Ženský fotbal

Prohra slávistek s Turbine Potsdam

Fotbalistky Slavie mají za sebou již třetí přípravný zápas, tentokrát proti německému Turbine Potsdam prohrály 1:2.

Slavia dosud odehrála v přípravě dva zápasy, proti polskému mistrovi GKS Górnik Leczna vyhrály 4:1. Proti reprezentaci doktorů prohrály 1:4. Dnes nastoupily proti Turbine Potsdam, sestava nebyla kompletní, protože několik hráček není fit. Chybí Szewieczková či Pincová, do hry se zapojuje Krejčiříková. Několik minut odehrála Bartovičová, ale závěr nedohrála kvůli zranění. Stejné komplikace postihly útočnici Kožárovou, kdy nedohrála kvůli svalovým problémům.

Samotný zápas ukázal, že holky ještě nejsou dostatečně rozehrané. Kombinace vázla, docházelo ke ztrátám nebo se často volila složitá rozehrávka. Německý celek se snažil hrát kombinačně a postupně si vytvářel šance. V 16. minutě překvapila z velkého úhlu střelou Žemberyová, od brankářky se míč odrazil na tyč, dotírající Svitková již nedokázala dorazit. Jenže ve 21. minutě po centru ze strany hlavičkovala osamocená Ehegötz přesně k tyči. Po dvou minutách se ve vápně ke střele z otočky dostala Kožárová, bohužel branku minula. Potsdam zahrozila z brejku po slávistickém rohu, ale nedokázala trefit odkrytou branku. Ve 37. minutě po dlouhém míči a špatném zákroku hostující obránkyně využila mezeru v obraně Svitková a přehodila vyběhnutou brankářku. V závěru mohla Slavia strhnout vedení na svou stranu, ale střelu Krejčiříkové dobře chytající brankářka vyrazila, stejně jako hlavičkový pokus Necidové.

Ve druhém poločase se prostřídalo a Potsdam převzala jednoznačně otěže zápasu. Slávistky si toho moc nevypracovaly, kromě několika náznaků. Naopak hosté často stříleli, někdy to bylo hodně nebezpečné pokusy, několikrát byla na správném místě Votíková nebo holkám přílo štěstí. Přesto se dočkal vítězné branky, v 70. minutě se po rohu dostal míč k Weidauer, která nechytatelnou střelou od břevna překonala Votíkovou.

Další zápas je naprogramu za týden, kdy hrají slávistky s Bayernem Mnichov v Regensburgu. Pak již startuje pohár (16. 2. s Hradcem) a liga (23. 2. se Slováckem).

Neděle 02. 02. 2020 14:00

Přípravné zápasy žen, 2019/2020
1 - 2
1 - 1
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

37. Svitková

1.FFC Turbine Potsdam
1.FFC Turbine Potsdam

21. Ehegötz
75. Weidauer

Návštěva: 75

Sestava SK Slavia Praha:
Votíková - Jarchovská, Necidová (46. Sedláčková), Krejčiříková, Dědinová (46. Khýrová) - Divišová, Černá (62. Bartovičová), Persson, Svitková, Žemberyová (46. Veselá) - Kožárová (65. Žemberyová)

Komentáře (3)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Prohra slávistek s Turbine Potsdam

    Akuls     před 4 lety 02.02.2020 23:16 |  
    0 0

    Ta Nizozemka Luijks je také zraněná nebo z jejího přestupu do SKS nic nebude?

  2. Re: Prohra slávistek s Turbine Potsdam

    Akuls     před 4 lety 08.02.2020 11:34 |  
    1 0

    V posledním čísle Gólu psali, že se uvažuje o vzniku Středoevropské ligy ženského fotbalu. Počítám, že by se to týkalo týmů z ČR, SR, Rakouska, Maďarska, Polska a možná by nějakého svého zástupně mohlo dodat i Německo, ale Bayern ani Wolfsburg to určitě nebudou. Tipuji, že z českých týmů by o soutěž mohla mít zájem asi jen Slavia a Sparta. V přípravném výboru je za ČR sekretář FAČR JUDr. Jan Pauly. Předpokládaný termín vzniku této "Interligy" nebyl dosud stanoven.