Fortuna liga

Slavia - Plzeň 0:0

V rámci 28. kola hájila Slavia náskok osmi bodů před druhou Plzní. To se jí nakonec po remíze 0:0 podařilo. Mohlo být ale ještě veseleji, protože hlavně v první půli sahali slávisté po výhře.

Červenobílí vstoupili do zápasu aktivně, když hned ve 3. minutě chyběl Masopustovi krok k zakončení do odkryté branky. V 8. minutě přišla další šance našich barev. Po chytře rozehraném auto proskákal míč ve vápně k Bořilovi, který ranou z voleje jen zhruba o půl metru minul šibenici. V 16. minutě pak už přišla vyložená gólovka. Tecl si zaběhl za obranu, váhal se zakončením, ale nakonec z úhlu dobře našel zpětnou přihrávkou Stancia na hranici vápna. Střelu rumunského špílmachra směřující do odkryté branky však dokázal vykopnout na roh Řezník! Ve 24. minutě napálil odražený míč na branku Provod a opět chybělo pár decimetrů. Slavia byla v úvodu zápasu jasně lepším týmem, gólově ale převahu vyjádřit nedokázala. Více o sobě dala Plzeň vědět až v 37. minutě, kdy po naší laciné ztrátě před vápnem pálil Čermák zhruba o metr mimo. Ve 41. minutě se pak do úniku řítil Kovařík, ale špatným zpracováním se o šanci připravil v samotném zárodku a Kolář byl u míče dříve. Poslední slovo před pauzou pak patřilo Slavii, když Tecl našel chytře před Hruškou Masopusta. Ten ale dostal míč trochu na paty a zblízka na Hrušku nevyzrál. Do šaten se tak šlo za bezbrankového stavu, za což mohla děkovat štěstěně a nepřesnému zakončení slávistů hlavně Viktoria. Slávisté naopak mohli být spokojeni se svým výkonem, kterému chybělo jen to nejpodstatnější - vstřelené branky.

Pokud chtěli hosté zabojovat o výhru, tak museli přidat, o což se pokusili hned po změně stran. Za obranu se dostal Kayamba, kterého ale Kolář vytlačil do úhlu. Africký záložník tak zvolil zpětný centr, do něhož se opřel Beauguel. Naštěstí zblízka trefil jen dobře postaveného Coufala. Tempo zápasu pak přeci jen oproti první půli opadlo. Plzeň se zvedla a vyrovnala hru, slávisté pak hráli více opatrně a svého soupeře nedokázali více zatlačit. Hra se tak odehrávala hlavně ve středu pole bez větších šancí. Výjimkou byla gólovka Stancia z 59. minuty. Po dloubáčku za obranu byl sám před Hruškou a zblízka se snažil o zakončení mezi nohy, které zkušený brankář zvládl zastavit. Škoda, že náš hráč neměl více času nebo větší přehled o situaci, protože vedle mu nabíhal ještě spoluhráč, který by zakončoval do prázdné branky. V 67. minutě si svou největší šanci na skórování vytvořila i Viktoria. Centr do vápna chytře lízl hlavou Čermák, naštěstí ale míč letěl těsně vedle tyče, protože Kolář by byl jinak asi bez šance zasáhnout. V 78. minutě pak ještě nedokázal před odkrytou brankou dosáhnout na míč Tecl, ale nepřesný Masopustův centr se dal zakončit jen těžko. Závěr zápasu už byl rozkouskovaný a ani jeden z týmů se nedostal do většího tlaku. Po vyrovnané druhé půli tak zápas dospěl k remíze. Ta vzhledem k situaci v tabulce více vyhovuje slávistům, na druhou stranu úplná spokojenost s výsledkem v našem táboře asi nebude, protože v první půli jsme měli dostatek šancí k tomu, abychom zápas zvládli vyhrát. Výkonem ale sešívaní rozhodně nezklamali, neboť na jaře dosud stoprocentní a chválenou Plzeň zvládli herně přehrát.

28. kolo - Neděle 07. 06. 2020 19:00

Fortuna liga, 2019/2020
0 - 0
0 - 0
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

FC Viktoria Plzeň
FC Viktoria Plzeň

Komentáře (548)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé