Hráči Slavie

Hodnocení slávistů - 32. kolo

Slavia zvládla těžkou přímou konfrontaci v boji o titul a po výhře 1:0 nad Plzní může slavit!

Nejprve pár slov k zápasu. Druhé měření sil prvního a druhého celku tabulky v krátké době přineslo hodně podobný obraz hry jako to ze závěru základní části. Slavia sice neměla tak silný nástup do zápasu jako minule, ale postupem času přeci jen získávala mírnou převahu. Oproti poslednímu měření sil těchto dvou soků ji navíc nakonec dokázala využít i gólově, když se v 69. minutě po krásné akci trefil Ševčík! Celkově to byl hodně taktický zápas, kdy oba týmy do značné míry eliminovaly útočné snahy svého soupeře. Šancí tak bylo málo a byl to typický vypjatý zápas o jedné trefě. Té šli více naproti sešívaní a nakonec ji i vstřelili. Titul tak zcela po zásluze zůstává v Edenu! Slavia sice měla po změnách slabší vstup do jara, ale ve vzájemném měření sil ukázala, že je stále lepší než Viktoria, která se na jaře rozehrála do své nejlepší formy za několik posledních let. Vyzdvihl bych zejména fakt, že si rozjetá Plzeň za 180 minut nezvládla v Edenu vytvořit ani jednu pořádnou šanci! A to čelila dohromady jen 4 tisícovkám diváků místo 40.

Vítězný těžký zápas tak Slavii přinesl kýžený titul! Již 3. za 4 roky vlády Jaroslava Tvrdíka, potažmo čínských majitelů! Jindřich Trpišovský se pak podle mě stal nejlepším poválečným trenérem sešívaných, kdy již teď má více úspěchů než Karel Jarolím (k titulům a LM má navíc i úspěch v EL a 2x vyhrál domácí pohár), navíc bez jakýchkoliv negativ v podobě úpadku Slavie, který je významně spjat s druhým jmenovaným. Obhájit titul navíc nebylo vůbec nic snadného kvůli exodu mnoha opor v průběhu roku. V létě Deli, Ngadeu, Stoch, Zmrhal, Král, v zimě pak klíčový hráč Souček a duo zkušených lídrů Škoda a Hušbauer. K tomu dlouhodobá zranění Hovorky a Olayinky. Smekám kloubouk, je až neskutečné, jak málo byla Slavia poznamenána odchody tolika opor!

A co budoucnost? Klíčová bude finančí stabilita, přičemž za podporu stávajících majitelů se nezbývá než nadále modlit. Ve Slavii se však teď fotbal dělá dobře, což přináší relativní finanční soběstačnost v podobě zisků z pohárů a z prodejů hráčů. Což je zřejmě cesta, kterou se červenobílí vydali už v zimním přestupním období. Bude to ale stačit na potvrzení čerstvě získané dominance v českém fotbale? Sám jsem zvědavý, protože nejsem přesvědčený, že bychom aktuálně měli výrazně silnější kádr než konkurenti. A nákladné zahraniční posily (ideálně rozdílové typu Stancia) se při současné celosvětové krizi zřejmě neplánují. Boj o titul tak vidím do dalšího roku jako otevřený s tím, že věřím, že nakonec rozhodne práce trenérského týmu, který máme v lize dle mého názoru nejlepší (ve vší úctě k velmi dobrým trenérům Gulovi a Kotalovi). Plus bychom mohli těžit i z mnoha zajímavých hráčů, kteří nám patří, ale aktuálně hostují jinde. Třeba Sýkora a Baluta patří k nejlepším hráčům v lize a o návrat do sešívaného si vyloženě říkají, byť by to třeba nebylo hned do základní sestavy. Uvidíme, kříšťálovou kouli nemám, ale naše současná pozice je natolik výhodná, že by byla škoda z ní nevytěžit další velké úspěchy. Snad se mi splní sen, že se Slavia dlouhodobě vrátí na své místo na výsluní českého fotbalu a že po velkém vzestupu nepřijde další velký pád...

Hráči jsou hodnoceni na stupnici od 1 (nejhorší) do 10 (nejlepší).

Ondřej Kolář - 7 - Měl asi tři zákroky, které se zařidily spíše mezi lehčí. Při všech zasáhl jistě. Výborně si pak vedl v rozehrávce, která byla často milimetrově přesná i na vzdálenost půlky hřiště.

Vladimír Coufal - 7 - Už po prvním zápase s Plzní jsem tvrdil, že rozdíl dělaly hlavně kraje, zejména beci, kdy Coufal s Bořilem předčili starší a méně běhavé duo Limberský - Řezník. Totéž se podle mě opakovalo i ve středu, kdy zejména Coufal odehrál výborný zápas. Na své straně byl podle mě ze všech 4 hráčů nejvýraznější. Aktivní dopředu, jistý dozadu. Prsty měl i v gólové akci, kterou založil.

Ondřej Kúdela - 7 - Frydrych zahrál na Baníku velmi dobře, přesto si troufnu tvrdit, že i tak nám návrat Kúdely pomohl. Ondra zvládl těžký zápas s přehledem a až na minimum drobných zaváhání (závěrečná hlavička Hubníka) zahrál precizně.

David Zima - 6 - Menších chyb podle mě udělal více než "profesor" Kúdela, ale i tak Zima zvládl těžký zápas opět velmi dobře. Z jeho prvního půlroku ve Slavii jsem nadšen. Skok ze 3. ligy do nejlepšího českého klubu zvládl v 19 letech suverénně a ani jednou nevyhořel. Pokud se bude nadále zlepšovat, tak má před sebou velmi zajímavou budoucnost.

Jan Bořil - 6 - Náš kapitán odehrál dobrý zápas a jak už jsem psal u hodnocení Coufala, tak právě v becích podle mě máme oproti Plzni výhodu. Cuf mi tentokrát připadal o něco aktivnější a navíc se v zárodku podílel na brance, takže Béřovi dávám "jen" lepší šestku. Jako kapitán se ale osvědčil a tým nakonec dotáhl k vytouženému triumfu.

Lukáš Masopust - 7 - Podobně jako zbytek týmu hrál nadprůměrně. V první půli sice ještě dobrou šanci, kdy musel zakončovat z voleje, neproměnil, vyšší známku si ale nakonec stejně zajistil famózně provedenou akcí před Ševčíkovou brankou. Tam si Lukáš dobře převzal míč, udržel za sebou Limberského a nakonec ještě vyslal přesnou přihrávku, která měla oči. Akce jak z učebnice!

Ibrahim Traoré - 6 - Na poslední chvíli zaskočil za zraněného Holeše a obecně byl i v médiích chválen za dobrý výkon. Ten Traoré určitě předvedl, ale z mého pohledu nepatřil k lepším hráčům Slavie. Poctivou práci sice odvedl dopředu i dozadu, zároveň se ale nevyvaroval několika "ležérních" momentů, po nichž následovala zbytečná ztráta a brejk Plzně. Ale možná jsem tyto momenty sledoval až příliš, protože jsem se jich dopředu obával.

Nicolae Stanciu - 7 - Plzeň si na něj dávala velký pozor, a tak Stanciu nezářil až tak velkolepě jako v posledních zápasech. I tak byl ale asi nejviditelnějším "střeďákem" na hřišti. Byl u několika povedených individuálních akcí, oči mělo hlavně jeho uvolnění v první půli a následná přihrávka do šance Masopustovi. I přes nelehký start v sešívaném se nám nakonec jeho tolik diskutované angažmá bohatě vyplatilo už nyní!

Petr Ševčík - 7 - Odmakaný zápas, nadprůměrný výkon. Ševčík sice teď podle mě není v úplně top formě, kterou už během ročníku měl, a je trochu ve stínu Stancia, ale platnost pro tým má stále velkou. Ve středu toho hodně oběhal, byl důležitý v rozehrávce a i když nebyl až tak výrazný, tak byl nakonec za svůj týmový výkon odměněn vítěznou trefou! A ta stála za to! Ševa ukázal spoluhráčům, že mnohdy stačí zakončit se zvednutou hlavou (podobně jako v Boleslavi) a umístěně a není třeba všechno rvát silou. Skvělá koncovka!

Lukáš Provod - 6 - Jistota základu při zranění Olayinky mu svědčí. Provod získal na jistotě, sebevědomí a celkově se dá říci, že na jaře hraje dobře. To potvrdil i v těžkém zápase s Plzní. Překvapivě a dobře střílel z přímého kopu, chybělo zhruba půl metru. Jen tak dál! Doufám, že se Lukáš bude nadále zlepšovat a že se zařadí k top hráčům v lize na své pozici.

Stanislav Tecl - 6 - Jediný hráč, u kterého jsem po Plzni uvažoval o jiné než nadprůměrné známce. Tecl sice zápas maximálně odmakal a obraně zatápěl, pravdou ale zároveň je, že ta si na něj dala velký pozor a z větší části ho dokázala přikrýt. Nakonec jsem se ale i vzhledem k týmovému úspěchu a Standově pracovitosti rozhodl netrhat partu a dát nadprůměrnou známku i jemu, byť s minusem.

Petar Musa, Oscar Dorley, Ladislav Takács a Michal Frydrych nejsou hodnoceni, protože hráli příliš krátce.

2. - Středa 24. 06. 2020 20:00

Fortuna liga - nadstavba, 2019/2020
1 - 0
0 - 0
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

69. Petr Ševčík

FC Viktoria Plzeň
FC Viktoria Plzeň

Komentáře (33)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Hodnocení slávistů - 32. kolo

    Martin Platil     před 5 měsíci 27.06.2020 15:13 |  
    0 0

    Bude mít Baluta na Slavii i psychicky? Jde o to, zda bude zvládat pozici střídajícího hráče, když mu to předtím nešlo.

    • Re: Hodnocení slávistů - 32. kolo

      Alanor (admin)     před 5 měsíci 27.06.2020 15:14 |  
      6 4

      To je samozřejmě otázka. Ale pro mě je to fotbalově natolik zajímavý hráč, že bych považoval za škodu ho nevyužít. V Liberci je výborný a podle mě i dost maká dozadu. Jediné minus jsou u něj karty. I tak bych ho ale bral jako ideální první náhradu za Stancia se Ševčíkem.

      • Re: Hodnocení slávistů - 32. kolo

        Harvey     před 5 měsíci 27.06.2020 16:12 |  
        3 6

        Při vší úctě k Hoftychovi, přebírání a navazování protihráčů je u nás takticky na úplně jiném levelu než v Liberci. To je prakticky jinej svět. Balu na to podle mě nebude mít koncentraci.

      • Re: Hodnocení slávistů - 32. kolo

        Marek3     před 5 měsíci 27.06.2020 16:28 |  
        3 6

        100% souhlas. Baluta je jediny hrac ktery by mohl nahradil Stanciovu kreativitu a fotbalovost pokud by to bylo nutne.

    • Re: Hodnocení slávistů - 32. kolo

      hamlo1 (přítel SN)     před 5 měsíci 27.06.2020 15:20 |  
      3 0

      Bude muset, jestli tu bude chtít hrát

    • Re: Hodnocení slávistů - 32. kolo

      Harvey     před 5 měsíci 27.06.2020 16:07 |  
      1 7

      No s přihlédnutím k tomu, že přišel ze zahraničí jako hvězdný hráč Cracovie bude mít asi jeden z nejlepších platů v kabině ne? Podle mě škoda pro střídajícího hráče, který úplně nezapadá do našeho systému a často nezvládá zápasy psychicky ani když je v základu.
      Radši Alexe pustit za štěstím a základem v jiném týmu a řidit Hellebrandův vývoj tak, aby byl brzy stejně rozdílový hráč jako Alex, ale zároveň měl obranná čísla a práci pro tým. Nico ukazuje že to jde, když se chce.
      Mzdové náklady šly poslední dobou hodně dolů (Škoďák, Suk) a následovat podle mě bude i odchod Balu a Hušbyho natrvalo. A další hráči na hostování, které nevyužijeme.


      Komentář byl uživatelem upraven (27.06.2020 16:13) . Zobrazit původní komentář

      • Re: Hodnocení slávistů - 32. kolo

        buran     před 5 měsíci 27.06.2020 22:50 |  
        5 0

        Promiň ale Cracovie=Polsko ,Baluta =Craiova, toť Rumunsko pro upřesnění!! Dost podstatné , nepamatuji že by z Polska někdo přišel do české ligy:-(

        • Re: Hodnocení slávistů - 32. kolo

          Tadeáš_Janků     před 5 měsíci 28.06.2020 00:52 |  
          0 0

          Jablonec přivedl nedávno toho Fina, jehož jméno se raději ani nebudu pokoušet psát, z Legie Varšavy. V létě zase Plzeň podepsala Hlouška, taky z Legie.

          • Re: Hodnocení slávistů - 32. kolo

            buran     před 5 měsíci 28.06.2020 07:11 |  
            0 0

            Moje špatné vyjádření , myslel jsem z Polska ,tedy Poláka ,ne hráče jiných národností co hráli polskou ligu ,zas takový ignorant nejsem:-):-)

    • Re: Hodnocení slávistů - 32. kolo

      Marek3     před 5 měsíci 27.06.2020 16:39 |  
      3 7

      Proc stridajiciho? Mohl by hrat podhrot a Stanciu stred. Ale je jasny ze konkurence bude obrovska - na tyhle dve pozice (podhrot, ofenzivni zaloznik) bys mel Stancia, Balutu a Sevcika. Nepocitam Oscara a dalsi mladiky, tam to na zaklad asi jeste nebude. Tezka konkurence pro Balutu ale jeho schopnosti jsou v nasem tymu nedostatkove hlavne kdyby chybel z nejakych duvodu Stanciu.

  2. Re: Hodnocení slávistů - 32. kolo

    Amos Kl     před 5 měsíci 27.06.2020 15:18 |  
    4 11

    Baluta je nesmysl. Do našeho systému se nehodí. Ale měli bychom stáhnout Matouška. Ten by se podle mě přesně hodil.

    • Re: Hodnocení slávistů - 32. kolo

      wimpy     před 5 měsíci 27.06.2020 15:21 |  
      3 0

      Na jakej post by se hodil?

      • Re: Hodnocení slávistů - 32. kolo

        SirCohen     před 5 měsíci 27.06.2020 19:29 |  
        0 2

        Mohl by třeba nosit míče a uklízet branky po tréninku.

        • Re: Hodnocení slávistů - 32. kolo

          wimpy     před 5 měsíci 27.06.2020 19:45 |  
          0 0

          Obávám se, že to je Zimova práce. :-)

          • Re: Hodnocení slávistů - 32. kolo

            SirCohen     před 5 měsíci 27.06.2020 20:41 |  
            0 0

            Jako vzdělaný člověk by to měl přenechat lopatám.

            • Re: Hodnocení slávistů - 32. kolo

              wimpy     před 5 měsíci 27.06.2020 21:28 |  
              0 0

              To je věc věku. :-)

    • Re: Hodnocení slávistů - 32. kolo

      Alanor (admin)     před 5 měsíci 27.06.2020 15:24 |  
      10 6

      Matoušek bohužel hraje zoufale. Baluta je výkonnostně úplně jinde aktuálně.

  3. Re: Hodnocení slávistů - 32. kolo

    Marek3     před 5 měsíci 27.06.2020 16:18 |  
    0 19

    Celkove velmi dobry tymovy vykon kde bych ocenil vyborneho Coufala hrajici nejlepsi zapas minimalne na jare (8). Na druhou stranu, vim ze tenhle pohled neni moc popularni, ale moc nechapu tu znamku pro Provoda a hodnoceni jeho vykonu jako dobry. Dva pokusy o strelu a oba minuly branu. Krome techto strel minimalni prispevek do ofenzivy tak jako cele jaro. Malo utocne aktivity u lajny, malo centru, neveri si jeden na jednoho. Dozadu sice zodpovedny ale bohuzel od kridla ocekavam vice v utocne fazy. Na jare jeden gol a jedna krasna prihravkach do golove sance - tod vse jestli se nemylim. To je bohuzel prozatim malo ikdyz je samozrejme mozne ze se casem vypracuje. Provod uz se pomalu stava druhym ofenzivnim hracem (s Teclem) od ktereho nemuzeme ocekavat moc golovych prispevku nebo prihravek a to uz je napovazenou.


    Komentář byl uživatelem upraven (27.06.2020 16:19) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Hodnocení slávistů - 32. kolo

      Sokrates55 (přítel SN)     před 5 měsíci 27.06.2020 16:33 |  
      9 2

      Nedávám nikomu žádné mínusy, ale tentokrát musím velmi nesouhlasit s Vaším hodnocením a Provoda se zastat.
      Vaše statistika u jmenovaného hráče je velmi nepřesná a řekl bych až zlomyslně malá.
      Nemusíte mi nic vysvětlovat. Máte svůj názor a jste o něm přesvědčen. Já o svém taky a tak by to byla asi dále zbytečná disputace. Provod je hodnocen po právu 6.
      Sokrates55

      • Re: Hodnocení slávistů - 32. kolo

        Marek3     před 5 měsíci 27.06.2020 16:46 |  
        1 10

        Dobry den Sokrate, respektuji Vas nazor a rad te pozadam o obohaceni moji statistiky. Neni to kvuli jakekoliv averzi proti tomuto hraci ale skutecne si nepamatuji nejaky golovy moment z jarni sezony na kterem by se Provod podilel. Jinak jak sem psal, respektuji (I kdyz uplne nechapu) vas nazor :)

    • Re: Hodnocení slávistů - 32. kolo

      Edenjejenjeden     před 5 měsíci 27.06.2020 16:44 |  
      11 0

      Napováženou? Provod se lepší zápas od zápasu,ono taky co chtít od kluka ,který ještě loni hrál druhou ligu že....
      A mimochodem ,ty jsi tu několik posledních týdnů stále dokola prezentoval svůj názor ,jak je Plzen lepší ,má kvalitnější lavičku ,lepšího trenéra atd. Všimnul sis ,že za dva zápasy u nás si ani nepr.la? Máme titul ,a ta tebou neustále chválená Plzen má velký kulový.

      • Re: Hodnocení slávistů - 32. kolo

        Marek3     před 5 měsíci 27.06.2020 16:56 |  
        2 8

        Muzes mi prosimte okopirovat moji poznamku o tom ze Plzen ma lepsiho trenera a lavicku? Predem Dekuji.

        • Re: Hodnocení slávistů - 32. kolo

          Edenjejenjeden     před 5 měsíci 27.06.2020 17:26 |  
          10 1

          Nebudu to hledat ,tak snad jen dva tvoje příspěvky. (O Plzni) Nehrála dobře,hrála výborně ,přiznejme si to. Co se týče aktuální formy a sehranosti jsou daleko před naším týmem a její středová řada převyšuje tu naši.....
          (O Slavii) Chybí kvalita na všech postech,sehranost a momentální forma.....
          Oba příspěvky z 28.5 .
          Není zač.....
          Nebo jinde.Pokud my porazíme Jablonec,tak jen proto ,že Jablonec nastoupil oslaben (to je pravda),ale pokud Plzen přehraje odevzdanou Boleslav,tak jen kvůli její kvalitě. A další tvoje perly fakt hledat nebudu.....

          • Re: Hodnocení slávistů - 32. kolo

            Marek3     před 5 měsíci 27.06.2020 18:01 |  
            1 10

            Hele ja si pamatuji Co jsem napsal a jsem si vedom ze nektere moje komenty se ukazal jako nespravne (tak jako kazdeho tady cas od casu) ikdyz I o tom by se dalo diskutovat. Ja ale stale cekam az mi napises kde jsem rekl ze Plzenska lavicka a trener je lepsi. Uznavam ze muj pravopis neni perfektni ale mel sem pocit ze moje otazka byla pomerne jasna. Pokud chces nekoho napadat pouzij argumenty ktere muzes podlozit.

        • Re: Hodnocení slávistů - 32. kolo

          cunak     před 5 měsíci 28.06.2020 12:47 |  
          0 7

          To jsem psal já :). A myslím si to stále. Nicméně teď slavme - hotovo dvacet - navzdory tomu.

      • Re: Hodnocení slávistů - 32. kolo

        Jachym     před 5 měsíci 27.06.2020 23:07 |  
        4 1

        Plzeň má maximálně jen velký gulový...:-)

  4. Re: Hodnocení slávistů - 32. kolo

    Sokrates55 (přítel SN)     před 5 měsíci 27.06.2020 16:27 |  
    3 1

    Dobré odpoledne přeji Vám všem.
    Kávu už jsem měl dopoledne, ale hodnocení přítele Alanora je další "droga" :-)).
    Hodnocení a známky hráčů beru vcelku v pohodě, protože jsem pořád ještě v dobré náladě a pod vlivem...... tedy pod vlivem toho, že jsme mistři a "hotovo dvacet".
    Zápas ukázal, že když naši kluci ví, jak a co mají hrát a plní to, tak mohla Plzeň vymýšlet cokoliv a stejně jsme to dokázali eliminovat.
    Asi i proto jsme nechali Plzeň chvilku "prskat", aby ukázala co chce a pak jsme po 10 minutách šlápli na plyn my.
    A bylo vidět, že jsme na tom opět líp.
    Obrana opět zahrála výborně a naše kraje jsou kvalitou o "štok vejš".
    A celá naše záloha bezpečně pokryla hru soupeře a ve druhé půli jsme už byli opravdu o ten krok lepší.
    Alanor položil ve svém hodnocení i otázku nad složením mužstva pro příští sezonu.
    Tak si nejdříve musíme říci, koho všechno v mužstvu máme.
    Už jsem to psal ve svém příspěvku k zápasu.
    Vždyť mi máme teď v mužstvu 20 borců, co se vesměs všichni zapojili na jaře do hry. Počítám k nim také Hovorku a Olayinku. Věřím, že se určitě dobře uzdraví a opět budou skvělí.
    A to máme ještě několik kluků na hostování a někteří se jeví dobře.
    Nechám na JiT a JN, jak si to dají dohromady. Oni to, na rozdíl ode mne opravdu umí :-)).
    To ostatní, týkající se ekonomické stability a soběstačnosti Slávie, to nechám zase panu Tvrdíkovi.
    Slavia je mistrem ligy a to zaslouženě.
    Několik posledních utkání ukázalo, že si to budeme muset opravdu poctivě odmakat.
    A to je moc dobře, že to kluci dokázali.
    A dobře to řekl Standa Tecl, i ta poslední utkání chtějí odehrát naplno a poctivě, aby jsme si neudělali nějakou hloupou kaňku na tom dvacátém titulu.
    S úctou k Vám
    Sokrates55



    Komentář byl uživatelem upraven (28.06.2020 08:28) . Zobrazit původní komentář

  5. Re: Hodnocení slávistů - 32. kolo

    Radek097 (přítel SN)     před 5 měsíci 27.06.2020 17:05 |  
    3 2

    Když už se zde zahájila debata k Balutovi, tak k tomu přidám také svůj názor. Jelikož si nějakou dobu pohrávám s myšlenkou, zda ho nevyzkoušet na hrotu, jako ''falešnou devítku'', z čehož by měly těžit především křídla a ofenzivní záložník. Jednalo by se tak o další variantu na hrotu, jelikož by přispěl zase něčím jiným než Tecl či Musa.
    V sezóně 17/18 byl jeho primární post na hrotu, v té sezóně zasáhl do 38 zápasů, z toho ve 26 případech na pozici útočníka, šestkrát na jednom z křídel a třikrát jako ofenzivní záložník. Třikrát ten post nebyl zaznamenán v TransferMarketu a následně jsme ho koupili.
    V minulé sezóně jsme s ním rotovali na všech ofenzivních postech, což se negativně projevilo i na jeho výkonech. U nás dostal na hrotu prostor dvakrát v lize, na Baníku, kde se podílel asistencí a v posledním zápase sezóny, kdy hrál na hrotu proti spartě a připsal si gól. V Petrohradu střídal na hrotu Matouška.

  6. Re: Hodnocení slávistů - 32. kolo

    cheero     před 5 měsíci 27.06.2020 17:46 |  
    8 2

    Tak Vížka mrzí, že Slávka vyhrála díky obraně (ano). Že potřebujeme snajpra (ano) . Zní to jako,když jen branime. Kdyby nelemtal a kouknul na počet vstřelených gólu, kde máme nasttříleno stejne gólu jako druhej a třetí tým ligy, tak by tohle nikdy nemohl říct. Nebo to chápu blbě?

    • Re: Hodnocení slávistů - 32. kolo

      Dr. Fe1     před 5 měsíci 27.06.2020 19:18 |  
      2 8

      Nevím co přesně říkal Vízek, ale to že bychom mohli dávat ještě více gólů , v tom má pravdu, to sám uznáváte. Nebral bych to tedy od něj něják zlomyslně ani konfrontačně. jemu jako technikovi hračičkjovi tohle asi na našem fotbale chybí, ale netřeba se kvůli tomu vztekat.

      Větší gólovost - větší využívání převahy gólově, je to co nám chybí k dokonalosti asi nejvíc. Teď to bude s jabloncem uvolněnější, tak třeba se dočkáme už nyní - jako ostatně minule s Jabloncem.

      mimochodem, současná fotbalová Slávia mi trochu dává vzpomenout na hokejovou Slávii z doby její největší slávy. Kdy jsme všechny fyzicky přehrávali, vyhrávali jsme tím i tituly. Ale v gólovosti a tvořivosti jsme měli rezervy,


      Komentář byl uživatelem upraven (27.06.2020 19:25) . Zobrazit původní komentář

  7. Re: Hodnocení slávistů - 32. kolo

    cvočkař Danda     před 5 měsíci 28.06.2020 07:43 |  
    2 2

    Drazi a mili Slaviste.Hodnoceni celkem v poradku az na nekolik malo hracu.Urcite bych zvysil znamku Davidovi na 19 let fantasticky vykon,podobne Lukas Provod zahral urcite za 7 a naposled,pro mne nejlepsim nasim hracem byl IbraTraore.
    Zdravi vas cvockar Danda.

  8. Re: Hodnocení slávistů - 32. kolo

    Akuls     před 5 měsíci 28.06.2020 10:11 |  
    3 3

    Slovní hodnocení i komentář k zápasu jako vždy perfektní. Známkování více méně také, jen bych dal 7-ku i Zimovi a Bořilovi. Celá obrana zahrála zase výborně, Plzeň prakticky ani jednou nevystřelila. Zima s přehledem uhlídal kolohnáta Chorého a i čerstvý Beauguel si na něj v 2. poločase ani nekop. Bořil minule úplně vygumoval nebezpečného Kayambu, takže ten raději ani nepřijel. Tentokrát na něj nasadili 2 ofenzivní obránce (Řezník, Havel), Bořil se tím pádem možná nedostal tolik do ofenzívy, ale určitě nebyl horší než ostatní naši obránci a navíc neskutečně pomáhá jak Zimovi, tak i Provodovi, kteří jsou přece jenom pořád ještě "v záběhu".
    A ješté si dovolím dvě malé poznámky:
    a) asi zapracoval "tiskařský šotek", do Edenu se už dávno nevejde 40 tis. diváků a to ani při koncertech,
    b) jen bych podotknul, že u toho hodnocení trenérů by to asi chtělo ještě zohlednit i podmínky, za kterých bylo těch velkých úspěchů dosaženo (např. výše klubového rozpočtu, šíře a kvalita kádru, tréninkové podmínky v Edenu, možnost přípravy v zahraničí, lékařské a regenerační zabezpečení hráčů, četnost a kvalita podpůrného týmu atd.). Z tohoto pohledu mi ty dva "nízkonákladové" tituly získané za KJVCD, vč. postupu do CH.L. a více méně každoroční účinkování v poháru UEFA pořád ještě připadají jako větší zázrak. JiT má ale pořád šanci se od KJVCD definitivně odpoutat, když letos znovu postoupí do CH.L. a příští rok "trefí" hattrick, co se mistrovských titulů týká. Pak už před ním budou, pokud jde o zisk mistrovských titulů, jen "dědek" Madden" a Emil Seifert.

    • Re: Hodnocení slávistů - 32. kolo

      Kaston     před 5 měsíci 28.06.2020 10:48 |  
      3 0

      40 tisíc bylo myšleno jakou součet za oba zápasy, kdyby byl plný dům - 20 tis. + 20 tis. = 40 tis., takto s omezeními to bylo pouze 0 + 4 tis. = 4 tis.
      I v té předchozí větě se píše o 180 minutách s Plzní, tedy o obou zápasech dohromady.

SN na Facebooku

Oficiální Facebook žen