Liga mistrů

Slavia - Midtjylland 0:0

Slavia remizovala v prvním zápase playoff Ligy mistrů s dánským Midtjyllandem 0:0. Šancí v zápase bylo pomálu a ty největší si vytvořili hosté, Slavii podržel Ondřej Kolář.

Trenér Jindřich Trpišovský postavil do stoperské dvojice překvapivě Davidy Hovorku se Zimou, na postu defenzivního záložníka se představil Tomáš Holeš, na křídlech Lukáš Masopust a Peter Olayinka a na hrotu útoku nastoupil Stanislav Tecl. Hosté nastoupili asi v nejsilnější sestavě s uzdraveným Evanderem na podhrotu místo Kraeva. Staronová posila Pione Sisto zůstala jen na lavičce. Úvod zápasu byl hodně opatrný a slávisté se několik minut vůbec nemohli dostat s míčem na polovinu soupeře, hosté podle očekávání dobře pressovali a nutili sešívané ke ztrátám. První střelu si připsali domácí, Masopust ale v těžké pozici levačkou zpoza vápna minul. Druhá střela Masopusta v 11. minutě už mířila mezi tři tyče, Hansen s ní ale neměl větší problémy. O tři minuty později Zima krásně vysunul Olayinku, ten prošel do vápna a nabil Bořilovi, jehož pumelici chytil do náruče Hansen. O chvíli později před Olayinkou na poslední chvíli odehrál na roh jeden z obránců. V polovině prvního poločasu hosté neměli jedinou střelu na bránu, ale hrozili ze standardních situací a pressing hluboko na slávistické polovině byl velice nepříjemný, jakákoli chyba hodně zaváněla velkou šancí soupeře. Kreativní záložnící Slavie Stanciu se Ševčíkem se dostávali do hry jen minimálně. Po náběhu Holeše do ofenzivy se otevřela obrana Slavie a hosté šli do brejku, který naštěstí zazdili nepřesnou přihrávkou a nebezpečí před Kabou zažehnal Bořil. V druhé části první půle brejky Midtjyllandu působily hodně nebezpečně a několikrát situaci hasila obrana Slavie doslova na poslední chvíli. Slávisté se směrem dopředu nedostali vůbec k ničemu až na ojedinělý málo nebezpečný pokus Stancia, do kabin se tak šlo za zaslouženého stavu 0:0.

Druhý poločas začal úplně stejně, jako probíhal ten první. Tutovku si však vytvořili hosté. Holeš fauloval ve středu hřiště za žlutou kartu a přímý kop dánský tým rozehrál tak, že se míč snesl do vápna na úplně volného Kabu, ten naštěstí místo střely na bránu trefil míč tak, že odletěl zase mimo vápno. Za Slavii odpověděl zase Stanciu střelou zpoza vápna, i tentokrát Hansen míč kryl v klidu. Další ofenzivní akci vedl zase Kaba, míč se mu zamotal pod nohy a Kaba o něj přišel. A za pár minut zase Kaba, našel si ve vápně centr z přímého kopu a Kolář musel vytáhnout výtečný zákrok, Mabil pak dorážel už z těžké pozice mimo. Po dlouhém autu Anderssona střílel zpoza vápna z voleje Dreyer nad bránu. To už byl na hřišti Petar Musa, který vystřídal dnes naprosto neviditelného Tecla. Hosté poté poslali do hry Sista místo Dreyera a trenér Trpišovský reagoval nasazením Provoda místo Masopusta. Když už se slávisté dostali s míčem do vápna soupeře v nebezpečné pozici, Ševčík si nerozuměl s Holešem a jen zadarmo odevzdal míč soupeři. Čas ubíhal a šance nepřicházely, naštěstí oproti úvodu druhého poločase ani na straně Midtjyllandu. V 79. minutě se opět slávisté dostali s míčem do vápna, ale znovu finální přihrávka nenašla spoluhráče. V 84. minutě se srazili na polovině hřiště dva slávisté a rázem šli hosté dva na jednoho. Coufal však skvěle vystihl, co Kaba bude mít v úmyslu a přihrávku si sebral pro sebe. Po autovém vhazování a další chybě obrany Slavie zakončoval Sviatchenko a Kolář vytáhl další skvělý zákrok. Slávisté zkusili signál z rohu, střely Coufala ani Bořila ale k Hansenovi nepronikly. V nastaveném čase si vytvořili slávisté tlak a těsně před Olayinkou ve vyložené pozici odehrál míč Scholz. A v poslední akci zápasu pronikl do vápna Mabil, odrazil míč o Zimu a ten trefil Koláře do obličeje. Kolář míč udržel před brankovou čarou a zápas tak mohl skončit bezbrankovou remízou, za kterou asi mohli být slávisté rádi, hosté si v součtu připsali více nebezpečných situací. Slavia tak v odvetě za týden musí pro postup uhrát minimálně remízu se vstřelenou brankou.

playoff - Úterý 22. 09. 2020 21:00

Liga mistrů, 2020/2021
0 - 0
0 - 0
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

FC Midtjylland
FC Midtjylland

Komentáře (395)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé