Liga mistrů

Midtjylland - Slavia 4:1

Slavia prožila hodně smutný večer. Od začátku zápasu do 70.minuty tahala za delší konec. I když poločasové vedení neudržela, remíza 1:1 jí posouvala dál. Po hodně nešťastném Traorého zásahu a Holešově ruce dostali domácí k dispozici penaltu, kterou Kolář bravurně zneškodnil, ale rozhodčí jí na pokyn VAR nechal opakovat. Po brance na 2:1 inkasovali červenobílí v závěru ještě dvakrát a sen o lize mistrů se rozplynul. 

Trenér Trpišovský připravil sestavu, ve které chyběl klasický útočník. Na hrotu se objevil Lukáš Masopust, pouze na lavičce seděli Musa s Kuchtou, Tecl ani tam. V obraně dostal před mladým Zimou přednost Ondřej Kúdela, hrdina posledního ligového střetnutí se Slováckem. Domácí oproti prvnímu zápasu nasadili na levou stranu útoku svou největší letní posilu, Ugandského borce Pione Sista, který se vrátil ze Spanělska.

Slavia začala odvážne, hned v první minutě se do zakončení hrnul Olayinka a moc nechybělo, aby zblokoval odkop Hansena. Vzápětí centroval Bořil a obrana soupeře odvrátila na roh. Z Něho už udeřilo – Stanciův centr gólman nedokázal přes Hovorku dostat z vápna, Olayinka napoprvé míč úplně netrefil, ale druhý pokus skončil v síti – 0:1! V páté minutě přišel další roh, Ševčík vracel míč do vápna a znovu hlavičkoval nebezpečně Olayinka. První desetiminutovku uzavřela špatná rozehrávka Stanciua, ale Sisto nedokázal vysunout Kabu. Tu druhou načala akce Coufala s Provodem, po kterém cenr našel ve vápně Olayinku, ale ten nedokázal balón na prsou „zalepit“. Na druhé straně byl blízko gólové hlavičce Kaba, ale obrana dvojice Coufal, Kúdela mu nedovolila snadné zakončení. Každopádně domácí začali nacházet půdu pod nohama a dostali se do tlaku. Z něj se Slávisté pomalu vymanili okolo dvacáté minuty, kdy nejprve soupeř zahrozil vrácením míče do ohně po odvráceném rohu, ovšem byl máván ofsajd. Ovšem na druhé straně byla nebezpečnější akce Stanciua, po která zakončoval zpoza vápna Masopust. Po další akci Olayinkovu přihrávku zakončoval Holeš, jeho pokus byl zblokován a rohy zahrávané do chumlu vytvořeného kolem gólmana dělaly domácím velké problémy. Ve 27. minutě Provodův centr sklepl Masopust k nabíhajícímu Bořilovi, ovšem ten místo střely zvolil ještě kličku a technicky jí nezvládl. Za dvě minuty Provod fauloval nějakých třicet metrů od brankové čáry Evandro zahrál šikovný oblouček za obranu a znovu se mával ofsajd, navíc Kolář i tak dokázal oblouček Scholze zlikvidovat. Nebezpečně vypadal roh ve 32. minutě, hlavičku Sviatchenka prodloužil Holeš přímo do náruče Koláře. Domácí stále hrozili z dlouhých autů, které létaly před branku hlavně z pravé strany. Tlak domácích s blížícím se poločasem narůstal. Ve 44. minutě to zkusil zpoza vápna Scholz, ovšem nebyla to střela, se kterou by si gólman Kolářových kvalit neměl poradit. První půle tak skončila velmi nadějným červenobílým vedením.

Druhá půle začala opatrně a spíše na půlce domácíchve 49. minutě připravil Stanciu palebnou pozici Bořilovi, tomu střela nesedla. Soupeři chtěli zahrozit z trestného kopu po faulu Bořila, ale  přízemní přhrávku na Sista přečetl Coufal. V 52. minutě Provod vysunul Masopusta, ten si to namířil kolmo k brankové čáře a ostrou přízemní ranou z velkého úhlu potrápil Hansena. V 54.minutě byl Hovorkův skluz posouzen jako nedovolený a vedle standardní situace z nebezpečné vzdálenosti tu byla žlutá karta pro hostujícího stopera. Nepříjemný centr obrana odvrátila. Vzápětí Sviatchenko dojel kapitána Bořila apo dohrání akce si i on prohlédl zblízka žlutou kartu. Po hodině hry domácí trenér sáhl k dvojnásobnému střídání, ze hry šli Evandro, zahrávající do té doby všechny standardní situace, a překvapivě i Sisto. Na hřiště naskočili Kraev, který účesem připomíná Alexe Krále a Dreyer, jenž v prvním zápase hrál v základu a automaticky převzal standardní situace domácích. V 65.minutě přišlo to, co si hosté nepřáli, Kolář se k centru zprava nedostal a útočník Kaba hlavou srovnal - 1:1. Trenér Trpišovský zareagoval střídáním Stanciua, kterému zápas nesedl, za Ibrahima Traorého. Slavia vyrovnala hru a začala hrozit Olayinka přihrávkou doleva vyslal do nadějné pozice Bořila, jeho přihrávku na Provoda zablokovala obrana domácích na roh. Na něj už se ve vápně chystal Petar Musa, který vystřídal Masopusta. Vzápětí právě Musa na hranici vápna přťukl centr Ševčíka Olayinkovi, jeho rána však mířila do středu branky, kde čekal Hansen. V 79. minutě přišla pohroma, rohový kop Kolář odvrátil k Traortému, ten míč trefil tak nešikovně, že jej vrátil do vápna tam míč spadl na ruku Holešovi - penalta! Míč si postavil Kaba, ale jeho ránu u své levé tyče Kolář vyrazil! Radost vydržela jenom chvilku, do hry vstoupil VAR s tím, že Kolář opustil brankovou čáru dříve. Slávistický gólman tak dostal žlutou a penalta se opakovala. Míč si vzal Scholz a ten už poslal domácí do vedení, i když si Kolář na míč sáhl - 2:1. Slavia tak měla na odpověď pouze pár minut a vrhla se do útoku. Střelce jediné branky hostí Olayinku vystřídal druhý útočník Kuchta a hosté se pokoušeli o zázrak. Pokus skončil v 89. minutě, kdy Holeš přišel o balón a Onyeka Dreyerovu přihrávku poslal bezpečně na bližší tyč - 3:1. Vzápětí Dreyer trefil svým pokusm břevno, míč se k němu vrátil a další rána téhož hráče trhala síť. Slávisté tak kalich hořkosti dopili zcela do dna.

playoff - Středa 30. 09. 2020 21:00

Liga mistrů, 2020/2021
4 - 1
0 - 1
FC Midtjylland
FC Midtjylland

65. Kaba
84. Scholz (pen.)
88. Onyeka
90. Dreyer

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

3. Peter Olayinka

Komentáře (626)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé