Hráči Slavie

Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

Slavia podlehla v teprve 2. zápase z 23 kol. Potud skvělá bilance. Ovšem 2. jarní ztráta ze 3 kol je mnohem horší. V kontextu s omlazeným týmem a dalším velmi slabým výkonem je třeba vyzvat k mobilizaci sil.

Panika není třeba, stejně zhoubný by ale mohl být i pocit, že se nic neděje a vše je v nejlepším pořádku. Zdvižený prst nám ukázal už zápas na Bohemce. Ovšem z jedné ztráty proti nahecovanému soupeři a na těžkém terénu se těžko daly dělat větší závěry. Včerejší zápas na Slovácku však potvrdil, že nešlo o náhodu. Nejdříve tedy pár slov k němu. Na rozdíl od trenéra bych neřekl, že jsme začali nějak zvlášť dobře. Hrál se vyrovnaný a víceméně průměrný ligový fotbal. Od Slavie bych čekal víc, ale ne vždy to samozřejmě jde od začátku jako po drátkách, zvlášť venku. Problémem bylo, že postupem času bylo čím dál hůř. Nedůraz v obraně znamenal branku v naší síti, pak jsme měli i trochu smůlu, když Stanciovu šanci vykopával z brankové čáry Kadlec. Po poločase jsem čekal vzepětí a mocnou honbu za vyrovnáním, což se konalo jen v omezené míře po zhruba čtvrthodiny. Pak se bohužel ukázalo, že náš včerejší tým neměl skutečnou sílu. V závěru úplně odpadl a nebyl schopen si vytvořit jakýkoliv tlak ani pomocí nákopů na tři útočníky. Nejenže chyběla fotbalovost, ale zároveň i touha po vítězství, sebedůvěra a zdravá bojovnost (místo ní přicházely jen nesmyslné útočné fauly Musy a Olayinky). Alarmující zjištění. Jakkoliv jsme třeba za Šilhavého hráli obecně horší fotbal, tak jsme se vždy mohli spolehnout na maximální vůli týmu, který zápas mnohdy urval silou, když už to nešlo fotbalovým uměním. To samé dlouhodobě zvládá Plzeň. Včerejší Slavia? Nic. Odevzdané leklé ryby. Čím to?

Je zjevné, že týmu chybí lídři, což přiznal i trenér Trpišovský. Proč ale tedy Slavia pustila v zimní pauze hned tři kapitány? Odchod Součka je bez debat. Ve Slavii toho odvedl spoustu a navíc šel do nejlepší ligy světa za skvělou částku. Paradoxně se ale v Edenu vedly největší diskuse o něm, zatímco Škodu s Hušbauerem jsme pustili v podstatě zadarmo do podivných destinací. Chápal jsem argument, že mužstvo potřebuje omladit a Škoda s Hušbauerem chtějí hrát. Již teď se ovšem ukazuje, že Nezmar a spol. hrubě podcenili právě vůdcovský aspekt. Už jen to, že jsme na tiskovce před jarem vystoupili s tím, že "nečekáme zázraky" jsem bral jako přiznání momentální slabosti s pozdvihnutým obočím, protože cokoliv podcenit ve fotbale se nevyplácí.

Nyní je změn až příliš (částečně i vinou zranění a nemocí), stejně jako nezkušených hráčů v sestavě. Některé skutečnosti jsou až zarážející. Zima odehrál před přestupem v lize 150 minut a nyní má hrát základ na klíčovém postu? Stejně tak Tijani, který hrál 2. ligu a přišel týden před startem jara? Zvlášť když jsou v sestavě další mladí novicové Provod, Musa či debutant Oscar? Není se tedy co divit, že se na první dobrou nedaří. Stejně tak je logické, že mladé mužstvo je z toho zaskočené a nedokáže adekvátně reagovat. Zápas pak akorát vyústil ve zmatené a nepřesné nákopy na nikoho. Záloha se pak stahuje pro rozehrávku hluboko na vlastní půli, zatímco útočníci jsou odříznutí. Jak by se včera hodil právě takový Hušbauer! Nejenže se ve Slavii vyprofiloval ve vůdčí osobnost, která umí ostatní strhnout i skluzy do obrany, ale hlavně je to hráč, který umí v nouzi rozehrát na dlouhou vzdálenost. Místo toho jsme včera museli sledovat špatně využitého špičkového technika Stancia, jak se trápí při nakopávání z vlastní poloviny. O Júsufovi, který zatím angažmá ve Slavii bere jako jednu velkou procházku ve středu hřiště, nemluvě.

Jasně, nadávat po nevydařeném zápase umí každý, jak z toho ale ven? Náskok je stále dostatečný a boj o titul máme ve vlastních rukou, je třeba si ale skutečně přiznat, že se již jedná o BOJ a že je třeba se mobilizovat. Dám ruku do ohně za to, že Plzeň nám vlastním rozhrazováním bodů titul neuhraje, ten si budeme muset získat sami. Z tohoto pohledu jsem přivítal vyjádření trenéra, který po včerejším zápase prozřel a uznal, že je třeba vsadit na zkušenější hráče. Titul nevyhrajeme, když budeme mít v základu půlku nových hráčů, zvlášť když jde o vyjukané mladíky, které se teprve seznamují s tlakem. Pomoct by mohl návrat poctivého Takácse, i když čekat na něj jako na spásu mi přijde až absurdní vzhledem k tomu, že na podzim přicházel jako hráč širšího kádru, který se třeba může chytit (což se naštěstí do značné míry stalo). Zabrat pak musí v prvé řadě hráči v ideálním věku, kteří už ve Slavii nějakou dobu jsou. Přidat musí jednoznačně Coufal, příkladem musí jít kapitán Bořil a zodpovědnost by měl převzít i Masopust, na jehož úkor byl zatím upřednostňován ryze průměrný (snad jen prozatím) Provod. S Takácsem v zádech by pak měli více ukázat i Stanciu a Ševčík. Oba jsou skvělí hráči a musí mužstvo nakopnout po fotbalové stránce, protože po stránce válečnictví a vůdcovství nemají až tak co nabídnout (opět na rozdíl od lídra Hušbauera, který odsud odcházel jako neperspektivní). Tým se musí stabilizovat, musí se vsadit na správnou kostru doplněnou jen o pár mladíků (Musa ukázal potenciál) a souhlasím s trenérem, že by se mělo vsadit i na větší bezpečnost hry. Méně je někdy více a my jsme v zimě udělali několik kroků zpět, takže je třeba se odrazit od základnějších věcí, aby se nám hra nerozsypala jako na Slovácku. Každopádně je před námi hodně napínavé jaro!

Hráči jsou hodnoceni na stupnici od 1 (nejhorší) do 10 (nejlepší).

Ondřej Kolář - 6 - Vychytal dvě vyložené šance, těžko od něj mohou chtít spoluhráči víc. První zákrok byl před gólem, na dorážku už neměl nárok. Druhý v závěru proti hlavičce Zahustela. Napodruhé už byl po pár minutách proti stejnému hráči bez šance. Rozehrávka byla z jeho strany v pořádku.

 Vladimír Coufal - 3 - Zdaleka není v takové formě jako po svém příchodu do sešívaného, včera to pak byl z jeho strany těžký podprůměr. Nejvýrazněji chyboval u obou branek. To si tak zkušený hráč musí pohlídat. Směrem dopředu byla jeho aktivita sice v pořádku, zároveň ale pravidelně selhával v centrem a přihrávkách, takže vše přišlo vniveč. Měl by patřit mezi tahouny a musí zabrat!

Ondřej Kúdela - 4 - Když šlape tým, tak je Kúdela nenápadnou ale zato naprosto spolehlivou jistotou. Když se ale nedaří, tak není sám o sobě až takovou osobností jako Deli či Ngadeu, aby vzadu válel jen pomocí vlastních individuálních schopností. Ondra se tak svezl s týmem a ani on neodehrál na Slovácku ideální partii. Před první brankou nezvolil správné řešení, když se snažil stáhnout k nestíhajícímu Coufalovi. Nepřesvědčivě si počínal i u druhé branky v naší síti.

Mohamed Tijani - 4 - Co s ním? Tijani je nadějný hráč, který má ale taktické nedostatky. Klidně se může chytit a několik zápasů zaválet, stejně tak ale může být časovanou bombou, která nepřebráním hráče potopí tým... Já osobně bych ho asi v sestavě nechal, protože Takács je spíše potřeba ve středu zálohy. Zvážit se dá i postavení Frydrycha na stopera, ten ale taky žádnou jistotou není. Na Slovácku Momo nevyhořel, stejně jako u Kúdely se ale také nedá říci, že by odehrál dobrý zápas. Před první brankou si nepočínal dobře. Byli na něj sice dva hráči, on ale ve výsledku nepokryl ani jednoho a zakončovat tak mohli postupně oba.

Tomáš Holeš - 3 - Neudělal sice žádný větší chyby jako Coufal na druhé straně, ale celkově hrál velmi podprůměrně. Neviditelný výkon bez větší snahy se prosadit. Vím, že je to pro něj bez adekvátního vytížení těžké, ale takto si o další minuty na trávníku řekne jen stěží.

David Zima - 4 - Proti Opavě se mu zápas vydařil velmi dobře, na Slovácku se ale ukázalo, že se na takto mladém a nezkušeném hráči dá naše hra těžko stavět. Před první brankou to byla přesně ta situace, kdy by měl defenzivní záložník vypomoci obraně, byť hlavní chyby byly jinde. David bohužel odehrál nevýrazný poločas jak směrem dopředu, tak směrem dozadu. Je vidět, že trenér Trpišovský zatím s nahrazením Součka tápe, což ilustruje rychlé stažení Provoda i Zimy z tohoto postu.

Lukáš Provod - 4 - Sám řekl, že mu skončila doba hájení, tak to řeknu bez obalu a otevřeně. Lukáš zatím hraje, jako kdyby nastupoval Zmrhal zbavený produktivity, což byla Jardova největší zbraň. Tedy jako úplně průměrný hráč. Je zjevné, že je to trenérův oblíbenec, zatím mu však důvěru vůbec nesplácí výkony na hřišti. Prostor by měl dostat Masopust, který měl sice slabší podzim, ale v minulosti jasně a dlouhodobě potvrzoval nadstandardní ligovou kvalitu.

Nicolae Stanciu - 5 - Jediný hráč v poli, který snesl přísnější měřítko. Málem vstřelil branku, když si nejprve trochu šťastně nezpracoval míč, čímž zmátl obránce, posléze ale nešťastně pro Slavii na poslední chvíli zasáhl Kadlec. Ve druhé půli pak velmi dobře pálil k tyči, kde výborně zasáhl Trmal. Zápas končil v herní křeči, kdy byl vzhledem k zoufalému výkonu týmu nucen se zatáhnout na vlastní polovinu a nakopávat míče dopředu.

Oscar Dorley - 4 - Hodně alibistický výkon. To se dá pochopit vzhledem k nelehkému debutu hráče, méně však už k situaci Slavie. Při faulu před vápnem ukázal svou slabinu v podobě netaktických faulů. Na druhou stranu ve druhé půli hezky přihrál do šance Stanciovi. Párkrát ještě celkem dobře kombinoval, ale to je na celý zápas opravdu hodně málo muziky.

Peter Olayinka - 4 - Tradičně patřil k nejaktivnějším hráčům, jeho úspěšnost v útočných akcí byla ale zoufale nízká. A to moře útočných faulů...

Petar Musa - 4 - Dva zápasy patřil k našim nejlepším hráčům, tentokrát zahrál slabě i on. Do hry se příliš nedostával, a tak na sebe upozornil jen několika hloupými pozdními zákroky. Žlutou kartu dostal zcela po právu.

Lukáš Masopust - 4 - Naši hru nijak podstatně nezvedl, měl by se snažit být výraznější. Dostal se do jedné šance, kdy hlavičkoval přes brankáře. Těžko ale v této situaci mohl zakončovat razantněji, takže obránce na brankové čáře bez větších problémů míč odkopl.

Stanislav Tecl - 4 - Zpočátku hru oživil, ale až příliš rychle se podobně jako celý tým propadl do bahna (pod)průměru. Měl jednu šanci, kdy z úhlu hlavičkoval do boční sítě. Nebylo to lehké, ale možná se to dalo vyřešit lépe...

Júsuf Hilál - 4 - Horší čtyřku má jen proto, že odehrál hraniční čas a přišel do zápasu v těžké situaci, kdy hrál celý tým mizerně. Júsuf ale vůbec ničemu nepomohl a na hřišti se spíše bezcílně potuloval. Hlavně tedy ve středu hřiště, což je zcela bezúčelné. Má takové pokyny? Trenér nevidí, že je to stále dokola k ničemu?

23. kolo - Neděle 01. 03. 2020 14:30

Fortuna liga, 2019/2020
2 - 0
1 - 0
1.FC Slovácko
1.FC Slovácko

24. Petržela; 89. Zahustel

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

Komentáře (200)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

    Alanor (admin)     před 4 lety 02.03.2020 11:12 |  
    9 0

    A pod čarou bych souhlasil s tím, o čem mluvil tolsimir ve svém dva týdny starém tweetu.

    Ještě nedávno jsme měli v mančaftu dvě našlapané jedenáctky. Teď dáme při pár zraněních dohromady horko těžko jednu. Za poslední půlrok odešli Souček, Deli, Ngadeu, Stoch, Hušbauer, Škoda, Král či Zmrhal. To je průvan jako kráva bez adekvátní náhrady...

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

      Kajula     před 4 lety 02.03.2020 14:20 |  
      6 1

      Chtěl jsem napsat něco podobného. Poslední dvě přestupní období:
      a) v létě: Stoch, Deli, Ngadeu, Zmrhal, Král,
      b) v zimě: Souček, Škoda, Hušbauer, Van Buren (to byl sice hráč na lávku a pil mi krev svou neproduktivitou, ale měl schopnost při střídání strhnout manšaft).
      Je jasné, že příchozí mají (snad) potenciál, ale zatím se zdá, že nemají ani dostatečné fotbalové ani morálně volní vlastnosti.
      Připadá mi to, že Jan Nezmar donutil klub přejít na systém Liberec, i když některé odchody byly nutné. Z ekonomického hlediska to smysl dává, ale je to výrazné omezení sportovních cílů. V Liberci ale nevadilo odpískat část sezony. Ve Slavii je to moc vidět.

      • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

        tolsimir     před 4 lety 02.03.2020 14:58 |  
        1 3

        Jaksi mi k sobě nejde, že by se přešlo na systém Liberec a zároveň by se koupil dorostenec za 30 miliónů a další mladý hráč místo zadarmo za 25 miliónů, páč jsme na něj nechtěli půlroku čekat (a on stejně nehraje)... Spíš to je tak, že vinou toho, že se řešilo co s Nezmarem, tak to vypadá, že se přestupy řešily na poslední chvíli

        • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

          Alanor (admin)     před 4 lety 02.03.2020 15:05 |  
          1 0

          Neřekl bych, že se přestupy dělaly na poslední chvíli. Spíš jen nebylo snadné získat jak Hellebranda, tak Zimu. Olomouc prodávat nechtěla, na Hellebranda byla nabídka z Nizozemska a ze Sparty... A trenér o ně měl zájem velký, tak jsme museli zaplatit víc s výhledem, že se v nich vrátí v budoucnu.

        • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

          Kajula     před 4 lety 02.03.2020 17:07 |  
          1 1

          To je jen otazka sire rozpoctu. Ted si to stale Slavia mohla dovolit, protoze zustava v cernych cislech. A system levne nakup, draho prodej, dava ekonomicky smysl. Ale fotbalovy klub je, myslim si, slozitejsi utvar (vztahy, sportovni forma). A i v Liberci se hraci tocili. Zatimco z Plzne odesel v lete Hrosovsky a prisel Kalvach. V zime Krmencik, ale to uz maj Choreho a Beauguela...

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

      Balvan86     před 4 lety 02.03.2020 14:32 |  
      2 3

      Zejména první tři jmenovaní tuze chybí. Ale to je fotbalový život. Všichni odešli po zaplacení opce, a tak se s tím dá těžko nějak manévrovat. To, že jsme koupili mladé pušky s talentem, je jedině dobře. Nicméně také je pravdou, že Hušby odcházet a neměl a čekal jsem, jak moc bude chybět, neodhadoval jsem se tipovat. Ale v tvorbě hry a jejím zakončení prostě chybí. To byla největší chby letošního přžestupního okénka. Už ji bohužel napravit nemůžeme jeho stažením, a tak musíme doufat.

  2. Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

    Beran     před 4 lety 02.03.2020 11:18 |  
    0 0

    S hodnocením se nedá jinak, než souhlasit. Jen doufám, že si to konečně začne sedat už další kolo proti rumunovi.

  3. Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

    Tonda     před 4 lety 02.03.2020 11:19 |  
    6 7

    Musím se přiznat, že tohoto zápasu jsem se bál. Slovácko má ustálenou a sehranou sestavu. Jejich hráči mají odehraných hodně ligových zápasů. Ten tým patří do horní poloviny tabulky.
    A my poté co jsme pustili 3 nejzkušenější hráče, strčíme do základu hráče co nemají moc ligových zkušeností a hlavně kteří nejsou sehraní s těmi zkušenými. Jak to asi mohlo dopadnout.
    Jakmile jsem před zápasem zjistil že nehraje Bořil a Ševčík. a navíc viděl kdo je zastoupil, věděl jsem že jsme nejspíš v pytli.

    Jo je pravda že jsme měli převahu, ale ta převaha byla jalová. Slovácko hrálo to, co potřebovalo. Nebýt Koláře, tak jsme mohli dostat těch branek více. My prostě po odchodu Součka nějak neumíme bránit brejky. Smrdí to vážně často. Je to dáno tím, že máme spoustu nepřesností a ztrát.

    Viníka za tyto jarní výkony vidím v trenérovi, který si usmyslel, že plnohodnotně začlení do základní sestavy rovnou 3 - 5 mladých nezkušených a hráčů. (Zima, Provod, Oskar, Tyjani a Musa). Věřím že mají potenciál. A nemám nic proti tomu, když se na hřiště dostanou, ale ne všichni najednou. I 3 je hodně.

    Jak bych naši Jarní formu shrnul? Nesehranost, pomalejší hra, neefektivní napadání, méně dobrých brankových příležitostí.

    Z minulého roku nám zůstala snad jen ta neefektivita v zakončení a územní převaha.

    Z čeho jsem rozčarovaný? Hilál - to prostě není hráč pro Slavii. Když dostane šanci, vždy podá bezkrevný výkon. Smutno je mi i z Olayinky a Masopusta. - ti 2 jsou zatím hodně za očekáváním, ale zase to v nich na rozdíl od Hilála je. Holeš vlevo byl od trenéra vyloženě zkrat.

    Jak to postavit na Spartu?
    Modlím se aby byl v obraně Honza Bořil.
    Kolář
    Coufal, Kudela, Tijani, Bořil
    Masopust, Ševčík, Takács, Stanciu, Olayinka
    Tecl

  4. Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

    Kulajs     před 4 lety 02.03.2020 11:20 |  
    6 0

    Co je příčinou takového poklesu formy u hráčů, kteří byli na podzim v základním kádru? Je to jen v hlavách (už mistři) nebo se na tom podepsala nějaká chyba v zimní přípravě? Tam se špatné výkony omlouvaly únavou. O té by nyní neměla být řeč, tak proč Kúdela při druhém gólu za centrujícím hráčem Slovácka vyklusává a nezabrání mu v centru? Slovácko po vedoucím gólu sice zaparkovalo autobus, ale stejně si vytvořilo více gólovek než my a dvě z těch dohromady čtyř proměnilo. Naše střely na bránu jsou většinou propagační bez razance nebo do nebes. V první minutě mohl klidně Coufal dát branku, kdyby vůbec trefil bránu. Zápas by pak vypadal úplně jinak. Naše dřívější síla v podobě vyhraných hlavičkových soubojů je pryč. Dlouhé nákopy byly odevzdané míče, před bránou soupeře jsme neškodní. Je potřeba slézt z hrušky na zem.

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

      Alanor (admin)     před 4 lety 02.03.2020 11:27 |  
      9 1

      Tak zrovna u Coufala s Masopustem byl patrný pokles formy už na podzim.

      • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

        Kulajs     před 4 lety 02.03.2020 11:39 |  
        2 1

        To je pravda, ale tak hrozné to nebylo.

  5. Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

    Dresco     před 4 lety 02.03.2020 11:28 |  
    6 2

    Včera bylo vidět, že někteří hráči nejsou připraveni na ten styl, kterým proti Slavii doma všichni hrají. Tedy rychlé přistupování. Hlavně u Holeše a Provoda to bylo markantní. Co mi vadilo nejvíc, že ve středu hřiště nikdo nic nezkusil, všichni se báli. I ten Stanciu dával jen dlouhé pasy. Jediný, kdo dal nějakou tu kolmou přihrávku byl Tijani. Sice dost kazil, ale kdo nic nedělá nic nezkazí. Oscar má skvělou techniku, od něj bych čekal víc, ale ok, byl to první zápas. Souhlas, že Masopust nemůže být opomíjen kvůli Provodovi - to přirovnání se Zmrhalem naprosto sedí :-)

  6. Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

    samop     před 4 lety 02.03.2020 11:29 |  
    2 2

    Zdravím všechny Slávisty ! No.......nečekal jsem po změnách v kádru zázraky, ale to co předvádíme je za tímto očekáváním ! Pomalu se připravuji na další období bez radosti ze hry a především výkonu hodné Slávie. Nebo se pletu ? To bych se rád mýlil protože stále věřím, že je to jen přechodná doba !

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

      Dresco     před 4 lety 02.03.2020 11:50 |  
      3 1

      Stačí vyhrávat doma.

  7. Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

    kleofas     před 4 lety 02.03.2020 11:31 |  
    14 3

    Za co má Júsuf Hilál 4? vůbec ničemu nepomohl a na hřišti se spíše bezcílně potuloval, zcela bezúčelné

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

      ŽerykRWS     před 4 lety 02.03.2020 11:36 |  
      3 3

      Yusuf je zklamáním, ale včera pár míčů vyhrál, dobře sklepl, dokonce se zapojil do napadání. To není moc ale za 4 ok.

  8. Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

    Lord     před 4 lety 02.03.2020 11:34 |  
    13 6

    Za mě strašně chybí Hušby, protože uměl otevřít zataženou obranu a dával důležité góly. Teďd je střed strašně neproduktivní. Vytáhl bych Nica na čistou desítku a tvorby hry od zadu nechal na Ševčíkovi a pod něj Takácse.

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

      ŽerykRWS     před 4 lety 02.03.2020 11:42 |  
      4 6

      Na Stancia se při hře dobře dívá, ale zkazil všechny rohy i standartky. I ta jeho obávaná střela je zatím úplně jalová. Z těch možností co měl, musí alespoň něco zahrát dobře

      • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

        Dresco     před 4 lety 02.03.2020 11:50 |  
        2 0

        Rohy jsou špatný. Ale jinak hraje fakt moc vzadu, určitě bych ho posunul dopředu na tu desítku.

        • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

          ŽerykRWS     před 4 lety 02.03.2020 12:04 |  
          0 0

          Souhlasím, ale to by na DZ musel být jistej hráč

          • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

            Dresco     před 4 lety 02.03.2020 12:09 |  
            3 0

            Prostě je třeba to naučit jinýho hráče, ale Stanciu tam včera byl strašně utopenej a stejně to k ničemu nebylo.

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

      Cross     před 4 lety 02.03.2020 20:23 |  
      2 2

      OK. A vrátit na plac Frydrycha. Jasně, kříźnou prihràvkou na Bohemce hodně chyboval. Můj oblíbenec Coufy je ale teď tak špatný, ze si potrebuje odpočinout. Na tom neni nic divného.
      Posuďte sami: Frydrych je vysoký, nejlepší hlavičkář, kterého ted màme. Pravou stranu odjezdí a jeste se bude hodit pred oběma brankami. Stará dobrá tramvaj musí znovu na trať!!!

  9. Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

    ŽerykRWS     před 4 lety 02.03.2020 11:57 |  
    8 1

    Tým prochází generační obměnou, což je v pořádku a s takovými výsledky se dá počítat, zvlášť když před zápasem vypadne Bořil se Ševčíkem. Zaslouží si trpělivost. Nicméně od Kůdely, Coufala, Stancia a Olaiynky by to chtělo větší kvalitu. Kůdela není schopen hrát s míčem, Coufal není spolehlivý dozadu, Stanciu nedá dobře jedinej roh, standardku, nebo střelu z dálky. Olaiynka hýřil naivitou a dohrál jen díky benevolenci sudího. Nekoukal bych tolik na špatné výkony Zimy, Oskara a Tijaniho, ale spíše na kluky, od kterých se nečeká že budou tolik kazit.

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

      bongor     před 4 lety 02.03.2020 13:23 |  
      2 4

      Generační proměna by se dala pochopit po pěti-šesti letech úspěchů a za druhé jedině Milan pomalu míří do generace,která by se pomalu měla nahrazovat mladšími,Ostatní ne.

      • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

        ŽerykRWS     před 4 lety 02.03.2020 14:21 |  
        5 4

        Nesouhlasím. Myslím že JT to má promyšlené. V dnešním fotbale, nebo spíše zítřejším, bude hrát rychlost a výdrž větší roli a JT na to spoléhá. Ono ke třicítce už tělo po takovým drilu strádá. Věkový průměr sks byl dost vysoký a neřešit to, by znamenalo mít za rok o to větší problém.

  10. Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

    Srdcar114     před 4 lety 02.03.2020 12:12 |  
    9 2

    S hodnocením naprosto souhlasím.A samozřejně taky s názorem,že když jsme pustili řadu hráčů,tak jsme měli získat nejen mladé,ale i hotové hráče.Doufám,že proti Spartě nastoupí sestava Kolář, Coufal,Kudela,Frydrych,Bořil, Masopust,Ševčík,Takacs,Stanciu,Olayinka, Musa. Případně místo Frydrycha Takacs na stoperu a Traore nebo Zima v roli defenzivního záložníka.To by byla sestava velmi podobná té podzimní.

  11. Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

    travel (přítel SN)     před 4 lety 02.03.2020 12:25 |  
    2 1

    Zdravím příznivce Slavie. Už ze mě to zklamání z výkonu a výsledku trochu vyprchalo.Nechci se vyjadřovat k jednotlivcům,to jsem udělal hlasováním,ale dovolím si napsat poznámku k základní sestavě.Vím,že to nebude žádná novinka,jistě to už napsali i jiní,ale nedá mi to.
    Myslím si že JiT dal do základní sestavy až moc hráčů,kteří vloni moc nehráli a nebo to jsou úplní nováčci.Jedná se o Tijaniho,Holeše,Zimu,Provoda,Oscara a Musu,což je více,než polovina základu.To se muselo projevit ve hře a proto i ty kritizované nákopy. Myslím si,že je to moc,a proto si dovolím napsat sestavu proti rumunům. Kolář,Coufal,Kúdela,Tijani,Bořil, předstoper (DZ) Takácz,Masopust,Ševčík,Stanciu,Olayinka,Musa. Na lavičce: 2. brankář,Frydrych,Traoré,Hellebrand,Oscar, Tecl a Kosek. Je mi jasný,že nevidím hráče na tréninku a JiT má stále mou plnou důvěru,ale sestava by už neměla být na zapracování mladých a nových hráčů v takovém množství,ale i s ohledem na výsledek.
    Ať žije Slavia!!!

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

      JSat (přítel SN)     před 4 lety 02.03.2020 13:12 |  
      1 3

      no oni asi nebyli jiní hráči moc k dispozici, že? ;-)

  12. Asi tak

    první rytíř     před 4 lety 02.03.2020 12:27 |  
    6 8

    Když jsem po Opavě do hodnocení napsal, že jsou naši krajní beci z formy a nesouhlasil tak s poměrně vysokým hodnocením jejich výkonů, byl jsem tady za pitomce. Včerejšek ukázal, že jsem měl pravdu. No nic. Nejvíc souhlasím s názorem, že na vině je zjevná chyba ve vedení, zejména panu Nezmarovi nevyšla jeho snaha zbavit se Hušbauera (aby se snad ušetřilo na platu) a odmítavý postoj ke koupi alespoň jednoho hotového hráče, místo spousty perspektivních, ale moc nevyzrálých mladíků za dost peněz.

    • Re: Asi tak

      slavistajiri     před 4 lety 02.03.2020 13:23 |  
      5 7

      to vyhnání Hušbauera byla zásadní chyba. Ale uvidíme, snad to dají trenéři do kupy.

  13. Bude to ještě hodně bolet všechny Slávisty

    Golém     před 4 lety 02.03.2020 12:42 |  
    6 2

    Dlouho jsem zde nepsal,ale myslím,že je třeba upravit náš styl hry. Nový hráči nemají náš styl zažitý a vznikají v obrané činnosti po celém hřišti velké mezery. Základ by měl být postaven na hráčích co jsou ve Slávii déle než rok i když třeba nemají formu,ale pravidelně hrávali. Tecl i Musa v útoku a hlavně nestavět do sestavy Jusufa. Je línej na delší běh nebo poziční bránění. Provod zatím nemá na Slávii. Jsme vlastně na začátku a budujeme úplně nové mužstvo do kterého musíme zabudovat nejméně čtyři nováčky .Budou to ještě nervy a titul nemáme vůbec jistý.

  14. Derby

    Mike     před 4 lety 02.03.2020 13:01 |  
    1 1

    Derby bude možná bez diváků

    • Re: Derby

      Fačín     před 4 lety 02.03.2020 13:17 |  
      1 7

      Taky mám takovou informaci. No je to srandy kopec, když už je skoro měsíc vyprodáno. Hlavně je to blbost, fotbal bez diváků nijak nezastaví šíření jakéhosi podivného viru. Ale co všechno by se mohlo hodit Berbrovi a spol. v zastavení rozletu Slavie, tak to všechno se použije.

      • Re: Derby

        slavistajiri     před 4 lety 02.03.2020 13:22 |  
        15 1

        je to absurdní. Metro otevřené, vše otevřené a budou rušit takové údálosti?

        • Re: Derby

          pehacko     před 4 lety 02.03.2020 13:29 |  
          11 2

          protoze nymandi nahore neresi to dulezite, tak budou delat aspon gesta pro verejnost, proste "mara" vyhodnotil, ze to prinese pro burese body a tak bude zavirat nektere verejne akce... pritom je uplne jedno, kde to clovek chytne, protoze mhd jezdi a do prace se chodi a hlavne resit tohle cele po jarnich prazdninach, kdy byla pulka republiky na lyzich buh vi kde, je proste uz jen populismus a uplne na hovno! tak nez umru si chci na stadionu naposledy zakricet: "SMRT SPARTE!!!"

    • Re: Derby

      Arya     před 4 lety 02.03.2020 13:46 |  
      7 3

      Taková blbost.
      Hlavně, že se křičí, aby lidi nepanikařili.
      Ten virus zas tak nebezpečný není.

    • Re: Derby

      Dresco     před 4 lety 02.03.2020 13:47 |  
      7 0

      Nemyslím si, to by se do té doby musela nákaza v zemi rozšířit o hodně víc.

      • Re: Derby

        Ondráš     před 4 lety 02.03.2020 15:27 |  
        1 3

        No neboj, to se samozřejmě solidně rozjede a dost brzo.

  15. Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

    Hernacek70     před 4 lety 02.03.2020 13:10 |  
    6 1

    Potřebovali bychom hlavně ustálit sestavu, aby se netočilo tolik hráčů a získali nějaké návyky. Ale musí hrát hlavně zkušení hráči a k tomu dosadit max. 1-2 mladé, určitě ne více ... A ještě bych se pozastavil nad jednou věcí a to je
    znovu nezařazování odchovanců :-(. Asi mě budou někteří znovu mínusovat, ale je je neustálý problém. Někteří odchovanci jsou v širším kádru, odehráli přípravné zápasy a např. Červ byl super hodnocen a hlavně chválen od trenérů. A najednou se musel nutně koupit Zima, který vůbec nic neodehrál a hozen do vody ať plave na postu def. záložníka, který nikdy nehrál. Škoda ...

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

      tobro     před 4 lety 02.03.2020 13:39 |  
      4 5

      Ad odchovanci: Odpověď je zcela prostá. Z "transferu odchovanců do A-mužstva" nemají agenti a různé mezičlánky pražádný užitek, nebo jen minimální... A-mužstva by navíc museli trénovat kovaní trenéři-klubisté, k této situaci ale téměř nedochází. Tréňové jsou ve všeobecnosti kluby taky pouze najímáni a pochopitelně i oni mají své představy, oblíbence i "keramická prasátka". Hezký příklad je kupříkladu ACS. Rumunští.fans již léta celkem oprávněně poukazují na kvalitu jejich juniorky/odchovanců a (ne)transfery do A-mužstva, co se tam děje v rámci hráčských nákupů/odchodů a posilování/neposilování z juniorky je (snad) všeobecně známo... Víc tady toto téma rozebírat nechci.. ;-)

      • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

        cunak     před 4 lety 02.03.2020 15:53 |  
        1 9

        A proto by trenér Slávie měl být slávista.

        • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

          tobro     před 4 lety 02.03.2020 16:31 |  
          2 2

          Kéž by, ale v praxi (vrcholového) fotbalu to tak nefunguje... Sad but true.

          • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

            cunak     před 4 lety 02.03.2020 16:45 |  
            1 4

            Z posledních 5ti titulů, tedy z těch, co já pamatuji, 4 získali trenéři slávisti.

            • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

              MDCCCXCII (přítel SN)     před 4 lety 02.03.2020 17:07 |  
              6 2

              No jasně, takovej Jarolím si vůbec nejel vlastní byznys na přestupech. Proberte se z těhle nesmyslů

              • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

                tobro     před 4 lety 02.03.2020 17:38 |  
                1 1

                Tak, tak. Jemně se tu snažím naznačit, o co jde, ale... A ano, KJ dojel v SKS na tu suku.obchodní.. ;-) .. Co následovalo, si (snad) ještě pamatujeme všichni, Slávka skoro skončila ve druhé lize... ;-)

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

      devroo     před 4 lety 02.03.2020 20:24 |  
      1 1

      S timhle přesně souhlasím... Kosek a Červ si šanci zaslouží. Zima je primárně obránce a ne def. záložník.. na to ho musí přeučovat dlouhodobě ne ho hodit do ligy. Aspoň tu šanci v lize by si oba naši mlaďasove (Kosek i Červ) zasloužily... když Holeš a zima něuspěli...

  16. Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

    Simis     před 4 lety 02.03.2020 13:34 |  
    6 1

    Chybeli nam Sevcik, Takacs a Boril, kteri kdyby nastoupili, tak by to urcite prineslo vyssi kvalitu z nasi strany, ale bohuzel pokud byli zdravotne mimo, tak s tim neslo nic delat. Druha vec jsou zkuseni Masopust a Traore na lavicce, zde by mel JiT trochu ukocirovat svoje ego a na jejich ukor posadit na lavicku spis Zimu a Provoda. Treti vec je stridani, nejsem si jisty, ze ve chvili, kdy moc nefunguje zaloha a utocnik nema nedostava servis, tak ze by tri utocnici na hristi meli prinest nejaky efekt.


    Komentář byl uživatelem upraven (02.03.2020 13:37) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

      pehacko     před 4 lety 02.03.2020 14:02 |  
      9 5

      tak tri utocnici mozna, ale yusuf s teclem to je spise oslabeni... tam je zakopany pes. standa nepodrzi balon a vse mu uskoci a yusuf je proste jen maskot na petrodolary. standa na kridle jeste ok se zavrenyma ocima, ale jak prisel yusuf, tak bylo po tlaku a konec nadeji!

  17. Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

    SuperAukro     před 4 lety 02.03.2020 13:34 |  
    4 6

    S hodnocením hráčů v podstatě soulasím, snad jen u některých bych byl trochu tvrdší v tom popisu (Tecůl, Olayinka).

    Dvě věci mě ale neskutečně vytáčí. Nízká bojovnost, místy až odevzdaný výkon, a to množství hlavně útočných faulů, kdy takto zazdíme akci potenciálem na ohrožení branky, kdy hráči nejsou prostě schopni přetlačit soupeře. To mě může trefit... speciálně Olayinka, ale i další.

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

      zeleznik2     před 4 lety 02.03.2020 19:51 |  
      0 3

      A to tady byl Standa před týdnem pomalu vynášen do nebes..

  18. Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

    Balvan86     před 4 lety 02.03.2020 14:39 |  
    6 1

    Pojďme dát hlavy vzhůru. Fotbal, jako hra taková, terpve přijde, neb terény u nás v našich klimatických podmínkách spíše připomínají hřiště z Dolní Pustevny,kde se hraje na poli, nebo Rybniště, kde se hraje takřka v lese. Samozřejmě že příměr je ironicky velký. Ale hráče na fotbal máme. Na nakopávanou už toliko ne, protože vysocí hráči, kterými jsme disponovali jsou pryč. Jde o to, abychom se pokusili nahradit Hušbyho nejlépe Šečíkem...věřím, že na to má. Stanciu musí nutně hrát výše. Vzadu mi přijde ztracenej a Takács věřím, že nastoupí už proti RB, alespoň defenzivně nahradí Suka. Pak máme potenciál výsledky uhrát a dokopat to k titulu. Hlavními body jarní sezony jsou udržet náskok na čele tabulky a pokud možno ohrát mladé a nové tváře. Tudíž se dalo počítat se ztrátami tohoto typu. Slovácko patří k širší špičce ligy a mají velmi zkušený tým. Bohužel už prostě v současné chvíli nejsme ten top, co by válcoval soupeře v každém kole bez rozdílu venku / doma. Pojďmě fandit, držet palce a věřit, že JiT Ví Co Dělá. Sesta dle mě na RB:
    Kolář - Coufal (Holeš), Kúdela, Frydrych (Zima), Bořil - Takács, Ševčík - Masopust (Oscar), Stanciu, Olayinka - Musa (Tecl)


    Komentář byl uživatelem upraven (02.03.2020 14:43) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

          před 4 lety 02.03.2020 14:47 |  
      3 2

      Nemám příliš v oblibě výmluvy na terén, když hrajeme tužku bez nápadu a agresivity. Jisto jistě by hra s Bořilem, Lacem a Ševčíkem byla lepší, ale ruku na srdce, myslíte, že bychom s nimi Slovácko zdemolovali? Koukněte na druhý břeh, celkem fungující tým rozprášili, nasadili nové zahraniční hráče a dopadli tak, že jako modlu vyhlíželi Dočkala. Ten se dal do kupy a světe div se, pořád nic, už to v tom týmu prostě není.

      • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

        Balvan86     před 4 lety 02.03.2020 14:55 |  
        5 0

        Jistě. Chápu tvůj argument. Nechtěl jsem omlouvat výkon týmu terénem. Chtěl jsem pouze zdůraznit, že ti kteří na to měli svou výškou a bezpochyby i fotbalovostí, jsou pryč. Jmenovitě Souček, Deli, Ngadeu, Král, konec konců i Jarda Zmrhal, který dozadu uměl zahrát výborně, při obranných standartkách tam byl i Škoďák...a to jsem vyjmenoval v podstatě polovinu základní sestavy u kterých jsme mohli hrát na nakopávaný balony, když to nešlo po zemi. A hlavně spolu, až na vyjímku Krále, hráli dlouho. Proto je potřeba trpělivosti a důvěry v realizační tým a i nové hráče. Rozumíme si?
        Hlavy vzhůru, půjde to nahoru, věřím tomu.


        Komentář byl uživatelem upraven (02.03.2020 14:56) . Zobrazit původní komentář

        • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

              před 4 lety 02.03.2020 15:03 |  
          5 3

          Rozumíme si :-). Nebýt rozjeté Plzně, která udělala jen to, že stejnému mužstvu dala nový kyslík a zařadila do něj mladého Buchu, tak jsem úplně v klidu. Oprávněně se ovšem domnívám, že nás porazí a celkově, že už téměř body ztrácet nebude. I když jim to trochu drhne zkušeně zápas dotáhnou do vítězného konce. Mají teď dle mého velmi dobrý poměr zkušenosti/dravé mládí, který my jsme z větší části ztratili. Navíc média je nechávají v klidu. A ztratit titul s 16 bodovým náskokem, to bych si šel vyhloubit kanál pod kanálem. Navíc ztratit titul s takovým náskokem by mohlo mít za následek solidní kolaps celého managementu a vidíme jak to vypadá na druhém břehu ...

          • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

            Balvan86     před 4 lety 02.03.2020 15:09 |  
            5 2

            Pobavils ---> kanál pod kanálem je libovej. Já věřím, že to dotáhnem do úspěšnýho konce. Možná to budou nervy. Ale RB i Plíseň máme doma. A Eden je vždycky hrad. Což minimálně zuavání tím, že tam tihle plesnivci nevyhrajou, a tím pádem opět neztenčí manko. V tuhle chvíli nám zbývá 12 kol, tedy 36 bodů v banku. 10 bodů máme náskok. a minimálně 2 zápasy s Plísní doma (základka a nadstavba). Tady počítám se 4 body a věřím, že nejsem ani moc velký optimista. Tedy dohro 13 bodůl náskoku. To by tedy plzeň musela vše vyhrát a my v průměru ztratit víc jak bod na zápas. Pokud tedy budeme doma vyhrávat, tak titul uděláme, i kdyby se Berbr stavěl na hlavu a Dáša si mu na ní sedla.

            • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

                  před 4 lety 02.03.2020 15:25 |  
              2 0

              Tak jako tak téměř s jistotou skončíme první po základní části, což se rovná bod navíc, jelikož při rovnosti bodů po PO bychom vyhráli ligu i tak. Inu jediné co beru jako jistotu, že Jindra se ponaučí a už nikdy nenasadí do zápasu tolik nových tváří, leda by nás zase postihla nějaká zranění/nemoc.

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

      o5aradecek     před 4 lety 02.03.2020 19:40 |  
      2 1

      S tou sestavou bez závorek - absolutní souhlas, prostě vsadit na osvědčenou zkušenost. Snad jen místo Takácse bych dal Traorého, Laco měl dlouhou pauzu. Ale jinak do puntíku.

  19. Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

    Planda     před 4 lety 02.03.2020 14:57 |  
    3 4

    S hodnocením souhlas,vše je v psychice,protože odešel "duch Slavie",ktrý byl presentován hráči,kteří odešli ač sami asi moc nechtěli.!! spekulace kolik Slavia překoná rekordů je zbytečná,až na to jak příjt o titul s největším náskokem.Kde je viník hádejte.

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

      Pert     před 4 lety 02.03.2020 21:39 |  
      2 0

      Kdo? Řekni mi to, prosím! Já tu krutou pravdu unesu, horší je nejistota!!

  20. Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

    Palawan     před 4 lety 02.03.2020 15:31 |  
    7 8

    Jo, drhlo to, ale bude určitě lépe.
    Přece po 3.jarním kole nebudeme propadat skepsi?!
    Na Bohemce ani na Slovácku se nezískávají body snadno nikdy.
    Srdce týmu i kabiny odešlo a probíhá generační výměna, která ale byla nutná.
    Já těm klukům / realizačnímu týmu věřím, jen potřebuje to čas, 16-bodový náskok a zimní přestávka byl ideální timing.
    Je zde hrozný "odezdikezdizmus", konstruktivní kritika / myšlenky jsou za výher téměř kacířské a nyní po 3 kolech všeobecné stahování kalhot.
    Slávisti, derby je naše! :-)

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

      knawi     před 4 lety 02.03.2020 16:56 |  
      2 0

      Skepse s rozumnou mírou může být i užitečná. Smrtící jsou defétizmus, pesimizmus a deprese nota bene u klubu na 1. místě s desetibodovým náskokem před druhým.

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

      zeleznik2     před 4 lety 02.03.2020 20:09 |  
      1 1

      Prohrát na Bohemce je ostuda, prohrát na Slovácku po první a jediné střele v prvním poločase..je na pováženou, nejlepší tým ligy, dostal za tři zápasy tolik gólů jako za celý podzim 2019 a vstřelil pouhé dvě branky. No k panice ještě důvod určitě není, ale k obávám zcela určitě. Pokud za měsíc budeme, mít skalp Sparty, Boleslavi, Jablonce, Příbrami a Plzně budu optimistou.


      Komentář byl uživatelem upraven (02.03.2020 20:10) . Zobrazit původní komentář

  21. Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

    La Tortuga     před 4 lety 02.03.2020 15:38 |  
    7 3

    Kam jsme spadli ukazuje to, ze mluvime o tom, ze se tesime na navrat takacse na hriste.

  22. Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

    tolsimir     před 4 lety 02.03.2020 15:39 |  
    17 9

    Pro mě třeba výkon, ani výsledek nijak moc překvapivé bohužel nebyly. Nepovažuji totiž v současné chvíli náš kádr za takový, aby mohl válcovat ligu. Tím spíše ne v té sestavě, která nastoupila.

    Když to vezmeme post po postu, tak nám zoufale chybí více na ligu špičkových hráčů. A že jsme jich měli hodně (bohužel, většina z nich odešla bez adekvátní náhrady.

    Co se týče obrany:
    Bořil, Coufal - poctivci, co to oběhají, ale mají takové technické limity, že je to vylučuje z toho, aby byli tahouni mančaftu sami od sebe
    Kúdela - není to zdaleka taková špička jako Deli, Ngadeu, ani to není Hovorka. Je to poctivý kluk, co nedělá moc chyb, má slušnou rozehrávku, ale pokud by se zranil a hrál místo něj jiný stoper, tým by oslaben zas tak nebyl
    Frydrych - nadprůměr, bohužel se asi i vinou psychicky v tom trochu motá, viz zápas na Bohemce
    Holeš - prozatím se ukazuje jako velký omyl, i vzhledem k přestupové částce (ale kdo toho mohl čekat že? v Jablonci vypadal nadějně)
    Takács - jak píše Alanor, přicházel jako záplata, na poslední chvíli za Krále. Jeho výkony byly dobré, ale minimálně u mě ten náhled na něj byl dost ovlivněný tím, že jsem od něj nečekal vůbec nic. A i přes ty nadějné výkony v něm spasitele, resp. spíše toho, kdo by nás měl táhnout za dominantní hrou, nevidím. Spíše jen jako solidní výstuž kádru, tzn. to, co plnil na podzim
    Tijani - byl hozen do vody, trošku se v tom ještě topí, logicky, od takhle mladých a nezkušených hráčů nemůžeme čekat zázraky

    Záloha:
    Stanciu - bez debat, skvělý. Ale asi jsme čekali ještě trochu více?
    Provod - těžký omyl, vůbec nic nepředvedl, není už ani nijak mladý, zbytečný hráč
    Olayinka - mám ho rád, v Evropě to je světový hráč. Ale v lize? Občas jen pár záblesků, jinak zabředává většinou bohužel do velkého průměru...
    Ševčík - super
    Traoré - podobně jako Olayinka hraje spíše v Evropě, v lize hodně náladový, má také velké limity, které se často ukazují
    Masopust - plašan, ale na ligu jistě nadprůměr. O to je víc zarážející, proč dostává přednost Provod
    Zima, Hellebrand - podobně jako Tijani, mladí hráči, pro účely téhle analýzy je nelze logicky považovat za tahouny
    Oscar - mladý, nevybroušený, alespoň už trochu zkušenější, ale taky by mu více sedělo, kdyby to na něm nemuselo stát

    Útok:
    Musa - opět, mladíček, není lepší než třeba Doležal (na druhou stranu, vzhledem k odchodu Komličenka a Krmenčíka má výhodu ve velmi nízké konkurenci útočníků v české lize, takže se do toho nadprůměru díky tomuhle lehce dostane, ale...).
    Jusúf - tragický (omyl?)
    Tecl - stále se do toho nemůže dostat a i kdyby, jeho peak bohužel nebyl v úplně zázračné výši

    Vychází z toho, že vyloženě hvězdné hráče máme teď dva - Stancia a Ševčíka. Jinak máme jen záplavu spíše lehce nadprůměrných hráčů, kteří mají povětšinou buď těžké limity v nějaké důležité činnosti (příkladem Bořil), nebo jsou náladoví či jim tak nesvědčí česká liga (Traoré, Olayinka), nebo nemají vyloženou slabinu, ale zase ani vyloženou přednost (Masopust, Kúdela).

    Kvalita kádru se tak podle mého v žádném případě nemůže srovnávat s tím co bylo před rokem, ani s tím, co bylo na podzim. Spíše se přiblížila například Jablonci za Šilhavého (pamatujete na Galacticos?), který byl rád za třetí místo v lize tehdy. Je nutné si to uvědomit, přistupovat k tomu a nestavět si vzdušné zámky. Věřím, že to i tak na titul bude stačit vcelku v poklidu a je otázka, co se bude dít v létě.


    Komentář byl uživatelem upraven (02.03.2020 15:55) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

      Ondráš     před 4 lety 02.03.2020 16:01 |  
      3 4

      Taky myslím, že nemáme žádný nadstandardní tým, rozhodně ne takový, aby tu lítaly ty vtipné výsledkové tipy před zápasy. Je možná perspektivní, ale rozhodně žádnej válec. Začal bych možná hrát trochu víc na jistotu z obrany - alespoň teda venku. Takhle to zatím není dobrý ani dopředu, ani dozadu.

      • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

        knawi     před 4 lety 02.03.2020 17:29 |  
        2 3

        Proč tedy, jsi- li tak umírněný znalec, po porážce běduješ a hledáš všude možně i nemožně viníka?

        • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

          Ondráš     před 4 lety 02.03.2020 17:48 |  
          0 2

          Kde hledám viníka prosím?

          • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

            knawi     před 4 lety 02.03.2020 21:06 |  
            2 0

            @Ondráš: neměl jsem pravdu. Ve včerejším pozápasovém zklamání jsi mezi ty hyperkritiky nepatřil, odpusť mi, prosím, že jsem tě křivě nařknul.
            Navíc jsem se při pročítání tvých včerejších komentářů přesvědčil, že patřily k umírněným a skutečnosti odpovídajícím. Ještě jednou prosím, odpusť mi.

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

      Navyseals     před 4 lety 02.03.2020 16:59 |  
      4 1

      Hele, některý body bych podepsal, ale s určitými nesouhlasím. Kúdela je silně nadprůměrný hráč, určitě to není jak popisuješ a stejně tak Bořil s Coufalem. Nesouhlasím s Frydrychem, ten není a nikdy nebyl nadprůměr. Jinak jsi to shrnul vcelku slušně, minimálně pokud jde o můj pohled na věc. Provod mi taky přijde jako těžký omyl. Já se trochu obávám, že trenérský štáb trochu ztratil schopnost brát v potaz neúspěch a čeká, že na co sáhne, se promění ve zlato. Nezkušenost kádru a absence vůdčích typů podle mě také může být důvodem, proč nemusíme zvládnout těžké zápasy se Spartou a Plzní. A obávám se, že čím by se náskok snižoval, tím by se zvyšovala nervozita mezi hráči, kterou by nikdo z nich neuměl zkrotit. A já se přiznám, že ani nevidím mezi hráči kandidáta, který by do té role mohl dorůst. Oni totiž vůdčí typy většinou bývají hráči, co to v životě nebo kariéře neměli úplně jednoduchý. V obraně řekněme pár vůdčích typů je, ale v záloze a v útoku v podstatě žádný. Všechno hodný kluci, poctivci, ale žádný lídr nebo grázlík.

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

      DF007     před 4 lety 02.03.2020 17:02 |  
      0 2

      Vlastně s tvým názorem souhlasím, ale s dovětkem, že mluvíme o aktuální situaci. Já jsem přesvědčen, že tento kádr má obrovský potenciál, ale až v horizontu 2 nebo 3 let, a to jen za předpokladu, že se s hráči bude dobře pracovat a budou hrát.
      Pro mě je zcela zásadní, že nám chybí lídr, který i když se nedaří, tak to dokáže zlomit. Máme mnoho příliš hodných a tichých kluků. Nutně, podle mě, potřebujeme "magora", který když se nedaří tak zabere ještě víc, klidně někoho přepálí, spoluhráče seřve apod. Nevidím do kabiny, třeba to někdo dokáže, ale na hřišti takového hráče marně hledám.

      • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

        jose01     před 4 lety 02.03.2020 18:20 |  
        3 3

        taky si uvědomte že nás momentálně mají táhnout hráči, kteří nedávno seděli u nás, nebo dokonce i v horších týmech na lávce nebo i na tribuně-ta kvalita tam prostě není

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

      La Tortuga     před 4 lety 03.03.2020 06:42 |  
      1 1

      presne, velka chyba managementu. utracime velke penize za prumerne hrace.

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

          před 4 lety 03.03.2020 07:44 |  
      1 0

      Tak toto byl vystrel do tmy. Rad zkritizuju, ale toto je ulet, promin. De facto rict, ze mame tym nymandu a kopyt to je sebemrskacstvi prvniho stupne. Napr. Holes, vsadim boty, ze jakykoliv bek by bral jeden z 10 zapasu, bude hrat stejne, vcetne Coufala s Berou. Vubec se nebojim, ze az odejde Cuf tak ho Holes nahradi kvalitativne stejne.

      • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

        rx7     před 4 lety 04.03.2020 15:58 |  
        0 0

        Stejně tak nahlížím na Holeše já. Myslím, že mu nesvědčí absence herního vytížení a asi ani levá strana. Loni na jaře hrál jednou pravou zálohu a předvedl velice solidní výkon. Nemůžu si pomoci, ale strašně by se mi líbil před Coufalem, možná by to pomohlo i jemu. Klidně by se mohli střídat v útočení a bránění. Holeš mi přijde velmi poctivý hráč s potenciálem, jen mu dát pro něho vhodné místo a trochu důvěry.

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

      Ragnarok     před 4 lety 06.03.2020 11:49 |  
      0 0

      Frydrych nadprůměr? Kdo tvoří ten průměr? Je fakt, že do derby by bylo logické dát tam Frydrycha s Kúdelou. Ale Frydrych je podprůměr. Rychlostní, technický, nevhodný somatotyp (je na stopera slabý a zároveň není štíhlý a obratný). Pokud tedy jako průměr řeším týmy z prvních dvou míst skupin EL a poslední týmy skupin LM, což je asi pozice, kterou máme šanci v Evropě hrát.

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

      Ragnarok     před 4 lety 06.03.2020 12:03 |  
      0 1

      A teď si Tolsimire polož otázku, proč za kádr kvalit Jablonce za Šilhavého (jak je to tu označováno), platíme na platech cca. 8 x tolik, co stál ten Jablonec. To je něco asi hodně špatně. Proč kupujeme Holeše, Zimu, Hellebranda za více než milion EUR, což jsou peníze, které by za tyto hráči jiný klub na světě nezaplatil. Proč jsou Matoušek, Baluta, Sýkora neustále mimo kádr, když zrovna tito tři by mohli přinést to, co nám chyybí - rychlost, přímočarost, zakončení, Sýkora řešení na levou stranu. V Liberci hrával beka výborně,

  23. Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

    ColinSKS     před 4 lety 02.03.2020 16:23 |  
    0 4

    souhlas, přesně vystiženo, jen zimovi jsem dal 3.

  24. Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

    Lunaris     před 4 lety 02.03.2020 17:08 |  
    9 4

    Provodovi věřím, ten se zapracuje, proti Opavě zahrál slušně. Oni i ti ostatní mladíci budou dobří, ale už tu bylo několikrát zmíněno, že do Slavie musí chodit i hráči, kteří dokáží přinést okamžitou kvalitu a hned naskočit. My ale koupili vesměs hráče, kteří měli jít na hostovačku. Snad ten Oscar by se do toho měl dostat, protože už má odkopáno, ale zatím je to z jeho strany hlavně přehlídka hloupých faulů. Nedá se nic dělat, ale je třeba kupovat i hotové hráče, ne pouze mladíky, kteří jednou možná budou dobří. Milan s Pepou neměli odcházet a ta naše snaha je někomu za každou cenu udat místy působila až křečovitě. Mladí musí růst vedle zkušených hráčů a lídrů týmu.

  25. Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

    vlk30 (přítel SN)     před 4 lety 02.03.2020 17:29 |  
    0 1

    Dá se říct že hodnocení mám stejné, jinak mě velmi baví že se teď píše o těch přestupech to co tvrdím vlastně od začátku. No nadšen z toho samozřejmě nejsem za tři utkání šest bodů mínus není nic z čeho by člověk jasal.

  26. Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

    Akuls     před 4 lety 02.03.2020 17:42 |  
    2 2

    Hodnocení je pravdivé, objektivní a nelze s nim než souhlasit. Jen bych si dovolil doplnit, že asi naši jedinou opravdu vyloženou šanci měl po pěkné přihrávce Oscara za obranu soupeře Tecl, který však jen nastřelil gólmana.
    Kdyby si před soustředěním v Portugalsku lehce nepochroumal Yúsuf Hilál koleno, tak zůstal Musa na jaře ještě v Liberci a měli jsme v útoku jen dva "zabijáky", tzn. dlouhodobě málo produktivního Tecla, vracejíciho se navíc po těžkém zranění a marného Yúsufa, který navíc v březnu vyrazí na reprezentační sraz Bahrajnu a po návratu se bude dávat určitě zase měsíc dohromady. JN a JiT asi uvěřili některým novinářům, že Slavie na jaře už titul v klidu uhraje i s juniorkou. Ještě že alespoň na poslední chvíli přivedli kromě Musy i levonohého stopera Tijaniho. Chtít odehrát celou jarní ligu, vlastně jen s dvěma stopery (Kúdela plus Frydrych, když s Takácsem a asi i se Zimou se počítá spíš na DZ), bylo hodně odvážné.
    Jinak souhlas i s tím, že pokud za JŠ byly některé posty dokonce ztrojené, loni na jaře zdvojené, tak nyní dáme dohromady horko těžko jen 14 ostřílených, kvalitních ligových hráčů. Snad se nám budou vyhýbat žluté karty, zranění a nemoci.
    Ale jak mi dnes řekl jeden příznivec ACS: "Tvoje starosti na moji hlavu, zatímco vy jste ve sračkách po kotníky, tak my po krk". Takže hlavu vzhůru, chce to uhrát 3 body v derby a ono to půjde. Ale pozor, někde jsem četl, že trenér Kotal, když trénoval Hradec a Brno, tak se Slavií ještě nikdy neprohrál. Nějak se mi to ale nezdá, minimálně v Brně, jsme ještě za jeho trenérského působení, vyhráli po daleko nosné střele Juhára, 1:0.

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

      zeleznik2     před 4 lety 07.03.2020 12:02 |  
      0 0

      Ano to je pravda Kotal byl při té prohře v Brně..

  27. Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

    ctute     před 4 lety 02.03.2020 18:15 |  
    7 7

    Tak zimní polštář se nám během tří jarních kol zhubl o třetinu. Nějak moc rychle než by bylo zdrávo. To co napovidala příprava, se ukázalo v plné nahotě, kvalita výrazně utrpěla razovym odchodem tři přirozených lídrů a zároveň pro ligu nadstandartnich borců. Zároveň se ukázalo, že při tom jak je liga prebrana, doplňování jen z ní, nadlouho nedokáže udržet kvalitu. Musíme si uvědomit, že při současné kvalitě a vekovem rozložení, máme jen průměrný tým..i když perspektivní. Pakliže se něco neudeje..kolaps Plzně, výrazný nárůst formy našich hráčů, mne to na titul nevychází, ale doufat se musí..snad s tím trenér ještě něco udělá..

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

      Mimoň     před 4 lety 02.03.2020 19:11 |  
      6 1

      odešel Suk, Hušby se Škodou taky pořád nehráli třeba v Lm a stejně jsme hráli dobře na podzim. Prakticky chybí akorát Suk, který na podzim pravidelně nastupoval. A najednou je mužstvo průměrné. Proboha...Je to jenom o hlavě. Kluci musí spadnout z hrušky dolů a začít hrát tak jako kdyby jsme vedli jen o 3 body. to je celé. Vždyť to měla i Plzeň na jaře 2018. Všechno je to o hlavě.

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

      Merlinus (přítel SN)     před 4 lety 03.03.2020 08:51 |  
      0 0

      No matematicky jsme prisli uz o vic nez tretinu naskoku, presne 37,5%. Navic zatim v papirove lehcich zapasech. Ty tezsi nas teprve cekaji. Situaci nesmime podcenovat a bagatelizovat, ale zase tu hysterii bych taky mirnil.

  28. Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

    Mimoň     před 4 lety 02.03.2020 19:05 |  
    8 0

    podle mě byl velkým problémem to, že Provod byl napravo zatímco Holeš nalevo. Oba dva se trápili a kraje nemohli dobře spolupracovat. Holeš si nerozuměl s Olayinkou. Cuf, který nezahrál taky moc dobře, si nerozuměl s Provodem. Na hřišti z toho byl slušný guláš, nic moc systémového teda...Teď je to celkově nejistý. Nikdo neví pořádně, zda se bude hrát derby, nebo jen bez diváků...špatné období, vyloženě. Už abychom byli z toho pryč. Podle mého je důležité hlavně nepanikařit. To ještě nikomu nikdy nepomohlo. Překopávat něco výrazně nemá cenu. Snad Bořil bude ok, protože Olayinkovi chyběl. A Takacs také...

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

      Markus     před 4 lety 02.03.2020 21:54 |  
      4 3

      Věřím trenérovi, že ví co dělá. Ono je to na druhou stranu konzistentní, od začátku herní přípravy je ta nesehranost, týmová nezkušenost a absence týmového ducha dobře viditelná. Chce to čas, je blbý, že ztrácíme body, ale tahle hra se musí hrát dál, jestli chceme mít šanci to opravdu celé přebudovat. Možná poslední šanci, protože kdyby snad měla Slavie být ještě silnější než loni, bude tu pravidelně i pohárové jaro a to je pak blázinec, kdy se tohle udělat nedá. Možná tohle je ten pravý důvod, proč jsme pustili na hostování Škoďáka a Hušbyho, aby nás to ani nelákalo volat po jejich znovuzařazení do sestavy. To, že byl náš výkon proti Slovácku jalový samozřejmě zůstává, z naší strany to byl spíše fotbal náznaků než skutečných šancí a určitě se nedařilo hrát způsobem, jaký je naší vizí. Ale ... máme skvělý realizační tým, co je mimo jiné vyhlášený pečlivostí při vyhodnocování videa a tyhle zápasy poskytují ohromné množství poznatků/dat. Tak tomu prostě věřím, že si to opravdu sedne.

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

      bongor     před 4 lety 03.03.2020 08:52 |  
      0 1

      Myslím,že se bude hrát bez.Má to logiku,víš jak naše publikum dovede nadopovat Slavii a doping je zakázanej,že jo
      soudruzi na Svazu!

  29. Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

    o5aradecek     před 4 lety 02.03.2020 19:28 |  
    4 3

    Jsem rád, že se Slavia odhodlala k řezu v kádru a k jeho omlazení, s výhledem do budoucna. Zároveň si po třech odehraných zápasech (jako správný generál po bitvě) říkám, jestli těch mladých pušek není v sestavě až příliš najednou? Možná by to chtělo postupnější zapracování nových hráčů. Proto bych na derby vsadil na zkušenost a rád bych v sestavě viděl např. Frydrycha, Traorého, Masopusta plus pevně doufám v uzdravení Bořila a Ševčíka. Všechno borci ošlehaní těžkými zápasy, Evropou či reprezentací. Věřím, že náš výkon pak bude vypadat úplně jinak. P.S. Přidal bych ještě Takácse, ale nevím, jestli je ideální ho po delší pauze poslat rovnou na derby zápas. Ale naštěstí nejsem trenér. :-)

  30. Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

    zeleznik2     před 4 lety 02.03.2020 19:47 |  
    3 7

    Za článek děkuji a plně souhlasím.
    Strašně chybí Suk, Hušby a Škoda, každý svým způsobem..tohle jde prostě za vedením, nemůžeme pustit tři opory a nemít odpovídající náhradu.. věřím, že až se dá do kupy Laco bude střed o 1000% lepší, Oscar či Zíma potřebují vedle sebe někoho zkušeného..

  31. Re: Konavirus

    zeleznik2     před 4 lety 02.03.2020 19:50 |  
    0 2

    Středa rozhodne, zda bude derby bez diváků, zasedá Bezpečnostní rada státu


    Komentář byl uživatelem upraven (02.03.2020 19:58) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Konavirus

      jose01     před 4 lety 02.03.2020 19:53 |  
      4 8

      bude bez diváků, teda se třema-Tvrdík, Nejedlý a Minář

    • Re: Koronavirus

      zeleznik2     před 4 lety 02.03.2020 20:00 |  
      0 0

      Oprava

    • Re: Konavirus

      sicilianbrno     před 4 lety 02.03.2020 20:31 |  
      11 0

      Koukam jiny kraj jiny styl, v nemecku x krat vic nakazenych a 80 tisic na dortmundu, a dalsich x desitek tisic na jinych stadionech... u nas zatim tři nakazeni s mirnejsim prubehem a derby bez divaku.?..to by.me přišlo hodne.nestastne, tim padem ale ne jen derby ale.cely kolo bez divaků...a to rovnou mužou zrušit par kol a odehrajem to pak systemem streda vikend....

      • Re: Konavirus

        jose01     před 4 lety 02.03.2020 20:47 |  
        4 6

        dobrý je to, že zakážou diváky na biatlonu , ale kompenzace nula

        • Re: Konavirus

          Radek097 (přítel SN)     před 4 lety 02.03.2020 21:19 |  
          3 1

          Jsou snad pojištěni a od nich by měli dostat peníze.

          • Re: Konavirus

            Leksel     před 4 lety 03.03.2020 01:07 |  
            0 0

            V rádiu mluvil předseda biatlonovýho svazu Hamza a říkal, že nařízení státních orgánů (vlády) pojišťovny nepojistí, takže očekává kompenzaci od státu.

            • Re: Konavirus

              zeleznik2     před 4 lety 03.03.2020 10:05 |  
              0 1

              No jo Hamza už počítal s 65 miliony a takhle nebude mít nic..

              • Re: Konavirus

                Leksel     před 4 lety 03.03.2020 11:29 |  
                0 0

                Něco přece, říkal, že kdyby se zrušil i samotný závod, tak by ztráta byla ještě asi o 20 mil. větší.

  32. Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

    ojlodea     před 4 lety 02.03.2020 21:37 |  
    9 10

    Musím říct, že celkem doufám, že Drážďany spadnou, opce na Husbauera nebude uplatněna a že trenéři prozrou a podruhé se takového hráče nezbaví.

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

      bongor     před 4 lety 03.03.2020 08:46 |  
      3 4

      Hušby podle mě klidně může hrát ještě 3-4 roky a s úspěchem na svém místě .

      • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

        Akuls     před 4 lety 03.03.2020 10:42 |  
        1 7

        Ale tak Přebor PFS za Třeboradice. To už bychom mohli klidně povolat zpátky i Jasmina Ščuka a Ruslana Rotaně. Někteří zdejší antisoučkovci na ně určitě ještě stále se slzami v očích vzpomínají.

  33. Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

    japhy     před 4 lety 02.03.2020 21:51 |  
    12 0

    Asi nejbídnější výkon za poslední dobu.
    Tady podle mě JiT trochu ulítl. Když už mu nemoc vzala dva zkušenější, měl ostatní posty přehodnotit a ne tam na sílu rvát tolik pro nás nováčků. Ve finále tam ze staré dobré sestavy nezůstala ani polovina hráčů. Do šlapajícího mužstva můžeš zařadit 2-3 novější tváře, spíš ale tak 2. Nám jich tam běhalo 6. Úplně se nám rozpadlo hřiště a především záloha.
    Jedním z důsledků byly směšné pokusy o presink (©sparta), z jednoho takového jsme dostali první gól, kdy 3 vepředu vyvíjeli tlak, ale zbytek se na to vykašlal a nejvíc to bylo vidět u Zimy, jehož hráč si pohodlně přebral míč a poslal kolmici za obranu.
    No, a druhým byly nákopy. Ty NÁKOPY. Jak za JŠ. Sice se hodně píše o Stanciuovi, ale kolik toho dopředu bezvýsledně naposílali oba stopeři...Střed se prostě musí hejbat, jinak to lepší nebude.
    A ještě jeden moment mi připomínal to horší období JŠ. Spoustu akcí jsme jak umanutí hráli jen a pouze kolmo dopředu. Narazit si do strany, cuknout dozadu? Nic, hurá k brankový čáře, což jsme většinou nestihli ->frustrace.
    O našich dalekonosných, nekonečných centrech se ani nezmiňuju.
    Počítám, že tohle Jindrovi definitivně otevřelo oči.

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

      ColinSKS     před 4 lety 03.03.2020 07:09 |  
      3 5

      zima je talent, ale nerozumím tomu, že JiT jej z fleku dá na DZ, když ten hráč odehrál 4 zápasy v lize a je mu 19 let a přišel jako stoper. docela dovedu pochopit, že je z toho všeho úplně vyjukanej a vystresovanej, protože najednou hraje za klub z LM. stát se to mě v takovým věku, tak by mě jeblo strachem, že něco zkoním. a taky to tak pak v reálu vypadá. to je na něj neadekvátní a potřeboval by si půl sezony střihnout za béčko.

      • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

        JS (přítel SN)     před 4 lety 03.03.2020 08:45 |  
        3 3

        A nejhorší je, že teď ho do toho béčka nemůže ani poslat, protože by to byla mega rána pro jeho sebevědomí. Ale podle mě Zíma do béčka nepatří. Má se zapracovat tak, aby byl od léta oporou. Jenže na stoperu a ne v záloze, kde nemá žádnou praxi a zkušenost.

        • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

          Akuls     před 4 lety 03.03.2020 11:21 |  
          2 2

          A koho měl JiT na pozici DZ na Slovácku jako postavit? V druhém poločase, tedy po vystřídání Zimy. to také bylo herné ještě horší než v poločase prvním. Podle mne je Zimova budoucnost ve Slavii v záloze. Viděl jsem ho hrát párkrát stopera za Kozlovu reprezentační U-19 a nebyl tam o nic lepší než jeho kolega stoper, náš Vojta Mareš, toho času na hostování ve Slavoji Vyšehrad. Skoro to samé bylo u Alexe Krále, ten se vracel do SKS z Teplic, také původně jako stoper. Chytal jsem se tehdy za hlavu, protože jsem ho viděl v zápase Teplice - Sparta 0:4, kdy hoŕel jako papír. Doufal jsem ale, že JN s JiT vědí co dělají a že ho vrátí zpátky do zálohy, kde hrál výborně v dorostu a také se tak naštěstí stalo. Alex Král měl ale vedle sebe Součka, který mu jeho restart v záloze v SKS hodně usnadnil. Zima do toho spadl rovnýma nohama, ale od spolužáka z Olomouce, který ho sleduje od žáků vím, že je to chytrý kluk, technický a běhavý fotbalista, který v záloze, v źákovskem a dorosteneckém věku, také občas hrál. Souček to zatím není a asi ani nikdy nebude, ale už nyní na DZ není o nic horší než v současné slabší formě hrající v lize mnohem ostřílenejší Oscar, Traoré či Provod. Věřím, źe nejen Takácsovi, ale i Zimovi bude v nejbližší době patřit ve Slavii post DZ.

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

      zeleznik2     před 4 lety 04.03.2020 18:27 |  
      0 0

      Žádný hráč není Tomáš Souček, jediný momentální alternativa je Laco. Oscar, Zima potřebují čas, Provod tam hrát nemůže a Traoré je bez formy..
      Podle mě byl výkon lepší než na Bohemce, po poločase jsme prohrávali z jediné střely soupeře..

  34. Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

    kapitan.pisoar     před 4 lety 02.03.2020 22:50 |  
    14 14

    Rekl bych, ze realizacni tym se opil pocitem vlastni neomylnosti, kdyz nabyli pocitu, ze zatim jim to vetsinou vychazelo, tak to tak bude fungovat i dal.
    Varovanim jim nebyly ani preslapy jako Baluta, Matousek, Yusuf, Sykora (ktereho teda neprivedli, ale stale nevi co snim) a dalsi...
    Trener ma podle me problem s osobnostmi v kabine a proto preferuje poslusne kloucky, kteri mu zobou z ruky, namisto zkuseny hracu a osobnosti, kteri se neboji projevit svuj nazor (proto jsem Husbauera nikdy moc nemusel, ale ukazuje se, ze i toto chovani bylo prinosem)
    Byl jses a stale jsem zastancem prestavby kadru, ale toto provedeni, kdy behem pul roku odesla ta mentalni kostra tymu rozhodne neni spravne reseni...

    Tak ted hlavne vyhrat derby a PRESUNOUT Stancia na podhort!!!

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

      ColinSKS     před 4 lety 03.03.2020 07:04 |  
      2 6

      baluta a matoušek nejsou žádný přešlapy. že odešli 3 lídři naráz je pravda a mládežníci jsou zmatený. ale od toho tam je coufal, kolář a kudela s béřou, aby je podpořili. 2 x to nevyšlo, i když smolně ale co se dá dělat. za sebe vidím největší problém v kabině a team spiritu , který dával víru v sama sebe když jsme měli hušbyho a suka na place.

  35. Odložení místo zákazu

    Petr9608     před 4 lety 03.03.2020 00:45 |  
    5 1

    Pokud zakáží diváky, tak doufám, že bude kolo odloženo namísto odehrání bez diváků.

    • Re: Odložení místo zákazu

      Merlinus (přítel SN)     před 4 lety 03.03.2020 08:46 |  
      7 1

      Zakaz divaky na derby by byla absurdita maximalnich rozmeru. Kdyz pominu, ze cely slavny koronavirus je jedna velka nafoukla medialni bublina, tak pokud vim, tak koronavirus se kapenkove moc neroznasi. Denne funguje v Praze MHD, kde se na rozdil od stadionu statisice lidi denne dotykaji tlacitek dveri,tyci, madel, atd. v uzavrenych vozidlech a tu nezakazou? Absurdita.

      • Re: Odložení místo zákazu

        SirCohen     před 4 lety 03.03.2020 09:05 |  
        2 2

        Tlačítka jsou dočasně vypnutá, dveře se v MHD otevírají samy!

      • Re: Odložení místo zákazu

        Dennis     před 4 lety 03.03.2020 09:10 |  
        1 2

        Ale tak Merline... U MHD jde o ty dopady - spousta lidí se nedostane do práce, tj. ekonomické dopady obrovských rozměrů, do toho zkolabuje přetížená automobilová doprava, tohle je krok, do kterého se nikomu nebude chtít, hlavně s ohledem na ty dopady, které jsem ani nevyjmenoval všechny. Ale fotbal? My žijeme tak trochu v bublině, ale pro lidi, kteří fotbal nesledují (a je jich hodně), je to jen zábava, která když se na měsíc zakáže, tak se vlastně nic nestane. Lidi to uvidí doma, tak o co jde, že jo? Takhle se oni na to prostě dívají... MHD je nutně potřeba, fotbal ne...

        • Re: Odložení místo zákazu

          Merlinus (přítel SN)     před 4 lety 03.03.2020 12:24 |  
          1 0

          To ja chapu, ze MHD je potreba. Jen poukazuji na tu absurditu, ze vysoce rizikove a co do rozsahu o nekolik radu vyssi riziko tady denodenne je a resime jednorazovy fotbal...

  36. Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

    JohnyBeGOOD     před 4 lety 03.03.2020 03:01 |  
    8 7

    V souvislosti s odchody a oslabením kádru jsem nepochopil převážně přestup Hušbauera. U Milana se o tom mluvilo několik let a věk na zahraniční angažmá už měl opravdu hraniční. Navíc turecká liga je minimálně na úrovni té naší, spíš kvalitnější. A vzhledem k tomu, že byl stažený Musa z hostování, tak jsme za něj dokázali získat adekvátní náhradu.

    West Ham byla jak pro Slavii, tak pro Suka nabídka, která se neodmítá. Opět pochopitelný odchod na který vedení mělo čas se připravit.

    Přestup Pepy bych pochopil v případě, že by šel do bundesligy. Ale nejhorší klub druhé německé ligy je podle mě pod jeho úrovní. Nic proti Drážďanům, je to pěkné město, blízko Česku a má tam teď i Ondru Petráka, nicméně reprezentant v nejlepším věku (29), nejlepší ligový kanonýr (2013/14), trojnásobný mistr a kreativní hráč, jako je on má jistě na víc.

    Přesto chápu sázku vedení na budoucnost. To jestli byla tato volba správná, budeme moci hodnotit za rok, ne po 3 odehraných zápasech. Když si vzpomenu, jak dlouho se rozehrávali Zmrhal a Souček, tak vím, že není správné dělat ukvapené závěry.
    Věk našich posil mě naopak naplňuje optimismem směrem do budoucna - Zima (19), Hellebrand (20), Oscar (21), Musa (21), Tijany (22), Takács (23), Provod (23)
    Plus nadějní osmnáctiletí mladíci jako Červ, Kosek, Felipe, kteří obstáli proti těžkým soupěřům v juniorské lize mistrů a zaujali i v přípravě.

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

      ColinSKS     před 4 lety 03.03.2020 06:59 |  
      0 7

      a pointa je kde?

  37. Ten tým je najednou tak bídný?

    vršek     před 4 lety 03.03.2020 06:47 |  
    7 6

    Je pro mne nepochopitelné, jak jsme se zde po třech odehraných zápasech od všeobecného nadšení nad "bodovým polštářem" a "skvělou vizí" našeho sportovního vedení s preferencí mladých supertalentů na úkor neperspektivních dostali k tomu, že je vlastně náš tým nyní jen týmem průměrným, a snad jen Stanciu a Ševčík jsou nadprůměrní...
    Nesouhlasím. Ač jsem byl jedním z těch, kteří touto vizí nadšeni nebyli, a nadále tvrdím, že jsme tým s ohledem na bodový náskok, vizi do budoucna, ale i neopodstatněnou "pýchou" nad tím, jak skvěle "to funguje", zbytečně připravili o hráče, kteří měli a mohli být zárukou toho, že v případě zranění, karetních trestů či neurovnaných výkonů mladíků či ztrátou formy dalších hráčů, udrží tým v lize na vysoké úrovni. No, je to tak a je třeba se nyní postarat o to, aby se tým dostal do herní a hlavně výsledkové pohody. Nyní třeba se soustředit na ligu a ony vize a LM nyní brát jako v podstatě podružné. Je třeba vyhrát ligu!
    Je zvláštní jak se najednou z našich hráčů, kteří tak skvěle zvládali boje v LM stali jen hráči průměrní. Viz popis týmu Tolsimirem..... označit Coufala s Bořilem za hráče v naší lize průměrné je pro mne zcela nepřijatelné (a to, že se Coufalovi nedaří...no, někdy se prostě nedaří... a že je Holeš omyl - a kolik toho vlastně za nás odehrál?)
    Ač si myslím, že trenér Trpišovský a Nezmar nejsou "neomylnými génii" a při svém angažmá ve Slavii se dopustili několika výrazných chyb, pořád doufám, že jsou schopni reagovat tak, aby vytvořili z hráčů, kteří jsou nebo budou i s ohledem na zranění či nemoc nyní k dispozici znovu dobře fungující tým. Doufám, že zápas na Slovácku ukázal, že není možné, i v naší lize, postavit tým se šesti změnami v základu ( Provod ani Holeš nebyli na podzim základními členy sestavy). Je třeba sestavit základní "kostru" týmu a tu podržet. Z mladíků je třeba zvolit ty, kteří budou přínosem pro hru týmu hned a odhadnout jejich potenciál do budoucna. Za mne je to jednoznačně Musa (je třeba jej však správně využít a podpořit) a myslím si, že i Tijani ( jde jen o zvyk na vyšší úroveň, jsem přesvědčen, že to není o nervozitě a jeho přihrávka na tuším Olayinku v druhé půli byla naprosto excelentní). Nejsem trenér, jen fanoušek, ale pokud nebude Takács zdravotně v pořádku, aby mohl nastoupit na DZ, je třeba aby v sestavě nechyběl Traoré (byť jeho výkon na Bohemce byl strašný, ale on by měl být zárukou "zklidnění hry"ve středu pole) a myslím si, že s ohledem na zkušenosti by v sestavě snad neměl chybět ani Masopust (byť i on zatím dobře nehraje).
    Je třeba využít to co zbylo ze základu podzimního týmu a správně doplnit tak, aby se herní chaos ze zápasů s Bohemians a se Slováckem neopakoval. A na to je náš kádr dostatečně kvalitní!


  38. Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

    Rysavold     před 4 lety 03.03.2020 08:14 |  
    9 2

    Nebuďme malověrní, Kdy jindy přebudovávat kádr?

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

      Steve2924 (přítel SN)     před 4 lety 03.03.2020 08:57 |  
      1 2

      tak asi by bylo lepší udržet náskok až do nastavby a tam pak nechat mladé se otrkat v těžkých zápasech :) ale jasný, k těm odchodům přišly ještě karty a zranění. Takže ten začátek neni uplně velkým překvapením. Ta sestava si sedne a věřím, že na nastavbu už bude mít vyladěnou formu. Jediné čeho se bojím je ta absence opravdového leadera a kapitána. To by mohl být problém pokud se náskok do nastavby ztenčí a bude to fakt na krev...

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

      Fačín     před 4 lety 03.03.2020 10:46 |  
      4 6

      A proč vlastně "přebudováváme" kádr, který byl v lize dominantní a konkurenceschopný v LM? Teď nejsme schopný dát gól týmům, s kterými jsme 5 let neprohráli, ani za Uhrina nebo Šilhavého..

  39. Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

    hiker42     před 4 lety 03.03.2020 09:25 |  
    2 6

    Chybi nam Tomas Soucek. To je ten hlavni duvod. Bez nej je Slavia polovicni, dopredu i dozadu. Stary system postaveny na Sukovi nefunguje a novy neni.

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

      hiker42     před 4 lety 03.03.2020 09:30 |  
      0 2

      Uklepnul jsem se, tak pokracuji. Zakladni otazka je, jestli do systemu "Suk" dosadit jineho hrace - z kadru se nabizi asi jen Laco Takacs, proti vylozene slabym souperum Zima, nebo to zkusit uplne jinak, napr. s osou Oscar - Sevcik - Stanciu. Ja jsem pro druhou variantu. Netusite nekdo, Karle a spol., jak jsme to hrali v r.19 bez Suka?

      • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

        Dennis     před 4 lety 03.03.2020 09:38 |  
        2 2

        Tak on Souček moc nechyběl... Už si nepamatuju, proti komu to bylo, ale jeden zápas v lize hrál místo Součka na jeho pozici Traoré a zahrál výborně. Faktem je, že to byl zápas doma proti slabšímu soupeři, ale i tak mě překvapilo, když se JiT vyjádřil v tom smyslu, že Traoré není hráč na šestku... Proti Chelsea doma tam hrál tuším Král (vedle něj Traoré). Někdy ještě v roce 2018 tam hrál při Součkově absenci proti Plzni doma v Edenu Jakub Hromada a také to bylo vše ok. Takže nahradit jsme ho v těch jednotlivých zápasech dokázali.

        • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

          hiker42     před 4 lety 03.03.2020 09:44 |  
          0 3

          No ja si pamatuju Chelsea doma - to hral dm Alex a skvele. Pak vyrazeni s Banikem a to bylo uz bez Alexe, myslim s Ibrou..

      • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

        tolsimir     před 4 lety 03.03.2020 09:41 |  
        3 1

        Bez Suka následovně:
        Výhra 2:0 v Příbrami
        Výhra 5:0 v poháru s Karvinou
        Prohra 0:1 s Chelsea
        Výhra 4:0 nad Bohemkou
        Výhra 3:0 nad Slováckem
        Výhra 8:0 v poháru nad Vyšehradem
        Prohra 2:0 v poháru s Baníkem
        Remíza 0:0 v Olomouci

  40. Re: Plíseň

    zeleznik2     před 4 lety 03.03.2020 10:13 |  
    3 0

    O Slavii nám nejde, sledujeme jen soupeře pod sebou a soustředíme se na sebe..
    Ne Letná, ale Plzeň spolu s Bohemkou největší zmetci ligy..
    Doporučuji přečíst si dva články:
    Petržela, z Plzně mi kluci volali, ať Slavii porazíme
    Beaguel po prohře Slavie se koupal ve vaně šampaňského

    Už by to chtělo, aby taky dostali na zadek, jenže od koho?doma od Budějovic?na Spartě?

  41. Re: Derby

    zeleznik2     před 4 lety 03.03.2020 10:16 |  
    0 0

    I v současné krizi, je porazit Spartu nutností. Už se zase ozývají experti průměrného klubu, který sotva bojuje o šestku, že nás snadno porazí. Ale, že pro ně zítřejší den znamená nejdůležitější zápas jara, zapomínají..

  42. Reakce na Alanorův komentář "pod čarou"

    Crispo     před 4 lety 03.03.2020 10:42 |  
    12 5

    Nenapadlo tě třeba, že je při hodnocení zápasu jako zásadní, opakuji, zásadní věc, vypíchnout zranění Takácse, a náhlou absenci Ševčíka s Bořilem? Hráli jsme u těžkého soupeře a i v plné sestavě se Součkem a Hušbauerem jsme loni na Moravě měli velké problémy. To jsem v hodnocení také nějak nezaznamenal. Současný tým je na poslední fázi ligy sestaven dobře, ale bohužel se HLAVNĚ vinou zranění nemůžeme opřít o pevnou defenzivu a souhru. Každý jarní zápas naši sestavu pozměnil nějaký faktor, na který neměl trenér vliv. Na Bohemce chybující Frydrych a labilní Traoré (Oscar, který byl přiveden jako náhrada za Součka nebo Ševčíka, je mimo, Takács mimo, Tijani logicky v tak těžkém zápase nenasazen), proti Opavě sázka (poměrně úspěšná) na Zimu a Tijaniho (Oscar a Takács opět mimo), na Slovácku absence Bořila, Ševčíka, Takácse, a návrat Oscara. Sečteno podtrženo, žádná jistota a souhra středu sestavy či obrany nemohla z výše uvedených důvodů existovat.
    Ad posily) To jakože Deliho s Michelem měl nahradit někdo jiný než Hovorka s Takácsem? To byli tito dva nový hráči tak bídní? Promiň, ale nebyl jsi tak půl roku mimo, když JiT neustále opakoval, že druhý Souček prostě není? To, že koupíme Oscara, který je v lize nadstandardní hráč, je pro tebe za Součka nebo Krále málo? Plus Provoda místo Zmrhala, Ševčíka místo Stocha, do budoucna Hellebranda se Zimou, Musa jako velká naděje do útoku, když s útočníkama na trhu je velký problém (opět slova JiT a Nezmara). Škodu, nejlepšího kanonýra novodobé Slavie, chceš nahradit lusknutím prstu, když se všeobecně v lize řeší kritický nedostatek gólových útočníků? A na ligu, kde zbývá odehrát "pár" kol bys držel dvě rovnocené jedenáctky? A to jako proč? Nebylo by vedení ze strany fanoušků kritizováno, kdyby do týmu nechtělo zapracovat mladé hráče jako je Zima, Červ, Provod, Hellebrand, a naopak drželo v týmu hráče ve věku 30+ (Stoch, Hušbauer, Škoda), s kterými do další sezony trenér příliš nepočítá a kteří jsou platově drazí? Jen proto, abychom drželi 16ti bodový náskok na druhého v lize? Nechápu...
    Ber to jako zpětnou vazbu na tvé hodnocení a příspěvek, nikoli jako útok na tvou osobu. Vážím si tvé činnosti zde na SN.
    PS: Na pozici Součka máme Oscara, Takácse, Zimu popřípadě Červa. Na pozici stopera Takács, Zima, Tijani, Frydrych a Kúdela. Na pozici Hušbauera máme Ševčíka, Hellebranda a Oscara. Na českou ligu to není tak špatné, aby vznikla panika.

    • Re: Reakce na Alanorův komentář "pod čarou"

      Hektor     před 4 lety 04.03.2020 16:57 |  
      2 4

      Ono je docela rozdíl zapracovat každý půlrok 1 - 2 mladé hráče, než když jich tam nacpeš rovnou 5 nebo 6.
      Souček se dobře prodal, odešel Van Buren a Zelený, OK, beru. Proč ale odešli lídři kabiny Škoda a Hušbauer?
      Milan měl jako prioritu setrvání ve Slavii a pár gólů by za nás určitě ještě dal. Co se týká Hušbyho, opravdu si myslíš, že si bojem o záchranu ve 2. bundeslize plní sny? Navíc ještě nepatří do kategorie 30+.


      Komentář byl uživatelem upraven (04.03.2020 16:58) . Zobrazit původní komentář

      • Re: Reakce na Alanorův komentář "pod čarou"

        Crispo     před 4 lety 05.03.2020 00:00 |  
        5 1

        Oscar absolvoval celé soustředění a byl snad nejlepší v přípravných zápasech, Musa v útoku ve dvou zápasech v lize jeden gól a výborný pohyb, potom špatnou souhrou zaviněný nemastný neslaný výkon na Slovácku. Zima v sestavě nouzovka, Provod s Bohemkou na DZ to samé, Tijani přivedený narychlo kvůli zranění Takácse, v sestavě na stoperu nouzovka, po velmi slabém výkonu Frydrycha. Podle tebe tam tyto hráče trenéři nacpali proto, protože je chtěli rovnou zapracovávat do základní sestavy??? Asi těžko, jim prostě nic jiného nezbývalo, když došlo k prodeji Součka a zranění Takácse na samém konci přípravy. Odchod Hušbyho bude asi taky souviset s perspektivou do další sezony, pohárových zápasů a s vysokým platem. Kdyby Škoďák řekl, že nikam nechce a zůstane u nás, tak by vzhledem jeho pozici v klubu nikdo neřekl ani popel, nebo myslíš, že mu bylo sděleno, ať si hledá nové angažmá?

  43. Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

    JS (přítel SN)     před 4 lety 03.03.2020 13:02 |  
    11 4

    Už toho tu bylo napsáno mraky, tak já se to pokusím vystihnout krátce:

    Současný hlavní herní problém Slavie není v obchodech opor, návalu nezkušených mladíků, a podobně. Je v tom, že jsme se snažili zbavit hráčů, se kterými to už bylo těžké v Evropě a trenérský tým viděl prostor ve zlepšení naší hry ještě směrem dále k většímu nasazení ve vyšším tempu, lepšímu pohybu zálohy a rychlejší kombinaci. Jenže sice odešli ti, co na ten zamýšlený systém třeba dispozičně neměli až takové předpoklady, jenže ta, co je mají zatím nevyužíváme lépe, ale necháváme je hrát to staré.

    Stanciu má jiné přednosti, než Hušbauer, přesto po něm chce JiT to samé. Pak jsme tu správně popsali, že záloha je utopená v hloubi pole a doslova nikdo neumí rozdat míče před pokutovým územím.

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

      Edenjejenjeden     před 4 lety 03.03.2020 13:07 |  
      9 0

      Tentokrát s tebou souhlasím ,taky mám pocit ,že Nico by měl hrát co nejvýše,kde by se nejvíce uplatnila jeho kreativita.Uvidíme ,jak bude záloha vypadat až se vrátí Ševčík

  44. Hodnocení by dropt

    dropt     před 4 lety 03.03.2020 13:35 |  
    13 18

    Ahoj Slávisti,
    poslední dobou jsem se radoval z toho, že to všechno slušně klape, ale jak to tak bývá, život se neustále mění. Tento text nepíšu proto, abych provokoval, píšu ho z prostého důvodu, a to proto, že mi na Slavii záleží a velice nerad bych, abychom nedotáhli tuhle sezónu k titulu (jakkoli teď děláme vše proto, abychom se o něj připravili) a také proto, že podobný názor zkrátka ještě nikde nezazněl. Je na čase se probrat, protože po třech kolech to vypadá, že Trpišovský má náběh na Slávistickou nemoc.

    Pro ty, kteří by mé pojmenování "Slávistická nemoc" slyšeli poprvé, vysvětlím o co jde. Každý trenér u nás po nějaké době (bohužel často to bývá jen 1 sezóna) přestane být soudný a dokola staví hráče, se kterými mu to za nějaké konstelace fungovalo a odmítá si přiznat, že teď mu to už nefunguje.

    V prvních třech přípravných utkáních v Portugalsku jsme nastoupili proti týmům, kteří hráli jako Bohemka nebo Slovácko. Ty zápasy ukázaly, že jsme neschopní si proti konsolidované obraně vytvářet šance a naše hra směrem dopředu je zcela na náhodu, příčemž totálně selhávají především Ačkoví křídelní hráči a to Coufal s Olayinkou. Ten první sice poctivě maká, ale nedokáže hrát ve finální fázi přesně z jednoho doteku a nedá jediný přesný centr a u toho druhého končí 95% míčů, které se k němu dostanou. V horším případě ještě fauluje. Teď na Slovácku šly přes Coufala oba dva góly a další největší šance soupeře a Olayinka byl ten, kdo vypustil centrujícího hráče u druhého gólu.

    Většina z vás řeší nováčky a mladé, ale úplně přehlíží, že na klíčových postech v základní sestavě hrají dva hráči, kteří jsou teď více přítěží než přínosem, protože potřebujeme dávat góly a s těmito hráči góly nepřichází. Olayinka má v této sezóně 2 asistence a Coufal rovných 0.

    Takže se pojďme vrátit ke kořenům dnešního moderního fotbalu a k tomu, co funguje, když chce tým dát gól. 2-4 hráči po sobě musí vyřešit svou situaci správně vč. techniky kopu. Za obranu týmu, který se spíše zodpovědně brání se lze dostat rychlostí, přímočarostí po zisku míče a spíše po křídle, než středem. Odtud chodí finální přihrávky.

    Moje sestava při zohlednění aktuální formy a schopností do těchto zápasů:
    Kolář - Holeš, Kúdela, Bořil, Kosek - Masopust, Stanciu, Červ, Ševčík, Oscar - Musa

    Hlavně žádné hraní přes nohu - nikdo z těch hráčů není Messi, Ronaldo ani Robben. Úspěšnost 1 na 1 mají všichni mizivou, tak přestaňme hazardovat a postavme fotbal na silných stránkách hráčů. Čas Tijanyho (zatím plave v postavení) a Zimy přijde, ale nemůžeme dva ze tří klíčových defenzivních postů obsadit hráči, kteří sotva hráli první ligu, natož o titul.

    • Re: Hodnocení by dropt

      Akuls     před 4 lety 03.03.2020 15:32 |  
      19 1

      Kjandourek je asi někde bez internetu, tak než se vrátí a nastane zde vaše obvyklá dlouhá diskuse, tak si dovolím krátký příspěvek.
      I když je Coufal špatný a na jeho slabou formu doplácí i Masopust, který je navíc ostatně také z formy, tak Holeš je bohužel ještě horší.
      Bořil je po přípravě také ještě trochu "zatavený", ale určitě bude mužstvu platnější na levém beku než na stoperovi, zvlášť při jeho výšce. Nového Hubáčka bych z něj rozhodně nedělal, vždyť je to pořád nejlepší levý bek v ČR.
      Kosek a Červ na to ještě nemají. V Portugalsku bylo vidět, jak nestíhali, v jejich prostorech byl průchďák, dělali nevynucené chyby a spoluhráči se jim báli přihrát. To že je JiT chválil nic neznamená, on chválí vždycky a všechny, Trpišovského a Houśteckého fén dostanou hráči až v kabině při hodnocení zápasu.
      A Oscar je všechno možné, jen ne rychlé levé křídlo plnící si i defenzivní úkoly.
      Nyní není opravdu vhodná doba na experimenty, slávistické trenérské nemoci bych se nebál a sestavu na derby bych doporučoval JiT poskládat z těchto hráčů:
      Kolář - Coufal, Kúdela, Frydrych (Tijani), Bořil - Takács - Masopust (Ševčík), Ševčík (Traoré, Oscar), Stanciu, Olayinka - Musa.

      • Re: Hodnocení by dropt

        Radek097 (přítel SN)     před 4 lety 03.03.2020 17:46 |  
        8 3

        Holeš jak v Hradci Králové, tak v Jablonci hrál víceméně neustále. Teď hraje jednou až dvakrát do měsíce, když budu počítat všechny soutěže. Nedivím se, že nevyčnívá. Každý profesionální sportovec ti řekne, že herní praxi tréninky nelze nahradit. Pokud nedostane Holeš důvěru na 2, 3 zápasy po sobě, aby i třeba těžil ze souhry s Masopustem, se kterým hráli spolu na pravé straně v Jablonci, tak nahoru nepůjde.
        Coufal je atlet, Holeš fotbalista.

        • Re: Hodnocení by dropt

          iwanowicz     před 4 lety 04.03.2020 11:52 |  
          5 0

          Holes hraje mnohem min, nastoupil jen 6x z toho jednou stridal na 15min a jednou na 1min. Mozna k tomu odehral nejakej pohar. V podstate jeste ani nedostal sanci ukazat, co v nem je..

    • Re: Hodnocení by dropt

      Fačín     před 4 lety 03.03.2020 16:04 |  
      4 11

      Jako vždy velice dobře sepsáno. Vypíchl bych jednu část:

      "že jsme neschopní si proti konsolidované obraně vytvářet šance a naše hra směrem dopředu je zcela na náhodu"

      - to je bohužel průvodní jev Trpišovského fotbalu, kdy si vybírá atlety a nikoliv fotbalisty s kreativním myšlením - s tím souvisí averze vůči Balutovi a Hušbauerovi.

      • Re: Hodnocení by dropt

        cunak     před 4 lety 03.03.2020 17:19 |  
        3 4

        No vidíš - a já tady před pár týdny dostal vynadáno, když jsem se o naší hře dopředu vyjádřil jako o hře na náhodu - a to jsem tím nemyslel nic špatného. A dnes to říká většina přispěvatelů.

    • Re: Hodnocení by dropt

      siskin     před 4 lety 03.03.2020 19:15 |  
      5 5

      Konečně Dropte. Tvoje příspěvky mi chybí.
      V poslední době jsem cítil posun ve vyjadřování Köstla, ne toho co nakop bodlem Olayinku bez míče a nedostal ani kartu. Toho druhýho ve Slávce a připadá mi, že chybí jen málo a už bude všechno vědět.
      Snad hoši rozumně klesnou z výšin na zem.

  45. Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

    mart     před 4 lety 03.03.2020 19:51 |  
    8 1

    Jen takova mala poznamka.
    Ja mel "vybornej" weekend. Slavia prohrala, Liverpool prohral.
    Zapasy ste asi videli.
    Ale co je zajimave, Liverpool, vedl po zimni prestavce jen 34 minut! Zapasy co vyhral, vyhral jen silou vule (manschaft je dlouhoudobu pohromade), ... a co vic, dva zapasy prohral. (Jako Slavia),..... dostavaji se pomalu do provozni teploty (dnes vecer uvidime), a me napada, jestli to tak neni i se Slavii.
    Oba treneri jsou machri.
    Oba maji podobnou filosofii, .... tak to mozna ma i podobne duvody. Ja verim, ze se vse v dobre obrati. A brzy !
    Mame (dneska) Chelsea a (o vikendu) sparta, ... tak snad to vylepseni bude brzo :-)
    zdravi mart

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

      gazza     před 4 lety 03.03.2020 23:57 |  
      0 1

      Já jsem se díval na zápas Liverpoolu jak s Watfordem tak dnes s Chelsea tak doufám ,že nepůjdeme ve stejných šlépějích .

      • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

        gazza     před 4 lety 04.03.2020 00:20 |  
        1 1

        Protože dnes, kdyby Chelsea využila všechny šance, tak odjížděli s bůrem.Tak jsou venku i s F.A. cup a v Champions league to budou mět s Atleticem hodně těžké.A to Klopp fans Liverpoolu sliboval treble ,jak to udělal Man.Utd v 1999.Jinak co se týká stylu, tak to je úplně o něčem jiném .Liverpool to nemá postavené pouze na fyzičce a běhání .Oni hrají hodně technicky .Není problém pro ně obejít jednoho ,nebo více hráčů .Pěkně po zemi .Žádná nakopávaná.A to i ti jejich mladí mají zažité.Samozřejmě jsou to špičkoví hráči, tak proto hrají za reds .Přirovnávat náš styl s Kloppovým je mimo.Mě připadne ,že po odchodu Hušbyho tam máme jen Stancia a Ševčíka ,kteří to dovedou hrát hlavou .Uvidíme co Oscar .Zbytek je jak naklonovaný

      • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

        mart     před 4 lety 04.03.2020 08:08 |  
        0 0

        :-), Tak pokud ses koukal na Watford i na Chelsea, tak to bylo nebe a dudy. Hlavne prvni pule. Priznal to i zaprisahly bijce Liverpoolu Lineker, i ManU fan Shearer. V druhy puli se poukouseli hrat tiky taka, a nevyslo to. Chelsea byla zalezla a hrala na brejky, ... coz by udelal kazdej. Liverpool prohral zaslouzene, ale bylo to mnohem lepsi nez weekend :-). S Atletikem pristi tyden, uvidime ...
        Jinak, ze Slavia hraje jinak nez Liverpool je vcelku jasne, ... kdyby hrala jako oni, asi by porad byla v CL

        • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

          gazza     před 4 lety 07.03.2020 07:23 |  
          0 1

          Nemam co dodat ,ale Chelsea z tech brejku mohla v klidu pridat dalsi tri a fotbal se hraje na goly .Nic ve zlem . Samo ,ze nesrovnavam financni moznosti Slavky a Liverpoolu to je nebe a dudy ,ale styl je hodne odlisny .Rad se budu po derby mylit.

        • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

          gazza     před 4 lety 07.03.2020 15:08 |  
          0 1

          Nevím jestli se koukáš dnes na Liverpool -Bournemouth .Tak zatím 2:1 ,ale oba góly reds po obrovských hrubkách hráčů Bornemouth a Milner vykopával míč s prázdné branky .

  46. Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

    Radek097 (přítel SN)     před 4 lety 03.03.2020 21:12 |  
    6 1

    10. minuta z nedělního utkání a hrubá taktická chyba Coufala.
    Není náhoda, že oba obdržené góly skončily v síti právě po chybách Coufala.

    (9:29) Reinberk dostal míč k Sadílkovi, který zasekává balón. ( https://prnt.sc/rb2eod )
    (9:36) Míč poslal Kadlecovi. ( https://prnt.sc/rb2idn )
    (9:42) Kadlec se s balónem vysouvá a přihrává Divíškovi. ( https://prnt.sc/rb2qh8 )
    (9:46) Coufal se odpoutal od svého hráče (Divíška) a zdvojil Kadlece. ( https://prnt.sc/rb2u4e )
    (9:49) Volný Divíšek centruje do vápna. ( https://prnt.sc/rb31k4 )
    (9:50) Holeš odvrací balón. ( https://prnt.sc/rb2zbu )

    Pokud nechcete každý odkaz se screenshotem otevírat, níže se nachází odkaz na dokument, kde jsou všechny screenshoty jako obrázky, samozřejmě i s přiloženým textem.
    https://docs.google.com/document/d/1_-I_mBMTcSjnI1_iwjN8_2ho3_nWRad4n-hW1WzAKXY/edit?usp=sharing

  47. Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

    Sokrates55 (přítel SN)     před 4 lety 04.03.2020 11:47 |  
    15 5

    Dobré dopoledne Vám všem.
    Nejprve bych asi reagoval na nadpis.
    Po podzimní části jsme byli opravdu (a tím myslím slávistické fandy většinově) rádi za fotbal, který jsme hráli a nejen v lize, ale i v poháru LM. Byli jsme v euforii, ale že bychom byli slávou opilí, to se mi nezdá. Pokud jsme pročítal zpětně mnoho disputací, tak i v hodnoceních jsme ukázali na některé nepodařenosti a na to poukazoval i trenér. On sám čekal, jak dopadne zima a kdo všechno odejde.
    Dopadlo to tak, že nám odešli dvě ikony a hlavně klíčový hráč pro způsob hry, kterou jsme na podzim předváděli.
    Protože je asi potřeba vždycky vidět "za kopec", tak s i faktem velkého bodového náskoku, se pustil náš realizační tým do přestavby mužstva a výrazným doplněním nadějných hráčů do budoucna. Tomu rozumím i teď a jsem přesvědčen, že je to správná cesta.
    Příprava, jako taková, dle trenéra splnila všechna očekávání.
    Opět musím věřit trenérovi, protože jeho příprava vždy vyústila v dobré výkony všech hráčů, co chodili na plac.
    Začátek ligového jara nám ovšem zatím signalizuje, že to ještě není hotové a asi to bude chtít trochu pozměnit styl hry našeho mančaftu. Prostě bez Součka to budeme asi muset hrát v jiném módu.
    Čemu věřím určitě:
    1) Určitě se objeví naše silná stránka a fyzička se ukáže (ta zatavenost povolí) a postupně bude naší velkou
    devizou.
    2) Dostoupením do sestavy chybějícího Bořila, Ševčíka a Takácse se nám vzadu objeví to schéma, které asi náš
    trenér chtěl postavit jako základ jistoty dozadu.
    3) Dostoupením výše uvedených hráčů do sestavy se spolu s Oscarem a Kůdelou, včetně Coufala a i Tijanyho
    zpevní celá defenziva a naše rozehrávání a výstavba hry tak půjde nahoru díky Ševčíkovi i Stanciuovi, kterým
    by měl pomoci určitě i Traoré a Masopust s Olayinkou.
    4) Díky potenciálu Petara Musy se dobře doplní i způsob hry Standy Tecla.
    5) Věřím, že se dá dohromady Hovorka a spíš v hlavě se dá do kupy i Frydrych.
    6) K těmto zkušeným klukům postupně zapojovat naše mladé kluky, aby si to okousali a naučili se všem
    potřebným variantám hry a dobře reagovali na vývoj zápasu, i když se třeba zrovna prohrává. Když nebudou
    zmatkovat Ti zkušení, tak se to od nich mladí naučí. To je hlavně záležitost i kabiny a vůdců na hřišti, kteří
    půjdou příkladem.
    Čemu nevěřím:
    1) Nevěřím, že kluci neví o co se hraje a z pár nepovedených zápasů se rozklepou. Je dost kluků, kteří odehráli
    velká utkání a nerozsypali se ani na Barceloně.
    2) Nevěřím tomu, že kluci zapomněli hrát fotbal a i to, jakým způsobem šli do všech zápasů, když se porvali o
    každý míč a nenechali soupeři ani metr, že nezapomněli hrát s tím důležitým atakem na rozehrávku už od
    brankáře soupeře, čímž jsme se dostávali i daleko lepších příležitostí.
    3) Nevěřím, že my fandové jsme tak hloupí, že se sami budeme podílet na rozbourání toho fungujícího spojení
    důvěry mezi kluky, trenéry a námi.

    Vím, že tento článek je o hodnocení hráčů a jak už jsem napsal jinde, moc se to tedy nepovedlo.
    Snad proto je dobře, že jsme dostali "přes prdel" a půjdeme do utkání proti "rudým" s vědomím, že jen poctivý a bojovný výkon nám pomůže k vítězství naší Slávie. Že to za nás nikdo neudělá, to nám všem jasné.
    Soustřeďme se teď sami na sebe a neřešme, co dělají naši soupeři.
    Já věřím tomu, že náš JiT tentokrát namíchá ten správný tým.

    S úctou k Vám všem
    Sokrates55

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

      ctute     před 4 lety 04.03.2020 15:47 |  
      6 7

      Dobré poledne i Vám,
      Tak jako obvykle forma a styl vašich příspěvků ( a na tom si zakládáte) předstihuje obsah.
      Uznávám že v naší situaci být pozitivní pomáhá, ale nesmí to být kontraproduktivní.
      Tři první jarní zápasy zcela odhalily to , na co upozorňovala už celá příprava, a kdo nechtěl vidět neviděl. Tak chabé výsledky s tak slabými soupeři. Vždyť i soupeře na generálku, jsme si vybrali spíš jako soupeře pro dobrý výsledek, než soupeře který by nám ukázal jak na tom zrovna jsme. Mužstvo které bylo v tvrdé přípravě a teprve snad týden spolu. To nemohlo dobře dopadnout... všimněte si soupeře a výsledky Plzně, už tam se zakládala dobrá forma a pohoda jejich týmu.
      A co se týče obměny, kterou obhajujete. Dnes už vlastně neobhajitelné. A myslím, že nejsem daleko od pravdy, kdy na to přišlo už i naše vedení, viz poslední rozhovor a vystřízlivění Trpišovského.
      Odešli tři hráči, ale zde nejde o počet, ale jejich význam pro kabinu. Všichni tři přirození lídři a o jejich herní kvalitě se nedá vůbec pochybovat. To dnes chybí, upřímně dnes tam takovou osobnost..který by splňovala jak morální předpoklady tak herní..nevidím.
      A ještě dodatek, chcete-li budovat mančaft, konkurenceschopný v lize a potažmo v LM, nemůžete během dvou přestupních období protočit téměř celou základní jedenáctku..zkuste si sám pro sebe vyjmenovat a spočítat všechny odchody za poslední rok.. ukáže se vám hrůzné číslo.. tohle dlouhodobě nevede k udržení kvality..mládí vpřed je fajn, ale vše se musí namíchat tak, aby se mládí v tom nekoupalo až po uši samo a nebyl by kdo by je z toho rybníka vytáhl..

      • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

        Sokrates55 (přítel SN)     před 4 lety 04.03.2020 17:45 |  
        1 1

        Dobrý podvečer přeji.
        Děkuji za Váš příspěvek a také kritiku k obsahu mého příspěvku.
        Pokud mohu jen doplnit, tak z kádru, který např. nastoupil v Barceloně, nejsou k dispozici pouze dva hráči.
        Ostatní jsou součástí stávajícího týmu. Pokud vezmu poslední větu Vašeho příspěvku, tak i to jsem v jiné disputaci také zmiňoval a asi jste si toho možná nevšiml.
        Všechno ostatní je pouze v rovině našich úvah a asi není meritem věci, zda ten či onen se mýlí, či obhajuje neobhajitelné.
        Přesto děkuji.
        S úctou
        Sokrates55

        • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

          ctute     před 4 lety 04.03.2020 18:42 |  
          3 4

          Tak možná jste si nevšiml ale já nepsal o zápase na Barcelona, ale všeobecně o období dvou posledních prestupnich termínu. Zkusil jste si to spočítat? Takový průvan prostě nelze ustát. A to se může projevit třeba i s odstupem, jako az po poslední kapce s odchody Škody a spol.

          • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

            Sokrates55 (přítel SN)     před 4 lety 04.03.2020 19:27 |  
            1 0

            Tak možná jste si Vy sám nevšiml, proč jsem to o té Barceloně psal.
            Ale jak vidím, asi se neshodneme a to je tak asi všechno..... :-((.
            Sokrates55

  48. Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

    Sokrates55 (přítel SN)     před 4 lety 04.03.2020 14:05 |  
    1 5

    Dobré odpoledne.
    Nezlobte se na mně, ale nerozumím tomu, proč můj článek, který jsem odesílal před 2 hodinami, je zařazen někam doprostřed disputace mezi příspěvky ze včerejška a tak se asi odezvy nedočkám :-((.
    Asi jsem ještě opilý a nevystřízlivěl jsem :-)).
    Sokrates55

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

      Radek097 (přítel SN)     před 4 lety 04.03.2020 14:22 |  
      1 0

      Máš to seřazeno dle “nejlépe hodnocených příspěvků” a ne dle času příspěvku.

      • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

        Sokrates55 (přítel SN)     před 4 lety 04.03.2020 14:34 |  
        5 1

        Dobré odpoledne přeji.
        Díky moc, vůbec jsem si toho nevšiml.
        Teď se tu řehtám sám sobě, co jsem to za troubu.
        A teď abych vysvětloval, že jsem opravdu střízlivý........ :-)).
        Omlouvám se všem normálním..........
        Sokrates55

        • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

          ctute     před 4 lety 04.03.2020 15:22 |  
          3 9

          střízlivý asi, ale ješitný určitě :-)

          • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

            Sokrates55 (přítel SN)     před 4 lety 04.03.2020 17:58 |  
            6 1

            I tady Vaši kritiku přijímám s pokorou.
            Určitá míra ješitnosti je přeci v každém z nás........... :-)
            S úctou
            Sokrates55

            • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

              ctute     před 4 lety 04.03.2020 18:36 |  
              0 8

              To nebyla kritika,ale konstatovani..z vaší reakce je vidět, že pravdivé..

              • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

                Sokrates55 (přítel SN)     před 4 lety 04.03.2020 19:22 |  
                5 1

                No, přít se s Vámi nebudu.
                Vy už jste si to asi rozhodl, viďte.

              • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

                Dr. Fe1     před 4 lety 05.03.2020 02:53 |  
                2 8

                "Teď se tu řehtám sám sobě, co jsem to za troubu." Takhle nevypadá ješitnost. Naopak, je to až přehnaná pokora.

  49. Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

    stateňák     před 4 lety 04.03.2020 16:08 |  
    13 6

    Přátelé moji, slávisti. Je mi 74 let, Slavii mám v srdci od svých deseti, takže jsem absolvoval (téměř) celou životní peripetii klubu v poválečné historii. A nyní jsem v euforii. Zatím. Ale nejsem pesimista, přesto musím sdělit svoje
    pocity ne k výkonům, ale současné filozofii klubu. Všude řešíme nutnou obměnu kádru z důvodů odchodů opor, kde
    se s tím jednoznačně počítalo. Nechápu ale odchod Pepy Hušbauera (Stanciu si s ním spolupráci vychvaloval). Ale to
    pro mně nejpodstatnější. Koupíme nezkušeného Tijaniho - v Jablonci nám kope osvědčený a titulem ze Slavie
    ověnčený Kuba Jugas. A myslím že dobře. Koupíme do základu Hellebranda, Olayinku - mimochodem o něm mám stále rozporuplné
    pocity , v Jablonci nám kope a dává góly a rovněž titulem ze Slavie ověnčený Honza Sýkora. Další. Draze Slavií zaplacený
    Honza Matoušek. Nedostal čuchnout. Jsou tito borci horší než ti nově koupení? A pokud ano, proč je držíme několik
    sezon na hostování (možná je i trochu platíme, to nevím). Když se nám nehodí do naší filozofie tak jim uvolněme
    cestu k jejich vlastnímu štěstí. Podle mně je toto neférové jednání a všichni ti hráči, kterých se to týká při otázce jak vidí
    svoji budoucnost ve Slavii jsou skeptičtí.
    Tyhle pocity mně trochu bolí, ale strašně rád bych se ve svých osobních závěrech mýlil. Od toho, zda je vše správně tam máme naše velitele
    a jak se říká, zajíci se počítají až po honu.



    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

      kjandourek (admin)     před 4 lety 04.03.2020 16:41 |  
      7 5

      Několik postřehů k tématu:
      My bychom ty hráče - tedy minimálně Jugase a zřejmě i Sýkoru celkem rádi uvolnili, ale uvědomme si, že oni mají se Slavií uzavřenou smlouvu a to zřejmě tedy dost vysokou..... To není o tom že je od nás "nefér", že je držíme - naopak tím, že stále plníme smlouvu, kterou u nás dostali, dostávají daleko více peněz, než by jim mohl dát jejich současný zaměstnavatel.....

      Upřímně Jugas není ověnčený titulem ze Slavie - tedy pokud nebereme to, že během loňského podzimu marodil na naší soupisce, takže teoreticky mu náleží loňské double, které z půlky strávil v Edenu na marodce a z půlky v Jablonci... Do SKS přišel v létě 2017 tj až po titulu Jardy Šilhavého..... a podle mého názoru se čistě jenom čeká, až mu doběhne smlouva- do Trpišovského stylu se nehodí, je to dobrý "pes obranář", ale s míčem není z nejjistějších, což ukazuje i v Jablonci...

      Honza Sýkora titul se Slavií má - ovšem tam jsou zase problémy v hlavě... Pokud jsem to pochopil správně, tak chce hrát - nechce konkurenci a prát se o místo, chce, aby byl na svůj post jednička, což mu Trpiš negarantuje a tak se hledá způsob, jak ho využít - v zimě u nás abslovoval kondiční přípravu pro případ, že by odešel Olayinka a on tím pádem měl určitou jistotu herního vytížení, ale jinak se mu hledalo zahraniční angažmá.... když se nic nenašlo, zůstává v Jablonci a i tam se podle mého čeká na konec smlouvy, kterou dostal ještě pod JŠ

      Matoušek je opačný případ - do něj se investovalo a i při hostování mu byla prodloužena smlouva, abychom jeho hostováním nepřišli o čas, který má strávit ve Slavii.... Bohužel jeho výkonnost loni na podzim na Slavii nebyla a v létě se ani on nechtěl prát o místo v nabitém kádru - tam se doufá, že se v Jablonci vyhraje natolik, aby se vrátil jako plnohodnotný hráč pro áčko - podobně jako třeba Musa.

      • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

        Radek097 (přítel SN)     před 4 lety 04.03.2020 17:05 |  
        1 7

        Opravdu není v naších silách hráče za nějakou odpovídající sumu prodat? Dokonce i prodat někoho zadarmo s procenty z dalšího přestupu (třeba 40 %), má pro nás větší smysl, než daného hráče nechat odejít, jako volného hráče. Protože bychom ušetřili nejen na mzdě, ale mohli bychom inkasovat z potenciálního dalšího přestupu.
        Už jsem se k tomu vyjadřoval před pár týdny, tak zde dám jen odkaz.
        https://www.slavistickenoviny.cz/clanek/13403-Jaroslav-Zeleny-odchazi-na-hostovani-do-Mlade-Boleslavi#komentar-599837

        • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

          cheechoo1     před 4 lety 04.03.2020 20:04 |  
          3 3

          Zelený dnes tragickej + udělal penaltu. To fakt neni hráč pro Slavii.

        • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

          Tomastu     před 4 lety 05.03.2020 13:44 |  
          3 0

          A jak ho asi chceš prodat? Řekneš Jablonci ok nechceme za něj nic, můžete vyjednávat o smlouvě. Jednání mezi Jabloncem a Sýkorou bude vypadat asi takhle : ahoj Honzo na tvůj plat můžeme uvolnit až sto tisíc měsíčně. Odpověď Sýkory teď mám 250 to neklapne. Konec jednání.

          • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

            Radek097 (přítel SN)     před 4 lety 05.03.2020 14:54 |  
            0 4

            Když za hráče nic nechtějí, ušetřené prostředky mohou vrazit do hráče.
            Modelový příklad, který bude částečně vycházet ze tvých čísel. Jablonec má na přestup připravených 10M Kč a 100 tisíc Kč/měsíc na mzdu. Hráč se s klubem nedomluví, takže Slavia nabídne, že hráče uvolní zadarmo a nechají tam pouze bonusové odměny pro Slavii(procenta z dalšího prodeje, postup do EL, ...). Jablonec tak ušetří 10M Kč. Když zvednou nabídku ze 100 tisíc na 250 tisíc Kč/měsíc, za rok se zvednou náklady o 1,8 M Kč, kdyby podepsali s hráčem smlouvu na 3 roky, tak by ušetřili 4,6M Kč.
            Stačí si položit otázku, zda současná situace je pro nás příznivá, protože pak může být spousta hráčů neprojedných a tedy velmi nákladných.
            Přitom Tvrdík si vychvaloval, že co se mzdy týče, se můžeme rovnat pulce Bundesligy.

            • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

              Tomastu     před 4 lety 05.03.2020 22:34 |  
              3 0

              To je nesmysl, protože v ten okamžik by byl Sýkora úplně ustreleny s platem oproti zbytku týmu a co by se stalo pak, buď by Jablonec svým oporam musel dorovnat plat a nebo by čelil možnému rozkolu v kabině, protože o peníze jde vždy až na prvním místě. Takže i když to na první pohled může znít vcelku smysluplně tak není,takhle má Jablonec hráče plácnu za těch 100 tisíc a Slavia doplácí zbytek a ano není to pro Slavii výhodné, protože platí hráče, kterého už asi nevyužije. Jenže moc možností není, z ciziny ho nikdo nechtěl z ČR ho nikdo nezaplatí, takže by jsi ho mohl mít někde v B týmu a platit 250, nebo ho máš v Jablonci, platíš jen 150 a ten hráč hraje pořád první ligu, takže to zkusíš zase za půl roku zda se nějaký zájemce z ciziny najde či ne :)

              • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

                Ragnarok     před 4 lety 07.03.2020 17:00 |  
                0 1

                Ta relace je špatně a ty absolutní částky taky. Spíše přemýšlej v relaci 200 ostatní, 700 on.

            • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

              kjandourek (admin)     před 4 lety 06.03.2020 09:34 |  
              0 0

              Podle mého názoru se tedy pohybujeme trochu jinde.... myslím si, že hráč, který k nám přišel za éry Šilhavého může mít ve smlouvě tak půl mega a současný Jablonec může hráči základní sestavy nabízet tak 200.. Ale budiž....

              Vidím tam několik háčků:

              1. kalkuluješ s představou, že potenciální kupec (Jablonec) má někde volných 10 mega, které by vrazil do posily a tímhle řešením by ušetřil 4,6 mega.... Jenomže on je s největší pravděpodobností nemá, proto bere hráče na hostování... kdyby ho nedostal, nahradil by jej odchovancem.

              2. píšeš o situaci, kdy s hráčem podepíše smlouvu na tři roky... a dál? Když jej do té doby neprodá, a bude s ním chtít prodloužit smlouvu, těžko půjde s penězi dolů - základní plat z první smlouvy bude použit jako etalon pro další jednání a co na tom, že výše té první smlouvy byla ovlivněna "ušetřením deseti mega".... to je spíše pravděpodobnější, že dá hráči jednorázový bonus

              3. Hráč nemusí do Jablonce chtít natvrdo.... je součástí SKS - fakt, že teď jej trenér nevyužije neznamená, že jej nemusí využít v budoucnu... Hráč si může věřit, že se zlepší, ale také se může změnit trenér.... Chápu, že u nás to na to moc nevypadá, ale stát se může cokoliv... kolik neodvolatelných trenérů bylo odvoláno, kolik trenérů, co nikdy nechtěli odejít najednou dostalo nabídku, kterou nešlo odejít.... znám i situace, kdy do zdánlivě nerozpojitelného spojení promluvil nečekaný zdravotní problém... A věřím tomu, že hráč si uvědomuje, že je pro něj lepší být jednou nohu v nejlepším českém klubu, byť odložen na hostování někde, kde jsou rádi, že ho mohou používat, než být natvrdo ze Slavie pryč ... s daleko menší šancí, že by po změně v SKS dostali druhou šanci....

              • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

                Radek097 (přítel SN)     před 4 lety 06.03.2020 13:45 |  
                0 1

                Nežiji v představě, že klubům na účtech volně leží milióny korun, určitě by se platilo na splátky. Pokud se nedomluví na nové smlouvě, tak odejde jako volný hráč. To je naprosto normální, nebyl by první ani poslední. Když hostuje v Jablonci, tak určitě nedostane lepší nabídku ze zahraničí jen proto, že je kmenovým hráčem Slavie. A i díky tomu, že je kmenovým hráčem Slavie, tak má uzavřené dveře do některých českých týmů, pokud by šel do Jablonce, tak se mu otevírají dveře do plzně a sparty.
                Vše co popisuješ staví hráče, o kterého Slavia v současné době nemá zájem, do lepšího postavení, než má Slavia.
                Ptám se tedy, to je to, co chceme?

                Jestliže se s hráčem počítá, ať hostuje, ale jestliže má do týmu dveře zavřené. Měly by se hledat možnosti, jak se těch hráčů zbavit. Ideálně je prodat do zahraničí.

                • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

                  kjandourek (admin)     před 4 lety 06.03.2020 14:04 |  
                  1 0

                  Nikdy nevíš, co se může v budoucnu přihodit - fakt, že má do týmu zavřené dveře teď neznamená, že je bude mít zavřené vždycky... teď si můžeme dovolit poslat hráče na hostování a platit ho tam.... bude to tak vždycky? Můžeme se dostat do horší finanční kondice ... prodáme dalších pár hráčů z A týmu a najednou přijde vhod, že si stáhneme hráče jako Jugas a Sýkora, protože budou naši a v době hojnosti jsme se jich nezbavili... I takhle na to můžeme koukat....

                  Jsou naši - fakt, že je nepoužije současný trenér za současné konstalace hvězd, neznamená, že to za rok nemůže být jinak...

                  A to všechno je pohled SKS.... Ano, dejme tomu, že současná situace není pro SKS výhodnější než pro hráče.... ale také SKS nikdo nenutil podepsat s hráčem smlouvu na tři a více let... Byla to oboustranná dohoda, která hráče zavázala hrát za Slavii a plnit závazky z toho plynoucí, ale zároveň i zavázala Slavii toho hráče platit....

                  Já na jednu stranu souhlasím, že by měla být snaha hráče, u kterého trenérský štáb dospěl k názoru, že pro něj nemá využití, prodat do zahraničí, ale nemusí to být priorita - když se to nepovede, tak se to nepovede... Málokterý tým ze zahraničí bude mít zájem o hráče, který se v nejlepším českém týmu neprosadil... respektive málokterý kvalitní ze zajímavé destinace... a zdaleka ne každý hráč, hostující z SKS v Jablonci, bude mít zájem o přestup do Kazachstánu....

      • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

        vlk30 (přítel SN)     před 4 lety 04.03.2020 18:36 |  
        2 11

        Pokud si vzpomínám tak Kuba do svého zranění vytvoril myslím s Míšou velmi kvalitní stopérskou dvojici, dle mého je to jedna s chyb Trpiše společně s odchodem Pepka. Jen doufám že to omlazovaní neskončí neobhajobou titulu i když to samozřejmě máme ve svých rukou,jinak furt tvrdím že teď březen nám ukáže co jak.

        • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

          Pepino44     před 4 lety 05.03.2020 15:00 |  
          5 0

          No tak vzhledem k tomu, že se Kubovi příliš nedaří ani na hostování, těžko bude chyby u Trpišovského.

        • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

          kjandourek (admin)     před 4 lety 06.03.2020 09:51 |  
          2 0

          No tak já si pamatuji mimo jiné jeho malou domů, po které hráč Bohemky šel sám na Koláře... uznávám,že to bylo v zápase, kde byl psán jako pravý bek, což už tedy vůbec není jeho post....

          Osobně si myslím, že spolehlivou stoperskou dvojici vytvořil s Míšou v době, kdy Trpiš během svého prvního půlroku pochopil, že ještě nemá k dispozici hráče pro svůj herní styl a trochu od něj ustoupil...

          Na podzim byl Kuba v Jablonci v sestavě s Břečkou do sedmého kola ... po prohře v Příbrami 4:0 (!) byl vytlačen ze sestavy Plechatým a vrátil se do ní za deset kol, protože se sparťanský odchovanec zranil... na jaře opět nastupuje, protože Břečka odešel do Turecka...

      • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

        Crispo     před 4 lety 05.03.2020 08:56 |  
        1 0

        Podpis a razítko

  50. Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

    Juventus turin     před 4 lety 04.03.2020 16:13 |  
    13 3

    Na derby snad nastoupí nejsilnější sestava : Kolář - Coufal, Kúdela, Takácz, Bořil - Ševčík, Traoré - Masopust, Stanciu, Olayinka - Tecl ( Musa). Mladší hráče zabudovávat postupně...

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

      ColinSKS     před 4 lety 05.03.2020 07:46 |  
      2 3

      dal bych tam Musu na prvním místě ale jinak bych to tam poslal taky tak. otázka je laco, zda bude ok. frydrycha bych nezatracoval, jako se teď jeví. případně, kdyby laco nebyl ještě fit

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

      Pepino44     před 4 lety 05.03.2020 14:54 |  
      0 5

      To chceš abychom opět hráli o desíti. Tecla tak na posledních pět minut, pokud povedeme o dvě branky.

      • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

        Juventus turin     před 4 lety 05.03.2020 15:44 |  
        0 1

        Bohužel o tom rozhoduje Jindra a ne já. Za mě Musa ( 70. Tecl).

  51. Re: domácí pohár

    zeleznik2     před 4 lety 04.03.2020 18:43 |  
    0 0

    Tak zatím teda Baník na Letné tradičně špatný, Bolka marná a Jablonec totálně v háji.

    • Re: domácí pohár

      Crispo     před 4 lety 05.03.2020 10:20 |  
      0 0

      Baníku se snad jako jedinému moravskému týmu se spartou vždy rozklepou kolena. Už tam není od hráčů FCB takovej hec a odvaha...

  52. Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

    cheechoo1     před 4 lety 04.03.2020 20:06 |  
    2 2

    Ty vole, zaplaťpánbůh, že je derby doma...i když, s naší formou...


    Komentář byl uživatelem upraven (04.03.2020 21:23) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

      zeleznik2     před 4 lety 04.03.2020 21:47 |  
      1 2

      No jen, aby je to dneska neheclo..tak slabý Baník jsem dlouho neviděl, jak nás tento soubor mohl vyřadit nechápu.. Sparta hraje prd a dneska v suchém triku 5:0, no když takhle zahraje příští týden doma s Plísní zlobit se, nebudu.
      Sparta stejně vypadne. Pro nás dobře, že postavili prakticky to nejsilnější včetně Dočkala.. a už je tam na idnesu Dočkal článek o sebevědomí..

      • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

        Dr. Fe1     před 4 lety 05.03.2020 03:00 |  
        4 8

        Věřme trochu našim trenérům. Já věřím, že naše kluky vyhecují k velkému výkonu. Minimálně co se týče nasazení - a od toho se to může odvíjet. Musíme maximálně zabojovat. To by teď měla být naše filozofie.

        • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

          ColinSKS     před 4 lety 05.03.2020 07:44 |  
          4 4

          ano doktore. ale k tomu je potřeba sebevědomí, které k nám pasovalo, když jsme měli deliho, míšu, hušbyho, alexe, škoďáka, suka atd, kteří strhli zbytek. já mám obavy a jen doufám, že jsou plané.

          • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

            ŽerykRWS     před 4 lety 05.03.2020 11:13 |  
            4 1

            Mě už nebaví číst tenhle názor pořád dokola. V kabině není vůdce, není kdo by strhl kolektiv. Jsou to profíci, berou nelidský peníze, poslouchají trenéra, plní taktiku, k tomu jsou tam silní motivátoři JT, Kovář, Houštecký, i členové vedení mají k hráču blízko.. Proč pořád hledáte v něčem chybu?

            • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo, aneb brzké jarní vystřízlivění

              obiwan     před 4 lety 06.03.2020 11:49 |  
              0 1

              Motivator musí být na hřišti, o tom není pochyb a někdo takový nám opravdu hodně chybí:-(

  53. DISKUZE O SLÁVISTICKÉM HOKEJI - VÝZVA!

    Petr9608     před 4 lety 04.03.2020 22:44 |  
    7 8

    Velice mne chybí možnost si podiskutovat i o slávistickém hokeji. Diskuzní fórum na klubovém webu bylo zrušeno a na FB je diskuze/komentáře příliš povrchní, nejde do hloubky. Byl bych velice rád, kdyby se nějaká diskuze rozjela zde na SN. Snažil jsem se vyprosit, aby hokejová diskuze přibyla pod DŮLEŽITÉ ČLÁNKY, bohužel, podpora pro to spíše není. Proto mne napadlo, že by bylo možné zavést neoficiální diskuzi pod nějakým starším článkem, ve kterém se diskuze k tématu vůbec nerozjela.

    NUŽE TEDY - POKUD BYSTE CHTĚLI DISKUTOVAT O HOKEJI, DEJTE O SOBĚ VĚDĚT KRÁTKÝM KOMENTÁŘEM V NÍŽE ODKAZOVANÉ DISKUZI, DÍKY!
    https://www.slavistickenoviny.cz/clanek/13416-Do-jarni-sezony-s-novym-prohlidkovym-okruhem

    P.S.: Tuto výzvu bych chtěl uveřejnit ve více diskuzích, doufám, že mi to odpustíte.

    • Re: DISKUZE O SLÁVISTICKÉM HOKEJI - VÝZVA!

      ColinSKS     před 4 lety 05.03.2020 07:42 |  
      4 5

      mám identický názor, nechápu, proč to forum bylo zrušeno. fandím této výzvě!!!

    • Re: DISKUZE O SLÁVISTICKÉM HOKEJI - VÝZVA!

      zeleznik2     před 4 lety 05.03.2020 09:27 |  
      0 2

      No když se tak dívám na výsledky z poslední doby, snad sedm porážek v řadě a totální debakl v Budějovicích ani se tomu nedivím, to by bylo negativních příspěvků. Co se to proboha děje? nový sponzor, vše klapalo a najednou zase tyhle výsledky..

      • Re: DISKUZE O SLÁVISTICKÉM HOKEJI - VÝZVA!

        Petr9608     před 4 lety 05.03.2020 18:51 |  
        2 0

        Ano. Je to divné. Asi se nedalo čekat, že když se vyhrálo 8x v řadě, tak že se vyhraje třeba 15x. že nějaká porážka přijde, to se čekat dalo, ale že jich bude sedm, to je šílené. Notabene když v tom bylo 5 domácích zápasů, z toho 4 s týmy, co byly (v té době) v tabulce pod námi.

    • Re: DISKUZE O SLÁVISTICKÉM HOKEJI - VÝZVA!

      Grobar     před 4 lety 05.03.2020 12:33 |  
      10 8

      Na to je sekce off topic, ohledně hokeje tam přispívá tak pět lidí. Toto je ryze fotbalové fórum, za chvíli tady budeme zřizovat sekce zahrádkářství, curling, rybaření apod. Krajně nesouhlasím, hokej by měl mít vlastní stránky.

      • Re: DISKUZE O SLÁVISTICKÉM HOKEJI - VÝZVA!

        travel (přítel SN)     před 4 lety 05.03.2020 13:00 |  
        12 0

        Pořád lepší si číst informace o hokejový Slavii,než zde poměrně časté vulgární výměny názorů mezi leckterými diskutujícími.

        • Re: DISKUZE O SLÁVISTICKÉM HOKEJI - VÝZVA!

          gazza     před 4 lety 07.03.2020 07:17 |  
          0 1

          No do ted jsem si myslel ,ze si vymenujeme nazory v ramci slusnosti .

      • Re: DISKUZE O SLÁVISTICKÉM HOKEJI - VÝZVA!

        Petr9608     před 4 lety 05.03.2020 19:07 |  
        9 4

        Sorry jako, ale sekce off-topic je pel-mel o 1000 postech (i když to asi není takové dno jako chráněnka), kdo by se tím chtěl probírat, aby našel pár postů o hokeji.

        Opravdu si nemyslím, že někomu může vadit, že by si pár jedinců založilo neoficiální hokejovou diskuzi pod nějakým zapomenutým příspěvkem.

        Samozřejmě - nejlepší by bylo, kdyby v tabulce "DŮLEŽITÉ ČLÁNKY" přibyly linky na (dejme tomu) a) hokej b) futsal c) ostatní slávistické sporty d) obecná sportovní diskuze

        A proč? No, když člověk vidí, že když DISKUZE OFF-TOPIC má za měsíc v součtu klidně přes 2 500 příspěvků, tak je jasné, že je zde chuť si povídat s lidmi, se kterými se člověk prioritně baví o SKS, i o jiných věcech. A já chci věřit tomu, že aspoň někoho tu ten hokej zájímá. Pořád je to sport, který v první dekádě 21. století rozdával odbobnou jako radost jako fotbalisté. A chodilo na něj v součtu více lidí (byť je pravdou, že je otázka, jak moc ty návštěvy byly červenobílé)

        • Re: DISKUZE O SLÁVISTICKÉM HOKEJI - VÝZVA!

          Dr. Fe1     před 4 lety 06.03.2020 12:54 |  
          0 9

          Taky vás podporuji, ať si můžete založit pokec o hokeji. Pokud vám admini nezřídí samostatné vlákno, tak třeba pod starým článkem - ničemu to nevadí. V off topic by se to ztratilo, to máte pravdu.

          Kdysi takhle byl na IDnesu článek který se tuším jmenoval něják jako "Newcastle v Dubnici rozhodnul za 6 minut" a u něj byly statisíce příspěvků :-) protože se z toho stal neoficiální fotbalový pokec pro všeobecnou diskuzi.

      • Re: DISKUZE O SLÁVISTICKÉM HOKEJI - VÝZVA!

        fredydj (přítel SN)     před 4 lety 06.03.2020 15:43 |  
        7 3

        když tu může bejt chráněnka a DrFe tak tu může bejt cokoli

        • Re: DISKUZE O SLÁVISTICKÉM HOKEJI - VÝZVA!

          JS (přítel SN)     před 4 lety 06.03.2020 20:38 |  
          6 3

          To je fakt. A to je DrFe sám třikrát taková chráněnka, než celá chráněnka dohromady.