Přípravná utkání

Slavia - Hammarby IF 4:2

Slavia v generálce na ligu porazila po velmi dobrém výkonu třetí tým švédské ligy Hammarby 4:2 brankami Stancia, Masopusta, Bořila a Coufala. Kaňkou na utkání je zranění Nicolae Stancia, který odstoupil ze zápasu se svalovým problémem po necelých deseti minutách.

Trenér Jindřich Trpišovský postavil sestavu, jaká se dala očekávat vzhledem k sestavě ve včerejším zápase s Brondby, tedy mimo jiné se Zeleným, Červem a Teclem. Překvapením však bylo, že na post stopera se postavil Jan Bořil a Jaroslav Zelený hrál vedle něj levého obránce. Zápas se hrál ve velmi silném dešti. Hned ve třetí minutě šli slávisté do vedení, velkou chybu soupeře v obranné fázi potrestal Nicolae Stanciu střelou na zadní tyč, na kterou si golman sice sáhl, ale vytěsnit ji nedokázal - 1:0. V sedmé minutě švédský tým opět chyboval v rozehrávce, slávisté se dostali k míči na polovině soupeře, rozehráli míč do pravé strany na Masopusta, který tvrdou střelou zvýšil na 2:0! V deváté minutě ale přišla pro sešívané těžší rána, než by byl býval inkasovaný gól, ze hřiště se svalovým zraněním odstoupil Stanciu a nahradil jej Oscar. Slavia byla nadále lepším týmem, když se v 21. minutě vymanila z napadání soupeře, Masopust dvakrát nebezpečně centroval do vápna, ani jednou ale nenašel adresáta. V 24. minutě už to bylo 3:0, po hlavičce Zeleného v záklonu musel brankář Blaževič vyrážet jen k Janu Bořilovi, který z kroku neváhal a poslal míč do sítě. Jen o dvě minuty později se Tecl vyhnul ofsajdové pasti, šel z úhlu sám na Blaževiče, ale nastřelil jen jeho nohy a byl z toho roh. Rohovým kopem skončil i další průnik Tecla o dvě minuty později. V 34. minutě se hráči Hammarby po dlouhé době dostali na polovinu Slavie a Tankovic z úhlu prostřelil Koláře - 3:1. Do konce poločasu se už nic zajímavého nestalo, do kabin šli tak slávisté s dvoubrankovým vedením.

Druhý poločas začal zlým znamením, na hřiště zavítala černá kočka. Hned, co vyběhla ze hřiště, měl velkou šanci Johannson, ale sám před Kolářem se dostal k centru jen v akrobatické pozici a nedokázal míč usměrnit na bránu. V 51. minutě Kolář parádně vyrazil na roh povedenou střelu Bojaniče z přímého kopu. O chvíli později prošel slávistický centr z rohového kopu na zadní tyč, kde jej Olayinka napálil mimo. Posléze Olayinku v další šanci vychytal Blaževič a stejně dopadl i další souboj těchto dvou hráčů v 58. minutě. Slávisté se po pomalejším rozjezdu do druhé půle vrátili ke kontrole utkání, soupeře nepouštěli na vlastní polovinu a sami kroužili kolem vápna soupeře a hledali cestičky k dalšímu ohrožení branky Blaževiče. Nevedl k němu ani poměrně povedený signál z přímého kopu, který skončil přihrávkou Ševčíka na hranici malého vápna, která nenašla cíl. V 73. minutě Kolář lapil střelu Kačanikliče, na druhé straně Olayinka zkoušel akrobaticky zakončit Ševčíkův centr, míč sice trefil, ale ten jen vysokým obloukem zamířil nad bránu. Na závěrečné minuty zápasu se do hry dostali ještě Júsuf, Musa, Provod, Hellebrand, Frydrych a Holeš. Centr Hellebranda v 84. minutě našel před bránou Olayinku, ten ani tentokrát nedokázal trefit zažízení. V 86. minutě se po rohovém kopu a akci, která hodně zaváněla ofsajdem, prosadil ještě Ludwigson. Na jeho branku ale okamžitě zareagoval Coufal, který zakončil skvělou individuální akci Provoda. V nastaveném čase ještě jednou neuspěl smolař zápasu Olayinka, jehož pokus byl tentokrát tečovaný na roh. Slavia tak vyhrála generálku na ligu 4:2, skóre mohlo být i vyšší, rozdíl mezi oběma týmy byl poměrně velký.

Sobota 08. 02. 2020 21:00

Přípravné zápasy, 2019/2020
4 - 2
3 - 1
SK Slavia Praha
Hammarby IF
Hammarby IF

35. Tanković
86. Ludwigsson

Komentáře (316)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé