Fortuna liga

Slavia - Sparta 0:0

V posledním zápase mistrovského ročníku se Slavia utkala se Spartou na domácí půdě. Ani přes převahu ale sešívaní nedokázali své šance využít, a tak zápas skončil bezbrankovou remízou. I tak ale mohli slávisté slavit obhajobu titulu!

Slavia do zápasu nasadila současnou nejsilnější sestavu, ve které chyběl jen zraněný Kúdela. Místo něj nastoupil Frydrych. Pozitivní byla i účast na lavičce u dvou dlouhodobých marodů Hovorky a Olayinky.

První minuty drželi míč spíše hosté, ale brzy otěže převzala Slavia. Po výborné dalekonosné přihrávce přihrával Tecl před odkrytou branku Masopustovi, ale jeho zakončení na poslední chvíli zastavil Hancko. Ve 14. minutě se ve vápně uvolnil Stanciu a nahrál před branku Coufalovi, ten ale místo sítě trestuhodně jen napálil břevno! O 3 minuty později rozehrál roh Ševčík a Masopust hlavičkoval na přední tyči, Heča však byl připraven. Zápas pak poněkud ztratil tempo a místo fotbalu se na trávníku odehrávaly spíše zápasnické etudy s několika žlutými kartami. Od 30. do 40. minuty měla pak silnou desetiminutovku Sparta, která zahrozila několika nebezpečnými brejky. Tetteh a Karlsson ale své možnosti prováhali a Hanouska skvělým zákrokem vychytal Kolář, takže se skóre neměnilo. Ve 40. minutě pak po chytře rozehraném rohovém kopu a nepovedené střele chyběl Frydrychovi k dorážce do sítě zhruba metr. První půle tak skončila za stavu 0:0. Když se hrálo, tak byl k vidění zajímavý fotbal, až příliš často se ale oba týmy věnovaly vzájemným strkanicím.

Do druhého dějství vstoupila Slavia sebevědomě a zamkla Spartu na její polovině. Po dalším dobře rozehraném rohovém kopu pálil Masopust, ale Heča míč opět dokázal vyrazit. V 50. minutě pak na Provodu nepřesnou střelu nedokázal těsně dosáhnout Tecl. Po hodině hry pěkně technicky pálil k tyči Stanciui, ale brankář hostí měl vydařený den a předvedl další dobrý zákrok. V 65. minutě už byl po Ševčíkově pasu krátký na hlavičku Tecla, při Spartě však stáli všichni svatí a zachránilo ji břevno a tyč! Hra se pak opět rozkouskovala i kvůli oboustranně nepřesným verdiktům nejistého sudího Berky. Do náznaku šance se ještě dostali Tecl, jehož pokus o technický obstřel byl ale nepřesný, a v závěru po závaru ve vápně Frydrych, od kterého se ale míč odrazil jen k Hečovi. 296. derby tak i přes převahu Slavie skončilo bezbrankovou remízou.

5. - Středa 08. 07. 2020 18:00

Fortuna liga - nadstavba, 2019/2020
0 - 0
0 - 0
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

AC Sparta Praha
AC Sparta Praha

Komentáře (340)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé