Hráči Slavie

Hodnocení slávistů - 13. kolo

Po velmi nevydařeném prvním poločase se nakonec Slavia s příchodem Stancia na hřiště dočkala zlepšeného výkonu, gólů i vítězství nad outsiderem z Příbrami. Zapotila se u toho ale o poznání víc, než se před zápasem čekalo.

Eden zatím v lize výsledkově působí jako nedobytná tvrz. Slavia v něm dosud neztratila ani bod a do zápasu s Příbramí ani neinkasovala branku. Druhá věc je, že herně to nebylo vždy tak suverénní, jak by výsledková bilance napovídala. A hlavně při infarktových penaltových závěrech s Olomoucí a s Mladou Boleslaví při nás stáli všichni svatí. A proti Příbrami to v první půli drhlo ještě více. Vstup do zápasu přitom neměli sešívaní špatný, ale Škoda v první desetiminutovce selhal ve dvou šancích, přičemž u té první doslova trestuhodně. Tlak pak opadl a hosté se dokonce dostali do vedení po krásné ráně Nového z přímého kopu, šťastném odrazu od tyčku a dostatečném důrazu při dorazu od Škody. Michala, bohužel. Útočná hra Slavie se pak úplně rozpadla, o čemž svědčí i to, že v podstatě nevystřelila na branku brankáře Kočího (možná se symbolicky počítala Holešova slabá hlavička). Což je v domácím prostředí a při porovnání sil (Příbrami navíc chybělo několik hráčů obvyklé základní sestavy) a možností obou kádrů skoro až ostuda.

Naštěstí Slavia potvrdila, že má kvalitu i sílu a velmi špatně rozehraný zápas dokázala nakonec celkem v poklidu otočit. Rozhodující v tomto směru podle mě ani tak nebyla penalta za ruku (dle všeho správně odpískaná), ale příchod Stancia na hřiště. Ten naši hru ihned výrazně pozvedl a po euforii z vyrovnání pak již ani nebylo příliš pochyb o tom, že červenobílí přidají proti opařenému soupeři i vítěznou trefu. Závěr už byl v naší jednoznačné režii a zápas mohl skončit i výraznějším rozdílem než konečným výsledkem 3:1. Slavia tak splnila "povinnost", když doma porazila jednoho z kandidátů na sestup Příbram. Určité varování ale zápas poskytl. Ne vždy si větší množství změn v sestavě sedne tak hladce jako při kanonádě s Bohemians. A pak také známý fakt, že je třeba si dávat na bohorovný přístup, viz lajdácky zahozená šance Škody a následný nedostatek pohybu v první půli. Ale konec dobrý, všechno dobré. Teď nás však čeká týden plný mnohem náročnějších prověrek. Barcelona nás konfrontuje s nejvyšší světovou fotbalovou kvalitou a zápas v neoblíbené Plzni nebude vzhledem k vyšším očekáváním na výsledek o nic lehčí.

Hráči jsou hodnoceni na stupnici od 1 (nejhorší) do 10 (nejlepší).

Ondřej Kolář - 5 - Je pravda, že střela Nového, po níž padla úvodní branka zápasu, letěla z velké dálky a Kolář ji mohl vyrazit o něco lépe. Na druhou stranu měl míč hodně nepříjemnou trajektorii, takže se z mého pohledu nedá mluvit o větší chybě. Jinak práce mnoho neměl, protože hosté nenapadali ani naši rozehrávku. Vyzdvihl bych jeho aktivní vybíhání při rohových kopech.

Tomáš Holeš - 6 - Stejně jako většina týmu podal v prvním poločase nevýrazný výkon. Před půlí dokonce radši odkopl míč na jistotu, i když se situace dala řešit fotbalově. V druhé půli přidal a hrál dobře. Moc hezkou průnikovou přihrávkou dostal do šance Ševčíka. Hezkým centrem pak v závěru našel Tecla, který trefil břevno. Je na něm vidět, že by potřeboval větší zápasovou praxi, ale přes Coufala se na hřiště nedostává vůbec snadno. Rozhodoval jsem se mezi pětkou a šestkou, nakonec dávám shovívavěji lepší známku s minusem.

Michal Frydrych - 6 - Zápas zvládl po herní stránce spíše průměrně. V obraně neměl tolik práce a obstál dobře, jen výjimečně s nějakým tím menším zaváháním. Rozehrávka byla z jeho strany kostratější, než jak jsme zvyklí od Hovorky. Dle očekávání si pak počínal dobře při útočných standardkách, díky čemuž si vysloužil nadprůměrnou známku. Jednou jeho hlavičku vychytal Kočí, podruhé už si Kodr srazil míč do sítě.

Ondřej Kúdela - 5 - Přišlo mi, že nepodařený reprezentační zápas trochu naboural jeho pohodu. Jeho faul před inkasovanou brankou byl zbytečný i co se týče tvrdosti. Celkově podal průměrný ligový výkon.

Jaroslav Zelený - 5 - Hezky na začátku prostrkoval Škodovi do gólové šance, pak to ale bylo (nejen) z jeho strany v první půli nic moc. Ve druhé už předvedl svůj tradiční slalom přes několik protihráčů středem pole, na druhou stranu si ale neodpustil výraznější chybu při zpětné přihrávce před koncem zápasu. Kdyby Stuparevič proměnil a snížil na 2:3, tak mohl být závěr ještě nervozní.

Lukáš Masopust - 5 - Byl aktivnější než Provod, kvalita ve finálním centru či přihrávce ale chyběla. Ve druhé půli se mu dařilo lépe, celkově dávám lepší pětku.

Tomáš Souček - 7 - V první půli bych si představoval, že na sebe vezme o dost víc zodpovědnost směrem dopředu. Takto do naší hry dával něco navíc jen Hušbauer. Druhá půle už mu ale sedla a nakonec patřil k nejvýraznějším hráčům zápasu. Vzal si penaltu a zkušeně ji proměnil v nesnadný moment. Nakonec zvyšoval i na 3:1, když si výborně naběhl do pokutového území na centr a pak už osamocený snadno hlavičkoval do sítě.

Josef Hušbauer - 7 - Jeho sobotní výkon se mi líbil. Snad jako jediný hráč snesl v první půli přísnější měřítko. Byl kreativní a jasně ukázal, proč je pro nás stěžejním hráčem v lize, i když v Evropě už vzhledem ke své typologii tolik prostoru nedostává. Ve druhé půli už hrál celý mančaft lépe a těžil z toho i Pepa, který tak mohl být více vidět. Hezky se dostal do šance a i dobrou střelou zakončoval, Kočí však předvedl velmi dobrý zákrok a střelu vytěsnil. Škoda, že neproměnil později dobrou šanci po přihrávce Ševčíka. I tak ale dávám sedmičku s menším minusem.

Petr Ševčík - 5 - Pro mě hráč, který má nesporné fotbalové kvality, bohužel mi ale nepřijde silný po mentální stránce. Zkrátka se zatím neprezentuje jako lídr a ani jako hráč s dostatečnou sebedůvěrou. To bylo znát v první půli. Týmu to nešlo a Ševčík se na důležitém postu ve středu zálohy spíš schovával. Několikrát se s míčem radši otáčel k vlastní brance a přihrával dozadu, čímž mi nepříjemně připomněl Rotaně. Naopak když to týmu začlo po změně stran jít, tak se s tím "svezl" i Petr a ukázal, že je šikovným hráčem. Hezkou přihrávkou třeba dostal do šance Hušbauera a slušných momentů tam měl víc. Ale celkově to stačílo jen na průměrný výkon. Pokud má mít pravidelné místo v základu Slavie, tak se musí prezentovat mnohem sebevědomějšími a průraznějšími výkony.

Lukáš Provod - 4 - Trochu dojel na to, že byl jako první střídán právě on, i když nedobrý výkon podal více hráčů. Ti si ale mohli známky zvednout při povedeném závěru. Provod nikoliv, a tak má za nepovedený první poločas lehce podprůměrnou známku. Zatím se ve Slavii spíše rozkoukává a na základ to ještě není, i když samozřejmě chápu pošetření Olayinky po dlouhém cestování z reprezentace a před těžkým programem.

Milan Škoda - 3 - Zápas mu bohužel nevyšel a byl zastíněn svým bratrem Michalem navzdory tomu, že mohl těžit z větší podpory spoluhráčů. Zcela trestuhodně zahodil gólovku v úvodu zápasu. To byla od nás skvělá kombinační akce a Milan byl v podstatě sám na penaltě, přičemž brankář díky rychlosti naší akce nestihl být dostatečně blízko. Míč stačilo uklidit na kteroukoliv stranu, ale Škoda branku vůbec netrefil. Přitom šlo o jednoduchou situaci, kterou by měl i průměrný ligový útočník většinou vyřešit brankou. Krátce poté mohl sám hlavičkovat ve vápně při centru ze strany, ale míč skoro vůbec netrefil... Zkrátka (snad jen) zápas blbec.

Nicolae Stanciu - 7 - Jak jsem psal už v úvodu, tak příchod Nica byl podle mě pro zápas zlomový. Ihned naši hru rozhýbal a přidal se svou kreativitou k Hušbauerovi. Povedeným centrem měl také důležitý podíl na naší vítězné brance. Co se týče bodového přínosu, tak zatím Stanciu zůstává poněkud za očekáváním, po herní stránce je to ale náš klíčový hráč.

Stanislav Tecl - 7 - Standovi bohužel nebylo v zápase s Příbramí přáno. Branku by si totiž za své velmi dobré střídání zasloužil. Ale při hlavičce zblízka mu chyběly decimetry, když trefil břevno. Při další hlavičce a výborném zákroku Kočího to snad bylo ještě méně. Tecl si tak zapsal alespoň asistenci za povedený centr na gólovou hlavičku Součka.

Mick van Buren není hodnocen, protože hrál příliš krátce.

13. kolo - Sobota 19. 10. 2019 19:00

Fortuna liga, 2019/2020
3 - 1
0 - 1
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

63. Tomáš Souček (pen)
68. vlastní branka
73. Tomáš Souček

1.FK Příbram
1.FK Příbram

30. Michal Škoda

Komentáře (50)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Hodnocení slávistů - 13. kolo

    bububu (přítel SN)     před 29 dny 21.10.2019 16:53 |  
    1 5

    Souhlas.

  2. Re: Hodnocení slávistů - 13. kolo

    jose01     před 29 dny 21.10.2019 16:58 |  
    9 5

    no zrovna z mýho pohledu to Kolářova chyba byla, do zdi si postavi jednoho hráče(něco jako když Kouba proti Juřaškovi nepostavil nikoho a měl ho v bráně) a na střelu reagoval strašně pozdě, připadlo mi že na tu střelu čekal-nechtěl skákat brzo aby ji nepřeletěl a nejednou se stočila a dopadlo to jak to dopadlo, celkově mi to přišlo divný, i to jeho vstávání po zákroku, takovej zpomalenej film. Každopádně ikdyž jsem ho tady dříve kritizoval za střely z dálky, tak momentálně nejlepší brankář ligy, nedej bože aby se zranil, tam zatím nikoho pořádnýho nemáme stejně jako vepředu....

    • Re: Hodnocení slávistů - 13. kolo

      Alanor (admin)     před 29 dny 21.10.2019 17:01 |  
      3 7

      Ta střela byla trefená fakt dobře a hodně zaplavala. Kritizoval bych asi tedy hlavně jen toho jednoho hráče ve zdi. Ale zase to byla dost dálka a předpoklad, že to hráč takhle trefí byl nepravděpodobný. Chyba jo, ale tak na stejné úrovni jako předtím zákrok Kúdely. Nic zásadního podle mě. Spíš bych vyzdvihl fakt tu skvělou střelu Nového.

      • Re: Hodnocení slávistů - 13. kolo

        jose01     před 29 dny 21.10.2019 17:08 |  
        8 1

        no hlavně kdyby to obránci odkopli a nenechali úplně volnýho hráče dorážet(kterej to pořádně ani netrefil) tak se tady o Kolářovi asi ani nebavíme

        • Re: Hodnocení slávistů - 13. kolo

          pehacko     před 29 dny 21.10.2019 17:55 |  
          6 0

          na tom golu se podilelo nekolik chyb... kudela hasil neci oredchozi kix, pak tedy kudelova kosa, jeden hrac ve zdi, ondrovo zaspani a hlavne zaspani obrany kdy byl skoda volny... kdyz udelas tolik chyb, tak dostanes fika i od pribramskych "ostrostrelcu"

        • Re: Hodnocení slávistů - 13. kolo

          PetCC     před 28 dny 22.10.2019 11:29 |  
          0 1

          Tam obránci zákonitě být nemohli, jelikož se přepokládal centr na nabíhající hráče a tak byli všichni na druhé straně.
          A jelikož Škoda asi veděl, že to bude střela, tak si mohl vybrat vhodné místo.

          Tady jde spíš o to, že přímá střela byla pro nás nečekaná, příbramští zkrátka dokázali udělat kvalitně nestadardní věc, to je celý.

          • Re: Hodnocení slávistů - 13. kolo

            obiwan     před 28 dny 22.10.2019 12:13 |  
            0 0

            Vím, že přijde nějaká hláška o generálovi a bitvě, ale musím říct, že my tři, sedící v 117, jsme čekali střelu, protože ten kluk má docela ránu...tím nikoho neobvinuju, jen že si k míči nestoupl někdo s oblibou v bochancich a tak jsme si hned říkali, proč je jednočlenná zeď...

        • Re: Hodnocení slávistů - 13. kolo

          Danny67     před 27 dny 23.10.2019 08:37 |  
          0 0

          Přesně tak, střela těžká, ale nejsem gólman...spíš tam z mého pohledu hodně zaspali obránci, Michal Škoda tam pak měl luxusně prostoru

      • Re: Hodnocení slávistů - 13. kolo

        Danny67     před 27 dny 23.10.2019 08:40 |  
        0 0

        Tady mám ještě potřebu zdůraznit, že před tím Kúdelovo faulem tam byla tušim nějaká naše laciná ztráta a ten brejk z mého pohledu vypadal celkem nepříjemně. Osobně jsem si řikal, že to Ondra musí přerušit, bohužel ten balon pak měl snad i divný odskok a byl v blbý výši a Kudy to řešit musel, ačkoliv to pořešil dost nešetrně.

  3. Re: Hodnocení slávistů - 13. kolo

    Dr. Fe1     před 29 dny 21.10.2019 17:03 |  
    14 6

    S hodnocením plus minus souhlas. Stanciu se Součkem by si možná tentokrát zasloužili osmičku, protože se nejvíce zasloužili o obrat utkání k úspěšnému konci. Tomáš navíc vstřelil 2 góly, to je samo o sobě hodně významné.

    U Milana to nebyl zápas blbec, ten takhle hraje už hodně dlouho. Naopak, většinou se ani do šance nedostane jako nyní ve 3 minutě. Má sice občas záchvěv původní formy, ale bohužel jen občas. Pak přijde třeba 5-7 zápasů kdy nehraje nic. Někdy je platný v závěru zápasu, ale v základní sestavě je marný prakticky vždycky.

    Bohužel propásnul možnost skončit včas a my máme nejvyšší čas přivést kvalitního hroťáka, protože takhle to nejde donekonečna. Standa dnes sice podal dobrý výkon, ale gól zase nedal. Pro srovnání - hroťáci Plzně dali dohromady 9 gólů, Sparty 8 gólů a naši dali zatím 2 góly ..... to je strašná bída. Náš bezkonkurenčně nejslabší post v týmu. Kvalitní hroťák by nás posunul zase ještě o úroveň výš.

    • Re: Hodnocení slávistů - 13. kolo

      bramburek (přítel SN)     před 29 dny 21.10.2019 17:26 |  
      2 7

      Dnes? My jsme hráli s Příbramí už předevčírem v sobotu... nebudeš ty nakonec multinick železníka? :-)

      • Re: Hodnocení slávistů - 13. kolo

        Dr. Fe1     před 28 dny 21.10.2019 22:48 |  
        3 5

        I když si někteří spojují Fe = Ferrum =železo, tak zeleznik2 nejsem. Nepoužívám více nicků. Ani zeleznika2 neznám.
        No a že píšu "dnes", to je tím že jsem ještě pod vlivem zápasu a beru poslední zápas, jakože je to teď "před chvílí" i když už je ta chvíle trochu delší :-) Takže v tom taky nehledejte nějáké jiné významy .


        • Re: Hodnocení slávistů - 13. kolo

          PetCC     před 28 dny 22.10.2019 11:24 |  
          5 0

          My to samozřejmě víme. Dr.Fe je zkráceně drtič fekálií :-)

    • Re: Hodnocení slávistů - 13. kolo

      amon     před 29 dny 21.10.2019 18:19 |  
      12 1

      jenže Milan má trochu jiný postavení v týmu. Kdyby ho tenkrát Řebíček prodal, Šimáně by Slávii nekoupil a ted jsme hráli někde přebor, nebo kdo ví. Milan byl u záchrany,rozkvětu i současném vrcholu. Mohl už kolikrát odejít, ale jako první dostal nadstaradní smlouvu u nás a vždy zůstal. Tím něříkám, že mu ted to ted nejde, ale v poháru dal 4 goly, některá střídání byla povedená a Yusuf lepší není. Standa se pomalu zvedá a doufejme, že se brzo trefí. JT říkal, že chce aby Milan u nás dosáhl 100gólů. Ten kluk toho pro nás udělal tolik, že nikdy nebudu hejtovat. Jsem si takřka jist, že ten klíčový souboj před naším gólem, který Yusuf vypusti, by Milan nevypustil, ale to je jedno. Přál bych mu tu stovku. Jinak souhlas, že hrotáka potřebujeme a je to náš nejhůř obsazený post.

      • Re: Hodnocení slávistů - 13. kolo

        zeleznik2     před 29 dny 21.10.2019 18:47 |  
        1 2

        Milan má svoje velké zásluhy o tom žádná. Ale bohužel na základ v lize či v LM už to není. Útočník musí tyhle šance, proměňovat. Jako střídající žolík, či v domácím poháru, však v základu určitě ano.

      • Re: Hodnocení slávistů - 13. kolo

        Dr. Fe1     před 28 dny 21.10.2019 22:59 |  
        7 2

        Tu stovku bych mu přál taky, asi jako všichni, ale čím déle to trvá, tím se to zdá marnější. Bohužel. Tak to neberte jako "hejtování". Hate je nenávist a o tu se rozhodně nejedná, to by pak člověk nemohl vůbec vyslovit kritický názor. Stejně tak si vážím těch zásluh a podržení Slávier v kritických dobách, kdy to stálo právě na Milanovi a nebýt jeho tak bůhví zda by to v některých sezonách nebylo na sestup ... dnes nepředstavitelné. Spoustu bodů nám zařídil defacto sám, něco jako dnes Suk.
        Já to beru tak, že to má teď za zásluhy, ale na základ to už bohužel není, to se potvrzuje opakovaně. Já jsem mnohokrát doufal (a Trpišovský a další asi taky) že to něják protrhne, ale nestalo se a těch šancí bylo spousta.
        Mě navnadili ty Budějovice, kde hrál velmi dobře a dal za 20 minut 2 góly a pak ten Vyšehrad, jenže to je vždycky jeden zápas a pak už nic. Pak je třeba 5 zápasů jalových. Takže jestli to na stovku nepůjde, tak se lze revanšovat hráči i jinak, stovka přece není jediná a nejdůležitější věc. Takže Milan si bude moci oslavit další titul (všichni doufejme) a dalo by se mu třeba nabídnout nějáké místo v klubu až ukončí kariéru. Ted ve zbytku sezony to vidím spíš tak, že by mohl Milan pomoci při střídáních, to mu šlo nejlíp. Těch závěrečných 15-30 minut, tam se mu daří nejvíc.

  4. Ševčík

    pinochet     před 29 dny 21.10.2019 17:45 |  
    3 2

    Známka 5 pro něj, stejná jako Masopustovi, který hrál bídně, mi přijde málo. Není např. zmíněn jeho podíl na 1. gólu, dobře se pohyboval i přihrával.

  5. Re: Hodnocení slávistů - 13. kolo

    amon     před 29 dny 21.10.2019 18:22 |  
    3 0

    k hodnocení žádné výhrady. Čekal jsem víc od Provoda a Zeleného. Holeš se pomalu začal zvedat, ale prostě chybí praxe. U Frýdi bylo vidět, že opravdu ta rychlost chybí. Nicméně, je vidět, jak prozíravý tah to byl se Sukem. Ten se nám vyplatil několikanásobně a ještě z toho budeme dál profitovat. Vím, že se pomalu musím připravit na dobu "bez Součka" a čím víc se to blíží a bude blížit, tím víc se mě zmocňuje panika a zároven zvědavost, kde tenhle borec skončí. Tomu já budu držet palce vždycky!

  6. Re: Hodnocení slávistů - 13. kolo

    zeleznik2     před 29 dny 21.10.2019 18:42 |  
    1 0

    Souhlas s hodnocením Škoda mohl dát v první půli dva góly a byl klid, bohužel Milan selhal, Standa sice taky dvě šance neproměnil, ale aspoň trefil bránu a připsal si asistenci. Suk za mne 8. Frýda nejlepší v obraně. Inkasovaný gól začal chybou ve středu hřiště, pak karate zákrok Kúdely a nepřesný zákrok Ondry, všichni nesou svůj díl viny. Nico 7 +.

    • Re: Hodnocení slávistů - 13. kolo

      PetCC     před 28 dny 22.10.2019 11:21 |  
      0 1

      Tam byl problém, že Hušbauer to mohl zastavit, ale na poslední chvíli to neudělal, aby náhodou nedostal tu 4. žlutou. A pak to bylo už docela otevřené.

  7. Škoda

    JS (přítel SN)     před 29 dny 21.10.2019 19:03 |  
    6 8

    Tenhle zápas mu prostě nesednul ne náhodou. Ne náhodou je totiž už stárnoucí Milan pro náš herní styl nepoužitelný. Měl skvělou kariéru, udělal pro nás první poslední, ale teď mu chybí ta odvaha a sebereflexe k tomu, aby to už utnul a přesunul se na lavičku k nějakým juniorům... Anebo pokud chce ještě hrát, tak tu 100 ligových gólů někde v Příbrami/Budějovicích/Slovácku, věřím, zvládne.

    • Re: Škoda

      gr—pla     před 29 dny 21.10.2019 21:36 |  
      2 9

      Od Trpišovského bylo postavení Škody do základu sympatické gesto - Příbram by se proti nám nachytala a takto ji dal možnost hrát hodinu proti deseti.
      Možná to byla i taktická varianta jak si nacvičit hru po vyloučeni hráče, kdy většinou bývá střídán útočník. Kdy jindy než s Příbramí toto naostro vyzkoušet?

      • Re: Škoda

        Boo_SKS     před 28 dny 21.10.2019 22:50 |  
        2 4

        Já bych videl Škodu po sezone (ci uz v zimě, pokud přijedeme posilu do útoku a zároveň Komlicenko odejde do Ruska) jako náhrada za Nikolaje v Boleslavi. Útočný tym, ktery na nej pracoval, nemusel by tolik presovat ani behat a obnovil by spolupráci s Murisem. Asi by to bylo pro vsechny strany nejlepsi reseni.

  8. Re: Hodnocení slávistů - 13. kolo

    Petrus (přítel SN)     před 29 dny 21.10.2019 20:32 |  
    2 7

    Známkování určitě odpovídá - akorát Masopustovi bych ubral na 4, jeho výkon byl podle mě podprůměrný. Mick toho za těch 10 minut předvedl víc - od něj to bylo naopak o parník lepší střídání, než třeba v Opavě.

  9. Re: Hodnocení slávistů - 13. kolo

    PetCC     před 28 dny 22.10.2019 11:19 |  
    2 2

    Hušbauer mi celej zápas přišel dost nasranej, asi mu to zůstalo ještě ze zápasu se Severním Irskem :-)

  10. Re: Hodnocení slávistů - 13. kolo

    první rytíř     před 28 dny 22.10.2019 11:32 |  
    6 8

    K hodnocení se moc dodat nedá. Snad bych jen doplnil, že jak Hušby, tak Provod až moc selhávali v zahrávání standardních situací a za to bycvh jim dal o stupeň známku nižší a ještě postřeh, že byť MvB hrál opravdu krátce, ukázal za tu dobu víc, než Škoda, ba i Tecl.

    • Re: Hodnocení slávistů - 13. kolo

      bramburek (přítel SN)     před 28 dny 22.10.2019 12:09 |  
      8 1

      co to povídáš... tenhle zápas se Standovi Teclovi povedl... dařilo se mu herně, rozhýbat hru náběhama, i se dostával do šancí... za tu krátkou dobu co byl na place, toho předvedl dost... mimo jiné - krásně připravil šanci pro Hušbauera, kterýho dělovku vytáhl Kočí... po Holešově centru trefil hlavou spojnici... parádně posadil centr na hlavu na třetí gól Sukovi... a další hlavičku Standovi konečky prstů zneškodnil opět golman

      v sobotu jsem byl s Teclíkem po delší době fakt spokojen... jen samozřejmě pro psychiku potřebuje začít dávat góly

  11. Re: Hodnocení slávistů - 13. kolo

    PetCC     před 28 dny 22.10.2019 11:35 |  
    3 0

    Celkově vzato, je přirozený, že hráčům, kteří se s týmem teprve sžívají, nebo moc nehrají, nějakej zápas nevyjde. Zvlášť, když jich nastoupí víc.
    Ale přesně takový zápas je i pro ně potřeba a rozhodně bych z toho nedělal moc velké závěry.

  12. Re: Hodnocení slávistů - 13. kolo

    Fačín     před 28 dny 22.10.2019 13:05 |  
    6 8

    Několik podivností bych našel v hodnocení. Kolář v bráně nepodal ani průměrný výkon, když nedokázal zastavit jedinou střelu z dálky, navíc potom, co si drsňácky ani nepostavil zeď. Škoda sice neproměnil tutovku v úvodu utkání, ale že by jí "lajdácky" zahodil, to je špatné tvrzení. No a opěvovaný Tecl dostal sedmičku za co? Za neproměnění 2 tutovek? Zajímavé, že někomu se za to body ubírají a Teclovi je přidáváte. A poslední podivnost pro mně - Kúdela hrál velmi špatně, inkasoval žlutou kartu, neměl by mít víc jak čtyřku. Naopak bych přidal Součkovi (dva góly jsou málo??) a Frydrychovi, který svůj part zvládl velice dobře. Sice hraje trochu jinak než Hovorka, ale je spolehlivý a nebezpečný při útočných standartkách.

    • Re: Hodnocení slávistů - 13. kolo

      Edenjejenjeden     před 28 dny 22.10.2019 13:46 |  
      7 0

      Tecl útok,do té doby statický,výrazně rozhýbal,nahrál na gol,trefil břevno a byl trvalým nebezpečím pro bránu Příbrami,což se žel o Škodovi říct nedá

      • Re: Hodnocení slávistů - 13. kolo

        nobiczek (přítel SN)     před 28 dny 22.10.2019 15:19 |  
        0 0

        Na druhou stranu ale souhlasím s Kúdelou, v sobotu byl na 4.

      • Re: Hodnocení slávistů - 13. kolo

        Fačín     před 28 dny 22.10.2019 15:56 |  
        2 2

        Mě spíš přijde, že to rozhýbal skvělými přihrávkami Stanciu. Jako Tecl nehrál úplně špatně jako v předchozích zápasech, to je pravda, ale svoje šance opět neproměnil, takže mě trochu zaráží, že Škodovi se vyčítá neproměnění šance a Teclovi se dává k dobru, že se do šance dostane. To mi přijde prostě zvláštní. Ale souhlasím s tím, že to od Tecla byl nadějnější výkon. Tak třeba mu to vyjde proti Barceloně, aby mohl být zase chvíli slavný:)

        • Re: Hodnocení slávistů - 13. kolo

          Edenjejenjeden     před 28 dny 22.10.2019 16:06 |  
          4 1

          Škodovi se nevyčítá ani tak neproměnění šancí,jako spíš absolutní neviditelnost,kdežto Tecl byl po příchodu na hřiště aktivní,v pohybu,nabízel se atd...Ten rozdíl byl markantní

  13. Re: Hodnocení slávistů - 13. kolo

    Astrocytoma (přítel SN)     před 28 dny 22.10.2019 14:39 |  
    3 2

    OT: co kdybychom jako choreo behem zapasu pouzili zaverecnou dekovacku. TS by vzdy zarvala vetu a cely stadion by ji zopakoval. Zaclo by to cely stadion odpovida.
    Chapu ze je tradice to delat na konec, ale vsichni to znaji a byl by to rachot.
    Nebo to udelat tesne po skonceni uvodni znelky LM

    Prosim neukamenujte me ti, kteri to povazuji za ryze realizaci, ktera je na konci

  14. Re: Hodnocení slávistů - 13. kolo

    dauby     před 28 dny 22.10.2019 14:43 |  
    2 9

    To si děláš legraci, že to u Koláře nebyla velká chyba? To byla chyba jako prase, tu střelu měl pohodlně vyrazit na roh. Gól jde tak z 80% na jeho vrub. Samozřejmě jsme měli být dříve u odraženého míče, ale jednoznačně to byla velká chyba brankáře. Kam jsi dal oči, proboha? Anebo tu budeme zakládat nekritické fankluby některých hráčů a všechny jejich chyby přehlížet?

  15. Re: Hodnocení slávistů - 13. kolo

    Sokrates55 (přítel SN)     před 28 dny 22.10.2019 14:53 |  
    3 6

    Dobré odpoledne přeji Vám všem.
    Jako vždy sedím u kávy a pročítám znovu hodnocení hráčů a zápasu.
    U hodnocení hráčů bych asi byl tentokrát přísnější na Ondru Koláře. Ta branka jde za ním. Neřekl bych Alanore, že ten míč tolik "plaval". Byla to pozdní Ondrova reakce, kdy měl prostě být u míče tak, že ho vyrazí alespoň na roh. Bohužel tam byl pozdě a tak bych dal 4.
    T. Holeš byl první poločas velmi nejistý, ale máš pravdu v tom, že ve druhé půli byl lepší a tak i ta 5 sedí.
    Kůdela byl tentokrát velmi špatný a i on si dle mého názoru zaslouží 4. A Frýďas asi za 5.
    Zelený je taky asi správně za 5.
    Pokud si pamatuji na zápas v Jablonci, tak tam to šlo Provodovi se Ševčíkem zprava a dobře. Teď nevím, proč musel jít Provod zleva a úplně se tak nepropojilo to, co spolu hráli v Jablonci. Tomu klukovi to tedy moc nepomohlo. Tady bych trochu zvedl prst i na JiT.
    Pepa Hušbauer si musel překousat tu nepovedenou repre, ale povedlo se mu to daleko líp, než Kúdelovi a tu 7 si zaslouží. Stejně tak i další sedmičkáři.
    Ale Tomášovi Součkovi určitě za 8. On to byl, kdo zvedal hlavu jako první a šel do toho naplno. Nico mu pomohl a tím šel nahoru i Pepa a ostatní kluci.
    Vždyť ve druhé půli neměla Příbram, kromcté jedné akce v závěru, vůbec nic a mleli jsme je jak zrní na mouku.
    Na závěr jsem si nechal Milana Škodu. Asi mu svázala nohy možnost a příležitost, kdy se mohl přiblížit víc ke 100 hranici ligových gólů. Prostě mu ten zápas vůbec nesedl a úplně se vytratil. Víte, asi jsem možná idealista, ale já věřím, že Milan nám ještě nějaký zápas rozhodne a chytne se. A proč ne třeba v Plzni?? Ale prorokem nejsem a záleží jen na Milanovi, zda ještě nějakou šanci dostane a chytne jí za pačesy.....
    Ve druhé půli náš výkon šel nahoru každou minutou a od cca 55 minuty to dostalo už ty správné "grády".
    Teď ještě komentář k té penaltě. Podobnou penaltu proti nám kopala Olomouc asi před rokem a půl, když tu samou ruku zahrál Bořil a Olomouc tehdy doma vyrovnala asi 5 minut před koncem zápasu.
    Ruka příbramského obránce byla dost od těla a nechápu ty komentáře, že se pískat neměla. A navíc jsem si jist, že bychom stejně góly dali i tak. Divadlo, které předvedl asistent trenéra Příbrami (bývalý rozhodčí Paták - který nás solil při každém derby jako prase), to jen dokresluje jeho charakter. Dal bych mu to sedadlo na střídačce k náhradě. Ufňukánek:-((.
    Kam se však hrabeme na tyátr v Teplicích. Ale vlastně ta ubohost z Teplic nestojí ani za komentář. To jen Podroužek se bude navážet pouze do nás, ale o rudé bídě ani slovo.
    Co bych však ocenil na našem zápase s Příbramí a to je důležité, že kluci si pomáhali a makali jeden za druhého, i když to třeba v první půli nešlo. Je z nich cítit, že si věří a že to prostě zvládnou. I proto se k sobě chovají dobře a jsou zdravě naštvaní sami na sebe, když se to nepovede a nehledají vinu na někom jiném. To je moc dobře.
    Zítra nás čeká zápas, který nás prověří po všech stránkách. Budu jim moc držet palce a věřit, že tam kluci nechají celé své slávistické srdce a budou bojovat až do konce. Když k tomu přistoupí s pokorou a vírou ve své síly, věřím, že ostudu neudělají.
    "Virtuti melius quam fortunae creditur" - Je lépe důvěřovat statečnosti než štěstí - Piblilius Syrus

    S úctou k Vám všem
    Sokrates55

    • Re: Hodnocení slávistů - 13. kolo

      cunak     před 28 dny 22.10.2019 18:08 |  
      0 4

      Ondra Kolář má s podobnými "plavajícími" střelami z dálky dlouhodobě potíže, to víme už z loňského ročníku. Letos se to ještě neprojevilo - a řekl bych, že je to tím, že naši záložníci - hlavně Suk - mají za úkol pečlivě hlídat, aby se soupeř k takové střele nedostal. A do minulého týdne se jim to dařilo. Přímý kop bohužel pohlídat nemohou.

  16. Re: Hodnocení slávistů - 13. kolo

    p!erreCORE     před 28 dny 22.10.2019 14:55 |  
    4 0

    Nejlepší záloha v lize? Stanciu, Hušbauer, Souček. Zná někdo lepší? Já ne!

    • Re: Hodnocení slávistů - 13. kolo

      p!erreCORE     před 28 dny 22.10.2019 14:56 |  
      1 0

      + Maso a Oli, pochopitelně. Mně šlo ale vo ten střed.

    • Re: Hodnocení slávistů - 13. kolo

      p!erreCORE     před 28 dny 22.10.2019 15:01 |  
      1 0

      Defenzivní záložník, který hraje už několikátý zápas libera. Dva špílMACHŘI, kteří nejsou líní na krok a Stanciu je opravdu ukázkový příklad toho, jak má hráč makat. Mám vycházku, tak sem byl na pívu s Jirkou Lukášem a Lukášem a říkám. Zítra dva dva. Ti dva. To je možný.

    • Re: Hodnocení slávistů - 13. kolo

      cunak     před 28 dny 22.10.2019 18:04 |  
      0 2

      Jen se bojím, že zítra tato záloha hrát nebude :(.

      • Re: Hodnocení slávistů - 13. kolo

        p!erreCORE     před 28 dny 22.10.2019 18:18 |  
        0 1

        neznám důvodu, proč by neměla. a i kdyby, tak smutňáček :( není na místě.

        • Re: Hodnocení slávistů - 13. kolo

          cunak     před 28 dny 22.10.2019 21:23 |  
          1 4

          Bohužel, v Evropě hráli v tomto složení jen 1x - v tom nejlepším zápase herně i výsledkově - v Milaně. Takže se bojím, že tam místo fotbalisty Hušbyho bude opět nějaký běžec, že sice vyhrajeme na naběhané kilometry, ale prohrajeme na góly. A proto mračoun :(.

          • Re: Hodnocení slávistů - 13. kolo

            Edenjejenjeden     před 27 dny 22.10.2019 21:57 |  
            6 1

            Tak Hušbauera bych zítra opravdu nestavěl,pokud bude zdravotně v pořádku Ibra,dal bych tam jeho,a pokud ne,tak raději Ševčíka

            • Re: Hodnocení slávistů - 13. kolo

              nobiczek (přítel SN)     před 27 dny 23.10.2019 06:20 |  
              2 0

              Ibra měsíc nehrál. Nevím, jestli je dobrý nápad jej nasazovat zrovna do zápasu s Barcou.. Byl bych raději, kdybynse rozehrál s někým slabším, třeba v neděli s Plzní :D

  17. Re: Hodnocení slávistů - 13. kolo

    smichov_2     před 28 dny 22.10.2019 15:16 |  
    2 3

    Vážně tu není žádný článek o zítřejším zápasu s nějakou Barcelonou?

    • Re: Hodnocení slávistů - 13. kolo

      JS (přítel SN)     před 28 dny 22.10.2019 15:48 |  
      5 1

      Je na cestě. Nicméně bambiliardu článků najdeš VŠUDE. Oficálky, fotbal.idnes, seznamzpravy... Všude. Je těžký přinést něco zajímavýho.

      • Re: Hodnocení slávistů - 13. kolo

        Vikac     před 28 dny 22.10.2019 17:10 |  
        0 1

        Od tebe jsou ale vždycky nejlepší! A díky!

    • Re: Hodnocení slávistů - 13. kolo

      Merlinus (přítel SN)     před 28 dny 22.10.2019 17:43 |  
      0 2

      Taky už bych rád diskutoval o Barceloně... Ale ono ani na hlavních stránkách Slavie není ještě článek o informacích pro fanoušky o zítřejším zápase (třeba v kolik se otvírá stadion, i když předpokládm, že v 19 hod.). Což cca 24 hod. před zápasem, kdy si máš už organizovat cestu, atd. je docela na zamyšlení...

SN na Facebooku

Oficiální Facebook žen