Přípravná utkání

Vålerenga IF - Slavia 1:3

Ve druhém zápase na herním soustředění Slavia porazila norskou Vålerengu 3:1 brankami Masopusta, Zeleného a Provoda a v základní skupině Atlantic Cupu skončí na druhém místě.

Trenér Trpišovský namíchal sestavu trochu jinak, než v prvním zápase. Do zahajovací jedenáctky, kterou opět přivedl na hřiště kapitán Kúdela, se dostali Zelený, Bořil a Červ. Do branky se vrátil Kolář. V sestavě norského soupeře se objevilo jedno jméno, které českým fanouškům nebylo neznámé, Herolind Shala, Albánec, který v současné době reprezentuje Kosovo, hrál v české lize za Spartu a Slovan Liberec. 

Slavia začala aktivně, Ševčík poslal skvostný pas na Bořila, jeho centr hlavičkoval z malého vápna Kúdela, leč branku ve vyložené pozici minul. Na přelomu osmé a deváté minuty Lukáš Masopust nejprve nedokázal přetlačit soupeřova obránce a balón sebral gólman Klaesson, jenomže norský tým si s rozehrávkou zrovna dvakrát nepotykal. Olayinka zatáhl míč po levé straně, do jeho centru se opřel znovu Masopust a i díky teči soupeřovy obrany otevřel skóre - 1:0. V 16. minutě slávisté chybovali na půli hřiště, Traoré přišel o míč a z rychlé akce střílel Finne sám před Kolářem, brankář Slavie vytasil kvalitní zákrok. Po 20 minutách hry fatálně chyboval Zelený z pozice posledního hráče, přišel o míč a mohl děkovat rozhodčímu, že odpískal faul na Zeleného v souboji, který vypadal jako čistý. Tlak slávistů z úvodní desetiminutovky po vstřelené brance značně poklesl, sice se hrálo více na polovině soupeře, ale červenobílí se vůbec nedostávali k vápnu Vålerengy. V 35. minutě musel vyběhnout Kolář mimo vápno proti Finnemu, sice jeho šanci dokázal zneškodit, poté ale fauloval dalšího hráče a norský tým kopal přímý kop z 18 metrů. Finne však přestřelil. O čtyři minuty později založil Červ pěkným pasem na Coufala útočnou akci, která skončila tečovanou střelou Ševčíka, ta skončila těsně mimo, z rohu se pak nic neurodilo. V 44. minutě utekli hráči soupeře po levé straně a centr do vápna skončil rukou Jaroslava Zeleného a sudí odpískal penaltu. Tu proměnil Vilhjalmsson a vyrovnal na 1:1. Slávisté mohli jít hned zpět do vedení, ovšem Olayinkova střela byla slabá a neznamenala nebezpečí pro branku Klaessona.

Do druhé půle vyběhl i David Zima, který nahradil v záloze Lukáše Červa, kromě toho nastoupil i Stanciu místo Traorého. Hned v první minutě měla Vålerenga velkou šanci, ale Donnumova střela byla sražena na roh. Slávisté odpověděli tutovkou Zeleného, jehož našel Masopust centrem zleva úplně volného na malém vápně, Zelený ale trestuhodně vůbec netrefil bránu. V 60. minutě šli slávisté do brejku poté, co Kolář zneškodnil centr z rohového kopu, ale hned první přihrávka u vápna norského týmu byla nepřesná a z šance nebylo nic. Vzápětí Vålerenga prostřídala asi šest hráčů, sestava Slavie zůstávala stále jen se dvěma změnami. Hra byla rozkouskovaná množstvím nedovolených zákroků a k pohlednému fotbalu měl zápas opravdu hodně daleko. Stanciova přízemní střela v 70. minutě byla zablokovaná valem obránců před brankou. Až o dvě minuty později přišli na hřiště Musa, Provod a Oscar. V 76. minutě se zjevili před Klaessonem hned dva volní slávisté, Bořilova střela z úhlu šla jen vodorovně s brankovou čarou a skončila v zámezí. Zeleného hlavička po rohovém kopu skončila nad bránou. Slavia začala opět tlačit soupeře podobně jako v úvodu zápasu, Klaesson se vyznamenal proti Musovi i Coufalovi, po dalším rohovém kopu ale konečně inkasoval, když na zadní tyči lehce doklepl propadlý a tečovaný míč do prázdné brány Zelený. V nastaveném čase ještě Musa vybojoval míč, Oscar nádherně našel Provoda, který míč uklidil k tyči a upravil na konečných 3:1, Slavia tak poprvé v přípravě zvítězila, potřetí v řadě vstřelila tři branky.

Úterý 04. 02. 2020 21:00

Přípravné zápasy, 2019/2020
1 - 3
1 - 1
Vålerenga Oslo
Vålerenga Oslo

45. Vilhjalmsson (pen)

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

9. Lukáš Masopust
82. Jaroslav Zelený
90. Lukáš Provod

Komentáře (316)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé