Názory

Klidná mysl a pevná muška - čtenářský článek

Úvaha nad posledními událostmi ve Slávii

Dobré ráno ze Šumavy Vám všem a samozřejmě při dobré kávě.
Vypůjčil jsem takovou malou parafrázi z filmu Patriot v hlavní roli z Mel Gibsonem. Taky se tam hovoří o klidné mysli a pevné mušce.
To je asi teď to nejdůležitější, co v současné době ve Slávii potřebujeme. Možná, že jsme až příliš chtěli postup do LM a nepostoupení o to víc bolelo i pokud k tomu přidáme ještě fakt, za jakých okolností. Ale i tady buďme víc nad věcí, protože se to už nedá vrátit. Čeká nás další etapa, byť trochu jiná. "Neofrňujme" se tedy nad EL, protože předloni nám právě EL výrazně pomohla. Obměnili jsme kádr a místo zkušených a otrkaných borců máme v mančaftu kluky nové. Všichni víme, že žádný učený z nebe nespadl a ani nespadne, a tak je tomu i u nás. Každý hráč potřebuje čas na adaptaci a prostě se hned nestane "leadrem". Vzpomeňme na Provoda, na Zimu, Ševčíka, Olayinku a další. Taky to chvíli trvalo a dnes jsou už ve Slávii znát. To, že nám někdy forma odejde a i když se můžeme snažit maximálně, tak si to musí zase sednout, to přeci známe všichni taky. Sám vidím, jak např. Masopust, Tecl, Stanciu, Traoré a i Ševčík tu formu teď nemají, ale že by nechtěli nebo nebojovali? To bychom jim hodně křivdili. Nezapomeňme, co všechno museli podstoupit v posledních týdnech a bohužel nám letní příprava díky COVIDU vůbec nevyšla. To vše se na naší hře projevilo a realizační tým se s tím musí poprat. A protože je to něco neobvyklého, tak se to i realizační tým učí a tu cestu hledá. I v této situaci, kdy se s tím pereme, tak jsme na druhém místě a skóre také nemáme nejhorší. Buďme více trpěliví a chápající. Poslední vystoupení JiT mi říká, že on to všechno ví, prožívá to možná 100x hůř než mi a dělá všechno proto, abychom se nastartovali. Tak mu věřme!!!
Je až neuvěřitelné, kolik se tu najde "rejpalů" a "kibiců", co to vidí strašně, nebo dokonce strašidelně a úplně špatně. Hráče tady urážejí, trenéry prohlašují za neschopné a všechno by dělali úplně jinak. Pak stačí ještě vyslat jakési "kouřové signály" a už tu máme články o cestě do pekel, končícím mejdanu a komunistickém Tvrdíkovi. Ale proč? Proč si někdo mlátí hubu a předvádí se, ale k debatě si pana Tvrdíka nepozve???
Víte kolik vůbec stála celá sanace finanční i právní s narovnáním situace ve Slávii tak, aby bylo dosaženo současného stavu? Víte co všechno bylo třeba provést, abychom byli v černých číslech? Místo toho někdo uráží pana Tvrdíka názvem "Luftjarda". V době, kdy jsme tady byli v březnu zalezlí a nedutali jsme (a to včetně všelijakých dnes hrdinných politiků), tak tenhle pan Tvrdík aspoň něco dělal pro nás, pro všechny. A nejen pro nás, ale i pro další státy. A pár měsíců poté, je pomalu těmi "hrdinnými politiky" pan Tvrdík vyšetřován, jestli náhodou to někde neukradl a neobohatil se. Bez jakéhokoliv důkazu je obviňován a pomlouván. To je pro mně hodně chucpe. Vůbec si nedovedeme vážit práce těchto lidí, co nám vrátili radost ze Slávie a jejího fotbalu. Chováme se jako zaprdění a nepřející, protože přece není možné, že nám to teď nejde tak dobře. Za tím musí být přeci nějaký podraz či špinavost a neschopnost našeho vedení a hráčů. Tomu přeci musíme přijít na kloub a pořádně to "rozesrat".
Já bych chtěl poprosit hráče, trenéry a vedení, aby měli klidnou hlavu a pevnou mušku. Ten, kdo si dokáže uklidit na svém stole a všechno dobře porovnat, tak tomu na uklizeném stole chutná o to líp.


S úctou
Sokrates55

Komentáře (81)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Klidná mysl a pevná muška - čtenářský článek

    future     před 4 lety 14.10.2020 13:27 |  
    23 2

    S dovolením Sokrate, podepisuji a děkuji.


    Komentář byl uživatelem upraven (14.10.2020 13:29) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Klidná mysl a pevná muška - čtenářský článek

      bongor     před 4 lety 15.10.2020 08:00 |  
      7 2

      Já Ti děkuju za ten článek příteli.Mě zahřeje,když se na SN objeví článek od člověka jako jsi Ty,o kterém za ta léta co
      se zúčastňuji dění na SN s určitostí vím,že je to ryzí Slávista,s velkým S. Jardu Tvrdíka jsem v politice nemusel,ale to co udělal pro Slavii je na chodník slávy,kdo to nevidí,tak je slepý a hluchý.

  2. Re: Klidná mysl a pevná muška - čtenářský článek

    Dr. Fe1     před 4 lety 14.10.2020 13:27 |  
    16 23

    Neviděl bych to tak černě ohledně těch nadávačů. To je tady pořád a jedna a ta samá skupina, co šíří nenávist všemi směry. Jak na hráče Slávie, jak na vedení, tak i na uživatele tohoto fóra. Pořád ti samí. Netřeba jmenovat, všichni víme o koho jde a kde je jejich základna. To nejsou skuteční fanoušci Slávie, většina z nich ani na Slávii nechodí a do Edenu by ani netrefila, byť mají třeba Eden v nicku ....

    Troufám si tvrdit, že drtivá většina Slávistů si váží práce pana Tvrdíka a stojí za týmem i v dobách kdy nejde všechno podle toho jak bychom chtěli, Drtivá většina se řídí naším heslem "vždycky jsem s Vámi" a "společně jsme silnější".

    Nedejte se zmást tím, že trollové kibicové jsou ti nevíce uřvaní, nejvíce klikající, nejvíce nadávající ..... mimo virtuální svět nejsou, neexistují. Na stadioně je nepotkáte (a to nejen teď v době koronaviru, ale nikdy) .

    Takže hlavu vzhůru, nás co máme Slávii rádi a jsme s ní pořád je daleko víc než těch ubohých řvounů. Těmi ubožáky se nemá cenu trápit, lepší je si je vyblokovat a kašlat na ně.

    • Re: Klidná mysl a pevná muška - čtenářský článek

      kalex     před 4 lety 14.10.2020 13:54 |  
      17 4

      Bože, bože. Ty jsi opravdu nemocný. Jenom hejtovat druhé a ještě se cítit poškozovaný, jak ti nadáváme.
      Kdybys tu věčně neřval, nepřekrucoval fakta, tak by tě možná, MOŽNÁ brali druzí normálně. Sám si za to můžeš.
      A hlavně zase napiš, že mně blokuješ, že nevíš a že se ti mám omluvit.

      Jinak Sokratovi děkuji za článek. Co se totiž fotbalového národa týče tak by si měl uvědomit díky komu se ta liga dohrála. To nebyl Freedom. Nebyl to ani ten blbec z FAČR a nebyl to ani Hnilička o kterém si teď už myslím svoje. Ten dokázal jen to, že nevyjedná nic, když ho někdo nepotáhne za ručičku.

      • Re: Klidná mysl a pevná muška - čtenářský článek

        Edenjejenjeden     před 4 lety 14.10.2020 15:58 |  
        8 3

        Koukám ,že dotyčný pacient mluví v množném čísle. Tak to už je vážně diagnoza :-D

      • Re: Klidná mysl a pevná muška - čtenářský článek

        pehacko     před 4 lety 14.10.2020 18:35 |  
        9 4

        Dnes ma formu... on by napsal uknucenou reakci uplne na cokoliv. Chudacek...

    • Re: Klidná mysl a pevná muška - čtenářský článek

      fredydj (přítel SN)     před 4 lety 14.10.2020 15:14 |  
      13 7

      BAN prosím.

      • Re: Klidná mysl a pevná muška - čtenářský článek

        Dr. Fe1     před 4 lety 14.10.2020 23:02 |  
        4 13

        Pro koho a za co ? Tušíš, že tohle forum má nějáká pravidla a že by se BAN měl dávat jen za jejich porušení a ne proto, že někoho nemáš rád ?

        Ale osobní BAN ti dám (a ty mě můžeš klidně taky, to je v tvé kompetenci) - tedy blokaci tvých příspěvků, protože provokace od lidí jako jsi ty, tedy rozeštvávačů fanoušků Slávie nepotřebuji číst.
        Přesně jsi potvrdil, že patříš do skupiny těch co namísto fandění SLávii a bazírování na tom společném a táhnutí za jeden provaz, tady do toho hází vidle a jdou po ostatních slávistech, protože se jim něčím třeba nelíbí.

        Škodíte tím Slávii. A já nemám zapotřebí to číst. Já mám zájem táhnout za jeden provaz s těmi co Slávii opravdu fandí a podporují a jsou schopni třebas i překonat nějáké neshody, ve společném zájmu - podpoře Slávie. Ty jsi pravý opak tohoto přístupu - Tak ahoj a už mi nepiš.


        Komentář byl uživatelem upraven (14.10.2020 23:05) . Zobrazit původní komentář

        • Re: Klidná mysl a pevná muška - čtenářský článek

          fredydj (přítel SN)     před 4 lety 14.10.2020 23:44 |  
          10 9

          BAN

          • Re: Klidná mysl a pevná muška - čtenářský článek

            Dr. Fe1     před 4 lety 14.10.2020 23:48 |  
            3 13

            Už jsem si tě vypnul a nemám zájem se s tebou bavit resp. číst si tvoje invektivy a útoky na mojí adresu.

            Takže už mi nepiš, neobtěžuj mě. Tohle je poslední moje reakce na tebe.

            • Re: Klidná mysl a pevná muška - čtenářský článek

              Wulfstan (přítel SN)     před 4 lety 15.10.2020 00:29 |  
              10 9

              BAN

              • Re: Klidná mysl a pevná muška - čtenářský článek

                Edenjejenjeden     před 4 lety 15.10.2020 07:19 |  
                10 6

                A ted si vás zablokuju všechny :-))). Mimochodem ,jeho věta "škodíte tím Slavii" mně vždy dostane . Zřejmě se dotyčný ve svém šílenství a paranoie stylizoval do Slavie ,jinak si tento jeho nesmyslný výrok nedokážu vysvětlit

        • Re: Klidná mysl a pevná muška - čtenářský článek

          Pepino44     před 4 lety 16.10.2020 10:38 |  
          9 2

          Je zajímavé, že ač si každého, kdo Ti připomene to věčné knourání vymažeš, ale stejně na jeho připomínky reaguješ, což znamená, že ty příspěvky stejně čteš. Podle toho, koho si všechno vymazal jsi musel na SN zůstat asi sám, nebo s těmi dvěma, co Tě bránili.

          • Re: Klidná mysl a pevná muška - čtenářský článek

            Dr. Fe1     před 4 lety 16.10.2020 13:03 |  
            1 10

            1) Nečtu. Tak nelži. U dotyčných vymazaných nevidím text, reaguji jen na to, že oni na mě reagují - a žádám je, ať mi dají pokoj, když se neumí bavit normálně.
            A nemažu nikoho kvůli nějákému kňourání jak podsouváš, ale kvůli tomu, že se dotyčný chová jako nepřátelský rudý nok, tedy tak něják jako ty. Uráží, příše provokace a podobně.

            2) Začni u sebe. Mnohokrát jsi mě urazil, aniž bych ti něco dělal. Zpytuj svědomí a začni se chovat tak jak se na diskuzi slávistů patří - tedy přátelsky a s respektem k ostatním slávistům. Pokud to neumíš, tak sem nechoď.

            3) Naštěstí pořád zbývá dost normálních lidí, kteří nemají potřebu ostatní urážet a normálně se baví o fotbale a o Slávii. Vás co to tady rozeštváváte je sice dost, ale ne většina. Škodíte tím Slávii a projevujete se velice nechytře.

            Dávám ti poslední šanci, abyses začal chovat slušně, jinak jdeš taky do blokace. Nejsem zvědavej na tvoje nadávky. Jsem tady abych si přátelsky popovídal s ostatními slávisty a ne děla hromosvod pro vaše mindráky.


            Komentář byl uživatelem upraven (16.10.2020 13:09) . Zobrazit původní komentář

            • Re: Klidná mysl a pevná muška - čtenářský článek

              wimpy     před 4 lety 16.10.2020 13:04 |  
              10 2

              Pepino nemusí odprosit v SZ? To je zjevná nespravedlnost!

              • Re: Klidná mysl a pevná muška - čtenářský článek

                Dr. Fe1     před 4 lety 16.10.2020 13:16 |  
                1 10

                Například u tohoto chronického provokatéra nevidím co píše. Jen ho občas upozorním, ať mě neobtěžuje,.

                Což stejně neponáhá a stejně mi píše dál a dál ... čímž nejlépe dokazuje, že je to on, kdo tady dlouhodobě zapleveluje fórum a ne já. Já jsem jen dlouho dělal chybu, že jsem na jeho provokace reagoval a logicky mu je vyvracel. Což je ale házení hrachu na stěnu. Odpovědí jsou jen další provokace, jelikož dotyčný nic jiného neumí a diskuze není schopen.

                Už chápeš Pepino ?

                • Re: Klidná mysl a pevná muška - čtenářský článek

                  Wulfstan (přítel SN)     před 4 lety 16.10.2020 14:33 |  
                  8 1

                  Ty jsi ale nudnej kolovrátek.

            • Re: Klidná mysl a pevná muška - čtenářský článek

              Pepino44     před 4 lety 16.10.2020 14:52 |  
              7 1

              Tak konečně mne taky zablokuješ, ale u Tebe to nevadí, protože stejně budeš vědět co píši, protože jenom kecáš. Kdyby jsi si zablokoval každého komu jsi to sdělil, tak tady zůstaneš sám a budeš si povídat sám se sebou, což o něčem také svědčí. Nejvíc se mi líbí ten bod 2. Já to slyším poprvé, že sem nemám chodit, i když ne s každým souhlasím, toto mi ještě nikdo nenapsal, na rozdíl od Tebe, který jsi k tomu aby si sem nechodil byl vyzván nesčíslněkrát od mnoha lidí. Ještě mne mrzí, že se neznáme, abych Ti konečně mohl doopravdy okopat kotníky jako mnozí, jak si mnohokrát napsal.

              • Re: Klidná mysl a pevná muška - čtenářský článek

                Edenjejenjeden     před 4 lety 16.10.2020 15:12 |  
                8 1

                Pepino ,na tuhle provokující nulu je škoda i těch podrážek .....

              • Re: Klidná mysl a pevná muška - čtenářský článek

                Dr. Fe1     před 4 lety 16.10.2020 23:02 |  
                1 8

                Tvoje představy o tom jak všechny zablokované tajně sleduji ponechám stranou, to nemá cenu komentovat. Víš já to blokluji aby mě to nelákalo na provokace reagovat, protože to mi bylo vyčítáno a za to jsem byl trestán, takže tajně si to číst by bylo poněkud proti smyslu. Ale mysli si co chceš ...... - ale k tomu ostatnímu:

                Píšu , že sem nemáš chodit pokud nemáš dobrou vůli bavit se s ostatními slušně a s respektem. Protože to je prapodstatou tohoto fóra a vždycky bylo - tedy diskuze lidí co fandí Slávii a baví se slušně, tolerantně a se vzájemným respektem. Pokud tohle nechceš respektovat, je pro všechny kontraproduktivní, abys sem chodil.

                Až vy nově příchozí si to tady pletete s arénou a namísto abyste se bavili kamarádsky, tak hledáte konfrontaci. To tady před vašim příchodem nikdy nebylo. Tak se buď chovejte podle pravidel tohoto fóra - psaných i nepsaných a nebo si hledejte něco vhodnějšího.
                Tady je to pro fanoušky Slávie, co se chtějí kamarádit, chápeš kamarádit .... a přátelsky, chápeš přátelsky se bavit. zatímco ty sem chodíš lidem nadávat do kreténů, kokotů a podobně. Jsi tady špatně.

                Tady to není pro lidi jako vy co hledáte jak se s někým porvat ať už virtuálně a nebo dokonce fyzicky. O to nestojím nejen já, ale asi nikdo z původních návštěvníků této diskuze. Pro vás to tady fakt není, na to si běžte někam na chuligánské stránky, kde se lidi jako vy domlouvají na tom,. že si dají vzájemně přes hubu.

                Takže pokud nedokážeš akceptovat, že je to tady pro slušnou přátelskou diskuzi s respektem k druhému, tak tady nemáš co dělat. Zamysli se nad tím. To že máš za sebou další partu podobných co vyhazují z fóra nás původní diskutéry není žádný argument pro nic. To je jen znak úpadku tohoto fóra, že vaše agrese, nenávist a nepřátelství vítězí nad kamarádstvím.

                • Re: Klidná mysl a pevná muška - čtenářský článek

                  kalex     před 4 lety 17.10.2020 13:20 |  
                  5 1

                  Asi desátý nick, ale jsi původní:DDD
                  Kašpare!!!

              • Re: Klidná mysl a pevná muška - čtenářský článek

                Dr. Fe1     před 4 lety 16.10.2020 23:18 |  
                1 9

                Ještě doplním - to že mi defacto fyzicky vyhrožuješ (a ne poprvé) , je vševypovídající hlavně o tobě a daleko za hranou čehokoliv přijatelného. To je hodně za hranou i na tohle forum a na ty "nové pořádky" co jste tady zavedli. S tímhle běž opravdu někam ....

                Zároveň mě fascinuje, že vzhledem že je to číslo v tvém nicku zřejmě ročník narození, máš to nabubřelé sebevědomí někomu fyzicky vyhrožovat. Ty seš opravdu hodně fanatickej agresor co nemá žádný dno a zábrany. Takže zkus to u chuligánů, když se chceš prát - třeba tě jako raritu budou šetřit. Mě s tím neotravuj, nechci se prát s dědouškem. Nechci se prát s nikým. Nemám rád násilí a vyhýbám se tomu.

                Takže hledej si jinde sobě mentálně rovného, co je jako ty naladěn na rvačky, tady na SN jsi s tím špatně ...


                Komentář byl uživatelem upraven (16.10.2020 23:33) . Zobrazit původní komentář

                • Re: Klidná mysl a pevná muška - čtenářský článek

                  bramburek (přítel SN)     před 4 lety 17.10.2020 11:19 |  
                  7 1

                  Kdopak to tady zase rozjel a vyprovokoval, ty pako? No podivej se kdopak napsal první příspěvek, v kterým napadá a provokuje s kecama, že tady lidi nejsou fanoušci Slavie, že nechodí na stadion (ty je znáš, že si tohle dovoluješ tvrdit?), o uřvaných trollech, o ubožácích, atd.

                  No kdopak to byl? Ano, správně, ten co to nikdy nedělá, a chce přátelskou a kamarádkou diskuzi... přesně ten...

                  Rozjet to tady, napadat a provokovat ostatní... a pak psát hromady ukňučených elaborátů, jak ti všichni ubližujou... ne, ty opravdu nejsi normální...

                  • Re: Klidná mysl a pevná muška - čtenářský článek

                    Edenjejenjeden     před 4 lety 17.10.2020 11:35 |  
                    8 1

                    Bramburku ,ten duševní mrzák za to nestojí. Vždyt je to zakomplexovanej chudáček ,jehož jediným životním potěšením je trollit na diskuzních forech....

                    • Re: Klidná mysl a pevná muška - čtenářský článek

                      Leksel     před 4 lety 17.10.2020 11:43 |  
                      5 1

                      Jenom když se podíváš, jak to tady pod tím nevinným článkem zasvinil. Ale to nemá konce, to je pořád dokola, kam se na něj hrabe koronavirus.

                • Re: Klidná mysl a pevná muška - čtenářský článek

                  Pepino44     před 4 lety 18.10.2020 09:22 |  
                  5 3

                  Tak za prvé, kde jsi sebral to, že se chci prát, pouze jsem napsal, že bych Ti rád konečně okopal kotníky, jak jsi si tolikrát stěžoval ve svých příspěvcích. Kdyby jsi mi stál za to se s Tebou poprat, napsal bych, že bych Ti nakopal spodek zad. A jiak jak víš, co jsem psal, když mne máš vyškrtnutého. Opět blábol, jako vždy.

                  • Re: Klidná mysl a pevná muška - čtenářský článek

                    Dr. Fe1     před 4 lety 18.10.2020 21:51 |  
                    1 7

                    Já jsem nepsal, že tě mám vyškrtutého, popleto. Psal jsem, že ti dávám poslední možnost chovat se normálně, jinak tě vyškrtnu. A tu šanci jsi nyní promarnil. Chodíš se sem poprat a o to já nemám zájem.

                    Takže teď už tě do blokace dávám,. protože nemám zájem dohadovat se s někým kdo sem chodí ostatním nadávat a vyvolávat konflikty. To mě nebaví. Já si rád popovídám s normálními slávisty co se k sobě chovají slušně a s respektem a ne s někým kdo mě neustále uráží, aniž k tomu má důvod. Šancí jsi dostal dost, jsi marný případ. Běž se prát s někým jiným.

                    Nepřeji ti nic zlého, naopak bych ti přál abys alespoň ke stáru prohlédnul a zrevidoval to jak se chováš. Abyses stal normálním člověkem a ne agresorem co to sem chodí rozeštvávat. Pak se přijď omluvit soukromou zprávou a já tvojí omluvu rád přijmu. Do té doby ale neotravuj a nereaguj na mě. Adieu.

          • Re: Klidná mysl a pevná muška - čtenářský článek

            Leksel     před 4 lety 16.10.2020 14:46 |  
            6 0

            A taky je úsměvný, jak si protiřečí, v reakci na "štvavýho agresora" napíše na konci dlouhosáhlých fňuků, že "Takže s tebou končím a nebudu na tebe už reagovat. Howgh." Opak je ale pravdou, konečně u trollů je to normální, oni na spamování vlastně stojí a z medicínského hlediska ho potřebujou. Ta závislost je zřejmá.

    • Re: Klidná mysl a pevná muška - čtenářský článek

      bramburek (přítel SN)     před 4 lety 14.10.2020 18:55 |  
      12 8

      to ukňouraný, pošahaný jelito to tady zasviní i pod Sokratův článek... opravdu nemocnej ten kluk...

      a pak ještě bude mít tu drzost psát - já tady nic takovýho nedělám, naposledy před 5 lety, jinak nic, nic... já jsem pro přátelskou a kamarádskou diskuzi... to oni, oni... já nic...

      tohle je bez prdele na léčení...

  3. Re: Klidná mysl a pevná muška - čtenářský článek

    uru100     před 4 lety 14.10.2020 13:28 |  
    10 2

    Dal jsem si také dobrou kávu a díky za článek. V téhle době se nic neděje a tak aspoň tady člověk najde něco ke čtení. Rýpalové byli vždycky. To mi nevadí. V hospodě je každý trenér. Co mě osobně mrzí tady v diskuzi není kritika trenérů a hráčů, pokud je slušná. Mrzí mě jak jeden fanoušek Slavie druhého posílá někam jen protože má jiný názor. I ten rýpal má prostě názor. Nemusím s ním souhlasit, ale můžu mu to napsat slušně. Někdy je mi z toho až smutno.
    PS: Teď už zas do hospody nesmíme, tak to holt musíme přenést sem.

  4. Re: Klidná mysl a pevná muška - čtenářský článek

    wimpy     před 4 lety 14.10.2020 13:32 |  
    11 5

    Přiznám se, že jsem pojem "Luftjarda" nevnímal niky nijak zvlášť pejorativně, prostě dělal do letadel. :-)

    • Re: Klidná mysl a pevná muška - čtenářský článek

      Wulfstan (přítel SN)     před 4 lety 14.10.2020 14:06 |  
      5 3

      Já myslím, že záleží na tom, jak ho vnímá sám Jarda. :-)

      • Re: Klidná mysl a pevná muška - čtenářský článek

        uru100     před 4 lety 14.10.2020 15:32 |  
        8 2

        Bylo to od začátku hanlivé. Ale pan Tvrdík to tak třeba nemusí vnímat a časem so to třeba oblíbil. Každopádně na začátku to tady lítalo a jaké je to neštěstí, že zrovna pan Tvrdík to bude řídit.
        I já jsem byl spíš pesimista, ale pan Tvrdík nechal dost věcí na lidech, kteří mají zkušenosti a to je dobře.

        • Re: Klidná mysl a pevná muška - čtenářský článek

          wimpy     před 4 lety 14.10.2020 15:34 |  
          7 1

          Já jsem byl taky dost pesimista, když to převzal zrovna on, ale přesvědčil mě, že je muž na svém místě. Lámat se to začalo přesně ve chvíli, kdy opustil tu linii drahých, zvůčných jmen na konci kariéry a nechal koncepci na odbornících.

    • Re: Klidná mysl a pevná muška - čtenářský článek

      Merlinus (přítel SN)     před 4 lety 14.10.2020 17:23 |  
      9 2

      Narovinu, "Luftjarda" je prostě jednoznačně pejorativní. To, že se to možná časem do určité míry "obrousilo", na tom nic nemění.

      • Re: Klidná mysl a pevná muška - čtenářský článek

        wimpy     před 4 lety 14.10.2020 18:50 |  
        1 5

        Proto jsem napsal "nijak zvlášť". :-)

    • Re: Klidná mysl a pevná muška - čtenářský článek

      smichov_2     před 4 lety 15.10.2020 11:24 |  
      5 1

      V souvislosti s "Luftjardou" je vtipné, že Tvrdíkovi hlavně vyčítali nákup Airbusů, se kterýma dodnes lítají, zatímco Boeingy MAX nakoupené později ČSA a Smartwingsem jsou už léta zaparkované a nepoužitelné. Já vím, to bylo spíš Jardovo štěstí než nějaké umění, ale i tak.

      • Re: Klidná mysl a pevná muška - čtenářský článek

        wimpy     před 4 lety 15.10.2020 11:32 |  
        2 1

        Nevyčítalo se mu ani tak, že je koupil, ale že je koupil za hotové a tím ČSA rozpustil budget. Jakkoli se to vlastně zdá logické, asi je nějakej důvod, proč to žádná aerolinka v historii neudělala. :-)

        • Re: Klidná mysl a pevná muška - čtenářský článek

          smichov_2     před 4 lety 15.10.2020 12:39 |  
          5 0

          No a vidíš, dnes by aerolinky které nemusí splácet leasingy asi jako jediné krizi přežily. Ale to je zase "náhoda" jako ten Boeing MAX, nicméně, náhody se počítají. Já bych managerovi aerolinek nikdy nevyčítal že tu firmu chce nějak pozvednout a koupí nová letadla, stav letadel je u aerolinek to hlavní měřítko.

          • Re: Klidná mysl a pevná muška - čtenářský článek

            wimpy     před 4 lety 15.10.2020 13:21 |  
            1 3

            Je to těžké říct, třeba by přežily ty, co mají 83 mld rezervu.
            Je pravda, že kdyby mu to klaplo, byl by oslavován jako světovej manager roku. Ale jak říkám, ten nápad zase nebyl nijak převratnej, určitě napadl mnoho lidí před ním a asi bude nějakej důvod, proč ho nezrealizovali.

  5. Re: Klidná mysl a pevná muška - čtenářský článek

    rak (přítel SN)     před 4 lety 14.10.2020 13:32 |  
    9 0

    Naprostý souhlas. Jen si nemyslím, že by se tady takto projevovala většina.
    Ohledně toho, že když se někdo v něčem angažuje (např. JT a další na jaře, a spoustu dalších případů) a schytává kritiku ve smyslu - to si zase nahrabe či nahrabal, tak to vypovídá nejvíc o tom kritizujícím. Nedovede si totiž vůbec představit, že by někdo něco dělal pro jiné věci než pro prachy či moc, protože on sám zřejmě takový postoj k životu má a nic jiného prostě nedovede pochopit.

  6. Re: Klidná mysl a pevná muška - čtenářský článek

    samop     před 4 lety 14.10.2020 15:57 |  
    21 3

    Pane Sokrates55...........to co jste napsal mě 71 letého věrného Slávistu velmi potěšilo ! Po delší době názor neovlivněný takzvanými " odborníky ", kteří vědí vše a slyší i když tráva roste. Za dobu co jsem na světě jsem přečetl špíny a pomluv o naší milované Slávii tolik, že by se nevešly ani do národní knihovny. Abych nezapoměl.....dá se to přirovnat i k dnešní době, kdy neustále vystupujou neumětelové s tím, jak oni by vše udělali lépe ! Proto ..klídek vše se v dobré obrátí !!! Ať žije Slávie !

  7. Naprostý souhlas

    Merlinus (přítel SN)     před 4 lety 14.10.2020 17:20 |  
    22 0

    Výborný článek, naprostý souhlas. Pan Tvrdík zaslouží obrovský respekt, co se Slavií dokázal odkud a kam ji posunul.

    • Re: Naprostý souhlas

      Slávista 51     před 4 lety 14.10.2020 19:30 |  
      7 2

      Jo, ale jsme v Česku - úspěch se neodpouští

    • Re: Naprostý souhlas

      Dr. Fe1     před 4 lety 14.10.2020 23:19 |  
      10 12

      Jarda je hodně nedoceněný a stále se najde spousta těch co pořád melou cosi o dávné minulosti a jeho údajných chybách kdysi před 10-20 lety někde jinde .... nejen, že ty údajné chyby z minulosti jsou značně nadsazované a ve skutečnosti to nemusí být zdaleka tak špatné, ale především - nás minulost před tím než přišel do Slávie nemusí vůbec zajímat.

      Pro nás, nebo alespoň pro mě , je podstatné co odvádí ve Slávii a to je perfektní práce. Jak rychle dokázal s týmem hrát poháry, dělat tituly, domácí poháry ... jak se dokázal rychle poučit z toho, když se něco moc nepovedlo a otočit kormidlem. To je taky zásadně důležité. Umět se poučit z chyb a umět udělat včas změnu - to on umí. Za mě odvedl ve Slávii perfektní manažerskou práci a jeho podíl na vzestupu Slávie je ten nejzásadnější a měli bychom mu děkovat kudy chodíme. A já mu také děkuji.

      Ve srovnání s jinými týmy a jejich vedením co mají srovnatelné peníze k dispozici zvítězil asi tak 10:0. Ano mluvím o Skřetovi Inském z Letné, který za ještě větší peníze a mnohem delší dobu u kormidla dokázal jen zlomek toho co Jarda u nás. Takže važme si více lidí co dokázali pro Slávii reálně něco udělat a nehrabejme na ně špínu, zastňme se jich, když do nich trpaslíci typu Mádla kopou a nebo bohužel i někteří trpaslíci z vlastních řad ..... i když třebas někomu politicky nebo jinak Jarda Tvrdík nesedí, tak by to měl překousnout, pokud upřímně fandí Slávii. Protože jeho zásluhy o Slávii jsou jasné a obrovské. Toť můj názor na věc.


      Komentář byl uživatelem upraven (14.10.2020 23:23) . Zobrazit původní komentář

  8. Re: Klidná mysl a pevná muška - čtenářský článek

    Juventus turin     před 4 lety 14.10.2020 18:31 |  
    8 0

    Stále jsme na špici. Sice ne první, ale na špici. Žádná panika. Ještě jsme nehráli proti nejsilnějším. A je stále odehráno pouze 6 kol

    • Re: Klidná mysl a pevná muška - čtenářský článek

      kalex     před 4 lety 15.10.2020 11:28 |  
      6 0

      No co jsem tak viděl ten rumunský lazaret, tak ti tam dlouho nepobudou.
      Ta nucená přestávka může nám opět pomoci, protože ta forma i vzhledem k psychice po vypadnutí není bůhví jaká.
      Co se týče reprezentace, tak to už je snad na pár facek. Ne tak snad ani výkon, ale spíš to, že ti pitomci že svazu to nezvládli už podruhé a to nás ještě jeden dvojzápas čeká a to ještě v kurevsky nabitém termínu.
      Osobně bych to dohrál s hráči mimo silnou trojku. Ať už jsou to hráči z ligy nebo legionáři, kteří teď v repre nehrají (Zmrhal, Skalák, Pekhart?, ...
      Takže solidně zahájit EL a trochu se trhnout v naší lize.

      • Re: Klidná mysl a pevná muška - čtenářský článek

        o5aradecek     před 4 lety 16.10.2020 20:17 |  
        0 0

        Taky bych už hráče "silné trojky" v současnosti do repre nepovolával. Tedy hráče Slavie, Liberce a sparty.

  9. Re: Klidná mysl a pevná muška - čtenářský článek

    smichov_2     před 4 lety 15.10.2020 11:16 |  
    13 18

    Všechno by to bylo hezké cos napsal, kdybys nakonec do toho nezamíchal čínské roušky a potupné klanění se na letišti. To bylo mimózní a trapné, i kdyby nám životy na tom závisely. Nikde jinde se to nekonalo. Úplně zbytečně jsi politikou jinak dobrý článek dojebal.

  10. Re: Klidná mysl a pevná muška - čtenářský článek

    Srdcar114     před 4 lety 15.10.2020 12:22 |  
    4 1

    Pane Sokrate plně s vámi souhlasí.A není to poprvé.Vaše příspěvky rád čtu,máme stejné názory. Jediné,co mi vadí,a netýká se to samozřejmě vás,jsou některé naprosto odlišné názory.Příkladem je například správné opakování penalty proti Dánům.Bude nás to stát dost peněz.Stejný názor měl i redaktor Procházka,mimochodem v době ,kdy jsme měli problémy,se nás hodně zastával,teď ale píše jinak.

  11. Re: Klidná mysl a pevná muška - čtenářský článek

    Srdcar114     před 4 lety 15.10.2020 12:35 |  
    2 0

    Musím opravit část věty.Jde samozřejmě o opakování penalty proti Slavii.Chtěl jsem říct,že šlo o zápas proti Dánům.Omlouvám se.

    • Re: Klidná mysl a pevná muška - čtenářský článek

      Leksel     před 4 lety 16.10.2020 21:13 |  
      0 0

      Já a věřím i další to pochopil správně, zcela podvědomě jsem si přimyslel text v závorce, "...opakování {soupeřovy) penalty (v zápase) proti Dánům.". No problem. :-)

  12. Re: Klidná mysl a pevná muška - čtenářský článek

    Dobi     před 4 lety 15.10.2020 14:30 |  
    13 3

    Tak já se připojuji až teď. Vše kladné bylo již pozitivními přispěvateli řečeno! Každý příspěvek Sokrata čtu rád a v drtivé většině souhlasím s každou větou, slovem, slabikou, písmenem! Sokrates ví, Sokrates umí! Děkuji. Není co dodat!

    • Re: Klidná mysl a pevná muška - čtenářský článek

      Dr. Fe1     před 4 lety 15.10.2020 22:31 |  
      6 10

      Nápodobně. Také se připojuji. Jen bych dodal, že přeju obzvlášť v dnešní době všem slávistům (ale v tomhle i ostatním) pevné zdraví a ať ve zdraví přežijeme dobu koronavirovou.

      • Re: Klidná mysl a pevná muška - čtenářský článek

        Dobi     před 4 lety 16.10.2020 15:48 |  
        2 7

        Doktore, nechápu ty mínusy nám "udělované". Nic štvavého, nic kontroverzního... Snad si někdo léčí jen komplexy,,,

        • Re: Klidná mysl a pevná muška - čtenářský článek

          cunak     před 4 lety 16.10.2020 19:02 |  
          5 5

          Často se Sokratem nesouhlasím, nevidím současnou situaci Slávie tak růžově jako on. Nicméně je to nepochybně slušný člověk a slušně se vyjadřuje, tudíž nemám důvod mu dávat mínus proto, že má občas/často jiné názory. Podobně s Tebou, Dobi, většinou souhlasím jen co se týká názorů na bývalou Jugoslávii a její národy a národnosti. Ale nikdy jsem Ti mínus nedal. Na druhou stranu jsou zde diskutující, kteří dostanou mínus i za příspěvek "Slávie do toho" :(.

          • Re: Klidná mysl a pevná muška - čtenářský článek

            Dobi     před 4 lety 18.10.2020 18:34 |  
            1 3

            Je to asi obecný problém dneška. Mínusování (i plusování) je anonymní. Kdyby to každý měl zdůvodnit, asi by bylo "skóre" jinačí... Ale někdy to "mínus" zamrzí....

            • Re: Klidná mysl a pevná muška - čtenářský článek

              kalex     před 4 lety 19.10.2020 10:37 |  
              4 0

              Nezlob se na mně, ale ten si za to fakt může zcela sám. A to, že se zrovna tenhle nýmand ohání pravidlama diskuze, to je hnus největšího zrna.

  13. Re: Klidná mysl a pevná muška - čtenářský článek

    Otík     před 4 lety 16.10.2020 10:33 |  
    4 2

    Dík!Se vším se dá souhlasit.

  14. Re: Klidná mysl a pevná muška - čtenářský článek

    novimex     před 4 lety 16.10.2020 11:39 |  
    9 2

    Omlouvám se za odbočení od témata, ale myslím, že spoustu Slávistů tato zpráva potěší: před chvílí policie ČR zatkla Berbra - čáry máry na svazu
    https://www.idnes.cz/fotbal/reprezentace/roman-berbr-zatcen-facr-narodni-centrum-proti-organizovanemu-zlocinu.A201016_113406_fot_reprez_vp2


    Komentář byl uživatelem upraven (16.10.2020 11:40) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Klidná mysl a pevná muška - čtenářský článek

      Slávista 51     před 4 lety 16.10.2020 12:27 |  
      6 1

      Taky to ale trvalo !
      Tleskat však budem, až půjde od soudu do tepláků.

      • Re: Klidná mysl a pevná muška - čtenářský článek

        bongor     před 4 lety 19.10.2020 13:22 |  
        1 1

        RB je naprosto nevinen,já jsem si to hned myslel.Nyní to sám potvrdil!

        • Re: Klidná mysl a pevná muška - čtenářský článek

          bongor     před 4 lety 19.10.2020 13:24 |  
          1 1

          Co už je moc,prý chtějí,aby rezignoval soudruh Chovaněc!Koho tohle mohlo napadnout!?

    • Re: Klidná mysl a pevná muška - čtenářský článek

      gazza     před 4 lety 16.10.2020 12:40 |  
      10 11

      Ještě bych nejásal,protože ten má dlouhé prsty .Snad to dobře dopadne a půjde do tepláků a za katr ,kde patří .Já ale nemůžu překousnout to středeční ponížení a klečení bývalých či současných Slávistů ve Skotsku za rasistickou BLM.Ani ve 38 naši nehajlovali.Bican ,Kopecký,Plánička,Puč atd . se musí v hrobě otáčet .To nejsou Slávisti ,ale prodejné děvky.

  15. Klidná mysl

    Slávista 51     před 4 lety 16.10.2020 12:31 |  
    14 6

    Jen doufám, že si hráči Slávie při všech zápasech odpustí to poklekávání, čehož se dopustili reprezentanti !

    • Re: Klidná mysl

      Dobi     před 4 lety 16.10.2020 15:52 |  
      13 3

      Plně chápu pietu při dopravním neštěstí či přírodní katastrofě. Ale toto????

      • Re: Klidná mysl

        Akuls     před 4 lety 16.10.2020 17:00 |  
        1 10

        Premier League calls on fans to show there is No Room For Racism anywhere

        Michail Antonio

        The Premier League today launches the next phase of its No Room For Racism initiative, sending a strong message that the League and its clubs will not tolerate racist behaviour anywhere.

        Fans are being urged to challenge and report racism wherever it takes place, encouraging behavioural change in football and wider society. Premier League players Tyrone Mings, Michail Antonio, César Azpilicueta, Conor Coady, Ben Mee and Kalvin Phillips feature in a video, which calls on supporters to ‘Challenge it, report it, change it.’

        We all have a duty to not only report racism but also to educate younger generations on the issue, which is why I’m fully behind the Premier League’s No Room for Racism initiative and changing things for the better.
        Michail Antonio
        As part of its long-term commitment to address racism in football and wider society, the League is also launching a series of new educational resources featuring Dominic Calvert-Lewin, Neal Maupay, Divock Origi, Hamza Choudhury, Manchester City Women’s player Demi Stokes and more. They discuss their own experiences of discrimination, the impact it has had on them and their team-mates and how we all have a responsibility to tackle racism.

        These free teaching materials are designed to help stimulate discussion in classrooms and will be available to more than 18,000 primary schools in England and Wales through Premier League Primary Stars. The resources will also be made available via the Premier League Kicks and Inspires programmes.

        The No Room For Racism message will be visible at all Premier League matches between 17 and 26 October when activity will highlight the League and clubs’ year-round commitment to combatting discrimination and promoting equality, diversity and inclusion across all areas of football.

        West Ham United striker Michail Antonio has put his full support behind the Premier League initiative.

        "There is no room for racism in society and that goes for the football pitch, too" he said. "We all have a duty to not only report racism but also to educate younger generations on the issue, which is why I’m fully behind the Premier League’s No Room for Racism initiative and changing things for the better."

        Premier League Chief Executive Richard Masters said: “No Room For Racism represents the long-standing commitment of the Premier League and our clubs to tackle discrimination. This is not just about challenging and reporting abuse this weekend or next weekend, but throughout this season, next season and beyond.

        “We will not stand still on this important issue and we will continue to work with our clubs, players and partners to address all discriminatory behaviour with tangible long-term action and strong messaging to fans. Much is being done to promote inclusion and equality in English football but we recognise there is much more to do.”

        Since launching in March 2019, the No Room For Racism initiative has brought together the Premier League’s work promoting equality, diversity and inclusion. Matches dedicated to the initiative have urged fans to take action.

        Earlier this year, players and match officials agreed to wear a No Room For Racism sleeve badge throughout the 2020/21 season to act as a constant reminder of the commitment to eradicate racism wherever it exists. This builds on the momentum created last season when, in consultation with the players, ‘Black Lives Matter’ appeared on kits for all games following the restart. The League continues to support players who ‘take a knee’ at matches.

        The Premier League and its clubs have a wide range of anti-discrimination programmes and policies in place and take positive action throughout the year. This includes initiatives to increase opportunities for Black, Asian and Minority Ethnic (BAME) coaches in the professional game and the development of a rapid reporting system for players, managers and their families who suffer discriminatory online abuse.

        The Premier League Black Participants’ Advisory Group, which is made up of current and former players and coaches, helps shape and inform the League’s ongoing action. Work with anti-discrimination groups including long-standing partner Kick It Out continues, and fans can report any form of discrimination via Kick It Out’s reporting app or website reporting form.

        The No Room For Racism messaging will also be supported by a media campaign across press, TV and social media platforms.

        For more information on the Premier League’s No Room for Racism initiative visit www.premierleague.com/noroomforracism.

        For more information on the new educational resources visit plprimarystars.com.

        • Re: Klidná mysl

          novimex     před 4 lety 16.10.2020 18:40 |  
          12 6

          Hnus, hnus. Rasismus největšího kalibru a podpora rabujících negrů

          • Re: Klidná mysl

            novimex     před 4 lety 18.10.2020 16:40 |  
            5 5

            Koukám, Mínusáci, vy by jste byli ochotni si kleknout i před cikánama


            Komentář byl uživatelem upraven (18.10.2020 16:40) . Zobrazit původní komentář

  16. Re: Klidná mysl a pevná muška - čtenářský článek

    sevák     před 4 lety 16.10.2020 16:40 |  
    3 2

    Dík. Souhlas.

  17. Re: Klidná mysl a pevná muška - čtenářský článek

    Ragnarok     před 4 lety 18.10.2020 06:54 |  
    7 20

    Povinná dávka optimismu a nuceně líbivá slova. Klasický text, který se v podobném tónu objevoval v novinách na oslavu kolektivizace, normalizace, v případě Slavie kroků Rosena a Doležala, nebo skladby kádru Karla Jarolíma.
    Leitmotivem je vždy dehonestace jakéhokoli zpochybnění, ukřičeného i vyfutrovaného argumenty, oficiální pravdy.
    V tom tomuhle krasopisci gratuluji. Zvládl svou úlohu dokonale a mohl by dělat třeba cenzora na twitteru, positive vibes only a o tom, co je pravda rozhoduje Sokrates55, který jediný posoudí pravdivost i nevyřčené myšlenky.


    Komentář byl uživatelem upraven (18.10.2020 06:55) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Klidná mysl a pevná muška - čtenářský článek

      donford     před 4 lety 18.10.2020 17:38 |  
      19 4

      Vážený Ragnaroku, snad i slávisto, i když toho po tvém urážlivém příspěvku na článek Sokrata si nejsem tolik jist, velmi s tebou nesouhlasím. Kde jsi vzal to mínění, že po takto velmi pravdivém článku by měl Sokrates dělat cenzora na twitteru? A o čem on rozhoduje? Napsal své mínění na p. Tvrdíka, dle mého výborně a především pravdivě. Připomněl jeho již několikaletou velikou zásluhu o Slavii a okamžitou o národ. Viděl jsem rozhovor na Primě, kde jakási redaktorka Tvrdíka až nepříčetně napalovala, v jakési podivné předtuše, že se snad při zajišťování ochranných pomůcek na Číňanech napakoval, a vůbec za to, že byl aktivní, protože uměl, věděl a znal. Zjevně s tím, co Sokrates napsal ani trochu nesouhlasíš, budiž, je to tvůj názor, ale promiň, co to blábolíš o jeho posuzování i nevyřčených myšlenek? Tvoje věta ....Leitmotivem je vždy dehonestace jakéhokoliv zpochybnění, ukřičeného vyfutrovaného argumenty oficiální pravdy ... zní sice velmi ambiciózně, vznešeně, ale je ve skutečnosti prázdná, jako celý tvůj příspěvek. Oslava kolektivizace, normalizace? Od člověka, jenž za minulého režimu tolik trpěl?
      Protože pana Sokrata trochu znám, tak vím, že z jeho rodu posloupně vzešla už 4. generace slávistů, ale také vím, jak nejen on, ale také jeho předchůdci byli od bolševika krutě persekvováni, byl jim zabaven majetek a byli "vystaveni na pranýř" určený tamním škůdcům socialismu. A s následky se p. Sokrates potýkal ještě do nedávné doby a dost to odnesl zdravím, o kariéře nemluvě.
      Vím, že toto vše vědět nemůžeš, ale právě proto, že nevíš, tak znějí tvé odsudky na jeho osobu o kolektivizaci, normalizaci, cenzorství a rozhodování o pravdě, prázdně a hlupsky. Nic mu pochopitelně bytostně není vzdálenější než cenzorství. Tvé tvrzení je podobné tomu, jako kdyby Slavia před 20 tisíci diváky poctivě vyhrála 5:0 ale ty bys přesto tvrdil, dovolávaje se na nezpochybnitelné právo na názor, že ve skutečnosti 0:5 prohrála.
      Mimochodem, víš, že ho právě v těch nejhorších letech jeho bytí udržovala nad hladinou beznaděje právě ta láska a sounáležitost ke stejně či velmi podobně deptané Slavii?
      Máš li čest v srdci, jsi li slávista, vezmeš svá slova, jež opravdu nemají nic s obsahem Sokratova článku společného, poctivě zpět. Neb ty vůbec nevyjadřují názor, ale slouží, nevím proč, jen k ubližování. Já se pod obsah jeho článku vskutku rád symbolicky podepisuji, velmi s ním souhlasím a jak jsem zde četl, zdaleka nejsem jediný.

    • Re: Klidná mysl a pevná muška - čtenářský článek

      bongor     před 4 lety 19.10.2020 13:19 |  
      10 0

      To jsou teda kecy.

      • Re: Klidná mysl a pevná muška - čtenářský článek

        bongor     před 4 lety 19.10.2020 13:20 |  
        7 0

        To samozřejmě patřilo pod Ragnaroka.

        • Re: Klidná mysl a pevná muška - čtenářský článek

          Wulfstan (přítel SN)     před 4 lety 19.10.2020 16:25 |  
          7 0

          Vždyť to také je pod Ragnarokem. A ano, jsou to strašný kecy.

          • Re: Klidná mysl a pevná muška - čtenářský článek

            Fulham     před 4 lety 20.10.2020 09:48 |  
            2 0

            Je to kokot...

  18. Pevná muška

    Slávista 51     před 4 lety 18.10.2020 19:37 |  
    4 2

    Ta chybí současné Slavii
    Viz - Tottenham : West Ham, střelba na bránu bez přípravy z každé pozice /vyrovnávací gól West Hamu

    • Re: Pevná muška

      bongor     před 4 lety 19.10.2020 13:15 |  
      3 3

      Miňo by se hodil,ne že ne.

  19. Re: Klidná mysl a pevná muška - čtenářský článek

    gazza     před 4 lety 18.10.2020 22:28 |  
    2 3

    Dnešní zápas Spurs -WHU ukázal kam jde fotbal .Rychlost ,zpracování ,střelba ze střední vzdálenosti a samozřejmě práce s míčem .Rozhodně ne to co tam mlel Syrovátka.Coufal perfektní a to jsem fan Spurs .Nádhernej zápas .Jak z jiné planety.