Hráči Slavie

Hodnocení slávistů - 16. kolo

Sešívaní zvládli i domácí zápas s Teplicemi a završili tak vynikající úsek sezony mezi reprezentačními pauzami.

Co se týče včerejšího zápasu, tak z něj mám trochu rozpačité pocity. Ale to jen ukazuje, kam se Slavia pod trenérem Trpišovským posunula. Že i po zaslouženém vítězství, které přišlo v jednom týdnu s úžasným bodem z Barcelony, si říkáte, že sešívaní dokáží zahrát lépe. Přitom je to vzhledem k náročnému programu až rouhání. Proto na úvod uvádím, že jsem nadšen, jak skvěle teď náš klub funguje. Můžeme tak řešit malichernosti typu, že mi přijde, že v poslední době si zakládáme na rozehrávce od vlastní branky až příliš, nebo že si v zakončení počínáme bohorovně. S rozehrávkou mne nechápejte špatně, podle mě je skvělé, s jakou jistotou zvládne Slavia kombinovat až od vlastní branky. Na druhou stranu s tím ale soupeř počítá, naleze na nás a my se nervujeme a držíme míč kolem vlastního pokutového území, kde je to nebezpečné hlavně pro nás samotné. Rozehrávka po zemi by určitě měla zůstat naší primární cestou, jak započít útok, častěji bych ale využíval dlouhé míče za obranu, aby soupeř musel zůstat ostražitý a nevysunoval se až tak sebevědomě k našemu vápnu. Neříkejte mi, že by ve sprinterském souboji chytil takový Čmovš Olayinku nebo Masopusta. A jako občasná a podle mě i účinná varianta se takové řešení včera nabízelo.

Mluvit o špatném řešení situací ve vápně by pak bylo nošením dříví do lesa. Slavia tak definitivně zlomila zápas až dvěma brankami v samotném závěru, do té doby držela křehké jednobrankové vedení po přísné penaltě. U té bych se zastavil, protože trenér hostů Hejkal působil na pozápasové tiskové konferenci hodně ukřivděným dojmem, a pak hlavně kvůli celkovému vyznění tohoto kola ze strany rozhodčích. Pokutový kop byl podle mě sporný, ani na videu není vidět jednoznačný kontakt. I dle rozhovoru faulující hráče Kodeše se ale přikláním k názoru, že faul to skutečně byl a Olayinka byl "štrejchnut" kolíky. Je to věc bolestivá a tým Teplic by měl v první řadě hledat chybu hlavně u sebe, protože takhle šíleně přece hráč nemůže jít do souboje ve vápně, zvlášť když ani nejde o vyloženou šanci. Na druhou stranu chápu, že po minulém zápase se Spartou cítí Teplice křivdu. To se ale měly ozvat spíše minule. Tady to byla sporná situace s tím, že rozhodčí musel zvolit řešení. A spíše zvolil to správné, viz text výše, i když bych byl také radši, aby branky padaly po krásných akcích než po diskutabilních penaltách a dá se spekulovat o tom, jestli do souboje nešel Olayinka šlapákem. Zkrátka ožehavá záležitost, argumenty se najdou pro odpískání i proti. Ve zbytku zápasu však nebyl s rozhodčím problém, takže bych to bral jako nutnost vybrat jedno rozhodnutí (v reálu to spíše na faul vypadalo). Na českou ligu pískal spíše nadprůměrně, o ničem tendenčním nemůže být řeč. Odpískal sice pár ochotných pádů Stancia, ale stejně tak zastavil i Júsufa v postupu na brankáře. A nakonec to asi bylo i ve všem případech v pořádku, protože šlo o sice ne až tak výrazné, ale přeci jen fauly.

Mnohem katastrofálněji úřadovali sudí jinde. Jen zmíním podivný ofsajd asistenta Dobrovolného (který je neobvykle často nominován na zápasy Plzně, jaká náhoda) v Budějovicích proti Slovácku a dosti nepodařený výkon Královce v zápase  Jablonce se Spartou (chtěl snad zápas dovést k dělbě bodů?). Vše totiž překonal nevídaný zářez Liberce v Plzni, který měl na svědomí známý řezník Proske. Ten, který před pár lety ukončil poločas dříve, když mohl tehdy jihlavský Harba postupovat sám na branku právě Plzně. Že by náhoda? Náhoda určitě nebyla jeho včerejší představení. Že nevyloučil Hubníka po druhé žluté po naprosto jasném zákroku bylo doslova výsměchem Liberci do očí. Tuplem když vlastně Hubníkova prasárna nastartovala vyloučení Baluty (který měl udržet nervy a vzápětí hloupě nefaulovat). To skutečně není o žádných sporných rozhodnutích nebo chybách. To by viděl každý, kdo fotbalu rozumí (a snad i nerozumí), i z měsíce. V tom opravdu byly peníze, jak naznačoval gestem Baluta. Nebo příkaz shora? Každopádně je to naprostý výsměch všem, kteří se snaží Fortuna ligu propagovat jako seriozní soutěž. Proske musí v lize definitivně skončit, protože šílených a očividně cílených zářezů má na pažbě již několik.

A při tom bych na závěr ocenil, že ač se bafuňáři na svazu a rozhodčí snaží sebevíc, aby fanoušky od fotbalu odradili, tak jich do Edenu na běžný ligový zápas přišlo krásných 16 tisíc!

Hráči jsou hodnoceni na stupnici od 1 (nejhorší) do 10 (nejlepší).

Ondřej Kolář - 7 - Podzim mu vychází naprosto fantasticky. Proti Teplicím nás Ondra opět podržel, když vychytal únik Jakuba Mareše. Kromě toho velmi dobře rozehrával a navzdory presinku Teplic při této činnosti nezaváhal.

Vladimír Coufal - 6 - Naši krajní beci jsou jistotou minimálně nadprůměrného výkonu. Přesně to Vláďa včera splnil. Jen škoda, že mu do branky nespadla střela z nadějné pozice.

Ondřej Kúdela - 7 - Tenhle zápas dal Ondrovi možnost vyniknout, protože jsme často kombinovali pod tlakem od vlastní branky. Kúdela je v tom nepřekonatelný. S míčem pracuje rychle a přesně, dokonce si v jednom momentu dovolil i velmi pěknou kličku. V obraně si vedl spolehlivě a třešničkou na dortu byl pak vstřelený závěrečný gól z dorážky.

Michal Frydrych - 5 - Při obranných zákrocích si vedl dobře, silný byl v hlavičkových soubojích. Po většinu zápasu i zvládal jakž takž náročnou rozehrávku. Hrubě ale chyboval v 80. minutě, kdy se za stavu 1:0 pouštěl před vlastním vápnem do nesmyslného kličkování proti několika protihráčům. Míč ztratil, což mohla být za tohoto stavu smrtící a trestuhodné. Jakž takž se dokázal vrátit a ještě situace šťastně zpacifikovat, bylo to ale zejména kvůli neschopnosti teplických přečíslení vyřešit. Tato situace částečně sráží Frydrychům jinak slušný výkon.

Jan Bořil - 6 - Platí to stejné jako u Coufala, ostatně jsou to taková fotbalová dvojčata. Cuf byl podle mě tentokrát o chloupek  výraznější směrem dopředu, ale to je jen můj dojem a ten rozdíl byl malý. Béřa hrál dobře a v obraně byl po většinu času přesný a důrazný.

Lukáš Masopust - 5 - Výrazněji mě nezaujal. Má skvělé sprintové náběhy, několikrát si i míč dobře zpracoval nebo hezky zakombinoval, finální řešení bylo ale téměř pravidelně nevydařené. Nejde mu to tolik jako během skvělého jara. Je to jasně vidět i na číslech.

Tomáš Souček - 7 - Nezářil až tak jako proti Ostravě, kdy to byl až na neproměněnou penaltu takřka absolutní a komplexní výkon. I tak ale Tomáš předvedl vysoký nadstandard. A připsali si i branku, protože tentokrát pokutový kop spolehlivě proměnil. Jinak podal dobrý výkon jak dozadu, tak dopředu při rozehrávce.

Josef Hušbauer - 6 - Mírný nadprůměr to z Pepovy strany byl. Snažil se být kreativní, občas tomu chyběl kousek nebo nepochopení spoluhráče, jako když si Júsuf nenaběhl na povedenou průnikovou přihrávku. I v zakončení Hušbauerovi chyběl několikrát kousek. V samotném závěru dobrým centrem ze standardky načal situaci u třetí branky.

Nicolae Stanciu - 6 - Již pár týdnů mu vyčítám slabší zapojení do finální fáze, tentokrát o tom byla řeč i na pozápasové tiskové konferenci. Paradoxně se v tomto zápase Nico tlačil do koncovky více než v posledních zápasech. Při ztečované střele mu chyběl kousek, v situaci ve vápně se nezorientoval dobře a pálil mimo a hned po změně stran sice pálil pohotově a umístěně, ale z náročné pozice nedostatečně silně. Ale celkově jsem za včerejšek s jeho aktivitou velmi spokojen. Pokud by se takto prezentoval dál, tak je jen otázkou času, kdy čísla přijdou.

Peter Olayinka - 7 - Je teď ve velmi dobré formě a ve srovnání s Masopustem, který si také výborně nabíhal, předvedl i nadstavbu v podobě velmi dobrých průniků a akcí jeden na jednoho. Hlavně ta ze druhé půle, kdy to Peter naservíroval Milanu Škodovi až pod nos do loženky volala po gólu. Kromě toho se po neohroženém průniku Olayinky do vápna pískala penalta.

Júsuf Hilál - 5 - Rozporuplný výkon. Hodně míčů podržel, sklepl, rozehrál. Jak řekl trenér na tiskovce po zápase, tak to byl i taktický záměr, aby se Júsuf stahoval do hloubi pole. I přes tuto dobrou práci pro tým, ale pořád působí dojmem, jako kdyby se do vápna bál. Do očí pak také bije jeho častá nesehranost s týmem. Zapracovat by měl i na fyzičce. Potenciál v něm jistě je, jeho dosavadní angažmá v sešívaném ale budí velké rozpaky.

Milan Škoda - 4 - Měl větší tah na branku než Júsuf, ten ale zase dělal servis pro tým. Milanovo hodnocení bohužel sráží zahození vyložené šance, kterou mu připravil Olayinka. Co víc může útočník chtít, než možnost si zpracovat míč v takřka ideální pozici ve vápně?

Petr Ševčík - 7 - Jde hodně nahoru, již před pár týdny jsem psal, že by měl zabrat, protože je v něm hodně velký potenciál. Ten konečně začíná Petr naznačovat víc a víc. Jeho střídání nám v závěru velmi pomohlo. Měl dvě výborné akce, kdy se v zakončení neukvapil a kličkou si pozici ještě vylepšil. Poprvé byla rána trochu smolně zblokovaná, podruhé už rozvlnila síť. Nominace do reprezentace je zcela oprávněná.

Ibrahim Traoré není hodnocen, protože hrál příliš krátce.

16. kolo - Neděle 10. 11. 2019 17:00

Fortuna liga, 2019/2020
3 - 0
1 - 0
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

29. Tomáš Souček (pen)
89. Petr Ševčík
90. Ondřej Kúdela

FK Teplice
FK Teplice

Komentáře (62)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

    buri     před měsícem 11.11.2019 17:18 |  
    8 13

    Já dávám vyšší známky, ale dnes bych ubral Milanovi ... Nejde mu to a už ani nepůjde...

  2. Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

    kapitan.pisoar     před měsícem 11.11.2019 17:22 |  
    13 7

    Obvykle se k hodnoceni hracu nevyjadruji, protoze to je ocividne ciste subjektivni zalezitost. Jen by me zajimalo, podle jakeho klice se hodnoti vykony obrany. Kdyz stoperi i brankar casto dostavaji prumerna cisla, ikdyz zapas vyhrajeme bez obdrzeneho golu.
    Dnes Frydrych dostal za 5, kdyz podle me hlavni ukol stopera je ustat zapas s nula obdrzenymi goly a podporit rozehru, coz dnes vychazelo. Ze jednou ztratil balon je nemile, ale stane se.
    Hlavne dnes to kontrastuje s hodnocenim Hillala, ktery dostal taky za 5 a to jako utocnik prakticky neohrozil branku a ani zadnou vetsi sanci nevyprodukoval, krom priklepnuti na Husbauera, kteremu tam pak ale zustal stat v ceste.
    Proste mi to nejak nestymuje...

    • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

      Mimoň     před měsícem 11.11.2019 17:30 |  
      5 8

      to by mě zajímalo co bys psal, kdyby kvůli chybě Frydrycha teplice vyrovnali? A že to byla docela ložená situace?! pak by jsme jen těžko dávali vyrovnávací gól. teplice by se více semkli a možná by nás už do šance nepustili! to mohla být naprosto klíčová situace v zápase a ty napíšeš stane se...to hle si hráč za stavu 1:0 nemůže dovolit, zvlášť on od toho tam není aby dělal kličky.

      • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

        slaviator     před měsícem 11.11.2019 17:40 |  
        6 0

        Za stavu 1:0 kdyby daly Teplice gól, tak je jasný že my bychom pak nevyrovnali. Vyrovnal by soupeř právě tím gólem na 1:1...

        • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

          Mimoň     před měsícem 11.11.2019 18:02 |  
          0 1

          dík, ale jistě chápeš co jsem tim chtěl říci. teplice by se zatáhli a těžko by dali Ševčíkovi tolik prostoru.

      • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

        kapitan.pisoar     před měsícem 11.11.2019 17:42 |  
        3 8

        Co by kdyby... Kdyby z toho gol padl, tak bych psal ze si petku zaslouzi. Kdyby dal Hilal hattrick, tak reknu ze pet je malo. Ale to se nestalo a na "by" se nehraje, ze ano. Od doby Misi a Simona, jsem se na klickujici stopery uz zvykl, ikdyz obcas to je a bylo o nervy...

        • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

          Mimoň     před měsícem 11.11.2019 18:00 |  
          4 4

          slyšel jsi Trpiše jak říká že v našem systému tam utočník není pro mraky gólů a slyšel jsi ho že dává posilám i půlrok na aklimatizaci? třeba proti Barceloně to nebyl utočník kdo pálil ty největší šance...jen si vzpomeň na střelu zeleného nebo masopusta, do šancí se u nás dostávají především záložníci. Utočníci rozbíjejí u nás soupeřovu rozehrávku a těžko bude u nás utočník pod trpišem někdy dávat 10, 12 nebo 15 a více gólů za sezónu...neměl to tak ani v Liberci. zajímalo by mě co jsi psal o Olayinkovi ještě před půlrokem? nebo o Stochovi když se mu po příchodu nedařilo?!?

    • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

      Nightwing     před 30 dny 12.11.2019 16:18 |  
      1 0

      Taky jsem se nád tím pár okamžiků pozastavoval, ale po hlubší úvaze...to za co jsme tu před pěti lety dávali 7 Korešovi, nebo Bílkovi jako hráčům vyčnívajícím z bídy by dnes nestačilo na šestku. S progresem mužstva musí růst i náročnost na výkonnost jednotlivce, že to tak je i v praxi dokazuje naše přestupová politika viz. Pozice Sýkory, Baluty, Jugase, Matouška, ale i Škody, nebo právě Frydrycha. Nikdo nemá nic jisté, Frydrych mohl v případě nezranění se Takacse a Hovorku klidně skončit na tribuně. Nehraje se na žádné zásluhu to by tu pak byl Sýkora a Škoda by dostával víc prostoru.Jestli je styl současného trenérského štábu v něčem specifický, je to právě nehledění na zásluhy a vztahy, ale na výkonnost. A proto si myslím že je na místě už očekávat více a nedávat zas tak vysoké hodnocení. A progresem musí růst náročnost a proto si myslím, že je přísnější hodnocení na místě.

  3. Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

    bramburek (přítel SN)     před měsícem 11.11.2019 17:51 |  
    22 1

    Tomáš Souček opět precizní a přesný, jak ve hře dozadu, tak dopředu... k tomu z postu defenzivního záložníka zase skvělá produktivita 1+2... tam bych to viděl na lepší známku než 7...

    Dále výbornej Olayinka, to je neúnavnej jezdič a dříč, ale k tomu se mu skvěle začíná dařit fotbalově... jde ohromně nahoru... v presingu není v lize snad lepší hráč, co on vybojuje balónů už u vápna soupeře, a hned z nich jsou šance a góly, je až neuvěřitelný...

    A Peťa Ševčík to je pro mě hráč do základu... ten kluk má pro moderní fotbal všechno - rychlost, dynamiku, techniku, šikovný nohy, neskutečnej fyzickej fond, střelu levou pravou, přihrávku, fotbalový myšlení, tahá dozadu, celej zápas jezdí box to box jak motorová myš... ten když bude konečně aspoň rok v kuse zdravej, tak to bude náš klenot...

    • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

      pehacko     před měsícem 11.11.2019 18:00 |  
      10 5

      jak pises... suk vcera jasna 9, protoze se nejen postaral o vsehny goly, ale vyhraval jeden souboj za druhym. peter 8. vcera dva nejlepsi hraci a strujci vyhry! jeste vcera hodne ovlivnil zaver zapasu nejen prichod sevcika, ale hlavne traoreho, ktery zacal ihned vyhravat souboje a ziskavat tunu balonu v takovem prostoru a case, ze slo ihned utocit do otevrene obrany. naopak vcera byl uplne prisernej stanciu a na co sahnul to posral a prikladam to tomu, ze je unavenej a jede tohle nase tempo bez poradne pripravy a az v zime zazije galeje ala jindra, tak bude na jare bud mrtvej a nebo nejlepsi hrac ligy! ted je ale na nem videt silena unava a nem nic, co se od nej ceka. trestnaky priserne, rohy taky a nahravky nekam do riti.

    • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

      slaviator     před měsícem 11.11.2019 19:53 |  
      2 0

      Jenže Ševčík místo koho? Jsou to příjemné starosti...

      • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

        pinochet     před měsícem 11.11.2019 23:02 |  
        9 0

        Masopusta, který by zřejmě potřeboval oddech.

  4. Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

    ustecak     před měsícem 11.11.2019 19:15 |  
    8 0

    Za mě hráči zápasu: Kolář, Olayinka, Suk a Šéva.

    • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

      ColinSKS     před 30 dny 12.11.2019 09:25 |  
      3 5

      za mne kolář o parník vpředu. já ho nesnášel, ale teď vidím , jak je úžasný. v neděli, v barceloně a... 2 goly/16 zápasů je vizitka, Já myslím, že jsem už teď klub na úrovni bundesligy, někde kolem 4-5 místa. jen ab to ydrželo. SKS!!

  5. VAR a Rozhodčí

    Cross     před měsícem 11.11.2019 20:50 |  
    1 1

    Mě na tom hodnocení nejvíce potěšily a zaujaly poznámky k rozhodčím. Tam cítím přetrvávající malý vliv naší sportovní diplomacie. Komise rozhodcich se svými nominacemi a výroky je jedno velké zklamání. A hlavně Pepa Chovanec z Kočkovcov pří Trenčíně. Má to ztrapňování se - v cizích konkrétních zájmech - zapotřebí? A proč rozhodčí vlastně úplně přestali chodit k monitoru?

    Co se týče Olayinkovy nohy, má tam “šlicu”, ale na černém podkladu jaksi odřenina, i modřina, nejsou tak výrazně vidět...

  6. Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

    Martin 58     před měsícem 11.11.2019 22:01 |  
    9 14

    Tentokrát mám výhradu po "vysoké" šestce pro Stanciua, pro kterého by myslím, neměla platit půlroční aklimatizační doba, protože před příchodem k nám českou ligu hrál.
    Nechci být krutý, protože tohoto fotbalistu mám rád a oceňuji jeho zaujetí pro hru a fyzický výkon v každém utkání, ale v posledních zápsech šel výkonostně velmi dolů. Proti Teplicím zaznamenal tolik nepřesností, jak v rozehrávce, tak i v přímých kopech, že kolikrát to bylo těžké i pochopit (například křížný pas tam, kde nikdo nebyl ani nemohl být).
    Přínos pro mužstvo v tomto zápasu byl hodně diskutabilní a ve srovnání se Součkovou a Olayinkovou nebo Kúdelovou sedmičkou nesouměřitelný. Prostě jsem tam neviděl, za co bych měl šestku dávat, v myšlenkách jsem dokonce osciloval spíše mezi trojkou a čtyřkou.
    Přijde mi, že někteří jedinci si jakýmisi předsudečnými sympatiemi, vyslouží v hodnocení, které by těmto vlivům nemělo podléhat, vyšší stupeň tolerance vůči viditelným chybám ve hře a v důsledku toho pak i neúměrně vysoké hodnocení.

    • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

      JS (přítel SN)     před měsícem 11.11.2019 22:49 |  
      8 14

      Trpiš Stancia svázal hrou v hloubi poli, ale na to máme mnoho jiných hráčů. Jejo přednosti nevyužíváme správně.

      • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

        o5aradecek     před měsícem 11.11.2019 23:21 |  
        6 1

        Ale přesto se dostává dost často do zakončení, jen to ne a ne protrhnout. Jestli bude na jaře o těch 50 % lepší, těším se na ten fičák.

      • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

        Mimoň     před 30 dny 12.11.2019 08:17 |  
        9 5

        No když to říká nejlepší zdejší trenér, tak to musí být pravda....Trpišovsky tomu opět nerozumí že...!

    • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

      Harvey     před měsícem 12.11.2019 00:15 |  
      18 2

      Stanciu neprošel přípravou pod Trpišovského týmem a přesto byl v Teplicích za první poločas náš nejběhavější hráč. V LM je naším třetím nejběhavějším hráčem. Taková zátěž se logicky projevuje na jeho přesnosti při řešení situací. Jakmile projde naší přípravou půjde velmi nahoru. Samozřejmě, že už není tak fresh jako na začátku sezóny. Naskočil do 21 zápasů (plus repre) a fyzická i psychická zátěž se kumuluje. Ukaž mi hráče, který k nám přišel, neměl zkušenosti s Trpišovského hrou a odehrál ihned takovouhle porci zápasů. Troufnu si říct, že Stanciu jede úplně na doraz. Takže jestli by někdo měl mít nějakou toleranci, je to právě Nico.
      V repre a Steaue hrál klasickou desítku. Ve Spartě křídlo. Tahle hra z hlouby pole je pro něj úplná novinka. Argument o tom, že naší ligu hrál je lichý. Nikdo v lize nehraje jako Slavia.

      • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

        Radek097 (přítel SN)     před měsícem 12.11.2019 00:29 |  
        1 1

        Ve spartě nehrál křídlo, z kraje hřiště tvořil a stahoval se do středu. Myslím, že to takhle hrávali i s dočkalem. Stejně jako když byl tady Danny za Šilhavého anebo teď se Ševčíkem, který občas hraje ze strany.

      • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

        Martin 58     před měsícem 12.11.2019 06:34 |  
        4 6

        Hodnotil jsem především hru a přínos pro mužstvo v tomto zápasu, byla to jasná reakce na Alanorovu šestku, o jeden bod nižší hodnocení, než dostal Suk, který se prakticky postaral o všechny 3 góly. A to jsem před komentářem ani nečetl JiT vyjádření ke Stanciuovi, které také signalizovalo, že to, co teď hraje, není zrovna ono.
        A prostě mně navíc vadí, jak někteří nedávají časový prostor fotbalovému panicovi Yusufovi, který fakt kopal dřív jen na Bahrajnu a pár zápasů v Bohemce, a druzí najdou toleranční vysvětlení pro nedobrou formu Nica, který toho tedy oproti Hilálovi má ve fotbale dost za sebou.

    • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

      Mimoň     před 30 dny 12.11.2019 08:15 |  
      8 4

      Stanciu nebyl ve Spartě nucen cokoliv měnit, to je snad jasné že u nás se bude do toho náročného stylu prizbusobovat hůř. Absolutně nechápu tvoji větu že Stanciu nemusí aklimatizovat, když přitom hrajeme nejnáročnější fyzický fotbal v LM!!! A mě moc potěšilo, že Stanciu je týmový hráč a nedělá vlny v kabině

    • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

      Akuls     před 30 dny 12.11.2019 10:12 |  
      4 2

      Ale zase je jeho hodnocení souměřitelné s hodnocením a výkony Hušbauera. Možná, že si ti dva ve středu pole trochu překážejí a chtělo by to dát na jejich místě šanci Ševćikovi, který má formu, hodně toho oběhá, umí dát finální přihrávku i vystřelit oběma nohama a je ho na lavičce škoda. Stejně tak je na lavici škoda MvB. Ten asi převzal po Balutovi u JiT roli otloukanka. Při současné formě našich hroťáků, Masopusta a zranění Tecla jsem čekal, že bude proti Teplicím v základu. Jeho náběhy, rychlost, napadání, dobrá hra 1 na 1 a dobrý první dotek by na statickou obranu Teplic určitě platily víc než hra "pivota" Júsufa, či opět zcela marného Škody.

  7. Mediální fraška

    Rozumbrada     před měsícem 12.11.2019 00:25 |  
    23 1


    Celá ta mediální fraška okolo té penalty je v duchu

    *** Slávisté jsou na vině, dokud video neprokáže opak ***

    a už mě to začíná lézt krkem.

    Tohle se teď opakuje téměř každé kolo, jedno "sporné" písknutí pro Slavii vydá na více dobře placených nářḱů ve sdělovacích prostředcích, než do nebe volající nespravedlnosti ve prospěch rivalů sešívaných.

    Pechanec to viděl z pár metrů, Franěk neviděl nic, co by popisu Pechance odporovalo, ale podle letitých apologetů rudých to je špatně, správné by bylo tu penaltu zrušit, jako na jaře v derby, a pak doufat, že se omylem neobjeví průkazný záběr (tedy že soudruzi v O2 tentokrát nepochybí).

    Občas je mi ze sportovních novinářů na blití, ale o to příjemnější je pak pohled na tabulku!

    • Re: Mediální fraška

      slamacek (přítel SN)     před 30 dny 12.11.2019 08:53 |  
      3 3

      v tomto pripade se tak nedivim. sedet u videa tak reknu, hele ja nikde nevidim, ze doslo ke kontaktu. max, jej mohl skrabnout kolikem, ale hlavne se klidne mohl piskat slapak. Ale objektivni novinar by se pak zastavil i treba nad zastavenim jusufa, kde mohl jit sam na branu a sudi si tam vymyslel faul. jenze to video resit nemuze. tuhle situaci video resit muze a tak se nedivim, ze je kolem toho tolik vzruchu. proste ten kontakt tam videt proste neni. ale dejme tomu, ze tam bylo to skrabnuti. v jablonci spravne posouzene (drzeni vzajemne a pak odstrceni rukama... podobne jako u nas s MB, tam ale pak sel loket do obliceje, ikdyz pred tim se mel piskat faul na zeleneho za hru rukama). do nebe volajici je pak posouzeni situaci v plzni. to je fraska, ktera nema obdoby. tedy ma... a temer kazde kolo

      • Re: Mediální fraška

        Gino     před 30 dny 12.11.2019 09:12 |  
        6 4

        Jakej šlapák? Na koho? Na míč? TY VOLE!!!

        • Re: Mediální fraška

          Borec09 (přítel SN)     před 30 dny 12.11.2019 09:26 |  
          10 2

          Souhlasim, vsichni se ohaneji slapakem, ale na koho? Nikde prece neni zakazano zpracovat si mic podrazkou. Ohledne toho faulu podle me ho vzal presne kolikama, neni to videt a boli to jak prase. Uz nize nekdo psal, ze Peter padal okamzite bez prodlevy. Navic kdyz dal Soucek gol bylo videt jak se snazi dobelhat se za radujicimi hraci. To v TV taky radsi vubec nepustili.

          • Re: Mediální fraška

            Akuls     před 30 dny 12.11.2019 10:00 |  
            11 1

            A hlavně sám Kodeš přiznal, že Olayinku trefil, tedy údajně i s balónem, ale to opakované záběry jasně vyvrátily. Olayinka byl rychlejší, míč si stačil posunout z dosahu kopačky Kodeše, svoje koleno ale už ne. Nechápu, proč to včera nezmínil Šmicer v TikiTaka. Navíc on, který prožil nejlepší roky své kariéry v Anglii, mluví o šlapáku. To co v souboji předvedl Olayinka, se tam nepíská ani náhodou. Výborný byl včera také Berbrův pohůnek Jílek, když se vyjádřil v tom smyslu, že ten šlinc na Olayinkově koleně mohl vzniknout při úplně jiném kontaktu. Hlavně že chápe Královce, když neuznal vítězný gól Jugase v Jablonci proti ACS. Trapné, trapné.

            • Re: Mediální fraška

              slamacek (přítel SN)     před 30 dny 12.11.2019 12:31 |  
              0 1

              z vlastni zkusenosti vim, ze v tu chvili vubec nevis co jsi trefil a jestli vubec neco. sam jsem kdysi po domluve s rohozhodcim upadl ve vapne bez kontaktu a kluk co se mne ani nedotkl ( nehral ani mic) se mi jeste omlouval...

              • Re: Mediální fraška

                Akuls     před 30 dny 12.11.2019 13:14 |  
                8 1

                No nevím, já jsem to také hrával a pokud si vzpomínám, tak když jsem někoho v souboji pochopitelně že nerad kopnul, tak jsem o tom vždycky moc dobře věděl. Dokonce, když ten protihráč byl v pohybu, tak mne to často bolelo asi víc než jeho. Navíc Olayinka padnul velmi přesvědčivě, přesně v momentu, kdy se kopačka soupeře dotkla jeho nohy a držel si i přesně to místo, kde došlo ke kontaktu. To by se simulujícímu hráči povedlo jen velmi těžko. Sudí byl velmi blízko a podle mne kontakt nejen dobře viděl, ale možná i slyšel. Proto rozhodl okamžitě a VAR vlastně nepotřeboval. Tento názor mi včera potvrdil v Dohránu Plus třeba i bývalý reprezentant Pavel Mareš.

                • Re: Mediální fraška

                  wimpy     před 30 dny 12.11.2019 13:15 |  
                  4 1

                  Prostě mu štrejchnul kolíkama o koleno ze strany. Tady vůbec není co řešit, komise rozhodčích je banda joudů.

                • Re: Mediální fraška

                  slamacek (přítel SN)     před 30 dny 12.11.2019 17:34 |  
                  0 1

                  ja to nehral, slo o sranda mac, proto mne to prekvapilo. ale presne jak popisujes. na druhou stranu toto video nikdy odhalit stejne nemuze. a tady to proste videt neni. tedy ty spekulace tu budou porad. tedy vlastne se rozhodlo spravne. protoze se ani nenasel dukaz ze ke kontaktu nedoslo. jsem kazdopadne zvedav na vyjadreni komise

              • Re: Mediální fraška

                Pakoll     před 30 dny 12.11.2019 15:50 |  
                2 0

                Přijde mi že Kodešova noha divne změnila pohyb přesně jako když se něčeho dotkne a na ten pohyb reaguje takže si myslím že dotyk tam byl.

        • Re: Mediální fraška

          slamacek (přítel SN)     před 30 dny 12.11.2019 12:28 |  
          0 7

          kdyz uz tak BEJKU! a to bych si vyprosoval. Pak tzv. šlapák je > zasažení soupeře podrážkou kopačky, ale protoze se jedna o nebezpecny zpusob hry, nemusi ke kontaktu vubec dojit. a na koho? na toho Kodese. jeste nejaky dotaz? ;)

          • Re: Mediální fraška

            wimpy     před 30 dny 12.11.2019 12:31 |  
            14 0

            Ani ne dotaz, spíš taková připomínka, Peterova odrážka směřovala do míst, kde Kodeš vůbec nebyl, ale celkem o dost. Na Kodeše se tam šlapák pískat fakt nedal.

            • Re: Mediální fraška

              wimpy     před 30 dny 12.11.2019 12:58 |  
              0 1

              podrážka :-)

            • Re: Mediální fraška

              Gino     před 30 dny 12.11.2019 13:10 |  
              2 0

              Presne tak. Diky, zes mu odpovedel.

  8. Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

    ColinSKS     před 30 dny 12.11.2019 09:17 |  
    8 7

    jakožto prvoplánový odpůrce Ondry Koláře jako branaře pro naši SKS, vnímám ho teď jako fantastického hráče. názory se mění, prvotní jsou pod dojmem něčeho, ale realita funguje. O to víc mne mrzí, že skandování jeho jména je zcela vyjímečné. na Camp Nou to bylo, ale to nemohl slyšet. Já myslím, že by si v příštím zápase nějaké takového ocenění zasloužil. je to strašně skromný kluk. OLE Ondra !!!

  9. Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

    pipe1980     před 30 dny 12.11.2019 12:33 |  
    10 3

    tak si to shrnem
    vyhrálo se 3:0
    63% držení míče
    17 střel
    8 střel na bránu
    7:0 na rohy
    115 útočných akcí, z toho 75 nebezpečných útoků

    a vyjde z toho průměrná známka na tým 6? pro základní sestavu dokonce 5,6?
    teda to musel bejt strašnej zápas vyhranej jenom se štěstím. a já blbec na stadionu viděl totální válec

    • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

      ColinSKS     před 30 dny 12.11.2019 17:00 |  
      1 5

      jo, bylo to celkem se štěstím, nedovedu si představit, co by s edělo, kdyby pentli nepísk a nebo kdyby jí Suk nedal. ale máme to doma.

  10. Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

    zeleznik2     před 30 dny 12.11.2019 13:52 |  
    2 3

    Kolář 8. Frýda určitě nebyl horší než Bořil. Jusúf nebyl lepší než Škoda. Ale je to jen můj pohled.

  11. Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

    zeleznik2     před 30 dny 12.11.2019 13:55 |  
    0 2

    Tak se dívám na Tiki- Taka. Svěcený nezklamal, bývalý rozhodčí Jílek brání Královce za neuznaný gól Jablonce a za nevyloučení Hubníka nese vinu pomezní.

    • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

      belmis (přítel SN)     před 30 dny 12.11.2019 14:03 |  
      5 1

      Jako největší exot se tam choval alibistický Hübschman, který na vše říkal, že je to fotbal, a že se mohl rozhodčí rozhodnout tak nebo tak....

      • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

        zeleznik2     před 30 dny 12.11.2019 14:06 |  
        1 1

        Sparťan co jiného čekat..

        • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

          Dobi     před 28 dny 14.11.2019 01:15 |  
          1 0

          Jen a jen si připomínat 7 písmen: SPARŤAN! Znám pár slušných, objektivních, milovníků fotbalu... Ale to je výjimka. Už jsem za dlouhý život něco zažil:
          1. Bek, Filipovský, Václav Voska, pár kolegů v práci..., Martin Frič-to byli sparťani, kdy člověk POMALU s nimi smutnil, když Sparta neuspěla. Ale při večerech slávisty Menšíka pro slávisty jsem zažil v šatnách jako dobrovolný pořadatel Bohdalovou. Ne, nejsem určitě upjatý slušňák od přírody ani od pohledu... Ale co si ta všude vlezlá baba dovolila v šatnách Slavie, když si ji pozval Menšík na fórum v hale Slavie, nelze reprodukovat ( a ještě mi za to po líčení historky jeden INŽYNÝR, prý slávista, VYNADAL... Podobně byl na toaLetné v roce 1985 večer Sparta-Slavia.. Umělci z obou táborů se snažili a mělo to docela hezký, upřímný průběh. Než přišel Milan Mach a tenisový sudí Bubeník... Poslali jsme je na Havaj, ale spíše by jim slušelo PEKLO! a PAK SE DIVÍ NĚKDO? ZE STRANY VYSTUPUJÍCÍCH SLÁVISTŮ ANI JEDNA URÁŽKA!!! My jsme vznikli jako kulturní, slovanský spolek.... Oni????

    • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

      zeleznik2     před 30 dny 12.11.2019 14:08 |  
      2 2

      A pochopitelně žádná penalta pro Slavii, že mě to nepřekvapuje. Opravdu Svěcený už dohání Vláška či Štěpána současné perly v komentování fotbalu.

    • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

      pehacko     před 30 dny 12.11.2019 14:23 |  
      2 2

      maji z nas rumuni vitr a strach, tak do nas pujdou ze vsech stran a sveceny potrebuje kontroverzni temata, aby byl sledovan, takze rozhodne nerekne, ze byl volejnicek trefen tak, ze ma koleno jednou tak vetsi a ze jsou fotky z pozapasove osetrovny... pujde do vsech a nejvic do nas, protoze je na O2 a ta jde na ruku kretenskemu a ten potrebuje svou spinu rozhodit po ostatnich, protoze kdyby rumuna kazdy kolo netlacil sudi, tak hraji skupinu o zachranu...

  12. Re: Dohráno plus vs Tiki-Taka

    zeleznik2     před 30 dny 12.11.2019 14:30 |  
    6 1

    Zcela jiný pohled na dva inkriminované momenty: všichni řekli:"jednoznačně platný gól Jugase". Pro penaltu Slavie souhlasili dva ze tří hostů pro Martin Svejdík i Pavel Mareš. Proti byl redaktor Spartu Pavel Hartman.

  13. Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

    Sokrates55 (přítel SN)     před 30 dny 12.11.2019 17:55 |  
    17 3

    Dobrý podvečer Vám všem.
    Hodnocení přítele Alanora jsem si pročetl i s jeho úvahami a tím i položenými otázkami. A moc za to Alanore děkuji :-).
    Znovu jsem si pustil ten náš zápas a i ty další sekvence z jiných zápasů. Vedlo mě k tomu i to, že zde jsou vedeny disputace na velmi dobré odborné úrovni a tak bych se nerad ztrapnil :-). A kávu u toho samozřejmě mám a voní.... :-).
    Kolář - 8, velmi dobrý výkon a podpora naší rozehrávky. Také několik velmi přesných dlouhých balonů.
    Coufal - 6, souhlas. Hrál na něj Hyčka a i ten podal velmi dobrý výkon. Kazí to jen jeho faul na Vláďu ke konci zápasu, kdy ho při výskoku popostrčil a Vláďa velmi nepříjemně dopadl na záda a dost těžko se sbíral. Měl jsem z toho docela obavu, aby to nebylo něco vážného. Jsem moc za Vláďu rád, že je O.K.
    Kúdela - 8, velmi spolehlivý výkon a gól.
    Frydrych - 6, u něho si cením jeho charakteru. Nelze ho srovnávat s Davidem Horkou, protože on to prostě hraje jinak. Ale hraje to dobře a je vidět, jak se snaží. Ano, měl tam jednu chybku, kterou ale napravil. Ocenil bych jeho příhru do ohně před třetím gólem Ondry Kúdely.
    Bořil - 6, souhlas.
    Souček - 8, dal gól a na obou dalších brankách měl lví podíl. Velmi dobře organizoval celou středovou osu a vybojoval mnoho soubojů o míč a to úspěšně. Je to skutečný vůdce týmu a má respekt ostatních hráčů. No. 1
    U ostatních hráčů je hodnocení odpovídající.
    Dobře bylo podáno JiT vysvětlení okolo hry Nica Stancia a i já to tak vnímám, že teď hraje prostě něco jiného a určitě si to sedne po zimní přípravě.
    Znovu vyzvedávám hru Petra Ševčíka a bude to náš další diamant.
    Peter Olayinka je dalším žolíkem. Taky jsem váhal, jestli to byla či nebyla pentle. Přesvědčil mě v pořadu Dohráno plus pan Mareš. Jeho vysvětlení znělo asi nejrozumněji. Fotbal jsem tak, jako mnoho z Vás, pár desítek let hrál. Takže asi sami dobře víte, když Vás někdo byť jen "štrejchne" kolíkem. Viz i vyjádření p. Tvrdíka.
    Úvahy přítele Alanora jsou velmi hezky popsány.
    Ten zápas byl upracovaný a náš trenér to i předpokládal. Teplice zvolili 5 obráncový styl plus 3 defenzivní halvy.
    Zahustili to před celým vápnem a nám nezbylo nic jiného než to, co jsme museli hrát. Pokud k tomu přidáte ten maraton zápasů během posledních 14 dnů, tak je nasnadě, že to prostě hned nešlo. Nikdo však ten zápas neodflákl.
    Při našem stylu hry je jasné, že soupeři budou hledat způsoby, jak nám to rozbít a tento zápas to ukázal.
    I proto si cením toho, že když kluci viděli, že naráží do zdi, tak drželi balon, zvolnili a trpělivě čekali a soupeře tahali. Trenér k tomu přispěl dobrým střídáním hráči, kteří využili toho, že soupeř už je uběhaný a v posledních asi deseti minutách jsme opět přidali pod kotel. Výsledkem dvě branky na konci zápasu.
    Co myslíte, že na nás bude hrát Olomouc. Opět na nás vysunou od začátku vysokou obranu a budou se snažit nás nenechat rozjet.
    My máme jednu velkou výhodu. Už máme zkušenosti z pohárů a víme, co je to opravdu makat a běhat. Navíc už neustupujeme od svého stylu fotbalu a tak dokážeme po pár minutách přejít sami do tlaku na obranu soupeře a neustálým napadáním ho donutit, že nám ten střed hřiště přepustí. A pak už to dokážeme i díky krajům rozběhat a dostat se do vápna soupeře ve větším počtu lidí a udělat tam "paseku". A navíc, máme "lávku", kde sedí kluci, kteří při střídání dokážou ještě i kvalitu a pohyb zvýšit a to je naše další plus.
    Proto si Alanore myslím, že je třeba od nás i mít trochu víc trpělivosti a neporovnávat kvalitu zápasu s Barcelonou a pak hned s Teplicemi.
    Při Tebou položené otázce, že to chtělo dlouhé míče za obranu, když Teplice hráli s blokem nejméně 7 hráčů ve dvou lajnách, tak nám ty dlouhé balony posbírají. Proto se i Hilál vracel více ke středu a snažil se tam balon udržet a pak teprve do krajů rozehrát. Bylo to o poctivém práci a boji o každý balon. A nakonec ta odměna přišla.
    Vyhráli jsme 14 ligových utkání a to jsme měli Plzeň, Spartu, Jablonec venku.
    Ještě nás čeká venku nepříjemná Olomouc, která se bude chtít na nás vytáhnout, Liberec také není nic lehkého. Karviná bojuje o přežití no a Budějovice se Sivokem, to bude taky mazec. Mezi tím Inter Milán a venku Dortmund. A k tomu ještě repre.
    Tak mi řekněte přátelé, kdy zahrát lépe? Vlastně asi pokaždé. A to je přesně to, na co se Alanore ptáš.
    Proto si myslím, že odpověď je potřeba hledat v naší sounáležitosti všech slávistů. Naše podpora klubu a klukům na place a víra v jejich schopnosti. A taky kus potřebného štěstíčka k tomu. Jde to spolu s potřebnou pokorou, ale zároveň i s vůlí soupeře překonat. Neklesat na mysli, když to hned nejde. Proto je to i o hlavách.
    Ale to by bylo na dlouhé povídání.
    Trapnosti rozhodčích v Plzni nebudu řešit, protože bych se neustále opakoval. A Královec v Jablonci? Škoda mluvit.
    Hrajme si to podle svého a každý zápas je pro nás další výzvou. To je to, co Slávii nyní zdobí a posouvá dál.
    Je vidět, že kluci drží opravdovou partu a to je základ všeho.
    S úctou k Vám
    Sokrates55

    • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

      zeleznik2     před 29 dny 12.11.2019 22:54 |  
      0 0

      Podepisuji a souhlasím na 150%.

    • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

      Dobi     před 28 dny 14.11.2019 00:53 |  
      0 1

      Jako vždy: S ÚCTOU A POKOROU VŮČI MYŠLENKÁM SOKRATA!

  14. Re: komise rozhodčích

    zeleznik2     před 29 dny 12.11.2019 22:53 |  
    3 0

    Takže takto:
    Komuniké ze zasedání KR FAČR ze dne 12. 11. 2019
    Komise rozhodčích FAČR se zabývala událostmi 16. kola FORTUNA:LIGY a 15. kola Fortuna národní ligy a po důkladné analýze přijala následující závěry:

    1) FK Jablonec – AC Sparta Praha

    Ve 4. minutě se asistent rozhodčího Tomáš Mokrusch dopustil chyby, když nesprávně signalizoval ofsajd při dosažení branky hostujícího družstva. O ofsajd se nejednalo, branka byla regulérní.

    2) FC Viktoria Plzeň - FC Slovan Liberec

    Ve 28. minutě se rozhodčí Zbyněk Proske dopustil ve spolupráci s asistentem rozhodčího Davidem Hockem chyby, když neudělil domácímu hráči č. 4 druhou žlutou kartu a následně červenou kartu.


    Naše penalta i jasný gól Jablonce se vůbec neřešili. Proske si dokonce podzimu to je 4 zápasy nezapíská. Což Šádek, Paclík a spol mu už předem určitě dostatečně vynahradili. Spravedlnosti bylo učiněno za dost.

      • Re: komise rozhodčích

        slamacek (přítel SN)     před 29 dny 13.11.2019 13:48 |  
        1 1

        jestli bylo, nevim, ale precetl jsem si to az ted. a jsou to doopravdy velmi zajimava cisla. dovolim si rici ze cisla pozoruhodna, snad i psana na objednavku :) asi by se na toto mel komise nekdo zeptat, cim to vysvetlit.

        • Re: komise rozhodčích

          Rozumbrada     před 29 dny 13.11.2019 17:53 |  
          3 0


          CS Fotbal sleduji delší dobu a dovolím si říci, že s ohledem na obsah tam nic "na objednávku" nepíší, pouze to nejsou poskoci Bebra či Křetínského a nebojí se napsat pravdu.

          Vlastně jde snad jen o jednoho člověka, který zvládá nesmírnou práci, jak doplňováním údajů z historie, tak statistikou ze současnosti. Odvádí lepší práci než oficiální stránky Fortuna Ligy, tam třeba mají dosavad špatný údaj naší návštěvy v utkání se Slováckem, navíc CS Fotbal je nesrovnatelně přehlednější a použitelnější.

    • Re: komise rozhodčích

      Fačín     před 29 dny 13.11.2019 09:15 |  
      5 2

      No tam je zajímavá ta formulace - "do konce podzimu si nezapíská". Sudí Orel měl trest na podzimní část a ta podle komise skončila 15.kolem. Takže pokud v tom sami nemají trochu hokej, tak Proske může pískat dál, protože podzimní část už skončila...

      • Re: komise rozhodčích

        Dobi     před 28 dny 14.11.2019 00:49 |  
        2 5

        Vymysleli to na FAČR a jak by řekl Gabo Zelenaxy: Nevedia poriadne čo... Sú to k@k@ti... Jako jugofil a slavjanofil a jako člověk uznávající sympaťáka Šilhavku bych JINAK přál, aby nároďák dostal na ZÁDEL... Ale když hrají s drogovými machometány, kdy jejich území ukradli bratrům Srbům, musím dnes na ty paclíky a pelty zapomenout...

        • Re: komise rozhodčích

          marp (přítel SN)     před 27 dny 14.11.2019 20:30 |  
          5 4

          Netahejte sem zase ty svoje bludy a radši se dovzdělejte, zůstal jste v roce 1914.

  15. Hodnocení

    Dr. Fe1     před 28 dny 14.11.2019 01:17 |  
    2 14

    Ad Frydrych - ale obrana celkově - připadá mi jakoby snad měli zákaz míč při rozehrávce odkopnout a nebo si ho sami do hlavy nasadili. Rozehrávat od branky je hezké a je to skvělé, že nám to tak jde. Přesto bych ale byl radši, kdybychom do repertoáru zařadili i odkop na náhodu, když je rozehrávka příliš riskantní. Situac z té 80. minuty je ukázkou jednoho takového případu, ale bylo jich víc.
    Další věc je, že stále tu rozehrávku málo přetavujeme v další přechod do útoku. Tam je to spíš o středních záložnících, ale i obráncích ... tak snad se to bude jen zlepšovat.

    Ad Stanciu - doplnil bych, že zase celkem zazdil i nadějné trestňáky, Trpišovský ho obhajoval, že věří, že bude o 50 pct lepší až se zapracuje., tak snad na jeho sova dojde a Stanciu se zklidní a půjde mu to lépe. Zatím je to ale zklamání. Ne že by byl úplně špatný, ale za ty prachy je to málo.

    To že potřebujeme v zimě stáhnout útočníky z hostování (Matouška, Musu) a ty stávající (Tecl, Jusuf) poslat na hostování, v tom se opakuji .... je to podle mě jen čím dál tím víc zřejmější. Milan by to měl kontrolovat už jen z lavičky.

    • Re: Hodnocení

      Lord_Edmund     před 28 dny 14.11.2019 14:52 |  
      3 1

      Ad obrana...já bych ty odkopy raději po nikom nevyžadoval, když nám to tak zatím funguje s rozehrou. Tím máme oproti jiným ligovým týmům velikou výhodu a velkokluby v ChL tím zase docela umíme zaskočit. Až nebude jiná možnost, tak se neboj, že by to ti kluci neodkopli třeba na tribunu.
      Stanciu je u mě také za očekáváním. Při standardkách Miňa ani trochu nenahradil. ale maká i dozadu a věřím že se může jen zlepšovat. Vzpomeň na Hušbyho a jeho začátky. to bylo snad ještě horší a trvalo to dlouho, než byl platný.
      Matouška si doufám stáhneme,jestli to zranění nebude na dlouho, ten může hrát i zálohu, ale Musa potřebuje hrát a toho bych nechal v Liberci do konce sezóny. Musa je typově trochu podobnej Komličenkovi, takže je otázka, jestli může být v našem systému vůbec prospěšný. Třeba ale přijde úplné jiný level do útoku, než si vůbec umíme představit a všichni se ještě budeme divit :-))

      • Re: Hodnocení

        Dr. Fe1     před 27 dny 14.11.2019 23:37 |  
        1 8

        koho naznačuješ ? Asi neprozradíš, že ... :-)

        S těmi odkopy jsem to myslel tak, že třeba v jednom z deseti případů, když už jde opravdu do tuhého. Někdy mi připadá, že jde až za hranu přijatelného rizika. Třeba když vedeme 10 min před koncem 1:0, tak už bych to zredukoval .....

        Já bych se nezlobil, kdyby Míňo přišel zpět. Ale vůbec netuším nakolik je to reálné a jaké jsou vztahy ... ale herně mi v týmu chybí. Jak standardkami, tak tahem na bránu, tak ty jeho krásné góly z větší a střední vzdálenosti .... ale snad to tam Nicovi taky začne padat.

SN na Facebooku

Oficiální Facebook žen