Hráči Slavie

Hodnocení slávistů - 31. kolo

Sešívaní si odvezli z Ostravy tentokrát zasloužené tři body a pozornost na sebe opět strhl Nicolae Stanciu. Sekundovali mu však mnozí další.

Protože Alanor byl o víkendu mimo internet, hráče tentokrát hodnotí quelhar.

Slávisté před zápasem dobře věděli, o co se v Ostravě hraje. Případné vítězství by je dostalo do situace, kdy výhra proti Plzni bude znamenat titul. Dokázali se poučit ze zápasu, který v Ostravě hráli jen o deset dní dříve, ve kterém dvakrát inkasovali po rohových kopech. Tentokrát se domácí z rohů nedostali k ničemu a velké šance si vytvořili jen dvě, poprvé Slavii podržel Kolář, když vyrazil hlavičku Potočného, podruhé to pak bylo až v 90. minutě, kdy na 1:2 snižoval Buchta. Velký rozdíl byl také ve hře slávistů směrem dopředu. Už ve třetí minutě mohli potrestat zaváhání Fleišmana nejdřív Tecl a poté Holeš, oba sice selhali, ale už ve 14. minutě šli slávisté do vedení premiérovou ligovou brankou Davida Zimy. Ta padla po centru z rohového kopu Petra Ševčíka a nutno dodat, že fakt, že rohové kopy tentokrát kopal Ševčík místo Stancia, Slavii prospěl.

Stanciu byl ale opět hlavní postavou zápasu, a své fotbalové kvality nejlépe dokumentoval těsně před koncem první půle, když poslal do tutovky kapitána Bořila, který zvyšoval na 2:0. Slávisté pak v druhé půli dlouho kontrolovali hru a nepouštěli soupeře k ničemu, než v 90. minutě zničehonic inkasovali po dlouhém míči Kuzmanoviče z hloubi pole, který našel v náběhu Buchtu. Fanouškům pak asi zatrnulo při tom, když další míč do vápna dostal Stronati, tentokrát ale nezakončoval a jen nepřesně hledal spoluhráče v náběhu. O pár vteřin později bylo rozhodnuto po spolupráci střídajících Oscara s Musou. Petar Musa vstřelil svůj čtvrtý gól v jedenáctém jarním startu za Slavii, což je rozhodně zajímavá bilance na to, že velkou většinu zápasů chodí do hry až jako střídající hráč. Vypíchnout pak musím také fakt, že Oscar nastoupil vůbec poprvé po koronavirové pauze a s koncem sezóny se zřejmě dostává do příslušné formy a kondice, aby stál trenéru Trpišovskému za pozornost. Pokud by Slavia získala titul co nejdříve, očekával bych, že Oscar v některém zápase dostane příležitost i v základní sestavě.

Slavii chybí k jistotě titulu už jen šest bodů, které může buď nahrát sama, nebo je může poztrácet ve svých zápasech Plzeň. Ve vzájemném zápase pak přirozeně může nastat obojí a případná středeční výhra Slavie bude znamenat jistotu titulu. Remíza by znamenala, že Slavia může získat titul v zápase s Jabloncem v neděli, při porážce by Slavia musela vyhrát dvakrát v posledních třech zápasech (s Jabloncem, v Liberci a se Spartou). Připomeňme také, že Slavia hraje nejen o dvacátý titul ve své historii, ale také o to, aby hrála v mistrovské části předkol Ligy mistrů následující sezónu. Je přitom pravděpodobné, že by stejně jako loni mohla začínat až v playoff, což by znamenalo jednak jistotu 5 milionů Eur právě za účast v playoff, a jednak jistotu, že při neúspěchu v playoff bude hrát minimálně základní skupinu Evropské ligy. Slavia by tak měla jistotu čtyř účastí v základní skupině evropských pohárů v řadě. K tomu však bude potřeba sledovat srpnové dohrání letošní Ligy mistrů, konkrétně který klub letošní ročník vyhraje.

Na závěr shrňme, že po restartu ligy po koronavirové pauze má Slavia bilanci 5-2-0 ze sedmi zápasů, kdy čtyři z těch sedmi zápasů Slavia hrála venku. V médiích pochopitelně více zaujmou skvělou bilancí týmy, které maji podobně hodně bodů a které před pauzou body nesbíraly, nicméně Slavia se za své výsledky po pauze rozhodně nemusí stydět a pokud by je opakovala i v příští sezóně, byla by bezpochyby zase v boji o titul.

Hráči jsou hodnoceni na stupnici od 1 (nejhorší) do 10 (nejlepší).

Ondřej Kolář - 7 - Před deseti dny se mu zápas v Ostravě příliš nevydařil, tentokrát ale Slavii vyloženě podržel, za jednobrankového vedení Slavie zlikvidoval tutovku domácího Potočného, posbíral dost centrů, kryl několik málo nebezpečných střel. Na jaře už tradičně byl velmi cítit v rozehrávce. S inkasovanou brankou nic dělat nemohl

Vladimír Coufal - 6 - Coufal si prakticky všechny zápasy po koronavirové přestávce hraje to svoje, je často u vápna soupeře, ale chybí tomu góly a asistence. Tentokrát si jednu asistenci připsat mohl, Tecl ale ztroskotal na Laštůvkovi. Skórující Buchta utekl právě jemu, byla to ale těžká situace, kdy Kuzmanovič posílal dlouhý míč za vybíhající obranu jen okamžik po Provodově ztrátě míče.

Michal Frydrych - 6 - Frydrych je samozřejmě jiný hráč než Kúdela, má jiné přednosti a jiné nedostatky. V zápase téměř nechyboval, směrem dopředu nic extra nevymyslel, z pozice věčného náhradníka je však těžké nastupovat do tak důležitého zápasu. Myslím, že také on mohl zabránit Buchtově brance, kdyby přestal hlídat Baroše a šel po dlouhém míči Kuzmanoviče.

David Zima - 7 - Vstřelil důležitý první gól zápase, svůj první v lize. Slavii v něm roste velká opora, v devatenácti letech jako by si vůbec nepřipouštěl tlak z toho, že hraje v základní sestavě úřadujícího mistra ligy, který kráčí za obhajobou.

Jan Bořil - 7 - Potočný na něj vytáhl ukázkový šlapák, který kapitánovi Slavie roztrhl štulpnu. Sudí Královec nevytáhl ani žlutou kartu a na Bořila fanoušci domácích celou první půli pískali, kdykoli se dotkl míče. Obránce sešívaných je umlčel nejlepším možným způsobem, krásným náběhem za Jánoše a gólovou hlavičkou, která se nakonec ukázala jako vítězná. Napravil tak své zaváhání, když nezachytil náběh Potočného před tutovkou, kterou vychytal Kolář.

Lukáš Masopust - 6 - Je to těžké, můžete hrát celý zápas solidně, schytat hromadu ran, ale když se dostanete do samostatného nájezdu a zazdíte jej podobně jako několikrát ve skupině Ligy mistrů, tak to (alespoň pro mě) na víc než šestku prostě není. Takové šance se prostě musí proměňovat!

Tomáš Holeš - 6 - Další pán na kritiku za neproměněnou šanci. Poté, co Laštůvka ve třetí minutě vychytal Tecla, se míč dostal k Holešovi, který měl před sebou odkrytou bránu, jenže špatně trefil míč. Nebyla to vyloženě jednoduchá situace, ale branka z toho určitě být mohla a měla. Jinak Holeš odehrál dobrý zápas, přispěl k tomu, že Slavia v důležitých fázích zápasu držela míč.

Petr Ševčík - 7 - Z jeho rohového kopu padla úvodní branka zápasu, i další rohy kopal dobře. Ve hře odehrál svou klasiku, hodně toho oběhal. Negativem je snad jen zbytečná žlutá karta za simulování. 

Nicolae Stanciu - 8 - Abych parafrázoval slova klasika (Pokáče): ty jeho přihrávky jsou pastva pro oči. Nico byl opět nejlepším hráčem na hřišti, těžkou střelou po autovém vhazování provětral Laštůvku, na konci první půle pak poslal nádherný bochánek pro nabíhajícího Bořila, který se na rozdíl od zápasu se Zlínem už nemýlil. Po jednom střetu ve vápně soupeře se na něj možná mohla pískat penalta.

Lukáš Provod - 5 - Odvedl si své, ale nebezpečné akce se mu tentokrát vyhýbaly. Navíc před inkasovanou brankou přišel o míč právě on. Jednou střílel z hranice vápna, ale málo nebezpečně doprostřed branky.

Stanislav Tecl - 5 - Nebyl tolik vidět jako jindy. Když mohl ve třetí minutě poslat Slavii do vedení, vychytal ho Laštůvka. V druhé půli sice vstřelil gól, ale zase si při náběhu nepohlídal ofsajd. Pracoval příkladně, v klíčových ofenzivních momentech ale tentokrát chyboval.

Ibrahim Traoré, Oscar, Petar Musa Ladislav Takács nejsou hodnoceni, protože hráli příliš krátce. Alespoň slovně se však sluší vyzdvihnout Oscarovu asistenci na Musovu branku v nastaveném čase, která zápas prakticky ukončila.

1. - Sobota 20. 06. 2020 20:00

Fortuna liga - nadstavba, 2019/2020
1 - 3
0 - 2
FC Baník Ostrava
FC Baník Ostrava

90. Buchta

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

14. David Zima
43. Jan Bořil
90. Petar Musa

Komentáře (57)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

    Dennis     před 12 dny 21.06.2020 20:57 |  
    21 2

    Upřímně pětky jsem tedy ve svém hodnocení vůbec neměl. Měl jsem pocit, že jsme vyhráli a dali tři góly na horké půdě ve Vítkovicích, kde se nám tradičně vůbec nedaří. A to po velmi dobrém týmovém výkonu. Všichni to oddřeli a odmakali, nikdo vyloženě nehořel.

  2. Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

    Lunaris     před 12 dny 21.06.2020 21:50 |  
    8 3

    Prohodil bych hodnocení Frydrycha a Zimy. Zima dělá pořád takové drobné kiksíčky, Frydrych si dozadu odehrál vše s přehledem. Maso má levačku zřejmě jen na opírání, nedivím se, že ten nájezd nedal. Hodně byl vidět týdenní odpočinek a zvýšená motivace, protože takhle rychle jsme na jaře snad ještě nehráli. Plzeň je k poražení, pokud budeme opět takhle běhaví a přímočaří.

  3. Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

    Kupsiiik     před 12 dny 21.06.2020 21:59 |  
    3 3

    Hodnocení mám prakticky stejné jako Ondra, až na Cufa. Dal jsem mu o stupeň nižší známku. Přijde mi, že poslední dobou kazí jednoduché přihrávky a pro samé útočení zapomíná bránit, viz případ Buchta

  4. Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

    gazza     před 12 dny 21.06.2020 22:27 |  
    6 1

    Znamky jsou v pohode.Jinak dnesni zapas Plzne s Jabloncem strasnej.Jablonec se porazil sam .Pri prvnim golu se Dolezal uplne vykaslal na Choreho a nechal ho skorovat .Jinak Matousek slabota ,ale Sykora se me libil.My je musime v pohode prejet .

    • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

      bongor     před 12 dny 21.06.2020 23:30 |  
      9 1

      Siki byl jeden z nejlepších na place,škoda že jsou nějaké problémy,ale asi nikdo nevíme co se vlastně přihodilo.
      Určitě se dá všechno srovnat,každej musí trošku slevit z ega,protože hlavní je vždy prospěch naší Slavie.
      Matouš nic moc.

    • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

      zeleznik2     před 12 dny 21.06.2020 23:45 |  
      0 1

      Podle očekávání, být to v Jablonci, možná by to byla plichta, ale hrálo se v Plzni. V podstatě na jednu bránu, Jablonec jmenovitě Považenec jediná šance za celý zápas, ale žádný velký válec, takové utrápené vítězství, ve středu to musíme, dát..

  5. Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

    gazza     před 12 dny 21.06.2020 22:38 |  
    0 6

    Co je ,vsichni jiz spi?Ja mam teprve pul ctvrte odpoledne.

  6. Baroš

    Cross     před 12 dny 21.06.2020 23:35 |  
    5 0

    Nàš výkon byl soustředěný, kompaktní a mužstvo šlapalo. Z mé strany plná spokojenost.
    Buchlova akce se shodou okolností nedala bránit. Kuzmanovičův pas byl přesný a Buchtův náběh a zpracování pak bylo prostě dokonalé. Co s tím? Takhle to zpracovává Messi, a to jeste zdaleka ne vždy. Takový gól dá Baník 2x za sezónu.

    Co mě ale překvapilo, byla nemohoucnost Milana Baroše. Jeho pohyb - a z toho plynoucí herní projev - byl prostě zoufalý. Má to Ještě zapotřebí?

    • Re: Baroš

      ColinSKS     před 12 dny 22.06.2020 06:58 |  
      3 5

      myslím že by to měl pověsit na hřebík v první lize. jinak ze sebe bude dělat kašpara a to nemá za potřebí

  7. Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

    zeleznik2     před 12 dny 21.06.2020 23:55 |  
    3 4

    Velký rozdíl oproti 29.kolu, hlavně v obraně tedy až na ten gól, nedal jsem nižší známku než šestku, ikdyž chápu, proč jí Quelhar udělil. Bohužel ta Standova impotence je už k zoufání, tři góly za 20 zápasů? a když už se trefí, tak je to ofsajd. Petar 4 branky za jaro v 11 zápasech a 454.minut.
    Jinak dodatečná gratulace Ondrovi za nulu se Zlínem byla již 43 v našem dresu a překonal tak na druhém místě Honzu Stejskala. První místo 83 vychytaných nul Radek Černý.

    • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

      pipe1980     před 12 dny 22.06.2020 00:05 |  
      1 5

      S tím Standou souhlasím, jen bych upřesnil,aby to bylo vůči Standovi spravedlivé, že těch zápasů bylo 11, teda 11 ve kterých odehrál přes šedesát minut, jinak to bylo poločas a méně. S tím že méně to bylo častěji.

  8. Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

    akovalda     před 12 dny 22.06.2020 00:53 |  
    11 2

    Byť Masopust není na víc než pětku, dostal šestku:) je to borec;)

    • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

      quelhar (admin)     před 12 dny 22.06.2020 10:01 |  
      1 0

      Hehe, good point, opravím to :o)

  9. Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

    pinochet     před 12 dny 22.06.2020 01:03 |  
    7 4

    Mně přijde Teclíkovi 5 jako přísná známka, dle mého byl lepší než Provod a nebyl horší než Holeš.

  10. Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

    gazza     před 12 dny 22.06.2020 01:04 |  
    5 11

    Tak a ve stredu to doufam potvrdime .Odznak se dvema hvezdami jiz mam .Dnes jsem se dival na Tiky Taka ,ohledne buceni na hrace tmave pleti .Cernochy psat ,to bude v brzke dobe zakazano.Vsichni tam byli celkem ok, az na jednoho.Nasi legendu Smicu ,ktereho knihu jsem nedavno docetl .Jeho projev me pripomel ukazky z procesu 50 let .Az jsem se lekl .Nejsem rasista a nikdy nebudu a navic zde s nimi take pracuji ,ale co je moc je moc .Dnes je totiz tolerovan pozitivni rasismus ,ale to si nekteri neuvedomuji .

    • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

      Altona     před 12 dny 22.06.2020 08:15 |  
      13 3

      Šmicer jako Urválek nebo Vaš jo? To jako vážně? A co s tím uděláte? Vybučíte ho? Vy víte kulový o padesátých letech. Zrovna je výročí popravy Horákový a vy si to berete jako argument. Chucpe!

  11. Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

    ColinSKS     před 12 dny 22.06.2020 06:56 |  
    1 7

    velice střídmé hodnocení, se kterým tentokrát víceméně souhlasím. jen bych přidal bod teclíkovi, ubral jeden zimovi (nesmí být zmlsaný), přidal frýďovi - za mne se toho chopil skvěle, a přidal bod Provodovi - minulý zápas by strašný, ale prosi ostravě sehrál za mne za 6 a mne třeba překvapil. každý to vidí jinak a to je dobře, jinak by to byla nuda. co každý vidí ale stejně je to, že ve středu bude vymalováno :)

  12. Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

    MIKr.8     před 12 dny 22.06.2020 08:38 |  
    14 1

    David Zima - když vidím video nebo fotky z tréninku, rozcviček apod., tak bych řekl, že z jeho neverbální komunikace je strašně moc vidět, jak je z toho všeho vyjukanej a trochu zakřiknutej. Ale ten kluk vleze na hřiště a hraje tam výborně. Souhlasím, že z něj roste velká opora. Vždyť zrovna odmaturoval a na hřišti nejen brání, ale zapojuje se i do důležitýho tlaku vepředu. V Příbrami padl jedinej gól po jeho důležitým souboji, v Ostravě otevřel skóre... Prostě paráda.

    Maturita - před třemi týdny maturovali dva hráči Zbrojovky Brno a protože maturitu měli na Kladně a hráli večer v Brně, klub jim zařídil dopravu vrtulníkem. Já si radši nepředstavuju, co by někteří "novináři" rozjeli za hysterii, kdybychom tohle udělali my :D Už vidím ty titulky o rozmazlování mladých hvězdiček, hodinový podcasty atp.

    • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

      Leksel     před 12 dny 22.06.2020 12:07 |  
      8 0

      A taky se mi na Zimovi líbí ta je přirozená skromnost, žádnej nafrněnej frajírek, kterýmu by to stouplo do hlavy, už jen z tohodle chování je mi sympatickej. A svými výkony si tu oblibu ještě utvrzuje.

  13. Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

    kedul     před 12 dny 22.06.2020 08:43 |  
    1 0

    Zajímavě a hlavně precizně vyargumentované hodnocení. RESPEKT! Díky!

  14. Karma je zdarma

    Sokrates55 (přítel SN)     před 12 dny 22.06.2020 10:17 |  
    11 2

    Dobré dopoledne přeji Vám všem u kávy :-)).
    Děkuji za hodnocení Quelharovi a jen doplním, že jsem nedal ani jednu 5.
    Základem celého našeho vítězství v Ostravě bylo to, že naši hráči tentokrát věděli přesně, co mají hrát a plnili to do puntíku.
    Také vyšla snaha dát branku co nejrychleji a co hlavně, povedlo se nám zvýšit skóre ještě do poločasu.
    Druhý poločas jsme hráli trochu i na "údržbu", ale přesto jsme soupeři toho moc nedovolili.
    Bohužel se stalo to, že Lukáš Provod v dobré snaze vyvézt balon co nejdále od branky (každý dobrý skutek bývá po zásluze potrestán) , udělal kličku málo doleva a už to bylo v pytli. Provod se určitě z této chyby poučí. Jeho způsob hry však vnímám jako velmi účinný a nátlakový do hry soupeře. Navíc má až překvapivě velmi dobrý fyzický fond.
    A jsem rád, že se zápas povedl Frýďovi. Moc jsem mu držel palce a díky za to, že ho máme.........
    A taky jsem moc rád za Oscara a Musu. Budeme je ještě potřebovat:-)).
    Čeká nás zápas s Plzní a bude určitě potřeba, aby kluci opět věděli, co mají hrát.
    Tak moc přeji JiT šťastnou ruku a myšlenku, jak na to.
    A to poslední nakonec, a i proto jsem takto nazval svůj příspěvek.
    V dnešním deníku Sport je článek pana Kvasnici.
    V celém článku ani zmínka o naprosto prasáckém faulu hráče Ostravy Potočném.
    Jsem rád, že to neuniklo ve studiu O2 a oba přítomní experti se shodli na tom, že to měla být jasná červená.
    A ještě větší radost jsem měl z toho, když těm bučícím ostravákům zavřel Honza Bořil hubu tím nádherným gólem. Tak asi tak o té karmě, pane objektivní Kvasnico:-(((.
    Pokud budeme ve středu večer poctivě bojovat a budeme hrát fotbal (tím myslím, že se nenecháme nijak vyprovokovat), tak to dopadne dobře.
    S úctou k Vám všem
    Sokrates55

    • Re: Karma je zdarma

      Dobi     před 11 dny 22.06.2020 22:49 |  
      2 2

      Přiznám se, že mám úctu k Sokratovi. Nejen k "závěrečné" úctě k nám všem, ale k fundovaným postřehům. Je jasné, že pokud něco vidí například 100 lidí, je to většinou 200 očí....Ale jsou věci nesporné... Když se ve špičkovém fotbale objevil Potočný, přiznám se, že jsem mu docela fandil - máme kořeny ve stejné oblasti. Ale to netrvalo dlouho. Mně nevadí tvrdý fotbal, to jde o přístup. Ale nesnáším podlost, podrazáctví, neférovost. A Potočný, ať hrál, kde hrál, se tím vyznačoval... Bohužel. Nedávno jsem pro web OP připomínal památný den Slavie, který už jsem ZAŽIL a PROŽIL - 12.červen 1965 a návrat Slavie do ligy po výhře 4:1 s Plzní... Za Slavii už hráli oblíbení matadoři, jako byl Lála, Hildebrandt, Nepomucký a rychle i Franta Veselý a samozřejmě Kadraba a Píša. A ještě najednou se objevil záložník původem z Děčína, Pepa Beran. Tvrdý, ale zásadně nezákeřný. Ale zákeřný faul jednoho Ostraváka mu předčasně ukončil kariéru. Nikdo se mi nemůže divit, že jsem si to připomněl v souvislosti s Potočným.... Ale jsou i další podobní - uvidíme ve středu....

      • Re: Karma je zdarma

        ColinSKS     před 11 dny 23.06.2020 09:19 |  
        1 4

        socrates má fundovaný názory a v 80% s nimi souhlasím. ale to " v úctě" by si mohl odpustit, působí to na mne (pozor můj názor) příliš pateticky

        • Re: Karma je zdarma

          Hesmir (přítel SN)     před 11 dny 23.06.2020 10:42 |  
          3 1

          Já si toho velmi vážím. A líbí se mi, že i kdyby se nepodepsal, tak má svůj rukopis. A k jeho projevu ta slova úcty patří.

          • Re: Karma je zdarma

            Jachym     před 11 dny 23.06.2020 10:58 |  
            3 1

            Ono to v dnešní době opravdu může dost pateticky působit a vůbec úcta a respekt k druhým se vytrácejí (což je vidět i ve zdejších diskusích), ale mně to připomíná ty prapůvodní doby "patetické" Slavie.

  15. Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

    Beran     před 12 dny 22.06.2020 10:43 |  
    3 0

    Naše zlepšená hra byla hlavně zásluhou hry Baníku, který se neuchýlil jen k bránění v deseti ve svém vápně. I tak jsem měl z našich kluků po dlouhé době dobrý pocit okořeněný konečně i golově. Škoda, že Standův gol pro ofside neplatil, za tu snahu by si ho zasloužil.

    • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

      Navyseals     před 12 dny 22.06.2020 10:47 |  
      3 9

      Standa by si zasloužil pohlavek, za to že si se svými zkušenostmi v týhle situaci nepohlídal ofsajd. Podle mě větší chyba než ta neproměněná šance v úvodu.

      • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

        Marcelo10     před 12 dny 22.06.2020 10:50 |  
        1 2

        A ze na to prostor a cas mel.

      • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

        donford     před 12 dny 22.06.2020 11:18 |  
        6 1

        Ty bys fakt chtěl naše hráče fackovat? Nevěřím.
        Jinak: včera večer jsem si znovu pustil celý zápas s tím, že jsem se zaměřil na Holeše, č. 3. A byl jsem s jeho výkonem moc spokojený. Co ten kluk toho uběhal, těch vypichovaček, soubojů, skluzů, opravdu skvělý výkon DZ. Nemůže se rovnat Sukovi s jeho hrou hlavou, tu výšku nemá, také není zatím moc gólový, ale obětavost, kapacita plic, fyzicky k neutahání, dle mě v sobotu moc a moc dobrý.

        • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

          kjandourek (admin)     před 12 dny 22.06.2020 11:39 |  
          3 0

          Já souhlasím - ne každý si jeho práce všimne, ale on to, co má dělá dobře.... v elektronické tužce ve studiu potom ukazovali jeho ukázkové zpracování a následné prostrčení míče na Tecla, který z první poslal do šance Masopusta... to taky byl komentováno hodně kladně...

        • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

          Navyseals     před 12 dny 22.06.2020 11:58 |  
          0 5

          Nechytej mě, prosím, hned za slovo. To se přece tak říká.

          • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

            Leksel     před 12 dny 22.06.2020 12:30 |  
            0 1

            A to ještě Donford překroutil fakta a z nevinného pohlavku udělal zákeřnou facku za účelem potencování negativity celého příspěvku. :-)

            • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

              donford     před 12 dny 22.06.2020 13:39 |  
              2 1

              Já vím, že se to tak říká a rozhodně zde nijak nechci rozdmychávat pro či proti fackovací vášně. :-) Ale v takovém Norsku, kde se jak víme, nesmí ani dítko výchovně plácnout, by z toho třeba udělali problém. Ovšem ta věta byl jen pouhý pokus o vstup o děje, tedy o expozici. (dle starořeckého dramatu) :-) .
              Spíš jsem se chtěl ve svém příspěvku věnovat Holešovi, č. 3. Ten mi i ve své zdánlivé účelné nenápadnosti v Ostravě velmi zaujal. On jako by nevystupoval z řady, ale té práce co vykonal, co oběhal a vydržel tak bohatě až do konce. Pro mě laika byl druhý nejlepší. První Stanciu.

              • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

                Leksel     před 12 dny 22.06.2020 14:15 |  
                5 1

                V Norsku i dalších zemích, kde se dítěte nelze ani symbolicky dotknout, jde už doslova o patologický přístup k výchově. Ne nadarmo se říká,škoda každý rány, která padne vedle. :-) I Schwarzenberg říkal, že když něco neměl dělat, ale udělal to, tak po otcově facce už ho to nikdy nenapadlo udělat znovu. Samozřejmě všeho s mírou, ale určitý nezraňující výchovný "dotyk" není škodlivý, ale prospěšný.
                Holeš se zdá být neviditelný, ale je to dělník, který na hřišti odvede spoustu práce. K tomu má v rukávu ještě schovanou slušnou střelu z dálky.

                • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

                  donford     před 12 dny 22.06.2020 14:31 |  
                  6 2

                  Já jsem ve škole dostával facky z ohromných tlap našeho češtináře a ruštináře Alexeje Bokšaye, brankáře Slavie po Pláničkovi. Měl to od mé matky povolené. Ale my kluci jsme ho zbožňovali. Taky on byl jedním z kamínků mozaiky, ze které se skládala má pozdější láska ke Slavii. Jak uměl on své Slavii vyprávět! A hrávali jsem s ním ve Stromovce v Praze na louce fotbal a nebo jsme se s ním prali. Třeba 5 jsme se na něj vrhli, až mu ze zubů krev tekla. Jen se smál. Jsou ještě dnes takoví kantoři?

                  • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

                    Jachym     před 11 dny 23.06.2020 11:01 |  
                    1 2

                    A prý že dříve měli kantoři úctu a agresivita vůči nim je "vymoženost" až dnešní doby...:-D Jinak ale moc díky za parádní vzpomínku.

      • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

        kjandourek (admin)     před 12 dny 22.06.2020 11:38 |  
        2 0

        Tak Standa v téhle chvíli odtahoval stopera stranou a vytvářel prostor pro Provoda nabíhajícího zleva za ním... tam bych spíše vinil Masíčka, že tu situaci řešil přihrávkou na hráče, u kterého hrozilo, že bude v ofsajdu a ne balónem na volného hráče z druhé vlny.

        • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

          obiwan     před 12 dny 22.06.2020 11:56 |  
          4 0

          Troufám si tvrdit, že v okamžiku kdy se Maso chystal nahrát, tak to obránce domácích přečetl a zabrzdil a tím dostal Standu do ofsajdu...od Standy to podle mě bylo správně.

        • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

          Navyseals     před 12 dny 22.06.2020 12:05 |  
          6 10

          Právě ty jsi tady několikrát v posledních týdnech básnil jak úžasný je Tecl ve hře na hraně ofsajdu a jak umí obloučky a jak si to skvěle hlídá. Na hrotu mám něco odkopáno a věř mi, že v týhle situaci si ten ofsajd pohlídat prostě měl, ještě ve svým věku. Už mě docela nebaví, jak se ho všichni zastávají a vyzdvihují jeho imaginární přínosy. V tomhle zápase měl opět dvě šance a obě zkazil. Až příští rok budeme bojovat o poháry a nebude náskok v lize, tak možná někteří jeho výkony uvidí trochu jinak. Ten kluk tomu týmu k bodům skoro nepomáhá. Teď nás to třeba tolik nebolí, ale příští sezónu to může být jinak. Mně už to jeho protěžování přijde absurdní.

          • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

            kjandourek (admin)     před 12 dny 22.06.2020 13:43 |  
            1 2

            Jo takhle... on k bodům skoro nepomáhá, ale když není na hřišti, tak máme problém vůbec si nějakou šanci připravit - viz třeba první poločas předchozího zápasu v Ostravě....

            • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

              Marek3     před 12 dny 22.06.2020 14:04 |  
              3 3

              Hele Tecluv prinos pro hru je nepopiratelny ale jeho hra je naprosto bez efektu. Fakt si nevzpomenu na ktere dulezite brance se Tecl podilel a to nemluvim o golove nahravce nebo golu v dulezitem nebo tezkem zapase - Sparta, Plzen, Ostrava, Pribram. On nam proste nerozhoduje zapasy a to od utocnika obcas ocekavas. Jak sem se jiz zminil, paradoxne ho zachranuje Musa (a vynikajici vykony Stancia) a jeho dulezite goly (Sparta, Opava, Pribram, Ostrava) diky kterym mame jeste komfortni naskok pred Plzni. Musova produktivita vice mene chrani Tecla pred mnohem silnejsi kritikou a pravdepodobne pred vyrazenim ze zakladni sestavy ktera by nastala kdybychom meli o 4-5 bodu mene.

            • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

              Navyseals     před 12 dny 22.06.2020 14:33 |  
              3 4

              Pokud vím, tak druhou půli v Ostravě jsme měli dvě šance. Jednu Masopust proměnil a ve druhý Tecl zahodil samostatný únik. Já si fakt nevzpomenu na zápas, kdy nehrál a my si zároveň bez něj nedokázali vytvořit šance. Jestli tě baví koukat na to, jak zahazuje obrovský šance, tak prosím. My si jich většinou vytvoříme tolik, že ten gól dá někdo za něj, ale až na podzim budeme v Evropě, tak tam těch šancí tolik nebude a pokud bude Tecl stejně produktivní, tak to bude sakra víc vidět. Že se byl kvůli němu schopnej trenér obout i do fanoušků, to mi fakt hlava nebere.

      • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

        wimpy     před 12 dny 22.06.2020 12:12 |  
        2 0

        Ona to zase není taková sranda, když to pořád hraje na hraně, musíme počítat, že to občas neuhlídá, zvlášť když VAR pak ohalí decimetr.

        • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

          Navyseals     před 12 dny 22.06.2020 12:18 |  
          2 4

          Tohle ale není náběh za obranu, kde by mu to člověk odpustil. Tohle je klukovina. Tohle se učí v mládeži a trenéři za to útočníky tepou jako blázni. Vzpomínám si, jak tohle Jarolím musel v podstatě vymlátit z Vlčka.

          • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

            wimpy     před 12 dny 22.06.2020 12:25 |  
            3 1

            Přesto nemáš nikdy stoprocentní úspěšnost, když to umíš, jsi někde na třech čtvrtinách. A Standa to umí dost dobře. Jde i o to, že někdy situace řešení nemá. Když vyrazíš po přihrávce, nestihneš ji.

  16. Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

    Akuls     před 12 dny 22.06.2020 11:45 |  
    5 5

    Hodnocení tentokrát asi trochu přísné, 6ky by v porovnání s hodnocením nejhorších hráčů Alanorem, v jiných našich vítězných zápasech bohatě stačily.
    Možná, že nám paradoxně prospěla absence Kúdely, stopeři díky tomu nezdržovali hru už naši klasickou, zdlouhavou kombinací s brankářem, hráli jsme s velkým nasazením, v dobrém tempu, s rychlým přechodem do útoku a proto jsme měli i mnohem víc střeleckých pokusů a nadějných šancí než v minulém zápase s Ostravou. Také nám určitě prospělo, že jsme omezili hru do šířky, resp. naše obvyklé obehrávání obranného bloku soupeře, ale snažili jsme se o kolmé, průnikové přihrávky a náběhy za obranu. Oscar všem ukázal, jakou přihrávku potřebuje dostávat na hrotu Musa. Myslím, že je velká šance, abychom kromě mistrovského titulu měli v týmu i krále ligových stŕelců.
    Jedině co mne zase zklamalo je, jak rychle znejistíme a zpanikaříme když soupeř sníží náš náskok, resp. se v závéru bojíme o výsledek, když vedeme jen o gól (Příbram, Zlín).

  17. Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

    Juventus turin     před 12 dny 22.06.2020 16:11 |  
    0 0

    Super Slavia

  18. Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

    gazza     před 11 dny 22.06.2020 23:11 |  
    7 0

    Milan Škodaaaa!!!!!!Je to tam !Tak jsem mu to strašně přál a je to tu .Dva dny před titulem, další radostná zpráva .

  19. Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

    Akuls     před 11 dny 23.06.2020 11:16 |  
    3 0

    Delegace sudích na Plzeň:
    Hlavní rozhodčí: Miroslav Zelinka
    První asistent: Jan Paták
    Druhý asistent: Marek Podaný
    Čtvrtý rozhodčí: Emanuel Marek
    Delegát utkání: Michal Tandler
    Delegát svazový: Pavel Peřina
    VAR: Ondřej Berka
    AVAR: Ivo Nádvorník

    • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

      donford     před 11 dny 23.06.2020 11:22 |  
      3 1

      Myslím, že Zelinkovi vytknout nějakou zaujatost se nedá. Jsem mile překvapený, čekal jsem spíš někoho z plzeňského okruhu. Berka na VARu je sice zmatkář podléhající okolnostem, viz náš předposlední zápas v Ostravě (2:2) se sedmi žlutými, ale doufám, že i tam ho Zelinka ukočíruje.

        • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

          Alanor (admin)     před 11 dny 23.06.2020 14:12 |  
          4 0

          Tohle je úplně jiný Paták. Ten řezník dělal hlavního a už pár let je zaměstnán, jaká to náhoda, v Příbrami. Dokonce vyšiloval na lavičce při našem posledním vzájemném zápase v Edenu.

          • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

            Navyseals     před 11 dny 23.06.2020 14:18 |  
            3 1

            Hráči z ligy ho vždycky popisovali jako naprostýho cynika. Neštítil se ničeho a po zářezu se byl schopnej hráči smát do ksichtu. Hodně rozhodčích prostě plave s proudem a nechce přijít o hezkou práci, ale najdou se i vyložený šmejdi.

            • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

              Maeden (přítel SN)     před 10 dny 24.06.2020 11:03 |  
              0 2

              On spíš neuměl pískat než že by naklonil rovinu. Pamatuju si náš zápas v Liberci za (Škodův hattrick a debut Deliho), kdy byl v TV o pauze slyšet Piták: "my máme dva fauly a 5 karet" - vypadalo to, že naši výhru v notičkách nemá. V druhé půli začal se stejnou zabejčeností nesmyslně řezat Liberec, neuznal jim regulérní gól a nakonec jsme vyhráli.

        • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

          Slawek     před 9 dny 25.06.2020 09:11 |  
          0 0

          Neboj se, to není ten Paták - řezník z H. Slavkova, ten "pracuje" v Příbrami.

      • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

        Betynka58     před 11 dny 23.06.2020 19:50 |  
        3 0

        Podle toho, co jsem četl, tak Slavia nevyhrávala, když měla Berku jako hlavního, naopak když byl na VARu, tak utkání zvládla. Takže tahle nominace se mi líbí.

      • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

        Slawek     před 9 dny 25.06.2020 09:09 |  
        1 0

        Ti dva předchozí Ardeleanu a Královec už stačili. Už to bylo trapný.

SN na Facebooku

Oficiální Facebook žen