Fortuna liga

FK Pardubice - Slavia 1:1

Po hodně turbulentní reprezentační pauze pokračovala nejvyšší domácí soutěž třetím kolem. Slavii poslal los do sousedního Ďolíčku, kde své domácí zápasy hraje ambiciózní nováček z Pardubic. Červenobílí - v tomto zápase ve venkovních černých dresech - šli do zápasu v pozici jasného favorita a to i přesto, že "domácí" v minulém kole až překvapivě jistě porazili Teplice. Zápas nakonec přinesl dělbu bodů.

Trenér Trpišovský poslal do zápasu sestavu vcelku očekávanou, ale přesto s jednou výraznější změnou. V záloze zcela chyběl klasický defenzivní záložník. Tento post zaujal Petr Ševčík a před ním se vedle sebe postavili Nicolae Stanciu a Lukáš Provod, nalevo se potom poprvé v základní sestavě od jarní zlomeniny nohy  objevil Peter Olayinka. První střelecký pokus si ve čtvrté minutě připsali domácí. Pavel Černý si ve vápně zpracoval balón a z otočky mířil vedle. V osmé minutě sudí pustili do samostatného nájezdu Cadua, jehož postavení bylo přinejmenším hodně podezřelé, ale ten pálil z úhlu do boční sítě. Slávisté byli během první desetiminutovky  častěji u balónu, ale nedařilo s ejim vymyslet nějaké ohrožení domácí branky. Dvě standardní situace byly rozehrány zbrkle a nepřesně. Gólman Pardubic Boháč si pořádně sáhl na balón až v jedenácté minutě, kdy se na rohový kop vyšrouboval Kúdela, ale mířil jen do středu branky. Ve třinácté minutě Bořilovi střela úplně nesedla, míč ve vápně dokázal zpracovat Tecl, leč ve vyložené šanci pálil nad. Pardubičtí se po přežití téhle šance nadechli a  vyrovnali hru. Slavia nedokázala dostat do tlaku, její hra byla neurovnaná, bez nápadu, Hovorka si za skluz vykoledoval žlutou kartu. Ve 33.minutě to ze střední vzdálenosti zkusil Stanciu a jeho rána Boháče pořádně štípla. Po následném rozehraném rohu obrana Pardubic odvrátila Provodův centr pouze na hranici vápna, ale tam si krok nedokázal srovnat Kúdela, jeho rána tak letěla vedle. ve 35.minutě si Stanciu zkoušel vymodlit pokutový kop, což vedlo pouze k tomu, že se mu zažlutilo před očima. Ve 38. minutě došlo k tomu, co slávisté vidět nechtěli: Hovorka po drsném souboji přišel o balón a mladík Tischler pádil sám na Koláře, kterého dokázal přelobovat - 1:0! Slavia se pokusila rychle odpovědět, ale do vyložené šance se dostat nedokázala. I když: Bořil ve 42.minutě převzal pas od Ševčíka, okolo gólmana přiťukl míč Teclovi a tomu těsně před zasunutím do branky míč upálil Čelůstka. Vzápětí se mával ofsajd, ale opakované záběry ukazovaly, že případný gól by asi platit mohl. V nastavení první půle si míč na pravačku nachystal Stanciu, ale jeho ránu Boháč dobře viděl a udržel jej v rukavicích i proti dobíhajícím útočníkům.

Do druhé půle už nevyběhli Tecl a Olayinka na jejich místa naskočili Traoré a Musa a Slavia se vydala dobývat obranný val dobře organizovaného nováčka. Domácí si rychle vykoledovali dvě žluté karty a už v 51.minutě bylo srovnáno. Ševčíkův roh si našel Petar Musa a trknul míč přesně k pravé tyči Boháčovy branky - 1:1! V 55.minutě Coufalův centr srazil jeden z obránců rukou a kopala se zajímavá standardka. Stanciu kroutil balón do levého horního rohu, ale mířil jenom do boční sítě. Přiostřilo se, zvláště potom co Surzyn sestřelil před lavičkou hostí Kúdelu. Pardubice zahrozily ze standardní situace, když po centru Sorzyna Toml přehlavičkoval Koláře a na zadní tyči míč vytáhl z branky kapitán Bořil. Hra se poněkud zklidnila, Slavia měl balón více na kopačkách, ale o nějakém větším tlaku nemohla být řeč. Čas se zoufale krátil a nějaké střely, které by gólmana Boháče donutily k zákroku, stále nepřicházely. Čtvrt hodinky před koncem naskočil místo Mastopusta Oscar. Právě on se hrnul do Stanciuova centru, ale hlavičku mezi tři tyče nasměrovat nedokázal. Už začala poslední desetiminutovka, když si Lukáš Provod navedl balón na svou slabší pravou nohu, ovšem jeho rána z ideálního prostoru branku minula. O minutu později míč výborně zatáhl Musa, jeho centr našel na penaltě Coufala, ovšem "koníček" skočil nad branku. V 87.minutě si po Stanciuově přízemním centru našel balón Musa, ještě si vylepšil pozici posunutím doprava, ale branku minul. Na závěrečné minuty naskočili do hry Takács a Lingr. Ševčíkův rohový kop si zpracoval Musa, ale hradbu těl nepropálil, sražený míč se odrazil k Ševčíkovi, jeho bombu vyrazil Boháč. V posledních vteřinách se ještě tlačil do zakončení Musa, ale nakonec to byla pouze žlutá za ful na gólmana. Slávisté tak třetí zápas této sezóny vyhrát nedokázali a z Ďolíčku si odvezli pouze bod za remízu 1:1.

 Trenér FK Pardubice Jiří Krejčí: Je to jenom bod z domácího prostředí, ale vážíme si ho, protože Slavia je evropským týmem. Chtěli jsme hrát nebojácně a až na některé okamžiky jsme dokázali soupeře pohlídat, zvláště jeho nebezpečnou pravou stranu. Na psychice jsme pracovali celý týden a nějaký strach jsem tam neviděl. Hlediště bylo plné slávistů, asi nějaký milionář koupil celé hlediště pro soupeře.

Trenér SKS Jindřich Trpišovský: Dneska jsme si vyhrát nezasloužili. Neměli jsme dobrý přístup a nevyrovnali jsme se Pardubicím v nasazení a bojovnosti, zápas jsme si udělali strašně těžký. V takovém utkání nemůžete pustit soupeře do vedení. V první půli jsem byl spokojen pouze se Ševčíkem a Provodem. Olayinka patřil k těm aktivním hráčům, ale my jsme potřebovali hráče, kteří jsou silní v kombinaci, proto jsme jej o půli stáhli. V první půli nám chybělo úplně všechno, neměli jsme ani rychlost, ani pracovitost, vyhrát jsme si nezasloužili

3. - Sobota 12. 09. 2020 19:30

Fortuna liga, 2020/2021
1 - 1
1 - 0
FK Pardubice
FK Pardubice

38.Tischler

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

51. Petar Musa

Komentáře (476)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé