Hráči Slavie

Hodnocení slávistů - 2. kolo

Slavia si v prvním domácím zápase sezóny bez problémů poradila se slabou Příbramí. Výkon z Budějovic ale zopakovat nedokázala.

Těžko mít k zápasu výraznější výtky. Od začátku do konce to bylo na jednu bránu. Na střely to skončilo 21:2, na ty na branku 8:0 a na rohy 16:0 (dle Livesportu). Gólové resumé pak znělo 3:0. Byla to tedy hra kočky s myší, ostatně nic jiného se vzhledem k (ne)kvalitě příbramského kádru ani moc čekat nedalo. Hosté se loni v lize s velkou pravděpodobností udrželi jen díky podivným koronavirovým obstrukcím Opavy a Karviné a patří k těm úplně nejslabším týmům. Ve srovnání s ambicemi Slavie mohli v Edenu pomýšlet na bodový zisk jen velice těžko.

Slavia tak v pohodě splnila roli favorita, o moc více ale nepředvedla. Vstup do zápasu přitom vyšel sešívaným skvěle a za 18 minut vedli již 2:0. Zbylých 70 minut ale bylo vzhledem ke kvalitě našeho kádru těžce průměrných a šeď pozvedla jen penaltová trefa brankáře Koláře ze samotného závěru. Po většinu zápasu hráli červenobílí příliš profesorsky a jejich počínání ve vápně bylo až tristní. Tentokrát jsme ani nemuseli dělat z Melichara brankáře kola, protože až tolik vyložených šancí jsme si nevytvořili. Přitom centrů a dobrých možností byla spousta. Haprovala ale jak finální přihrávka, tak chování hráčů ve vápně. Když máte proti Příbrami 15-20 nadějných situací, tak ty góly stejně dáte, ale co pak v těžkých zápasech, kde budou třeba 3-4? Končeme ale pozitivně. Lehce rozmrzelé hodnocení po snadné výhře 3:0 přeci ukazuje, jak daleko se klub posunul. Zaplať pánbůh, že časy, kdy jsme jeli potrápit Příbram, se kterou jsme pak prohráli a poprvé vystřelili na bránu v 80. minutě, jsou už minulostí.

Hráči jsou hodnoceni na stupnici od 1 (nejhorší) do 10 (nejlepší).

Ondřej Kolář - 7 - Práce měl minimum a asi dvakrát rozehrál nepřesně, ač nebyl pod velkým tlakem. V závěru zápasu si ale zajistil pěknou známku, když nejdříve dobře zasáhl po pomalé malé domů od Bořila a poté i s přehledem proměnil pokutový kop.

Vladimír Coufal - 7 - Patřil k nejlepším hráčům na hřišti. Byl aktivní a tentokrát i centroval nejlépe za dlouhou dobu, co si pamatuji. Připomnělo mi to Coufala hned po příchodu, když měl formu jako hrom a každý centr byl přesný a pro obranu soupeře nepříjemný.

David Hovorka - 7 - Potvrdil velmi dobrý výkon z Českých Budějovic. I tentokrát působil velmi sebejistě a vyhranou prodlouženou hlavičkou asistoval u první branky. V těžkém zápase dosud prověřen nebyl, ale zatím si říká o místo v základu ihned po návratu k fotbalu po zranění.

Ondřej Kúdela - 5 - Naši obvyklou jistotu vyřadilo na pár měsíců nepříjemné zranění a menší nejistota byla na Ondrovi v zápase znát. S Rezkem, který je přeci jen už starším hráčem, měl problémy a několikrát ho zastavil zbytečným faulem, když si netroufal jít s ním do sprinterského souboje. Po zásluze viděl i žlutou kartu. V závěru si pak málem vstřelil vlastní branku po nešikovném zákroku.

Jan Bořil - 8 - Příbram je Béřovým oblíbeným soupeřem, což se potvrdilo i v sobotním klání. Honza byl naším nejnebezpečnějším hráčem a jako na jediném (asi ještě se střídajícím Musou) na něm byla vidět touha jít si za gólem. Často hrál až na pozici jakéhosi falešného útočníka a jednu branku i nakonec vstřelil, i když je otázkou, jestli se nebude počítat jako vlastní. To je každopádně jedno a Bořil podal vynikající výkon a pro mě byl hráčem zápasu. Jedinou chybku vyrobil v závěru při malé domů, kterou Kolář stihl odpálit před soupeřem na poslední chvíli.

Lukáš Masopust - 5 - Patřil k méně výrazným hráčům, i když ani u něj se samozřejmě nedá říct, že by při dominantním vítězném výkonu zahrál špatně. V závěru mohl vstřelit branku, ale po přihrávce Traorého pálil těsně nad šibenici.

Ibrahim Traoré - 6 - Mírný nadprůměr. Ibra odvedl slušnou práci ve středu pole, i když výraznější akci předvedl jen jednu, když se prosmýkl u brankové čáry a dobře hledal Masopusta, který pálil těsně nad.

Nicolae Stanciu - 6 - Jak poslední měsíce exceloval, tak tentokrát Nico nepředvedl nic velkolepého. Byl to "jen" takový celkem běžný ligový nadstandard.

Petr Ševčík - 6 - Platí pro něj to samé co pro Stancia. Umí zahrát lépe, což v podstatě pravidelně předvádí. Na Příbram ale i takový výkon snadno stačil.

Lukáš Provod - 7 - Nově byl během dneška donominován do reprezentace a já mu to přeju! Musím přiznat, že si mě Lukáš postupně získává svou pracovitostí a skromností. Na první pohled to není žádná velká hvězda, ale kdo ho sleduje, tak vidí, že ten kluk udělal za posledního půl roku velký kus práce a je čím dál lepší a lepší! Nenápadný, ale poctivý hráč, který se za celý zápas nezastaví. A umí být nebezpečný i pro soupeřovu branku, což potvrdil vstřelenou brankou a získanou penaltou.

Stanislav Tecl - 5 - Proti Budějovicím zaznamenal doslova gólovou explozi, s Příbramí ale nastal návrat na zem. Proti zalezlému soupeři se Standa neprosazoval zdaleka tolik a v podstatě podal průměrný výkon.

Peter Olayinka - 4 - Mírně podprůměrné hodnocení je po takovém zápase možná až příliš kruté, ale stojím si za ním. Peter sice byl tradičně maximálně aktivní, ale je vidět, že po delším zranění není ve formě. Za půl hodiny mu nevyšlo v podstatě nic a platilo, že co klička, to ztráta.

Petar Musa - 6 - Na hřišti byl cítit víc než Tecl a potvrdilo se, že do zavřené obrany je platnějším hráčem. Jednou pohotově střílel, ale Melichar ho vychytal.

Oscar Dorley, Tomáš Holeš a Tomáš Malínský nejsou hodnoceni, protože hráli příliš krátce.

2. - Sobota 29. 08. 2020 19:30

Fortuna liga, 2020/2021
3 - 0
2 - 0
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

3. Lukáš Provod
18. Jan Bořil
90. Ondřej Kolář (pen)

1.FK Příbram
1.FK Příbram

Komentáře (32)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo

    Travinho     před 28 dny 31.08.2020 16:25 |  
    5 3

    Hovorkovi bych dal 6. V soubojích byl lepší než Kúdela, ale v 28. minutě dost netakticky vystoupil a byla z toho velká šance pro Rezka.

  2. Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo

    Lunaris     před 28 dny 31.08.2020 16:55 |  
    1 0

    Ještě tam byla jedna malá domů, kdy měl Kolář co dělat, aby u míče byl první. Už nevím, kdo to tam zvojtil, ale zatrnulo mi.

    • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo

      Marek3     před 28 dny 31.08.2020 17:14 |  
      0 1

      Bora snad

  3. Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo

    w8888     před 28 dny 31.08.2020 17:25 |  
    6 15

    Olayinka by klidně mohl dostat i 3. Jeho sobeckost byla neuvěřitelná. A těžce se smiřuji s pětkou u Tecla. Po explozi v Budějovicích zapadl do běžné šedi. Byl nejslabší z celé Slavie a možná na hřišti celkově. Do ničeho se nedostal, tak se ani nekonalo tradiční zahazování šanci. Podle mne také trojka. Celkově byl ale zápas ovlivněn nechutnou taktikou Příbrami. Totální beton na nás ale bude zkoušet víc podprůměrných celků a měli bychom na to být příště připraveni.

    • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo

      Tvujmultinick     před 28 dny 31.08.2020 21:08 |  
      11 1

      Sázet trojky v zápase, kdy vyhrajeme o 3 goly a dominujeme ve všech herních činnostech mi přijde přehnaný. Tebou jmenovaní předvedli průměrné výkony v optice současné Slavie, dobré v měřítku naší ligy.

  4. Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo

    pehacko     před 28 dny 31.08.2020 17:58 |  
    5 6

    Jsem znechucen! Kdy ma ondra dostat desitku? Nula, paradni rozehra a jako bonus dal gola! Co jako jeste musi udelat? To ma dat dvacet zonglu?!

    • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo

      Edenjejenjeden     před 28 dny 31.08.2020 18:00 |  
      10 0

      Desítku pro Ondru ? Není tak dlouho ,kdy se psalo ,že Kolář nechytí nic navíc. Ted sice dal penaltu ,ale jinak nic navíc neproměnil :-DDD.

      • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo

        pehacko     před 28 dny 31.08.2020 18:03 |  
        6 0

        Jak ma chytit chudak neco navic, kdyz ten dement rezek to kopnul nechytatelne do dvacáté rady k rohovomemu praporku... to chytnout neslo!!!

  5. Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo

    Fačín     před 28 dny 31.08.2020 20:09 |  
    4 12

    Prakticky jsem napsal stejné známky, jen Traoré mě ničím neoslovil, proto u mě za 4, no a Tecl předvedl svůj standard, čili nic, takže u mě za 2 a potvrdil, že hattrick s Budějcema byl jen dílem náhody a celkové kvality našeho týmu.

    • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo

      Dr. Fe1     před 28 dny 01.09.2020 07:36 |  
      0 9

      Mě taky v tomhle zápase přišel Traorák jako nic moc, ale zajímavý je, že Trpišovský ho po zápase jako jediného z tvůrčích hráčů hodnotil kladně - tedy že jemu jedinému se podle trenéra dařilo. Je tedy fakt, že ostatní byli ještě neviditelnější. Ale překvapilo mě tohle trenérovo hodnocení. Profíci to holt vidí jinak.

  6. Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo

    Dr. Fe1     před 28 dny 31.08.2020 20:23 |  
    5 9

    Ad Kúdela - ten obranný odkop sice vypadal krkolomně a nebezpečně, ale ta situace byla nepříjmená sama o sobě. Kdyby se to pokoušel zpracovávat, mohlo to dopadnout hůř. Takže to nakonec vyřešil v mezích možností dobře. Tyhle míče propadlé za obranu jsou nebezpečné (viz situace Pilík - Rezek z první půle). To už stopeři jen hasí požár, který nezavinili.

    ad Oli - čtu tady dost výraznou kritiku na něj, ale když jsem se znova podíval na závěr zápasu, tak nehrál zdaleka tak špatně. Mám pocit, že se s časem zlepšoval. Dostal se tam i do jedné velké šance, kdy mohl přihrávat na 100 procentní gólovku, ale rozhodčí mu to ukradli pro neexistující ofsajd.

    Ad Tecl - ten mohl jít dolů možná i dříve, možná ani neměl hrát od začátku - tohle byl zápas typově spíš pro Musu.

    ad Malinský - ten nebyl hodnocen, protože hrál krátce. Ale zmínil bych jak aktivně se snažil zapojit, nejméně dvakrát pěkně přihrál do gólovky. Bylo vidět jak se snaží a tak to má být, velice sympatický výkon říkající si o větší prostor na hřišti v dalších zápasech.

  7. Zdarec

    SvatyBojovnik (přítel SN)     před 28 dny 31.08.2020 20:46 |  
    8 1

    Za mě vcelku ok, s mírnými odchylkami a jemným nesouhlasem s Olinem, ale to je tak vše co s tím mohu udělat. Jen mne trochu mrzí, že nedostal od začátku čas Petar, ale to nemohu trenérovi po minulém zápase zazlívat. Třeba kdyby tam byl Petar a nic nedal, tak všichni brbláme, že minule dal Standa tři fíky a včera nedostal příležitost...

  8. Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo

    pcitron     před 28 dny 31.08.2020 23:03 |  
    9 2

    S hodnocením Olayinky nemohu absolutně souhlasit, z tribuny byl vidět jeho velmi dobrý pohyb i relativně vyvedené kličky. A i když se mu klička nepovedla, svým pohybem a dotíráním "obtěžoval" soupeře a nutil ho k následné chybě, Ano, není to 100 %, ale rozhodně ne 40 %.

    • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo

      dauby     před 27 dny 01.09.2020 17:54 |  
      3 3

      Souhlasím. Pohybově se mi Olayinka hrozně líbil, bylo vidět, jak je správně fotbalově hladový. Čtyřku si nezasloužil, dal bych mu 6.

  9. Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo

    Harvey     před 28 dny 01.09.2020 00:31 |  
    14 1

    U Hovorky se zapomnělo na asistenci na první gól a luxusní vyvezení balónu a dloubáček za obranu před penaltovým zákrokem. Když stoper je bezchybný dozadu a vytvoří dva góly, to musí být víc než 7. Tohle byl takřka dokonalý výkon již v DRUHÉM zápase po těžkém zranění. Klobouček a lepší osmička.

  10. Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo

    Staršina     před 28 dny 01.09.2020 01:49 |  
    9 0

    Co zde čtu, tak nevím a nechápu. V posledním zápase s tímto soupeřem jsme zaparkovaný ne autobus, ale harmoniku ( bus s přívěsem ), porazili až v závěru utkání. V tomto, kromě jasné dominance, pohodové skóre a spousta dalších gólových šancí. Dnes se dovím, že vícero hráčů nehrálo úplně dobře. Vidím, že nejsem fotbalový odborník. Ano, při tomto losu si přeji po pěti kolech 15 bodů a skóre 25:0. Jenže je spousta proměnných. Vzhledem i k příspěvkům v jiných diskuzích, mi přijde, jestli nejsme zbytečně masochisti.

    • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo

      Sokrates55 (přítel SN)     před 28 dny 01.09.2020 08:22 |  
      5 0

      Zdravím a přeji pěkný den.
      Nejprve jsem chtěl napsat "několik vět".
      Po Tvém příspěvku příteli staršino jen souhlasně přikyvuji a souhlasím, a radši nebudu psát nic.
      Sokrates55

      • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo

        travel (přítel SN)     před 27 dny 01.09.2020 15:18 |  
        3 0

        Zdravím,a co kávička,ta nebude?

        • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo

          Sokrates55 (přítel SN)     před 27 dny 01.09.2020 17:58 |  
          3 0

          Ahojky Traveli, kamaráde :-))
          Já jsem si dal kávu k losování.
          A pokud jde o hodnocení zápasu, tak já jsem byl s výhrou spokojen.
          Přeji Ti hodně zdraví a drž se chlape,
          Sokrates55

          • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo

            travel (přítel SN)     před 27 dny 01.09.2020 18:38 |  
            1 0

            Děkuji mnohokrát.

  11. Losování LM

    Slávista 51     před 28 dny 01.09.2020 09:14 |  
    1 1

    To dnešní nebude v televizi ( ČT ) ?

    • Re: Losování LM

      Faltič     před 28 dny 01.09.2020 09:35 |  
      1 1

      o2

      • Re: Losování LM

        Slávista 51     před 28 dny 01.09.2020 10:05 |  
        5 3

        Sabotéři v ČT !

  12. Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo

    japhy     před 28 dny 01.09.2020 09:40 |  
    8 0

    Výkon v pohodě, jen bych vyzvednul Provoda. Ani mi nepřijde, že by něco od příchodu extra zlepšil (rychlost, kondice, technika) , jen si tu prostě zvyknul a ohromně nabral sebevědomí. Stačí si vzpomenout, jak byl vyplašenej na Interu, i když to byla vpravdě zkouška ohněm. Klidem na míči mi připomíná Suka, jinak to je celej Jarda Zmrhalů navíc s technikou a nevadí mu ani hrát napravo.

    • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo

      ColinSKS     před 27 dny 02.09.2020 06:32 |  
      1 3

      já jsem z Lukáše nadšenej. krom vyjmenovaného, je to skromnej kluk a žádnej frajer co si myslí, že když hraje v praze tak mu patří zeměkoule. je to přesně typ hráče, který sedí na strategii klubu jako "prdel" na hrnec

  13. Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo

    benny231     před 28 dny 01.09.2020 10:23 |  
    4 0

    Pěkně napsáno, díky.
    Kdyby se hodnotili výkony bývalých a hostujících slávistických hráčů Liberce v zápase s Plzní, byla by to také vejška.
    Ten zápas Liberce s Plzní, to byla pastva pro oči.

    • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo

      japhy     před 28 dny 01.09.2020 10:38 |  
      4 0

      U Júsufa to bylo strašně zajímavý. Pohybově mi přišel špatnej, všude pozdě, souboje hodně prohrával. Povedly se mu snad jen 3 momenty a ze všech byl gól :) Před prvním presink, druhej není o čem a před třetím perfektní driblink před vápnem, podržení míče a rozdělení do strany. Pak asi odešel fyzicky.
      U Rabušice pravej opak. Makal, dřel, vyhrával souboje, hlavy, ale bylo z toho prd.

      • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo

        ColinSKS     před 27 dny 02.09.2020 06:30 |  
        0 3

        yusuf mi přišel vždycky takovej těžkopádnější. ono je to tím, že bude možná trochu línější na nabrání tý fyzičky. jinak s balonem na noze se mi líbí a má vidění hry. já když se postavím na hřiště a nevidím to z perspektivy diváka (ať na stadionu nebo v TV) , tak bych vůbec nevěděl, kam to kopnout.

  14. Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo

    ColinSKS     před 27 dny 01.09.2020 13:46 |  
    2 4

    s hodnocením souhlas. detaily nebudu komentovat ale oli je strašlivý drbal. trener mu to musí vysvětlit, tak jak řekl cimrman - tudy cesta nevede!

  15. Komise rozhodčích

    vršek     před 27 dny 01.09.2020 21:54 |  
    10 0

    Komise rozhodčích se usnesla, že Slavia neměla kopat penaltu v závěru zápasu s Příbramí!
    "šlo o jen drobné přistrčení a tak penalta a žlutá karta pro hráče Příbrami byla odpískána a udělena neoprávněně".
    Není to pravda, byla to JASNÁ PENALTA s postrčením hráče zezadu a navíc s podkopnutím jeho nohy!
    Začíná "boj" o sparťanský titul!
    Pokud VAR v loňském roce začal jaksi přehlížet určité sporné momenty, pak letos budeme svědky opravdu nechutného divadla s cílem Slavii zastavit za každou cenu. I za cenu zcela nehorázných rozhodnutí v náš neprospěch.
    Už v prvním zápase Sparty se ukázalo jakým způsobem se bude pískat. Když se mohlo oslavovat vítězství "skvělé" Sparta ve finále poháru po Frýdkově prasárně a rozhodčí Královec nebyl nijak potrestán, tak proč by měl být hráč Čelůstka vylučován po třech hrubých faulech v prvním poločase prvního ligového kola. Nikde se to neřeší, ale jasná penalta proti Příbrami je nyní "jasným" pochybením rozhodčího ve prospěch Slavie. Velká špína a máme se nač těšit!

    • Re: Komise rozhodčích

      ColinSKS     před 27 dny 02.09.2020 06:26 |  
      1 6

      jak jinak, že.

      .... penalta být neměla ... kolář zesměšnil soupeře.....máme moc hráčů na hostování.... máme moc hráčů na hostování v liberci..... skupujeme vše co je, aby to nedostala konkurence (tady bych se zastavil u Zimy, který přišel s jedním zápasem v nejvyšší soutěži a Beran pomalu to samé)...... nezmar nechce být u krachu ..... sinobo se stahuje

      to je nechutný hon na SKS a to sezona pomalu ještě nezačala. Protože máme peníze a máme je z číny. Navíc teď už máme svoje hospodaření.

      Jinak ta pentle byhla hlavně úplně jedno, o ničem nerozhodla, krom toho že si Ondra došel pro ten svůj sen. Provod se skácel na můj vkus moc ochotně, ale bylo to pade na pade. Kingue do toho šel hodně nešikovně a na první pohled bych to taky foukl.

    • Re: Komise rozhodčích

      pehacko     před 27 dny 02.09.2020 06:37 |  
      7 0

      Vidim to uplne stejne, ze svoboda s klovancem se snazi vratit devadesátá leta a budou lhat vsem do oci i za pomoci toho sajrajtu co se stal ze sportu...

SN na Facebooku

Oficiální Facebook žen