Fortuna liga

Slavia - Jablonec 4:0

Dvě branky Petara Musy a po jedné Petra Ševčíka a Lukáše Masopusta přinesly Slavii další jasné domácí vítězství nad Jabloncem. V nastaveném čase navíc Musa neproměnil penaltu.

Trenér Trpišovský podle očekávání poslal do hry některé hráče, kteří toho doposud v základní sestavě na jaře příliš neodehráli. Do brány se postavil Jakub Markovič ke svému druhému ligovému zápasu, v obraně se objevil Laco Takács, v záloze Oscar a v útoku Júsuf s Musou. Na lavičce pak byl brazilský mladík João Felipe, který mohl nastoupit ke svému prvnímu ligovému startu. Hosté postrádali několik hráčů základní sestavy, ať už z důvodu zákazu startu proti Slavii či trestu za žluté karty. Ve středu zálohy tak nastoupili s Hübschmannem další třicátníci Pilík a Hämälainen. Slávisté v úvodu zápasu drželi míč, na obrazu hry bylo vidět, že už se hraje bezstarostně a s lehkostí. Z prvního rohu v sedmé minutě se hned do dobré pozice dostal kapitán Bořil, hlavičku poslal těsně vedle brány. Jen o pár chvil později už se slávisté radovali, Nico Stanciu poslal míč z hloubi pole do vápna, našel Petara Musu, který se vyhnul ofsajdu a jistě poslal míč do sítě - 1:0! O chvíli později to po dalším rohu zkoušel z voleje Stanciu, bránu netrefil. Slávisté i nadále hodně drželi míč, ale bylo vidět, že se snaží hrát spíš na krásu než efektivně. Z ojedinělého protiútoku tak mohli zahrozit hosté, Acosta v solidní pozici koníčkem poslal míč mimo. Po signálu z přímého kopu poslal míč do vápna na Stancia Provod, rumunský záložník nepropálil obranný val. V 26.minutě Júsuf našel Coufala, který centroval z první a Musa v dobré pozici hlavičkoval mimo. Následně musel vinou zranění zad střídat brankář Hrubý, do brány hostů tak šel odchovanec Slavie Jan Hanuš. Vzápětí se nezaviněně zranil také Ondřej Kúdela, kterého vystřídal Michal Frydrych. Neuběhla ani minuta a slávisté se radovali podruhé. Musa našel Provoda, jeho střelu zablokovala obrana jen k nohám Ševčíka, který rozvlnil síť odkryté brány - 2:0. V 45. minutě kopal Jablonec první roh, po něm se k hlavičce dostal Hämälainen a jeho koníček parádně nad břevno vytáhl Markovič. Slávisté pak dovedli poločas do konce s míčem na svých kopačkách a odebrali se do kabin za dvoubrankového vedení a dnes je ani nemusela děsit pověstná poločasová past.

V 49. minutě dostal míč za obranu Provod, v souboji se Štěpánkem ale vybojoval jen roh. V 54. minutě se zjevil po skvělé práci Provoda za obranou Musa, ztroskotal však na vybíhajícím Hanušovi. O čtyři minuty později Musa po sporném souboji vybojoval míč na posledním Štěpánkovi a tváří v tvář Hanušovi tentokrát chladnokrevně zavěsil - 3:0. Uplynuly jen tři minuty a Musa mohl dovršit hattrick, po centru Coufala si míč zpracoval na prsa a vystřelil, slabší pokus však lapil Hanuš. O vítězi zápasu však tou dobou nemohlo být sebemenších pochyb a bylo jen otázkou, kolik branek Slavia ještě přidá. Běžela 66. minuta, kdy po závaru po přímém kopu střílel z úhlu Coufal, Hanuš opět vynikl. Za další dvě minuty se po stejném signálu z rohu, který přinesl branku v Kluži, dostal k další střele Coufal a těsně minul! V 73. minutě se do hry místo kapitána Bořila dostal i João Felipe, nastoupil také Lukáš Masopust a na post levého beka se zasunul Lukáš Provod. Právě z pozice levého beka nasprintoval Provod do zakončení v 77. minutě, z úhlu poslal míč do boční sítě. A jen o dvě minuty později to byl zase Provod, který tentokrát blokoval gólovou střelu Pilíka. Když už to vypadalo, že se zápas dohraje v poklidu do konce, přišla ještě přihrávka od Stancia za obranu na Masopusta a ten tentokrát v samostatném nájezdu na golmana uspěl - 4:0! A jen o minutu později to mohl být zase bůr, Traoré zpoza vápna jen těsně minul šibenici. V poslední minutě ještě Pilík zbytečně fauloval Provoda, a protože video odhalilo, že to bylo uvnitř vápna, Petar Musa mohl zaútočit na hattrick z pokutového kopu. Hanuš jej však dokázal vychytat! Zápas tak skončil jasným a zcela zaslouženým vítězstvím Slavie 4:0.

3. - Neděle 28. 06. 2020 19:00

Fortuna liga - nadstavba, 2019/2020
4 - 0
2 - 0
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

8. Petar Musa
35. Petr Ševčík
58. Petar Musa
87. Lukáš Masopust

FK Jablonec
FK Jablonec

Komentáře (308)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé