluví s každým hráčem z mužstva a to i s těmi, co jsou zranění a také s těmi, co jdou pouze na lávku (on byl včera v Jablonci a pokecal jak s Matouškem a Sýkorou, ale i s Jugym - výborná práce). Každý se tak cítí být opravdu součástí té chemie a bylo to vidět i při utkání na Interu i v derby. Kluci se hecují, povzbuzuje jeden druhého, dřou se o každý balon. Škoda jde na plac a ví, že to prostě odmaká, protože to klukům slíbil a trenérům taky. I souhra našich trenérů na lavičce, kdy se spolu radí skoro ve všech momentech utkání, okamžitě si to předávají a hned to signalizují klukům, to je radost pohledět. A pak ten exelentní Tvrdíkův tah s podporou pro Nemocnici Motol. To jen ukázalo, kdo je na tom s hlavou v pohodě a kdo se ničí vlastní nenávistí.
    3) Výstup z utkání očima našich medií:
    Před derby jako po derby. Pořád se řeší jen situace okolo sparťanů a to tak, aby vlastně bylo jako naznačeno, že vlastně je derby už skoro jako zapomenuto. Trenér Jílek očividně neví sám, co se sebou, natož s tím mančaftem, co vede. Pustil jsem si TIKI TAKA a musím říci, že tentokrát mnohonásobně předčilo pořad ČT Sport dohráno plus.
    Jsem pouze zvědav, zda bude disciplinární komise v čele s panem Baťkem tak nekompromisní....... Jude Slavie zaznělo celkem 13x, urážky našich hráčů ani nepočítám, že byla přána smrt Nicovi je asi normální, když ten jejich speaker ani trochu nezasáhl, házení zapalovačů, pet lahví s vodou a kelímky s pivem na Bořila a Masopusta je také asi normální. Flusnutí Tetteha na našeho kapitána Součka, to bude asi taky jedno velké mlčení. Přitom má tento důkazní materiál disciplinární komise jak na podnose už v přímém přenosu.
    I proto patří našemu kotli velké poděkování, že se tam žádný podobný "dementní nápad" nezrodil.

    Jsem moc rád, jak jsme odehráli derby a všem těm pisálkům a expertům jsme vytřeli "pr...el" zrovna tak, jak si dali sparťani druhý gól. Aspoň máme klid na to, abychom si šli poctivě a fotbalově za dalšími body. Plzeň nás bude nahánět a zase házet "klacky"pod pás, proto buďme stále "ve střehu".
    Nakonec jen jedna otázka s tou druhou žlutou a následně červenou pro Pepu. Bude se mu to také nějak mazat, nebo bude na Boleslav stát?
    Omlouvám se za trochu delší komentář, ale to je jen proto, že to derby bylo fakt dobrý...
    S úctou a pokorou k Vám všem
    Sokrates55

    • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

      bramburek (přítel SN)     před 5 měsíci 24.09.2019 16:30 |  
      2 0

      doufám, že si tu červenou Hušby odsedí zítra v poháru s Vyšehradem, a na Bolku bude k dispozici...

      jinak to flusnutí Tetteha na Suka, jak o něm včera v Tiki-Taka mluvil Vláďa Coufal, je fakt vrchol... nedovedu si představit, že by se takhle choval nějakej náš hráč... zřejmě je to tam učí mimo tréninky zavlažovač trávníků Bořík Flusík, když už s nima nemůže trénovat fotbal...

    • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

      jarodo57     před 5 měsíci 24.09.2019 18:48 |  
      0 0

      Ahoj Sokrate.Budeš v sobotu na Bolku v Edenu?

      • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

        Sokrates55 (přítel SN)     před 5 měsíci 24.09.2019 20:50 |  
        0 0

        Ahojky Jardo.
        Bohužel, máme ve Strakonicích Václavskou pouť a budeme mít návštěvu. Asi nedostanu od manželky volno :-).
        Tak tam fandi v sobotu i za mně. Díky
        Sokrates55

    • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

      Akuls     před 5 měsíci 25.09.2019 09:45 |  
      0 0

      Nechci Vám brát Váš optimismus, ale i v našem kotli bylo pyro a pokřik: "Smrt Spartě", a tak bych si tipnul, podle toho jak zatím vždy postupovala Bačkova disciplinárka, že rozhodnou asi takto: Sparta dostane pokutu 150 tis. Kč za pyro, plus další nesportovní projevy a navíc se jim prodlouží o měsíc podmínka ohledně uzavření jejich kotle. Polehčující okolností totiž bude skutečnost, že dva diváci sedící na hlavní tribuně v blízkosti Bačka, projevili nesouhlas formou mlčení, když nejen sparťanský kotel, ale celý stadión řval už tradiční i když v souvislosti se Slavií zcela nesmyslné Jude Slavia. No a Slavia zaplatí klasických 100 tis. Kč na vylepšení cash flow FAČRu. Trochu se bojím i o Coufala a Součka, aby je disciplinárka nezačala řešit pro křivé nařčení, resp. verbální urážky Tetteha. Škoda, že nelze vkládat smajlíky, věděl bych jaké.

  17. Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

    lemonade     před 5 měsíci 24.09.2019 13:54 |  
    7 0

    My jsme prostě tu Spartu tak neskutečně vytrolili, že to je fakt nádhera, už třetí den o tom přemýšlím a pořád si to užívám.. :D od plyšáků (už jen ten nástup na hřiště ve speciálních tričkách, kdy jsme to totálně otočili pro sebe), přes penaltu za faul jejich super hvězdy, náš druhý gól, až po zase plyšáky, kdy vzniklo tohle:
    https://www.youtube.com/watch?v=87nAuoiHPSA
    Zrovna jsem si včera říkal, že pondělí bez Totální sezony je jako Eden bez Slavie a pak jsem to našel, další pěkný pohled do zákulisí :)) a Totální sezona mě fakt hodně chytla a dost jsem si na ni zvykl :D strašně rád bych viděl, co v týmu probíhalo během zápasu na Interu a teď na Spartě, tak třeba zase něco vznikne!

  18. Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

    bububu (přítel SN)     před 5 měsíci 24.09.2019 14:04 |  
    11 0

    Poslední dobou stíhám zápasy komentovat až v hodnocení hráčů. Tato výhra v derby byla v jistém ohledu snad "nejlehčí", co pamatuji. Dřív abychom vyhráli derby na Letné, byl potřeba špičkový výkon. V neděli jsme ale Spartu porazili rozdílem třídy, aniž bychom předvedli naše maximum. Sparta byla neškodná a my hráli přesně to, co jsme potřebovali. Teprve včera jsem si naplno uvědomil, že sen z před 10, 15, 20 let se stal konečně skutečností, role se otočily a jsme to teď my, kdo si Spartu maže v každém jednotlivém ohledu na chleba.

    Kolem a kolem, byl to krásný večer. Za vypíchnutí samozřejmě stojí bravurní výkon Koliho, nekompromisní dominance Gadžiho a gól roku v podání dvojice Olayinka + Sáček :D

    Užívejme si nádhernou současnost a buďme pokorní. Jako slávisté musíme být vždy připraveni na to, že jednou roky snů opět vystřídají roky prokletí (snad to bude hodně za dlouho).

    • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

      bramburek (přítel SN)     před 5 měsíci 24.09.2019 16:44 |  
      3 0

      "gól roku v podání dvojice Olayinka + Sáček"

      jak jsem tuhle epesní prdelačku viděl v opakovaných záběrech už asi 20x... tak Peter to udělal opravdu skvěle, protože do střely mu tam skákal Hanousek, za ním dvojice Lischka a Kaya, a hned za nima brankář Heča… přímou střelou na bránu to tam ani nikudy prorvat nešlo... tudíž to Peter takhle parádně o buzar vyřešil nejlépe jak to šlo... :-)))

  19. Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

    ColinSKS     před 5 měsíci 24.09.2019 16:32 |  
    2 14

    kouknul jsem se na to video z ofi stranek a to prostě nemá chybu. vážně ne.

    • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

      ColinSKS     před 5 měsíci 24.09.2019 19:48 |  
      2 15

      zajímalo by mne, co je na tomto mém názoru negativního. :) nejpíš nedostatečné ego hodnotitelů, tj. chudáků. SKS!!

      • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

        pipe1980     před 5 měsíci 24.09.2019 19:58 |  
        6 1

        já bych možná věděl

        • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

          ColinSKS     před 5 měsíci 24.09.2019 23:04 |  
          2 10

          to není potřeba, již jsem to pojmenoval. :)

          • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

            Mimoň     před 5 měsíci 25.09.2019 12:42 |  
            1 1

            Ty seš prostě génius

      • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

        o5aradecek     před 5 měsíci 25.09.2019 00:50 |  
        4 1

        Já ťy do toho nechcy kecat, ale pokud se pišnýš tým, že sbýráš rád mýnusy, tak se neďyv.

        • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

          o5aradecek     před 5 měsíci 25.09.2019 01:03 |  
          3 1

          * mýnusi

      • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

        pehacko     před 5 měsíci 25.09.2019 11:58 |  
        5 0

        je to tim, ze nejsi v kolektivu obliben, protoze jsi oznacen za podvratny zivel! co hur, taky tu mas za kamarada velkou cernou ovci!

  20. Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

    ColinSKS     před 5 měsíci 25.09.2019 07:36 |  
    0 5

    doufám, že tetteh dostane flastr min na 5 utkání. 3 za likvidační faul a 2 za nesportovní chování.

    • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

      pehacko     před 5 měsíci 25.09.2019 11:00 |  
      2 2

      je ti jasny ze ruda disciplinarka mu da maximalne dva zapasy, protoze zaber od medvidka neni mozne pouzit jako dukazni material... takze vsichni doufame marne!

SN na Facebooku

Oficiální Facebook žen