Hráči Slavie

Mohamed Tijani rozšíří řady sešívaných

Talentovaný stoper Jihlavy Mohamed Tijani přichází do Slavie na půlroční hostování s případnou opcí.

Dvaadvacetiletý střední obránce z Pobřeží slonoviny začal s fotbalem v rodném Abidžanu. Jenže svými výkony natolik nadchl španělské skauty, že se brzy přesunul do madridského celku Rayo Vallecano. Zde strávil necelé tři roky. I díky kontaktům svého agenta se v březnu 2018 přesunul do třetiligového Vyškova, kde započal svou českou štaci.

Ihned po přestupu na jih Moravy se vytáhlý stoper prosadil do základní sestavy. Ve Vyškově se postupně vypracoval mezi opory a ke konci podzimní částí sezony 2018/19 už nastupoval s kapitánskou páskou. Odezva na nadstandardní výkony na sebe nenechala dlouho čekat. Po necelém roce stráveném ve třetí lize se Tijani posunul o stupínek výš – zlákala ho totiž nabídka Jihlavy.

Ve svém novém působišti nepotřeboval takřka 190 centimetrů vysoký stoper téměř žádný čas na aklimatizaci a okamžitě se stal vůdcem zadních řad svého nového zaměstnavatele. Během ročního působení v Jihlavě odehrál Tijani 32 utkání a vstřelil jednu branku. Herním projevem začal brzy převyšovat úroveň druhé ligy, a i proto se o něj na začátku tohoto přestupového období začala zajímat Sparta. Přestup už byl téměř hotov, jenže na poslední chvíli hráč neprošel zdravotní prohlídkou a letenští z přestupu vycouvali.

Situace využila Slavia, které se ke konci herního soustředění v Portugalsku zranili stopeři Takács a Zima. Tijani tak přichází na půlroční hostování s případnou nepovinnou opcí. Potenciální poplatek by se měl pohybovat okolo 5 milionů korun.

"Jsem moc rád, že jsem ve Slavii. Rád bych touto cestou pozdravil slávistické fanoušky a poděkoval všem lidem v klubu za to, že tu mohu být. Slavia má stejně jako já nejvyšší možné ambice. Chtěl bych se zde předvést v co nejlepším světle a přispět k tomu, aby se Slavia udržela na své současné pozici nejlepšího českého klubu," řekl pro oficiální web Tijani.

Komentáře (252)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé