Fortuna liga

Olomouc - Slavia 0:0

Slavia sehrála v Olomouci vyrovnaný zápas i vinou toho, že druhý poločas musela hrát bez vyloučeného Masopusta. V největších šancích Slavie selhali ve druhé půli van Buren, Takács a Frydrych, který trefil břevno.

Trenér Trpišovský se musel obejít bez nemocného Tomáše Součka, kterého nahradil v sestavě trochu překvapivě Laco Takács, Ibrahim Traoré zůstal na lavičce. Oproti obvyklé sestavě chyběl ještě Nicolae Stanciu, místo něj nastoupil Petr Ševčík. Úvod zápasu byl značně neurovnaný a chybělo mu tempo, míče létaly především vzduchem. První střelu na bránu si připsal z přímého kopu Hušbauer, ránu po zemi ale v klidu sebral Mandous. V 15. minutě si na centr Ševčíka naběhl Coufal, svým pokusem ale trefil jen Tecla. Tou dobou už Slavia získala mírnou převahu a kontrolovala hru, Olayinka si naběhl za obranu na levé straně, centrem ale nenašel nikoho. V 19. minutě Hušbauer našel z hloubi pole Ševčíka, ten střílel na přední tyč, ale Mandous vytáhl perfektní zákrok. O dvě minuty později měli tutovku i domácí, z přímého kopu po faulu Frydrycha centroval Zahradníček, náběh Plška nedokázala zachytit obrana Slavie a záložník Sigmy hlavičkoval úplně sám naštěstí nad bránu Koláře. Ve 24. minutě pěkně připravil střeleckou pozici pro Ševčíka Olayinka, exolomoucký záložník střílel z 25 metrů a nechal vyniknout Mandouse. O chvíli později se do zakončení po další dobré práci Olayinky dostal Takács, bránu však netrefil. V 39. minutě sudí Rejžek hodně namíchnul všechny domácí, když po faulu Coufala neponechal výhodu, přestože hráči Olomouce mohli jít do brejku a vyložené šance. O chvíli později se k hlavičce po centru z přímého kopu dostal Jemelka, bránu netrefil. V závěru poločasu kopali slávisté standardní situaci, ta byla odvrácená a posléze chyboval Coufal, přišel rychlý brejk, který hasil faulem zezadu těsně před vápnem Masopust, který uviděl po zásluze červenou kartu. Z následného přímého kopu domácí branku Koláře neohrozili a následně přišel konec poločasu.

Do druhého poločasu nahradil Stanislava Tecla, kterému se zápas vyloženě nepovedl, Mick van Buren. Slávisté v oslabení v úvodu poločasu přenechali iniciativu domácím, kteří nedokázali nic vymyslet. Sešívaní mohli kontrovat z protiakcí, po jedné z nich centroval Bořil a Olayinka na míč těsně nedosáhl, pak hlavičkoval Takács a Mandous míč vyrazil. Na druhé straně střílel z těžké pozice Yunis mimo a pak se do šancí zase dostali slávisté, Hušbauer z přímého kopu našel úplně volného Takácse, jehož vychytal Mandous a vyrazil míč na roh! Z něj Hušbauer opět našel Takácse, tentokrát hlavička mířila nad bránu. V 65. minutě se dostal za obranu Slavie Falta, obhodil si Koláře, ale dostal se s míčem až k brankové čáře mimo branku, vracel míč na Sladkého, který v těžké pozici poslal jen vysoký oblouk nad bránu. V 71. minutě měli slávisté další velkou šanci, Hušbauer z rohu tentokrát našel Frydrycha a ten hlavičkou o zem trefil břevno! Na druhé straně přišla šance také ze standardní situace, centr Zahradníčka si našel Yunis a prudkou hlavičkou těsně minul šibenici. Pak přišla fáze zápasu bez větších šancí, až v 85. minutě Ševčík krásně poslal za obranu van Burena, který si vylámal zuby na Mandousovi! V 90. minutě Frydrych těsně před brankovou čárou zabránil ve vstřelení branky Yunisovi. Nic jiného, co by stálo za zaznamenání, už se v zápase nestalo, Slavia tak potřetí v sezóně ztratila body, opět remízou venku na Moravě.

17. kolo - Sobota 23. 11. 2019 17:00

Fortuna liga, 2019/2020
0 - 0
0 - 0
SK Sigma Olomouc
SK Sigma Olomouc

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

Komentáře (389)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé