Fortuna liga

Slavia - Slovácko 3:0

Slávisté nastoupili proti Slovácku v sestavě tvořené převážně náhradníky, z tradiční základní sestavy hráli jen David Zima a brankář Ondřej Kolář. Sešívaní přesto zvítězili 3:0 dvěma brankami Kúdely a jedné Provoda, hosté však trefili dvě tyče a břevno a Slavii podržel také Kolář.

Trenér Trpišovský šetřil opory pro klíčový zápas v Dánsku, který se bude hrát ve středu, a tak podobně jako před rokem postavil do sestavy mezi zápasy playoff Ligy mistrů náhradníky. Slavia nastoupila v rozestavení 3-5-2, dvojici standardních stoperů doplnil ještě Karafiát, ve středu zálohy nastoupili Takács s Traorém a Lingrem, na křídlech Malínský a Oscar a v útočné dvojici Musa s Kuchtou. Slovácko do nominace vůbec nezařadilo Patrika Hellebranda, který tam hostuje právě ze Slavie, na hrotu útoku nastoupil reprezentant Curacaa Regino Cicilia. Slávisté začali zostra, z první standardní situace sklepl Zima Takácsovi, jeho střelu Nemrava jen trestuhodně vyrazil před sebe a dobíhajícího Kuchtu stáhl k zemi Hofmann - sudí Franěk nemohl neodpískat penaltu. K té se překvapivě postavil kapitán Ondřej Kúdela a nemýlil se - 1:0! V sedmé minutě slávisté skórovali podruhé, bohužel však poté, co Lingr přihrával Malínskému do ofsajdu, branka tak platit nemohla. Slávisté hráli hodně kreativně, Oscar zakombinoval s Traorém a poslal krásný centr do vápna, ten promáchl Kuchta a Lingrovi prošel míč mezi nohama, když Lingr pak akci dohrával, Malínskému míč zase utekl mimo hrací plochu. Na druhé straně musel Kolář zasahovat po tečované střele Navrátila z úhlu. Ve 22. minutě poslal odražený míč Malínský nad bránu. V 29. minutě vybojoval Petar Musa roh, ten šel rozehrát Lingr, hlavou jej odvrátil Kadlec jen ke Kúdelovi, který z voleje poslal nechytatelnou ránu k tyči a zvýšil na 2:0! Na druhé straně se ke střele z hranice vápna dostal Navrátil, v nelehké pozici ale poslal míč nad bránu. Ve 45. minutě se odehrály hned dva sporné momenty, nejprve po chybě hostů odehrál míč Musa na hranici pokutového území, Nemrava ho sestřelil, nicméně se hrálo dál. Hosté otočili hru, dostali se k vápnu Slavie, kde Petržela šlápl na nohu Oscarovi, který mu vzal míč, nicméně Franěk odpískal nepochopitelně faul Oscara. VAR do hry nezasáhl a penalta pro Slavii se vůbec neřešila, Havlík míč z přímého kopu otřel jen o zeď a vyústil z toho jen roh. Ten slávisté ubránili a do kabin se šlo za dvoubrankového vedení domácích.

Petar Musa zranění ze závěru první půle nerozchodil a na hřišti jej musel nahradit Stanislav Tecl. Hned na začátku druhé půle skóroval Lingr, ale opět se pískal předchozí jasný ofsajd Kuchty, který byl zcela jasný. Krásný a pro Slavii šťastný biliárd si pak zahrál Sadílek, který byl ve vápně úplně volný a hlavou poslal míč od jedné tyče do druhé a od ní zase do hřiště. Slovácko se rozhodně osmělilo, Havlíkovu pumelici vyrazil Kolář jen těsně vedle brány. Petržela po chvíli obloučkem trefil břevno za brankářem Kolářem! Slávisté v této části zápasu nepůsobili vůbec jistě, když už jim pomohl Kadlec tím, že mu prošel míč pod nohou, Kuchta šel sám na Nemravu, kterého však pouze nastřelil.V 67. minutě se ke střele dostal Sadílek, fantastickým zákrokem jej vychytal Kolář. V 73. minutě slávisté měli konečně další šanci, Kuchta centroval a Lingrovu hlavičku vytáhl Nemrava. V 82. minutě Masopust posunul Provodovi, jeho pumelici zneškodnil Nemrava za pomoci tyče. V 85. minutě se na hřiště dostal ke své ligové premiéře také útočník béčka Abdallah Sima, vzápětí měl velkou šanci Kliment, který kličkoval ve vápně, ale pak trefil jen Takácse, který se mu hokejově položil do rány. V závěru ještě pálili šance svým osobitým stylem střídající Tecl s Masopustem. V nastaveném čase pak přece jen přidal třetí gól Lukáš Provod, který prudce poslal míč na bránu z přímého kopu ze strany a Nemrava chyboval a propustil míč za sebe - 3:0.

5. - Sobota 26. 09. 2020 19:00

Fortuna liga, 2020/2021
3 - 0
2 - 0
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

2. Ondřej Kúdela (pen)
29. Ondřej Kúdela
90. Lukáš Provod

1.FC Slovácko
1.FC Slovácko

Komentáře (390)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé