Hráči Slavie

Hodnocení slávistů - 35. kolo

Zpětně se ještě podívejme za posledním remízovým derby a zejména za proběhlou mistrovskou sezonou.

K derby už jen krátce. Slavia herně zvládla i poslední zápas sezony a je jenom škoda, že Spartu neporazila. Na výhru to zkrátka bylo a odpovídalo by to dění na trávníku. Bohužel nás zase doběhlo neproměňování šancí a i trocha smůly, zejména při hlavičce Tecla, která najednou orazítkovala břevno i tyč. Remíza ale žádnou katastrofou není. Klíč od Prahy zůstává nadále v Edenu, neporazitelnost s úhlavním rivalem stále trvá a štěstí se k nám snad nakloní v důležitějším (ze sportovního hlediska) zápase.

S posledním kolem samozřejmě nastává prostor i pro celkové hodnocení sezony z většího nadhledu. Leccos jsem během hodnocení kritizoval, protože jsem se jako fanoušek snažil pojmenovat slabiny a najít cesty, aby byl klub našeho srdce ještě silnější. Když se ale člověk podívá na ročník jako celek, tak nelze nic jiného než smeknout klobouk před celou současnou Slavií. Sezona 19/20 vyšla znovu pohádkově. Další zasloužený titul, k tomu i postup do Ligy mistrů a skvělé výkony v ní. To vše - což je zásadní - za ztráty takových plejerů a opor jako Deli, Ngadeu, Stoch, Král, Zmrhal a v zimě Souček, Škoda, Hušbauer. V takovém kontextu jsou ustálené výkony Slavie až neskutečné. Pravda, postihl nás sice jediný výpadek na začátku jara, ale po koronavirové pauze už zase vše jelo jako dobře promazaný stroj, což dává slávistům důvod k optimismu i do budoucna. Je radost zažívat tuto éru a moci chodit na Trpišovského Slavii!

Hráči jsou hodnoceni na stupnici od 1 (nejhorší) do 10 (nejlepší).

Ondřej Kolář - 7 - Podržel nás výborným zákrokem proti Hanouskově dělovce pod břevno. Při rozehrávce jednou podklouzl, ale nakonec to dobře dopadlo. Má za sebou fantastickou průlomovou sezonu.

Vladimír Coufal - 6 - Patřil k našim nejaktivnějším hráčům a zápas mu sedl. Známku má ale sníženou na nadprůměr kvůli zazděné tutovce z první půle. Branka byla poloodkrytá a to se prostě musí dávat.

Michal Frydrych - 6 - Závěr sezony ho zastihl v dobré formě. Když se mužstvu dařilo, tak zapadl a ani byste si nevšimli, že nemůže hrát obvyklá opora Kúdela. Jaký rozdíl oproti Michalově bídnému vstupu do jara na Bohemce. Pokud se potrvrdí příchod Karafiáta, tak je otázkou, jaká je Frydrychova budoucnost ve Slavii. Já ho mám rád a myslím si, že jako spolehlivý záskok by pořád našel na soupisce uplatnění. Ale je otázka, jestli nemá ambice hrát a být základním kamenem týmu.

David Zima - 6 - Dobrým výkonem završil vydařené jaro, z derby bych vyzdvihl jeho pohotový skluz v první půli proti Tettehovi po ztrátě Ševčíka. Jde o nejpřekvapivěji zabudované jméno do základu, které ukazuje rozhled trenéra Trpišovského. Jsem zvědav, jestli a případně nakolik se bude David nadále zlepšovat.

Jan Bořil - 6 - Párkrát měl problém při bránění brejků Sparty, ale takových situací zase nebylo tolik. Celkově odvedl svůj dobrý standard.

Lukáš Masopust - 6 - V úvodu měl dobrou šanci a i když Hancko předvedl dobrý skluz, tak mohl Lukáš zakončovat o něco pohotověji. Ve zbytku zápasu hrál podobně jako ostatní naši hráči dobře, ale ne až natolik výrazně aby si zasloužil vyšší známku.

Tomáš Holeš - 6 - Jeho zabudování na pozici defenzivního záložníka se povedlo a je na místě přiznat, že jsem se se svými pochybnostmi mýlil. I tak bych u něj ale rád viděl větší přínos směrem dopředu. V tomto ohledu je zatím Tomáš nevýrazný, zvlášť v porovnání s impozantním Součkem. Ale chápu, že není o moc těžší úkol než nahradit českého fotbalistu roku.

Petr Ševčík - 6 - V první půli hrůzostrašně namazal Tettehovi před vlastní brankou, naštěstí z toho nebyla inkasovaná branka. Situace ho ale nepoznamenala a ve zbytku zápasu hrál dobře. Zaváhání pak napravil i směrem dozadu, když se poctivě vrátil a zastavil Karlssonův brejk.

Nicolae Stanciu - 7 - Po Hečovi, ze kterého jsme udělali gólmana kola, nejlepší hráč zápasu a nejlepší hráč v poli. Ač byl okopáván, tak se nenechal rozhodit a v zápase měl několik nadstandardních momentů. Skvělé bylo zejména jeho uvolnění a přihrávka před poloodkrytou branku Coufalovi. Nebýt selhání v zakončení, tak by měl Nico další asistenci. Ale nevadí, hlavní je, že se zapracoval do mužstva a ve finální části ročníku byl naším jasně nejlepším hráčem.

Lukáš Provod - 7 - Velkou porci minut na hřišti při zranění Olayinky využil a znatelně se zlepšil. Dřív býval často nevýrazný, nyní podává standardně nadprůměrné výkony, což potvrdil i v derby, kde patřil mezi lepší hráče na hřišti. Slušný výkon dopředu i dozadu.

Stanislav Tecl - 5 - Nezahrál špatně, pro mě výkon na hranici pět a šest. Vybral si ale smůlu, když povedenou hlavičkou trefil břevno a tyč zároveň. I proto zápas skončil bezgólovou remízou a já nakonec Standovi dávám lepší průměr. Ty góly mu prostě zoufale chybí. Na druhou stranu se herně dostal do největší pohody od zranění, tak nezbývá než doufat, že branky přijdou v příští sezoně.

Ibrahim Traoré - 6 - Svůj půlhodinový part zvládl v pohodě a přispěl k převaze Slavie. V závěru se pokusil i o zakončení, které ale Heča pokryl.

Oscar Dorley, Patrik Hellebrand, Júsuf Hilál a Peter Olayinka nejsou hodnoceni, protože hráli příliš krátce.

5. - Středa 08. 07. 2020 18:00

Fortuna liga - nadstavba, 2019/2020
0 - 0
0 - 0
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

AC Sparta Praha
AC Sparta Praha

Komentáře (37)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Hodnocení slávistů - 35. kolo

    Alanor (admin)     před 5 měsíci 12.07.2020 20:41 |  
    15 0

    Omlouvám se za zpoždění, měl jsem toho v posledních dnech dost. Zároveň přeji všem slávistům hezké léto!

    • Re: Hodnocení slávistů - 35. kolo

      bramburek (přítel SN)     před 5 měsíci 12.07.2020 21:10 |  
      4 3

      Vůbec nevadí... já jsem se z oslav vzpamatoval taky až dneska v poledne... :) děkujeme za hodnocení po celou sezónu a další práci pro SN, a to všem redaktorům Slávistických novin... skvělá práce pánové...

      A poprosil bych co nejdříve nahodit anketu Slávista jara, dokud máme výkony našich borců v živý paměti... letos bude z čeho vybírat... já dám na první dvě místa Koliho a Nica, jen ještě promyslím v jakým pořadí... a na další místa mám tlačenici... motorový myši Cuf s Béřou, Kudy, Šéva, Petar Musa, Masíčko, dříč Teclík, Traoré, někdo dá do pětky klidně mladý pušky Zimiče s Provym, nebo další borce... všichni hráli fakt dobře, nebude to jednoduchý vybrat...

      Krásný léto všem slávistům!!!

      • Re: Hodnocení slávistů - 35. kolo

        o5aradecek     před 5 měsíci 12.07.2020 22:20 |  
        4 4

        Letos to fakt nebude snadný vybírání, ale o to příjemnější po takový sezóně. :-) Za mě asi první trojice Kolář, Stanciu, Musa. V jakémkoliv pořadí.

        • Re: Hodnocení slávistů - 35. kolo

          dubas     před 4 měsíci 16.07.2020 23:13 |  
          0 0

          Tak rozhodně to bude lehčí a příjemnější, jak v té sezóně, když jsme hráli o záchranu, to byla práce pro vraha:-))

  2. Re: Hodnocení slávistů - 35. kolo

    cvočkař Danda     před 5 měsíci 12.07.2020 21:00 |  
    8 1

    Neco jsem blbe zmacknul,tak pokracuji:Totalni sezonu uz jsme meli,takze cekam jak pojmenujeme tu letosni.Byl bych pro DOMINANTNI.Hodnoceni opet fundovane,jako ostatne vzdy.Zastal bych sr Frydi,je to srdcar a hodne tohp pro Slavii odvedl

  3. Re: Hodnocení slávistů - 35. kolo

    cvočkař Danda     před 5 měsíci 12.07.2020 21:42 |  
    1 4

    Tak jsem to dpkpnale zvojtil,zdtavom Vas vsechny,moji Slavosti a cp se tyka hrace jara,tak bych hodne dopredu dal Zimice.Je tp nase slavisticka budoucnpst a od dob Ftanty Veseleho nepamatuju lepsi vstup do A tymu.
    S uctou k Vam vsem Danda



    • Re: Hodnocení slávistů - 35. kolo

      ColinSKS     před 4 měsíci 13.07.2020 06:54 |  
      4 7

      zdraví Masa Bob

      • Re: Hodnocení slávistů - 35. kolo

        Dr. Fe1     před 4 měsíci 13.07.2020 09:34 |  
        3 9

        Zdá se že místním rasistům, vadí Masa Bob :-) Pokrokové milice by měly zasáhnout :-)

  4. Re: Hodnocení slávistů - 35. kolo

    Juventus turin     před 4 měsíci 13.07.2020 05:36 |  
    0 1

    Gratuluji k titulu

    • Re: Hodnocení slávistů - 35. kolo

      Dr. Fe1     před 4 měsíci 13.07.2020 09:34 |  
      5 8

      Děkujeme. Třeba to taky uhrajete.

  5. Tecl

    nobiczek (přítel SN)     před 4 měsíci 13.07.2020 11:30 |  
    8 0

    Tak Standovi bych spíš než tu obrovsky těžkou hlavičku, která skončila na břevně, vyčetl zakončení velmi nadějného rychlého brejku, kdy se pokoušel obstřelovat z první na zadní tyč a uletělo mu to úplně do pryč. Přitom to byl za prvé velmi těžký kop (obzvláště v téhle rychlosti a z první, to by měl asi co dělat i Nico), za druhé měl spoluhráče v náběhu a za třetí, Heča už v tu chvíli byl dobře přesunutý a střelu na zadní čekal (viz https://ibb.co/gWS81f8 ), takže by se Standovi musel povést opravdu velmi přesný kop a rozhodně by musel jít přes brankáře, ne okolo.

    V tom vidím takové ztělesnění Standy - volba řešení. On maká, je tam, kde má být, do šancí se dostává, ale pak v nich často selhává z mého pohledu právě kvůli volbě ne úplně ideálních řešení.


    Komentář byl uživatelem upraven (13.07.2020 11:31) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Tecl

      Marcelo10     před 4 měsíci 13.07.2020 12:14 |  
      2 0

      Reseni spatny nebylo. Ani si nemyslim, ze nejak extra tezky - pro profi fotbalistu, ale proste to blbe trefil. Chapu, kdyby minulou o kousek, ale tohle bylo fakt nekolik metru. Bohuzel, proste v zakonceni je Standa silene nejistej, ale nebyval! I proto se vetsinou snazi hledat spoluhrace, nez zakoncit. Treba v te prvni akci, jak nahraval Masovi (a dobre, jen neduraz Masa zapricinil, ze to nebyl gol) kdyby byl Petar, tak to nenahraje, navede si na stred s vystreli.

      • Re: Tecl

        JS (přítel SN)     před 4 měsíci 13.07.2020 12:20 |  
        4 7

        Je hezký a zodpovědný, že když je Standa nejistej, tak to zakončení raději přenechá někomu jinýmu. Jenže přenechat to zrovna Masopustovi je asi jako přenechat první housle filharmonie Vanesse Mae. To už to měl radši nabombit do brankáře nebo na tribunu sám.

    • Re: Tecl

      ColinSKS     před 4 měsíci 13.07.2020 12:35 |  
      1 4

      ten obstřel mu nevyšel, to je je fakt. srovnal bych to s petarem, podobná situace a uklidil to na přední tyč s jabloncem.

  6. Re: Hodnocení slávistů - 35. kolo

    cheero     před 4 měsíci 13.07.2020 12:26 |  
    3 0

    Jasně..gólman..Nico...nevyberu, visící super. Ale kdo překvapil a to hodně moc, je Zimic! Pánové, když mu to půjde, tak jako rovnou tady rovnou..

    • Re: Hodnocení slávistů - 35. kolo

      cheero     před 4 měsíci 13.07.2020 12:28 |  
      5 0

      Vsichni. pardon sem nalitej.

      • Re: Hodnocení slávistů - 35. kolo

        ColinSKS     před 4 měsíci 13.07.2020 12:33 |  
        2 4

        tramtara tramtaratata ať žije slavie :-D

  7. Re: Hodnocení slávistů - 35. kolo

    ColinSKS     před 4 měsíci 13.07.2020 12:32 |  
    6 8

    všem bych dal o bod víc, protože jsme lůzu zválcovali. za mne jsem spokojen protože je jasné že jsme o parník dál. a jedno kdo hraje. trojka by tomu slušela, ale nebylo nám přáno. kritika cufa není na místě, trefil to z první skvěle, bohužel z toho vyšlo břevno. Teclík si krásně zamával a krásně to trefil. bohužel trefit jednou ranou břevno a tyč, to je Teclíkův osud ale pro mne je to jako gol. já tedy jsem to viděl koukajíce se na to z 10 metrů už v bráně.

  8. Re: hodnocení

    zeleznik2     před 4 měsíci 13.07.2020 16:53 |  
    3 0

    Za mě Frýda 7, stejně jako David. Nico 8. Ostatní jsem hodnotil stejně.

  9. Re: Hodnocení slávistů - 35. kolo

    Sokrates55 (přítel SN)     před 4 měsíci 13.07.2020 19:03 |  
    21 1

    Dobrý podvečer přeji Vám všem.
    Děkuji Alanorovi za jeho hodnocení a vůbec za jeho celosezónní práci po každém zápase.
    Já bych to doplnil jen tím, že bych každého hráče a trenéry rád objal a poděkoval za titul. Hluboká úcta ke každému z nich, kdo za naší Slavii bojuje.
    Přeji všem zaslouženou dovolenou a odpočinek, protože pak asi přijde perná příprava a to vlastně ani ještě nevíme, jak se bude pokračovat......
    Můj děd říkával, že je dobré vidět "za kopec". Tentokrát by asi za ten kopec neviděl ani on.
    Proto buďme trpěliví a pokorní. Ono se to fakt vyplácí.
    Myslím tím ty přecitlivělé reakce na dresy, na prozatímní řešení okolo permanentek a já nevím na co ještě.
    Jsem přesvědčen, že rychlá a unáhlená řešení jsou horší, než chvíli počkat a jednat tak, aby to co nejméně poškodilo či komplikovalo chod našeho krásného červenobílého klubu.
    Máme dvě zlaté hvězdy na dresu a "rudá bída" těžce polyká další rok, kdy nám koukají do "zádele".
    A když koukám, kolik máme mladých kluků v kádru a dokonce i v základu, tak máme velkou šanci si dát "repete" v další sezoně.
    Nikdy jsem netušil, že tohle "slávistické tažení" bude tak silné a získá si tolik nových slávistů.
    Kdybyste jen viděli, kolik fandů má Slávie, to je nádhera. Nepokažme si to sami. Udržme si tu fajn náladu a naplňme myšlenku, že jsme spolu opravdu silnější.
    S úctou k Vám
    Sokrates55

    • Re: Hodnocení slávistů - 35. kolo

      Dr. Fe1     před 4 měsíci 14.07.2020 11:09 |  
      13 7

      Souhlas, podepisuji. Děkuji nejen Alanorovi za jeho práci, ale i Vám, za příjemně lidské komentáře po každém kole. Vaše hodnocení je psáno vždy kolegiálně, přátelsky a povzbudivě - to potěší a zlepší náladu. Velice rád vás proto čtu. Podobně díky i všem dalším co se dělili o své názory povzbuzovali naší Slávii. Přeji všem příjemné léto a dovolenou. Nejlépe na konci korunovanou postupem do LM ...

      • Re: Hodnocení slávistů - 35. kolo

        Sokrates55 (přítel SN)     před 4 měsíci 14.07.2020 16:42 |  
        7 1

        Dobrý podvečer přeji.
        Sluší se odpovědět a poděkovat a tímto tak činím :-)).
        Také přeji příjemné léto a jak říkáte, pokud se nám povede zopakovat účast v LM, budu za to moc rád.
        S úctou
        Sokrates55


        Komentář byl uživatelem upraven (14.07.2020 16:43) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Hodnocení slávistů - 35. kolo

      ColinSKS     před 4 měsíci 15.07.2020 09:32 |  
      2 6

      za mne Sokrate trochu patetické ale jinak vždy k věci a příjemné. díkes !!

      • Re: Hodnocení slávistů - 35. kolo

        Dr. Fe1     před 4 měsíci 16.07.2020 12:15 |  
        1 6

        Každý má svůj styl a Sokrates je takový a já to respektuji. Naopak je to příjemné obohacení diskuze, přečíst si i něco takhle vznešeněji formulovaného.

        • Re: Hodnocení slávistů - 35. kolo

          Wulfstan (přítel SN)     před 4 měsíci 16.07.2020 12:24 |  
          2 1

          Přesně tak. Na patosu rozhodně není nic špatného.

  10. Re: Hodnocení slávistů - 35. kolo

    Jirka1892slavia     před 4 měsíci 14.07.2020 13:33 |  
    5 0

    Pro mne je největší překvapení za celý ročník Zima, úžasné, jak vytipovali neznámého hráče z juniorky Olomouce a jak se prosadil v 19 letech

    • Re: Hodnocení slávistů - 35. kolo

      Dr. Fe1     před 4 měsíci 14.07.2020 18:09 |  
      0 10

      Akorát to má jednu nevýhodu, že už nebudeme v zimě moci skandovat náš oblíbený pokřik "zimo táhni na Spartu ! " :-) By´t jsme to teda skandovali s malým "z" :-)

  11. Re: Pernamentky

    zeleznik2     před 4 měsíci 14.07.2020 14:39 |  
    0 4

    Takže, parnamentky na novou sezonu neprodáváme, neboť stát zatím nepovolil, aspoň 50% kapacitu stadionu a vzhledem k rychlému uvolňování opatření, přibývá počet nakažených koronavirem. Takže 4000 lístků zřejmě budeme kupovat na pokladnách anebo přes Ticketportál hodně dlouho.

    • Re: Pernamentky

      Dr. Fe1     před 4 měsíci 14.07.2020 17:24 |  
      3 6

      S koronavirem budeme muset něják žít a něják fungovat bohužel ještě asi poměrně dlouho, tak doufám, že se nějáké řešení najde a stadiony budou postupně fungovat naplno nebo alespoň z větší části než nyní. Cokoliv ale předpovídat je těžké - jak píše Sokrates výše, za tenhle kopec zatím nevidí nikdo a zároveň platí i známý citát tuším ze Švejka, že "situace na bojišti se mění každým okamžikem". Takže uvidíme.

    • Re: Pernamentky

      JS (přítel SN)     před 4 měsíci 14.07.2020 18:43 |  
      4 3

      PerManentní vstupenka, čili perManentka.

      • Re: Pernamentky

        hiker42     před 4 měsíci 15.07.2020 13:31 |  
        0 0

        myslíš Pernicu?

          • Re: Pernamentky

            hiker42     před 4 měsíci 16.07.2020 15:09 |  
            0 0

            bilet de sezon per Nico, volala babička na vnoučka :)

  12. Re: Hodnocení slávistů - 35. kolo

    vlk30 (přítel SN)     před 4 měsíci 14.07.2020 18:35 |  
    2 1

    Za mě obrana asi o bod více.

  13. Re: Hodnocení slávistů - 35. kolo

    Taky     před 4 měsíci 16.07.2020 16:33 |  
    0 0

    Alanorovo hodnocení Provoda mi připadá přesné a výstižné, což mi ale dělá trochu vrásky, jak to pořešit, až bude zpátky ve formě Olayinka. Provod si posadit prostě nezaslouží a jinej post pro Provoda nějak nevidím.
    A druhá věc je, jestli je Provod žolíkovej typ, kterej je vhodnej na oživení v průběhu zápasu.

  14. Re: Hodnocení slávistů - 35. kolo

    ColinSKS     před 4 měsíci 17.07.2020 06:33 |  
    2 4

    https://www.slavia.cz/clanek.asp?id=Slaviste-opanovali-anketu-LFA-17647
    to je nádhera, možná to tady už bylo, takže se tímto omlouvám

    btw - koukal jsem na zápas s bídou znova a úplně zapadlo to, jak Ondra chytil tu hanouskovou ránu - ta šla pod víko, ač se mi to v reálu tak nezdálo. to by pro mne zákrok mezi top 3 roku.

SN na Facebooku

Oficiální Facebook žen