Aktuality z médií

Komentáře (26)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Ani ve Slavii nemají cizinci budoucnost jistou

    Cross     před 4 lety 25.03.2020 22:00 |  
    19 2

    Tenhle prázdný bulvár nemá ani cenu sem dávat...ufff!!!

    • Re: Ani ve Slavii nemají cizinci budoucnost jistou

      knl66 (přítel SN)     před 4 lety 25.03.2020 22:19 |  
      9 2

      Že já jsem tě neposlechl a na ten odkaz klikl... :( Ztráta času.

    • Re: Ani ve Slavii nemají cizinci budoucnost jistou

      chrobak     před 4 lety 26.03.2020 00:50 |  
      10 2

      Přesně tak, kdejaký výplod s nulovou informačni hodnotou to tady jen zbytečně devalvuje.

  2. Re: Ani ve Slavii nemají cizinci budoucnost jistou

    Sedrousek     před 4 lety 26.03.2020 03:13 |  
    13 2

    V teto smutne dobe jsem cekal, ze se dozvim neco zajimaveho, ale tenhle clanek je uplne o hovne.


    Komentář byl uživatelem upraven (26.03.2020 03:13) . Zobrazit původní komentář

  3. Re: Ani ve Slavii nemají cizinci budoucnost jistou

    carevitchando     před 4 lety 26.03.2020 08:37 |  
    2 16

    Vzhledem k situaci ve světě bude muset fotbal šetřit, tedy i Slavia a ta kvůli několika nadstandardním smlouvám a nejisté budoucnosti kolem čínského majitele obzvlášť. Myslím, že právě tito 4 zmiňovaní v článku opravdu při slušné nabídce půjdou pryč.

    • Re: Ani ve Slavii nemají cizinci budoucnost jistou

      kjandourek (admin)     před 4 lety 26.03.2020 10:00 |  
      12 1

      To je normální - každý hráč na světě při slušné nabídce půjde.... s výjimkou těch klubů, které jsou na úplné špičce: Real, Barcelona, teď moná ManCity.... a dál mě už nikdo nenapadá... i Juventus při slušné nabídce pustil Zidaneho do Realu, či Pogbu do ManU... Manchester zase pustil Beckhama a Ronalda do Realu, Liverpool neudržel Coutinha, když zavolala Barcelona a tak dále a tak dále... Každý rok se pouští hráči v okamžiku, kdy za ně někdo nabídne takový balík, že to prodávajícímu přijde zajímavé.....

      Tenhle článek je úplně vedle v tom, že hned v první větě tuhle situaci (tj. snahu vydělat si na provoz prodejem dobrých hráčů) staví do roviny s událostmi ve Spartě, kde se snaží cizince povyhazovat proto, že jim před časem dali obrovské smlouvy a oni zdaleka nedosahují takových kvalit, aby jim za ně někdo nabídl balík.... Takže jim tam všichni ti Kayové, Mandjeckové, Štetinové a Ben Chaimové zůstávají, přestože je oni sami nechtějí a čekají na konec smlouvy jak na smilování boží....

      Takže prohlásit, že ve Slavii jsou na tom cizinci podobně a potom argumentovat hráči, kteří hráli v základní sestavě ligu mistrů na Barceloně, na Interu a v Dortmundu.... a stavět to tak, že když za ně někdo nabídne balík, tak se prodeji bránit nebudeme... Je prostě úplně mimo mísu...

    • Re: Ani ve Slavii nemají cizinci budoucnost jistou

      Navyseals     před 4 lety 26.03.2020 10:24 |  
      14 0

      Podle mě úplně nechápeš situaci. Šetřit se bude nejen ve Slavii, ale celkově ve fotbalovým a sportovním světě. Takže pokud na Stancia s Olayinkou přišla v zimě nabídka přesahující 10 mil. EUR, tak v létě by na ně byla 60% z tý částky. Jaký smysl by tedy mělo je prodávat? Ani jeden z nich nemá zdaleka takový smlouvy, jaký měli Škoda, Hušbauer a Souček. Kdybys je prodal, tak možná trochu ulevíš mzdovýmu rozpočtu a získáš nějaký peníze, ale už tak dost oslabený tým oslabíš ještě víc, což by je jistě projevilo v Evropě a v lize. A tam by ztráty šly mnohem výš.

      • Re: Ani ve Slavii nemají cizinci budoucnost jistou

        carevitchando     před 4 lety 26.03.2020 12:00 |  
        1 11

        Vždyť píšu, že šetřit budou muset všichni kolem fotbalu, tedy i Slavia. Ze všech stran teď i nejbohatší kluby hlásí snižování platů apod...A k těm čtyřem cizincům: Stanciu tady určitě za hubičku nehraje, to bude slušná pálka. Olejníček taky nehraje za 30 měsíčně, Baluty se v našem dresu těžko dočkáme a Yusúf na Slavii prostě nemá a jako vábnička na šejky taky nezabírá. K tomu můžeme připočítat možný návrat Hušbyho (Dresden opci asi neuplatní), další lidi máme po hostovačkách a kluby jejich platy taky nebudou chtít mít v účetní rozvaze. Otázkou taky bude situace kolem Součka, tam je těch variant taky dost, ale za nerozehraného borce nikdo půl miliardy taky nedá, pokud by nezůstal u Kladivářů. Suma sumárum, odchody budou a první na ráně jsou vždy nejlépe placení, nebo cizinci. Nebo nás čeká další Natland.

        • Re: Ani ve Slavii nemají cizinci budoucnost jistou

          Fačín     před 4 lety 29.03.2020 12:36 |  
          0 2

          Proč myslíš, že Dresden neuplatní opci na Hušbauera?

          • Re: Ani ve Slavii nemají cizinci budoucnost jistou

            carevitchando     před 4 lety 29.03.2020 17:26 |  
            0 1

            Protože budou šetřit. Pokud se soutěž anuluje, bude to stejný případ pro právníky, jako Souček. Tým se "zachrání" v soutěži, ale nikoli sportovní cestou a to už je možnost od klauzule odstoupit. Ceny hráčů půjdou dolů, hodně se bude spoléhat na hráče beze smlouvy při podepisování přestupů do klubů...Ale třeba to jen vidím moc černě a Hušby i Suk tam venku zůstanou.

    • Re: Ani ve Slavii nemají cizinci budoucnost jistou

      Cross     před 4 lety 26.03.2020 13:03 |  
      12 1

      Můžeš nám vysvětlit jakè “nejistoty kolem našeho čínského majitele” existují? Mě napadá:
      1. Znárodnění
      2. Všeobecný rozvrat a návrat do 19. století
      3. Světová válka.

      Zbytek jsou prázdné plky, nemající hlavu patu. Něco jako, že voda poteče do kopce, nebo že krávy budou přežvykovat dubové piliny.
      Čínský majitel je jedním z ekonomicky nejsilnějších, které jakýkoli evropský klub má. A je na vzestupu. V expanzi. Jsme jeho výkladní skříň v Evropě (proto tlačí na permanentně dobré vysledky víc, než třeba Nezmar). Pokud připustíme, že někdy snad bude prodávat, pak za nejvyšší možnou cenu, tedy zase někomu bohatému a zájmově koncentrovanému.
      Můžeme mít výkonostní výkyvy, jako treba ted, z důvodu odchodu 9 hràčů v období červen-leden a to je tak vsechno.
      O Slavii nemám obavy.

      • Re: Ani ve Slavii nemají cizinci budoucnost jistou

        sadlos (přítel SN)     před 4 lety 26.03.2020 14:34 |  
        1 11

        Tak doufám, že žádný z mnou nastíněných scénářů nebude platit, ale těch možností je hodně.

        1) spolehlivost - Čínané dokáží slíbit cokoliv. Od kanálu Dunaj - Labe, přes 100% funkční testy na koronavir, miliardové investice až po věrnost fotbalovému klubu, který obratem při prvním problému opustí.

        2) ekonomická krize, která potopí Čínu do recese. Vláda pak začne dojit státní podniky a místo fotbalového klubu raději vycucne vláda větší dividendy.

        3) zhoršení diplomatických vztahů (například jiný prezident, který naopak bude protičínský)

        Potom je samozřejmě mnoho dalších možností (viz světová válka), ale to by byl problém všech, ne našeho majitele.

        Nicméně dnes majitelů, u kterých se nemůžeš obávat moc není. Jediná možnost je diverzifikace (viz Německé kluby), kde majitel nesmí vlastnit (až na výjimky) více jak 49%. On si tím dělá reklamu, ale v momentě, kdy poteče do bot a bude brát kramle, tak to ti ostatní většinou nějak utáhnou. Takže vždy když založíš majitele na více regionálních, ale silných firmách je jistější.

        • Re: Ani ve Slavii nemají cizinci budoucnost jistou

          kjandourek (admin)     před 4 lety 26.03.2020 15:41 |  
          10 0

          To co popisuješ může postihnout kteréhokoliv majitele....To není nic o tom, že specielně čínský majitel musí být nestabilní... naopak právě on má za sebo jednu z nejvýkonnějších ekonomik světa, zatímco třeba jablonecký Pelta už má na krku obvinění a Jablonec musel přiškrtit kohoutky.... až něco praskne na Křetínského, potažmo Paclíka, klidně se mohou poroučet do finanční nestability Sparta s Plzní.... stejně tak se může stát že krize zasáhne právě jejich byznys, případně Karlovu Preciosu,nebo Brabcovy podniky a ke dnu půjdou Liberec s Baníkem...

          A pořád je to o tom, že když už se jakýkoliv majitel dostane do problémů tak se alespoň bude snažit klub prodat - tým bez peněz a bez hráčů v přeboru mu k ničemu nebude.... a pořád se snáze bude prodávat Slavia s účastí v lize mistrů, když jí bude nabízet světová firma s kontakty po celém světě, než Liberec, když jej bude nabízet k prodeji majitel lokální fabriky....

          • Re: Ani ve Slavii nemají cizinci budoucnost jistou

            Radek097 (přítel SN)     před 4 lety 26.03.2020 15:57 |  
            3 1

            To si nemyslím, že by se Slavia prodávala snáz než Liberec.

            • Re: Ani ve Slavii nemají cizinci budoucnost jistou

              wimpy     před 4 lety 26.03.2020 16:01 |  
              4 0

              Kdyby to bylo za stejnou cenu, tak určitě. :-)

        • Re: Ani ve Slavii nemají cizinci budoucnost jistou

          Cross     před 4 lety 26.03.2020 17:56 |  
          8 2

          Tady Tě, Sadlosi, hned v prvním bodě musím chytit za slovo. Nemůźeš jen tak nezàvazně pindat. Dolož, že Číňani kdykoli slibovali Kanál Dunaj -Labe. To je totiž takový ekonomický nesmysl, taková megalomanská prodělečná kravina, že v tom případě bych musel vážně pochybovat o jejich zdravém rozumu. Číňani jsou asijští židi, nemůžeš čekat, že budou stavět pyramidy.

          Dolož také, že nabízeli stoprocentně funkční testy. Oni nabídli rychlotesty, které nikdo jiný nemá a které jsou založeny na indikaci protilátek. V úvodní fázi nemoci jsou tedy k ničemu.

          Miliardové investice tady slibovala jedna firma a taky je udělala (Žďas Žďár, Slavia, hotely...). Skutečný růst investic může nastat az tehdy, kdyz zde postaví/koupí velkou firmu pro Evropu (treba auta, mobily, kolejová vozidla) a budou potrebovat tu postavit/posílit svou dodavatelskou základnu. To přijde.
          A protičínský prezident tady nikdy nebude. Není totiz ani v jedne zemi Evropy. Ani u nás si přímo nezvolîme blázna typu Pavla Fischera nebo manýristu Hřiba, kterým na prosperitě vlastní země moc nezáleží a kvůli přání amerického velvyslance se střelí do vlastní nohy. Takovému blbovi bychom pak mohli říkat “protičeský prezident” a měli bychom ho vyhodit z hradního okna jako kdysi vídeňské místodržící Slavatu s Martinice (:-))).

          • Re: Ani ve Slavii nemají cizinci budoucnost jistou

            JS (přítel SN)     před 4 lety 26.03.2020 18:44 |  
            4 6

            Jenom zdánlivá maličkost. Je rozdíl mezi „investicí“ a „akvizicí“. Číňané se Žďasem a spol. předvedli to druhé, rozhodně ne to první. V tomhle Slavia je opravdu jediná společnost, která se nějaké investice dočkala.

        • Re: Ani ve Slavii nemají cizinci budoucnost jistou

          dalislavista     před 4 lety 26.03.2020 18:05 |  
          6 1

          Tak zrovna ty testy jsou plácnutí do vody, ty testy fungují, ale musí se vědět, jak a na co je použít. A co ten výsledek testu znamená. Ne jak ta "odbornice" ostravská hygienička.

    • Re: Ani ve Slavii nemají cizinci budoucnost jistou

      knl66 (přítel SN)     před 4 lety 26.03.2020 15:15 |  
      15 2

      Tvl, to už tady dlouho nebylo...
      "Nejistá budoucnost kolem čínského majitele obzvlášť." Napiš to sem ještě dvakrát a zítra je z toho od Mádla článek na seznamu. A jinak tak nějak nevím, o čem vlastně píšeš.

      • Re: Ani ve Slavii nemají cizinci budoucnost jistou

        Jachym     před 4 lety 26.03.2020 15:20 |  
        6 1

        Klid, to už tam přidávají někteří lidi bezděčně jako "vatu", jako anglicky mluvící mají "you know" a my Češi "ty vole"...:-)) A stejně jako novináři používají pro nepohodlné nemainstreamové politiky přídomky "kontroverzní" atd.

        • Re: Ani ve Slavii nemají cizinci budoucnost jistou

          knl66 (přítel SN)     před 4 lety 26.03.2020 15:48 |  
          4 4

          :)) A "populistické." To slovo taky mYluju.

  4. Re: Ani ve Slavii nemají cizinci budoucnost jistou

    coogee     před 4 lety 26.03.2020 21:29 |  
    6 2

    To jsou žvásty, za tohle je někdo platí?
    Je to hodně tristní, jaké "geniální " analýzy, konstrukce a spekulace se v rámci situace kolem koronaviru objevují.

  5. Re: Ani ve Slavii nemají cizinci budoucnost jistou

    ColinSKS     před 4 lety 27.03.2020 07:05 |  
    2 3

    já bych řekl, že ke smysluplné diskusi na toto téma se lze vrátit nejdříve za 3 měsíce když pánbůh dá. jsem velký pesimista ve vztahu k tomu co se teď děje u nás a ve světě. nikdy bych netušil, že moje generace něco takového zažije


    Komentář byl uživatelem upraven (27.03.2020 07:06) . Zobrazit původní komentář

  6. Re: Ani ve Slavii nemají cizinci budoucnost jistou

    ColinSKS     před 4 lety 27.03.2020 08:05 |  
    4 4

    něco pro ty, co se vyžívají v americko-čínské válce :
    Just finished a very good conversation with President Xi of China. Discussed in great detail the CoronaVirus that is ravaging large parts of our Planet. China has been through much & has developed a strong understanding of the Virus. We are working closely together. Much respect!

    • Re: Ani ve Slavii nemají cizinci budoucnost jistou

      Sokrates55 (přítel SN)     před 4 lety 27.03.2020 19:24 |  
      8 2

      Jsem pro rozumné posuzování disputace a tady si dovolím přítele ColinSKS pochválit.
      Poslouchal jsem i další část té disputace.
      Čínský prezident velmi zkritizoval své vlastní úředníky a padly tam asi docela hustý pálky těm stranickým komunistickým činovníkům.
      Za součinnost a snahu to vyřešit poděkovala čínskému prezidentovi celá G20 včetně zástupců bezpečnostních složek. Nerozumím tak informaci seznamu.cz, že naše BIS Čínu kritizuje. I když je pravda, že ta informace asi po 20 minutách zmizela.
      Sokrates55

      • Re: Ani ve Slavii nemají cizinci budoucnost jistou

        Jachym     před 4 lety 27.03.2020 20:09 |  
        7 2

        Prostě dostali pozdě notičky, že se situace změnila...:-)