Fortuna liga

Slavia - Opava 2:0

Slavia v prvním jarním domácím zápase porazila Opavu 2:0 brankami Musy a Tecla. Na čele ligy si tak udržela náskok 13 bodů před Plzní.

V základní sestavě se dle očekávání neobjevil Frydrych, kterého nahradil na stoperu novic Tijani. Na defenzivním záložníku dostal od začátku důvěru teprve 19 letý Zima. V nominaci naopak kromě marodů Hovorky, Takácse a vykartovaného Oscara chyběl i zdravotně indisponovaný Traoré. Co se týče sestavy hostů, tak není bez zajímavosti, že v základu nastoupil již 41letý matador Zavadil.

Slavia začala poněkud nervózně a hlavně v úvodu měla problémy s rychlým návratem do obrany. Využít toho mohl v 5. minutě Texl, ale Železníkův centr sám před brankářem trestuhodně minul. V 8. minutě pak Mondek po odraženém míči pálil v zajímavé pozici nad! V 10. minutě o sobě dali výrazněji vědět i sešívaní, když musel nadvakrát zasahovat Fendrich proti střele Olayinky i dorážce Musy! Poté se za obranou zjevil Provod, ale v tísni si na Fendricha nepřišel. Následně se sice mával ofsajd, ale těžko říct, jak by situaci posoudilo video, kdyby branka padlo. Zhruba po 20-25 minutách hry se povedlo slušný nástup hostů definitivně otupit a Slavia po nejistém začátku získala zřetelnou převahu. Ve 26. minutě po Stanciově rohovém kopu hlavičkoval těsně mimo Olayinka! Kdyby šel míč o metr vedle k tyči, tak by byl brankář Opavy bez šance. Červenobílé to ale nemuselo dlouho mrzet. Centr za obranu odvrátil Hrabina chybně jen k Musovi, který míč pohotově napálil do protipohybu gólmana - 1:0! A hned za minutu to mohlo být, nebo lépe řečeno mělo být, o dvě branky. Musa přesným přízemním centrem našel Olayinku před poloodkrytou branoku, ale mladý Nigerijec branku těsně minul! V nastaveném čase pak ještě po ztrátě Slavie zkoušel z půlky nachytat Koláře Řezníček, ale branku naštěstí minul. Sešívaní tak mohli do kabin odcházet relativně spokojení.

Zlepšený výkon si svěřenci trenéra Trpišovského přenesli i do úvodu druhé půle. Nejdříve prověřil z přímého kopu Fendricha Provod. V 55. minutě pak po Zimově přihrávce odčinil zaváhání z koncovky Olayinka a tentokrát brankáře překonal! Radost však na tribunách nevydržela dlouho, neboť video odhalilo drobný ofsajd Provoda před přihrávkou Zimovi. Opavu neuznaný gól nabudil a hra se pak přeci jen na nějakou dobu opticky vyrovnala. Když se zdálo, že se blíží vypjatý závěr, tak naší střídačce vyšlo nasazení Tecla z lavičky. Rychlému útočníkovi vyhovovala hra do již otevřenější obrany hostů a početné obecenstvo uklidnil v 84. minutě, kdy ve vápně udělal kličku mladíkovi Rychlému a následně přesnou střelou rozvlnil síť - 2:0! Zápas tím byl rozhodnut a Tecl v samotném závěru mohl přidat ještě nějakou branku, ale další dvě tři dobré příležitosti už proměnil nedokázal. Mrzet to však příliš nemuselo, protože Slavia si po porážce na Bohemians napravila reputaci a Opavu porazila zaslouženě 2:0!

22. kolo - Sobota 22. 02. 2020 14:30

Fortuna liga, 2019/2020
2 - 0
1 - 0
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

32. Petar Musa
84. Stanislav Tecl

Slezský FC Opava
Slezský FC Opava

Komentáře (386)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé