Fortuna liga

Baník - Slavia 0:1

Slávisté výsledkově zvládli venkovní ligové utkání proti Baníku, herně však nepřesvědčili. O jedinou branku zápasu se z penalty postaral Nicolae Stanciu.

První šanci si připsali domácí. Holzer našel ve vápně Tijaniho. Zblokovaná střela ale skončila mimo. Baník do zápasu vletěl s velmi vysokým presinkem, což činilo rozehrávce sešívaných značné problémy. Naštěstí dvě střely Holzera skončily mimo tři tyče. Červenobílí ale úvodní tlak přečkali a herní obraz se brzy vyrovnal. V první šanci Slavie pálil z voleje Stanciu dosti nepřesně. Už to vypadalo, že se hosté kombinací mezi obránci na své polovině snaží Baník uspat. Zničehonic ale slávisté přenesli hru dopředu a po pěkné kombinaci pálil zpoza vápna Stanciu. Střelu nicméně dokázal Fillo zblokovat do bezpečí. Ve 27. minutě byli domácí velmi blízko otevření skóre. Aktivní Holzer centroval do malého vápna na Tijaniho. Před ním sice zakročil Zima, ale nešťastným odkopem skončil míč na tyči. Následné dorážce De Azeveda chyběla přesnost.  36. minuta přinesla další domácí šanci na změnu stavu utkání. Ostravští pěkně zakombinovali okolo vápna, De Azevedovu střelu ale Kolář skvěle zneškodnil. O chvíli později se Kolář opět blýskl proti střelám z dálky Holzera a Fleišmana. V úplném závěru ještě střílel Provod. Zblokovaná střela znamenala pouze rohový kop, který sice přinesl skrumáž před brankou, ale žádné větší nebezpečí nepřišlo. První poločas tak skončil 0:0 a nutno říci, že pro slávisty to byl rozhodně příznivý výsledek.

Neuspokojivé první dějství přinutilo trenéra Trpišovského udělat dvě změny v sestavě – Ondřeje Lingra vystřídal Petr Ševčík a ofenzivu posílil Stanislav Tecl, který nahradil Ladislava Takácse. Ve 48. minutě byli slávisté blízko vstřelení branky. Po zakončení Musy zachránila Laštůvku tyč. Asi největší dosavadní příležitost přišla v 53. minutě. Prodloužený rohový kop domácích skončil u nohou Svozila. Stoper Baníku ale úplně odkrytou bránu minul. Postupem času ale začala Slavia získávat optickou převahu. V 66. minutě prchl Tecl, kličkou obelstil Laštůvku, po kontaktu spadl a rozhodčí Hrubeš nařídil pokutový kop. K míči se postavil Stanciu a s přehledem proměnil – 1:0. Domácí chtěli nepříznivé skóre okamžitě změnit. Jánoš patičkou uvolnil čerstvého Kuzmanoviče a Kolář se musel opět činit. V 88. minutě se dostal k hlavičce Potočný, ale jeho zakončení nebylo dostatečně razantní. Konec zápasu připomínal spíš boj – přerušení, fauly, potyčky a žluté karty. Ve třetí minutě nastavení si Baník vytvořil tlak, ale obrana sešívaných ho dokázala ustát. Na druhé straně ještě zakončil dobře Tecl, ale Laštůvka zakročil.

 Nic podstatného už zápas nepřinesl, slávisté předvedli ve druhé půli zlepšený výkon, připisují si páté letošní vítězství a bodově se osamostatňují na druhém místě dosavadní ligové tabulky. Následuje reprezentační přestávka, a tak další utkání je na programu až 17. 10., kdy Slavia doma přivítá Mladou Boleslav.

6. - Neděle 04. 10. 2020 18:00

Fortuna liga, 2020/2021
0 - 1
0 - 0
FC Baník Ostrava
FC Baník Ostrava

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

67. Nicolae Stanciu (pen)

Komentáře (456)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé