Hráči Slavie

Hodnocení slávistů - 17. kolo

Slávisté v 17. kole ligy teprve potřetí v sezóně ztratili body, když v Olomouci nevstřelili branku a odjeli zpět do Prahy s bodem za bezgólovou remízu. Do konce podzimu odehrají ještě pět soutěžních utkání. Alanor tentokrát zápas neviděl, hodnocení tak píše quelhar.

Sešívaní nesehráli v Olomouci zrovna dvakrát povedenou partii. V prvním poločase se hrál vyrovnaný zápas, který diváky nemohl příliš nadchnout. Přestože slávisté měli pár šancí, především dvě střely Ševčíka nebo pokus Coufala, který bohužel trefil spoluhráče Tecla, trenér Trpišovský poločas zhodnotil jako něco mezi rugby a MMA. Domácí slávisty dobře dostupovali a hrozili jak z brejků tak ze standardních situací. Po jedné takové hlavičkoval Plšek ve vyložené pozici nad bránu. Po slávistických standardních situacích pak předvedli hráči Sigmy dva ukázkové brejky. Ten první z nich skandálně přerušil sudí Rejžek těsně před přihrávkou do situace dva na nikoho a není divu, že rozezlil hráče, realizační tým i fanoušky domácích. Možná i proto, že věděl, že domácí výrazně poškodil, pak sudí Rejžek nevyloučil Jemelku za surové prošlápnutí Masopustova kotníku. Navíc za další dvě minuty šli domácí do dalšího brejku, který hasil faulem zezadu před vápnem Masopust, kterého sudí Rejžek vyloučil. Tady asi těžko argumentovat, že by bylo na místě jiné hodnocení, byť Ševčík byl celé situaci také dost blízko. Do druhého poločasu nahradil tentokrát vyloženě špatně hrajícího Tecla Mick van Buren a slávisté odehráli lepší poločas, nedokázali však proměnit žádnou z minimálně tří velmi dobrých příležitostí, na druhé straně přežili také několik dobrých šancí soupeře, zápas tak skončil asi zaslouženou remízou. Slávisté ale nemusí být nijak smutní, pořád vedou ligovou tabulku o parník a v základní části ligy pojedou ven už jen šestkrát. Vzhledem k situaci v tabulce bylo zřejmé, že nejdůležitějším zápasem pro celý klub v první polovině programu po repre pauze je zápas Ligy mistrů proti Interu Milán. Ztráta bodů zrovna v Olomouci navíc není taková ostuda jako remízy v Karviné a v Opavě.

Hráči jsou hodnoceni na stupnici od 1 (nejhorší) do 10 (nejlepší).

Ondřej Kolář - 6 - Nakonec nemusel chytat žádnou přímou střelu na bránu, přesto jeho nula byla v ohrožení hned několikrát, střelci soupeře naštěstí nemířili přesně. Minimálně dvakrát předvedl skvělou rozehrávku na dlouhou vzdálenost na volného spoluhráče. Kolář nyní drží první i druhou nejdelší sérii bez inkasované branky a jeho cena letí nadále strmě vzhůru.

Vladimír Coufal - 4 - Coufalovi tentokrát zápas nevyšel, v první půli ještě dobře střílel, ovšem trefil jen Tecla. Pak ovšem byl u klíčové situace zápasu, když před vápnem soupeře přišel o míč a soupeřův brejk skončil červenou kartou pro Masopusta.

Ondřej Kúdela - 5 - Hráčí Olomouce se dostali na slávistické poměry do docela mnoha šancí, Kúdela v některých z nich nepůsobil zrovna dvakrát jistě, například v závěru zápasu, kdy jej přehlavičkoval Chytil a před Yunisem na poslední chvíli hasil Frydrych.

Michal Frydrych - 5 - Dal sudímu příležitost mu již v první půli ukázat dvě žluté karty, v druhém případě naštěstí Rejžek kartu netasil a Frydrych zápas mohl dohrát. Navíc to byl v první půli on, kdo nezachytil náběh Plška, který hlavičkoval nad bránu, ve druhé půli zase přes něj hlavičkoval po další standardce Yunis. Na druhou stranu po jednom z rohových kopů hlavičkou o zem trefil břevno, k brance chyběly centimetry.

Jan Bořil - 5 - Tentokrát nijak extra nezaujal, dozadu nehořel ale dopředu nic moc neměl, snad až na jednu situaci na začátku druhého poločasu, kdy hledal na malém vápně Olayinku.

Lukáš Masopust - 4 - První poločas se mu bez ohledu na červenou kartu zrovna dvakrát nepovedl. U samotného červeného faulu sám nejsem rozhodnutý, co je vlastně lepší situace, jít raději do kabin v deseti za stavu 0:0 nebo v jedenácti za stavu 1:0? Rozhodnutí faulovat Masopustovi nijak zvlášť nevyčítám a čtyřku tak dávám čistě na základě jeho podprůměrného ofenzivního výkonu v první půli.

Ladislav Takács - 6 - Další důkaz zázraků, které dělají realizační tým Jindřicha Trpišovského a sportovní ředitel Jan Nezmar. Když už to vypadalo, že jeho příchod je totální flop, naskočil na stopera doma proti Baníku a zazářil. O tři týdny později nahradil v sestavě Tomáše Součka a opět zahrál výborně. Nejenže nepropadal herně, ale při stadnardních situacích zastoupil roli Součka i jako hlavní zakončovatel a cíl centrů. K vyšší známce tu chybí jen proměnění jedné ze čtyř dobrých šancí.

Josef Hušbauer - 7 - Vysoký standard, když má v poli dost času na centr, je z toho nebezpečí, jako v první půli, kdy našel Ševčíka. Ze standardních situací hrozil velmi často, ta první mu sice nesedla, ale během zápasu pak dvakrát našel ve velmi dobrých pozicích Takácse, jednou navíc Frydrycha.

Petr Ševčík - 7 - Ševčík se v závěru podzimu dostal do velmi dobré formy, všiml si toho ostatně i Jaroslav Šilhavý a pozval jej do reprezentace. V sobotu Ševčík na dobré výkony navázal, především v prvním poločase byl jedním z tahounů.

Peter Olayinka - 6 - Tentokrát se nedostal příliš do zakončení, ve hře byl ale velmi platný, jako obvykle si troufal na kličky soupeřům a často byl úspěšný. Po jedné takové akci vyzval ke střele z dálky Ševčíka.

Stanislav Tecl - 2 - Rozhodoval jsem se mezi dvojkou a trojkou, ale protože marně vzpomínám na jedinou situaci, kdy by Tecl byl týmu jakkoli platný, nakonec se kloním k nižší známce. Po návratu po zranění to byl jeho šestý ligový start v základní sestavě Slavie, pověra o "odšpuntování" po první vstřelené brance, které Tecl dosáhl proti Baníku doma, zřejmě nefunguje.

Mick van Buren - 5 - Typický Mick. Přijde na hřiště, fotbal s ním vypadá líp, běhá, je často u míče, týmu viditelně pomáhá, ale když se dostane za obranu do šance, která může zápas rozhodnout, brankář ho vychytá.

17. kolo - Sobota 23. 11. 2019 17:00

Fortuna liga, 2019/2020
0 - 0
0 - 0
SK Sigma Olomouc
SK Sigma Olomouc

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

Komentáře (118)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

    Qope     před 18 dny 24.11.2019 17:08 |  
    17 0

    Takács klidně vyšší známku. Je to milé překvapení, od toho kluka jsem toho moc nečekal, ale zatím hraje moc dobře.

  2. Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

    Jachym     před 18 dny 24.11.2019 17:28 |  
    8 1

    Je zajímavé, že pokaždé, když v této sezoně v lize remizujeme, v hodnocení se objeví smířlivá a korektní věta, že se jedná o spravedlivou remízu. Podle gólů určitě, protože na ně se hraje, ale zřejmě ve všech případech jsme soupeře přestříleli a měli blíže ke gólům. I včera jsme v deseti dokázali soupeře zmáčknout. Pokud jde o Takácse a jeho neproměňování šancí, je dobré připomenout, že stejným procesem si prošel i Souček. Snad půjde Laco v jeho šlépějích.

    • Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

      quelhar (admin)     před 17 dny 25.11.2019 14:23 |  
      1 1

      Já vidím včerejší remízu jako zaslouženou i vzhledem k šancím na obou stranách. Olomouc toho fakt neměla málo, rozhodně ne o mnoho méně než my.

      • Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

        Jachym     před 17 dny 25.11.2019 14:36 |  
        0 0

        Sestřih zápasu a statistiky mluví poněkud jinou řečí, zejména co se týče střel: 18:8 pro Slavii, z toho na bránu 6:0! Držení míče také ve prospěch Slavie (54% vs 46%), ačkoli hrála většinu zápasu v deseti. Vzhledem k tomu, že působíš skoro coby dvorní statistik Slavie, bych čekal, že takto fakta zohledníš mnohem více a nenecháš se unášet přehnanou korektností...:-) U trenéra, od něhož se jakási diplomacie očekává, je to něco jiného.

        • Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

          quelhar (admin)     před 17 dny 25.11.2019 15:32 |  
          2 1

          Mnoho střel Slavie nejsou pořádné šance. Plškova hlava z první půle je daleko větší šance než Hušbauerova střela z přímého kopu v sedmé minutě, i když jedno je střela mimo a druhé je střela na bránu. V 90. minutě Frydrych na poslední chvíli ukopl míč před tuším Yunisem, takže to nebyla ani střela a přitom to byla hodně nebezpečná situace. Počet střel sám o sobě podle mě není příliš vypovídající statistika.

          • Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

            Jachym     před 17 dny 25.11.2019 15:49 |  
            3 2

            Snažíš se, ale to prostě podle mě neokecáš. Ten rozdíl ve střelbě (střely na bránu 6:0) je totiž opravdu výrazný i po drobném odečtení/přičtení jedné straně na kontě "nebezpečnosti". A v kombinaci s větším držením míče i v deseti mi vychází (mimochodem, co by mělo být více vypovídající než tato kombinace?), že jsme byli o něco lepší, i když si za to dva chybějící body pochopitelně nekoupíme. A s tím bych za sebe tuto akademickou diskusi ukončil.

            • Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

              Thane (přítel SN)     před 16 dny 26.11.2019 10:54 |  
              0 0

              Ja bych tu rozhodne podporil quelhara..statistiky (kor kdyz jde o par merenych velicin) nejsou zdaleka vypovidajici..nemusime chodit zas tak daleko a mimo nas tym. Na Barcelone jsme meli statistiky uplne sileny a pritom jsme byli nebezpecny a meli jsme spoustu zajimavejch situaci..a nula strel na branu..

              • Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

                Jachym     před 16 dny 26.11.2019 11:19 |  
                1 1

                Já quelharovi podporu za jeho práci pro nás také rozhodně přeji:-) Ano, ale i v tom případě, který uvádíš, jsme nebezpeční sice byli (k mé veliké radosti), ale Barcelonští měli ke vstřelení branky přece jen mnohem blíže: Jedna spojnice trefená Messim, poté minimálně čtyři vynikající zákroky Koláře a jeden gól z milimetrového ofsajdu (ofsajd Bóři byl půlmetrový až metrový). A o držení míče ve prospěch Barcelony ani nemluvě. Prostě Barcelona toho měla v zápase zajímavého víc stejně jako my teď proti Olomouci. Podle mě je to takto podpořené jednoznačně i statisticky, ale určitě usnu i při vědomí, že někdo to vyhodnotí jinak.

            • Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

              anty     před 16 dny 26.11.2019 11:22 |  
              0 0

              Tuto diskusi by prakticky ukončila znalost statistiky expected goals v tomto zápase. Bohužel ji nemám.

  3. Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

    o-cab     před 18 dny 24.11.2019 17:31 |  
    11 7

    6 pro Takacse je nesmysl, byl se Ševčíkem nejlepší na hřišti. jinak souhlas, zvláště ten útok je naprosto marný, ani jeden z těch 4 v tuto chvíli nemá ve Slavii co dělat.

    btw kdo teď kouká na Plzeň tak nemůže nevidět další skvělý výkon Ba Loua - rychlý, silný, vodí balón s hlavou nahoře, sebevědomý, výborný pohyb... prý jsme se o něj zajímali už v létě, podle mě vzhledem k jistému odchodu Olayinky není moc na co čekat.

    • Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

      Qope     před 18 dny 24.11.2019 17:38 |  
      7 7

      Hele lidi jako například Škoda mají i svou úlohu v kabině. Nějaký starší hráči s respektem a přirozeným vůdcovstvím jsou taky potřeba. Není to jen o výkonech na hřišti ... Asi jsi to taky četl, po mistrovských titulech byli 2 články od hráčů, jaky mají názor na ostatní kluky v kabině. Jasně tam říkali, že Škoda je autorita a kapitán.

      • Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

        o-cab     před 18 dny 24.11.2019 17:43 |  
        3 4

        to jistě, myslel jsem to herně. na druhou stranu ono Škodu taky může přestat bavit pracovat pro kabinu a nedostávat se na hřiště. prý půjde do Bohemky, uvidíme.

        • Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

          Qope     před 18 dny 24.11.2019 17:45 |  
          6 1

          Přál bych mu těch 100 gólů aby měl ve Slavii. Asi se toho nedočkam no. Ale i když je dá treba v té bohemce, budu mu je přát

        • Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

          o5aradecek     před 18 dny 24.11.2019 18:15 |  
          7 0

          Do Bohemky, jo? Vždyť tam mu přece říkají "hráč č. 21", tam bych se nevracel. :-)

          • Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

            o-cab     před 17 dny 24.11.2019 21:19 |  
            1 1

            to je zprostředkovaně od někoho z klubu stejně jako že MvB bude odejit. netvrdím že to je pravda či se tak stane, ale obojí by dávalo smysl

    • Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

      Ragnarok     před 18 dny 24.11.2019 18:09 |  
      12 7

      Ba Loua, Musa a Matoušek a je vyřešeno. Profi sport je o nostalgii jen co do předávání pamětních plaket a dresů. Škoda, Tecl a Buren dlouhodobě ukazují, že Slavia by jim měla velmi pěkně poděkovat a dát šanci hráčům, u kterých je perspektiva, že budou nebo jsou lepší než oni. Buren a Tecl dlouhodobě ukazují neschopnost skórovat, Milan se z nějakých důvodů na hřiště nedostává, takže všichni tři by měli asi lepší ukazovat své kousky tam, kde je budou moci ukazovat na svojí úrovni. Slavia je přerostla.

      • Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

        Cross     před 17 dny 24.11.2019 19:00 |  
        5 14

        Celý tento pošmourný víkend sleduju Premier League a musím říct - nic tedy nového - ze naši útočníci by tam nemohli hrát ani v rezervě. Zkrátka schopnost zpracovat míč jedním dotykem a druhým střílet, je základ, a bez toho, jak vidno, uz to nejde ani v lize v Česku. Naši útočníci majî extra bídná čísla i v ní !!! Stáhnout Matouška a Musu, koupit Komličenka. Ten sice není tahový hráč, ale hraje to jako Wayne Rooney, blahé paměti. To vubec neni k zahození. No a Masopust, poté co ho nikdo nealternuje, šel strašně dolů. Takze i Sýkorka zpět.

        • Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

          Jachym     před 17 dny 24.11.2019 20:35 |  
          9 8

          No vidíš. A já byl zase v Edenu na zápasu repre s Anglií a na ty slavné anglické útočníky stačil jeden rudej brabčák z Plzně...:-) No a ten "mizernej" Masopust si tam pro změnu vodil anglické obránce a asistoval u vítězné trefy Ondráška.

          • Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

            Cross     před 17 dny 25.11.2019 12:11 |  
            1 2

            Beru to tak, že Ti prostě nevadí,že hrajeme bez strikera. Fajn, ale není to trochu Škoda?

            • Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

              Jachym     před 17 dny 25.11.2019 13:47 |  
              0 2

              To nevím, kdes to vzal. Jen mi prostě nepřipadá, že se vše vyřeší mávnutím kouzelného proutku (respektive vyhozením současných borců a jejich nahrazením tebou zmiňovanými)…

            • Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

              JS (přítel SN)     před 17 dny 25.11.2019 15:32 |  
              3 4

              Nejde o to, že hrajeme bez strikera. Jde o to, že všichni hráči, kteří tam nastupují, mají v konečném měřítku naprosto minimální přínos pro hru či výsledky. Naopak u nich naše akce velmi často končí. V tom je to hlavní mínus. Ne primárně v tom, že nedávají góly.

              • Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

                o-cab     před 16 dny 25.11.2019 19:23 |  
                5 0

                podle me napriklad marnost utocnika je jednim z duvodu, proc bodove tolik za ocekavanim zaostava Stanciu. vepredu nepodrzime balon, neni pohyb, neni souhra, takze nez se Stanicu dostane dopredu tak uz opet musi dozadu.

  4. Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

    Ragnarok     před 17 dny 24.11.2019 18:37 |  
    3 0

    Momentálně stovky lístků v Dortmundu k dispozici na webu Borussie.

    • Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

      Slawek     před 17 dny 24.11.2019 21:54 |  
      0 0

      Prý je ale Čechům neprodaji

      • Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

        ColinSKS     před 17 dny 25.11.2019 08:34 |  
        0 3

        když se registruješ, tak by to mělo jít. ale nevím.

      • Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

        Jachym     před 17 dny 25.11.2019 10:38 |  
        9 8

        Tak musí Češi předstírat, že jsou Syřané. To by v Německu mohlo fungovat:-)

      • Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

        amon     před 17 dny 25.11.2019 12:57 |  
        1 0

        jde to

  5. Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

    Planda     před 17 dny 24.11.2019 18:52 |  
    7 15

    Śkodapotřebuje hrát a ne pouze 15 minut,jednou se netrefí a je zle.Pokud bude hrát dva zápasy za sebou,tak nám ještš ukáže.Tecl a van Buren by měly končit

    • Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

      novimex     před 17 dny 24.11.2019 20:46 |  
      6 12

      Všichni 3 by měli skončit

  6. Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

    Pakoll     před 17 dny 24.11.2019 19:12 |  
    3 0

    Tak i po 17.kole stále 11 bodů na Plzeň

  7. Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

    vlk30 (přítel SN)     před 17 dny 24.11.2019 20:47 |  
    5 2

    Dal jsem o něco vyšší známky a to hlavně za druhý poločas kdy hrála Slavia o deseti a za čisté konto.

  8. Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

    slavistajiri     před 17 dny 24.11.2019 22:10 |  
    0 17

    K tem nasim utocnikum. No nic moc. Koukal jsem na statistiky a pani kanga, kozak a potocny to jsou suteri. Vyhodit burena se skodou a teclem a koupit tyto ranare. Pak uz nikdy neprohrajeme ;))

  9. Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

    Fačín     před 17 dny 25.11.2019 08:16 |  
    3 2

    Vzhledem ke ztrátě Plzně můžeme dál v klidu snít svůj sen, tj. jít do nadstavby s minimálně 15bodovým náskokem. A ještě by se do skupiny "o titul" (směšný název doufám) nemusela dostat sparta a byl bych s touhle sezonoou fakt spokojenej. Jo ještě vyhrát tu Evropskou ligu. To jsme mohli zvládnout už minule, ale ještě nám trochu chyběly zkušenosti.

    • Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

      ColinSKS     před 17 dny 25.11.2019 08:31 |  
      0 6

      osobně bych tedy přivítal spartu v šestce podle scénáře loňské sezony. ale to je asi iluze :-D

    • Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

      jufoun (přítel SN)     před 17 dny 25.11.2019 17:30 |  
      0 0

      Jen ať tam jsou víš jaká je pro ně potupa, když musí v Edenu po prohře koukat na slavící sešívky?

  10. Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

    Gino     před 17 dny 25.11.2019 08:29 |  
    0 0

    Hele ale teda jak je to... četl jsem, že rozhodčí přerušil ten brejk, protože zahrál olomoučák rukou?

    • Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

      ColinSKS     před 17 dny 25.11.2019 08:33 |  
      6 5

      asi těžko, když kopala olomoc. ale když si to pustíš, tak chvilku to vypadá na výhodu, rozhodčí kouká na hru směrem k naší brance a v momentu kdy to vypadá, že olomoc z té výhody nic nezíská, dopískne faul, že pak přišla příhra, byla souhra náhod. může se to zdát přísné, ale hodnotil se to může až zpětně.

      • Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

        PetCC     před 17 dny 25.11.2019 13:01 |  
        1 0

        Přesně tak, z pohledu rozhodčího to vypadalo, že hráč Olomouce dostal úder do hlavy (i když to byl spíš jen souboj tělo na tělo).
        Takže nechal výhodu, ale ve chvíli, kdy byl útočící hráč zablokován u kraje hřiště, tak rozhodčí hru zastavil a okamžitě se vracel pohledem k zraněnému hráči. Mě samotného v tu chvíli nenapadlo, že mohla akce pokračovat, taky jsem spíš sledoval tu srážku.

  11. známky

    ColinSKS     před 17 dny 25.11.2019 08:30 |  
    2 10

    jsou u dvou hráčů přísné. coufal se snažil o něco, nevyšlo to, jak to ve fotbale bývá velkého procenta, ma 4? pro mne je stejnou chybou to že MvB nedal gol z loženky. druhým je Laco, který byl se ševčíkem nejlepší na hřišti. souhlasil bych s hodnocením stoperů, na můj vkus tam bylo pár šancí, se kterými by si kvalitnější útočník než yunis mohl poradit.

    • Re: známky

      VitK     před 17 dny 25.11.2019 09:29 |  
      8 0

      Myslím, že Cufovi to tentokrát opravdu nešlo. Jak ho mám rád, byl jedním z našich nejhorších.

    • Re: známky

      Crispo     před 17 dny 25.11.2019 13:05 |  
      8 2

      Sledoval jsi Coufala po celý zápas, nebo si pamatuješ jen ten kiks, který předcházel červené? Cufovi se zápas celkově nepovedl, několikrát jen ve druhé půli na lajně ztratil u vápna soupeře celkem lehkovážně míč. V ofenzivě nebyl nebezpečný, směrem dozadu zavinil fatální situaci, a ty bys mu dal průměrnou známku???
      Cufovi klesá výkonnost a v Olmiku to bohužel potvrdil.

      • Re: známky

        ColinSKS     před 17 dny 25.11.2019 18:01 |  
        0 9

        sledoval jsem jej celý zápas, nadávat vlastním hráčům, když se jim třeba něco nepovede je primitivní. každý nemá svůj den. zato ty máš asi svoje dny.

        • Re: známky

          Crispo     před 16 dny 26.11.2019 09:52 |  
          0 0

          No jo, ten můj příspěvek, kde poukazuji na to, že si Cuf nezaslouží za výkon průměrnou známku je plný nadávek... Možná jsi chtěl reagoval na jiný příspěvek, protože sám jich tu máš miliardu. Chápu potom že jsi se v tom možná trochu ztratil.

  12. Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

    Sokrates55 (přítel SN)     před 17 dny 25.11.2019 08:56 |  
    13 3

    Dobré ráno přeji Vám všem při ranní dobré kávě.
    Pročetl jsem si celé hodnocení přítele Quelhara a znovu si ještě zopakoval některé sekvence našeho sobotního zápasu. Taky jsem si to porovnal s ostatními zápasy ze včerejška a pročetl si deník "spart".
    Souhlasím s Quelharem, že se ten zápas nepovedl. Nepovedl se moc ani nám a ani Olomouci. A nepovedl se ani "mužům v černém".
    V první čtvrthodině našeho zápasu byly z naší strany 3 fauly a ze strany domácích 7. Z toho byl faul na Ševčíka bez žluté a faul Zmrzlého opět na Ševčíka také bez žluté. Asi tak se tedy vyvíjel začátek zápasu. Měli jsme i poměrně dobré dvě příležitosti a v té době pouze dvakrát byla Olomouc v krátkém časovém úseku u naší branky.
    Bohužel a je mi to líto, Standa Tecl nebyl vůbec připraven do zápasu a nevím kde byla jeho hlava. Tím trpěla i naše útočná fáze a vrchol zmaru byl, když Vláďa Coufal v náběhu ve vápně trefil míč k tyči Mandousovi branky (možná by to byl i gól) a Standa tam zrovna překážel. Už je to druhá taková situace. První velmi podobná situace byla v Barceloně, kde Stanciuovi zblokoval střelu Lukáš Masopust.
    Už jsem v jiném článku napsal, že hráč Jemelka měl po zákroku na Ševčíka dostat ŽK a pak postupně jeho faul znovu na Masopusta, pak faul na Kúdelu a znovu velmi brutální šlapák na Masopusta - to už měl být ve sprchách. Jinak dostal Masopust tu červenou asi oprávněně (i když např. za stejný způsob faulu v Teplicích jen ŽK a v Karviné ji dostal plzeňák Hejda taky a tady měla být také červená).
    Přesto odehráli naši kluci ve druhém poločase velmi dobrý výkon a v deseti toho olomouckým moc nedovolili.
    Co se týče známek Quelhare tak souhlasím se známkou pro Koláře, Coufala, Bořila, Frydrycha, Tecla, Hušbauera a Burena.
    Ondra Kúdela - 6
    Ladislav Takács - 7
    Petr Ševčík - 8
    Peter Olayinka - 7

    Je fakt, že to je jen nějaká drobná korekce z mého pohledu. Žádný velký názorový rozdíl tu není a i takové zápasy je potřeba si "zkusit" a poznat, jak se kluci při oslabení dokážou "kousnout".
    Nedá mi to, abych znovu nevyzdvihl výkon Petra Ševčíka, který opravdu bojoval za dva a to i přes pořádného "moncla" pod okem. A hned po něm pochválím znovu Láďu Takácse. Je to další možný základní stavební kámen příští Slávie.

    Když vidíme další výsledky, tak si můžeme říci, že ten náš bod v Olomouci má svou velkou cenu.
    Sudí Rejžek byl špatný na obě strany. Spíše než na jakési přísné image a tváři "drsňáka" by měl zapřemýšlet nad "dvojím metrem" kterým rozhodoval a rozhodně poškodil i Olomouc neudělením té výhody.

    Tak snad se nám to vrátí při obrovsky důležitém utkání s Interem Milán. Kéž by.
    Sokrates55

    • Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

      asanin     před 17 dny 25.11.2019 11:53 |  
      2 0

      Ahoj, přesně u toho Teclíka jsem si toho všimnul taky... Nebyl na hřišti vůbec k ničemu a když už jsme mohli dát branku, tak se tam ještě namotal a ta střela ho trefila :-) Prostě mu to nejde chlapcovi - trenéři to musí vidět... Moc se mi líbí to hodnocení Burena cituji "Přijde na hřiště, fotbal s ním vypadá líp, běhá, je často u míče, týmu viditelně pomáhá, ale když se dostane za obranu do šance, která může zápas rozhodnout, brankář ho vychytá." To je přesně pravda... Ale na druhou stranu, raději tam vidím toho Micka, který vytváří šance i se do nich dostává, byť je jeho efektivita žalostná, než se dívat na Standu, který se tam motá jako nudle v bandasce... No a ještě bych chtěl doplnit názor na zákrok v Teplicích - tam byly jen dvě varianty - 1) správná varianta - trestný kop a červená 2) penalta a žlutá (pokud rozhodčí usoudí, že ve vyložené šanci má snahu hrát obránce balon a dojde k faulu, červená se neuděluje, aby nedošlo ke trojímu trestu) - penalta, červená, gól).

      • Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

        Sokrates55 (přítel SN)     před 17 dny 25.11.2019 12:36 |  
        2 0

        Zdravím příteli a přeji pěkný den.
        Ano. Souhlasím s tím, že v Teplicích měl být trestný kop a červený karta tak, jako s Masopustem v Olomouci. Také v Karviné měl jít Hejda ven.
        Také s Tebou souhlasím v tom, že se mi zdá, že je do hry nyní více nachystán Mick a to nejen nohama, ale i hlavou.
        Věřím tomu, že už se něco "vaří" pod pokličkou a útočník se tu objeví. Protože je to velmi nedostatkové "zboží", tak mám trpělivost a čekám. Určitě se ta trpělivost vyplatí.
        Sokrates55

        • Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

          hajnej     před 17 dny 25.11.2019 12:52 |  
          6 2

          Zdravím, velice si Vás vážím a rád čtu Vaše příspěvky a většinou se s nimi ztotožňuji, ale tady si dovoluji s tou červenou kartou pro Plzeň nesouhlasit. Hejda nebyl poslední hráč Plzně, ještě tam tuším dobíhal a křižoval Brabec. Za mě správně udělená jen žlutá karta.

          • Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

            asanin     před 17 dny 25.11.2019 13:52 |  
            2 0

            Je to hrozně sporné, protože pokud se podíváme na zákrok Masopusta, tak i tam se můžeme bavit, že toho Olomoučáka ještě křižoval Ševčík... Byť za mě ta červená byla jasná... Myslím, že zrovna tohle je situace, kdy si obhájí obě varianty...

          • Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

            dalislavista     před 17 dny 25.11.2019 14:51 |  
            1 0

            Jestli se bavíme o křižování Brabce, u nás zase křižoval Ševčík. A Masopust nebyl poslední hráč. Ale zase v Olomouci mohl už ten útočník vystřelit ( křižování by přišlo pozdě) a tomu Masopust zabránil. Takže zmaření jasné šance.
            Jenže posuzování není u všech týmů stejné. Já bych toho Hejdu vyloučil stejně jako Masopusta.
            Jiná otázka je, proč už dávno nebyl ve sprchách Jemelka.

            • Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

              Sokrates55 (přítel SN)     před 16 dny 26.11.2019 14:16 |  
              0 1

              Zdravím Vás všechny a děkuji za názory k disputaci.
              Včera večer jsem poslouchal Dohráno+ a tam se shodli hosté pořadu na tom, že Hejda měl jít ven, protože jinak by postupovali útočící hráči (Karviná) dva na jednoho. Tím faulem tak byla zmařena slibně se vyvíjející tato gólová šance. Ale teď už je to stejně jedno. Jinak příteli hajnému moc děkuji za podporu :-)).
              Stále si pokládám otázku, proč nebyl vyloučen hráč Jemelka, který "prasácky" fauloval postupně Ševčíka, Kúdelu a nakonec Masopusta?
              Pro nás je zítra snad nejdůležitější zápas podzimu s Interem o našem dalším bytí či nebytí v evropských pohárech. Tak na kluky myslím a snad jim naše podpora pomůže :-)).
              Sokrates55


              • Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

                Sokrates55 (přítel SN)     před 14 dny 27.11.2019 19:23 |  
                0 0

                K příteli Hajnému: Asi jsem to napsal trochu divně. Vím, že jsme spolu ve sporu o červenou kartu či žlutou pro Hejdu. Tu podporu jsem myslel směrem k Tvému vyjádření o mých příspěvcích. Snad jsem to osvětlil.
                Sokrtaes55

      • Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

        vikik_vikik     před 16 dny 26.11.2019 17:36 |  
        0 0

        No když Mick zavěsí proti Interu tak excelentně, jako když mazácky prostřelil Vaclíka na 3:3
        v zápase proti Seville, tak budiž ti Micku odpuštěno :-).

    • Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

      zeleznik2     před 17 dny 25.11.2019 16:00 |  
      0 5

      Laco 6, čtyři šance a 0 produktivita, byť jinak výkon velmi dobrý.

  13. Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

    necich     před 17 dny 25.11.2019 09:11 |  
    7 6

    Na Takacse rozhodně uplatnit opci, naskočil vcelku suverenně. Horu vrátit, Micka prodat, Hilála poslat do Jablonce, Standa se do toho dostane, stáhnout Musu a Matouška....Na Legendě bych nechal, zda chce odejít někam hrát nebo to dohrát u nás do léta...

    • Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

      ColinSKS     před 17 dny 25.11.2019 10:45 |  
      3 4

      Laco se jeví dobře, malinko mám dojem že je těžkopádnej, ale zas má podobné vlastnosti jako Suk - výběr místa a solidní rozehru. dal bych mu ještě 10 zápasů, ale je to určitě hráč, co nám může pomoci. z nějakého důvodu k němu mám velké sympatie. To je ale proto, že mám rád skromné lidi a ty co si svoji šanci vypracují

      • Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

        o-cab     před 16 dny 25.11.2019 19:28 |  
        0 0

        naopak mi prijde velice prekvapive rychly

    • Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

      zeleznik2     před 17 dny 25.11.2019 15:58 |  
      0 1

      Takács souhlas, Hora souhlas. Standa hostování, Yusuf hostování. Musa i Matoušek mají hostování do konce sezony.

  14. Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

    Tochal (přítel SN)     před 17 dny 25.11.2019 10:14 |  
    12 1

    Sorry, ale kdy přesně to vypadalo, že je Takácsův příchod "totální flop"? Hodnotit ho tak po nějakých dvou měsících, během kterých vinou zranění ani jednou nenastoupil, by byl nesmysl.

  15. Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

    japhy     před 17 dny 25.11.2019 10:57 |  
    5 3

    Takács HODNĚ příjemně překvapil, i s míčem si rozuměl, to jsem nečekal. Ševčík velmi dobře, a co je nejdůležitější, už několikátý zápas po sobě, je to náš malý Messi.
    Ovšem s tím útokem už to není ani vtipný. Standardem se stává, že si to útočník odběhá, odpracuje, ale šance ho míjí, o gólech nemluvě. Teď to ale bylo ještě o level horší, něco jako Škoďák v útlumu. Na jednu stranu bych to bez milosti rozprášil a klidně ať si tam běhá např. Baluta - tady se jeho horší bránění ztratí. Plus Musa, Matoušek, ale nevím jaké mají opce.
    Když vemu rozum do hrsti, tak bych tu nechal Škoďáka (protože proto) a MvB (většinou si to opravdu odmaká, může alternovat křídlo a pořád je lepší šance neproměňovat, než se do nich nedostávat) a "někým" doplnil. A uvidí se.
    Je ale otázka, jestli náš systém není vážně nastaven proti útočníkům, kdy tito mají spoustu práce okolo a schází jim energie na zakončování. Na druhou stranu - jsou sice situace, kdy hrot to strhává a místo něj jde dopředu křídlo, stejně tak ale trávíme hodně času na útočný polovině, centry lítaj od křídel a beků, hroťák dělá svoje bez lítání do stran.....a stejně nic.

  16. znamky mohly byt i vyšší

    Mimoň     před 17 dny 25.11.2019 11:10 |  
    6 5

    Podle mě přísné známky. Musíme si uvědomit že únava se kumuluje, podzimni část vstupuje do své nejtěžší fáze, kdy kluci maji za sebou spoustu těžkých zápasů a Souček podle mě nehrál spíš že už potreboval volno. Tým byl v repre pauze rozbitý a nekompletní a navíc jsme s klidem vyhrát o 10 v Olomouci...proto Ševčíkovi bych dal za 8. V zápase řešil správná řešení...vyslal 2 nebezpečné strely, které se opravdu povedly, golman to měl těžký a navic mohl mít parádní asistenci. A Laco? Ten by si za aktivitu zasloužil za 7 určitě! Jeho hlavičky byly dobré, byla spíš smůla, že to neskončilo gólem. Musíme si uvědomit že hrál na podzim v lize snad jen 2 zápasy a není pro něj lehké bez praxe předvést takový sebevědomý výkon, je obdivuhodné že to zvládl s naprostým přehledem a přiblížil se dokonce výkonu Součka.

    • Re: znamky mohly byt i vyšší

      Edenjejenjeden     před 17 dny 25.11.2019 11:28 |  
      5 0

      Jinak důkaz naší skvělý trénovanosti.My jsme hráli v oslabení celý poločas,máme za sebou mnohem více zápasů než hráči Olomouce,a přesto to byli hráči Olomouce,které v závěru braly křeče...

      • Re: znamky mohly byt i vyšší

        o5aradecek     před 17 dny 25.11.2019 18:00 |  
        2 0

        A to se o Látalovi tvrdí, že je na fyzičku velmi náročný a hráči Sigmy to prý po odchodu Jílka v letní přípravě pocítili. :-)

    • Re: znamky mohly byt i vyšší

      japhy     před 17 dny 25.11.2019 11:43 |  
      3 2

      Známky mohly být klidně vyšší, ale určitě ne proto, že se kumuluje únava a finišuje podzim :)

  17. Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

    PetCC     před 17 dny 25.11.2019 12:52 |  
    2 2

    Coufal - těch nepovedených přihrávek bylo několik, řekl bych že na něj padla lehčí psychická únava, stejně jako na jaře.

    Masopust - hrál normální standard, fauloval, protože se to v něm po tom drsným faulu na něj nahromadilo a on tohle není schopen v sobě udržet. Jinak jsem nepochopil, jak to mohla být červená, když nebyl poslední, dva metry před ním byl Ševčík a ten měl rozhodně soupeře v dosahu.

    Takács - přesně jak jsem psal před pár týdny, má schoponosti hrát na Součkově postu, v něčem je schopen ho nahradit stoprocentně, v jiných věcech má svoje limity níž. Jedna z věcí, které by se snad dala odstranit, často fauluje a chodí do nebezpečných skluzů. Ale dá se s ním Souček nahradit. Případně může na stopera, ale tam se jeho slabiny projeví víc.

    Olayinka - je schopen převzít míč mezi protihráči, otočit se a projít mezi nimi. V tom je teď naprosto jedinečný.

    Van Buren - šanci nedal, ale stejně to byl velmi pravděpodobně ofsajd, video by to nejspíš odhalilo.

    Jinak jsem v první chvíli nebyl rád za to oslabení, ale druhá půle ukázala, že to celkově fotbal zlepšilo, Olomouc nebyla tak šíleně zalezlá.

    • Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

      Radek097 (přítel SN)     před 17 dny 25.11.2019 14:52 |  
      6 0

      Jiná karta než červená to nemůže být. ( https://prnt.sc/q1s8fl ) Ševčík před Faltou byl (asi tak o 30 centimetrů), ale taky ho měl od sebe dva metry. Kdyby nefauloval Masopust, tak Falta střílí na bránu.

  18. Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

    Martin Platil     před 17 dny 25.11.2019 13:11 |  
    7 0

    Upřímně, když jsem viděl, že jsme v téměř v každém zápase přeběhali soupeře jako bychom měli na hřišti o hráče navíc, tak jsem byl v klidu, že neprohrajeme. A doufal jsem, že gól vstřelíme. Což by se povedlo, kdyby hráči lépe trefovali zařízení... Ale aspoň jsme si vyzkoušeli, jestli zvládneme hrát v deseti. A šlo to.

    • Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

      Ondráš     před 17 dny 25.11.2019 14:30 |  
      5 0

      Já byl taky docela v klidu a myslel jsem, že i přes to vyloučení vyhrajem. Mnohem víc bych se bál, když by šel do oslabení soupeř, to neumíme a zavánělo by to naším průserem. Ale hrát trošku víc zataženě na brejky a nechat i soupeře, ať zkusí tvořit..to by se klidně mohlo využít i ve více venkovních zápasech. Ono by pak těch našich šancí bylo paradoxně možná víc, než bušit do zformovaný obrany.

  19. Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

    zeleznik2     před 17 dny 25.11.2019 15:46 |  
    4 6

    Frýda zabránil 100% šanci, podobně jako v Plzni. 5 mi příjde hodně nízká. Tecl i Masopust bohužel správně zhodnoceni. U Standy jsem čekal, že jej gól proti Teplicím nakopne, bohužel nestalo se. Stále tedy hrajeme bez útočníka, v deseti a poté co Maso dostal červenou i o devíti, Masopust pokračuje v podzimním útlumu. Ševčík hvězda, snad se nezranil? Takács rovněž, ale ze čtyř šancí prostě gól dát, musí. Suk je prostě nenahraditelný a věřím, že s ním bychom tam 2:0 vyhráli. Remíza v kontextu se ztrátou Plzně v Karviné, není tak zlá, ikdyž i v deseti jsme snad hráli,o 1000% lépe a měli jsme vyhrát. No už nám zbývá na jaře na severu Moravy či Slezska jen Ostrava, tak snad vyhrajeme aspoň tam. Štěstíčko jsme si asi vybrali v tom domácím zápase, tam ten výkon, byl určitě daleko horší. Takové šance však proti Interu musíme, proměňovat!!

    • Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

      Kenny     před 16 dny 25.11.2019 20:07 |  
      5 3

      Masopust za první poločas založil výborně šest ofenzivních akcí, dvakrát vybojoval balon po ztrátách spoluhráčů a pouze dvě chybné přihrávky. To je útlum?

      • Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

        zeleznik2     před 16 dny 26.11.2019 17:09 |  
        0 4

        Neproměnná tutovka proti Borussii nás stála nejméně bod. Zbytečná červená, která nás poslala do desíti. A musel bych hodně vzpomínat, ve kterém zápase na podzim opravdu zazářil.

        • Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

          kjandourek (admin)     před 16 dny 26.11.2019 17:53 |  
          3 0

          neproměněná tutovka proti Borusii? Ten zápas se hrál 2.října.... skoro dva měsíce zpět.... Od té doby toho odehrál opravdu dopst, proti Barceloně připravil gól Béřovi, v repre udělal rozhodující gól v zápase proti Anglii.... A nezlob se na mě, ale tahle červená nebyla ani tak jeho jako spíše Coufala, který ten brejk založil... Maso svým sprintem všechno hasil a kdo ví, jak moc vůbec brnkl o Faltovy nohy - z opakovaných záběrů mi to přišlo, že se mu tam chtěl nějak nacpat a Falta mu při tom šlápl na nohu... faul ano, ale nikterak surový... a neubráním se pocitu, že Masa bolel víc, než Faltu a taky pocitu, že kdekoliv jinde na hřišti by Falta ani nepadal...
          Ostatně Maso ze hřiště spíše odkulhal, než že by odešel... což mohlo být způsobeno buď tím, že mu Falta dupl na nohu, nebo spíše surovým zákrokem Jemelky chvíli před tím.... a já osobně jsem koukal jako zjara, že ještě po tom šlapáku dokázal takhle zasprintovat...

    • Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

      kjandourek (admin)     před 16 dny 25.11.2019 21:43 |  
      1 1

      Já ti tedy nevím, ale Standa dal Teplicím gól loni v září... letos se proti tomuto soupeři trefili Souček z penalty, Ševčík a Kúdela... a Standa snad nebyl ani na lavičce... to se mi nějak nezdá, že by ho mohlo nakopnout.... Asi jsi myslel gól do sítě Ostravy... :-)

      • Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

        zeleznik2     před 16 dny 26.11.2019 17:05 |  
        0 1

        Máš pravdu. Ostrava. Teplice byli těsně před repre.

  20. Re: Hostování Musa a Matoušek

    zeleznik2     před 17 dny 25.11.2019 16:03 |  
    0 0

    06/01/2019 Petar Musa SK Slavia Praha
    FORTUNA:LIGA
    FC Slovan Liberec
    FORTUNA:LIGA
    hostování bez opce do června 2020

    17/06/2019 Jan Matoušek SK Slavia Praha
    FORTUNA:LIGA
    FK Jablonec
    FORTUNA:LIGA
    hostování


    Takže Matouška si asi můžeme stáhnout už teď?

    • Re: Hostování Musa a Matoušek

      Kenny     před 16 dny 25.11.2019 20:04 |  
      3 2

      Když se dohodneš s Libercem, můžeš stáhnout i Musu. Každý hostování lze předčasně ukončit. Ale bude mít tolik prostoru před brankou i v našem dresu? Proti nám bráněj mančafty úplně jinak než proti Liberci.

  21. Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

    Juventus turin     před 17 dny 25.11.2019 16:30 |  
    2 0

    Třeba to bude zlatý bod. Super Slavia.

    • Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

      Wulfstan (přítel SN)     před 17 dny 25.11.2019 17:27 |  
      7 2

      To jako že získáme titul právě o tenhle jeden bod? To snad ne. Nechci být nepokorný, ale našlápnuto máme na mnohem suverénnější vítězství.

      • Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

        ColinSKS     před 17 dny 25.11.2019 18:02 |  
        3 5

        ty buď hlavně pokorný.

      • Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

        o5aradecek     před 17 dny 25.11.2019 18:03 |  
        18 0

        Já mám takový neskromný sen, vyhrát ligu už před nadstavbou a tím tomuto systému ukázat vztyčený prostředník. :-) Stačí k tomu relativně "málo", náš krásný 11 bodový náskok na jaře ještě o 4 bodíky vylepšit, což není nereálné.

        • Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

          Wulfstan (přítel SN)     před 17 dny 25.11.2019 18:09 |  
          9 1

          Přesně tak. Třeba potom tu debilitu zruší.

          • Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

            Obr     před 16 dny 25.11.2019 19:29 |  
            2 0

            Nezrusi. Zkrati body po zakladni casti ;) Krysy si cesticku vzdyvky najdou

        • Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

          gr—pla     před 16 dny 25.11.2019 22:01 |  
          4 1

          Pchesně! A vítězoslavně do žádného zápasu nadstavby ani nenastoupit! Nebo kdyby hrozila kontumace tak nastoupit, ale jen na hřišti chlastat a kouřit.

        • Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

          celtix     před 16 dny 25.11.2019 22:33 |  
          7 0

          Pak bych to dohrál s B-týmem.

          • Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

            Borgetti     před 16 dny 26.11.2019 15:48 |  
            0 0

            Tak minimálně by mohli poslat reprezentanty před eurem na dovolenou, protože jinak skoro žádnou v létě mít nebudou. Příprava začíná s koncem turnaje zhruba.

        • Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

          Dobi     před 16 dny 26.11.2019 11:08 |  
          2 0

          Toto je nádhernej nápad|! Já už pamatuju hodně, takže v 50.letech ještě samozřejmě česko-slovenskou ligu s 12 manšafty. Pak dlouho 14 účastníků! Pravda, nebyly vyhřívané trávníky ani osvětlení, ale... V našich klimatických podmínkách začátky ve 21:00??? a i ligoivý začátek v 19:30 je krutý. Ten čas nějqak přežijeme, ale zdaleka ne každý bydlí kousíček od Edenu. Při poháru vím, že neulehnu před 01:00. A to už nechodím do práce... My jsme každou zimu chodívali po Novém roce na Zimní turnaj Tatry Smíchov na perfektně připravené škváře u Žeklezničního mostu... Kde je všemu konec? Jsou 4 dny do konce listopadu a nás čekají ještě 4 soutěžní zápasy!!! Je to i problém v tom, že různé statistiky (např. Červenobílé listy) se letos ani náhodou nestihnou rozeslat do Vánoc... Budu proto rád, když budeme na nadstavbu chodit stejně "vzrušeni" jako na přáteláčky třeba s Vejprty nebo Postoloprty....

        • Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

          Borgetti     před 16 dny 26.11.2019 13:50 |  
          1 1

          Na podzim máme:
          D Karviná
          V Liberec
          D Budějky
          Z toho já cítím 9 bodů i přes ten Liberec, protože nebudou jim hrát 3 top slávisti :)

          Plzeň má:
          D Bohemka
          V Slovácko
          D Teplice
          Na Slovácku by mohli ztratit, či-li do jara bychom mohli jít s 13ti bodovým náskokem. A pak na jaře máme nejtěžší soupeře doma, tak tipuju, že bychom mohli udělat náskok 20+ bodů v 30 kolech.

          • Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

            kjandourek (admin)     před 16 dny 26.11.2019 14:53 |  
            0 0

            No jenom aby se Liberci "nezbláznili" Potočný a Malinský :-)

  22. Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

    Knajpar (přítel SN)     před 16 dny 25.11.2019 21:13 |  
    0 0

    Lístek na středu navíc, kdo by chce, ale musí se změnit jméno a doplatit rozdíl mezi dospělou a dětskou vstupenkou, prosím SZ. Díky

  23. Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

    Cross     před 16 dny 26.11.2019 03:32 |  
    3 2

    Souhlas. A to, ze zbytek týmu - chvála bohu - funguje, na té tristní situaci na hrotu nic nemění. Musí se to řešit.

  24. Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

    slaviator     před 16 dny 26.11.2019 06:08 |  
    0 1

    Ladislav Takacs? Nejmenuje se spíš Laco?

    • Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

      Wulfstan (přítel SN)     před 16 dny 26.11.2019 08:36 |  
      1 1

      A Laco je asi co?

      • Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

        Dobi     před 16 dny 26.11.2019 10:52 |  
        5 0

        Laco je přece domácká podoba oficiálního jména Ladislav, stejně jako Mišo pro Michala nebo Šaňo pro Alexandra (to vzniklo z maďarské podoby jména Alexander, která zní Sándor - čti Šándor... Jó, když jsme byli jeden stát a byli jsme spolu smíchaní na vojně, tak nám to nepřipadlo zvláštní - Marián byl Maroš, Peter Peťko, Pavol Paľo (za Slavii po léta hrál výborný bek i chlap Pavol Biroš (mimochodem s Dušanem - "Dušo" Herdou mistr Evropy...), ale vždy to byl Paľo... Atd. Jozef (např. Adamec) byl Jožo...

      • Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

        slaviator     před 16 dny 26.11.2019 12:30 |  
        0 1

        Ja osobně bych ho asi nechal jako Laca a ne Ladislava

        • Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

          kjandourek (admin)     před 16 dny 26.11.2019 12:58 |  
          1 0

          Pocitově to chápu, ale nejenom na is.gotbal.cz - víceméně všude je ofiko Ladislav:

          https://www.idnes.cz/fotbal/databanka/ladislav-takacs.Uplr312
          https://www.slavia.cz/hrac.asp?id=Ladislav-TAKACS-3335&sezona=2020&kategorie=MUZ

          Beru to tak, že Laco se mu říká, podobně jako třeba Janům "Honza"....
          Když je v sestavě Béřa, tak taky Strašák předříkává "Honza" - a my odpovídáme "Bořil".... ale ve statistikách, i v článku, kterým jsou hráči ohodnoceni, je uveden jako Jan Bořil....

          Laco je super jméno, protože každý ví, o okom je řeč a nikdy si ho nikdo s nikým jiným nesplete , ale při oficiálních příležitostech budiž jmenován Ladislavem :-)

          • Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

            slaviator     před 16 dny 26.11.2019 15:49 |  
            0 0

            A to že je Ladislav zjistil až při přestupu z Teplic do Boleslavi? To se předtím nikdy nekoukl do svého občanského průkazu?

            • Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

              kjandourek (admin)     před 16 dny 26.11.2019 16:49 |  
              0 0

              Ovšem i tam je:
              Name in home country: Ladislav Takács

        • Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

          Wulfstan (přítel SN)     před 16 dny 26.11.2019 14:50 |  
          1 0

          Takács je asi tak Laco, jako Hušbauer Pepa, Bořil Honza, nebo Kolář Ondra. Chápeš? Jedinej, kdo se opravdu jmenuje Laco, je Laco Déczi, který se ovšem na Laca nechal oficiálně přejmenovat z Ladislava. Prostě Laco je domácky Ladislav.

          • Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

            slaviator     před 16 dny 26.11.2019 15:50 |  
            0 0

            Laco je domácky Ladislav, ale pokud to že se jmenuje správně Ladislav zjistil až při přestupu, předpokládal bych, že v občanským průkazu a v rodným listů bude mít napsáno Laco.

            • Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

              Wulfstan (přítel SN)     před 16 dny 26.11.2019 16:03 |  
              1 0

              Já samozřejmě nemůžu vědět co má v občance. Zkus to zjistit. Jestli tam má Laco, pak je Laco. Ale já jsem tak nějak přesvědčenej, že tam má Ladislav. Bican tam taky asi neměl Pepi.

    • Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

      Jachym     před 16 dny 26.11.2019 09:24 |  
      2 0

      V jednom z posledních Poločasů byl s Lacem rozhovor. Bylo docela úsměvné jak až při nějakém přestupu zjistil, že se úředně jmenuje Ladislav...:-)

  25. Tomáš Holeš

    p!erreCORE     před 16 dny 26.11.2019 14:22 |  
    3 0

    Vláďu mám skoro nejradši z naší Slavie! Ale je prostě znát, že nemůže hrát všechno všude a pořád! Mně by zajímalo, proč naše vedení více nezapracovává právě Tomáše Holeše, který jako jediný pravý bek v lize se Cufovi může rovnat. Víte někdo více? Nic proti nikomu, ale u Vládi mi to přijde jako zbytečné přetěžování, když za něj máme téměř rovnocennou náhradu. Díky za info!

    • Re: Tomáš Holeš

      Ondráš     před 16 dny 26.11.2019 14:24 |  
      3 0

      Není on zraněnej? Protože já osobně si myslím, že Holeš může být v budoucnu ještě lepší, než Coufal.

      • Re: Tomáš Holeš

        p!erreCORE     před 16 dny 26.11.2019 14:28 |  
        0 0

        Já s tebou souhlasím, podle mně je dokonce "i víc robokop" než Cuf. Na offiku před zápasem ale psali jen o Součkovi a Hromadovi. A i když pominu tenhle zápas, tak mým odhadem hrál z dosavadních, tipuju 23 zápasů tak 4?

    • Re: Tomáš Holeš

      Obr     před 16 dny 26.11.2019 16:26 |  
      1 0

      Podle me zranenej neni. Jenom se pres Cufa do sestavy nedostane. Cuf je navic priklad Suka, kdy chce hrat vsechny zapasy. Druha vec je, ze v zapase poharu proti Baniku na sebe zrovna dobre neupozornil...

      • Re: Tomáš Holeš

        Ondráš     před 16 dny 26.11.2019 16:54 |  
        2 0

        Tak hrát jednou za 8 zápasů jednomu asi na herní praxi nepřidá. Stejně tak by vypadal Cuf. Já tvrdím, že v Holešovi je ještě větší potenciál, než v Coufalovi. Proto bych se jeho případného odchodu (Coufala) až tak nebál.

        • Re: Tomáš Holeš

          Obr     před 15 dny 26.11.2019 21:22 |  
          0 0

          To mas urcite pravdu. Ten zapas se nepovedl vice hracum. Na druhou stranu v klubu jako SKS se musi podobny sance chytit za pacesy. Doufejme, ze na Cufa zatlaci a vic se nam ukaze. V Jablonci se mi hodne libil. Snad budem hrat pohary i na jare, aby se mohli hraci vic tocit.

  26. Re: Hodnocení slávistů - 17. kolo

    zeleznik2     před 16 dny 26.11.2019 17:15 |  
    1 1

    Znova jsem se díval na ten zápas, Laco a Mick měli ne 100% ale 1000% šanci. Když ani tohle nedáme.
    Masopustův zákrok úplně stejný jako v Teplicích, kde však Královec udělil jen žlutou kartu a vymyslel penaltu.

SN na Facebooku

Oficiální Facebook žen