Hráči Slavie

Silvestrovské derby 2019

Jako každý rok i letos byl fotbalový rok zakončen setkáním internacionálů a veteránů.Jako první nastoupili na hřiště veteráni – hráči, kteří dovršili 45 let. Zápas se hrál na dvakrát dvacet minut a opanovali jej hosté v poměru 5:1. Po krátké pauze nastoupili na hřiště Internacionálové, hráči nad 35 let. Zápas se hrál na dvakrát pětadvacet minut a po vyrovnaném průběhu bylo vyrovnané i skóre - 3:3.

Veteráni: Slavia-Sparta 1:5 (0:2)

Sparta: Blažek – Kotal, Vrabec, Horňák, Bažant, Lokvenc, Kincl, Denk,  Margolius, Budka, J. Jarolím, Novotný

Slavia: Bureš – Medynský, Šilhavý, Hunal, Jeslínek, Jindráček, F. Veselý ml., Kozel, Kuka, Řehák, Janoušek, Zákostelský, Macháček

Během prvních deseti minut se oba celky oťukávaly, Sparta byla trochu živější směrem dopředu. Na prahu deváté minuty šli slávisté tři na dva, ovšem Řehák se dostal do úhlu a jeho centr stáhl Blažek. Okamžitě vyhodil na půlku, kde už startovaly dva hroty proti jedinému obránci a Lokvenc ranou zprava do bližšího horního rohu otevřel skóre. Vzápětí byl ve velké šanci znovu Lokvenc, jeho hlavička šla nad branku. Na druhé straně střílel do středu branky Hunal. Za chvíli si navedl míč do středu Řehák, ale jeho rána letěla nad branku. Ve čtrnácté minutě si míč připravil na střelu Novotný a přízemní ranou přidal druhý gól hostů. Domácí se snažili alespoň snížit. Medynský připravil střeleckou pozici Řehákovi, ale ten si prudkou střelou na Blažka nepřišel. Těsně před přestávkou Veselého centr našel Řeháka, jeho hlavičku vytáhl zpod břevna Blažek. První půle lépe vyšla hostům. Sparťané více běhali, dobře bránili, vždy byly minimálně v pěti lidech za míčem a jejich protiútoky byly nebezpečnější, než postupné dobývání domácích.

Slávisté si na začátku druhé půle v rychlém sledu vypracovali dva rohové kopy, míč si za pískotu soupeřových fanoušků postavil Pavel Kuka, ale našel jenom Blažkovu náruč. Slávisté hosty sevřeli, ale do zavřené obrany se dostávali velice těžko. Pomoci jim mohli sami hosté, když Blažek podcenil Margoliusovu malou domů, ovšem dokázal balón mířící do odkryté branky skluzem vykopnout. Burešovi nadělala velké problémy rána Lokvence, gólman domácích jí vyrazil nad sebe a míč padající do branky s vypětím všech sil vytáhl na roh. Vzápětí přišel třetí rohový kop pro hosty a i sparťané tak měli možnost zahrávat penaltu. Budka napálil míč do pravého horního rohu a bylo to 0:3. Slávistům nebylo přáno. Pavel Kuka krok před brankovou čárou nedokázal usměrnit ránu Františka Veselého. Na domácích byl patrný zmar, hosté byli na koni. Řehák to zkoušel ze střední vzdálenosti, před gólmanem tečoval Janoušek, ale míč opět skončil v Blažkově náruči. Na druhé straně nadvládu hostí potvrdil Kincl ranou do prázdné branky pro vyšachování celé obrany. Ve 35. minutě se konečně dočkali i domácí a Roman Janoušek zasunul míč do odkryté branky, ale na rozjetou Spartu to bylo málo. V samotném závěru ještě Lokvenc připravil branku Horňákovi na 5:1 a už v probíhající poslední minutě další ránu osamoceného Lokvence vytáhl Bureš. Hosté důrazně bránili, v obraně tvrdil muziku Jiří Novotný a v útoku bylo nepolapitelné duo Lokvenc – Kincl. Nejlepšími hráči byli vyhlášeni Pavel Řehák a Vratislav Lokvenc.

 

Internacionálové: Slavia – Sparta 3:3 (2:2)

Sparta: Bičík – Hartig, Hübschmann, Vidlička, Koloušek, Novotný, Koller, Lafata, Čížek, Lukáš Zelenka, Stracený, Kučera

Slavia: Winter – J. Bílek, L. Došek, T. Hrdlička, Kalivoda, Müller, Pešír, Skácel, Mario Lička, Ulich, M. Jarolím, Dosoudil, Hyský.

Internacionálové začali zostra. Hned první akce přinesla gól domácích. Krásný pas do levého křídla, Bílkovo sklepnutí z první proti noze Tomáše Pešíra a rána, na kterou gólman Bičík neměl nárok – 1:0. Sparta zkoušela kontrovat hlavičkou Jana Kollera po Zelenkově centru, Winter byl na zemi včas. Vyrovnání přišlo v desáté minutě, kdy se bombou zleva trefil Koloušek. Vedení mohl domácím vrátit Kalivoda, ale po hezké kombinaci mu ránu zablokoval Čížek. Na druhé straně to Koller zkoušel obloučkem z ostrého úhlu vysoko nad. Na hřišti se přiostřilo. Před Kollerem šel na zem Dosoudil, Pešír skluzem dojel Straceného, brankáře Wintera zase ostřeji atakoval Vidlička. Lépe vypadala parádní akce, při níž Hrdlička oslovil Maria Ličku, ten si zasekávačkou položil Hartiga a s přehledem zamířil nad padajícího Bičíka. Sparta mohla vyrovnat vzápětí, dlouhý aut si na zadní tyči našel Čížek, ale hlavou branku těsně minul. Ve dvacáté minutě to zdálky zkusil Skácel a Bičík měl co dělat, aby vytáhl balón z levé šibenice. Ve 21. Minutě po Čížkově centru Koller předskočil Müllera a bylo opět srovnáno. První půle zápasu internacionálů byla vyrovnaná, oba týmy postavily hodně běhavé sestavy, které si nic nedarovaly.

O přestávce se tradičně kopalo na lahev šampaňského zavěšenou v levém horním rohu. Mario Lička dvakrát pěkně zavěsil, leč nikoliv tak přesně, aby zasáhl cíl. Jan Koller jednou trefil břevno, druhá rána letěla nad branku.

Hned na začátku druhé půle dosáhla Slavia na třetí rohový kop a přišla na řadu první penalta. Rudolf Skácel si z pískání hostujícího kotle nic nedělal a Bičíka s přehledem překonal – 3:2. Vzápětí se před gólmanem zjevil Mario Lička, jeho píchnutí zamířilo těsně vedle. Při další akci Dosoudil sice uhlídal Kollera, ale jeho hlavička zamířila na roh, který byl třetím a Lafata z penalty srovnal. Spartu vyrovnání povzbudilo, Koller zakombinoval s Kolouškem, jeho střelu Winter kryl. Blízko vedoucímu gólu byl Kalivoda, kterého na poprvé vychytal Bičík, vyražený míč vrátil před branku chytře Lička, ale ani napodruhé se David mezi střelce nezapsal, míč trefil špatně a ten zamířil vedle. Ve 40. minutě fauloval Pešír Vidličku, k trestnému kopu se postavil Koloušek, jeho ránu Winter spolehlivě skryl v rukavicích. Na hřišti se se závěrem začalo jiskřit, Kučera překvapivě bez odpískání sestřelil Skácela, Hübschmann po faulu na Pešíra už viděl žlutou kartu. Ve 45. minutě prošel středem Koloušek a byl z toho třetí rohový kop, ovšem tentokrát Winter Lafatovu penaltu vyrazil. K dorážce se tlačil Koller a dlouho ležel na zemi potom, co se mu Winter vrhl pod nohy. Hned po další akci zřejmě v rámci vendety Koller odkopávajícího Wintera sestřelil a vysloužil si další žlutou kartu. Do konce už se nic dalšího významného neudálo a zápas tak skončil patrně spravedlivou remízou. Nejlepšími hráči byli vyhlášeni Jiří Bílek a Martin Čížek.

Komentáře (25)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Silvestrovské derby 2019

    zeleznik2     před 4 lety 31.12.2019 10:04 |  
    0 0

    Letos máme problém se sestavou. Tomáš Hunal musel nastoupit za veterány. Snad to letos urveme.

  2. Re: Silvestrovské derby 2019

    p!erreCORE     před 4 lety 31.12.2019 10:45 |  
    1 0

    Ti "veteráni" to byl docela milej zápas. Výsledek teda žádná sláva, ale čestnej gól byl! Jsem zvědavej na "internacionály", mám vsazenu výhru v kurzu 5

  3. Re: Veteráni

    zeleznik2     před 4 lety 31.12.2019 10:54 |  
    0 0

    Vyrovnané utkání, přesto jsme 1:5 prohráli. Blažek je prostě na Silvestra k nepřekonání. Snad aspoň vyhrajeme internacionály. Už vedeme 1:0.

  4. Re: Silvestrovské derby 2019

    kalex     před 4 lety 31.12.2019 12:00 |  
    4 1

    Tvl, Ota to na konci zabil :()

    • Re: Silvestrovské derby 2019

      kjandourek (admin)     před 4 lety 31.12.2019 12:02 |  
      4 2

      To je kůň.... :-)

      Vaše jméno?

    • Re: Silvestrovské derby 2019

      jufoun (přítel SN)     před 4 lety 31.12.2019 12:04 |  
      2 2

      Pane Čížek, ten tu není, Vaše jméno???
      To je tele.

    • Re: Silvestrovské derby 2019

      Petr74 (přítel SN)     před 4 lety 31.12.2019 12:07 |  
      0 8

      Tak Ota už má taky svoje léta.
      Je fajn, že tam byl. A tu chybu s Rudiho jménem mu rád odpustím.

      • Re: Silvestrovské derby 2019

        kalex     před 4 lety 31.12.2019 12:16 |  
        2 1

        Sorry, já mu odpustím ty otázky v průběhu prvního mače, ale Rudy není žádný no name hráč. Zase na druhou stranu buďme rádi za Otu. Kdyby tam byla další legenda tv sportu Vašek, starého Tittelbacha syn, tak bychom plakali smíchy. Ten byl schopen takových přebleptů v plné kondici. :()

  5. Re: Silvestrovské derby 2019

    buran     před 4 lety 31.12.2019 12:15 |  
    4 0

    Těšil jsem se na pěkný fotbal a rudý to ke konci začali brousit jako by se hrálo o titul ,no mají to holt v krvi... No a Ota už trochu mimo ,chudák Rudla z toho trochu v šoku ,no na druhou stranu je Silvestr !!!

    • Re: Silvestrovské derby 2019

      kalex     před 4 lety 31.12.2019 12:21 |  
      8 0

      Sem myslel, že Kollerovi rupne cévka. To si mohl odpustit. Zrovna od něj jsem to nečekal.

      • Re: Silvestrovské derby 2019

        necich     před 4 lety 31.12.2019 12:30 |  
        9 0

        Vypadalo to, že už mu kdysi rupla...:)

  6. Re: Silvestrovské derby 2019

    Akuls     před 4 lety 31.12.2019 13:28 |  
    9 1

    Nějak to silvestrovské derby přestává naše veterány bavit. Ještě nedávno měl vedoucí/trenér Jan Mareš v obou kategoriích k dispozici tolik hráčů, že se museli převlékat ve dvou kabinách. Dnes mi chyběl třeba Piták, Lukáš a David Jarolímovi, ti hrají spolu s Blažkem Přebor Prahy za Újezd nad Lesy. Viděl jsem je v listopadu v Třeboradicích a oba hráli výborně.
    Silvestrovské derby přestává pomalu být zábavou a možná není daleko doba, kdy góly budou padat jen z penalt za 3 rohy. Sparta to bere hodně prestižně, ve veteránech mají pořád všechny hráče za balónem a hrají jen na brejky a v internacionálech povolavají i aktivní ligové hráče. Divím se, že nepovolali i Costu, ten už na to má také věk a skluzy ze zadu ovládá velmi dobře.
    A ještě ke komentátorům, je to smutné, ale Ota Černý už se bohužel nezmůže ani na tu svoji obligátní otázku z 90-tých let minulého století: "A co na to občan?" Věk holt nezastavíš a Pavel Karoch zase nepochopil, že i když je Pavel Řehák velký bojovník a srdcař a každá porážka, zvlášť se Spartou ho hodně štve, tak je schopný nadsázky a humoru a rozhodně nepojede trávit Silvestr někam na samotu do lesa. Škoda, že ho palič Kuka nepustil k penaltě, mohl si vylepšit svoji skvělou střeleckou bilanci a alespoň trochu si vylepšit silvestrovskou náladu.


    • Re: Silvestrovské derby 2019

      SKEP     před 4 lety 31.12.2019 14:44 |  
      1 1

      Dobrý den p. Akulsi, fyzická připravenost a dynamika pohybu jsou v kopané "made in Old boys" základními předpoklady úspěchu. Bohužel, fotbalovost a míčové cizelérství jsou i zde odsouvány na vedlejší kolej... Pro mužstvo je platnější "no name fotbalista", který se udržuje ve špičkové kondici a stále aktivně nastupuje na úrovni 3. ligy, než rekulerní hvězda včerejška a miláček tribun, nyní ovšem s výraznou nadváhou a stálou chutí na plzeňskou dvanáctku. V obou silvestrovských kádrech byli nejvíce zastoupeni hráči krajských přeborů: Kalivoda, Hyský (Kralovice), Pešír (Újezd ), u soupeře Lafata (Olešník), Hartig (Velim), Čížek (Mšeno), v divizním Č. Brodě snad je Hrdlička, ČFL zastupují Lička (Zbuzany), Dosoudil (Hostouň) a povidlový čert Kučera (Štěcho). Ve FNL je ke startu připraven Winter (VŽ), nejvyšší soutěž stabilně hraje Hübschman.

  7. Re: Silvestrovské derby 2019

    vlk30 (přítel SN)     před 4 lety 31.12.2019 13:46 |  
    15 0

    Já jsem jen divil všem rudejm bídám že jim nebyla zima přece jenom - 21 je - 21 :-)))

    • Re: Silvestrovské derby 2019

      wimpy     před 4 lety 31.12.2019 15:24 |  
      16 0

      Není daleko doba, kdy bylo Silvestrovské derby takovou naší příjemnou náplastí na bolístky z nepříliš dobrých sezon. Teď se role otočily a nemůžu říci, že by mně to nějak zvlášť vadilo. :-)

      • Re: Silvestrovské derby 2019

        vlk30 (přítel SN)     před 4 lety 31.12.2019 16:50 |  
        2 0

        Jo taky jsem býval spokojen že se alespoň něco vyhrálo, teď už mě to tolik nebere a doufám že to bude trvat ještě hodně dlouho.

        • Re: Silvestrovské derby 2019

          Leksel     před 4 lety 31.12.2019 17:07 |  
          13 0

          Já to beru v tomto svátečním čase jako humanitární gesto potřebným, aby i oni pocítili radost z výhry před dalším rokem půstu.

    • Re: Silvestrovské derby 2019

      o5aradecek     před 4 lety 31.12.2019 15:45 |  
      3 1

      V Edenu se ohřáli, tam jsou ty hodnoty v plusu :-)

  8. Re: Silvestrovské derby 2019

    Dr. Fe1     před 4 lety 31.12.2019 15:28 |  
    8 8

    Tak alespoň remiza. Škoda prohry veteránů. Ale na druhou stranu dříve to bylo tak, že jsme vyhrávali silvestrovská derby jak na běžícím páse a ty regulérní mistrovská derby - tedy derby A týmů jsme většinou prohrávali nebo remizovali a vyhrávali spíše ojediněle. Teď v posledních letech se to otočilo.

    Takže mi nebude vadit nějáká ta prohra ve sranda zápase na Silvestra, když je budeme porážet v lize a poháru. Bylo by prima na jaře přidat další dvě vítězství.

    • Re: Silvestrovské derby 2019

      Sedrousek     před 4 lety 31.12.2019 18:34 |  
      6 2

      Ja myslim, ze na jare se bude hrat uz jen jedno derby.

      • Re: Silvestrovské derby 2019

        dalislavista     před 4 lety 01.01.2020 11:47 |  
        0 0

        Jako že po základu budou sedmí? Jinak v nadstavbě by asi bylo další.

        • Re: Silvestrovské derby 2019

          Sedrousek     před 4 lety 01.01.2020 14:30 |  
          1 1

          Mozna i osmy

  9. Re: Silvestrovské derby 2019

    Fačín     před 4 lety 01.01.2020 10:51 |  
    6 3

    Rudi Skácel furt vypadá jak dvacetiletej kluk, ten snad vůbec nestárne.

  10. Nová posila

    Mike     před 4 lety 02.01.2020 10:31 |  
    2 0

    Tak skoro je jistota, že k nám přestoupí z Olomouce tento mladý hráč- https://repre.fotbal.cz/hrac/hraci/4312 ,
    a budeme ho hned na jaře zapracovávat do sestavy.