Hráči Slavie

Hodnocení slávistů - Dortmund - Slavia 2:1

Slavia zakončila účinkování v letošním ročníku Ligy mistrů krásným zápasem na půdě Borussie Dortmund. Ani výborný výkon však na zisk bodů proti silnému soupeři nestačil.

Na úvod bych se chtěl jménem redakce omluvit za nezvyklou absenci reportáže ze zápasu. Tentokrát se to bohužel sešlo i kvůli účasti části našeho týmu přímo na zápase v Německu tak, že v úterní večer nikdo nebyl schopen článek u utkání napsat. Vzhledem k rozsáhlé zápasové diskusi pod preview nakonec nebudeme již neaktuální článek dopisovat ani dodatečně. Karta se statistikami ze zápasu je doplněna pod tímto článkem, kde můžete zároveň i hodnotit včerejší výkony našich hráčů. Čtenářské hodnocení bude mít pochopitelně prodlouženou platnost do zítřejšího večeřa. Díky za pochopení!

A teď již k samotnému zápasu, který byl opět dechberoucí a bohužel opět se špatným koncem pro naše barvy. Na působení Slavie ve skupině Ligy mistrů se tak dá dívat dvojí optikou. Tou první, kterou zastávají hlavně fanoušci klubů, které z Evropy vypadly již během léta, uhráli sešívaní jen dva body. I to bych ale po vražedném losu bral a rozhodně bych to nepovažoval za neúspěch. Ti samí nám pak prorokovali i několik debaklů, což se nakonec nevyplnilo ani náhodou. Na naše působení v nejprestižnější fotbalové soutěži bych se tak jednoznačně díval optikou výkonů. A tedy velice pozitivně. Slavia ukázala organizované výkony na samé hranici možností současného českého fotbalu. Se světovými giganty jsme hráli vyrovnané partie, leckdy je i v určitých pasážích zápasů přehrávali a nebýt horší koncovky, tak jsme mohli mít na svém kontě mnohem více bodů. Zmíněná slabší koncovka v porovnání s nimi ale již bohužel byla za hranicemi současného týmu. I tak ale nelze neocenit, s jakým zaujetím a odvahou svěřenci trenéra Trpišovského hráli. Body to nakonec v top konkurenci nepřineslo, skvělé zápasy a zážitky ale ano! Slavia v Lize mistrů bavila a my jako její fanoušci na ni můžeme být hrdí!

Detailnější rozbor utkání v Dortmundu by byl nošením dříví do lesa. Vše jsem už několikrát napsal v předchozích 5 kolech. V poli i na šance byl zápas vyrovnaný, přesto zase skončil naší prohrou. Je škoda, že asi ze sedmi velmi dobrých šancí proměníme jedinou. Olayinka a Kúdela to měli na hlavě, Coufal a Takács na noze... Je to kruté, bolí to, ale bohužel se těžko dá po šesti zápasech, kdy se opakuje totéž, mluvit o náhodě. Dortmund, Barcelona i Inter jsou v koncovce lepší. Mnohem překvapivější než toto zjištění je ale spíše to, že zmíněné týmy nebyly výrazně lepší i v poli. Sluší se zmínit, že v Německu nám ve skórování bránila i zeď jménem Bürki. Brankář Borussie předvedl naprosto špičkový výkon, i když je třeba jedním dechem dodat, že i Kolář se v naší bráně překonával. No nic, je to pryč a je třeba zkousnout krutý vnitřní pocit, že Slavia měla ještě na víc. Radši se začněme těšit na další kapitoly současné slávistické pohádky z pera pánů Tvrdíka, Nezmara a Trpišovského!

Hráči jsou hodnoceni na stupnici od 1 (nejhorší) do 10 (nejlepší).

Ondřej Kolář - 8 - Při počáteční až příliš otevřené hře nás držel ve hře, když vychytal dva samostatné úniky. Připsal si i další dobré zákroky, třeba když ve druhé půli skvěle přečetl hru a dokázal včas odpálit míč před soupeřem, který by jinak byl v gólovce. Možná je trochu škoda druhé inkasované branky, která šla na přední tyč, kterou by si měl brankář teoreticky hlídat v první řadě. Ale Brandt to trefil přesně a tvrdě, takže bych nemluvil o výraznější chybě. Navíc výborných zákroků byly tolik, že toto menší zaváhání (pokud se vůbec stalo) bohatě kompenzují.

Ladislav Takács - 5 - Začal mizerně a trvalo mu, než se rozkoukal. Hned v úvodu zbaštil kličku soupeře, z čehož byla šance a šťastně zblokovaná střela. Pak předvedl velký kiks, když podcenil snadnou situaci, přišel o míč a byl z toho samostatný únik. Nakonec se ale osudu Frydrych z utkání s Interem dokázal vyhnout. Po půli se výrazně zvedl a podal výborný výkon, když několikrát zasáhl přesně v těžké situaci. Dohromady to s prvním dějstvím dává průměrnou známku, ale příjemnější je to, že se dá říci, že Takács v těžké prověrence v podstatě obstál.

Ondřej Kúdela - 7 - Obrana to měla vzhledem k otevřené útočné taktice a rychlým a šikovným hráčům Dortmundu extrémně těžké. Kúdela si ale jako obvykle počínal výrazně nadprůměrně a náročný zápas zvládl s přehledem a grácií. Jen je velká škoda, že zblízka nedokázal hlavou doklepnout míč do sítě v závěru zápasu. Já vím, byla to rychlá akce a hráč tam prostě strčí hlavu a doufá, že se to odrazí správně, což se tentokrát nestalo. Ale to vyrovnání bylo v tento moment tak blízko...

Jan Bořil - 6 - Netradičně plnil spíše roli krajního stopera. U první branky se vytáhl hodně dopředu, bránil ale svého hráče a při výměně postů se měl zatáhnout Souček. Ve zbytku zápasu hrál Bořil zataženěji a dával si pozor. Hlavně v silových soubojích měl nad protihráči navrch. Žlutou kartu dostal neprávem za nasimulovaný zákrok od Hakimiho.

Vladimír Coufal - 5 - Zápas odjezdil a tentokrát hrál vzhledem k rozestavení ještě o něco výše než obvykle. V útočné fázi nebyl až tak vidět, gólovku z druhé půle bohužel prováhal.

Tomáš Souček - 8 - Alespoň on dokázal překonat jinak neprůstřelného fantoma Bürkiho. Pozici už měl v ten moment snadnou, je ale třeba ocenit jeho náběh. Nebyl zdaleka jediný a právě toto je specialitou a silnou stránkou Součka oproti ostatním defenzivním záložníkům. Ve středu pole pak odvedl poctivou práci. U první branky nezachytil náběh svého hráče za obranu, na čemž se zřejmě podepsala nezkušenost obrany se systémem na tři stopery. Postupem času se ale obrana ustálila a Součkův výkon tento moment nijak nepoznamenal.

Petr Ševčík - 7 - Hrál velmi dobře a z hlediska kombinace a rozehrávky patřil k našim nejdůležitějším a nejkreativnějším hráčům. Až faulem za žlutou kartu ho museli zastavit Zagadou a Weigl. Bohužel nestačil včas zachytit náběh Brandta při brance na 1:2, ale nemyslím si, že bylo úplně šťastné, aby náběh do vyloženě gólové pozice v srdci vápna hlídal on jako střední záložník.

Nicolae Stanciu - 8 - Náš nejvýraznější hráč na hřišti. Po nemastném neslaném období jde jeho forma v posledních týdnech jasně nahoru. V Dortmundu vytvořil šanci pro Olayinku a Škodu, dirigoval naši hru a skvěle si rozuměl ve středu hřiště se Ševčíkem. Výborně i zakončoval šanci v první půli, Bürki ale špičkami prstů míč vyrazil na roh! Už chybí jen góly, aby se dalo říct, že jeho přestup do Slavie byl vyloženě povedený. To bude úkol pro jaro (a třeba už i pro závěrečný podzimní zápas s Budějovicemi).

Peter Olayinka - 6 - Jak je jeho zvykem v Lize mistrů, kde je pravidelně hodně vidět, tak začal velmi aktivně. Škoda, že neproměnil hlavičku z úvodu, která volala po gólu. Postupem času se trochu vytratil a nebyl až tak výrazný jako předchozí zápasy v této soutěži. Celkově ale podal dobrý nadprůměrný výkon.

Lukáš Masopust - 7 - Tentokrát se sám do větší šance nedostal, ale povedenou přihrávkou vymyslel gólovou akci. Ještě předtím dobře přihrával pod sebe Stanciovi. Po dobrém průniku také mohl pelášit do přečíslení dva na jednoho, ale byl zastaven faulem.

Milan Škoda - 7 - Dosud šanci v Lize mistrů skoro nedostal, ale tentokrát i vzhledem k dobré aktuální formě nastoupil od začátku. A rozhodně nezklamal! Po Stanciově přihrávce velmi dobře zakončoval v nelehké pozici. Pavel Karoch by jistě řekl, že šlo o tzv. teleskopickou nohu! Výrazný podíl měl i na brance Součka. Je teď v nejlepší formě za podzim i konec jara.

Júsuf Hilál - 5 - I proti Škodovi, který už má svůj věk a vždy byl spíše typem vysokého silného útočníka, působí těžkopádně, což není dobrá vizitka. Nedá se ale říci, že by Júsuf v Dortmundu zklamal, i když na druhou stranu také ani výrazněji nepřekvapil. V kombinaci spíše sázel na jistotu, i když vystřihl povedenou patičku. V závěru se pokusil o akrobatické zakončení nůžkami, které se mu nedá vyčítat, i když byl v možná o něco výhodnější pozici Ševčík.

Ibrahim Traoré - 6 - Odehrál sice sotva dvacet minut, ale nadprůměrnou známku si zaslouží už jen za výbornou přihrávku do Coufalovy šance.

Josef Hušbauer není hodnocen, protože hrál příliš krátce.

6. - Úterý 10. 12. 2019 21:00

Liga mistrů, 2019/2020
2 - 1
1 - 1
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund

10. Sancho
61. Brandt

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

43. Tomáš Souček

Komentáře (127)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Hodnocení slávistů - Dortmund - Slavia 2:1

    ColinSKS     před měsícem 11.12.2019 17:59 |  
    4 12

    kolářovi jsem dal 7, prostě míč na přední tyč je golmanova věc. ale zas chytil 3 goly. Lacovi jsem dal 6, protože byl vhozen do rozbouřené řeky bez jakékoli zkušenosti a ševčíkovi 8, protože to byl s nicem náš nejlepší hráč. jinak souhlas, kudale mne ale na*** tou loženkou. ale hrál na 7, to jo.

  2. Re: Hodnocení slávistů - Dortmund - Slavia 2:1

    kupik     před měsícem 11.12.2019 18:05 |  
    7 0

    Děkuji hráčům a realizačnímu týmu za báječnou podívanou v průběhu celé sezony.Těm zdravým do nové sezony hodně píle a zaujetí,těm marodným brzké uzdravení a rychlý návrat,no a těm vyvoleným šťastně zvolený nový klub a šíření slávistického umu po Evropě.

    • Re: Hodnocení slávistů - Dortmund - Slavia 2:1

      Dr. Fe1     před měsícem 12.12.2019 14:31 |  
      0 3

      Taky se připojuji. Jen doplním, že je potřeba ještě porazit Budějovice. Chápu ale, že jste měl na mysli hlavně evropské učinkování.

  3. Re: Hodnocení slávistů - Dortmund - Slavia 2:1

    buran     před měsícem 11.12.2019 18:05 |  
    5 13

    Souhlas až na Jusúfa, jestli Cuf, Bóřa a Laco za 5,tak Jusúf za 4-, motal se někde uprostřed , dozadu skoro nic a dopředu žádný extra tah,ten rozdíl proti "stařečkovi" Milanovi , který kmital jak ve svých nejlepších sezónách!!

    • Re: Hodnocení slávistů - Dortmund - Slavia 2:1

      dubas     před měsícem 11.12.2019 18:39 |  
      6 0

      Tak ona ta 5 pro Laca, Bóřu a Cufa je, nenapadá mě jak to říct diplomaticky, navíc po takovém zápase.

  4. Re: Hodnocení slávistů - Dortmund - Slavia 2:1

    ColinSKS     před měsícem 11.12.2019 18:08 |  
    8 4

    poslední koment co mám, že to byl nejlepší zážitek na živo za dobu co slavii fandím a že je to sakra dlouho. takový výjezd 6 tisíc fanoušků v úterý, výkop v 21:00. výsledek není podstatný, i když by plichtička potěšila a bylo by to dokonalý. teď je na vedení co dál. musí se rozhodnout, co se strategií klubu a vůbec jim to nezávidím. vychovávat a prodávat a nebo vybudovat tým řekněme na úrovni bundesligového týmu kvality kolem 4-5 příčky (souhlasím s Nezmarem že na víc to prostě nepůjde, to bychom museli tu bundesligu hrát)

    • Re: Hodnocení slávistů - Dortmund - Slavia 2:1

      mig52     před měsícem 11.12.2019 18:38 |  
      1 4

      Coline, to jim musíš závidět!!! Ty jsi zapomněl na doby hrůzy a beznaděje?

      • Re: Hodnocení slávistů - Dortmund - Slavia 2:1

        ColinSKS     před měsícem 11.12.2019 18:38 |  
        1 5

        ??

        • Re: Hodnocení slávistů - Dortmund - Slavia 2:1

          mig52     před měsícem 11.12.2019 18:48 |  
          2 0

          No, asi jsme si nerozuměli. Před časem jsme ryli držkou v zemi a neřešili jsme co a jak dál. Teď ty "starosti" máme a já je beru jako příjemné, byť způsobí v některých případech slzu v oku. Ale máme-li se posunout dál, jiné cesty není.

          • Re: Hodnocení slávistů - Dortmund - Slavia 2:1

            ColinSKS     před měsícem 12.12.2019 09:45 |  
            1 3

            ale já jsem tam samozřejmně byl mezi těmi 6k fans , asi ti stále nerozumím

    • Re: Hodnocení slávistů - Dortmund - Slavia 2:1

      houston (přítel SN)     před měsícem 11.12.2019 18:45 |  
      1 2

      Už jsem to tu psal, že potenciál kádru složeného z našinců a páru cizinců v ceně do 100M, opravdu asi dosáhl výkonostního stropu. Opravdu takovému mužstvu chybí pravidelné zápasy proti silným soupeřům. Ale i tak bychom měli využít naší známosti z probíhající ChL a oslovit takové kluby s nabídkou odehrát alespoň přáteláky. To by mohlo vyjít. Jinak věřím, že vedení v zimě z příchodů a odchodů ve zdraví „vybruslí“ a budeme ve zdraví na jaře pokračovat. Horším se mi zdá být nejistota o přístupu našich majitelů k finanční situaci klubu. Snad to dopadne dobře...

      • Re: Hodnocení slávistů - Dortmund - Slavia 2:1

        Cross     před měsícem 11.12.2019 21:06 |  
        1 4

        Podle mého to náš strop není. Porto dokázalo vyhrát I Ligu mistrů!!! Portugalska liga ma dva - tři vyborné týmy, pár průměrných a 6-7 vyloženě spatnych. Vadilo to?
        Krom toho: Ted na podzim do LM jsme zretelně potřebovali tahového a brejkového útočníka. Ale vždyť ho vlastně v Jablonci máme!!! Také Stanciu může být jeste lepší a produktivnější, kdyz z jeho skvělých pasů někdo něco promění. Pro nas komparativní týmy jsou Salzburg, Ajax, Benfica, Porto, Sporting, Olympiakos, ale i Doněck nebo Leicester!!!. Vsechny majî skvělé útočníky. Jestli jsme tedy u stropu, tak s týmem bez strikera.
        A nezlobte uz me s temi vlastníky. V čem na ně není spolehnutí? Jaká nejistota? Věřím/vím, ze s námi mají větší plány. Vetsi stadion. Nové skvělé mládežnické centrum. První Číňan v Lize mistrů!!! Nový Son? A navíc, letos si na sebe Slavia (nikoli ale na investice do infrastruktury) uz vydělá sama!
        Těch příštích deset dvacet let bude pro Slávii jiskřivých jako diamant !!!
        Ani Hřib to podělat nedokáže.

        • Re: Hodnocení slávistů - Dortmund - Slavia 2:1

          slavanda     před měsícem 11.12.2019 21:47 |  
          3 1

          Porto... to byla jiná doba. Světelný roky, to i buzny hráli LM a poráželi Mourinha.

          • Re: Hodnocení slávistů - Dortmund - Slavia 2:1

            Cross     před měsícem 12.12.2019 01:07 |  
            0 9

            Cože? Jiná doba? Vyhrát Pohár mistrů nebo Ligu mistrů byl vždycky obrovský problém, velký úkol a famózní úspěch. Takovou kokotinu jako Ty může napsat jenom člověk pod “25”, nebo spíš pod dvacet, který si myslí, ze dějiny a velké veci nastaly až v jeho pubertě, kdy je byl schopen už vnímat. Starou belu!!! Vždycky to byla obrovská dřina a velké umění. Vítězství v Lize mistrů mělo v roce 2004 stejnou prestiž, stejnou váhu a stejnou cenu jako teď a jakou bude mít treba v roce 2040. Nejspîš by treba Ajax Amsterdam z roku 1973 nestačil na dnešní absolutní špičku, ale tolik talentu, co tam bylo, si ani nedokážeš predstavit. Zpochybňovat minulé mistry může jenom nedospělý člověk. Je to stejné jako ohrnovat nos nad Jessie Owensem, ze stovku vyhrál jen za 10,2 nebo plácat, že Pelé by dneska nebyl tak dobrý jako je Neymar. Opakuju, starou belu!!! Každá doba ma svoji konkurenci, své hvězdy a mistry a ti vítězili stejně těžko jako teď. Je snad finále MS pro Československo v roce 1962 těžší a cennější, nez v roce 1934 ???
            A pro mě z českého fotbalu - byť jsme za 120 let v různých klubech měli pár opravdu geniálních hráčů - stejně je nejvíc Pepi Bican. Ikdyz ty budes asi v logice Tvých nedospelých kydů tvrdit, ze dneska, dneska...dneska (!) by si moc nekopl. Starou belu!!! Byl by v dnešním kontextu... zase nejlepší.

            • Re: Hodnocení slávistů - Dortmund - Slavia 2:1

              slavanda     před měsícem 12.12.2019 18:15 |  
              4 0

              Škoda, že jsem se na tvojí reakci podíval. Napsal jsem něco ostřejšího ve tvém duchu, ale pak mi došlo, že mi vůbec nestojíš za to, tak jsem to zase smazal.

              • Re: Hodnocení slávistů - Dortmund - Slavia 2:1

                Cross     před měsícem 12.12.2019 18:47 |  
                0 3

                Když nemáš co říct, tak mlč. Dobrá volba.
                A když máš co říct, tak piš. Rád si to přečtu já i ostatní.

                • Re: Hodnocení slávistů - Dortmund - Slavia 2:1

                  slavanda     před měsícem 12.12.2019 19:31 |  
                  2 0

                  Takže? Jiná doba? Rozhodně! Vyhrát Pohár mistrů nebo Ligu mistrů byl dřív dokonce větší problém než dnes. Byl to velký úkol a famózní úspěch, protože to bylo víc o sportu, bylo víc kandidátů a nakonec i množina vítězů byla pestřejší. Zatímco dnes se bude točit pár týmů které na vítězství dosáhnou. Že může stejně jako před léty vyhrát Porto, opanovat několik ročníků CL Ajax jako v devadesátkách, vyhrávat to týmy jako Steaua Bukurest, CZ Bělehrad... Takovou kokotinu jako Ty může napsat jenom člověk, který dřív píše než přemýšlí anebo není schopen vnímat fakta. Starou belu!!!

                  • Re: Hodnocení slávistů - Dortmund - Slavia 2:1

                    Cross     před měsícem 13.12.2019 11:41 |  
                    0 2

                    Slavando, musíš také prijmout jiný názor.
                    Zde fabulujes mé názory a pak se je snazis zesměšnit. Dyť je to jenom debata. Stojí ti to za to?

                    Týmy typu Porto, Ajax, tedy nikoli z největších lig, mohou i ted LM vyhrát. Stane se to jednou za čas, ale stane. A o tom byla diskuse.

                    Jinak přeji vše dobré.

                    • Re: Hodnocení slávistů - Dortmund - Slavia 2:1

                      slavanda     před měsícem 13.12.2019 13:24 |  
                      1 0

                      OK, vše dobré. Jen mne nadzvihl Tvůj zbytečně konfrontační tón.

                    • Re: Hodnocení slávistů - Dortmund - Slavia 2:1

                      wimpy     před měsícem 13.12.2019 13:32 |  
                      1 1

                      Já bych jen nesměle dodal, k tomu vývoji fotbalu, rozevírají se nůžky mezi řekněme TOP 15 a zbytkem, zejména tedy finanční, ale s nimi samozřejmě i ta kvalita. Kluby mimo těch cca 15 nejlepších budou mít stále těžší uspět v LM a ekvivalent úspěchu Porta v roce 2004 bude čím dál větší vzácnost, ne-li úplně mimo realitu.

  5. Re: Hodnocení slávistů - Dortmund - Slavia 2:1

    nobiczek (přítel SN)     před měsícem 11.12.2019 18:24 |  
    5 1

    Jedna věc, nechyboval před prvním gólem spíše Suk než Béřa? Rotace v obraně, vystupování a zatahování hráčů je vcelku normální záležitost, Béřa se dle mého správně vytáhl se svým hráčem, Suk zatáhl se svým a byl tedy až za Béřou a v podstatě v pozici levého stopera. Pak se ale z mého pohledu zbytečně a unáhleně vytáhl výše (proti hráči, ke kterému se již stahovali dva další slávisté), aniž by se ujistil, že se Béřa vrátil nebo že za něj přebírá hráče Dortmundu někdo jiný. Z mého pohledu chyba komunikace, ale pokud bych hledal viníka v konkrétním hráči, pak spíše Suk. Co myslíte vy?

    • Re: Hodnocení slávistů - Dortmund - Slavia 2:1

      mig52     před měsícem 11.12.2019 18:44 |  
      1 0

      No, Béřa je skvělý, ale obecně, často je vepředu , i když není zajištěn a pokud zůstane vzadu, tak se hodně cpe na stopera a křídlo si v pohodě centruje či se rve do vápna. Ale to jsou méně časté situace a těmi ofenzivními to vynahradí. jen mám vždycky obavu, abychom neinkasovali v době nejméně vhodné -:)))

    • Re: Hodnocení slávistů - Dortmund - Slavia 2:1

      looko     před měsícem 11.12.2019 18:49 |  
      5 1

      Jednoznačně souhlasím s tímto. Včera na stadionu jsem viděl jen tu chybu, ale nevšiml jsem si postavení. Dnes jednoznačně Souček opustil daný prostor. Jiná věc je, kdo tam měl být. Ale v dané situaci jednoznačně chyba Tomáše. Béřa s tím již nemohl nic dělat.

  6. Re: Hodnocení slávistů - Dortmund - Slavia 2:1

    gazza     před měsícem 11.12.2019 18:48 |  
    6 9

    Nechapu jak muze met Jusuf stejnou znamku jako Takacs,Coufa, nebo Boril .Mel met tak max. za 4

  7. Re: Hodnocení slávistů - Dortmund - Slavia 2:1

    Virgil1956     před měsícem 11.12.2019 18:48 |  
    27 0

    Možná by se u Olayinky měl do známky promítnout fakt, že tentokrát nehrál křídlo, ale halfbeka, a prakticky vymazal toho sprintera, který nám dal v Praze dva fíky. Hodně bránil a bránil skvěle.

    • Re: Hodnocení slávistů - Dortmund - Slavia 2:1

      Radek097 (přítel SN)     před měsícem 11.12.2019 18:58 |  
      13 1

      Naprostý souhlas, měl jiné úkoly než jsme bylo zvyklé. Za mě jeden z nejlepších hráčů na hřišti.

      • Re: Hodnocení slávistů - Dortmund - Slavia 2:1

        Radek097 (přítel SN)     před měsícem 11.12.2019 19:59 |  
        0 1

        *než jsme byli zvyklí

  8. Re: Hodnocení slávistů - Dortmund - Slavia 2:1

    pipe1980     před měsícem 11.12.2019 18:51 |  
    17 1

    nejdřív jsem chtěl zdlouhavě rozebírat, proč je nesmysl známka 5 pro Béřu, protože v tý situaci kterou mu tam Alanor vytýká, vůbec neselhal Bořil, ale selhal celej systém jak tu situaci řešit, druhej útočník se tam uvolnil ještě mnohem jednodušeji než ten kterýho vytýkáš béřovi. Ale když vidím, že Bořil a Yusuf mají stejnou známku, tak to nemá cenu řešit, protože je to celý prostě k smíchu.

      • Re: Hodnocení slávistů - Dortmund - Slavia 2:1

        karpet     před měsícem 12.12.2019 11:58 |  
        0 0

        To je celkem zajímavé na rozbor, dost toho napovídá ten čas 9:29 - Stanciu vybíhá proti hráči s balonem (za mě správně), tudíž musí převzít jeho hráče někdo jiný. Otázka je kdo to správně měl být a jak se mělo změnit obsazení. V čase 29 zjevně oba naši stopeři + Ševčík hlídají jednoho hráče, což se mi zdá, jako hodně velký luxus a prapůvodce té chyby. Alespoň z mých zkušeností bývá jen jeden stoper volný, nikoliv oba, tudíž Šéva měl nechat toho hráče jednomu ze stoperů a dřív vystoupit proti hráči, kterého uvolnil Stanciu, tím by Suk mohl (a měl) zůstat u hráče, který nám nakonec utekl. V čase 9:31 je tu už vlastně průser, jelikož jak Šéva, tak Suk jdou po stejném hráči a navíc pozdě. Spasit to mohla už jen včasná reakce Kúdely, ale vzhledem k tomu, že se to odehrálo ve 3 vteřinách, tak by to asi stejně nedopadlo a nebyl by tam včas. Takže já bych to nazval kumulací chyb, než selháním jednoho hráče, počínaje stopery, kteří si to zjevně dobře nezorganizovali a nechali Ševčíka přiběhnout až k nim, Ševčíka, který zareagoval pozdě na situaci a Suka, který spíš měl zůstat se svým hráčem a jeho opuštění pozice bylo neviditelnější. Nutno podotknout, že BVB to zahrála parádně rychle a my se prostě nestihli přeskupit. Za mě to nebyla chyba Bořila, ten měl celou dobu pokryto v čase 31 už ví, že je průser a snaží se jen hasit návratem, proto se dostal do záběru :) Ale zajímal by mě případný alternativní výklad.

        • Re: Hodnocení slávistů - Dortmund - Slavia 2:1

          Radek097 (přítel SN)     před měsícem 12.12.2019 16:36 |  
          0 0

          Balón šel Brandtovi, kterého hlídal Masopust, ale v klíčový okamžik byl dva kroky za ním. Ševčík nejspíše měl být výše postavený, ale to by se chtělo podívat na podobné situace, kde se Ševčík nacházel a zda neměl osobku na Sancha. Třeba byl správně takticky postaven. I přesto Souček nemůže takto netakticky vystoupit a nechat naprosto volného Reuse.

    • Re: Hodnocení slávistů - Dortmund - Slavia 2:1

      Virgil1956     před měsícem 11.12.2019 19:42 |  
      1 0

      Zajímavé. Takács má v obou hodnoceních výrazně lepší známku než Kúdela :) V tom prvním je ovšem známka pro gólmana Dortmundu směšná, i v tom druhém nízká, to mělo být skoro 10,00 :)

  9. Re: Hodnocení slávistů - Dortmund - Slavia 2:1

    Max1     před měsícem 11.12.2019 19:02 |  
    12 0

    Vezmu to celkově. Chci říct, že jsem na naše klulky hrdej jak odehráli LM a neudělali ze sebe otloukánky, žádný zápas nebyl debakl, všechny zápasy vyrovnané, s pěkným fotbalem. Velmi nesouhlasím s názory, že tohle nebude nikdo pamatovat. Nikdo si nebude pamatovat, že Červená hvězda porazila jen Olympiakos (hrajou ještě dnes 6. zápas v Řecku), ale jinak skóre 0:18 a pravděpodobně projdou do EL. Co se bude pamatovat bude, že jsme přehráli Inter v Miláně, odvezli si bod z Barcelony, kdy to nebylo o tom, že by jsme zaparkovali autobus, doma si to na férovku rozdali se všema a byli jsme velmi velmi blízko úspěchu v Dortmundu, kdy nebýt toho švýcarského magora v brance mohli jsme tam i vyhrát, reálně jsme mohli mít o 6 bodů víc. Zájem známých a respektovaných evropských novinářských jmen (Mádla a šašky z isportu tam fakt nepočítám) tomu hodně pomohl a udělali nám velmi slušné PR. Ikdyž budeme příští rok hrát LM (věřím, že ano) ze 4. koše, stačí jedno...trocha štěstí pří losu, letos jsme dostali vždy jeden ze 2-3 nejlepších týmů španělska, itále a německa. Posměšky sparťanů mě fakt baví, záplatují ekonomiku fitkivním "prodejem" pozemků, do Evropy se nepodívali 3 roky (kvalifikace nepočítám), ale budou se nám smát. Včerejší výkon pak pro mě byl ten nejlepší z těch 6 zápasů, donutit Dortmund doma zdržovat se nevidí často. Takže kluci díky, LM jsem si užil, dokázali jste udělat hodně dobré jméno Slavii a těšme se na příští rok....LM, 3 flek, jaro v EL a tam při trošince štěstí min. finále :-)

  10. Striker

    Cross     před měsícem 11.12.2019 19:57 |  
    4 5

    Zápas vynikající, výsledek smutný. Kdy, kdyz ne vcera? Ano, prohráli jsme vinou střelecké impotence. Dortmund byl k poražení. Naše oficialní filozofie je, že góly mají dávat všichni. A všichni mají bránit. S tím souhlasím. Koneckonců ani dortmundský Hakimi není striker. Ale pak tam jde zase Hilal, který nedá gól ani Příbrami. A je to flink. Z naší fotbalové filozofie nic noveho nepochopil a ze sveho naturelu nic starého nezapomněl.

  11. Re: Hodnocení slávistů - Dortmund - Slavia 2:1

    SvatyBojovnik (přítel SN)     před měsícem 11.12.2019 20:02 |  
    11 0

    Za me Ondra Kudela jasna 8!!! Neni o cem se bavit pokud by dal hlavu tak desitka!!!!

  12. Re: Hodnocení slávistů - Dortmund - Slavia 2:1

    roygrey     před měsícem 11.12.2019 20:14 |  
    4 0

    Jen krátce...super zápas i když opět bez bodu. Fakt jsem si to užil. Děkuju.
    Pohárový podzim...jeden zápas lepší než druhý. Herně je to pro mě proti takovým gigantům velké překvapení. I když jsem hned po losu tušil, že tenhle tým má na to favority potrápit, takový válec jsem nečekal.
    ☺Trošku mrzí, že mohlo být více bodů a minimálně EL byla reálná a zasloužená. Ale děkuju.

  13. Re: Hodnocení slávistů - Dortmund - Slavia 2:1

    vlk30 (přítel SN)     před měsícem 11.12.2019 20:46 |  
    4 0

    Cuf a Bořa nakonec i Takács lepší známky ode mě tak že asi tak.

  14. Re: Hodnocení slávistů - Dortmund - Slavia 2:1

    amon     před měsícem 11.12.2019 21:12 |  
    3 0

    S hodnocením souhlas. Ta 2. půle nám nějaký gol měla přinést, ale co už naděláme. Když Jusuf vystřihnul ty nůžky, bylo vidět, jak mu Ševa začal nadávat, což jsem u něj viděl za ceolu dobu poprvé, co je u nás. Jinak nevím, kde vzal JT, že nás tam bylo 6tis. Beznadějně vyprodaný náš kotel + celá tribuna sever, kde jsem byl, byla z drtivé většiny také červenobílá. Skvělý zážitek. Signal Iduna Park je v Evropě asi to nej a jsem přešťastný, že jsem tam mohl být zrovna na mé milované Slávii, kdy jsme vosy ve 2. půli mačkali jak citron. Kam se hrabe Camp No, San Siro atd..

  15. Pocet bodu- postup

    Mike     před měsícem 11.12.2019 21:51 |  
    0 0

    Tak jsem se podival na ostatni tabulky a Ajax nepostoupil do osmifinále Ligy mistru se ziskem 10 bodu. To bude asi rekord, nicmene jsem to nehledal. I kdyz maximum bodu, s kterymi se postoupit nemusi, je 12, a minimum, se kterymi se postoupit da, jsou 4. Snad jsem to dobre spocital, abych nebyl za idiota.

    • Re: Pocet bodu- postup

      bongor     před měsícem 11.12.2019 22:30 |  
      3 0

      Jestli udržíme kostru mužstva a zejména Jindru.měl by být letošek druhým schodem na naší cestě do evropské špičky.Ale trochu mě leká skepse Nezmiče.Tak uvidíme.

      • Re: Pocet bodu- postup

        ColinSKS     před měsícem 12.12.2019 06:27 |  
        0 4

        taky když jsem si to přečetl, tak mne to více než zarazilo

  16. Re: Hodnocení slávistů - Dortmund - Slavia 2:1

    DKNL     před měsícem 11.12.2019 23:09 |  
    2 0

    Já jen, kdo mohl a nejel, tak udělal ohromnou chybu!!! Byl jsem v Iduna aréně podruhé, ale teď, že tu hrála naše Slavia Praha a to ohromně, neskutečný zážitek.

    • Re: Hodnocení slávistů - Dortmund - Slavia 2:1

      wimpy     před měsícem 11.12.2019 23:21 |  
      0 0

      Když jsi tam byl poprvé, bala ta jejich tribuna "Žlutá zeď" k stání? Jestli jo, je to podstatnej rozdíl?

      • Re: Hodnocení slávistů - Dortmund - Slavia 2:1

        DKNL     před měsícem 11.12.2019 23:44 |  
        1 0

        Byl jsem tam v roce 2012, Dortmund: Monchengladbach 2: 0 a tím pádem Dortmund mistr. Město slavilo ještě v noci.Ale k Sud Tribune. Ano, bez sedaček, byl jsem tam, stál jsem tam. Být přímo v centru, úžasný. A jakej rozdíl myslíš? Jsem asi natvrdlej.

        • Re: Hodnocení slávistů - Dortmund - Slavia 2:1

          wimpy     před měsícem 11.12.2019 23:49 |  
          2 0

          O tom jejich fandění jdou přímo mysteriózní fámy a včera z našeho sektoru to bylo celkem zklamání. Tak mě zajímá, zda je to dáno tou sníženou kapacitou...

          • Re: Hodnocení slávistů - Dortmund - Slavia 2:1

            DKNL     před měsícem 12.12.2019 00:02 |  
            3 0

            Při Bundeslize je na stadionu o 20000 lidí víc.Takže to je celý Eden. Troufám si ale říct, že být tam v tolika počtu slávisté -TS -, tak to by určitě rozdíl byl. Samozřejmě, celá atmosféra toho stadionu je skvělá,začíná to mraky lidma před stadionem, ty štrůdly, davy jdoucí ze všech stran k němu,pak fanshop, taky neskutečný a když začne ta Sud tribune fandit, tak to je rachot. Ale jak povidáš, na to množství to zas tak mysteriozní není.

            • Re: Hodnocení slávistů - Dortmund - Slavia 2:1

              wimpy     před měsícem 12.12.2019 00:13 |  
              2 0

              Byl jsem v očekávání a musel jsem konstatovat, že už jsem zažil větší rachot na Bazalech. Kromě tedy té chvíle, když ohlásili stav v Miláně a zařval celej stadion...

              • Re: Hodnocení slávistů - Dortmund - Slavia 2:1

                Grobar     před měsícem 12.12.2019 08:12 |  
                3 1

                Byla tu slušná mediální masáž o nejlepší atmosféře na světě, mám na to podobný názor, Němci jsou pořád jenom fanoušci, v Istanbulu, Bělehradě a spol. Jsou jiní fanatici.

                • Re: Hodnocení slávistů - Dortmund - Slavia 2:1

                  Max1     před měsícem 12.12.2019 09:23 |  
                  0 0

                  tak zase objektivně.....pro ně jsme pořád jen "nějaký tým z Prahy".....když k nám přijede klub z Maďarska, Estonska atd., taky bude atmosféra zostávat oproti derby, plzni, nebo silným týmům ze špičky evropy.

                  • Re: Hodnocení slávistů - Dortmund - Slavia 2:1

                    wimpy     před měsícem 12.12.2019 10:36 |  
                    0 0

                    To bývalo většinou proto, že TS na takové zápasy nebyla zdaleka plná, ale oni vyprodáno měli.

                    • Re: Hodnocení slávistů - Dortmund - Slavia 2:1

                      Max1     před měsícem 12.12.2019 10:45 |  
                      0 0

                      no úplně nesouhlasím, i s plnou TS je support někdy slabší, když je "noname" soupeř.

                      • Re: Hodnocení slávistů - Dortmund - Slavia 2:1

                        wimpy     před měsícem 12.12.2019 10:48 |  
                        0 0

                        Když je noname soupeř, není nikdy plná (přeplněná) TS. Ale tohle chápu. Jen mě zajímalo, jak moc je to jiné, když tam je ta tribuna na stání.

            • Re: Hodnocení slávistů - Dortmund - Slavia 2:1

              mabr     před měsícem 12.12.2019 08:36 |  
              2 0

              Já byl v roce 2011 na BVB - Schalke a to byl tedy jiný rachot. Celé město tím žilo, všude jsme coby čeští fanoušci BVB byli vítáni, hrozně super. V úterý mě fanoušci BVB zklamali. A nejvíc ty pitomý fronty u vstupu, ale tak za ty nemůžou fanoušci.

              • Re: Hodnocení slávistů - Dortmund - Slavia 2:1

                Max1     před měsícem 12.12.2019 09:20 |  
                0 0

                ten vstup byl organizačně hodně špatně, ale když jsem se tam konečně dostal a koukl na to zhora, bylo vidět, že z tý strany, kde byly 3 brány bylo stejně lidí, jako z čela, kde jich bylo 6. Takže i tak trochu naše blbost, ale to nic nemění na tom, že mohli něco říct a a dost to přeháněli. Na druhou stranu údajně to dost podobný bylo i do ostatních sektorů, kamarád byl mimo kotel a říka, že jim to taky trvalo.

  17. Re: Hodnocení slávistů - Dortmund - Slavia 2:1

    o-cab     před měsícem 12.12.2019 01:22 |  
    14 6

    tohle hodnocení se podle mě moc nepovedlo a důvody se řeší v diskuzi - hlavně tedy Součkův nikoli Bořilův gól a Olayinkovo famózní vymazání Hakimiho. já bych k tomu přidal že za druhý gól podle mě mohl daleko více Takacs než Ševčík. prvně jmenovaný odehrál skvělý druhý poločas ale jsem stále trochu rozpačitý z jeho fyziologie v kontrastu s evropským rychlostním fotbalem. u Ševčíka ve Slavii marně hledám v paměti hráče s lepším vedením balónu.

    vím že to je nepopulární názor ale Stanciu nevyletěl zničehonic - vyletěl proto, že vedle něj nehraje Hušbauer, který devalvuje jeho výkony a tím pádem potenciál celého týmu. Ševčík ho doplňuje nejenom stylem ale hlavně neskutečným pohybem a tato dvojice v zádech se Součkem je střed hřiště evropského formátu, na který Hušbauer prostě nemá.

    Hilál má určitě talent a kdo ho kdy sledoval při rozcvičování tak asi nechápal co umí s balónem. tím ale jeho fotbalovost končí a jediný důvod, proč nepůjde pryč jsou arabské peníze. jeho vnímání hry a prostoru v mezihře je naprosto žalostný - jeho pasivita při přechodu zálohy kdy jenom s obráncem v zádech čuměl co se bude dít místo toho aby hru tvořil ničila jakékoli naše šance na průnik do okolí vápna. nevěřím že má hlad nebo morálku být přínosem, kultura bohatých lidí z bohatých států GCC je podle mě zcela nekompatibilní s tím, co je potřeba k tomu u nás uspět.

    • Re: Hodnocení slávistů - Dortmund - Slavia 2:1

      cunak     před měsícem 12.12.2019 08:51 |  
      4 12

      Jako tým jsme nejlepší výkon předvedli v zápase v Miláně - to hrál Pepa a Nico vedle sebe.

      • Re: Hodnocení slávistů - Dortmund - Slavia 2:1

        rak (přítel SN)     před měsícem 12.12.2019 09:41 |  
        10 2

        S tím bych úplně nesouhlasil. Inter byl v úplně jiném stavu než v Praze. Navíc nás podcenil. Přikláním se k tomu, že Pepa moc na ten mezinárodní fotbal nemá. Možná v některým momentech hrát může. Nepamatuji se na nějaký jeho vydařený výkon v pohárových zápasech či v reprezentaci. V lize určitě ano. Ševčík je skvělý a Stanciu také. Bojím se, abychom o ně brzy nepřišli. Takácse určitě ponechat. Jinak bych na jaře nechal všechny na hostování (pokud nedojde k velkým odchodům), jen si je případně pojistil (Musa).

    • Re: Hodnocení slávistů - Dortmund - Slavia 2:1

      martyni (přítel SN)     před měsícem 12.12.2019 14:18 |  
      4 4

      Stanciu je dobrej hrac, takze není prekvapeni, ze po drobny krizi zas predvadi dobry vykony. Sevcik ma uzasnou formu a je jasny, ze se s nim každýmu hraje dobře a Nico si s nim rozumi. Ale ze by to mělo souvislost s tim, ze nehral Husby, to mi prijde jako spekulace, která není nicim podlozena..

    • Re: Hodnocení slávistů - Dortmund - Slavia 2:1

      Boss82     před měsícem 13.12.2019 00:30 |  
      3 9

      Nejlepší pasáže v letošní LM jsme odehráli, když byl J. Hušbauer na hřišti. Ať už to byl fantastický zápas v Miláně, závěry obou zápasů s Barcelonou nebo první půle doma s Interem (hra a výkon šly výrazně dolů až ve druhé půli po odchodech Stancia a právě Hušbauera). Tím, netvrdím, že měl hrát všechno v základu, protože takový Ševčík byl fantastický a Stanciu především teď v Dortmundu rovněž, ale napsat, že Hušbauer na mezinárodní fotbal nemá je kec a ignorace faktů.

      A ještě větší kec je, že jakýkoliv hráč devalvuje výkony jiného hráče. Jestli má podle tebe Hušbauerova přítomnost na hřišti nějaký vliv na to, že Stanciuovi zatím létají střely mimo bránu, že se mu poměrně dlouho příliš nedařily finální přihrávky, nebo že občas ztratí balón v nebezpečném prostoru, tak by bylo lepší, kdyby ses už raději ke hře Slavie a výkonům jednotlivců vůbec nevyjadřoval, protože o fotbale zjevně příliš nevíš.

      Ona i ta totální dominance v lize, kde hrají Hušbauer a Stanciu většinou spolu, dost výrazně nabourává tu tvou teorii.

      • Re: Hodnocení slávistů - Dortmund - Slavia 2:1

        o-cab     před měsícem 13.12.2019 01:27 |  
        5 6

        Bossi, ty jsi úplně zaslepený a bereš to osobně, to je tvůj problém.

        V Miláně nás podcenili a byli úplně mimo. v závěrech zápasů proti tak fyzickému týmu jako my kdy se snažíme freneticky zkorigovat vysledek by vypadal dobře leckdo. a proti Interu doma jsme neodehráli dobrý ani první poločas - Inter si nás takticky vodil jak žáčky a hrál od začátku do konce přesně to co potřeboval. byl to jediný zápas který jsme si jednoznačně zasloužili prohrát. záloha se v tomto zápase rozpadla právě po odchodu Stancia, který musel hrát kvůli Hušbauerovi 6ku.

        tvoje teorie, že hráč nemá vliv na výkony hráčů vedle sebe, kor těch, kterým bere prostor a herní fázi, je už úplně mimo.

        poslední bod je, že já nemluvím o lize, já mluvím o Evropě. btw Hušbauer je špatný i v reprezentaci.

        • Re: Hodnocení slávistů - Dortmund - Slavia 2:1

          JS (přítel SN)     před měsícem 13.12.2019 09:53 |  
          3 6

          Hušbauer si za svou epizodu v Lize mistrů připsal jen jednu střelu na branku, zato 5 mimo. Měl docela dobrou úspěšnost přihrávek, ale ve stručných oficiálních statistikách se nedozvíš, kolik jich bylo do nebezpečného prostoru a kolik někam dozadu. I za 208 minut na hřišti naběhal podprůměrný počet km. Dá se to všechno vyčíst na UEFA.com.

          Co je však nejdůležitější je fakt, že nezpochybnitelný herní přínos měl pouze v prvním zápasu s Interem. Zde nás soupeř kurevsky podcenil a hrál příšerně. O dva měsíce později už to bylo něco úplně jiného, což také Pepovi absolutně nesedlo. A byla chyba Trpiše, že to neočekával a našeho chodce postavil do základu.

          Celkově ale Hušbauer v evropě spíše nehraje, než hraje, a já velmi doufám, že tento trend bude stále narůstat a to i směrem do ligy. Hušbauer je jeden z posledních pohrobků dnes již (ve vztahu k našemu hernímu systému) archaického stylu hry Šilhavého. Moderní fotbal se zkrátka vyvíjí jinam. Což si nemůžeme otestovat ve Fortuna Lize, ale v soutěžích UEFA ano.

          • Re: Hodnocení slávistů - Dortmund - Slavia 2:1

            Boss82     před měsícem 15.12.2019 00:44 |  
            3 1

            Doufej si v co chceš. Ty už jsi ze Slavie vyhazoval tolik hráčů (protože v tvých očích to byla kopyta, která nemají na Slavii a už vůbec ne na Evropu), kteří ti pak totálně vytřeli zrak (jako jeden příklad za všechny bych uvedl Součka), že tvůj názor na posouzení kvality a přínosu hráče nemá absolutně žádnou hodnotu. Ostatně právě Hušbauerovi jsi už několikrát predikoval, že už si u nás nekopne a odejde, a on místo toho pořád hraje a Slavia jako celek hraje i s ním na hřišti stále lépe.

            Zbytek viz má odpověď o-cabovi, která platí i pro tebe.

        • Re: Hodnocení slávistů - Dortmund - Slavia 2:1

          Boss82     před měsícem 15.12.2019 00:34 |  
          2 2

          Bylo by snadné všechny tvé argumenty vyvrátit, ale proč se namáhat, stejně by sis vedl svou. Napíšu ti pouze jediné - hrozně by mě zajímalo, kde ten váš (naštěstí už poměrně malý) klub Hušbauerových hejtrů bere tu sebedůvěru, že fotbalu rozumí víc než Uhrin, Šilhavý a Trpišovský (btw. nejlepší trenér, co kdy v Čechách byl) dohromady! Už třetí trenér na něm staví a už třetí trenér s Hušbauerem na hřišti píše nejlepší kapitolu novodobé slávistické historie. To jsou prostě fakta a můžete si tu ty, JS a pár dalších vykládat co chcete, ale nic na tom nezměníte. Vážně si myslíš, že kdyby Hušbauer zabíjel potenciál celého týmu, jak jsi napsal v prvním příspěvku, že by si toho Trpišovský nevšiml a pořád ho slepě stavěl? Nebuď blázen prosím tě...

          • Re: Hodnocení slávistů - Dortmund - Slavia 2:1

            o-cab     před měsícem 15.12.2019 12:18 |  
            1 2

            ale já jsem první kdo říká že Hušbauer je jedním z nejdůležitějších a nejlepších hráčů klubu posledních dvaceti let. já pouze říkám že v tuhle chvíli na evropský fotbal (což ovšem neznamená jenom evropské poháry ale celkový styl a úroveň) je Pepa pátý střední záložník. a tam to evidentně vidí podobně i trenér.

            • Re: Hodnocení slávistů - Dortmund - Slavia 2:1

              Boss82     před měsícem 16.12.2019 22:51 |  
              2 2

              Promiň, ale nezdá se Ti, že si tato dvě vyjádření trochu protiřečí? "Stanciu vyletěl proto, že vedle něj nehraje Hušbauer, který devalvuje jeho výkony a tím pádem potenciál celého týmu." vs. "Ale já jsem první kdo říká že Hušbauer je jedním z nejdůležitějších a nejlepších hráčů klubu posledních dvaceti let."

              Pokud jde o to, jestli Hušbauer má nebo nemá na evropský fotbal, tak k tomu bych měl pár poznámek:

              a) Už několik let se tu s různými hejtry hádám, jestli JH na evropský fotbal má. A POZOR, tím evropským fotbalem hejtři nemyslí absolutní špičku v podobě Barcelony, Interu nebo Dortmundu, tím vždycky mysleli úroveň typu Evropská liga. O tom, že minimálně na základní skupinu Evropské ligy JH v pohodě má, snad přesvědčil dostatečně loni, kdy jsme postoupili z nelehké skupiny společně se Zenitem Petrohrad, ve které odehrál JH všechno, včetně klíčového vítězného utkání proti Zenitu.

              No a nyní tu máme zápasy v LM proti absolutní evropské špičce a hle!!! Ono se k překvapení těch samých hejtrů ukazuje, že zase neměli pravdu, protože JH může být v určitých pasážích prospěšný i proti gigantům ve skupině smrti LM. A když v některém zápase nenastoupí nebo střídá, případně udělá nějakou viditelnou chybu (jako doma s Chelsea) tak hned křičí - vidíte, my jsme to říkali, že Hušbauer nemá na Evropu! Přitom zapomínají, že tady už se dávno nebavíme o jen tak ledajaké Evropě, tady už se měříme s absolutní světovou špičkou! A ruku na srdce - kolik našich hráčů na tuhle špičku opravdu má??? Souček, Kolář....a kdo dál? Nikdo! Tak nevím, proč se kope většinou zase jenom do Hušbauera.

              b) Těmi pasážemi v letošní LM, kdy JH ukázal, že i na tu nejužší špičku v některých fázích má, myslím zápas na Interu (a ne neberu argument, že Inter byl mizerný, protože Inter už v té době vedl italskou ligu a hrál dobře, proti nám byl slabý prostě proto, že my jsme byli lepší), dále závěry obou zápasů s Barcelonou, kdy hlavně na Camp Nou odehrál 30 minut, tedy žádný štěk, a výrazně přispěl ke skvělé remíze, no a pak první půli doma s Interem - zde s Tebou výrazně nesouhlasím, že už první půle byla z naší strany špatná. Nebyla, vždyť jsme Inter téměř celý poločas výrazně přehrávali a byli jsme lepší snad ve všech myslitelných statistikách. A kdyby Frydrych v daném zápase výrazně nevyhořel, mohlo to celé dopadnout úplně jinak.

              c) Jestli je svými hejtry JH za něco kritizován, tak je to hlavně horší pohyb a slabá dynamika. Dle nich měl být příchod JiT do Slavie zároveň koncem JH v kádru Slavie. A hejtři je opět mýlili - JH hraje v domácí lize prakticky všechno v základu, a v EL a dokonce v LM má rovněž svou významnou roli v určitých typech utkání nebo určitých pasážích utkání.

              Hejtři by se měli chytit za nos - jak je možné, že pod nejnáročnějším trenérem v Evropě (z hlediska pohybu hráčů, pressingu, repressingu a běhání obecně), v kádru nejběhavějšího týmu LM (kterým se Slavia stala) může mít ten údajný chodec Hušbauer tak důležitou roli? Nebude to náhodou tím, že jednak na tom není s tím pohybem a dynamikou tak špatně, jak někteří tvrdí, a jednak tím, že má v sobě z hlediska fotbalovosti "něco navíc", co jeho spoluhráči prostě nemají?

              A závěrem ještě k tomu, že Hušbauer devalvuje výkony Stancia. Sorry, ale to je fakt kec. Jako samozřejmě, že hráči na hřišti se vzájemně ovlivňují. Ale i kdyby vedle Stancia hrál nějaký absolutní dřevák, tak to není důvod, aby Stanciuovy létaly střely mimo bránu, aby svými přihrávkami nenacházel spoluhráče, aby ztrácel balony nebo aby kopal špatně standardky. Tím netvrdím, že se toto Stanciuovi stává nějak ve velkém množství, mně se naopak jeho podzimní výkony zamlouvají, šancí vytvořil spoluhráčům dost, a je to také jejich chyba, že dlouho neměl téměř žádnou asistenci. Ale chápu, že od něj všichni čekáme ještě trochu více. Nicméně nemyslím si, že to více přijde s tím, že vedle sebe nebude mít Hušbauera. To je nesmysl, ostatně na hřišti je často vidět, jak skvěle si fotbalově rozumějí. To "více" od Stancia přijde na jaře, až za sebou bude mít druhou přípravu pod JiT, ještě více se aklimatizuje a ještě více se sehraje se zbytkem kádru.

              • Re: Hodnocení slávistů - Dortmund - Slavia 2:1

                Radek097 (přítel SN)     před měsícem 16.12.2019 23:30 |  
                3 2

                Ve skupinové fázi EL odehrál pět celých zápasů a jeden (v Kodani) proseděl celý na lavičce, to jen na úvod. Když už chceš někoho opravovat...
                Poté co se podívám na podzimní soupisku v minulém roce a tomto, tak jsme udělali progres. Sice píšeš, že Hušbauer odehrál vše v EL (tedy až na ten jeden zápas), ale bylo to i z důvodu, že nebylo kde brát. Měli jsme tady Součka s Hušbauerem, těsně před uzávěrkou soupisek přišel Traoré. A v tomto složení jsme odehráli většinu zápasů, pak tedy nešlo ani Hušbauera dát dolů, protože nebylo za koho.
                V zimě přišel Ševčík s Králem a Král poměrně brzy začal vytlačovat Hušbauera ze svého místa.
                Hušbauer umí zahrát fantasticky, ale potřebuje klid. Jestliže je pod tlakem tak jdou vidět jeho limity a na to nejspíše spousta diskutérů naráží.
                Přitom je k zamyšlení, že v minulé sezóně na asistenci (celkem 15) potřeboval necelé tři zápasy (260 minut). V letošní sezóně ještě za 1 882 minut (zahrnut i ČS Superpohár, kde odehrál 22 minut) asistenci nepřidal, což je necelých 21 zápasů, po přepočtení na 90 minut.

                • Re: Hodnocení slávistů - Dortmund - Slavia 2:1

                  Boss82     před měsícem 17.12.2019 22:57 |  
                  2 1

                  a) Tak když už chceš někoho opravavovat ty, tak si nejprve pořádně ověř fakta. Hušbauer odehrál vše, co mohl. Vynechal pouze domácí (nikoliv venkovní) zápas s Kodaní z důvodu zranění, který skončil nezáživnou remízou 0:0.

                  b) Počkej, počkej, jak jako že nebylo kde brát? Do středu zálohy tu byli Souček, Traoré, Sýkora, Stoch, Baluta a Hušbauer. To mi nepřipadá jako slabá konkurence, ve které se Hušbauer prosadil do základu v lize i v EL.

                  Král sice po svém příchodu vytlačil Hušbauera z pozice 8, ale ten zůstal v základu a jenom se přesunul na pozici 10, odkud zase vytlačil Sýkoru a Stocha.

                  c) Chceš říct, že v těch zápasech v EL nebo LM, ve kterých Hušbauer zahrál dobře, tedy nebyl pod tlakem? Bavíme se tu o soupeřích jako Zenit Petrohrad, Inter Milán nebo půl hodiny zápasu s Barcelonou. A pod tlakem je samozřejmě i v naší lize, která sice není na tak vysoké technické úrovni, ale tlak na hráče s míčem je v ní enormní, jak vyplývá z datových analýz a jak několikrát zdůrazňoval i JiT.

                  d) Ano, že nemá Hušbauer zatím žádnou asistenci je k zamyšlení, Ale k zamyšlení pro naše zakončující hráče! Protože Hušbauer je v lize nejlepší z hlediska počtu vytvořených gólových příležitostí. V závěsu za ním je Stanciu, kterému btw. začali asistence také naskakovat teprve v poslední době.

                  https://www.fortunaliga.cz/statistiky?unit=1&status=0¶meter=3&season=2020&club=0&game_limit=0&nationality=&age=0&list_number=0&order=14&order_dir=2#stats

                  • Re: Hodnocení slávistů - Dortmund - Slavia 2:1

                    Radek097 (přítel SN)     před měsícem 18.12.2019 00:13 |  
                    1 2

                    Moje chyba přehlédl jsem o řádek. Pokud byl zraněný, pak nerozumím tomu, proč celý zápas proseděl na lavici náhradníků.
                    Všichni tři (Baluta, Sýkora, Stoch) již ve Slavii z nějakého důvodu nejsou (hostování, prodej). Pro trenérský tým byli všichni tři spíše na kraj zálohy.
                    Držím se pouze Evropy a tam si Hušbauer kopl ještě v prvním zápase s Genkem a pak byl u obdrženého domácího gólu s Chelsea. Takže byl Hušbauer vytlačen Králem.
                    Jedna věc je název klubu, tedy její zvuk a druhá je na hřišti. Se Zenitem rozhodně nezklamal, ba naopak. Venkovní zápas s Interem dobrý, ale tam nám vyšlo prakticky všechno, až na to nastavení. Domácí zápas s Interem se mu ale nepovedl. S Barcelonou překvapil, dle mého to mělo i vliv díky tomu, že šel místo Stancia.
                    I přesto jsem měl nejlepší pocit z výkonu až z posledního zápasu s Dortmundem, kde shodou okolností nenastoupil, i když jsem se domníval, že to bude pro nás nejnáročnější zápas.

                    • Re: Hodnocení slávistů - Dortmund - Slavia 2:1

                      Boss82     před měsícem 19.12.2019 01:13 |  
                      1 1

                      S tímto příspěvkem už z větší části souhlasím. Přesto ještě pár poznámek.

                      a) Ano, s Kodaní byl JH opravdu zraněný, tu informaci lze dohledat i v předzápasových rozhovorech před tímto utkáním. Proč byl na lavici náhradníků nevím, možná se uvažovalo, že by v případě potřeby by na pár minut se sebezapřením naskočil...těžko říct.

                      b) Baluta, Sýkora i Stoch nejsou ve Slavii proto, že je jiní hráči včetně právě Hušbauera, vytlačili na lavici náhradníků. A Sýkora u nás odehrál pod JiT takřka všechno ve středu zálohy, Stoch polovinu zápasů odehrál na podhrotu a Baluta střídal střed zálohy a kraj zálohy. Všichni 3 rozhodně patřili ke konkurentům Hušbauera v sestavě.

                      c) Domácí zápas s Interem (minimálně první půle) se Hušbymu povedla. Stojím si za tím, že první půli jsme Inter výrazně přehrávali a hráli jsme skvěle. Pohřbili nás až individuální chyby a skvělá dvojice Lukaku - Martinez. Hušby si odehrál svoje:
                      https://www.whoscored.com/Matches/1426961/Live/Europe-UEFA-Champions-League-2019-2020-Slavia-Prague-Inter
                      https://www.sofascore.com/team/football/slavia-praha/2216

                      d) Ano, na Dortmundu to byl od nás skvělý zápas (srovnatelný s tím na Interu). Hušbauer zde svůj krátký herní úsek zvládl také dobře, ale souhlasím s tím, že toto nebyl zápas, kde by měl nastoupit od začátku. Trojice Stanciu, Ševčík a Souček byla pro toto utkání vhodnější, což ostatně všichni potvrdili svými vynikajícími výkony.

              • Re: Hodnocení slávistů - Dortmund - Slavia 2:1

                o-cab     před měsícem 17.12.2019 13:38 |  
                2 4

                neprotireci si vubec. Husbauer je minulost a castecne pritomnost, ostatni jsou castecne pritomnost a budoucnost.

                neni duvod o tomto psat dalsi stranku protoze tvuj prispevek zni jak kdyby byl psan pred rokem, evidendne nechapes jak moc se zmenila nase hra za poslednich par mesicu. Husbauer nema v zakladu v konkurenci ve forme hrajicich Stancia a Sevcika co delat. to neni "hate", to vidi kazdy vcetne trenera. vsiml sis napriklad, ze jsme posledni zapasy prestali hrat dokola na Husbauera nakopavajiciho balony od krajnich beku a jak je ta hra najednou o level vys, prave proto ze to najednou umoznuje forma Sevcika?

                Stancia vedle Husbauera nema cenu dal resit - ja se bavim o jeho zapojeni v systemu, ty o tom, ze mu letaji strely vedle, to uz je fanatismus z tvy strany.

                • Re: Hodnocení slávistů - Dortmund - Slavia 2:1

                  Boss82     před měsícem 17.12.2019 23:10 |  
                  2 3

                  Ta minulost jménem Hušbauer je v SOUČASNOSTI:

                  -> Naším třetím nejvytíženějším hráčem v lize.
                  -> Naším druhým nejlepším střelcem.
                  -> Nejlepším hráčem ligy z hlediska šancí vytvořených pro spoluhráče.
                  -> Členem základní sestavy Slavie na půdě Interu Milán - tedy v jediném zápase, kde jsme reálně sahali po třech bodech.

                  Věta o tom, že Hušbauer nemá v základu co dělat, a že to vidí každý včetně trenéra, je dost úsměvná, vzhledem k faktům, která uvádím výše.

                  Hušbauer žádné balony od krajních beků nenakopává, a pokud nakopává, je to v rámci zvolené taktiky a pokynů trenéra.

                  Já se také bavím o zapojení v systému. Vzájemné zapojení Hušbauera a Stancia v našem herním systému vedlo k naší totální dominanci v lize a nejlepším pasážím, které jsme sehráli v LM.

                  • Re: Hodnocení slávistů - Dortmund - Slavia 2:1

                    o-cab     před měsícem 21.12.2019 01:35 |  
                    1 4

                    nemá cenu se hádat, každý to vidíme jinak. já Pepu mám rád ale vsadím se s tebou že jeho minuty půjdou bez zranění Stancia/Ševčíka rapidně dolů (což už teda jdou). uvidíme zda vůbec dostane novou smlouvu kterou má jenom do léta, ani odchodu bych se nedivil.

                    • Re: Hodnocení slávistů - Dortmund - Slavia 2:1

                      Boss82     před 25 dny 02.01.2020 02:01 |  
                      2 2

                      Víš kolik takových, kteří mnohokrát a opakovaně předpovídali konec Hušbyho ve Slavii, už bylo? A všichni se mýlili. Naposledy se to tu řešilo v létě, že Hušby ze Slavie odejde, a pokud ne, tak si moc nekopne. A jaká nakonec byla realita, víme všichni. Takže být tebou, neodepisoval bych ho.

              • Re: Hodnocení slávistů - Dortmund - Slavia 2:1

                o-cab     před měsícem 17.12.2019 19:12 |  
                1 4

                btw podle instatu není Hušbauer tuto sezónu ani mezi našimi top 4 hráči co se podílů na gólech v celé predfinalni fázi týče. vyhrává Ševčík který toho ani tolik neodehral, následují Suk, Stanciu, který se teprve rozehrával, a Coufal. časy se mění Bossi a Hušbauerova role bude čím dál tím menší (pokud někdo neodejde).
                https://twitter.com/themenoffside/status/1206995618574618624?s=19

  18. Re: Hodnocení slávistů - Dortmund - Slavia 2:1

    Alanor (admin)     před měsícem 12.12.2019 09:22 |  
    7 1

    Máte pravdu, u první branky se s hráčem nestáhl Souček, nikoliv Bořil. Honzovi jsem zvedl známku o stupeň. Časově jsem moc nestíhal (jako zbytek redakce), neprostudoval jsem záznam a situaci jsem si ze zápasu pamatoval špatně. Omlouvám se za chybu.

    • Re: Hodnocení slávistů - Dortmund - Slavia 2:1

      Akuls     před měsícem 12.12.2019 11:20 |  
      1 3

      Myslím, že si zbytečně sypete popel na hlavu. Bylo by to snad na místě, kdyby se Bořil nacházel v prostoru DZ, který je obvykle v pracovní náplni Součka a oba hráči si tak na chvilku vyměnili své pozice. Tomu tak ale nebylo a tak se to tam Souček vydal hasit. Podle mne se Bořil zapomněl vpředu, tak jak je na to zvýklý, když hraje levého beka a levý stoper, hlavně svého času Deli,ho v pohodě stíhal zastoupit, ale na BVB hrál Bořil vlastně třetího stopera. Přesto měl dost času se vrátit na svůj post obránce a Souček mohl být včas tam kde obvyklé bývá a čistí prostor. Takže za mne má Bořil na obdržené brance minimálně stejnou vinu jako Souček.
      Za povšimnutí ale hlavně stálo, jak záložníci BVB dokázali rychle přesnou přihrávkou za obranu na nabíhajícího spoluhráče "rozčísnout" naši postavenou obranu. Padla tak i druhá branka BVB. Vyložené šance po brejkových situacích ale paradoxně Borussia nepromněňovala.

  19. TS a vlajky

    ColinSKS     před měsícem 12.12.2019 10:08 |  
    1 6

    ..sice to nepatří k hodnocení hráčů ale ke svým předchozím 2 drobným výtkám týkajících se plálení vlajky/šály a domáhání se míst podle lupenu v sektoru, kde bylo snad víc lidí než prodaných vstupenek doplním jednu další , a doufám, že si to někdo z TS přečte - z pohledu diváka na nalevo byly po celé délce sektrou zhora dolů pověšeny vlajky a transparenty a přivázány ve výšce dospělé osoby. ti kteří by chtěli stát u kraje toho sektoru by vůbec nic neviděli. proto snad i vznikl přetlak na jiných místech. Vlajky jsou krásný, ale měly by být rozmístěny s větší ohleduplností. protože to není poprvé.

    • Re: TS a vlajky

      Max1     před měsícem 12.12.2019 10:43 |  
      4 0

      Já v 57 jsem neviděl na rohový praporek na druhé straně, ale nevadí mi to....tyto transparenty a zástavy k tomu patří prostě a je to určitá naše identifikace, pak ne vždy se můžou zavěsit pod setkor, dost do toho kecá domácí klub kam ano a kam ne. Tvrdíš tady, jak si každý může jít kam chce (já souhlasím, že na TS a sektory venku by mělo platit "kdo dřív přijde"), tak jsi měl jít prostě jinam a měl by jsi po problému.

      • Re: TS a vlajky

        ColinSKS     před měsícem 12.12.2019 10:48 |  
        0 6

        tak já jsem byl jinde a problém jsem neměl. jen jsem komentoval to, že to omezeilo řadu lidí ve výhledu a že by se na to mohl někdo, kdo to věší dívat i optikou těch, co by tam mohli mít místa. toť vše.

        • Re: TS a vlajky

          Max1     před měsícem 12.12.2019 11:14 |  
          0 0

          nepochybuji, že se na to jejich optikou divají, ale jak píšu, jisté omezení kam ano a kam ne tu prostě je.

          • Re: TS a vlajky

            ColinSKS     před měsícem 12.12.2019 11:22 |  
            0 5

            to souhlas. ale například v liberci to vyvěsili tak, že by nikdo v prvních 10 řadách neviděl na hřiště. což ale nevadilo, protože nás tam zas tolik nebylo aby nemohli jít do vyšších řad. prostě a zkrátka můj názor je, že by se mělo i u tohoto trochu více přemýšlet. toť vše

      • Re: TS a vlajky

        AlesJa     před měsícem 12.12.2019 13:40 |  
        1 0

        byl jsem také v 57 a nikdo problém neměl a neviděl jsem, že by to někdo řešil, však taky blízko toho byla místa volná.

  20. *

    bramburek (přítel SN)     před měsícem 12.12.2019 10:29 |  
    7 0

    Tak s výkony v letošní Lize mistrů jsem moc spokojen, ve všech šesti zápasech jsme byli evropským gigantům vyrovnaným soupeřem... co mě těší nejvíc, že jsme nehráli žádnou destrukci, antifotbal, a zaparkovanej autobus, ale prezentovali jsme se odvážným, ofenzivním, moderním fotbalem... k více bodům nám chyběly větší zkušenosti, a proměňování šancí, ale před klukama smekám, a jsem na ně, i na Jindru, opravdu hrdej...

    Výjezd do Dortmundu parádní... glüwein, pivka, kariwurst, centrum města a trhy moc pěkný... místní lidi naprosto v pohodě, pak nám jeden němec z hotelu doporučil typickou německou restauraci, a jídlo, pivko, prostředí naprosto luxusní... v hotelu s náma bydlel štáb O2TV v čele s Davidem Sobíškem...

    Stadion i dvoupatrovej fanshop moc pěkný, strmý tribuny který furt stoupaj nahoru... jen zklamání z atmosféry domácích, nevim jestli to bylo jenom tím že se vyhecujou jen na Bayern v lize, nebo na Barcelonu v LM, a na pro ně nějakou Slavii ne, jako my se taky jinak vyhecujem v lize na Karvinou, a jinak v derby nebo v zápasech ligy mistrů... těžko říct, ale skoro celej zápas hlavní a protější tribuna úplně zticha, a z vychvalovaný Südtribune tam 95% zápasu fandilo jen prostřední část dole, zbytek čuměli jak pecky, víc to rozbalili sotva třikrát za zápas, a nejvíc to zaburácelo, když se na světelný tabuli objevilo, že Barca vede Interu...

    Troufám si tvrdit, že jsme i většinu zápasu byli slyšet víc... a odhadem tam bylo víc slávistů než někým uváděných 5500... bylo to vidět po našem gólu i při závěrečný děkovačce, kdy krom našeho sektoru (3500 fandů) byly celý horní sektory za bránou až ke druhýmu oblouku plný slávistů, odhadl bych to tak na 7-8 tisíc... prezentovali jsme se myslím že skvěle, ostudu jsme Slavii určitě neudělali, a chorál "Město se třese, Slavia je na výjezdě" byl o přestávce, i na konci před děkovačkou, naprosto TOP, přistih' jsem se že už si ho zpívám třetí den v kuse...

    Do tří ráno v centru v baru (kde bylo osazenstvo slávisti a BVB tak půl na půl, a všichni úplně v poho a výborná atmosféra, a k tomu dvě sympatický a milý barmanky) bylo parádní zakončení super výjezdu... na Budějky by byl nejlepší plnej dům, jako poděkování klukům za nádhernej fotbalovej rok...

    • Re: *

      Martin 58     před měsícem 12.12.2019 10:35 |  
      5 0

      Ten hlahol z hlediště, když Suk vyrovnal, to jsem fakt v TV koukal vlastně naslouchal. To byla oslava jak z Edenu.

    • Re: *

      ColinSKS     před měsícem 12.12.2019 10:52 |  
      0 3

      tak ono to (fandění BvB fans) v našem sektoru slyšet moc nebylo. taky mne to zklamalo, zas když si pustim TV záznam, tak to taky vypadá jinak díky ruchovým mikrofonum. já si myslím že to bylo tak kolem 6-6,5 tisíc lidí co dorazilo, což při kapacitě 65 je 10% a to je nážez.

      • Re: *

        AlesJa     před měsícem 12.12.2019 13:32 |  
        0 0

        včera večer jsem koukal na záznam a působilo to úplně jinak než na stadionu. Slyšet jsme, ale myslel jsme, že to bude v TV více výrazné, ale v těch ruchových mikrofonech se občas slyšet i jednotlivý výkřik z publika nebo pokyn z lavičky, takže je otázkou jak to měli nastaveno a co pouštěli do přenosu.

    • Re: *

      AlesJa     před měsícem 12.12.2019 13:36 |  
      5 0

      ano "Město se třese, Slavia je na výjezdě" o přestávce a opět na konci bomba, škoda "utahanější" děkovačky, kdy část na začátku chorálu nevydržela a zařvala, a část čekala na pokyn, stane se. Po zápase nás potkávali fans BVB a dávali najevo, že dojem jsme opravdu udělali. Plno domácích si náš konec nahrávalo a fotilo.

  21. Re: Hodnocení slávistů - Dortmund - Slavia 2:1

    Martin 58     před měsícem 12.12.2019 10:31 |  
    7 1

    Podle mě zcela předčasné hodnocení, což níže i Alanor přiznává.
    Já se většinou vzpamatuju z utkání až dva dny poté a to si to ještě nestihnu pustit celé ze záznamu.
    Jedno vím ale určitě, Souček byl fantastický, a v systémové chybě ze začátku utkání se hrabat nebudu, protože my už tak nějak tradičně systém nastavíme, do patnácté minuty vyzkoušíme, pak provedeme uppgrade, a pak už to znáte.
    Já už jsem si na ten první obdržený gól ze začátku utkání tak zvyknul, že mě do jisté míry nechává chladným, na rozdíl od většiny českých ligových fotbalistů, kteří mají dojem, že první gól v zápase rozhoduje utkání celé.
    A fakt se mi to na té naší Slávii líbí, jak s tím kluci vždycky naloží.
    Apropó zmiňovaný Suk, měl na WhoScored suverénně nejvyšší hodnocení ze všech hráčů na hřišti https://www.whoscored.com/Matches/1426951/Live/Europe-UEFA-Champions-League-2019-2020-Borussia-Dortmund-Slavia-Prague , dokonce o hodně vyšší než fantasický gólman Dortmundu.
    Pokud se budete koukat na záznam, tak se na Suka zaměřte a uvidíte proč..

  22. Re: Hodnocení slávistů - Dortmund - Slavia 2:1

    starec     před měsícem 12.12.2019 12:59 |  
    1 0

    Trochu mimo mísu, já vím, ale nedá mi to: Je březen 1964, Borussia Dortmund hraje v Edenu s Duklou Pohár mistrů. 22 tis. diváků, hra vyrovnaná, ale pádivý Konietzka rozebíral obranu Dukly na 0:4. Moje vzpomínka se ale více váže k tomu, jak jsem nevěřícně v šedé Praze sledoval fanouškovou podporu Vestfálců – vlajky, hesla, skandování, kolony aut odjíždějící po zápase Vršovicemi, no říkal jsem si "to my doma nemáme". Mám proto radost z toho, jak se, byť po dlouhé době, prezentovala Slavia svým fotbalem (až na ten výsledek…) a fanouškovskou podporou, protože jsem přesvědčený, že leckterému očitému svědkovi se vzpomínky na úterní zápas, na naše jedinečné dresy, na fanoušky v městě a na stadionu taky i po létech vybaví.
    A abych taky trochu hodnotil, Olayinka ztrácí na moje gusto až moc balonů. A taky jsem před tím posledním trestňákem čekal, že se Stanciu konečně pochlapí a odbourá něco z toho, co za něj Slavia dala.


    • Re: Hodnocení slávistů - Dortmund - Slavia 2:1

      Dr. Fe1     před měsícem 12.12.2019 13:46 |  
      1 6

      Souhlas. A ani ten výsledek není špatnej. Statečný boj až do konce, žádnej debakl, ale naprosto vyrovnaná partie.

    • Re: Hodnocení slávistů - Dortmund - Slavia 2:1

      Akuls     před měsícem 12.12.2019 15:16 |  
      0 0

      Jako pamětník a v té době Vršovičák si Vaše vzpomínky dovolím trochu korigovat. Těch diváků bylo dokonce 42000, tedy vyprodáno, i když Dukle fandili tak 2000 (tipnul bych si, že to byli převážně jen rodinní příslušníci a vojáci z povolaní v civilu). Vlajka Dukly v hledišti pochopitelně ani jedna. Vzhledem k tomu, že pro západní Němce to bylo dostat se do ČSSR o dost obtížnější než nyní, tak jich také žádná velká síla v hledišti nebyla, maximálně to bylo tak 100 lidí na staré dřevěné tribuně. Zbytek hlediště tvořili fandové fotbalu, resp. jiných klubů, kteří se přišli podívat na posledního mistra NSR před vznikem Bundesligy, tedy na Tilkowskeho, Konietzku, Schmidta, Kurrata, Wosaba usw. Bohužel se žádného pěkného fotbalu nedočkali, už na začátku zápasu se totiž zranil kapitán Dukly Ladislav Novák, a tak se pomalu s generačním problémem potýkající Dukla, navíc jen v 10-ti lidech (tehdy se ještě nesmělo střídat), stala pro rychlé a důrazné Němce snadným soustem.
      Žádných manifestačních jízd či průvodů příznivců BVB po tř. SNB, dnes Vršovické jsem si také nevšiml a konečně v roce 1964 už na SKS a ACS vlajkonoši v docela velkém počtu chodili.
      První větší invazi zahraničních fandů si pamatuji až o pár sezón později, to když na Julisku přijel Ajax Amsterdam, to se centrum Prahy třáslo.

  23. Re: Hodnocení slávistů - Dortmund - Slavia 2:1

    iwanowicz     před měsícem 12.12.2019 13:47 |  
    2 0

    Jsem docela zvedavej, co bude s Jusufem. Talent asi urcite ma a jeho vykon byl o hodne lepsi nez na Interu, ale ten jeho pohyb bez mice je porad na Trpisovskeho pomery hrozne lezerni. On treba i vybojoval mic u lajny, ale pak misto toho, aby sprintoval jako utocnik do vapna a byl tam na zakonceni, tak vyklusava a kouka jak ostatni hrajou. To samy, kdyz mic ztratil, tak narozdil treba od ostatnich hracu ktery makaj dozadu naplno a pronasledujou hrace, kterej je obral az na nasi pulku a nenechaj ho dychat. Nebylo by dobry stahnout si Matouska a poslat Jusufa se rozehrat za Radou do Jablonce? Verim, ze ten by mu vysvetlil, jak se beha bez mice.. :) Zase kdyby zavesil ty nuzky do vika, tak treba pisu jinak.

  24. Re: Hodnocení slávistů - Dortmund - Slavia 2:1

    vršek     před měsícem 12.12.2019 14:10 |  
    12 3

    Docela mě zaráží 5 pro Takácse...
    Jsem rád, že je tento hráč ve Slavii. Doufám, že se během další sezóny při větším herním vytížení, ať jako stoper nebo jako bránící half, stane výraznou oporou týmu.
    Ta 5 mě zaráží ze dvou důvodů. Nerozumím tomu jak může být po dvou "strašidelných" chybách v první půli, které jen náhodou resp. díky Kolářovi neskončily brankou hodnocen stejně jako Coufal - byť se na Coufalovi zřejmě nejvíce projevuje neskutečná porce zápasů, které letos na podzim naši hráči absolvovali a není to "ten" Coufal z loňské sezóny.
    Druhý důvod je pak srovnání s 1 udělenou v zápase s Interem Frydrychovi, který v první půli stejně jako Takacs nezačal dobře, vyrobil stejně "strašidelnou" chybu před neuznaným gólem a svůj špatný výkon korunoval uklouznutím před rozhodující brankou soupeře. Avšak není pravdou, jak jste psal v jeho hodnocení - že prohrával jeden souboj za druhým - není to pravda neboť zhruba po 15 minutách první půle a v průběhu druhého poločasu (do onoho uklouznutí) několik hlavičkových soubojů s Lukakem zvládl a cca dvakrát v druhé půli dokázal před Lukakem skluzem přerušit rychlý protiútok Interu do otevřené obrany - to byly zákroky, které by Hovorka doprovodil "oslavnými gesty" - nic proti tomu...
    Pokud jste tedy Frydrycha hodnotil 1 a Coufala 5 neodpovídá 5 výkonu Takácse. Docela by mně zajímalo, zda by dostal 5 i v případě, kdy by jeho dvě "minely" Dortmund potrestal.
    Jsem moc rád, že v našem kádru jsou Frydrych i Takács, a myslím si, že tyto dva jejich nevydařené výkon jdou na vrub toho, že oba hráči nastupovali proti tak vynikajícím soupeřům v podstatě až v průběhu podzimu. Přidal bych k tomu ještě fakt, že Slavia hrála v posledních dvou zápasech v LM na hranici naprostého rizika a naší otevřenou obranu pak hráči nejvyšší evropské úrovně dokáží efektivně využít. Oba hráči mají předpoklady se s vrcholným evropským fotbalem na této úrovni při postupně získaných zkušenostech srovnat a podat srovnatelné výkony jako ostatní viz. výkon Frydrycha na Barceloně i druhý poločas v podání Takácse s Interem. Ale 5 pro Takácse ze Dortmund???

    • Re: Hodnocení slávistů - Dortmund - Slavia 2:1

      Travinho     před měsícem 13.12.2019 11:41 |  
      0 0

      Kde ti to můžu podepsat?

  25. Re: Hodnocení slávistů - Dortmund - Slavia 2:1

    Monarchie     před měsícem 12.12.2019 14:50 |  
    1 15

    Pohodový den,

    Musím souhlasit s hodnocením v Evropě, Kudela u první branky, nesmyslně odkryl prostor a při druhé brance nedůsledně bránil. Jsem si vědom jeho fans klubu, ale už v Barceloně zbytečnými přihrávkami domů, dělal problémy i Kovářovi. Pokud by na jeho místě měl šanci Ngadeu, byl by to gol. Četl jsem diskuzi ohledně přední tyčky, takový gol dostal Schrojf v Chile 1962, podobný. Važme si, kde naše Slavinka je.

    • Re: Hodnocení slávistů - Dortmund - Slavia 2:1

      Wulfstan (přítel SN)     před měsícem 12.12.2019 19:48 |  
      2 1

      V Barceloně rozhodně nechytal Kovář. Naštěstí. Promiň, Přémo! :-)

    • Re: Hodnocení slávistů - Dortmund - Slavia 2:1

      Boss82     před měsícem 13.12.2019 00:40 |  
      6 1

      Kúdela ani za jeden z gólů nemohl, tak sem nepiš nesmysly.

      Kombinace s brankářem je nezbytnou součástí naší hry a jasným taktickým pokynen trenéra. Kritizovat za toto hráče je nesmysl.

      Ano, tu tutovku na Dortmundu měl Kúdela proměnit. Ale kde bereš tu jistotu, že by to třeba Ngadeu dal, to tedy nevím. Takovéhle věci se prostě stávají.

  26. Re: Hodnocení slávistů - Dortmund - Slavia 2:1

    Sokrates55 (přítel SN)     před měsícem 12.12.2019 14:58 |  
    8 2

    Dobré odpoledne při kávě.
    Asi tak, jako mnoho z Vás jsem si ten zápas nechal projít hlavou a ještě se znovu podíval na některé pasáže.
    Ani teď ještě nevím, jak celou naši pohárovou cestu hodnotit, aby to mělo hlavu a patu.
    Asi nemá cenu řešit známky. Někdo s tím může souhlasit a někdo to vidí úplně jinak. To je skoro jako s těmi plusy a mínusy za disputace. I když vlastně ne. Alanor známky popíše a vysvětlí, proč takové známky hráčům dal.
    A já chovám k práci přítele Alanora úctu a uznání :-).
    A teď ke Slávii.
    Asi nejvíce nás trápí koncovka a střelecká produktivita. Vždyť jsme měli na Dortmundu nejméně 6 tutovek.
    Také, a bylo tu to správně zmíněno, dostali jsme asi 4 góly do 15 minuty. Protože nějakým systémem začneme a pak ho v průběhu zápasu překopáváme. A přitom uznávám, že se nám pak hra zlepšila a i v Dortmundu jsem věřil, že to srovnáme. Taky nás limitovaly ztráty míče v přechodové fázi ještě na naší půli. A bohužel i chyby jednotlivců, po kterých následovaly smrtící kontry.
    Na druhé straně nás zase vynesla nahoru nesmírná pracovitost a bojovnost celého mužstva, byla to i zdravá sebedůvěra a víra ve vlastní schopnosti. A ta byla podpořena velmi dobrými a spolehlivými výkony v podstatě většinou našich hráčů. Tím chci říci i to klišé s otázkou, kdo je dnes bezchybný?
    Naše vystoupení v poháru i přes nepostup hodnotím jako velmi nadějné a ani v jednom zápase jsem nebyl zklamán. Byl jsem hrdý, že naši kluci v žádném!! zápase neudělali klubu ostudu a všude jsme nechali velmi dobrou stopu. A remíza bez obdržené branky na Barceloně?? Kdo to dnes má??
    Proto chci klukům a trenérům včetně mnoha dalších okolo mančaftu moc poděkovat:-)).
    A taky chci poděkovat všem fandům, kteří náš klub při zápasech podporovali.
    Teď jen udělat vítěznou tečku v lize a dát si od fotbalu chvíli pokoj. Naši kluci to potřebují jako sůl.
    S odstupem se vše řeší daleko racionálněji a i pragmaticky. Tím mám na mysli příchody a odchody hráčů.
    Jak správně bylo řečeno, konec v pohárech sice znamená konec pohárové etapy, ale liga pokračuje na jaře dál.
    Proto musí být naším cílem obhájit titul mistra ligy a znovu se pokusit dostat se do LM. To je cíl jako hrom a dosáhnout jej bude určitě dostatečná motivace pro všechny kluky a trenéry a i vedení. Ano, možná nás některý náš diamant opustí, ale tak už to ve fotbale prostě chodí.
    Podívejte se, kam dostala poctivá píle a houževnatost Tomáše Součka. Před 4-5 lety musel do Liberce na hostovačku, protože by ve Slávii v té době neměl flek. No a dnes je to ten náš snad největší diamant.
    I proto je Tomáš určitě velkým příkladem pro ostatní mladé kluky a někteří se nám už pěkně začínají blýskat.
    Nesmí na nás padnout žádná nostalgie či smutnění. Ani pro JiT. Pro něj může být největší motivací, že může nastavit na jarní část ligy nějakou obnovu mužstva (uvidí se, jaké budou hlavně odchody). A já mu věřím, že spolu s panem Nezmarem se po zaslouženém podzimu po vánočních svátcích dá zase znovu do práce s velkou chutí.
    Tak v neděli to chce plný SINOBO STADIUM a i když budou "Budějce" kousat, tak jim dá Nico první, Milan druhý a to je jedno kdo dá třetí, prostě udělat pěknou a srdečnou děkovačku.
    Kluci si to opravdu zaslouží.
    Sokrates55

  27. Re: Hodnocení slávistů - Dortmund - Slavia 2:1

    Kremilek     před měsícem 12.12.2019 19:08 |  
    7 0

    Těžko se hodnotí Bořil a Kolář, hráli nějak jinak než zbytek týmu, jediní dva neměli gólovku!

  28. Re: Hodnocení slávistů - Dortmund - Slavia 2:1

    PetCC     před měsícem 12.12.2019 19:30 |  
    3 0

    Tak jsem si někde přečetl další, mírně pitomej hodnotící článek. A tak jsem se tedy podíval do statistik UEFA, ať máme celkové porovnání.
    Střely - 88, 10. místo, na branku - 32, 11. místo
    Přihrávky - 3002, 14. místo, úspěšnost - 80 %, 22. místo
    Držení míče - 49 %, 19. místo
    Rohy - 32, 14. místo, rohy proti - 17, 3. nejmíň
    Crosses (nechci psát blbost, tak to nechám v originále) - 93, 14. místo, dokončené - 27, 6. místo
    Fauly - 93, 3. místo, faulováni - 61, 13. místo
    Žluté - 16, 8. místo

    Z toho se už dá něco vysledovat, rozhodně tedy to, že jsme ve skupině nebyli jen do počtu.

    • Re: Hodnocení slávistů - Dortmund - Slavia 2:1

      Mates204     před měsícem 12.12.2019 19:48 |  
      0 4

      A na body celkově jaký místo? :D

      • Re: Hodnocení slávistů - Dortmund - Slavia 2:1

        PetCC     před měsícem 12.12.2019 21:47 |  
        0 0

        To snad ví každej, ne?
        A co to poví o hře?

        • Re: Hodnocení slávistů - Dortmund - Slavia 2:1

          Mates204     před měsícem 12.12.2019 22:31 |  
          1 1

          No co se týče bodů tak Lille a Genk byli ještě horší než my. Galatasaray skoncilo taky s 2 body.

    • Re: Hodnocení slávistů - Dortmund - Slavia 2:1

      bongor     před měsícem 12.12.2019 21:08 |  
      5 0

      Do počtu jsme teda nebyli ani náhodou.Zeptej se dortmunďáků,mají stažený prdele ještě teď.A co Inter v Miláně?určitě si taky myslej,že jsme tam byli jen do počtu?Taky zapomínáme na jednu důležitou pravdu,že ve fotbale záleží moc často na štěstí,když hrají dvě vyrovnaná mužstva.Věřím,že třeba Kúdela by ve své šanci v Dortmundu trefil branku čtyřikrát z pěti možností.Tohle mužstvo mělo ještě na víc!

      • Re: Hodnocení slávistů - Dortmund - Slavia 2:1

        PetCC     před měsícem 12.12.2019 21:52 |  
        0 0

        Tohle není o dojmech, to je o reálných statistikách.
        A o porovnání i s ostatními týmy z dalších skupin. Všechno člověk vidět nemůže, tak si statistikou musí pomoct :-)

  29. "Hrdinové"

    Bejbl     před měsícem 12.12.2019 23:34 |  
    10 5

    Tak za mě povedený výjezd, příjemní lidé ve městě, moc pěkné muzeum s trofejemi a artefakty DFB, horší zážitek z U19, ale hlavně skvělý zážitek z večerního zápasu! Moc krásný stadion, spolu s Kaiserslauternem asi nejhezčí a nejfotbalovější, co jsem navštívil. Atmosféra oboustranně pěkná, ale souhlasím, že nejvíc to nebylo. To jsem zažil od Římanů v roce 1996, když spustil v druhé půli celý stadion, tak klepala kolena i nám na tribuně.
    Co mě ale nas..., by incident cca hodinu před výkopem. Skupina asi 5 výrostků tam na tribuně napadla chlapíka s cca 8-letým klukem a tahala z nich půlené šály. Pochybuju, že ti neštastníci četli výzvu TS o nějakém pseudozákazu půlených šál do našeho sektoru. Byli dost překvapení, kluk se rozbrečel a oba utekli do sektoru nad námi. To ale této skupince (všichni v černém pro jistotu bez jakékoliv šály) v čele s chlapíkem v zelené bundě s límcem z lišky nestačilo a začali se sápat nahoru za nimi. Zastal se jich starší chlap (mimochodem s předpisovou šálou) a protože si je asi nafotil, začali lomcovat i s ním. Pak se tam objevil konečně pořadatel a všichni zmizeli v útrobách stadionu. Jak to dopadlo nevím, ale vybíjet se na malém klukovi je dost ubohé. V hledišti bylo dost jiných a větších chlapů s podobnými šálami, ale na ně si netroufli, "hrdinové".

    • Re: "Hrdinové"

      o5aradecek     před měsícem 12.12.2019 23:41 |  
      4 3

      Tak to je dost smutný čtení... :-( takoví lidé vůbec na stadion nepatří, hlupáci!

      • Re: "Hrdinové"

        Bejbl     před měsícem 13.12.2019 22:25 |  
        1 5

        Tak na ofic. FB už Slavie zareagovala, tak snad se přihlásí a budou mít lepší zážitek, než v Dortmundu.

    • Re: "Hrdinové"

      ColinSKS     před měsícem 13.12.2019 09:12 |  
      6 4

      kolem nás bylo spousta lidí s půlenými šálami. je to každého věc a současně i respekt k soupeři a symbol zápasu. tyto nesmyslné pseudozákazy ať si ti co to hlásají strčí do řiti.

    • Re: "Hrdinové"

      AlesJa     před měsícem 13.12.2019 14:17 |  
      0 3

      bylo to v sektoru 56, jo ten v zelené bundě, hubeňour pravděpodobně s nějakým mindrákem si počínal nejagresivněji toho chlapa škrtil, ale nějak se mu nevedlo, proto pomohli ranami další. Přišlo mi, že všichni šli za ním do útrob stadionu si ho ještě "hrdinsky" podat. Psal jsem výše toto mi hodně vadí a ještě ta příčina. Hodně smutné.

    • Re: "Hrdinové"

      AlesJa     před měsícem 13.12.2019 14:17 |  
      0 2

      bylo to v sektoru 56, jo ten v zelené bundě, hubeňour pravděpodobně s nějakým mindrákem si počínal nejagresivněji toho chlapa škrtil, ale nějak se mu nevedlo, proto pomohli ranami další. Přišlo mi, že všichni šli za ním do útrob stadionu si ho ještě "hrdinsky" podat. Psal jsem výše toto mi hodně vadí a ještě ta příčina. Hodně smutné.

    • Re: "Hrdinové"

      Altona     před měsícem 13.12.2019 15:35 |  
      0 2

      Je-li tomu tak, jak líčíte, stal jste se svědkem zločinu vydírání dle § 175 trestního zákona (Kdo jiného násilím, pohrůžkou násilí nebo pohrůžkou jiné těžké újmy nutí, aby něco konal, opominul nebo trpěl, bude potrestán odnětím svobody na šest měsíců až čtyři léta nebo peněžitým trestem), případně loupeže dle § 173 téhož zákona, pokud byla šála napadeným odebrána (Kdo proti jinému užije násilí nebo pohrůžky bezprostředního násilí v úmyslu zmocnit se cizí věci, bude potrestán odnětím svobody na dvě léta až deset let), tak či tak ve druhém odstavci, to jest členy organizované skupiny. Hokejová "Havířovská zvěř" byla tuhle víceméně za totéž poslána částečně natvrdo do vězení. Bohužel, v Praze to asi nehrozí, policejní aparát zde má teď plné ruce práce s "Řeporyjským katem", který jim chtěl oběsit jejich esenbáckého kolegu.....

    • Re: "Hrdinové"

      M@rvin     před měsícem 13.12.2019 22:30 |  
      3 0

      Viděl jsem to z dálky, takže nevím, ale dočetl jsem se jinde (supporters.cz), že ten člověk neměl půlenou šálu, ale šálu Baníku Ostrava.

      • Re: "Hrdinové"

        M@rvin     před měsícem 13.12.2019 22:32 |  
        4 0

        A ta šála, která na začátku zápasu hořela na plotě, byla právě ta baníkovská.

    • Re: "Hrdinové"

      subHuman     před měsícem 14.12.2019 20:56 |  
      5 0

      Nebyly to saly pulene, ale fc banik ostrava a king banik. Otec ditete naprosto nezodpovedny silenec, vzali byste sve dite do kotle sparty v sale sks? Asi ne, ze? Byl slusne pozadan, at saly schova. Vyzvam se vysmal. Zbit nebyl. Opet tu nekteri siri pohadky. Maleho chlapce je mi lito, ze jej otec necemu takovemu vystavil.

      • Re: "Hrdinové"

        Matysek     před měsícem 14.12.2019 21:38 |  
        3 0

        Mě přijdou ty lidi uplně dementní, jedou na zápas Slávky s Dortmundem, jdou do kotle Slávie a vezmou si šálu Baníku. Pak když je jde někdo vyzvat ať odejdou nebo ji sundaj, tak jsou ještě hrdinové a nechtějí. Pak ať se nediví, že za takovouhle drzost dostane, dítě nedítě- je to pěknej idiot že nějakému riziku svoje dítě vystavuje.
        Na výjezdech člověk inkasuje nebo je okraden už jen že chodí po daném městě v šálách Slávie- nikdo z toho nic nedělá a my zase klasika Cirkus Eden děláme pomalu sbírku na chachara co se nám bude smát v našem kotli a pak ze šatny Slávie.

        • Re: "Hrdinové"

          Altona     před měsícem 15.12.2019 12:00 |  
          0 5

          Tak Cirkus Eden, jo? Právě jste si natáhl na krk baníkovskou šálu, vy mysliteli. Naštěstí vedení klubu dochází, že proti loupežnické a vyděračské chátře je nutné se vymezit...

      • Re: "Hrdinové"

        AlesJa     před měsícem 16.12.2019 11:27 |  
        0 1

        samozřejmě se pán choval jak debil, ale rány tam padli (ne na hlavu) i to škrcení a kopání do dolních končetin proběhlo to není pohádka. Vzhledem k přítomnosti dítěte se to mohlo řešit s přítomnou pořadatelskou službou označenou fialově /česky mluvící/, sám mám 8 letého kluka, takže si dokážu představit jak mu bylo a on za svého otce nemůže.

    • Re: Hodnocení slávistů - Dortmund - Slavia 2:1

      Fačín     před měsícem 13.12.2019 18:43 |  
      0 3

      Měli dostat bůra!

    • Re: Hodnocení slávistů - Dortmund - Slavia 2:1

      nobiczek (přítel SN)     před měsícem 13.12.2019 21:38 |  
      0 0

      Ten sestřih je naprosto neuvěřitelnej, koukal jsem s otevřenou pusou..

  30. Re: Hodnocení slávistů - Dortmund - Slavia 2:1

    travel (přítel SN)     před měsícem 13.12.2019 10:46 |  
    2 0

    Jelikož nebylo možno hodnotit Traorého a vy jste ho hodnotili,tak já bych mu dal 7.

    • Re: Hodnocení slávistů - Dortmund - Slavia 2:1

      ColinSKS     před měsícem 13.12.2019 10:57 |  
      0 4

      taky

  31. Re: Hodnocení slávistů - Dortmund - Slavia 2:1

    Travinho     před měsícem 13.12.2019 11:37 |  
    2 3

    - Podle mě Bořil i Coufal odvedli velice nenápadnou, ale dobrou práci.
    - Masopust byl vyloženě výborný.
    - Když srovnám jejich známky s Milanem, který se sice snažil, ale kromě dobré nahrávky do gólu moc vidět nebyl.
    - Jinak bych moc nekritizoval ani Jusufa, ten třeba i výborně sklepával do šance Hušbymu.
    - Jestli je neco není nešťastné že hráče u druhého gólu hlídal Ševčík. Takové věci prostě vyplynou ze hry. Kolikrát se takhle k bránění dostal i Masopust, který hrál de facto v útoku.
    - Masopust vytvořil stejně výborně šance jako Stanciu a taky skvěle zakončoval. Navíc Nico několikrát zaváhal při bránění.

SN na Facebooku

Oficiální Facebook žen