Ženský fotbal

Slávistky dnes zahajují přípravu

Fotbalistky Slavie dnes vstupují do přípravy. Po předčasně skončené sezoně završené titulem začíná nová éra bez Kateřiny Svitkové, která míří do zahraničí.

Ženská liga loňskou sezonu byla hodně osekaná. Díky koronaviru byla přerušena a následně FAČR všechny soutěže předčasně ukončil a vyhlásil vítěze. Slávistky díky šestibodovému náskupu získaly titul, ten by zřejmě dokázaly získat i bez ukončení sezony, jelikož dvakrát porazily Spartu a měly mnohem lepší skóre.

Kádr Slavie navíc doznává změn. Asi nejvýraznějším zásahem je odchod Kateřiny Svitkové do zahraničí. Již se během sezony veřejně netajila tím, že toto bude její poslední za Slavii. Před rokem měla nabídku do Chelsea, ale ještě se jí podařilo udržet, teď už měla dveře otevřené. Kam nakonec její cesta bude směřovat se dozvíme později, zatím probíhají jednání.

Dále ukončila kariéru Kylla Sjöman (rozhovor čtěte ZDE) a Adéla Machutková, která však po příchodu ze Sparty moc zápasů neodehrála. Smlouva nebyla prodloužela s trojicí Selena Blackwood, Aneta Dědinová a Nikola Sedláčková. O všech odchodech psal oficiální web ZDE.

Do týmu naopak přichází dvojice z Plzně - Gabriela Šlajsová a Lenka Karasová. Podrobnosti k jejich příchodu zveřejnil začátkem června oficiální web - ZDE. Do přípravy se dále zapojují Kristýna Růžičková, Kim Thanová, Dominika Huvarová a Šárka Pouvová. Kádr bude ještě doplněn, další jména jsou v jednání.

"Už jen z toho důvodu, že byla ta pauza tak dlouhá, bude pro mne příprava ještě náročnější než kdy předtím. Na druhou stranu jsme všechny hladové po fotbale, takže nasazení a zápal určitě nebude u nikoho chybět. Navíc se nám obměnil kádr a každá se bude chtít ukázat a zabojovat o místo v základní sestavě," řekla kapitánka Diana Bartovičová pro slavia.cz. "V době pauzy jsem měla ve škole závěrečné zkoušky, takže především tam jsem soustředila svou energii. Ale samozřejmě jsem dělala jiné sporty jako nohejbal, tenis, brusle. A dva týdny před začátkem přípravy jsme dostaly individuální tréninkové plány, abychom přišly už trochu připravené a nezačínaly úplně od nuly," doplnila.

Slávistky odehrají čtyři přípravné zápasy, tři z toho se zahraničními soupeři. Začátek ligy je 22. srpna na hřišti Lokomotiva Brno Horní Heršpice.

Přípravná utkání:
18.7.2020 14:00 Slavia - Liberec (Eden, Měcholupy)
26.7.2020 13:00 Medyk Konin - Slavia (Zagan)
9.8.2020 15:30 St.Polten – Slavia (Dr.Biegelmeier Platz)
15.8.2020 14:00 Bayern Mnichov - Slavia (Regensburg)

Komentáře (5)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slávistky dnes zahajují přípravu

    Rozumbrada     před 4 lety 09.07.2020 17:42 |  
    3 1


    Tak holky těšim se další vítězná derby, na tažení ligou mistryň, a na další titul!

  2. Re: Slávistky dnes zahajují přípravu

    Akuls     před 4 lety 10.07.2020 16:15 |  
    3 1

    Možná by bývalo nebylo od věci se s nejlepší fotbalistkou v historii slávistické dívčí kopané před derby se Spartou rozloučit.

    • Re: Slávistky dnes zahajují přípravu

      Richi (admin)     před 4 lety 10.07.2020 23:27 |  
      0 0

      Jestli bylo myšleno derby mužů tuto středu, tak už byla v zahraničí.

      • Re: Slávistky dnes zahajují přípravu

        Akuls     před 4 lety 11.07.2020 10:26 |  
        2 0

        Děkuji za informaci, ale ono to klidně mohlo být i před Jabloncem nebo Plzní. Myslím, že by si to Kateřina Svitková za těch 7 let a skvělé výkony zasloužila. Určitě by ji to hodně potěšilo a asi i rozplakalo.
        Hlavně ale teď rychle sehnat nějakou adekvátní náhradu, aby si to Mia Persson měla v záloze s kým strkat.

  3. Re: Slávistky dnes zahajují přípravu

    novimex     před 4 lety 16.07.2020 11:50 |  
    0 2

    "Trojnásobná nejlepší česká fotbalistka roku Kateřina Svitková bude hrát za West Ham United, kam zamířila z pražské Slavie stejně jako Tomáš Souček."


    Komentář byl uživatelem upraven (16.07.2020 11:50) . Zobrazit původní komentář