Fortuna liga

Předposlední kolo základní části odehraje Slavia na Baníku

Slávisté se po dobře zvládnutém zápase s Plzní chystají na zápas na půdě, která ještě před pár měsíci slibovala být hodně horká. Bohužel, osud tomu chtěl jinak, a tak ostravský Baník přivítá slávisty opět před uzavřenými tribunami. Slávisté se pak úspěchem mohou opět přiblížit k vytouženému titulu.

Pokud se před jarní částí říkalo o Slavii, že bude v této fázi procházet určitou obměnou kádru, o Baníku to platí dvojnásob. Trenéra Páníka vystřídal Luboš Kozel, který se po několikaleté odmlce vrátil do ligy s tím, že by i s Baníkem prezentoval fotbal, na který si fanoušci zvykli především v jeho působení na Dukle - tedy systém držení míče, kontroly hry, krátkých přihrávek. Vedení ambiciózního moravskoslezského klubu mu poté ještě navíc vytyčilo za cíl zapojení mladých hráčů - ale to už je taková obligátní klasika, která provází snad každého nově příchozího trenéra.

Byť tak bylo jasné, že to bude Baníku na začátku skřípat (jak by taky ne), asi málokdo čekal, že to bude až tak moc. Již přípravné zápasy několika fanouškům vyznávajících modrobílé barvy pravděpodobně způsobilo zešednutí několika vlasů (případně alespoň vrásky na čele u těch prostovlasých), stále se však šlo zaklínat tím, že to je příprava, zkoušení, o nic nejde... Pak, když už o něco začalo jít, tedy přišlo první jarní kolo, mohli se ti samí radovat, naopak ti optimističtější na ně mohli házet opovrženíhodné pohledy, neboť přišla výhra na Slovácku následovaná remízou s Jabloncem a výhrou v Českých Budějovicích. Následně však přišel krutý debakl na Spartě (0:5) a tím začala i série hned několika nepovedených zápasů plné proher a remíz trvající hned pět zápasů, přičemž soupeři Baníku byly týmy jako Příbram nebo Zlín. Jako dar z nebes pak pro Baník představovalo vylosování po dalším bezkrevném zápase proti Plzni, neboť mohl zajet na půdu Sigmy Olomouc, tedy týmu, kterému období po restartu ligy opravdu hodně nesedlo, pokud to řekneme kulantně. Baník na Andrově stadionu tak mohl uválčit výhru 3:2, a tím si opět udržet naději na mistrovskou skupinu po základní části soutěže.

Baník si poměrně rychle přivykl na nové prostředí ve Vítkovicích (skalním baníkovcům a milovníkům Bazalů se tímto omlouvám), a to i díky tradičně výborné atmosféře jeho příznivců. Jenže, ti teď chybí a na výsledcích je to znát, což už jsme si uvedli výše. Ale ani předtím to nebylo až tak slavné, Baník se v bilanci domácích zápasů řadí až na 10. místo, když si připsal jen 6 výher ze 14 zápasů. Celkem pak nevyhrál doma v posledních 5 zápasech. 

Slavii se pak bohužel venku také příliš nedaří (alespoň v porovnání s domácími zápasy), poslední zápas v Příbrami byl z tohoto pohledu poměrně výmluvný. Na druhou stranu je třeba uvést, že paradoxně ty slabší zápasy přicházely letos proti méně kvalitním týmům (krom již zmíněné Příbrami uveďme například Karvinou či Opavu). Baník i přes nijakou formu pravděpodobně jen nezaleze před svoji bránu, ale bude se snažit hrát aktivně, což by Slavii mohlo svědčit.

Pokud by se sešívaným podařilo zvítězit, šlo by o první ligovou výhru na půdě jejího nadcházejícího soupeře po bezmála pěti letech, což jinými slovy znamená, že zatímco u většiny soupeřů si Slavia po příchodu čínských vlastníků napravovala vzájemnou bilanci, v zápasech v Ostravě (Vítkovicích) to zdaleka neplatí. Že Slavii stadion Baníku nesedí se ostatně potvrdilo i tuto sezónu, když na konci října právě Baník vystavil červenobílým stopku v šanci získat třetí primát v domácím poháru v řadě.

Baníku kvůli kartám bude scházet Šašinka, nejistý je poté start De Azeveda. U Slavie by snad měli chybět jen dlouhodobí marodi Hovorka s Olayinkou.

Povede se Slavii zlomit již pomalu nastupující prokletí vítkovického stadionu?

Tip na sestavu: Kolář - Coufal, Kúdela, Zima, Bořil - Masopust, Ševčík, Stanciu, Holeš, Provod - Tecl

Kurzy Fortuna: 4.95 - 3.75 - 1.76

Sestava Baníku v posledním zápase: Laštůvka - Pokorný, Svozil, Stronati - Potočný (Baroš), Jánoš, Hrubý (Fillo), Jirásek (Kaloč), Holzer - Kuzmanovič (Lalkovič), Šašinka (Smola)

 

29. kolo - Středa 10. 06. 2020 18:00

Fortuna liga, 2019/2020
2 - 2
1 - 1
FC Baník Ostrava
FC Baník Ostrava

17. Svozil
90.+7. Stronati

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

14. Nicolae Stanciu
90. Lukáš Masopust

Komentáře (72)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Předposlední kolo základní části odehraje Slavia na Baníku

    Tadeáš_Janků     před 4 lety 09.06.2020 17:30 |  
    3 2

    Z tohohle zápasu jsem dost nervózní. Jestli někde neumíme hrát (v poměru ke kvalitě soupeře), tak to je v Ďolíčku, na Andrově stadionu a na Baníku.

    • Re: Předposlední kolo základní části odehraje Slavia na Baníku

      PetCC     před 4 lety 10.06.2020 11:13 |  
      2 0

      V Ostravě to bylo vždycky agresivní hrou, někdy přes čáru, podpořenou diváky.
      Diváci tam nebudou a Kozel na agresivní hru není, takže by nám to mělo vyhovovat daleko víc.
      Jde jen o to, jestli proměníme naše šance :-)

  2. Re: Předposlední kolo základní části odehraje Slavia na Baníku

    Arya     před 4 lety 09.06.2020 17:34 |  
    0 0

    Hm, uvidíme jak na tom Maso bude, přeci jen hráli jsme v neděli, do toho cestování...
    Bude to boj :/

    • Re: Předposlední kolo základní části odehraje Slavia na Baníku

      zeleznik2     před 4 lety 09.06.2020 18:20 |  
      1 4

      Já bych se obával spíše o Ševčíka ten monokl je fakt velký.

      • Re: Předposlední kolo základní části odehraje Slavia na Baníku

        ColinSKS     před 4 lety 10.06.2020 06:53 |  
        3 3

        od kdy je na bradě monokl?

  3. Re: Předposlední kolo základní části odehraje Slavia na Baníku

    zeleznik2     před 4 lety 09.06.2020 18:14 |  
    2 3

    Plzně jsem se nebál, ale Vítkovického stadionu se fakt obávám.. dne 22/8/2015 se datuje poslední naše vítězství na Městském stadionu ve Vítkovicích..1:3(Voltr, Škoda 2x). Sice jsme prohráli z posledních deseti ligových zápasů s tímto soupeřem jediný, ale u nich hned třikrát remíza 0:0 a jedna prohra 2:1. K tomu jediná naše podzimní prohra mimo LM, byť šlo o domácí pohár(2:0).. už je na čase ten bič zlomit.


    Komentář byl uživatelem upraven (09.06.2020 18:15) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Předposlední kolo základní části odehraje Slavia na Baníku

      Dr. Fe1     před 4 lety 09.06.2020 18:27 |  
      4 5

      Na historii v tohle nesmíme hledět. Musíme to zlomit, jak říkáte. Hraje se 5. zápas během 2 a půl týdne a já doufám, že i tohle bude hrát v náš prospěch - že jsme lépe trénovaní a více zvyklí na takovej zápasovej rytmus než Ostrava.

      • Re: Předposlední kolo základní části odehraje Slavia na Baníku

        zeleznik2     před 4 lety 10.06.2020 12:40 |  
        0 0

        Je jedno, kdo, ale hlavně ať je výhra..

  4. Re: Předposlední kolo základní části odehraje Slavia na Baníku

    Juventus turin     před 4 lety 09.06.2020 18:47 |  
    2 1

    0:1 Musa

    • Re: Předposlední kolo základní části odehraje Slavia na Baníku

      ColinSKS     před 4 lety 10.06.2020 06:53 |  
      1 3

      0:1 nico

    • Re: Předposlední kolo základní části odehraje Slavia na Baníku

      nobiczek (přítel SN)     před 4 lety 10.06.2020 08:58 |  
      1 1

      0:2, Tecl v první půli (asistence nico) , Musa ve druhé (asistence Hellebrand)

  5. Re: Předposlední kolo základní části odehraje Slavia na Baníku

    Sokrates55 (přítel SN)     před 4 lety 09.06.2020 19:17 |  
    1 0

    Dobrý večer přeji Vám všem.
    Šašinka nehraje - 4 ŽK.
    Bude to opět asi boj o každý balon.
    Snad to ubojujeme.
    Sokrates55


    Komentář byl uživatelem upraven (09.06.2020 19:17) . Zobrazit původní komentář

  6. Zápas v Ostravě..

    tobro     před 4 lety 09.06.2020 19:54 |  
    3 3

    .. je imho přesně ten moment, kdy by se měl objevit teclík na křídle a petar na hrotu/ve vápně. Rozdíl "v kvalitě" záložních řad by měl být dostačující. Pokud naši budou hrát "to svoje", musí baníkovcům celkem přirozeně kolem 70. minuty dojít síly. Jedinou opravdu nebezpečnou věc vidím v tzv. přemotivovanosti některých aktuálních hráčů FCB. Snad jim rozhodčí nedovolí brutální agresivní zákroky s cílem některého našeho borce zrakvit.. ;-)

    • Re: Zápas v Ostravě..

      FanatikSKS     před 4 lety 09.06.2020 21:23 |  
      4 4

      To snad ne. Snad každej si pamatuje jak Standa na křídle vypadal a jak tam sám trpěl. Teď, když se parádně rozehrál, tak ho zabijeme na křídle??? Ani náhodou. Neboj, nějaký góly tam pošle, třeba už zítra

      • Re: Zápas v Ostravě..

        Boo_SKS     před 4 lety 09.06.2020 22:10 |  
        4 4

        Porovnavas neporovnatelne. Standa se sice u nas opravdu protrapil půlrok na kridle, ale křídlo pod Silhavem je neco uplne jiného, nez křídlo v systému Trpise. Šilhavý je opatrny konzervativec, ktery od křídla chce, aby se drželo u lajny, protože v jeho podani je to spis krajní záložník v systému 4-5-1. Trpisova křídla hraji daleko výše, pokryvaji mnohem vic prostoru a casto se ocitaji primo na hrotu, takze by tam Standa mohl excelovat. Ale myslim, ze se s nim pocita pouze na hrot a tohle neni vubec varianta.

        • Re: Zápas v Ostravě..

          FanatikSKS     před 4 lety 09.06.2020 22:19 |  
          3 2

          Což je samozřejmě dobře. Prostě Standu Tecla na křídlo ne. Ale JiT to ví, tak že v pořádku.

    • Re: Zápas v Ostravě..

      ColinSKS     před 4 lety 10.06.2020 06:52 |  
      3 4

      hele, nikdo není naivní a je celkem jasné, že plzeň kluby, co hrají proti nám, motivuje. dělalo se to vždycky. jedinej, kdo se paradoxně nenechal je peltonec. podívej se na nasazení příbrami nebo bolky proti nám, a pak srovnej se zápasy ve zlíně, resp. v plzni. nebe a dudy

  7. Re: Předposlední kolo základní části odehraje Slavia na Baníku

    slavistajiri     před 4 lety 09.06.2020 21:05 |  
    2 2

    Masopustovi takové tempo nesedí a dal bych mu voraz. Místo něj bud tecla a za tecla musu a nebo spíše posunout tam ševčíka, holeše posunout výše a na def. záložníka Takacse

  8. Re: Předposlední kolo základní části odehraje Slavia na Baníku

    Boo_SKS     před 4 lety 09.06.2020 22:02 |  
    7 0

    Osobně bych hlavne nic nepodcenil a postavil tu aktuální nejsilnější sestavu. Nakraple a unavené hrace bych protocil az doma proti Zlinu, což by mel byt mít mnohem jednodussi zapas. A uprimne nevim, co mam cekat od Baniku. Jedno je jisté - na rozdil od zapasu s Plzni na hřišti nechají duši a budou jezdit, ale budou opět tak moc betonovat a prášit jako pod Panikem? V takovém případě bych nasadil Musu. Nebo bude pod Kozlem hrat utocneji a ne v hlubokem bloku? Pak by asi byl vhodnejsi rozjety Standa. Tipnul bych si ale, ze i kvůli ostravskym standartkam a výškové prevaze bude hrat Laco.

    • Re: Předposlední kolo základní části odehraje Slavia na Baníku

      donford     před 4 lety 09.06.2020 22:18 |  
      1 1

      Také bych postavil zítra ty nejsilnější z našich silných. A případně dal některé čerstvé na Zlín. Pak máme týden voraz, ale Plzeň naopak v prostředku toho týdne semifinále MOL CUPU nad Spartě. No, a pak zase po týdnu začínáme nadstavbu na hřišti 6. týmu.Potom 2x doma. Tak nějak se vnitřně domnívám, že pokud zítra uspějeme, už nám to prvenství opravdu nikdo nevezme. Ale že do nás budou Ostraváci kopat jak do hadrů, o tom jsem přesvědčen. Nebudou stačit fotbalově, tak budou kopat. To nebude žádná rezignace jako s Plzní. A Provod si užije na křídle s Fillem. Píská nás Berka.


      Komentář byl uživatelem upraven (09.06.2020 22:19) . Zobrazit původní komentář

      • Re: Předposlední kolo základní části odehraje Slavia na Baníku

        Boo_SKS     před 4 lety 09.06.2020 22:27 |  
        0 0

        Já jsem pomerne optimisticky, což před zapasy na Baniku vetsinou nebývám, protože to tam pokaždé vypada tak, jak to vypada. Ale letos mame myslim velkou výhodu, ze Banik hraje uz několik tydnu dva zápasy tydne bez vyraznejsich změn v sestavě, což jeho stary kadr fyzicky moc nezvlada. Věřím, ze brzo odpadnou a my toho dokážeme využit.

    • Re: Předposlední kolo základní části odehraje Slavia na Baníku

      Dennis     před 4 lety 09.06.2020 23:32 |  
      2 0

      Kdo ti z hráčů Ostravy připadá tak vysoký? Svozil a Pokorný na to, že jsou obránci, žádní obří nejsou (183,186). Fleischman to obvykle kope. Jánoš, Hrubý, Fillo, Jirásek, Kuzmanovic nebo Holzer taky nejsou nijak zvlášť vysocí. Zbývá Potočný a Stronati. Šašinka nemůže hrát. Místo něj možná Smola. Takže celkem tři vysocí hráči?

    • Re: Předposlední kolo základní části odehraje Slavia na Baníku

      Dennis     před 4 lety 10.06.2020 21:44 |  
      0 0

      Tak nakonec jsi měl pravdu a Baník nás dvakrát sťal ze standardek... :-( Štve to ale o to víc, že jsme jim k tomu ohromně pomohli vlastními chybami... Možná při tom posledním rohu by Laco na hřišti pomohl.

  9. Re: Předposlední kolo základní části odehraje Slavia na Baníku

    JS (přítel SN)     před 4 lety 09.06.2020 22:58 |  
    3 9

    Zajímalo by mě, jak dlouho může spolu hrát momentální Trpišova základní jedenáctka, než se někdo v tom „anglickém“ režimu utaví.

    • Re: Předposlední kolo základní části odehraje Slavia na Baníku

      ColinSKS     před 4 lety 10.06.2020 06:45 |  
      4 4

      podívej se na rozhovor se ševčíkem. je s tím úplně v pohodě a myslím že nemluví jen za sebe.

    • Re: Předposlední kolo základní části odehraje Slavia na Baníku

      Ondráš     před 4 lety 10.06.2020 08:23 |  
      5 0

      Jak dlouho bude potřeba..ideálně až do doby, než bude rozhodnuto. Pak si můžeme zkoušet jiné varianty na úkor výsledků.

    • Re: Předposlední kolo základní části odehraje Slavia na Baníku

      Martin 58     před 4 lety 10.06.2020 10:46 |  
      1 0

      Ještě nedávno jsme tak hráli skoro pořád a navíc řešili přelety mezi Prahou, Milánem a Barcelonou, nejspíše i Dortmundem. Pro nás je to výhoda, pokud se ovšem někdo další nezraní.
      Rozhodně bychom se měli zatavit, i když k tomu podle mě nedojde, dříve, než Plzeň, pro kterou můžou být zápasy v nadstavbě s přídavkem poháru na Spartě, hodně krušné.

      • Re: Předposlední kolo základní části odehraje Slavia na Baníku

        dalislavista     před 4 lety 10.06.2020 11:25 |  
        3 0

        My se zatavíme dřív než Plzeň?

        • Re: Předposlední kolo základní části odehraje Slavia na Baníku

          SirCohen     před 4 lety 10.06.2020 13:00 |  
          1 1

          to bude přeplek :)

          • Re: Předposlední kolo základní části odehraje Slavia na Baníku

            dalislavista     před 4 lety 10.06.2020 14:05 |  
            0 0

            To doufám :)

  10. Re: Předposlední kolo základní části odehraje Slavia na Baníku

    Akuls     před 4 lety 09.06.2020 23:03 |  
    2 0

    Delegace rozhodčích na zítřejší zápas v Ostravě:
    Hlavní rozhodčí: Ondřej Berka
    První asistent: Michal Novák
    Druhý asistent: Jan Váňa
    Čtvrtý rozhodčí: Ondřej Ginzel
    Delegát utkání: Miroslav Poklop
    Delegát svazový: Jiří Kureš
    VAR: Zbyněk Proske
    AVAR: Petr Caletka

    • Re: Předposlední kolo základní části odehraje Slavia na Baníku

      Martin 58     před 4 lety 10.06.2020 10:42 |  
      1 0

      Berka miluje foukání do píšťaly a má hrozné časové meziprostory, než je míč po přerušení hry uveden do hry a tím chtěně nebo nechtěně, co já vím, brzdí plynulost a tempo zápasu.
      Co dělá na VARu zrovna Proske, to si mohu pouze domýšlet.
      Rozhodně na naše zápasy nejsou nasazovány rozhodcovské osobnosti, mezi nimiž zdaleka nejvíce cením Zelinku.

      • Re: Předposlední kolo základní části odehraje Slavia na Baníku

        mudrc     před 4 lety 10.06.2020 11:15 |  
        0 3

        Nerikas pravdu. Zelinka nas letos jako HR piskal v peti zapasech, jednou byl VAR. Mame za sebou 28 kol.

        • Re: Předposlední kolo základní části odehraje Slavia na Baníku

          Martin 58     před 4 lety 10.06.2020 13:40 |  
          1 0

          To máš recht, taky jsem se kouknul, zajímavé je, že jsme v těch 5-ti zápasech dostalim pouze 1 branku od Příbrami.
          Já jsem ještě rozladěn z nominace Fraňka na předešlý zápas spolu s tím šíleným pomezním, a když si vzpomenu, jak mohl ovlivnit zápas tím otočeným faulem v 94. minutě.... A taky se mi rozhodně nelíbil souboj jinak výborného Limberského s unikajícím Ševčíkem. A já po rozhodčích chci, aby právě v takových okamžicích byli co nejpřesnější a hlavní by měli diktovat pomezním, aby jim signalizovali to, co oni například při pohledu zezadu nevidí. Franěk je takový mdlý, pomalejší a pak může mít někdy nesprávné postavení, z čehož rezultují chybná posouzení.

  11. Re: Předposlední kolo základní části odehraje Slavia na Baníku

    ColinSKS     před 4 lety 10.06.2020 06:49 |  
    1 5

    já chachary nemusim, ale po našich fanoušcích, kteří na stupnici 0-10 jsou desítka, tak oni (ostravaci kratky zobaci) mají šestku. pak dlouho nic až s trojkou opava. Takže hrát venku dneska je takové neutrální a věřím tedy, že bychom to na 1:0 mohli dát. tipl bych si nica, protože tomu to tam musí přeci už konečně (ze hry) spadnout.

  12. Re: Předposlední kolo základní části odehraje Slavia na Baníku

    lilien111     před 4 lety 10.06.2020 07:58 |  
    4 0

    Jestli si z Ostravy přivezeme 3 body tak nám titul už Plzeň nevezme.

  13. Re: Předposlední kolo základní části odehraje Slavia na Baníku

    Ondráš     před 4 lety 10.06.2020 08:24 |  
    0 0

    Ani jsem netušil, že máme s Baníkem venku tak tragickou bilanci.

  14. Re: Předposlední kolo základní části odehraje Slavia na Baníku

    martyni (přítel SN)     před 4 lety 10.06.2020 08:52 |  
    2 1

    Tak co myslite, vyuzije Trpis sebevedomi sestavy z nedele nebo tam da nekoho cerstvyho? V predzapasovem videu je hlavni hvezdou Laco a esli se nepletu, tak i Felipe :). No kdyz zmeny budou, neverim, ze jich bude hodne, a prvnim kandidatem je podle me Maso, kterej tyhle rychly zaspasy za sebou nedava. Trpis taky rikal, ze Banik ma hodne urostlych hracu, tak bych si tipnul 2 zmeny. Laco bude hrat misto Holese a nekdo misto Masa.. ze by Felipe? Hellebrand? No u obou je otazka, jestli maji fyzicky na to hrat cely zapas.. zeby Teclik napravo a Musa v utoku? Nebo ze by byla jen jedna zmena, Laco nastoupil s Holesem a Seva napravo?

    • Re: Předposlední kolo základní části odehraje Slavia na Baníku

      Boo_SKS     před 4 lety 10.06.2020 09:19 |  
      0 3

      Masa bych taky rad posetril, jenze bohuzel nemame nikoho za nej :/

      Holes uz se bere jako stredak, s Teclem, ktery by tam mohl zaskocit, se pocita pouze na hrot, Oscar zatim nepresvedcil a Olayinka zraneny, takze zbyva maximalne Sevcik, ktereho je ale na kridle skoda, protoze je daleko prospesnejsi ve stredu pole. Ten by na kraji daval smysl pouze v situaci, kdy bychom pocitali s hlubokym blokem soupere, ktery bychom nemohli udolat nabehama a snazili se o postupny utok, kdy by misto dvojky Maso + Standa byli platnejsi Sevcik s Musou...

      Hellebrand je stredak a nemyslim si, ze ma jeste fyzicky natrenovani, aby zvladl nastoupit od zacatku.

      A Felipe byl bohuzel dost dlouho mimo, takze s nim bych bohuzel pro letosni sezonu uz nepocital.

      Na tech kridlech mame fakt problem no, protoze stacilo, aby se zranil Peter a razem pokud chceme hrat ten nas klasicky fotbal a neunavnymi atlety na krajich, tak nemame z ceho vybirat. A jedinou alternativou je Sevcik, ktery tam je polovicni oproti tomu, kdyz hraje ve stredu.

      • Re: Předposlední kolo základní části odehraje Slavia na Baníku

        JS (přítel SN)     před 4 lety 10.06.2020 09:38 |  
        1 0

        Ševu můžeš provizorně hodit na křídlo, pokud dáš doprostřed Hellebranda, to ale zase podmiňuje, že Nico bude hrát víc odzadu.. :-/

      • Re: Předposlední kolo základní části odehraje Slavia na Baníku

        martyni (přítel SN)     před 4 lety 10.06.2020 11:01 |  
        2 0

        Nejsem si uplne jistej tim narativem, ze Sevcik je na kridle polovicni. Vim, ze to tady nekdo prosazoval po zapase v Bolce a spousta lidi opakovalo, ale mame k tomu nejaky data? Bych spis rekl, ze je to chytrej hrac, kterej si s tim umi poradit a v Bolce to rozhodne nebylo poprve, co na kridle hral.

        • Re: Předposlední kolo základní části odehraje Slavia na Baníku

          japhy     před 4 lety 10.06.2020 13:23 |  
          1 0

          Vpravdě to nebylo poprvé, co hrál na křídle. Nezdá se, ale do tý doby to měl dokonce 50/50 (křídlo/střed). Drtivou většinu ale samozřejmě odehrál napravo, kdy hl. na konci podzimu hodně alternoval Masa.

          • Re: Předposlední kolo základní části odehraje Slavia na Baníku

            martyni (přítel SN)     před 4 lety 10.06.2020 13:57 |  
            1 0

            Ze jo? Navic u nas je kridlo krajni obrance, krajni zaloznici hrajou hodne do stredu, tak bych se neobaval, ze Seva bude utopenej na kridle nebo ze by to byl pro nej post, se kterym si neumi poradit.

      • Re: Předposlední kolo základní části odehraje Slavia na Baníku

        deny91     před 4 lety 10.06.2020 11:30 |  
        4 1

        V příbrami Masa střídal právě Hellebrand a hodně nám to prospělo. Nevidím důvod, proč by na pravém křídle nemohl hrát od začátku a Ševa normálně uprostřed. A nebo se prohodit, Patrik uprostřed a napravo Ševa. Oba dokážou zahrát velmi dobře oba posty. Každopádně doufám v Hellebranda od začátku, Maso by měl být dneska na střídačce po zkušenosti z Příbrami.

    • Re: Předposlední kolo základní části odehraje Slavia na Baníku

      MIKr.8     před 4 lety 10.06.2020 09:47 |  
      2 0

      Po přečtení tvýho komentáře jsem si s chutí pustil preview, kde je podle tebe hlavní hvězdou Felipe... No po pěti minutách, kdy tam nebyl vůbec a byl tam hlavně Kudy jsem začal mít pochybnosti a z těch tří dlouhých záběrů ke konci videa bych ho teda rozhodně nepovažoval za hlavní postavu videa... Podle videí trénuje s A týmem, ale nezasahuje do zápasů za B, čemuž moc nerozumím. Jedině, že by realizák usoudil, že zápas za B mu nedá tolik, co kvalitní trénink a následná regenerace s áčkem. Ale už za hodinu hraje béčko, takže jeho případná účast nám napoví. Pokud nastoupí, tak je jasný, že v Ostravě hrát nebude, pokud nenastoupí, tak nám to teda neřekne vůbec nic :D To je asi tak všechno, co jsem vám chtěl říct

      • Re: Předposlední kolo základní části odehraje Slavia na Baníku

        kjandourek (admin)     před 4 lety 10.06.2020 10:45 |  
        1 0

        Za béčko nastupují Felipe ... a Oscar

        • Re: Předposlední kolo základní části odehraje Slavia na Baníku

          martyni (přítel SN)     před 4 lety 10.06.2020 10:58 |  
          2 0

          No vida...a to mi uniklo, ze becko ted trenuje Marek Jarolim :)

          • Re: Předposlední kolo základní části odehraje Slavia na Baníku

            kjandourek (admin)     před 4 lety 10.06.2020 12:24 |  
            1 0

            A ještě Tijany... všichni tři už dali gól - tedy Felipe z penalty :-)

      • Re: Předposlední kolo základní části odehraje Slavia na Baníku

        martyni (přítel SN)     před 4 lety 10.06.2020 10:51 |  
        1 0

        :) ber to trochu s nadsazkou.. Felipe se predtim nikde neobjevoval, ted ho po dlouhy dobe ukazali, tak jsem z nej udelal "hvezdu".. ale jasny, spis to znamena, ze se vratil k treninku nez ze nastoupi..

    • Re: Předposlední kolo základní části odehraje Slavia na Baníku

      PetCC     před 4 lety 10.06.2020 11:16 |  
      0 0

      Ze zkušenosti už víme, že v předzápasovém videu jsou hodně hráči, kteří zrovna moc vytíženi nejsou, tak aby se nám ukázali alespoň tam.

    • Re: Předposlední kolo základní části odehraje Slavia na Baníku

      o5aradecek     před 4 lety 10.06.2020 11:33 |  
      1 0

      Pokud by si měl Maso skutečně odpočinout, rád bych viděl místo něho na hřišti Hellebranda.

      • Re: Předposlední kolo základní části odehraje Slavia na Baníku

        Navyseals     před 4 lety 10.06.2020 11:37 |  
        0 2

        Hrát na dobytka Fleišmana? Dvakrát ho zesměšní a potřetí bude Hellebrand střídat.

        • Re: Předposlední kolo základní části odehraje Slavia na Baníku

          o5aradecek     před 4 lety 10.06.2020 11:46 |  
          4 0

          No jo, ale pak je tam ještě dobytek Potočný, Fillo, Jánoš... to abysme se pak báli někoho postavit. :-)

          • Re: Předposlední kolo základní části odehraje Slavia na Baníku

            Humessi     před 4 lety 10.06.2020 12:02 |  
            0 0

            Upřímně je tam těch blbců mnohem víc, např. Holzer. Bojím se, že tihle se na Slavii vždycky hecnou. Je tam spousta bývalých RBéček a navíc hňup Potočný, který snad v každým vzájemným zápase do někoho zajede. Na druhou stranu si říkám, zda by pro Baník nebylo lepší prohrát, přecijen ze 7.místa se dostanou do pohárů snáz než ze skupiny o titul, no nechme se překvapit.

  15. Kalkul- Baník

    Mike     před 4 lety 10.06.2020 12:02 |  
    4 3

    Je to možná trochu úchylárna, co tady napíšu, ale co když Baník bude kalkulovat s tím, že do předkola Evropské ligy má snažší cestu ze skupiny o Evropskou ligu, než skončit pravděpodobně na 6. místě skupiny o titul po základní části, a třeba i skončit po nadstavbě na 6.místě a nehrát nic /doma Slavia a Plzeň a 3 utkání budou hrát venku/.
    Nebo vyhrát skupinu o EL, kde nebudou těžcí soupeři a pak vyzvat Jablonec nebo Liberec v play off ?. Píšu, může to být jenom moje domněnka, ale u nás bych se nedivil ničemu. Prostě dostanou gól a vydlábnou se na zbytek zápasu- tím lépe pro nás, a vzhledem k losu posledních 2 kol jim určitě nikdo hlavu neutrhne. Navíc v nadstavbě 3x cestovat skoro přes celou republiku tam a zpátky. Ale třeba budou chtít do šestky a rozdat si to s nejlepšími týmy, což jsou zápasy, které jim dají toho nejvíc.

    • Re: Kalkul- Baník

      Boo_SKS     před 4 lety 10.06.2020 12:21 |  
      0 1

      Jo, tuhle myšlenku už v podcastu Kudy běží zajíc nadnesl ten promotér MMA Novotný, který je velký baníkovec.

      Novinář Podroužek mu sice argumentoval, že takhle přece žádný klub nemůže přemýšlet, ale vzhledem k tomu, jak doslova ubohou bilanci má Baník s těmi nejsilnějšími týmy si myslim, že by pro ně čistě pragmaticky dávalo větší zkusit si to uhrát s kluby druhého sledu.

      Oni si na Letnou, do Edenu, Plzně i Jablonce jezdí pravidelně pro výprask, takže v naší skupině nebudou mít šanci posunout se na třetí nebo čtvrtý flek, který by jim zaručil předkolo EL, ale s horší týmy dokážou poměrně spolehlivě porážet, takže určitě by měli slušnou šanci vyhrát prostřední skupinu, kde by mohli být jednookým mezi slepými. A pak to play off je už jenom jeden zápas...

      A fakt si nemyslím, že by nám to zámerně pustili, ale pokud by dostali pokyny, že dneska nepůjde o život a hlavní bude se především nezranit a třeba vyzkoušet nějaké nové taktické či hráčské varianty s výhledem na nadstavu, tak by se nám určitě hrálo mnohem líp, než kdyby po nás klasicky šli s krvavýma očima a maximální destrukcí.

    • Re: Kalkul- Baník

      sasky     před 4 lety 10.06.2020 13:14 |  
      4 1

      To není nereálná možnost. Po tom, jaké mají jaro, si dokonce myslím, že je velice pravděpodobná. Můžou klidně obehrát v posledních dvou zápasech další hráče, osu nechat trochu odfrknout a v Play-off se zkusit do EL probít zespodu.
      Jenom poznámka. Každý systém, který takovouto spekulaci umožňuje je prostě špatně.

    • Re: Kalkul- Baník

      Wulfstan (přítel SN)     před 4 lety 10.06.2020 13:21 |  
      1 4

      Jestli ta slavná nadstavba umožňuje takovýhle věci, tak co nejdřív zrušit. Já bych klidně zrušil i pohár, aby padla možnost i onoho "vy nám ligu..." Jedna soutěž bez nějakých nesmyslných nadstaveb by úplně stačila.

      • Re: Kalkul- Baník

        donford     před 4 lety 10.06.2020 13:43 |  
        0 0

        Viděli jste na záběrech z předzápasového tréninku někdo Zimu? Je vysoký, ale nějak jsem ho přehlédl. Jen aby ten poslední zákrok toho jejich vyvalence Chorého neměl zpětně nějaké zdravotní následky.

        • Re: Kalkul- Baník

          Wulfstan (přítel SN)     před 4 lety 10.06.2020 16:14 |  
          0 0

          Ten zákrok chorého (vědomě to píšu s malým ch) byl sice krutý, ale zdálo se mi, že Zima dopadl na zem celkem šikovně, tak snad je OK.

    • Re: Kalkul- Baník

      Ondráš     před 4 lety 10.06.2020 13:53 |  
      2 0

      Kravina! Proti nám budou jezdit na krev - bude to diametrálně odlišnej výkon, než proti Plzni.

    • Re: Kalkul- Baník

      Merlinus (přítel SN)     před 4 lety 10.06.2020 14:41 |  
      1 0

      Podle mě absolutní blbost. Vždyť ztrácí na 3. místo jen 3 body. Bodově je to hodně našlapané. Byli by úplně hloupí, aby to úmyslně vzdávali. V nadstavbě to budou mít všichni těžké a body se tam budou dle mého dost drolit mezi týmy.

    • Re: Kalkul- Baník

      wimpy     před 4 lety 10.06.2020 14:47 |  
      2 0

      Otázka je, jestli vůbec chtěj hrát poháry. Ono to letos bude trochu danajskej dar, po hektické nadstavbě a minimální pauze vejlet třeba někam do Kazachstánu...

    • Re: Kalkul- Baník

      Tadeáš_Janků     před 4 lety 10.06.2020 15:09 |  
      2 1

      Tohle by dávalo smysl ve chvíli, když by šestý tým ztrácel na pátého sedm bodů a na čtvrtého deset bodů. Ne ve chvíli, kdy ztrácí na patý tým tabulky bod a na třetího tři body. Kdyby tabulka skončila tak, jak je teď, tak Baník bude mít výrazně větší šanci na poháry než všechny týmy z prostřední skupiny.

  16. Re: Předposlední kolo základní části odehraje Slavia na Baníku

    Ragnarok     před 4 lety 10.06.2020 14:10 |  
    1 0

    ČT má výběr nejmíň atraktivního zápasu? Nechápu, proč dávají něco takového. O2 sice mám, ale po internetu, takže to většinou hapruje a je lepší v televizi pustit polský stream.

  17. Re: Předposlední kolo základní části odehraje Slavia na Baníku

    Fačín     před 4 lety 10.06.2020 14:36 |  
    0 2

    Tak jsem se naladil góly ze zápasů proti Chelsea, Seville, Interu, Barceloně a Dortmundu. Tak věřím, že to dnes dobře dopadne!

  18. Re: Předposlední kolo základní části odehraje Slavia na Baníku

    vlk30 (přítel SN)     před 4 lety 10.06.2020 16:55 |  
    0 0

    Tak hlavně ať nám je stestena nakloněna u chachara to bývá zapotřebí.

    • Re: Předposlední kolo základní části odehraje Slavia na Baníku

      Arya     před 4 lety 10.06.2020 17:00 |  
      1 0

      tak Musa a Hellebrand v základu (:

      • Re: Předposlední kolo základní části odehraje Slavia na Baníku

        dm52     před 4 lety 10.06.2020 17:10 |  
        1 1

        Proč ten smajlík (: Je to špatně?


        Komentář byl uživatelem upraven (10.06.2020 17:11) . Zobrazit původní komentář

        • Re: Předposlední kolo základní části odehraje Slavia na Baníku

          Wulfstan (přítel SN)     před 4 lety 10.06.2020 17:16 |  
          3 0

          Já tam teda u Aryai vidím smajlíka, který se usmívá (jen na druhou stranu než je obvyklé). :-)

        • Re: Předposlední kolo základní části odehraje Slavia na Baníku

          Arya     před 4 lety 10.06.2020 17:16 |  
          1 0

          To je usmívající se smajlík! Jsem ráda, že je Musa v základu

          • Re: Předposlední kolo základní části odehraje Slavia na Baníku

            dm52     před 4 lety 10.06.2020 18:25 |  
            0 0

            Tak to jo, já jsem taky rád. Zmátla mě ta obrácená (