Hráči Slavie

Hodnocení slávistů - 11. kolo

Slavia dokázala doma porazit Mladou Boleslav těsně 1:0. Po povedené první půli přišel útlum a v závěru stálo při sešívaných i velké štěstí, když v nastaveném čase zahodil Mešanovič penaltu.

První půle nabídla velmi dobrý fotbal. I když kvůli dobře fungujícím obranám nebylo mnoho gólových šancí, tak oba týmy nabídly hru ve vysokém tempu. Otěže zápasu brzy převzala Slavia, která byla výrazně lepší zvláště v křídelních prostorech. Brzy trefil zasloužené vedení Olayinka a nemuselo zůstat jen u toho. Bohužel nám vázla finální přihrávka, protože velmi nadějných pozic na straně vápna jsme měli celou řadu. Celkově ale byl první poločas z naší strany výborný a ani Boleslav nezůstala nic dlužna svému bronzovému postavení v průběžné tabulce.

Na velmi kvalitní výkon z prvního dějství jsme bohužel nedokázali v plné míře navázat. Asi nepomohlo nucené střídání Kúdely, který je v rozehrávce odzadu skvělý, ale na druhou stranu těžko propad v naší hře házet na Michala Frydrycha, který si své povinnosti zastal velice dobře. Buď jak buď, Slavia působila po změně stran mnohem vlažnějším dojmem a víceméně se hrál vyrovnaný fotbal. S tím jak hosté ke konci zápasu začali otevírat hru začala být přeci jen nebezpečnější Slavia. Své náznaky ale opět nedotáhla do vyložených situací, natož k pojišťovací brance, a tak málem přišel trest. Po faulu Zeleného, který odhalilo video, měla Mladá Boleslav možnost vyrovnat z posledního kopu zápasu. Obrovsky těžký moment však neustál Mešanovič, překopl branku a Slavia se mohla radovat z vítězství. To na jednu stranu bylo zasloužené, protože červenobílí odehráli celkově dobrý zápas a byli lepší, na druhou ale bylo vzhledem k dění z nastavení i hodně šťastné. Sešívaní by měli závěry zápasů zvládat mnohem zkušeněji, protože to samé se jim stalo už s Olomoucí. V Opavě pak ke ztrátě výhry skutečně došlo.

V médiích se samozřejmě hojně přetřásala Mešanovičova zahozená penalta. Já souhlasím s tím, že nebylo šťastné (pro Mladou Boleslav), aby se exekuce pokutového kopu ujal. Na druhou stranu mu druhý určený hráč Budínský vyloženě alibisticky donesl míč a k penaltě se nehnal ani Matějovský, kterému se ve Spartě běžně v klíčových momentech rozklepávala kolena. Chápu i trenéra Webera, který do toho nechtěl zasahovat a vysvětloval to tak, že Muris jistě proměnil penaltu proti Spartě a před zápasem neříkal, že by se na to v Edenu necítil. Každopádně si to mohou v Boleslavi rozebrat a vyřešit sami, já jsem rád, že se ukázal rozhodující vliv fanoušků (návštěva skvělých 18 tisíc!). Tedy že kopat rozhodují penaltu proti Tribuně Sever není na psychiku žádný med. Slavia je díky tomu až zázračně v plusu o 4 body, které mohou být na konci sezony rozhodující!

Posledních pár slov věnuji rozhodčímu Markovi, který podle mě pískal spravedlivě a stejně na obě strany. Penaltu mohl v chumlu hráčů těžko vidět a je to právě ten moment, který je ideální pro video. A faul to opravdu byl. Také se spekulovalo, jestli neměla ještě předtím zahrávat penaltu Slavia po nastřelené ruce. To byl zákrok přesně z té šedé zóny, kde si rozhodčí obhájí oboje a ani video nemá důvod opravovat jakýkoliv verdikt. Já osobně bych za takové smolné zásahy, kdy je ruka nastřelena relativně blízko u těla, penalty nepískal. Je ale pravda, že v Plzni podobnou ruku rozhodčí odpískali a díky tomu domácí otočili zápas s Jabloncem... Komise rozhodčích by tak měla vydat jasné stanovisko, jak mají v podobných případech sudí postupovat. Ale to bychom asi po Chovancovi s Wilczekem chtěli moc a vysvětlení ve stylu "když se to hodí Plzni, tak se to píská, jinak ne" by asi u veřejnosti neprošlo.

Hráči jsou hodnoceni na stupnici od 1 (nejhorší) do 10 (nejlepší).

Ondřej Kolář - 7 - V sobotu předvedl přesně to, po čem fanoušci volali. Celé utkání se téměř nudil, v závěru ale musel vytáhnout jeden výborný zákrok, aby Slavii podržel. A to se mu proti střele Budínského povedlo výtečně! Ještě v závěru první půle dobře zpacifikoval přetaženou rozehrávku přímého kopu. Na druhou stranu předvedl ale i jedno zaváhání, když vyběhl a nedobře trefil míč. To by ještě nebyla katastrofa, ale po nepodařeném odkopu měl rychle pelášit zpět do brány, protože na místě už byli naši obránci. Takto to bylo velmi riskantní a bylo i celkem štěstí, že z toho byl "jen" přímý kop z nebezpečné vzdálenosti. Celkově nás ale samozřejmě opět podržel.

Vladimír Coufal - 6 - Oba naše kraje zahrály velmi dobře a právě v nich jsem viděl největší rozdíl mezi námi a Boleslaví. Túlio ani Křapka příliš nestíhali ani Masopusta s Olayinkou, natož když byli dobře podporování krajními beky.  Směrem do obrany podal Coufal dobrý výkon, i když si připsal zaváhání v podobě nepodařené tečované zpětné přihrávky, po níž se do šance dostal Mešanovič.

Ondřej Kúdela - 6 - V obraně si počínal jistě, rozehrávku má pak na české poměry tradičně špičkovou. Snad se dá dohromady na těžké zápasy s Dortmundem a Jabloncem.

David Hovorka - 7 - V poli asi náš nejlepší hráč. Hlavně v první půli skvěle vyvážel míč, což je jeho velká přednost, ve které v lize nemá mezi stopery konkurenci. Dozadu podal poctivý výkon. Ač Boleslav hrála dobře, tak si připsala minimum šancí.

Jan Bořil - 6 - Zápas zvládl. Jak dopředu, tak dozadu podal dobrý výkon. Ve druhé půli se dobře protlačil do zakončení, ale v těžké pozici zakončoval vedle.

Lukáš Masopust - 6 - Od začátku aktivní a nebezpečný pro branku soupeře. Trochu šťastně si připsal gólovou asistenci. Rozhodně jich ale mohlo být víc, kdyby se mu v sobotu lépe dařily finální nahrávky. Lepší šestka.

Tomáš Souček - 6 - Dozadu byl velmi platný a tradičně měl důležitou roli při rozehrávce. Směrem dopředu toho ale neměl mnoho, i když chápu, že jeho role je trochu jiná než loni. Soupeřovu branku ohrozil jen vyhranou hlavičkou po rohu, kdy poté v těžké pozici hlavičkoval vedle Tecl.

Josef Hušbauer - 6 - Měl několik velmi dobrých momentů směrem dopředu, zároveň mi ale přišlo, že ve druhé půli se trochu vytratil a ne vždy včas dostoupil hráče, i když se mu nedá vyčítat, že by dozadu nezabral. V první půli pak jednou křičel na ostatní, ať si při standardce převezmou hráče, ale místo toho si ho jako nejbližší měl převzat sám. Pak se na dotyčného skutečně rozehrálo a bylo z toho na straně přečíslení.

Nicolae Stanciu - 6 - Patřil k naším lepším hráčům a tedy i k těm nejlepším na trávníku celkově. Skvělým průnikem načal naši brankovou šanci. Na můj vkus se ale až moc stahuje dozadu pro míče, což sice není na škodu, ale pak chybí vepředu a nedostává se tolik do zakončení, což by měla být jeho nejsilnější stránka. Škoda přímého kopu z dobré pozice, který poslal o kousek vedle. Lepší šestka.

Peter Olayinka - 7 - Podal podobně aktivní a nadprůměrný výkon jako Masopust. Navíc ho korunoval vstřelenou vítěznou branku. Pravda, pozice to nebyla z nejtěžších, ale Peter ji vyřešil dobře a zakončil nekompromisně pod břevno. V posledních týdnech má velmi dobrou formu a prožívá asi své nejlepší období ve Slavii.

Milan Škoda - 5 - Bylo na něm vidět, že hodně chce a hodně maká, ale i tak to byl horko těžko průměrný výkon. Podržel nějaké míče a poctivě pracoval pro mužstvo, příliš si ale s ostatními ve hře nerozuměl. Až příliš často se stávalo, že když šel do náběhu, tak přišla přihrávka zpět do kombinace a když se nabízel do hřiště pro míč, tak přišla kolmice za obranu... Ve vápně soupeře se pak neprosazoval skoro vůbec. Vybavím si jen celkem dobré sklepnutí na Masopusta, i když se v ten moment mohl Milan otáčet i na druhou stranu kolem obránce a pokoušet se sám o zakončení.

Michal Frydrych - 6 - Není snadné naskočit na místě stopera do rozjetého zápasu. A spoluhráči to Michalovi úplně neusnadnili, když se jim druhou půli tolik nedařilo. Frydrych sice nepůsobil tak jistě při rozehrávce jako Kúdela, ale svůj part odehrál dobře a v osobních soubojích byl silný.

Stanislav Tecl a Jaroslav Zelený nejsou hodnoceni, protože hráli příliš krátce.

11. kolo - Sobota 28. 09. 2019 19:00

Fortuna liga, 2019/2020
1 - 0
1 - 0
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

14. Peter Olayinka

FK Mladá Boleslav
FK Mladá Boleslav

Komentáře (57)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

    ColinSKS     před 23 dny 30.09.2019 16:44 |  
    1 7

    zápas jsem neviděl live takže nemohu hodnotit jinak než ze záznamu a to ještě ne úplně celém. přišlo mi, že Masopust podal lepší výkon než 6. moc bych nesouhlasil, že přihrávka byla šťastná. On by si ji Oli našel i tak. Co mne překvapilo bylo negativní hodnocení v ohlasech od Coufala. jinak nos vemos el miercoles en Eden !!!!

    • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

      Rooney     před 23 dny 30.09.2019 17:41 |  
      5 0

      Asistence stastna opravdu byla, protoze Masopust to chtel vracet na Nica (tusim, ze to sam zminil v rozhovoru). A tezko rict, zda by to Nico dal, protoze by pred nim bylo celkem dost hracu. Ale jinak nabeh, prevzeti i myslenka od Masopusta velmi dobra

  2. Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

    Dr. Fe1     před 23 dny 30.09.2019 17:15 |  
    11 19

    Stará bolest s tím, že nemáme hrotového útočníka se stále projevuje. To je jeden z nejvýznmnějších důvodů proč nedáváme více gólů, které by nám daly větší jistotu a klid a nemuseli bychom trnout až do konce s vedením 1:0 korunovaném už "tradiční" hrubkou a penaltou ..... zatím při nás stojí všichni svatí, ale nemůžeme na to spoléhat věčně. Už v Opavě nás to stálo body. Snad se někdo z našich hroťáků probere a rozehraje, ale zatím se to spíš zhoršuje než zlepšuje.

    Pak bych se pozastavil u Stanciua. Už má něco odehráno a stále to není úplně ono. Ne že by byl špatný, hraje slušně, ale nikoliv něják výrazně lépe než ostatní. Stále čekám, kdy se dostane do lepší formy a bude produktivnější - tak ve středu má další příležitost. Jen doufám , že se dočkáme, protože jinak za ty prachy zatím nepředvádi tolik, co jsme si od něj slibovali.

    • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

      Sedrousek     před 23 dny 30.09.2019 17:53 |  
      10 8

      Stanciu nechava pomalu ale jiste zapomenout na Stocha a nekterym je to stale malo!
      Zacina mi pripadat, ze nekteri jsou nenazrani cim dal vic.

      • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

        Alanor (admin)     před 23 dny 30.09.2019 17:57 |  
        20 3

        Stanciu mi herně přijde určitě platnější než Stoch. Hru skvěle vidí, zrychluje a i při napadání a bránění je platnější. Na druhou stranu Miňo měl zase velkou přednost v tom, že byl svou pumelicí schopen dát gól takřka z ničeho. A hlavně minulý podzim byl tento bodový přínos dost podstatný.

        Mně přijde, že už takhle Nico vysoká očekávání splňuje. Já bych si ho dokázal představit trochu výš na útočnější pozici, s čímž by měla přijít i lepší čísla ohledně branek a asistencí. A pak by to s herním přínosem bylo top.

        • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

          Alanor (admin)     před 23 dny 30.09.2019 18:00 |  
          13 2

          A ještě bych dodal, že se na Stancia skvěle kouká. Pro mě nejfotbalovější hráč, kterého jsem ve Slavii zažil. V tomto směru bych ho řadil i o chlup před Dannyho. Třetí s odstupem Hušby.

          • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

            Steve2924 (přítel SN)     před 22 dny 01.10.2019 11:47 |  
            3 4

            Ty si nepamatuješ Tavarese a Belaida? Pri vsem respektu k Husbymu tihle dva byli fotbalovou eleganci pred ním zcela určitě.

            • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

              Karel13     před 22 dny 01.10.2019 15:41 |  
              1 2

              Až na to, že Alanor mluví o Stanciu(ovi?) ...

              • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

                Dr. Fe1     před 21 dny 01.10.2019 20:45 |  
                2 6

                No a Steve mu oponuje, že Belaid a Tavares byli podle něj lepší. Tak čemu na tom nerozumíte ?

        • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

          iwanowicz     před 22 dny 30.09.2019 19:55 |  
          5 0

          Ja doufam, ze zacne davat nejake ty goly z primych kopu. Tam je nase uspesnost celkem tristni a Stanciu to v noze ma..

      • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

        Dr. Fe1     před 23 dny 30.09.2019 18:07 |  
        4 20

        Mě tedy zapomenout nedal. Mě přišel Míňo lepší. V zápase byl většinou mnohem víc vidět, tah na branku měl obrovský. V tomhle má Nico co dohánět.

        • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

          DF007     před 22 dny 01.10.2019 07:37 |  
          9 0

          To je hodně horké téma. Nico přišel před třemi měsíci. Když si vzpomenu, co u nás předváděl první tři měsíce Miňo, pak v plusu je určitě Stanciu. A navíc je to úplně jiný hráč. Stoch byl víceméně koncový hráč, kdežto Nico je kreativec, který podle mě brzy ukáže i koncovku. To, že mu teď chybí body nic neznamená. Stoch měl za celý první podzim bilanci 0+3, a to už Stanciu překonal.

          • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

            Dr. Fe1     před 22 dny 01.10.2019 10:44 |  
            1 6

            Ok , beru vaše argumenty. I tak mi připadalo, že byl Míňo na hřišti vidět víc, než nyní Stanciu. Snad co nejdřív přidá Nico tu nadstavbu - což mohl být například gól z přímáku teď s Boleslaví .... Tak snad ve středu :-)

    • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

      Rooney     před 23 dny 30.09.2019 17:55 |  
      6 1

      Hrotove utocniky mame min. 3, problem je, ze nedavaji goly. Nadruhou stranu loni byla situace podobna a golu sme dali mraky, akorat to letos bohuzel tolik nepada zaloznikum... Podle me nebyla stastna volba dat proti Bolce Skodu, ale zase uznavam, ze ani ja necekal, ze bolka bude hrat tak vysoko a behave, navic po tom poharu by asi nebylo idealni ho nechat sedet.

      Ohledne Stanciua. Dle meho si musi porad trochu zvykat na nasi hru, zejmena na rotaci stredovych hracu. On byl vetsinou zvykly hrat klasickou desitku, u nas se musi i stahovat, sbihat do kridla apod. a zatim to uplne nefunguje. Prijde mi, ze mu prilis nevyhovuje spoluprace s Husbym, ktery se precijen vice tlaci dopredu a Nico pak nechce vzadu chybet. Kdyby mel zasebou treba Krale, mel by pak vice prostoru dopredu. Ale to, jak dokaze zrychlit hru prunikovkou nebo prenest hru je excelentni. Za me se dokazal prizpusobit pomerne dobre a rychle a urcite se to bude zlepsovat, o tom nepochybuju.

      • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

        Dr. Fe1     před 23 dny 30.09.2019 18:12 |  
        3 9

        ad hroťáci - jde mi samozřejmě o tu produktivitu. Ty góly od hroťáků nám dlouhodobě chybějí. Ano - nahrazují to jiní hráči, ale aby to byla na hrotu téměř čistá nula, to jistě uznáte také není úplně ideální. V takových zápasech kde máme tlak - a těch je většina, tam chybí centry na úspěšně zakončujícícho hroťáka. Do takových šancí se naší hroťáci dostávají minimálně - jen Milan takhle dal gól (vlatně dva) v Budějovicích a v poháru proti vyšehradu. Ale jinak skoro nic .....

        Ad Stanciu - souhlas. tak něják to asi bude. Snad si to sedne a bude hrát ještě lépe. Doufejme.

        • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

          Rooney     před 22 dny 01.10.2019 00:49 |  
          2 0

          Golovy hrotak by nas urcite posunul zase jinam, o tom zadna, ale sehnat takoveho, kteremu bude sedet nas styl, bude ochotny cely zapas odmakat, davat goly a vydrzet tu alespon 2-3 sezony je asi skoro nadlidsky ukol... Podle me se verilo tomu, ze se do toho dostane rychleji Tecl, ktereho povazuju za idealniho utocnika pro nas. A osobne sem vkladal nadeje do Jusufa, ktery na to potencial taky ma, ale jeho pristup me zatim dost zklamal, ikdyz chapu, ze je to pro nej asi hodne slozity. A treba se nam v Lbci poradne rozehraje Musa, kteremu by to taky mohlo u nas celkem sedet.

          Pri centrech mame ve vapne dostatek hracu, takze ja bych to nevztahoval ciste na utocniky, ve finale je jedno, kdo z nich by ten gol dal. Problematicka je u nas produktivita a zakonceni temer vsech hracu. Kdyz si vezmu pocet nasich strel a pomer, kolik je z toho golu, tak je to dost smutne cislo. Ale verim, ze i na tom se pracuje a snad se bude postupne zlepsovat (byt uz tento stav trva dost dlouho).

          • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

            Dr. Fe1     před 22 dny 01.10.2019 03:08 |  
            1 6

            Souhlasím. Takové zakončení jako měl třeba právě Musa ve včerejším utkání u nás hodně chybí (například jeho střela do tyče před prvním gólem co pak dorážel Baluta). A nebo i ten gól z bezprostřední blízkosti. Na to kolik kopeme rohů, kolik máme centrů - tak je z toho strašně málo gólů, ale málo je i šancí. My si soupeře vykombinujeme a pak dáme gól - to je naše tradičnbí metoda, ale takový ten důraz - přetlačit obránce, předskočit na centr a dostat se do střelecké pozice - to je v naší hře hodně málo. Kdybychom dokázali přidat ještě v těchto situacích a dávat góly i z tohoto, tak se zase zvedneme ještě o třídu výš. A například utkání s Boleslaví pak nebudeme dohrávat za rizikového stavu 1:0 ale za bezpečných 3:0 .....

  3. Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

    o-cab     před 23 dny 30.09.2019 18:14 |  
    3 25

    jsem sam, kdo neveri, ze na zapase skutecne bylo 18 tisic lidi? kdyz si libovolne zastavim prenos tak stale vidim more volnych mist na vsech tribunach. samozrejme bylo relativne hodne lidi, ale podle me si spousta lidi pipla vic permic. 18 tisic by vzhledem k prazdnemu sektoru hosti muselo znamenat skutecne plno temer jak na poharech a to podle me nebylo ani nahodou.

    druha ma poznamka je, ze Budinsky je ubozak. bylo mi strasne lito Mesanovice, ktereho dostal jako spoluhrac do situace, ve ktere nebylo viteze. Muris se snazil byt profesionalem jakym je, trikrat se musel zhluboka nadechnout, nez se vubec rozbehl, a ted idioti resi, ze takovy bojovnik a cestny clovek jako on nedal penaltu schvalne. ta situace hranicila s lidskou tragedii.

    • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

      slaviator     před 23 dny 30.09.2019 18:36 |  
      13 0

      Já se třeba vůbec nedostal ani do svého sektoru ve 109, lidí stáli na schodech mezi 109 a 110, já si nakonec stoupl nahoru na ochoz nad 111 a tam těch lidí bylo taky dost. Všichni tihle samozřejmě chyběli na sedačkách.

    • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

      Dr. Fe1     před 23 dny 30.09.2019 18:39 |  
      7 10

      Lidská tragédie by byla kdyby nám ten gól dal. Takhle všechno dobře dopadlo.

      • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

        pehacko     před 23 dny 30.09.2019 18:52 |  
        0 2

        nestava se to casto, ale souhlasim s tebou!

      • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

        EdCable     před 22 dny 30.09.2019 21:13 |  
        13 1

        Sorry, ale lidska tragedie by byla, kdyby treba nekdo umrel. Tohle je maximalne fotbalove nestesti a verim, ze i kdyz si to ted Muris vycita, ze to zadne tragicke nasledky mit nebude.

        • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

          Dr. Fe1     před 22 dny 30.09.2019 23:23 |  
          4 5

          Neberte to tak doslovně, když se volá "Smrt Spartě" tak si taky nikdo nepřeje reálně něčí smrt (alespoň tedy doufám), tak je zbytečné se na této doslovnosti točit.

    • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

      pehacko     před 23 dny 30.09.2019 18:53 |  
      12 2

      vetsina “prazdnych sedacek” stala jako vzdy na TS!

    • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

      Radek097 (přítel SN)     před 22 dny 30.09.2019 21:13 |  
      2 4

      Je jasné že někteří budou protáčet permanentky, pokud to nebude důkladně kontrolováno u vstupu. Doufám, že se jedná o maximálně desítky permic a ne stovky. I přesto některé kluby do návštěvnosti zahrnují i permanentkáře, kteří turnikety neprojdou...
      Hodně tvrdá slova vůči Budinskému, který je odchovancem Slavie. Pro něj mohla být ta penalta ještě psychicky náročnější než pro Mešanoviče.

      • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

        Tadeáš_Janků     před 22 dny 30.09.2019 21:37 |  
        1 1

        Na druhou stranu, kdo všechno ví, že je Budínský odchovanec Slavie? Jasně, v hlavě to pro něj mohlo být náročnější, ale v okolí by něj byl milionkrát menší tlak a kdyby nedal, tak nikdo nespekuluje o úmyslu/neúmyslu.

        • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

          Radek097 (přítel SN)     před 22 dny 30.09.2019 21:57 |  
          4 0

          Myslíš si, že exekutor penalty v 90+7’ přemýšlí nad tím, že když nedá penaltu, tak se bude psát o úmyslu ji neproměnit? Vždyť je to absurdí a je hodně smutné, když takové nesmysly živí samotní sportovní novináři.

          • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

            pehacko     před 22 dny 30.09.2019 22:18 |  
            4 2

            a ted jeste ten ozralej krivak vizek v tikitaka, podle sebe soudim tebe... ne nadarmo o nem psal svoboda ve fotbalove chobotnici ze zapas duklou se kupoval prave u nej!

  4. maso

    Mimoň     před 23 dny 30.09.2019 18:53 |  
    5 1

    Masopustovi bych dal klidně za 7, kdyby tutovku Hušbyho netečoval obránce, tak měl další asistenci, za ten jeho pohyb a nabízení+ta jeho tvrdá střela v 1. poločase za sedmičku stála

    • Re: maso

      pehacko     před 23 dny 30.09.2019 18:59 |  
      6 2

      maso se vraci do lonske formy... je radost se na nej divat jak tam jezdi jak fretka a stejne je i jeho hra citit!

  5. Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

    vlk30 (přítel SN)     před 22 dny 30.09.2019 20:19 |  
    4 0

    Tentokrát dobrý hodnocení u mě bez výhrad,snad jen Nico za 7 a úvahy o tom že se něco změnilo příchodem Frydrycha k horšímu se mě moc nezdají,podobné problémy Slavia měla i v jiných zápasech Coufal to myslím trefil přesně.

    • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

      Betynka58     před 22 dny 30.09.2019 21:41 |  
      2 2

      On ale Alanor snad ani nic takového nenaznačoval a samozřejmě je to blbost. Koneckonců Frydrych dostal stejnou známku jako Kúdela, dle mého hrál velmi dobře.

    • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

      JS (přítel SN)     před 22 dny 01.10.2019 09:10 |  
      8 6

      Já třeba nerozumím tomu, proč má Škoda průměrnou známku 5, když nepodal ani průměrný výkon (což je ve slovním hodnocení i zdůrazněné). Za mě za 3-4. Ani jednou neohrozil bránu, do kombinace se zapojoval jen staticky. Nedostatečné.

      Naopak Stanciu za 7, s tím souhlasím. A souhlasím i se 6 pro Masopusta, kterej sice vytvoří 2 3 šance, ale sám v koncovce netrefí bránu.

      • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

        japhy     před 22 dny 01.10.2019 11:10 |  
        5 1

        Tady musím souhlasit ohledně Škoďáka. Položím si otázku. Chtěl bych, aby toto byl jeho průměrný výkon? Ne a doufám, že jeho průměr se pohybuje ještě pořád o něco výš.

  6. Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

    Travinho     před 22 dny 01.10.2019 08:27 |  
    7 7

    No, zrovna Masopust vymyslel několik velmi kvalitních finálních přihrávek, příkladem budiž dvě šance Hušbauera, takže zrovna jej bych ze špatného řešení pozic nevinil. Zde bych viděl daleko větší problém např u Olayinky, který si několikrát v nadějné situaci ani nezpracoval míč.

  7. Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

    Martin 58     před 22 dny 01.10.2019 12:22 |  
    5 1

    Mám poněkud problém s hodnocením Hovorky v tomto zápase. Měl jsem pocit, že v obranné fázi měl vyloženě nepřesný timing, což se projevilo několika nečekaně prohranými souboji a přímo ukázkově při "skosení" Mešiho u lajny, které by nemuselo u přísnějšího rozhodčího skončit pouze žlutou kartou. Takže v jeho případě bych dnes dával spíše za 5.
    V zásadě jsem však rád, že to polevení, i u jiných hráčů ve druhém poločase, přišlo v tomto nakonec vítězném zápase, protože pro hráče je prakticky nemožné udržet totální koncentraci pět krát za sebou (Inter, Sparta, Boleslav, Dortmund a Jablonec) a my to 100% nastavení mysli budeme potřebovat hlavně teď, ve středu.

    • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

      Dr. Fe1     před 22 dny 01.10.2019 14:40 |  
      2 8

      Jsem rád za váš názor. Tady se hodnotí obvykle ode zdi ke zdi, takže oceňuji názory co nejdou jen s proudem a hodnotí realitu. Dříve byl pro mnoho lidí Hovorka skrček co nemůže hrát stopera a teď je zase pro tmnohdy ty samé lidi hodnocen nekriticky jako polobůh co nemá chybu. Hovorka hraje většinou v poslední době dobře až výborně, ale s MB měl opravdu slabší okamžiky.

  8. Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

    o-cab     před 22 dny 01.10.2019 12:30 |  
    9 9

    jinak Baluta vcera opet ukazal, ze je vyjimecny hrac, ale bohuzel na pozici volneho podhrotu, ktera ve Slavii neexistuje a pod soucasnym trenerem existovat nebude. jestli si realizacni tym myslel, ze takoveho hrace predela na braniciho krajniho zaloznika tak to byly vyhozene penize a zbytecne zabrzdena kariera. nezbyva nez doufat, ze se v Liberci opet rozehraje do formy, ve ktere ho bude mozno prodat do tymu, kde bude panovat oboustranna spokojenost.

    • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

      martyni (přítel SN)     před 22 dny 01.10.2019 14:46 |  
      4 6

      Bohuzel jsem zapas nevidel, muzes nam rict, cim ukazal svou vyjimecnost? V sestrihu zapasu nic výjimečného nevidim, a to predpokladam, ze "volny podhrot" je ten, kdo ma vymyslet koncovku a podilet se na akcich, který jsou pak v sestrihu videt. Dal gol do prazdne, pak spatne vyresil sanci pote, co mu namazal Stanek, a jednou vystrelil nepresne ze stredni vzdalenosti. Ale třeba se ty vyjimecnosti do sestrihu nedostaly.

      • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

        Dr. Fe1     před 21 dny 01.10.2019 20:43 |  
        1 6

        Dal taky druhý gól, který mu nebyl dodatečně uznán pro těsný ofsajd. Celkově byl dost vidět, mimo jiné dobře napadal rozehrávku soupeře. Mimochodem, ta branka při gólu taky nebyla taky úplně prázdná a viděl jsem spoustu takových, co podobnou šanci neproměnili. Mě to připadalo dobré - i na Slávii.

      • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

        o-cab     před 21 dny 01.10.2019 21:11 |  
        5 3

        tak byl zvolen hracem zapasu, na konci ho ve studiu velice seriozne chvalili u rozboru jeho instat cisel ktery spravym smerem vycnivaly (napr. zhusta pokreslil celou ofensivni pulku hriste sprintovymi nabehy a presinkem, mel dobry strely, nekolik predfinalnich prihravek), daval jeste krasny gol z voleje zpoza vapna, ktery bohuzel kvuli var ofsajfu nakonec neplatil, vyprovazela ho standing ovation atd. jestli chces detaily tak se budes muset kouknout, nevim uplne co po mne chces a stejne to pises napul ironicky

    • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

      Rooney     před 21 dny 01.10.2019 20:49 |  
      8 1

      Dovolim si 2 poznamky.

      1. Vyjimecneho hrace si predstavuju trochu jinak, ikdyz prihlednu k tomu, ze v Liberci je celkem kratce, takze ta souhra tam jeste neni idealni. Ale ze by tam vylozene vycnival bych nerekl. Asi nikdo nepochybuje o tom, ze je to kvalitni a kreativni hrac, ale aby se stal stejnou hvezdou, jakou byl v rumunsku, tak na sobe bude muset jeste zamakat.

      2. Nikdo ho neprivadel s tim, ze ho predelame na branici kridlo... On prichazel primarne na podhrot. Ale s ohledem na castou rotaci nasi stredove trojce je potreba, aby tam hral hrac, ktery nema problem s tim prepnout a zaskocit za vytazeneho kolegu. Ze to Baluta nebyl schopen za rok pochopit, nebo se tomu prizpusobit, je napovazenou. Na kridlo ci na hrot se Baluta stavel hlavne proto, aby si taky zahral, popr. se tim resil nedostatek pouzitelnych hracu na tento post. A ze lze mit na podhrotu "kreativce", kteremu nesmrdi napadani a navic prepne i dozadu nam ukazuje Stanciu. A to je hrac, ktery je pri vsi ucte k Balutovi preci jen kvalitou i "renome" nekde jinde.

      • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

        Dr. Fe1     před 21 dny 01.10.2019 21:04 |  
        2 11

        Pak je ovšem otázka, proč ho Trpišovský a spol. vůbec přivedl, když mu typově nevyhovuje ? Když on před tím nebyl na bránění v této podobě zvyklý, nikdy to nehrál, tak těžko předpokládat, že ve 25 letech začně hrát zcela jinak než do té doby. To není už žádný mladíček, co se přeškolí. V tomto věku je na zásadní změnu stylu hry pozdě.
        To by možná šlo kdyby u bylo o 5 méně, ale takhle ta chyba jde za našim vedením - když koupili někoho, kdo nikdy nehrál to co po něm chtějí. Z toho nikdy pes obranář nebude, starýho psa novým kouskům nenaučíš.

        • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

          Rooney     před 21 dny 02.10.2019 18:12 |  
          1 0

          Nemuzu souhlasit s tim, ze je u nej na zmenu pozde. To neni o veku, to je otazka pristupu a ochoty (ikdyz u mladych to jde lepe). Nechci to zbytecne rozvadet, proto uvedu jen dve jmena: Stoch a Husbauer. Oba starsi nez Baluta, oba technicti hraci, kterym se branit a makat pro tym nikdy nechtelo a presto oba pod JiT zacali makat, bojovat, napadat a skluzovat.

      • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

        o-cab     před 21 dny 01.10.2019 21:33 |  
        7 3

        ad1 jiste, neni sehrany, nicmene po tusim ctyrech zapasech bude temer jiste uz podruhe v sestave kola, to neco znamena, a je to urcite z velke casti tim, ze se do toho systemu velice hodi

        ad2 s tim nesouhlasim, Slavie podhrot nema uz nekolik let, nemela tu pozici za Silhaveho a nema ji pod Trpisem. Baluta je prototyp hrace do 4 4 1 1, napr. co hraje Atletico (Joao Felix, pred nim Griezmann), drive Tottenham (Dele) nebo posledni dobou United (Lingard). Stanciu rozhodne nehraje podhrot opet z toho prosteho duvodu, ze ta pozice u nas neexistuje, hraje zhloubky 8, je tedy nesmysl ty dva hrace porovnavat. nema cenu cokoli jednomu ci druhemu vycitat, jsou to proste jini hraci do jineho systemu. z tohoto hlediska tedy Baluta na sve pozici ve Slavii odehral presne nula zapasu a at uz byl na hrotu nebo na lajne, tak to fungovat nemohlo. nemohlo to fungovat ani kdyz hral tech par zapasu teoretickou 10 jelikoz Trpis neuznava pozici 10 a vyzadoval po nem praci 8, takze kdyz zkusil hrat to svoje tak sel opet na tribunu. kdyby to nebylo jasne, tak to opet v zadnym pripade neni kritika ani Baluty ani Trpise ani nikoho, pouze neutralni observace.

        muj zaver je, ze Baluta si za Slavii nikdy nezahraje a to nikoii proto, ze by na ni nemel, ale proto, ze se k nam nehodi stejne jako se k nam z podobnych duvodu nehodil Stoch ale hodi Stanciu

        • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

          Rooney     před 21 dny 02.10.2019 18:24 |  
          0 0

          Je otazkou, jak si vykladat pozici cislo 10. Ty to beres z pohledu 4-4-1-1, kdy je to opravdu vicemene volny hrac hrajici "stazenejsiho" utocnika. Potom ano, tato pozice ve Slavii neni.
          Ja beru za 10 i podhrotoveho hrace v systemu 4-2-3-1 (muzeme to pripadne nazvat i 4-1-4-1, ale vytazeny je vetsinou stejne jenom 1 stredni zaloznik) a takova pozice ve Slavii je. Akorat se na te pozici hraci behem zapasu stridaji. Pokud hraje se Stanciuem Husbauer, tak pravda, ty jejich pozice nejsou uplne pevne dane, ale kdyz hral treba Kral, tak ta pozice Nica byla dle meho vicemene cista 10. Ale asi opravdu zalezi na uhlu pohlesu na tuto pozici.

          Srovnavat Stocha a Stanciua nejde zase za me, protoze Stoch hral temer vyhradne kridlo (byt takove falesne), kdezto Nico hraje podhrot (chces-li muzeme rikat 8)

      • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

        Radek097 (přítel SN)     před 21 dny 01.10.2019 23:43 |  
        2 0

        První slova Trpišovského k příchodu Baluty: „Alexandra hodně sledovali skauti i my trenéři. Je to pracovitý hráč, může hrát na všech ofenzivních postech. Poslední sezonu měl povedenou."
        https://www.slavia.cz/clanek.asp?id=Slavii-posili-hvezda-rumunske-ligy-15685
        Přitom v sezóně než přišel do Slavie, odehrál většinu času na hrotu. Můžeme se tak jen dohadovat, na který post se vlastně přiváděl.

        • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

          Dr. Fe1     před 21 dny 01.10.2019 23:51 |  
          5 8

          V tom je právě ten absurdní rozpor. Hodně ho sledovali, naši skauti a trenéři a pak mu vyčítají že ve Slávii hraje stejně jako hrál vždycky a že nebrání podle Trpišových představ, přitom on nebránil nikdy !!!

          Koupit 25 let starýho hráče a vyčítat mu, že není schopen se zcela přeškolit na novou roli je prostě nesmysl.

          Je to trošku jako vyčítat mu, že neměří dva metry ......

          • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

            Radek097 (přítel SN)     před 21 dny 02.10.2019 12:42 |  
            0 3

            V té době přicházel jako nejdražší posila Slavie. Už jen z toho důvodu by o něm měli vědět vše a hlavně ho brát na konkrétní post. Protože investovat do hráče 80M Kč s tím, že vlastně nevím kam s ním, ale je schopen zahrát na 4 pozicích je špatně. Stejně jako u Olayinky, který dle mého na přílišnou rotaci pozic trpěl.

            • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

              kjandourek (admin)     před 21 dny 02.10.2019 14:13 |  
              4 0

              Nikdy nemůžeme o hráči vědět vše... to je prostě nemožné...

              Baluta přicházel s tím, že má v sobě něco, co v naší lize nenajdeme... s tím se snad dá souhlasit... stejně tak si myslím, že se dá souhlasit s tím, že zatímco míčovou techniku do sebe člověk nedostane, organizaci hry se dokáže naučit...

              Fotbalový mančaft není domácnost, abys sis řekl, že potřebuješ novou ledničku a tak zadáš, co od ní chceš, porovnáš nabídky a vybereš tu nejvhodnější.... Fotbalový kolektiv se vyvíjí....

              Balutu jsme brali na konkrétní post - na ten, na němž se během jara 2018 jako ideální hráč vyprofiloval Honza Sýkora... Když tyhle dva hráče postavíme vedle sebe, tak si troufnu říci, že Alex má na post podhrota lepší atributy... lepší střelu, lepší techniku.... Ale tím to nekončí...

              Když se vrátíme do podzimu 2018, tak Syky na podhrotu sezónu začal, Baluta za něj naskočil v prvních třech kolech coby náhradník... Jenom tak mimochodem, v zápase s Opavou se naše hra po příchodu Baluty úplně zhroutila.... vedli jsme 2:0, Sýkora nehrál nic zázračného, ale po příchodu Baluty najednou získala Opavu půdu pod nohama, měla dvě šance dala gól a uklidnil to až Olayinka... Nechci to házet na Balutu, ale bylo vidět, že Honza tam běhá relativně od ničeho k ničemu, ale zřejmě přesně věděl, jak soupeřovu rozehrávku narušovat a Balu to nedělal.... V tu chvíli jsme si jako každý říkal, že tohle je věc, kterou není nemožné se naučit...

              Zdá se, že to pro Balutu těžké je...

              A teď pojďme dál... během podzimu se na podhrotu chytil Stoch (na krajích Olayinka, Zmrhal) stím se zase až tak nepočítalo - Míňo byl pro mnohých v Trpišovského systému nevyužitelný.... v zimě do toho hodil další vidle Král, který na podhrot vytlačil Hušbauera - to byl další hráč, u něhož se čekalo, že nebude mít v Trpišově systému místo... a on si vzal kondičního trenéra a šel kondičně tak nahoru, že teď už dokázal odehrát celý zápas na Interu v intenzitě, jakou si trenér představuje....

              To všechno jsou proměnné, které místo, na něž jsme brali Balutu, obsadily... K tomu samozřejmě Balutova nechuť pracovat na sobě a snažit se ten systém pochopit a dostat do něj....

    • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

      pcitron     před 21 dny 01.10.2019 23:06 |  
      2 2

      Zápas jsem viděl, avšak výjimečný výkon si představuji jinak, např. jak dnes ukázal Gnabry. Ale zahrál dobře, věřím, že v Liberci restartuje kariéru

      • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

        Dr. Fe1     před 21 dny 01.10.2019 23:21 |  
        5 6

        Tak to je hodně podpásový přirovnání. Možná jste mohl vytáhnout ještě Pelého a Maradonu. Baluta hrál dobře až výborně a vaše točení se na slovíčku "vyjímečný" je trapný výkrut stranou. Jde samozřejmě o to, že ukázal, že má na to aby hrál dobře i za Slávii - pokud by k tomu dostal prostor. A ne o srovnání s Gnabrym

    • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

      o5aradecek     před 21 dny 02.10.2019 00:10 |  
      4 4

      Vem v potaz konkurenci v Liberci a ve SLAVII, než se pustíš do podobného hodnocení. :-)

      • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

        o-cab     před 21 dny 02.10.2019 08:15 |  
        0 4

        jakože je lehčí vyčnívat v Liberci? to je hodně diskutabilní, vidím spoustu důvodů proč by tomu mohlo být naopak

  9. Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

    Sokrates55 (přítel SN)     před 22 dny 01.10.2019 12:44 |  
    11 1

    Dobré poledne přeji Vám všem.
    Hodnocení přítele Alanora jsem pročetl při kávě několikrát a také jsem si pustil ještě některé sekvence hodnoceného zápasu, abych si to porovnal se svým pohledem na hodnocení a i názory Vás, co si zde tak pěkně povídáme :-)).
    Co se týče známek, tak bych asi posunul +1 u Stancia, Masopusta, Součka. U ostatních bych asi známku ponechal.
    Musíme si uvědomit, že proti nám hrál 3 nejlepší mančaft a trenér Weber ho na nás velmi dobře připravil.
    Celý zápas na nás poměrně dost tlačili už od naší rozehrávky a věděli, jak nám to rozbourat. Navíc bylo vidět od nás i opatrnost před případným zraněním, protože proti Borussii chtějí hrát všichni. Přesto jsme hlavně v první půli Bolku dostávali pod tlak a i ve druhé půli jsme šance měli.
    Bohužel se nám nepodařilo dát druhý gól a začali jsme se o výhru obávat a přineslo to bohužel nervozitu na naše kluky. Nedivím se trenérovi, když v začínající 92 minutě zápasu jsme u rohového praporku hostí a během 21 vteřin si necháme přenést hru do našeho vápna a uděláme tam takovou chybu, že by vzteky rozkopal střídačku.
    Zase stál s námi ten "nahoře" a tak už podruhé jsme to přežili.
    Jako pozitivní bych viděl, že umíme obranu soupeře roztrhat a rozebrat, ale zase je špatně, že to nezakončíme do gólu.
    Milan Škoda se sice pere na hrotu, ale pořád je zvyklý na dlouhé a vysoké centry a to naše záloha už tolik nehraje. Teď jde hodně centrů ze stran už blízko vápna a směřují víc na "pětku" a tam se Milan tak rychle kolikrát nedostane. Ale to si musí kluci prostě říct a dorážet to rychleji. Příkladem byla šance Pepi Hušbauera, kdy centr šikovně halfvolejem dával do proti pohybu na zadní tyč Stejskalovi brány (Tomáš Souček tam byl o vteřinu později).
    Prostě jsme měli dát dva kusy do půle a po půli ještě jeden. Pak bylo vymalováno a šance na to skutečně byly, bohužel se to nepovedlo. Po tom zápase jsem ale žádný nějaký špatný pocit z naší hry neměl a tři body máme.
    Nemá cenu se dívat jak kdo hrál v Plzni či jinde. Poučme se sami ze svých chyb a hledejme zase jiné způsoby kombinací tak, abychom soupeře rozebrali a překvapili. Bude to jen o nás, jak soupeře překvapíme a rozebereme.
    Hrajeme hodně náročný styl a prostě ani naši kluci nejsou roboti.
    Proti Bolce to byl prostě hodně náročný zápas a Bolka ukázala, že se proti nám chce prostě každý "hecnout".
    Jinak bych rozhodčího neřešil a i naši trenéři by to měli v sobě ukočírovat. Ten postranní určitě za tu Zeleného pentli nemohl.... :-)).
    Máme před sebou další pohárový zápas na té nejvyšší úrovni a moc přeji klukům, aby do toho šli poctivě a na plný pecky zrovna tak, jako na Interu. Nikdo to za nás neodběhá a ani nevybojuje. Kluci mají z čeho brát a musí si věřit. Pak je to dobře, a když se to podpoří i tou chutí do hry a odhodlaností bojovat, pak se nebudou mít naši kluci za co stydět.
    S úctou k Vám všem
    Sokrates55

  10. Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

    gazza     před 21 dny 02.10.2019 02:37 |  
    1 7

    Tak jako sedmicka I po tech ztratach a nepromenene tutovce o ktere neni ani zminka me u Petera prijde sakra vysoka ,protoze tu prvni sanci kdyby nedal tak muze chodit kanalama Od toho golu proste hroznej vykon

    • Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

      Mimoň     před 21 dny 02.10.2019 12:56 |  
      3 0

      Od tebe je to pro změnu obvyklý hrozný výkon fanouška...

SN na Facebooku

Oficiální Facebook žen