Fortuna liga

Hodnocení slávistů - 12. kolo

Slavia zvládla duel v Jablonci jako velký tým. Neukázala žádný uragán, jak by řekl trenér jednoho nejmenovaného celku, který už doma svou nálož obdržel, ale cílevědomě šla za třemi body, trpělivě čekala na svou šanci a ta nakonec zákonitě přišla.

Leckdo byl zvědav, jak si červenobílí poradí po mimořádně běhavém středečním výkonu v lize mistrů. Očekávaly se nějaké změny v sestavě, těch však trenér udělal minimum. Vykartovaného Hovorku nahradil Frydrych, Ševčíka ve středu hřiště zastoupil kreativní, ale méně pohyblivý Hušbauer.

Po oťukávací čtvrthodince už byla vidět dominance hostů na balónu, dlouho tedy bez viditelnějších šancí, ale ty nakonec přišly. Dvě ještě v první půli, další ve druhé. Něco pochytal gólman soupeře, něco letělo do dvacáté řady, ale soustředěný tlak nakonec přinesl dvě slepené branky.

Brankář Slavie Ondřej Kolář si na míč pořádně sáhl až v závěrečné desetiminutovce a připsal si letošní devátou vychytanou nulu. Navíc stále drží sérii neprůstřelnosti, která je zatím třetí nejdelší v historii samostatné ligy a v této chvíli čítá 758 minut.

Hráči jsou hodnoceni na stupnici od 1 (nejhorší) do 10 (nejlepší).

Ondřej Kolář – 7 – Sebevědomí našeho gólmana roste do nadoblačných výšin. Pomalu si zvykáme, že vedle neomylné rozehrávky nohou dokáže po osmdesátiminutové nečinnosti vytáhnout kvalitní zákrok. Tentokrát zlikvidoval šanci Doležala a hlavně ránu Chramosty, která se nepříjemně stáčela pod břevno. Dočká se v tomto týdnu prvního reprezentačního startu?

Vladimír Coufal – 5 – Na Vláďovi byla porce kilometrů naběhaných ve středu znát. Jeho lehkonohost byla ta tam, centrů z jeho kopaček přiletělo do vápna soupeře minimum. Ve druhé půli nadvakrát protlačil balón do tutovky Stanciuovi, známku si trochu pokazil netrefením odkryté branky v závěru první půle.

Ondřej Kúdela – 7 – Další povedené vystoupení našeho stopera. Jistý při bránění, při rozehrávce má neskutečný klid na míči. Několikrát se zdálo, že by situace žádala odkopnutí míče na tribunu, ovšem on jej podržel a prostrčením mezi napadajícími útočníky založil kombinační akci.

Michal Frydrych – 6 – Nahradit Davida Hovorku v současné formě není jednoduchá věc. Michal to dokázal, ač je trochu jiným typem stopera: silný ve vzdušných soubojích, horší na balónu. Ve vzduchu spolehlivě uskákal Doležala, v samotném závěru potom donutil k dobrému zákroku Hrubého. Známku mu trochu kazí 60. minuta, kdy sice vyvezl balón na půlku soupeře, ale kolmou přihrávku nasměroval přímo na kopačky soupeře, kterého potom zastavit nedokázal a celou situaci hasil kolega za cenu žluté karty.

Jan Bořil – 4 – I na Honzovi bylo vidět, že krajní beci toho v našem systému oběhají mnoho. Na levé straně bývá cítit více. Dostal čtvrtou žlutou kartu, takže na svého oblíbeného soupeře – Příbram – bude koukat pouze z tribuny.

Lukáš Masopust – 3 – Před zápasem se mluvilo o to, že Lukáš po těžkých zápasech hůře regeneruje a samotné utkání ukázalo, že je tomu opravdu tak. Náš pravý záložník byl takřka neviditelný a po hodině hry přepustil své místo na hřišti svému jmenovci Provodovi.

Josef Hušbauer – 6 – Pepa nebyl ve hře tak vidět, jako bývá zvykem, ovšem když se něco dělo před brankou soupeře, tak v tom měl prsty právě on. V první půli elegantně uvolnil Olayinku, který centroval na Coufala,  ve druhé lobem za obranu poslal do šance Škodu, Součkovi dvakrát posadil na hlavu rohový kop.

Tomáš Souček – 8 – jedna z hvězd zápasu. Dvakrát mu radost ze vstřelené branky překazil skvělým zákrokem gólman Jablonce, když to nešlo hlavou, zkusil to nohou a mazácky z úhlu o tyčku vystřelil vítězství. Když k tomu připočítáme neúnavné rozjíždění našich akcí, máme tu Tomáše s fazónou, jakou měl letos na jaře.

Nicolae Stanciu – 9 – Nico předvedl výkon, jaký od něj očekáváme. Na začátku zápasu ukázal, že umí i přitvrdit, z čehož rezultovala žlutá karta. Potom už si říkal o míče, rozdával je na všechny strany, kličkoval, střílel, jeho pasy šajtlí jsou lahůdkou pro fotbalové fajnšmekry. Hokejovou mluvou si připsal dvě asistence. Nejprve jeho pokus vyrazil brankář soupeře pouze ke střelci Součkovi, vzápětí centroval do vápna na Olayinkův gól. Jediné, co u Nica chybí k dokonalosti, je nějaká ta pumelice do šibenice. Zatím se zastřeluje. Blízko ke skórování měl pět minut před naším prvním gólem, balón si na vápně dobře zpracoval, leč špatně trefil.

Peter Olayinka – 8 – Jeho běhavost by mu mohl závidět Forrest Gump! Z křídelních hráčů pouze na něm nebyla středeční porce kilometrů vůbec znát, jeho „dynamo“ se zdá býti nevyčerpatelné. Na levé straně byl stále aktivní, už v první půli si málem připsal asistenci, když okolo gólmana posílal míč zleva na pravou tyč zavíranou Coufalem. Ve druhé půli přidal tolik důležitý uklidňující gól na 2:0.

Stanislav Tecl – 2 – Tohle nebyl Standův zápas. Náš forvard se po dlouhém zranění stále nemůže dostat do formy. Ve středu zahodil tutovku, tentokrát se do šancí ani nedostával, pokud tedy za šanci nebudeme považovat polostřelu x polocentr po Stanciuově průnikovce na začátku zápasu, kterou gólman jenom posunul k rohovému praporku.

Lukáš Provod – 7 – Tohle vůbec nebylo špatné střídání. Vyšťaveného Masopusta nahradil s velkou chutí a měl lví podíl na zásadní první brance, když se na pravé straně hřiště neukvapil a místo centru vzduchem svou slabší nohou našel přihrávkou po zemi ve střelecké pozici Stanciua. Už za stavu 2:0 vyzkoušel pozornost Hrubého zdařilou střelou zpoza vápna.

Milan Škoda – 7 – Nahradil Tecla v 68.minutě a hned za minutu moc nechybělo, aby po Hušbauerově obloučku trefil halfvolej. Krátce po gólu zase zakončoval centr Stanciua, který rukou srazil stoper Jablonce. Za další minutu se dral ke Stanciuově centru, ovšem balón minul, což bylo dobře, protože za ním nabíhal střelec Olayinka. Jenom za těchto pět minut toho stihl více než jeho předchůdce.

Jakub Hora nehodnocen, hrál příliš krátce.

12. kolo - Neděle 06. 10. 2019 18:00

Fortuna liga, 2019/2020
0 - 2
0 - 0
FK Jablonec
FK Jablonec

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

70. Tomáš Souček
73. Peter Olayinka

Komentáře (57)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

    bramburek (přítel SN)     před měsícem 07.10.2019 16:50 |  
    9 1

    Tak tomuhle se říká téměř maximální využití bodové stupnice... :-)))

    Nejspíš si měli po středě odpočinout Cuf, Béřa, Maso, a Teclík... a nastoupit Holeš, Zelí, Provod, a Škoďák... ale zvládli jsme to s vystupňovaným výkonem i tak, takže spokojenost...

  2. Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

    Qope     před měsícem 07.10.2019 16:53 |  
    7 8

    trochu tvrdé hodnocení, ne? :-)

    • Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

      nobiczek (přítel SN)     před měsícem 07.10.2019 17:47 |  
      5 1

      Taky jsem si říkal :) Byl to zápas venku, soupeřem neoblíbený Jablonec, který jsme ovšem až na prvních 20 minut a pak krátkou pasáž se dvěma střelami v druhém poločase vůbec k ničemu nepustili. Ve hře jsme po 20. minutě naprosto dominovali, z mého pohledu pak až na Standu Tecla žádný z hráčů neodvedl vyloženě špatný výkon.
      Za mě:
      Kolář 7
      Jak jsem kdysi dávno míval strach z každé povedenější střely na branku, nyní zažívám úplně opačné pocity. Přestože je třeba útočící hráč v dobré pozici, bývám v klidu a věřím, že to Koli chytí. Má teď obrovskou formu, kterou ovlivňuje i hráče před sebou, protože ta sebejistota z něj úplně vyzařuje.
      Coufal 5
      Tady mi přijde, že se Cuf trochu svezl s výkonem Masa, jejich kombinace místy vázla. Přesto předvedl slušný výkon a škoda neproměněné šance. Sice to bylo z úhlu, ale ligový hráč, sám a neatakovaný, by tohle asi mohl a měl trefit.
      Kúdela 7
      Suverénní výkon, dozadu téměř bezchybný.
      Frydrych 7
      Nemůžu si pomoct, mně se Frýďa v neděli líbil. Dozadu velmi dobrý. Co se týče rozehrávky, za kterou zde byl zhusta a často po právu kritizovaný, přišlo mi, že se výrazně zlepšil. Několikrát hezky prostrčil mezi dvěma napadajícími útočníky Sukovi, nezmatkoval, vybavuji si i pár povedených delších pasů. Na druhou stranu i několik nepovedených a v článku zmíněnou chybu.
      Bořil 6
      Z mého pohledu kombinoval o něco lépe než na druhé straně Coufal, škoda karty. Jak už ale zaznělo v komentářích, je možné, že si ji nechal dát schválně, aby si odseděl trest s Příbramí a měl jistotu, že bude hrát v Plzni.
      Souček 8
      Za mě spolu s Nicem hráč zápasu, klid a přehled, k tomu tři šance na skórování. Dozadu bez chyby, hodně vypomáhal s rozehrávkou.
      Masopust 5
      Strašně moc na něm byla vidět únava a hodně se to podepsalo na kombinaci s Cufem i ostatními. V některých situacích bylo vidět, že od něj spoluhráči (především Cuf) očekávají sprintový náběh, který nepřišel. Často také nedosáhl na přihrávku, kterou by za normálních okolností měl. Bylo vidět, že hlava chce, ale nohy ji neposlouchají.
      Hušbauer 6
      Zde se naprosto ztotožňuji s Karlovým bodovým i slovním hodnocením.
      Stanciu 8
      Super výkon, obrovská aktivita v napadání, nabízení se. A ty přihrávky! Ještě bych připomenul přímák na přední tyč (podobně jako proti BVB).
      Olayinka 7
      Pochvala z gól, toho času na reakci na propadlý míč zase tolik neměl. V první půli skvěle nahrával Cufovi před prázdnou branku. Běžecky opět vynikající výkon.
      Tecl 4
      Standa po zranění opravdu není ve formě, v jaké jsme ho znali třeba začátkem loňské sezony. Ve včerejším zápase byl téměř neviditelný, navíc není typem hráče pro zataženou obranu, kterou se včera Jablonec prezentoval.
      Provod 7
      Pěkný výkon! Před prvním gólem dobrý náběh a skvělá přihrávka zpět Nicovi. Líbí se mi i Lukášovo vedení míče, relativně krátké i ve velké rychlosti. Škoda jednoho závaru ke konci, kdy jsme šli do protiútoku, před vápnem Hora předal Hušbymu, ten Provodovi, jenže Lukáš si místo přihrávky doprava, kde bylo spoustu volného místa, navedl míč doleva a z dobré situace nakonec nic nebylo (střela Hory vedle, nepletu-li se).
      Milan Škoda 6
      Rozhodně lepší než Tecl, ale na druhou stranu to z mého pohledu na 7 nebylo, i když se to právě díky kontrastu s výkonem Standy mohlo zdát.

    • Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

      pehacko     před měsícem 07.10.2019 19:11 |  
      2 2

      prisnost musi byt!!!

  3. Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

    Boo_SKS     před měsícem 07.10.2019 17:08 |  
    3 6

    Vyborne a z meho pohledu naprosto vystizne hodnoceni. Jsem rad, ze Alanor nepodlehl dojmu z duleziteho vitezstvi na pude neoblibeneho soupere a bodove i slovne vyjadril ty obrovske rozdily ve vykonu u nekolika hracu.

    Celkove se mi vcera nelibili krajni hraci (s vyjimkou Olayinky, ktery byl opet bajecny), ti v nasem systemu litaji nahoru dolu cely zapas, takze bych se je po tak vycerpavajicich zapasech, jako byl ten s Dortmundem, nebal vice rotovat. Boril, Coufal i Masopust nebyli ve sve kuzi, a proto bych jim davat vice odpocinout nez dosud. Sezona je dlouha a my mame na ligove pomery vynikajici alternativy, takze by byla skoda je nevyuzivat.

    Chapu, ze JiT rad sazi na sehranost a automatismy mezi dvojicemi na krajich, ale i proto bych se snazil, aby se tam stejne sehrali i napr. dvojice Holeš-Hora a Zelený-Provod.

    A Stanciu ukazuje, ze je to opravdu fotbalista z jineho sveta. Skvela myslenka, vyborna dynamika, rychla prace s micem, pekne kolmice, presne prenaseni mice i vynikajici centry do ohne. Ten kluk je terno a ja se do nej uz po tech par mesicich zamiloval. Nejen, ze je (stejne, jako napr. Danny ci Baluta efektni a hezky se na jeho paradicky diva), ale narozdil od nich je i dost efektivni. Jen ty goly zatim nedava, ale i bez nich ma skvela cisla. A jak prikladne maka pro tym! Spartanum z nej musi prasknout pelta, kdyz vidi, o kolik vic jsme z nej dostali...

    • Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

      bramburek (přítel SN)     před měsícem 07.10.2019 18:12 |  
      4 0

      To hodnocení dělal Kája... poslední dobou je na roztrhání, za Tolsimira píše zápasový úvodníky, za Alanora hodnocení hráčů... ještě by mohl za quelhara psát Statistická okénka... :-)

      • Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

        pehacko     před měsícem 07.10.2019 19:10 |  
        6 2

        a jeste by mi mohl dobehnout do poctiveho vycepu pro pivo...

        • Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

          kjandourek (admin)     před měsícem 07.10.2019 19:15 |  
          3 0

          To víš, že jo... aby sis ho zas pulku vylil na tričko... :-D

          • Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

            pehacko     před měsícem 07.10.2019 19:40 |  
            1 0

            tak mi jich doneses deset!

            • Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

              kjandourek (admin)     před měsícem 07.10.2019 19:45 |  
              1 1

              Že by sis v tom to tričko rovnou přemáchnul? Na to jsi moc daleko :-

    • Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

      kalex     před měsícem 07.10.2019 18:58 |  
      3 0

      Protože ho ty vemena stavěla na kraj. A k dobru přijde, že za něj snad nedostali zatím ani éčko :D

  4. Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

    sicilianbrno     před měsícem 07.10.2019 17:13 |  
    4 15

    Tentokrát moc nesouhlasím, krajním obráncům dáš nízké hodnocení a frydrychovi za 6, zkazil většinu nákopů, což se v tvé bodové stupnici vůbec nezohlednilo a sice uskakal Doležala ale párkrát zbytečně za cenu faulu loktem z čehož byla pak standartka... Míša je dříč ale s horší rozehrávkou, což nejsme od duha H+K zvyknuti....za mě za 4.
    Se Standou souhlasím....

    • Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

      Dr. Fe1     před měsícem 07.10.2019 17:22 |  
      7 5

      Trpišovský to vidí jinak a Frýďu velice chválí

      Novinář: Jak cenné vítězství to je, když jste ho dosáhli v sestavě bez Davida Hovorky, bez nějž jste utrpěli vaše zatím jediné ligové ztráty v Karviné a v Opavě?
      Trpišovský: Jsem rád, bavili jsme se o tom už v pátek v klubu. Bez Davida jsme dvakrát ztratili a teď to byl ještě těžší zápas. Typologicky bylo dobře, že hrál Doležal proti Frýďovi (Michal Frydrych), sedělo mu to a líbil se mi. Zapadl do toho velice dobře i rozehrávkou a pomohl nám při obranných i při útočných standardkách. Není lehké tam takhle po několika zápasech naskočit, navíc pro nás to není kus za kus, David je přece jen jiný hráč, proto je super, že to Frýďa takhle zvládl. Ten tým přesně tohle potřebuje, aby věděl, že i když přijde vynucená absence, dokážou jiní hráči hrát v kvalitě těch ze základu.“

      Více na https://isport.blesk.cz/clanek/fotbal-1-liga-rocnik-2019-20/369845/trpisovsky-naskok-neresim-libil-se-mu-frydrych-proc-nesahl-do-sestavy.html

  5. Re: hodnocení

    zeleznik2     před měsícem 07.10.2019 17:23 |  
    3 0

    Objektivní. Ikdyž u Ondry bych čekal 8. Nico tak 7+. Na devítku bych čekal nejméně vstřelenou branku. Nefungovali kraje, zvláště pravá strana. Standa nemá na základ. Škoda daleko aktivnější. Pro mne útočník č.1.
    Na Idnesu takto:.

    1,5 - Suk a Ondra
    2 - většina
    3 - Masopust
    3,5 - Tecl

    • Re: hodnocení

      Boo_SKS     před měsícem 07.10.2019 17:38 |  
      11 2

      Já u toho Škody (a obecně té pozice útočníka) furt nevím. On už několikrát naskočil z lavičky a zahrál výborně, takže příští zápas začal v základu, ale v něm se absolutně neprosadil, nebyl vidět a musel jít dolů. Celkově je u těch útočníků skoro až děsivá nekonzistence výkonů. Mick jednou zazáří a pak je dvakrát nulový, Milan má zhruba jeden dobrý zápas na jeden nepovedený, Yusuf je stále takový nijaký a Standa bohužel ještě od zranění nezahrál nikdy.

      Je k vzteku, že to je vždycky hop nebo trop. Trenéři očividně stále věří ve Standu Tecla a dávají mu opakovaně šanci. aby se do toho dostal, takže asi ví proč. Já bych se ale raději k němu tak neupínal a dal si za prioritu nákup útočníka, který by mohl mít stabilnější výkonnost, protože ta současná situace, kdy prakticky každý zápas hraje jiný útočník (což je ve většině zápasu hlavně otázka formy, ne typologie soupeře), je dlouhodobě hrozně riskantní.

      • Re: hodnocení

        Dr. Fe1     před měsícem 08.10.2019 00:52 |  
        2 5

        Souhlasím.

        Standa by se potřeboval rozehrát - ale ve Slávii na to není prostor. Viděl bych to na půlroční hostování někde, kde bude pravidelně hrát. U Jusufa jakbysmet - chybí mu zápasová praxe a větší jistota. Škoda se osvědčuje jako žolík, v základu ale většinou selhává. Ale ani jako ten žolík není až na jeden zápas gólový. MvB teď dlouho šanci nedostal, ale předtím také gólový nebyl.

        Bohužel, je to stále tristní. Hroťák je náš nejslabší post už cca rok a zlepšení v nedohlednu. Zatímco na postu brankáře, který byl dříve také slabinou, nastalo zlepšení o parník, tak rady je to pořád od ničeho k ničemu. Určitě bych v zimě zkusil něco (někoho) nového, takhle to dál nejde. Navrhoval jsem stáhnout Musu a Matouška - zkustit to z vlastních zdrojů. A nebo někoho koupit - ale hotového hráče. ne někoho kdo se bude potřebovat rok rozehrávat, aby si zvyknul.

  6. Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

    Akuls     před měsícem 07.10.2019 18:50 |  
    6 21

    Na hodnocení se evidentně projevila frustrace hodnotitele z toho, že JiT nezarotoval proti jeho předpokladu se sestavou a tak hráče u kterých v upoutávce na zápas tipoval, že budou odpočívat (Coufal, Bořil, Masopust, Tecl), pěkně osolil. Kjandourek píše skvělé referáty ze zápasů, ale pozápasová hodnocení mu nejdou. Alanore vrať se!

    • Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

      marp (přítel SN)     před měsícem 07.10.2019 19:14 |  
      11 5

      Dlužíš mi 4 vteřiny mého života strávené čtením tvého výplodu. To se ani nedá nazvat názorem.

    • Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

      stromovous (přítel SN)     před měsícem 07.10.2019 19:19 |  
      4 9

      Díky za příspěvek, díky kterému jsem si teprve všiml kdo článek psal, leccos to vysvětluje.

    • Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

      Wulfstan (přítel SN)     před měsícem 07.10.2019 20:56 |  
      10 4

      Pro Boha živýho, co to je zas za blabol? Můžu mít a často mám jiný názor než hodnotitel (ať je to Alanor, nebo kjandourek), ale tohle je snad zbytečné.

  7. Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

    Sokrates55 (přítel SN)     před měsícem 07.10.2019 19:59 |  
    18 2

    Dobrý večer u kávy a hodnocení přítele kjandourka k výkonu hráčů v Jablonci.
    Předně bych asi začal tím, že jsme hráli proti připravenému mančaftu z 4 místa tabulky. Celý zápas byl o trpělivém dobývání branky soupeře a to se nakonec povedlo.
    I já jsem očekával, že změn v mančaftu bude víc. V průběhu zápasu k tomu i došlo a jen to dokresluje i logiku hodnocení.
    Asi bych dal pouze Standovi Teclovi a Lukášovi Masopustovi za 4. Zápas jim prostě nevyšel, ale že by nebojovali a nesnažili, to jsem v jejich výkonu neshledal. Prostě byli po středě vyšťavení. Tady je to dilema i pro trenéra a věřím, že si to příště vyhodnotí o trochu líp.
    Kolář i včera velmi dobrý a 7 zasloužená.
    Coufal hrál bohužel na Jovoviče a ten se hlídá dost blbě. Ale 5 je asi odpovídající.
    Kůdela a Frydrych bych dal oběma za 7, protože Frýďa v podstatě Doležala nepustil do ničeho a Ondra Kúdela byl intencích toho, jak to popisuje kjandourek.
    Bořilovi rozhodně za 5, už proto, že do ofenzivy šel a byl i v kombinacích. Ale budiž.
    Jinak asi se známkami souhlas včetně té přísnosti :-)).
    Zastavil bych se více u vystoupení Lukáše Provoda. Pokud jsme věděli, že nám odchází Alex Král, tak tohle byl velmi dobrý kup. Velmi dobrý vstup a hlavně jeho platnost a důraz. Navíc má ten kluk i docela výšku, takže vyrovnává zpět náš výškový deficit. Spolu s Frydrychem, Součkem, Škodou tak zase můžeme jít do standardních situací s větší výškou. Navíc se mi začíná rýsovat další herní varianta i se Ševčíkem, kdy se s ním může Provod dobře doplňovat.
    Jsem za tři body moc rád a kluci si je svou bojovností a trpělivostí opravdu zasloužili. Také bych chtěl moc poděkovat tomu množství našich fandů, kteří kluky dojeli podpořit.
    Moc se mi líbilo i vystoupení Tomáše Součka v pozápasovém hodnocení TV. Skromnost a uznání soupeři a přitom i pochválení hry svého mužstva. Správný kapitán a hlavně dobrý člověk.
    Tak hlavně je důležité, aby se teď kluci vrátili v pořádku ze zápasů reprezentace a máme snad "kliku" v tom, že náš příští soupeř je při vší uctě celek Příbrami. Asi bude stačit to, co nás čeká v dalších 4 zápasech potom :-)).
    S úctou k Vám všem
    Sokrates55

  8. Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

    o-cab     před měsícem 07.10.2019 21:22 |  
    9 0

    1) ja souhlasim vicemene s hodnocenim, nicmene znamky v prumeru jenom o 6% vyssi nez za BVB ukazuji, ze nekdo hrace ve stredu okradl:)
    2) jedine kde nesouhlasim je Skoda, ktery ani netrefil ten Husbyho krasny lob v situaci sam pred brankarem. odvedl dobrou praci, ale uz za tuhle situaci bych mu 7 nedal

  9. Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

    Snivec     před měsícem 07.10.2019 21:51 |  
    16 0

    Hodnoceni chybi hlavne kontinuita. Standovi se zapas nepovedl a Milan prinesl viditelne oziveni v utoku, ale minule s MB mel Milan za podobne nepovedeny vykon 5 bodu a nyni Standa pouhe 2? Tento bodovy rozdil je pouze tim, ze to pokazde hodnoti nekdo jiny. Kdyz srovnam vykon Milana a Lukase Provoda, tak Lukas by mel mit o bodik vice, on byl nejvetsim ozivenim prave strany, pres kterou sla vetsina utoku a i se primo podilel na golovych akcich. Ja byl z Lukase Provoda vyslovene nadseny.

    • Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

      Hesmir (přítel SN)     před měsícem 08.10.2019 09:29 |  
      3 1

      Ad Provod - což jen potvrzuje, že jeho účinkování na Interu jde za JiT a kluk se zalekl důležitosti zápasu. Není tak důvod Provoda kvůli tomu grilovat a můžeme se těšit z dalšího šikovného hráče ve Slavii :)

      • Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

        o-cab     před měsícem 08.10.2019 12:47 |  
        1 1

        ze tam nesel prave Skoda me dodnes pronasleduje

        • Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

          Hesmir (přítel SN)     před měsícem 08.10.2019 15:16 |  
          0 0

          Ale tak to bylo střídání Yusufa... A u toho jsem si v první chvíli, kdy měl pár sklepnutí, podržení míče, říkal že to nevypadá zle. Mrzí to, ale kurnik, máme ve skupině Inter, Barcu a BVB. A zatím jsme 2x hráli víc než vyrovnanou partii. Hrdost!

  10. Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

    Thorklaer (přítel SN)     před měsícem 07.10.2019 22:39 |  
    20 3

    Ohledně hodnocení píšu málokdy, ale dnes mi to nedá.
    Za mě nesouhlas se známkami pro Masopusta a Tecla, zas takový propadák to podle mě nebyl. Za mě oba horší 4.
    Naopak 9 pro Stancia mi přijde až moc.
    Střelecké situace pořád neřeší tak produktivně, jak bych očekával. Jeho přínos do výstavby hry a predfinální fáze je zcela zásadní, ale abych dával 9, tak bych potřeboval, aby on dával gól, spíše dva. Jedním dechem však musím přiznat, že na něj mám vyšší očekávání.

    • Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

      Dr. Fe1     před měsícem 08.10.2019 00:57 |  
      6 13

      Tohle hodnotím podobně. Stanciu je hodnocen přehnaně kladně - je dobrý, ale ne výborný. Na to kolik nás stál a stojí je jeho přínos stále ještě za očekáváním. Tecl s Masopustem jsou zase zatraceni až moc. Hušbymu bych bod přidal, protože byl sice málo viditelný, ale přihrál do většiny našich šancí - že z toho nebyly góly není jeho vina. Kolářovi bych také přidal. Má nulu , podržel nás když bylo třeba a připsal si i zákrok ze kterého by dříve dostal gól (viz ta Chramostova střela). Pokračuje ve výborných výkonech.

      • Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

        ColinSKS     před měsícem 08.10.2019 09:52 |  
        4 9

        Nico nám doktore, zařídil výhru. tady s vámi dnes nemohu souhlasit

    • Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

      Cross     před měsícem 08.10.2019 11:51 |  
      2 6

      Číselné hodnocení Alanora bývá nivelizační, dává tradičně spíš známku mužstvu jako celku. Ale zde jde přece o hodnocení Slávistû, jednotlivých hráčů, ne Slavie. Proto jednoznačně spokojenost s hodnocením Jandourka. Využil téměř celou škálu a má pravdu. Rozdîly mezi jednotlivými výkony v zápase byly opravdu značné. A on je tímto zdûraznil = zviditelnil., nikoli skryl.
      Metodicky spràvný postup.

      To věčné alibistické glajšachtování nemá cenu, zvláště kdyz víme, ze treba naši útočníci dali dohromady v lize celé dva gôly. To uz je ligový trapas a nezastíní ho ani skutečnost, ze se nekdo případně “poctivě vrací” (Tecl), nebo aspoň podrží balón (Jusúf).

  11. Nico 7

    puchy     před měsícem 08.10.2019 07:21 |  
    6 9

    Nicolae za 9?Jsem si nevšiml,že dal oba góly.....To jeho protěžování je už trapný,lepší 7.

    • Re: Nico 7

      ColinSKS     před měsícem 08.10.2019 09:30 |  
      2 10

      trapné jsou hejty na našeho nejlepšího hráče

      • Re: Nico 7

        puchy     před měsícem 08.10.2019 09:34 |  
        4 7

        Jaký hejty ty vole?

        • Re: Nico 7

          ColinSKS     před měsícem 08.10.2019 09:49 |  
          1 9

          zdá se že jste vystudoval vysokou školu komunikace. :-D

  12. Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

    DF007     před měsícem 08.10.2019 07:51 |  
    22 4

    Tak příteli kjandourku, tohle je slovo do pranice. Využít téměř plnou bodovou škálu, kdy nevyužity zůstaly pouze jednička a desítka, to jsem dlouho neviděl. Navíc, když publikum je zvyklé od Alanora na rozpětí cca 3 max 4 bodů. Ani já s tím nesouhlasím. Nemyslím si, že jsme viděli výkon za 9 a také ne za 2 a 3.
    Začnu Nicem, ano v poli odehrál velmi slušné utkání, podílel se na první brance, ale 9? Z mého pohledu odehrál svůj standard, tedy nadprůměrný výkon v lize. Viděl bych to na 7.
    A teď ke dvojkám, trojkám a čtyřkám. Dvojka pro Standu - nehrál dobře, to musí zaznít. Ale, že by se na to vykašlal nebo udělal nějakou fatální chybu, abychom mu snížili známku na 2? Ne to jsem neviděl. Myslím, že kdyby dostal podprůměrnou 4, bylo by to akorát. A s tím souvisí nesmyslná 3 pro Masopusta. Odehrál průměrné utkání, poctivě do defenzivy nevýrazně do ofenzivy, čili za 5. A na závěr hodnocení mého oblíbence Jeníka Bořilů. Za 4? V zápase, kdy jsme na půdě čtvrtého celku tabulky udrželi nulu, soupeře téměř nepustili k zakončení a obránce dostane 4. Ne to opravdu ne. Navíc Béřa dře jako kůň zápas co zápas. Ten kluk nevypustí ani minutu, ani souboj. Možná hrál průměrně, ale to je za 5, nevím, za co by měl mít stržený bod do podprůměru.
    Omlouvám se, ale tak nízké známky po výhře v Jablonci si kluci nezasloužili.

    • Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

      ColinSKS     před měsícem 08.10.2019 09:29 |  
      3 10

      nico byl naprosto dominantní a zahrál famozně. já mu dal taky 9. Maso byl vyšťavenej a JiT to viděl taky. Nebýt drobných obav z důležitosti utkání, by Provod hrál asi hned. A byl, to si přiznej, o třídu lepší než Masopust. S Teclíkem asi souhlas, 2 je přísná, ale na víc než za 3 to nebylo. Legenda je naopak přeceněna i jeden bod. Takže s Karlem vesměs souhlasím

      • Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

        puchy     před měsícem 08.10.2019 09:36 |  
        2 9

        Ty si normální Nicoonan!!!

        • Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

          ColinSKS     před měsícem 08.10.2019 09:48 |  
          2 6

          já jsem sandokan, to ještě moc lidí neví. tygr z monpračenu. ale nech si to pro sebe, je to tajný.

      • Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

        DF007     před měsícem 08.10.2019 15:03 |  
        2 0

        Nico byl velmi výrazný ve středu hřiště, v okolí velkého vápna naopak nepřesný. Několik jeho střeleckých pokusů končilo hodně mimo branku. Ve své šanci netrefil míč. Ano podílel se na vedoucí brance. Ale za 9 bych mu dal, kdyby alespoň jednu svou střelu dostal až do sítě.
        Ano Maso nezářil, ale za 3? Co udělal tak hrozného, abys mu snižoval známku pod průměr. Navíc výborně pracoval do defenzivy.

    • Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

      Jachym     před měsícem 08.10.2019 09:59 |  
      5 1

      Já tedy čísílka většinou nijak nekomentuji (zajímá mě hlavně slovní hodnocení), ale naprosto s tebou souhlasím. Ty extrémy jsou poněkud do očí bijící. Jinak velmi dobrý Stanciu ve veliké šanci selhal. Tecl zápas poctivě odmakal (a tím přispěl k naší herní dominanci), i když byl hodně nevýrazný. Ale pod dvojkou si představuji ekvivalent nekonečných kiksů sparťanských stoperů nebo gólmana Koubka v posledním zápase bundesligy.

  13. Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

    DF007     před měsícem 08.10.2019 07:56 |  
    15 0

    Tak já přidám takovou drobnost z deníku Sport.
    Nejdříve zopakuji výsledky tohoto kola, které se vztahují k níže uvedenému komentáři:
    Jablonec - Slavia 0-2
    Ml.Boleslav - Plzeň 2-1
    Sparta - Karviná 4-0
    A teď k meritu věci. Bodové hodnocení hráčů podle mého vůbec neodpovídá. Udělal jsem součet hodnocení základních jedenáctek pětice mužstev a vyšlo mi z toho, že prohra může být více než výhra. A výhra nad sestupem ohroženého mužstva doma, je mnohem více než výhra na půdě mužstva ze špičky tabulky. Tak tedy
    Jablonec - 55 bodů základní jedenáctky
    SKS - 64 bodů základní jedenáctky
    PLZ - 67 bodů základní jedenáctky
    MLB - 72 bodů základní jedenáctky
    SPA - 73 bodů základní jedenáctky
    A teď by mě zajímalo, jaká pro to mají pravidla.

    • Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

      nobiczek (přítel SN)     před měsícem 08.10.2019 08:31 |  
      5 0

      Kdybych ty zápasy neviděl, tak si z tohoto hodnocení řeknu, že se v Boleslavi musel hrát naprosto skvělý zápas, kdežto v Jablonci mizerná kopaná. Jen tak pro informaci, jak byla hodnocená Karviná?

      • Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

        DF007     před měsícem 08.10.2019 14:21 |  
        0 0

        Hodně, hodně, hodně špatně. Rozmezí 3 až 5. Součet nemám.

    • Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

      donford     před měsícem 08.10.2019 10:23 |  
      5 1

      Slavia nikdy ve Sportu nemůže být v hodnocení klubů před Spartou, i kdybychom dál zůstali suveréně první a Sparta byla na sestup. To už je tak v jejich kebulích dáno, a to ani slon nepřekročí. A vždy budou Hložek, Kozák a spol. pro ně znatelně lepší než Stanciu, Souček či Olayinka. Ale tím bych se ani nevzrušoval. Víc mi mrzí, že poctivkovi a dříči Teclíkovi to tam zatím nepadá. Co by asi kluk dal za jediný ligový gól.

      • Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

        DF007     před měsícem 08.10.2019 14:24 |  
        0 0

        To vím, ale očekával bych, že mají ve Sportu nějaké regule, když už chtějí známkovat hráče, tak alespoň jednotně. Evidentně bychom od Sportu, respektive jeho redaktorů, chtěli moc.

    • Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

      Dr. Fe1     před měsícem 08.10.2019 13:14 |  
      6 5

      Já bych se tím netrápil. Oni se tím sami ničí.

      Zatím funguje výborně model, že Sparta rádoby zažehná krizi tím, že doma "slavně" porazí Karvinou či jiné nebožáky za nadšeného hýkání spřátelených novinářů. Plácají se po zádech jak už si to sedlo a teď už je to ta "pravá Sparta" co všechno bude vyhrávat. No a pak přijde další výprask - od nás , Plzně, Boleslavi či kohokoliv jiného a pořádný pád na hubu .................... Což slavně zažehnanjí když porazí třeba Budějovice.

      A tak pořád dokola.

      Pro nás je tenhle jejich koloběh očekávání a zklamání jen požehnáním. Prodflužuje jejich agónii, když si vždycky na chvíli myslí, že jsou na správné cestě, aby pak zase padli zpátkyx do sraček ... :-)

      • Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

        DF007     před měsícem 08.10.2019 14:23 |  
        3 0

        Já to primárně nepsal jako atak Sparty, ale spíše mě zarazilo, že Plzeň, ač prohrála, měla vyšší bodový součet než my. Samozřejmě body pro Spartu jsou úlet. Ale já jim to přeji, ať se plácají po ramenou.

        • Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

          Dr. Fe1     před měsícem 09.10.2019 01:07 |  
          0 4

          Je na tom vidět, že to hodnocení není konzistentní a nelze jej brát vážně. Možná, že to hodnotí více různých lidí a každý má jiný metr ? Pak to ale nelze srovnávat a ztrácí to význam.

          • Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

            DF007     před měsícem 09.10.2019 07:20 |  
            1 1

            Proto bych očekával, že na to budou mít nějaká pravidla. Na základě tohoto hodnocení na konci ročníku udělují cenu pro nejlepšího hráče sezóny. Jaký asi pak může mít tato cena hodnotu? Strašně si ji tím sami znevažují.

  14. Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

    amon     před měsícem 08.10.2019 08:43 |  
    4 2

    S hodnocením vesměs souhlas. Masopust byl vyštavený, ale ten na to měl/má nárok, potom, co v posledních týdnech odehrál a dobře, že si odpočinul i Hovorka. Nejpozitivnější bylo, že jsme Jablonec zcela přehráli. V posledních sezonách jsme se s nima tráápili venku, doma a ted jsme si zatím šli od začátku do konce a nedali jim čuchnout. Mám radost z Petera, u kterého jsem tak nějak tušil, že ten potenciál tam je a líbí se mi Provod a to že se z toho na San Siru podělal, na to měl nárok (první mač v Evropě a 2týdny před tím kopal ještě na vesnici). Jsem ndšený z Kúdely, ten kluk není moc vidět, ale to je jistota a vždycky vytáhne nějaký extra zákroky. O Kolim nemá smysl psát, Věřím, že by mohl překonat i ten rekord Čecha. Sumasumárum, Jablonec jsem sfoukli (ne jen výsledkově) a že tomu v době nedávné tak nebývalo a i navzdory těžkému programu. Ted aby se nám vrátil kluci zdraví z repre a hrr na Barcu

    • Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

      Karel13     před měsícem 10.10.2019 14:43 |  
      0 0

      Já jsem pražák (od narození). Z jakého velkoměsta jsi ty, že jsou pro tebe Budějovice vesnicí ...

      • Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

        amon     před měsícem 10.10.2019 21:47 |  
        0 0

        Klid Karle, Budejky mam rad, ale pro me ja to hlavne hokejovy mesto. Sam musis uznat, ze hrat v Budejkach, anebo na San Siru je rozdil a Provod vypadal, ze se z toho ... kazdopadne na to mel asi narok

  15. Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

    ColinSKS     před měsícem 08.10.2019 09:25 |  
    4 9

    karel se rozjel! teclíkovi jsem dal 3 a legendě 6. jinak naprostý souhlas s hodnocením, takto by to mělo vypadat a ne malovat si věci na růžovo. i když zápas jsme nakonec zvládli jakoby v suchym triku.

    • Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

      o5aradecek     před měsícem 08.10.2019 09:55 |  
      5 1

      Já dal Teclovi dokonce "dvojku", ale ani tak nevidím důvod pro nějakou takovou "agresi", která se tady občas strhne. :-) Muris byl po roční pauze taky plonk a teď už to tam sype a obránci se ho děsí (hlavně ti z druhého břehu - i když, těm se zase nedá říkat "obránci"). :-))

      • Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

        ColinSKS     před měsícem 08.10.2019 10:00 |  
        3 6

        přesně tak, forma hráče má povahu akciového trhu, jednou dole a pak nahoře. a je jen otázkou výkonnosti, jak dlouho nahoře bude. Muris byl nějakou dobu marnej, ale v poslední době a proti plzni výbornej, jak tam dal ten ťukes s komlim a ten pak se dostal do loženky, to bylo moc pěkný. je zajímavý sledovat rozdíly kdy se hraje na dva úročníky a nebo na jednoho.

  16. Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

    electropope     před měsícem 08.10.2019 11:04 |  
    19 3

    Obvykle jsem ten, kdo hodnotí přísnějc než ostatní, ale dneska musim naopak říct, že nechápu, co dělaj známky jako dvojka, trojka nebo čtyřka v zápase, kdy jsme soupeře mačkali jako citron, měli 72% držení míče, skoro 20 střel (trojnásobek jabloneckejch pokusů) a vyhráli naprosto přesvědčivě. Něco takovýho by absolutně nebylo možný, kdyby několik hráčů podalo takhle mizerný výkony.
    Trochu soudnosti.

  17. Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

    prorok (přítel SN)     před měsícem 08.10.2019 17:28 |  
    9 10

    Kjandourek: ač někdy nemám rád přílišnou suverenitu a definitivní soudy, tentokrát jsem nadšen Vaším přesným a spravedlivým hodnocením, kdy jste se nebál ani velkého rozpětí 2-9 bodů a přesně a spravedlivě ohodnotil výkony hráčů i těch pro nás fanoušky nedotknutelných.. (např. Tecl, Masopust.Proč sami mezi sebou máme chválit, když se zápas hráči nevyvede). To není odsudek, to je hodnocení výkonu v zápasu.
    Stal se z Vás naprosto precizní hodnotitel. Díky!
    P.S. í když je Slávinka v laufu, dobrého útočníka by potřebovala, ty čtyři co máme, bohužel, nedosahují kvality ostatních našich borců a 2 branky z útoku, není extra luxus

SN na Facebooku

Oficiální Facebook žen