Hráči Slavie

Hodnocení slávistů - 26. kolo

Slavia rozdrtila Jablonec 5:0 a zvedla hozenou rukavici od Plzně.

Je třeba říct, že sestava Jablonce byla kvůli zraněním a triu hostovaček ze Slavie hodně oslabená a že v takovém složení by soupeř neokupoval výborné 3. místo, ale hrál spíše v dolních patrech tabulky. Sestava soupeře se nás ale netýká a stejně tak třeba je zdůraznit, že za takto rozdaných karet zvládli sešívaní zápas nejlepším možným způsobem a soupeře jednoznačně přejeli. Šlo o jeden z nejjednoznačnějších zápasů za dlouhou dobu a dílčí pochybnosti o směřování utkání mohly přijít snad jen při šanci Chramosty za stavu 1:0. Jinak Slavia dominovala od začátku do konce a odevzdaný Jablonec se nevzmohl prakticky na nic. Výhru nepodceňujme, hráli jsme opravdu dobře a můžeme být sebevědomí, ale ani nepřeceňujme, soupeř zahrál velmi slabě a nelze počítat, že nám běžně protihráče naservírují dvě naivní penalty.

Radost mám i z toho, že se zápas vydařil Holešovi s Teclem, o jejichž roli jsem v minulém hodnocení zapochyboval. Zvláště druhý jmenovaný odehrál parádní zápas. Opět bych ale varoval před předčasným hodnocením. Zajíci se počítají až po honu (tedy po sezoně), ne po jednom zápase, který se navíc soupeři vůbec nepodařil. Kvalitní a nadějné pro budoucnost ale sobotní vystoupení obou hráčů zcela jistě bylo.

Hráči jsou hodnoceni na stupnici od 1 (nejhorší) do 10 (nejlepší).

Ondřej Kolář - 7 - Práce měl zase málo, ale opět nás v důležitý okamžik podržel, když vychytal zblízka Chramostu. Mimo to jednou na straně zastavil Pleštila po chybě Bořila a velmi dobře si vedl v rozehrávce, kdy občas zastával až pozici třetího stopera.

Vladimír Coufal - 6 - Zápas zvládl nadprůměrně, pravá strana obrany byla o něco jistější než levá.

Ondřej Kúdela - 6 - Nemám výhrady, dobrý výkon. Mdlý Jablonec ale naši obranu příliš neprověřil.

David Zima - 6 - Několik zaváhání sice předvedl, to je ale v jeho věku normální a nakonec i tak dávám nadprůměrnou známku s malým minusem. David na mě zatím působí docela dobře a nadějně, ale jeho pozici vnímám jako rizikovou pro těžký zápas s Plzní, kde nebude moc prostoru pro chyby. A Zima se přeci jen pořád učí a rozkoukává se v ligovém dění.

Jan Bořil - 6 - Ani Bořil nezvládl zápas úplně bez chyb. Jednou zabrnkal na nervy příznivcům sešívaných nevydařenou malou domů a jednou se nechal obejít aktivním Pleštilem. Jinak ale problémy neměl a dopředu podporoval útok, takže to nakonec na hořší šestku stačilo.

Ladislav Takács - 6 - Na začátku zápasu pohotověl pálil z voleje a celkově si své odvedl. Mně se na postu defenzivního záložníka líbí a přijde mi, že s Lacem za zády se lépe hraje i Holešovi.

Tomáš Holeš - 7 - Velmi dobrý výkon s třešničkou na dortu v podobě první branky v sešívaném. Když ho jistí Takács a nehraje vyloženě jediného defenzivního záložníka, tak proti jeho působení ve středu zálohy nic zásadního nemám.

Lukáš Masopust - 6 - Hrál dobře stejně jako zbytek týmu, na hřišti ale byli i aktivnější hráči v sešívaném.

Nicolae Stanciu - 9 - Famózní výkon! To je Nico, kterého jsme chtěli po pikantním letním přestupu! Ne že by na podzim neměl své místo v týmu, ale přeci jen zůstával trochu za očekáváním a hvězdou nebyl. To přichází teď a je otázkou, jestli tomu pomáhá i absence diváků a tedy i tlaku. Já bych si na to i vsadil. Z Nica každopádně spadla všechna křeč a nyní naplno prokazuje, jak skvělým je fotbalistou. Zcela bravurně připravil po gólu Provodovi a Teclovi, sám pak sebevědomě proměnil penaltu.

Lukáš Provod - 7 - Zahrál dobře a navrch přidal ještě branku, když si dobře zpracoval Stanciův skvělý pas a následně i bezproblémů poslal míč kolem Hrubého. Uvidíme, jestli mu gól zvedne sebevědomí a zda jeho výkonu půjdou trvaleji nahoru.

Stanislav Tecl - 8 - Minule jsem ho (nejen já) kritizoval, v sobotu ukázal, proč mu trenér Trpišovský dává svou důvěru. Tradičně byl skvělý pohybově, tentokrát ale přetavil svou aktivitu v branky. Po faulu na něj se kopala penalta, výborně asistoval u gólu Holeše a sám pak i slízl smetanu po Stanciově skvělé akci. Výborný výkon! Aktivitu musí ale doprovázet efektivitou i v dalších zápasech, aby to nebyl jen ojedinělý záblesk ve tmě.

Patrik Hellebrand - 6 - Dostal prostor za rozhodnutého stavu a zaujal. Na českého hráče má až nezvykle dobrou techniku a hlavně videní hry, kdy dává přesné míče do běhu a nic nezpomaluje. Samozřejmě je ale otázka, jak by si vedl pod tlakem a v soubojovějším utkání. Příslibem ale jednoznačně je.

Petar Musa - 5 - Ze střídajících hráčů zaujal asi nejméně. Oproti Teclovi působil v pohybu těžkopádněji a svou jedinou šanci hned v úvodu pobytu na hřišti napálil do boční sítě, byť to byla spíše těžká pozice.

Ibrahim Traoré - 6 - Po zranění z Boleslavi se naštěstí rychle vrátil na hřiště a vybojoval penaltu.

Júsuf Hilál - 6 - Hrál jen hraniční počet minut za rozhodnutého stavu, ale za suverénně proměněnou penaltu ho nakonec ohodnotím a bod nahoru dám. Přeci jen toho Júsuf v sešívaném mnoho pozitivního zatím nepředvedl. Snad tato první vlaštovka zároveň nebyla poslední.

Michal Frydrych není hodnocen, protože hrál příliš krátce.

26. kolo - Sobota 30. 05. 2020 20:00

Fortuna liga, 2019/2020
5 - 0
2 - 0
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

21. Nicolae Stanciu (pen)
29. Tomáš Holeš
56. Lukáš Provod
61. Stanislav Tecl
78. Abdalláh Júsuf Hilál (pen)

FK Jablonec
FK Jablonec

Komentáře (26)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

    ctute     před měsícem 01.06.2020 15:07 |  
    4 6

    Hodnocení OK. Hra dobrá , hráči v pohodě.., i ldyž daleko jednodušší soupeř než měla Plzeň, jen mám strach že zítra jako by náhodou Nico dostane 4 žlutou kartu..a bude vymalováno na Plzeň .

    • Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

      kalex     před měsícem 01.06.2020 16:31 |  
      6 2

      V tomto případě bych byl asi fakt pragmatik a Nica pošetřil, protože čert nikdy nespí a Berbr s Šádkem taky ne.

      • Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

        tomblesk     před měsícem 01.06.2020 17:06 |  
        5 3

        Ta žlutá, visí ve vzduchu a představa Plzně, jak musí dobíhat jeho přihrávky vyvolává u nich asi děs a fakt, že o půli mohou šoupat nohama … Taky bych Nica pošetřil, od toho ten "široký" kádr je. Ševa do středu a na křídlo Hellebrand, který taky vypadá dobře … A připravit pro Plzeň děs z kolotoče a prohrábnout jim hřebínek a posadit na zadek. Ač ódy zdejšího mediálního mainstreamu a zaběhlých návyků pisálků / pý hrají rychle, přesně a tak - no kdoví na co koukají!/ vidí Plíseň jako Real Madrid smíchaný s Bayernem - no budiž, pravda stejně vyjde najevo. A představa vykartovaného Nica je hodně reálná a nikoliv žádná paranoia a nebylo by to poprvé. Románek pořád ví jak má foukat vítr … Bacha!! Ďábel je skryt v detailu, jak známo!! Klidně na žlutou pro Nica vsadím boty, pokud v Příbrami nastoupí. Třeba to dostane nakonec za nějaký rumunský nedovolený amulet /obrázek jejich národního hrdiny a hrdlořeza - bacha tady se přepisují dějiny!!!/ Taky se může hodit, že je Nico z Transylvánie … stejně jako ten Drákula … prostě komplexy fungují a když je k tomu i nějaká , byť malá funkce … i místopředsedové musí skládat účty - viz práce LFA a tak jako vzor a rozhodčí nejsou blbí, rychle ucítí co je možnost a co skutečnost a spolu s tím i výplata ...


        Komentář byl uživatelem upraven (01.06.2020 17:19) . Zobrazit původní komentář

        • Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

          Novasinho     před měsícem 03.06.2020 02:55 |  
          0 0

          Pěkný příběh, ale nakonec zbytečný :-)

    • Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

      zeleznik2     před měsícem 01.06.2020 18:10 |  
      0 1

      No pokud bude k dispozici Šéva, tak ano,ale bez něj , kdo může Nica, nahradit, snad Provod?ale, ikdyž je to jen Příbram, nelze soupeře podcenit. První tým, který dokázal vstřelit na podzim v Edenu branku a jediný se, kterým jsme celý poločas prohrávali, pokud se nepletu.


      Komentář byl uživatelem upraven (01.06.2020 18:11) . Zobrazit původní komentář

  2. Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

    Harvey     před měsícem 01.06.2020 15:37 |  
    4 3

    Tecl 8: Gól, asistence, vybojovaná penalta, dvě přihrávky do gólových šancí, neustálý průvan v soupeřově obraně a balon co Hrubý jen taktak vytáhl z čáry.
    Provod 7: Gól a přes jeho stranu šli všechny soupeřovi akce
    Ok :)
    PS: Béřovi bych dal klidně taky od dva stupně méně, ten hořel jak papír.

  3. Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

    Wulfstan (přítel SN)     před měsícem 01.06.2020 15:56 |  
    11 2

    No teda... takže my rozkopeme 3. tým tabulky, dlouhodobě jeden z nejlepších českých klubů a navíc našeho dost neoblíbeného soupeře rozdílem třídy, nebo spíš dvou a hodnocení převážně šestky?
    To teda doufám, že trenéři pochválili hráče víc, než jen "No dobrý, kluci, bylo to takový lehce nadprůměrný". :-)

    • Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

      ervin     před měsícem 01.06.2020 19:04 |  
      4 0

      Souhlasím,zdálo se mi to dost dobrý daval jsem převážně 7 i nějakou 8 přece jen jsou třetí a koho postavili je jen a jen jejich věc.

  4. Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

    Dennis     před měsícem 01.06.2020 16:24 |  
    12 0

    To je průměrná známka 6,5... Porazili jsme sice velmi oslabený, ale pořád třetí tým tabulky, a to výsledkem 5:0. Nevím, průměrná známka by podle mě měla být někde úplně jinde.

  5. Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

    bramburek (přítel SN)     před měsícem 01.06.2020 16:31 |  
    11 0

    Já bych byl k našim hráčům určitě přívětivější... rozdrtili jsme třetí tým ligy 5:0 a herně jsme je naprosto přejeli, kdy jsme mohli vyhrát i vyšším rozdílem...

    A z 15 hodnocených playerů maj pouze 2 lepší známku než sedm, a pouze 5 (z toho 4 v poli) lepší známku než 6... za mě to byl parádní, takticky vyspělej výkon, se spoustou krásných, kombinačních akcí... nevim kdy už dávat vyšší známky... asi jsme se už moc namlsali...

  6. Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

    Sokrates55 (přítel SN)     před měsícem 01.06.2020 17:00 |  
    7 0

    Zdravím a přeji pěkný podvečer.
    Díky za hodnocení zápasu a známky pro hráče.
    Každý z Vás to vidí podle svých postřehů a jsou i pro mne zajímavé.
    U Honzy Bořila bych to viděl tak, že má daleko složitější pozici. Z pozice stopera k němu hraje mladý Zima a před ním hraje Provod. Oba jsou to mladí kluci a přeci jen se potřebují ještě obouchat v dalších zápasech. I proto tam na této straně byly ty "nedorazy".
    Olayinka tam prostě chybí, ale s tím se musíme poprat. Lukáš Provod svůj další zápas odehrál zase o něco líp než v Bolce a to je dobře.
    Vůbec nebudu rozebírat žluté karty. Musíme se s tím poprat. A hlavně nehledat žádné konspirace. To jen zatěžuje "makovici". Prostě musíme makat a hrát.
    Uvidíme jak to zítra JiT postaví a já mu věřím, že bude mít dobrou ruku.
    S úctou
    Sokrates55

  7. Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

    Juventus turin     před měsícem 01.06.2020 17:42 |  
    4 1

    Super hra. Kočka myš. Jen tak dál borci. Titul bude stejně náš

  8. Re: hodnocení

    zeleznik2     před měsícem 01.06.2020 17:56 |  
    1 13

    Jo dal jsem to stejně. Jen Bóřovi 5 za tu malou domů a Standovi 7 za tradičně zahozené tutové šance.


    Komentář byl uživatelem upraven (01.06.2020 18:10) . Zobrazit původní komentář

  9. Takacs

    Boo_SKS     před měsícem 01.06.2020 18:15 |  
    7 0

    U Takacsa bych jeste ve slovnim hodnoceni vypichnul krasnou a naprosto presnou ulici na Traoreho, po ktere mohl jit ze strany sam na branu a nakonec z toho byla penalta. To bych od nej opravdu necekal a takova ukazka technickych kvalit me u nej moc prijemne prekvapila. V defenzive byl spolehlive a mel dva krasne momenty v ofenzive (tahle kolmice ala Stanciu/Sevcik + ukazkovy halfvolej tesne nad brevno), takze bych mu dal urcite sedmicku.

    • Re: Takacs

      Markus     před měsícem 01.06.2020 18:41 |  
      1 3

      Laco nebude asi nikdy hvězda, ale má na to za Slavii pravidelně hrát.

  10. Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

    Snivec     před měsícem 01.06.2020 18:18 |  
    3 0

    Dal bych o bodík více Holešovi. Stanciu, Tecl a on měli největší podíl na počátečním roztrhani jablonecké obrany. Jak prozradil v pozapasovem rozhovoru, nebude žádným kralikem z klobouku, kdyz ho na tuto roli připravují už od zimy :)

  11. Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

    Fačín     před měsícem 01.06.2020 21:14 |  
    2 17

    Tak Standa za 8 je pochopitelně nesmysl, ale chápu, že mu chcete zvednout sebevědomí. U mě to měl za 4 a to jen za tu asistenci, jinak byl mizerný jako vždycky, jen za první poločas zazdil 4 tutovky a kdyby mu to Nico nedones na stříbrným podnose až před prázdnou bránu, tak ten gól nedá.. Takovej Provod, který ho tu hejtujete, tak ukázal jak má vypadat jednoduchý a účinný zakončení.

    Jinak není si na co stěžovat po výhře 5:0, ale opět se ukázalo, proč tvrdím, že nehrajem hezkej fotbal. Protože je to samej balon dozadu, pomalá rozehrávka od golmana a dlouhý nakopávaný balony, za který jste tu všichni nadávali Šilhavýmu a Uhrinovi. Upracovaný, bez invence (aspoň ten Nico má cit pro "fotbal"), bez rychlosti, bez sebevědomí.

    Tak uvidíme co zítra v Příbrami, ta má konečně kvalitního trenéra, nově nabytý sebevědomí a pohodu v týmu. I tak bysme je ale měli přejet rozdílem třídy, i když očekávám "kombinovanou" sestavu, aby zůstali na neděli čerství hlavní tahouní.

    • Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

      Snivec     před měsícem 01.06.2020 21:28 |  
      10 3

      podle prispevku se da nekdy poznat, jaky ma clovek zivot, u tebe to je vsechno na hov..., kdyz prsi, tak je vsude mokro, kdyz sviti slunce, tak je zase vedro, stoji to za ....

      • Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

        Fačín     před měsícem 01.06.2020 21:32 |  
        4 7

        Děkuji za brilantní psychologický rozbor, něco o fotbale bys tam neměl?

    • Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

      nobiczek (přítel SN)     před měsícem 01.06.2020 21:50 |  
      11 0

      Fačíne, nezlob se, já kritický názor chápu a sám se ho nebojím napsat, ale musí to být na nějakém základu. A tentokrát jsi s tak přísnou kritikou Standy podle mě hodně vedle. Můžeme diskutovat, jestli 7 nebo 8, v extrémních případech třeba 6-9, ale 4 je hodně mimo.

    • Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

      Harvey     před měsícem 01.06.2020 22:00 |  
      7 0

      Historicky nejlepší střelec Premier League Alan Shearer proměňoval v góly jednu třetinu svých šancí ve vápně. Van Nistelrooy jednu čtvrtinu. S touhle myšlenkou tě nechám meditovat o tvém pohledu na fotbal.

      • Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

        Fačín     před měsícem 02.06.2020 07:23 |  
        1 4

        Tak to se jim Standa blíží, v sobotu proměnil 1 z 5.

    • Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

      Boss82     před měsícem 01.06.2020 23:44 |  
      8 3

      Ty tvrdý drogy jsou svinstvo, co?! Úplně ti zdegenerovaly mozek...

    • Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

      voiceman (přítel SN)     před měsícem 02.06.2020 00:11 |  
      10 0

      Chápu, že smyslem života některých lidí je neustále provokovat. Ale tohle je trapný i jako provokace. Jestli jsi chtěl být zajímavej, tak se to nepovedlo. A jestli to myslíš fakt vážně, tak Tě docela lituju.

  12. Můj pohled

    Dr. Fe1     před měsícem 02.06.2020 01:26 |  
    0 5

    Kolář by zasloužil 8 - předvedl klíčový zákrok když bylo potřeba a má další nulu. Zima by naopak zasloužil určitě nižší známku, než třeba Coufalm přitom majií oba 6. Já bych dával Coufal 7, Zima přinejlepším 5. Ano, je mladý, ale těch chyb bylo tentokrát příliš a v jiných duelech by nás mohly stát body. U Bóřy to tentokrát taky není na 6, stěží ta 5. U Musy mi naopak 5 přijde málo, je potřeba vzít v úvahu, že tam byl už za rozhodnutého stavu, kdy už jsme to spíš dohrávali. ostatní +- Ok. Stanciu by možná zasloužil i 10, byl opravdu dominantní. Ale je fakt, že k desítce by potřebioval ještě gól ze hry, takže 9 nakonec asi taky ok.

  13. Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

    Hesmir (přítel SN)     před měsícem 02.06.2020 09:39 |  
    0 0

    Hned z kraje se omlouvám za malé OTčko, ale to označení pro plzenský fotbal mne pobavilo a vlastně vyprovokovalo k této reakci...

    Jsem rád, že jsme tak jasně odpověděli na plzeňský "Guľomet"!

SN na Facebooku

Oficiální Facebook žen