Aktuality z médií

Sešívané dědictví. Fotbalový stadion Slavie stále nemá jednoho vlastníka

Sešívané dědictví. Fotbalový stadion Slavie stále nemá jednoho vlastníka.

Komentáře (22)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Sešívané dědictví. Fotbalový stadion Slavie stále nemá jednoho vlastníka

    Pert     před 4 lety 14.02.2020 18:15 |  
    0 6

    No, to jsem teda nečekal. Vůbec mě nenapadlo, že CITIC si koupil jen kousek. No co, hlavně že jim patří trávník a tribuny.

  2. Re: Sešívané dědictví. Fotbalový stadion Slavie stále nemá jednoho vlastníka

    Sokrates55 (přítel SN)     před 4 lety 15.02.2020 09:39 |  
    17 8

    Dobré ráno přeji Vám všem.
    Uvařil jsem si ranní kávu a připojím se do disputace k tomuto článku.
    Je to téma sice nevděčné, ale proč se tomu vyhýbat. I proto asi tak málo příspěvků :-)).
    Pokusil jsem se si to trochu všechno projít a udělat si sám pro sebe analýzu toho, do jaké míry je to pro náš klub nepříjemné. Sice to není žádné oslavné "Hosana na výsostech....", ale zase to není ani žádný marast, jak se to na první pohled ukazuje.
    Ten problém vznikl už při výstavbě stadionu a musím říci, že tehdejší naši "šéfové" by na sebe neměli být pyšní a radši by se měli Edenu vyhýbat.
    V současné době patří CITIC to, co je důležité pro náš fotbal -tj. trávník, tribuny a samozřejmě i část zázemí.
    Za ostatní sice zatím platíme a máme vše srovnané. Na další část (je v tom i podíl pana Pražáka) máme přednost opce snad až do konce října letošního roku a také máme možnost dalšího ujednání formou jakéhosi novodobého clearingu, nebo něco na ten způsob.
    I proto také zazněla na tiskové konferenci velmi důležitá informace o tom, že v současné době je u regulatorního orgánu v Číně projednáváno schválení vstupu společnosti SINOBO do struktury vlastníka Slavie s tím, a to také zaznělo, že SINOBO bude sanovat některé pohledávky a také se stane dalším vlastníkem Slavie právě vykoupením dalších částí stadionu.
    To signalizuje také snaha vedení Slavie, abychom nezatěžovali vlastníka zbytečnými požadavky, ale z vygenerovaných peněz si sami co nejvíce zabezpečili provoz klubu. I proto zmínil pan Tvrdík, že nechceme generovat zisk, ale dávat pěníze zpět do klubu. Takto to sledují i finanční orgány UEFA a to velmi přísně. Podívejte se, jak dopadl Manchester City........ Něco podobného se děje i u nás, jen si teď nemohu vzpomenout, ve kterém klubu to je a jak se tam vylepšuje jakýmsi zvláštním způsobem příjmová stránka :-(( ??
    Jsem pořád optimista a věřím, že se povede i tuto situaci vyřešit ve prospěch našeho červenobílého klubu, který máme vepsán do srdce.
    Proto se vedení našeho klubu zastávám, když klub je v takové kondici, v jaké ještě nikdy nebyl a tím myslím samozřejmě i finanční. Pak nerozumím tomu, že Ti kdo tomu nevěří, nás optimisty, označují většinovým stádem a jsou zklamáni, že dostávají mínusy, protože přeci jen oni mají pravdu a pan Tvrdík je nevěrohodný a určitě si nechává něco pro sebe.......... To je jako s tou výpovědí od pana Nezmara. Nikdo ji neviděl, nikdo to neví a přesto určitě někde na stole byla. Připomíná mi to nějaký film - "Kurva hoši....... ".
    Dokonce zde bylo tvrzeno od jednoho z disputujících, že má z velmi dobrého zdroje blízkého Nezmarovi, že to je pravda. Že výpověď byla na stole.
    Musím říci, že jsem se při prvních informacích také podivil (viz disputace k tomuto tématu z prosince minulého roku), a protože si rád některé věci ověřuji, tak jsem si také ověřil, že žádná napsaná výpověď na stole nikdy nebyla. Zdůrazňuji slovo napsaná!!!!! nikdy nebyla. To jen pro všechny ty zaručené informátory :-((. A vím to.
    A všichni Ti zaručení informátoři?? To jsou také fandové Slávie???? Brrrrr!!!!!
    Měl jsem před několika dny možnost si povídat s panem Lálou - legendou. Páni, ještě teď mi z toho setkání mám "husinu" a velkou úctu k tomuto bardovi. To je fanda Slávie!!!!!!!
    A teď už za tím vším velká "Tečka".
    Zítra nám začíná liga. Hrajeme na "Klokanovi", který je pro mne už několik let charakterově velmi špatným klubem. Určitě bude důležité , jak se nám povede vstoupit do ligy. Bojovnost, urputnost a nepovolit rozehrávku tím, že budeme napadat po celém hřišti. K tomu přidat i fotbalovost a věřím, že po poctivém výkonu přijde i bodový zisk.
    Vím, že se musím obrnit i trpělivostí a naše mladé hráče podpořit a ne je hned dehonestovat a zatracovat. Připadalo by mi to od sebe dost pokrytecké. Hrál jsem kdysi fotbal až na úrovni 1. B třídy, ale že bych byl nějaký velký přeborník..... ?? A proto se nechci stát najednou velkým odborníkem, co na klukovi, který teprve s ligou začíná, ztrhá všechno na kusy, pokud se mu hned první zápas nepovede...... A ruku na srdce, kolik z nás zde takových jako já ještě je?
    Budu si vážit každého názoru, který bude mít hlavu a patu a bude třeba i nepříjemný. Ale nikdy nebudu souhlasit s jednoslovnými výkřiky spojenými s urážkami a nadávkami na hráče klubu, kterému celý život fandím a mám ho srdci.
    S úctou
    Sokrates55

    • Re: Sešívané dědictví. Fotbalový stadion Slavie stále nemá jednoho vlastníka

      SKSKali     před 4 lety 15.02.2020 12:31 |  
      4 1

      Přesně tak. Jak už jsem dříve psal, ten stadion by se dokázal lépe komerčně využít. Minulý rok v podobném slova smyslu o tom na dnu otevřených dveří mluvil sám architekt stadionu. Jak jih, tak i to území za východem, kde měla původně stát budova. V podzemi a případně spodní patro párkování, zbytek budovy by se mohl použít pro klub, případně pro komerční využití.
      Vedle vzniká železniční zastávka, za pár let za železničnít rátí nejspíš nová městská část pro cca třicet tisíc lidí. To by se mělo využít.
      Samozřejmě tak, aby to pořád byl hlavně fotbalový stadion se všim všudy. Ale pokud by si sám dokázal zaplatit provoz a ještě vydělávat nemalou částku pro klub, bylo by to super.

      • Re: Sešívané dědictví. Fotbalový stadion Slavie stále nemá jednoho vlastníka

        Radek097 (přítel SN)     před 4 lety 15.02.2020 12:39 |  
        1 5

        Ze stadiónu neplyne žádný příjem pro Slavii.

        • Re: Sešívané dědictví. Fotbalový stadion Slavie stále nemá jednoho vlastníka

          Sokrates55 (přítel SN)     před 4 lety 15.02.2020 12:50 |  
          3 3

          Dobrý den přeji.
          Výnos ze vstupného (prodej permanentek, boxů a další poskytnuté služby) nebyl žádný příjem?
          Sokrates55

          • Re: Sešívané dědictví. Fotbalový stadion Slavie stále nemá jednoho vlastníka

            wimpy     před 4 lety 15.02.2020 12:52 |  
            4 2

            Teď si nejsem úplně jistej, ale mám pocit, že boxy pronajímá stadion, nikoli klub.

            • Re: Sešívané dědictví. Fotbalový stadion Slavie stále nemá jednoho vlastníka

              vlk30 (přítel SN)     před 4 lety 15.02.2020 18:09 |  
              0 0

              Myslím že ano jen některé boxy používá SKS pro sebe a asi za ně nic neplatí, když jsme pod jedním majitelem.

          • Re: Sešívané dědictví. Fotbalový stadion Slavie stále nemá jednoho vlastníka

            Radek097 (přítel SN)     před 4 lety 15.02.2020 13:31 |  
            3 5

            Příjem ze vstupného/permanentek jde do Slavie, ale to je tak vše.
            Stadión nevlastní Slavia, máš to stejné jako u Bohemians. Jejich stadión vlastní město, když se tam bude pořádat nějaký koncert, nic z toho do kasy Bohemians neplyne. Ani kdyby měli na stadiónu pobočku Komerční banky...

        • Re: Sešívané dědictví. Fotbalový stadion Slavie stále nemá jednoho vlastníka

          SKSKali     před 4 lety 15.02.2020 12:52 |  
          4 0

          Je samostatnou společností. Na přímo asi ne. Ale prý je ziskový, tudíž ty peníze může majitel použít v klubu. To je asi o co jim jde. Nastavit ty synergie tak, že i stadion může vydělávat peníze, který půjdou do klubu, na místo peněz, který by dal natvrdo majitel "ze svého".
          Příjmy ze vstupného by jinak měli plynout rovnou do klubu.

          • Re: Sešívané dědictví. Fotbalový stadion Slavie stále nemá jednoho vlastníka

            Radek097 (přítel SN)     před 4 lety 15.02.2020 13:41 |  
            1 2

            Nejenže by ten zisk šel posílat do Slavie, ale kdyby byla Slavia zisková, tak ty peníze posílat i ze Slavie...
            Těch společností vlastněných CEFC Europe není málo, takže by se vždy našlo, kam ty peníze poslat. :-)

    • Re: Sešívané dědictví. Fotbalový stadion Slavie stále nemá jednoho vlastníka

      Dr. Fe1     před 4 lety 19.02.2020 02:59 |  
      1 7

      Souhlasím s Vámi až na tuto větu:

      "Ten problém vznikl už při výstavbě stadionu a musím říci, že tehdejší naši "šéfové" by na sebe neměli být pyšní a radši by se měli Edenu vyhýbat. "

      Mylslím si , že pořád nedoceňujeme, že stadion stojí ! Že jej vůbec máme a můžeme na něm hrát ! Kdyby toho nebylo, tak se dnes potácíme bůhví kde ..... nejspíš bychom dodnes chodili na Strahov, chodilo by nás tam tak 2-3 tisíce a hráli bychom dost možná i jinou soutěž než první ligu ......

      Samozřejmě - stavba stadionu a věci kolem toho jsou jako zašmodrchané klubko, které jistě skrývá řadu nedokonalostí a problémů a bohužel možná i řadu špinavostí. Ale i tak - bez stadionu bychom byli ......ani nechci říct kde.

      Zaplaťpámbů, že se to vůbec podařilo. já to beru jako docela velký zázrak.

  3. Re: Sešívané dědictví. Fotbalový stadion Slavie stále nemá jednoho vlastníka

    aldin     před 4 lety 15.02.2020 21:10 |  
    6 5

    Docela bych doporučoval Pavlovi Pé Novotnému aby svoji pozornost zaměřil jinam nežli aby poštěval slávistické fanoušky několik dní před zahájením soutěže. Je hezké, že si dal takovou rešeršní práci a což takhle podívat se na Spartu a její zázemí a velmi velmi nejasné vlastnické poměry v jistých otázkách pozemků. Viz příspěvek mého kolegy na jiném místě. Ono vůbec Profimedia a Forbes to a priori zní velmi věrohodně. Vzhledem ke skutečnosti, jaké překážky/problémy - a sice zásadní - muselo pozitivně vyřešit vedení Slavie v posledních 5 letech jsou uvedené
    "problémy" tak horlivě prezentované Pé.Pé Novotným zábavným folkorem. Vřele bych mu doporučil zabývat se jiným tématem...

  4. Re: Sešívané dědictví. Fotbalový stadion Slavie stále nemá jednoho vlastníka

    Ondráš     před 4 lety 15.02.2020 21:29 |  
    1 5

    To je dobrej bordel:D

  5. Re: Sešívané dědictví. Fotbalový stadion Slavie stále nemá jednoho vlastníka

    Palawan     před 4 lety 16.02.2020 00:16 |  
    4 4

    Tak jsem koukl do katastru na https://nahlizenidokn.cuzk.cz , abych si to dovedl přesně představit :-)

    Velká Slavia pod aktuálním vedením Jirky Vrby jsou kamarádi a to je dobře, snad tomu tak bude již navždy.

    Zajímalo by mě, kolik je opce na hotel na severu od Gaia Property, s.r.o., za kolik by prodal EDEN Jižní roh s.r.o. pozemky a stavbu na jihu a na kolik by přišla dohoda s Hochtief ohledně východu, snad nám bude soud nakloněn.

    Eden Arena, a.s. = Předseda představenstva: Ing. JAROSLAV TVRDÍK
    https://or.justice.cz/ias/ui/rejstrik-firma.vysledky?subjektId=211763&typ=PLATNY
    Číslo LV: 7576
    Parcelní číslo: 1856/15 = vnější západ
    Parcelní číslo: 1856/17 = vnitřní západ
    Stavba: č. p. 1540 = většinový Eden na pozemku 1856/17 a pozemku 1856/18 Velké Slavie

    SPORTOVNÍ KLUB SLAVIA PRAHA, spolek = předseda představenstva: MgA. JIŘÍ VRBA
    https://or.justice.cz/ias/ui/rejstrik-firma.vysledky?subjektId=737129&typ=PLATNY
    Číslo LV: 1633
    Parcelní číslo: 1856/1 = vnější okolí Edenu
    Parcelní číslo: 1856/16 = vnější sever
    Parcelní číslo: 1856/18 = výrazná majorita Eden
    Parcelní číslo: 1856/22 = pidi jih = 2 m2 :-)

    Gaia Property, s.r.o. = jednatel: Raiffeisen - Leasing, s.r.o.
    https://or.justice.cz/ias/ui/rejstrik-firma.vysledky?subjektId=291567&typ=PLATNY
    Číslo LV: 7191
    Stavba: č. p. 1539 = hotel na pozemku 1856/16 Velké Slavie

    EDEN Jižní roh s.r.o. = Společník: STRABAG a.s.,
    https://or.justice.cz/ias/ui/rejstrik-firma.vysledky?subjektId=513161&typ=PLATNY
    Číslo LV: 11064
    Parcelní číslo: 1856/21 = vnější jih
    Parcelní číslo: 1856/23 = vnitřní jih

    SK Slavia Praha - fotbal a.s. = Předseda představenstva: Ing. JAROSLAV TVRDÍK
    https://or.justice.cz/ias/ui/rejstrik-firma.vysledky?subjektId=706684&typ=PLATNY

    https://archiv.ihned.cz/c1-66553560-slavia-prohrava-spor-o-pozemky-nemecky-developer-hochtief-planuje-primo-u-vrsovickeho-stadionu-postavit-devitipodlazni-dum

    • Re: Sešívané dědictví. Fotbalový stadion Slavie stále nemá jednoho vlastníka

      zeleznik2     před 4 lety 17.02.2020 08:16 |  
      2 2

      Díky už mám jasno..

  6. Re: Sešívané dědictví. Fotbalový stadion Slavie stále nemá jednoho vlastníka

    Altona     před 4 lety 16.02.2020 10:37 |  
    8 1

    Aneb jak Pavel "Pytlík" Novotný, absolvent fakulty sociálních věd UK a přispivatel časopisu Američan z Vysočan nahlédl do katastru nemovitostí.....

  7. Re: Sešívané dědictví. Fotbalový stadion Slavie stále nemá jednoho vlastníka

    gazza     před 4 lety 21.02.2020 17:00 |  
    0 3

    tak to je dobry bordel