Hráči Slavie

Hodnocení slávistů - 6. kolo

Ve Vítkovicích to byl proti domácímu Baníku jako vždy boj. Slavia ale nakonec byla v zápase šťastnější a odváží si cennou výhru.

Při náhradě Coufala, který už válí v Anglii, šli trenéři nejlogičtější variantou. Na beka stáhnout typologicky podobného Holeše a na defenzivního záložníka dát habána Takácse, který by mohl na soubojový tým Baníku platit. Minule se to ale účinkem a už vstup do zápasu měli svěřenci trenéra Trpišovského katastrofální a hned během 3 minut si Ostrava připsala 3 slušné možnosti. Takács hořel při rozehrávce a Holeš měl na kraji obrany až překvapivé výpadky při bránění. Deka po krutém vyřazení s Midtjyllandem na nás byla víc než patrná a ač je mi jasné, že realizační tým na psychickém rozpoložení hráčů dělal ve dne v noci, tak výsledný efekt byl takřka nulový. Zakončení domácích bylo naštěstí buď nekvalitní, nebo postrádalo trochu štěstí a v největších šancích mířilo vedle. A když už se do branky vešlo, tak nás podržel výborný Kolář.

Jak vypadala připravenost týmu do zápasu tragicky, tak musím trenéry pochválit za adekvatní reakci do druhé půli (i když se dá říct, že nebylo co ztratit, protože jsme hůře hrát nemohli). Takács i odříznutý Lingr šli dolů, na plac nastoupili Ševčík a Tecl. Se střídáním Holeše za Oscar o 10 minut později se navíc přešlo na systém 3-5-2. Hra Slavie se znatelně zvedla, Baník se zdál být zaskočen a zápas byl najednou naprosto vyrovnaný. Duel tak nakonec rozhodla chyba pomezního rozhodčího, který otočil roh. Hráči Ostravy na to nezareagovali, místo hry se hádali, čehož využil rychlým výkopem Kolář, Tecl se zbavil Fleišmana (v kontextu tvrdého zápasu byl souboj správně vyhodnocen jako čistý, obránce upadl kvůli podklouznutí) a ve vápně byl faulován Laštůvkou - penalta! Chladné nervy prokázal jinak nevýrazný Stanciu a poslal nás do vedení. V závěru pak domácí potvrdili svou nemohoucnost v koncovce a několik dobrých zákroků si opět připsal Kolář. Slavia tak z horké půdy odváží velmi cenné 3 body.

K rozhodčím už jsem se vyjadřoval na našem facebookovém účtu, tak to tady vezmu už jen ve zkratce a s odstupem. (Ne)Roh před rozhodující situací byl zjevně otočený a šlo o dost viditelnou chybu. Přesto jde "jen" o otočený roh, což se stane v podstatě každý zápas. A stalo se to i ještě jedno po této situaci, tentokrát ve prospěch Baníku. Křivdu v tomto momentě chápu, ale hráči domácích prostě nezaregovali adekvátně. Mají se věnovat hře, ne se hádat s rozhodčími. Takové momenty se ve fotbale prostě dějí. A celkově se až tak ukřivděně cítit nemohou, protože ještě za stavu 0:0 se měla kopat penalta po faulu na Provoda. Šlo o zcela nenápadnou situaci, ale po posouzení opakovaného záběru nemůže žádný soudný člověk dojít k jinému názoru, než že šlo o faul. Trestat takovou situaci penaltou by samozřejmě bylo hodně kruté, ale to je spíše otázka na pravidla, jestli by se za podobné situace, kdy není branka v nejmenším ohrožení, neměl kopat spíše nepřímý kop.

Hráči jsou hodnoceni na stupnici od 1 (nejhorší) do 10 (nejlepší).

Ondřej Kolář - 8 - Znovu nás podržel, když si připsal 3-4 dobré zákroky. Možná nejtěžší situace bylo reflexivní vyražení míče po hlavičce Zimy do vlastní tyče. Líbí se mi, že Kolář je poslední zápasy aktivnější při stahování centrů, čímž pomáhá obraně. Výborně také rychle rozehrál na Tecla.

Tomáš Holeš - 4 - Když se kouknete na sestřih, tak většina akcí Baníku šla po naší pravé straně, kde několikrát propadl Holeš. Byl jsem až překvapen, jak špatně se na svou původní pozici adaptoval. Podprůměrný výkon a logické střídání, které nám spolu se změnou rozestavení pomohlo.

Ondřej Kúdela - 5 - Stopeři to měli těžké. Záloha v první půli nehrála a naše pravá strana byla průchozí a všechno hasit ve vápně už je těžké. Jakž takž to nakonec stopeři zvládli, byť chyby a zaváhání tam samozřejmě také byli. Hlavní problém byl ale primírně jinde.

David Zima - 5 - Těžký zápas pro Zimu. Potvrdil svou kvalitu, když v chaosu naší hry z první půle dokázal obstát a nepropadnout. Nepříliš obratně si srazil míč na vlastní tyč, ale nakonec se z toho s velkou porcí štěstí vyklubal dobrý obranný zákrok, protože za ním se k zakončení tlačil hráč Baníku.

Jan Bořil - 5 - Odehrál ligový standard, víc ale ne. V poslední době mi nepřijde v úplně dobré formě, kterou měl třeba na začátku minulého podzimu.

Lukáš Provod - 5 - Nezazářil, nepropadl. Průměr.

Ladislav Takács - 3 - Jeho nasazení mi přišlo logické, zápas ale Lacovi vůbec nesedl. V rozehrávce byl katastofální, když dvakrát během půle namazal soupeři těsně před vápnem. Překvapivě při svých fyzických parametrech ani nedokázal vyhrát příliš soubojů. Jeho stažení již po půli bylo správným rozhodnutím.

Nicolae Stanciu - 5 - Na jaře byl vynikající, ale jak rychle formu získal, tak rychle mu teď odešla. Ve Vítkovicích to byl několikátý nevýrazný Stanciův výkon za sebou. Dlouhodobě se mu příliš nedaří střely ze standardních situací. Alespoň průměrnou známku si ale zajistil proměněním pokutového kopu. Na nervy to nebyla vůbec lehká situace a Nico to zvládl.

Ondřej Lingr - 4 - I jeho zařazení do sestavy jsem chápal. Ševčíkovi se dvojzápas s Dány moc nevyvedl a Lingr vypadal na hřišti hladově. Herním projevem je to ale spíš takový podhrot, který je nebezpečný před vápnem soupeře, do rozehrávky a výstavby hry už ale tak silný není. A přesně to se projevilo na Baníku. Slavia nebyla schopná pořádně rozehrát a dostat se na soupeřovu polovinu, takže Lingr byl na hřišti v podstatě zbytečný.

Peter Olayinka - 5 - Snaživý výkon, i když s ne takovou efektivitou jako v Lize mistrů. Naše liga, která je víc soubojová, mu nesvědčí až tolik jako zápasy v Evropě, kde je to spíše o rychlosti.

Petar Musa - 5 - V první půli byl podobně odřízlý jako Lingr a naši hráči se ani příliš nesnažili pomoci si nákopy na něj. Místo toho jsme si přihrávali před vlastním vápnem a brzy ztráceli míče. Po změně rozestavení a zlepšení projevu mužstva Musa přeci jen ožil a ve druhé půli se pěkně prosadil k hlavičce do tyče.

Petr Ševčík - 6 - Rozumné střídání. Potřebovali jsme se hlavně dostat do zápasu, rozehrát si a podržet míč, v čemž je Ševčík výrazně lepší než Lingr. Na hřišti se to brzy projevilo a obraz hry se vyrovnal. Ševovo nasazení nám určitě pomohlo.

Stanislav Tecl - 6 - Po několika matných výkonech zase jednou ukázal svou lepší tvář. Naši mdlou hru rozpohyboval a nakonec byl i hlavní postavou u rozhodujícího okamžiku, když byl faulován Laštůvkou. Skvěle se zbavil Fleišmana a tutovou šanci nakonec dokázal zdárně dovést alespoň k penaltě, i když klička nebyla úplně nejlepší. Každopádně šlo o mnohem lepší variantu, než když napálil brankáře.

Oscar Dorley - 5 - Při příchodu jsem ho považoval za defenzivněji laděného středního záložníka, ale Oscar je spíš kombinačně silný hráč ve stylu Ševčíka. Dozadu sice hraje poctivě, ale až příliš často si pomáhá tvrdými skluzy, takže sbírá karty, což se stalo i v neděli. Dopředu zase není dostatečně produktivní. Najít mu místo v našem systému tak nebude úplně jednoduché, ale byla by škoda na to rezignovat, protože míčovou technikou i pohybem je velmi dobrý.

David Hovorka a Lukáš Masopust nejsou hodnoceni, protože hráli příliš krátce.

6. - Neděle 04. 10. 2020 18:00

Fortuna liga, 2020/2021
0 - 1
0 - 0
FC Baník Ostrava
FC Baník Ostrava

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

67. Nicolae Stanciu (pen)

Komentáře (43)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Hodnocení slávistů - 6. kolo

    DF007     před 17 dny 07.10.2020 15:46 |  
    7 1

    Vážený Alanore,
    moc s tímto hodnocením (především slovním) hráčů nesouhlasím. Je jasné, že jsme nepředvedli vůbec dobrý výkon, a to od všech jedinců. Nejdříve upozorním na jasný rozpor. Rozestavení jsme změnili hned o poločase a ne až s výměnou Holeše. Ten se po pauze jen přesunul na pozici defenzivního záložníka místo Takácse. Ten odehrál velmi slabý zápas, což přičítám velké nerozehranosti. Dlouho mu trvala práce s míčem, poté odehrával míče hodně pod tlakem a nepřesně. Ostrava nás překvapila velmi vysokým presinkem a mně přišlo, že na něj hráči nebyli dostatečně připravení. Ostrava kopírovala způsob hry Mitjůlendu, kdy nám obsadila středové hráče, kteří se standardně stahovali velmi hluboko a oba krajní obránce, na což jsme nedokázali v průběhu první půle reagovat a ztratili tak mnoho míčů v přechodové fázi, což je samozřejmě nejhorší způsob ztráty míče.
    Nyní k jednotlivcům a shora vyjádřenému nesouhlasu. Začnu u nejkritizovanějších:
    Holeš - odehrál průměrný zápas. Myslím, že žádnou situaci, kdy to hořelo u nás, nelze hodit na něj. Vždy došlo k chybě někde jinde. Jak už jsem psal, byl dobře pokrytý v rozehrávce, ostatně stejně jako Cuf v Dánsku.
    Chtěl jsem psát ještě o slabším výkonu Takácse, ale tam nakonec asi souhlasím (snad 5x jsem to přepisoval) a Lingra, pro něhož to byl velmi těžký zápas, protože zůstávali vpředu sami s Musou a nebyli včas doplňováni.
    A co jsem chtěl zmínit dál? Vůbec nechci kritizovat trenéra, protože jeho výsledky jsou vynikající, ale přeci jen. Chybí nám alternativa na způsob hry, který na nás hráli dánové i ostraváci. Hrajeme příliš složitě v rozehrávce, neumíme si pomoci jednoduchým přechodem. Za poslední dobu jsme velmi ztratili na přímočarosti a začali hrát trochu házenou, proto si soupeři více dovolí vylézt a presovat. Pokud bychom dokázali více využívat rychlý přechod (a tím nemyslím nákop) do útoku, pak se soupeř nebude moci takto vytáhnout, a to především proto, že na to nebude mít čas.
    Na mě příliš dlouhý příspěvek, tak se omlouvám.

    • Re: Hodnocení slávistů - 6. kolo

      o-cab     před 17 dny 07.10.2020 16:04 |  
      4 4

      dobre postrehy, rozhodne souhlasim s tim, ze potrebujeme vyraznou evoluci hry. jedina poznamka - Stanciu hral od zacatku vzadu, byl tak i psany v sestave pred zapasem. myslim, ze slo prave o pokus o odbourani Takacsovy slabiny, ale tim se zase oslabil stred hriste, kde nas pak prehravali. zde se musim opakovat - to, ze jsme od ledna nevyresili krater po Souckovi je absolutni selhani celeho vedeni a trenerskeho tymu. mohl to vyresit Conde, ale bohuzel i zde jsme zacali konat pozde. nechapu a jsem presvedceny, ze nas to stalo LM a bojim se, aby nas to nestalo titul. nehrajeme vubec presvedcive.

      • Re: Hodnocení slávistů - 6. kolo

        Fačín     před 17 dny 07.10.2020 17:00 |  
        3 5

        Jen připomínka k tomu Součkovi - toho hráče nahradit kus za kus prostě nejde, nezvládl to Holeš, nezvládne to Condé, možná by to zvládnul Kroos, ale jen tak tak. Chce to celkově kvalitnější práci středových hráčů, více si pomoci. Podobně, jako začal Souček pomáhat stoperům potom, co odešli Deli a Ngadeu a existovala oprávněná obava, že to Hovorka s Kúdelou tak dobře zvládat nebudou.

        • Re: Hodnocení slávistů - 6. kolo

          o-cab     před 17 dny 07.10.2020 18:00 |  
          1 1

          Kroos je DLP, Casomiro DM, Soucek byl vicemene oboji a proto nepotrebujeme pouze DM ale nekoho kdo bude navrch umet tvorit hru odzadu, coz Holes urcite neumi.

          jediny, kdo to mozna nejak docasne zaceli, a to jenom proto, ze jsem ho tam jeste nevidel u nas hrat, takze to nemuzu vyloucit, je Karafiat. Conde bych rekl ze je, co se potencialu tyce, schopny se k tomu priblizit. bohuzel jsme prisli o pul roku uceni a jeho expozici EL, takze o rok co se tyce zhodnoceni.

  2. Re: Hodnocení slávistů - 6. kolo

    martyni (přítel SN)     před 17 dny 07.10.2020 15:47 |  
    2 1

    Dobra poznamka o tom Oscarovi. Je to sice uzasnej technik, ale dopredu mu chybi produktivita, dozadu tak neni uplne ono, nekdy je nedurazny, jindy zbytecne moc durazny.. :). Nedivim se, ze se pro nej hleda post.

    • Re: Hodnocení slávistů - 6. kolo

      jiras_     před 16 dny 08.10.2020 14:02 |  
      1 1

      Což je taky na prdlačku, koupíme hráče a po 3/4 roce jsme v situaci, kdy řešíme, kam s ním.

  3. Re: Hodnocení slávistů - 6. kolo

    Karel13     před 17 dny 07.10.2020 15:55 |  
    10 6

    Alanore, jak jsi přišel na "zjevně otočený roh"? Z žádného dostupného záběru to nebylo jednoznačné, oba aktéři to házeli na toho druhého a tak jediný, který to mohl bezprostředně vidět ve skutečnosti, byl pomezní (asistent rozhodčího). A ten rozhodl, jak rozhodl ...

    • Re: Hodnocení slávistů - 6. kolo

      amon     před 17 dny 07.10.2020 16:22 |  
      11 2

      lajnový to měl přes hráče, měl nárok tu jemnou teč nevidět. Ovšem, co potom dokázali chachaři předvést, to se nevidí. Třikrát prázdná brána, oni se kopou za uši, nejslabší výkon Slávie za xy let proti nim a oni místo toho, aby se chytali za hlavu, co neproměnili, jak se vyflákli na pokrytí hráčů při rozehrávce Koláře, tak div neumlátili rozhodčí. Oni zahrajou jednou do roka (proti nám) a vždycky končí s pěnou u huby. Začal to už Baroš, který každý mač s náma šel červený naproti. Stát se jim to, co nám v Dánsku, tak asi budou střílet. Otočený aut, roh, dostanou z toho gol a o ničem jiném neblábolí. Že prohrajou s kde jakýma salátama ze spodku tabulky jim nevadí, že netrefí několikrát prázdnou bránu taky ne, ale kvůli otočenému autu na druhé straně hřiště jsou nejvíc ublížení- kašpaři, at sestoupí

    • Re: Hodnocení slávistů - 6. kolo

      sicilianbrno     před 17 dny 07.10.2020 20:46 |  
      2 0

      tak to nevím co si vše viděl za záběry, ale kdyby si viděl záběr zezadu (kde jsou hráči zádama), tak by si mluvil jinak, jelikož to byl zcela jasný posledni kontakt Nica a mel být roh...ale vážná chyba to určitě nebyla, jelikož se pouze rozehravalo od naši branky a ostravaci měli spoustu času předejit penaltové situaci...

      • Re: Hodnocení slávistů - 6. kolo

        Dr. Fe1     před 16 dny 07.10.2020 23:06 |  
        1 6

        Ten záběr jsem viděl - kontakt Nica je tam vidět jasně, ale není jasné, jestli se toho nedotknul následně ještě ostravák. Je to sice málo pravděpodobné, musel by to být nějáký mikrodotyk, ale vyloučit se to z toho záběru nedá.

        • Re: Hodnocení slávistů - 6. kolo

          mudrc     před 16 dny 08.10.2020 06:11 |  
          4 2

          Rozhodla mikrosituace.

          • Re: Hodnocení slávistů - 6. kolo

            Dr. Fe1     před 16 dny 08.10.2020 15:30 |  
            0 7

            :-) Ale Guľa z ní radost neměl

  4. Re: Hodnocení slávistů - 6. kolo

    o-cab     před 17 dny 07.10.2020 16:12 |  
    4 8

    dobre, detailni hodnoceni a dobre postrehy - napr. vetsi zapojeni Kolare ve vzduchu mi do ted nedoslo. mozna to je prazdnymi stadiony, ale ano, dochazi mi, ze ho daleko vice slysim kricet a sbirat balony. asi logicka vec po odchodu Soucka.

    na celem hodnoceni je strasne frustrujici jak jsme promrhali prestupni obdobi, protoze jak na zapase tak v hodnoceni je presne citit, co tomu tymu chybi. vidi to kazdy, nechapu proc se s tim nic neudelalo, a to ani na posledni chvili. povazuju to, ze jsme neprivedli ani Baha ani Condeho, ktereho jsme potrebovali predevsim, za strasne selhani. poslali jsme tech 30m na Condeho radsi za Berana a Malinovskyho. to je absurdni, nevysvetlitelne, stalo nas to hodne a jeste nas to stat bude.

    • Re: Hodnocení slávistů - 6. kolo

      Votypkaj     před 17 dny 07.10.2020 16:19 |  
      4 1

      30 milionů za Malinovskyho z Atalanty, to by byl nákup roku :)

    • Re: Hodnocení slávistů - 6. kolo

      Slavistat     před 17 dny 07.10.2020 17:35 |  
      6 1

      Nebuď tak hysterický s tím Condém, že nás stál ligu mistrů atd. Tak dobrý a tak rychle by se do sestavy nedostal. Taky by mu to chvíli trvalo. Bylo by lepší, kdyby ve Slávii byl doopravdy kvalitní defenzivní záložník, aby se sehrál s týmem a uvolnil zbývající středové hráče více do ofenzivy, ale jen o tom jediném Condém to není (a trvá to už cca rok co DZ schází).

      • Re: Hodnocení slávistů - 6. kolo

        o-cab     před 17 dny 07.10.2020 17:51 |  
        1 5

        nejde o Condeho, ale jediny Conde byl konkretni cil, a to podle vseho jeste tak mimochodem na posledni chvili. troufam si tvrdit, ze prijit kdokoli kdo je na tu pozici staveny, tak na ni mel od zacatku prestupniho obdobi az do ted vetsi vliv nez Holes. ale ano, Conde je podle me idealni kandidat.

  5. Re: Hodnocení slávistů - 6. kolo

    zeleznik2     před 17 dny 07.10.2020 16:18 |  
    1 2

    Souhlas. Jen Nickovi jsem dal šestku za tu proměnou penaltu. Zklamala především defenziva, dlouhé nákopy za obranu nepokryty a co ten volný De Azavedo? První půle krom šance Musy a střely Nica nic, druhý poločas z naší strany byl lepší.

  6. Re: Hodnocení slávistů - 6. kolo

    Fačín     před 17 dny 07.10.2020 16:54 |  
    3 5

    Příliš nízká známka pro Zimu, byl to náš jednoznačně nejlepší hráč, dozadu takřka nechybuje. Rozehrávku ještě nemá stoprocentní, ale na 19 let opravdu slušné. Hráč bez zbytečných nervů. Za mě 9.

    Ještě bych vypíchl skutečnost, o kolik víc jsme byli nebezpeční v systému se dvěma útočníky. Už jsem to zmiňoval i předtím, najednou i ten Tecl vypadal o dost líp. Zkoušet častěji prosím, teď máme 4 solidní útočníky, každý trochu jiný, k tomu i alternaci v podobě Olayinky, můžeme být víc nevyzpytatelní, což by se nám mohlo hodit.

    • Re: Hodnocení slávistů - 6. kolo

      mart     před 16 dny 08.10.2020 08:48 |  
      3 0

      Asi to nebude uplne popularni, ale dovolil bych si s Vami souhlasit :-)
      Vy se zjevne snazite i najit odpoved, ja mam jenom otazku, protoze urcite nejsem odbornik.
      Nekdy i ta otazka je dulezita .... , tedy
      PROC se pan Trpisovsky porad snazi hrat styl, ktery vymyslel ze Souckem, ... kdyz Soucek uz tu neni, a nahradit he stejnym typem hrace je prakticky vyloucene???
      Je treba neco zmenit. Nabizite vice nez jednoho utocnika, ... jak rikam, to nevim, to je na me prilis slozite, ale hrat Souckovanou bez Soucka proste nejde.
      A dalsi vec, kterou zminujete, CITELNOST. Ano, uz nas maj precteny, .... chce to zmenu. Hrat jinak. Zase zacit hrat DOBRE. Ja panu Trpisovskymu verim, ... on neco vymysli.
      Zdravi mart

      • Re: Hodnocení slávistů - 6. kolo

        Fačín     před 16 dny 08.10.2020 09:30 |  
        2 1

        Asi to mělo být k jinému příspěvku, ale tuším ke kterému. Ano, Součka nahradit kus za kus považuji prakticky za vyloučené. A čitelnost a absence plánu "B" je taky viditelná.

      • Re: Hodnocení slávistů - 6. kolo

        zeleznik2     před 16 dny 08.10.2020 18:45 |  
        0 0

        Proč jsme hráli systém na Škoďáka, když nebyl na hřišti? stejný problém, ale dlouhodobého rázu. Proč hrajeme stále na dva DZ?a jen na jeden hrot?kde je zmíněný systém 3-5-2?

  7. Re: Hodnocení slávistů - 6. kolo

    Sherudan     před 17 dny 07.10.2020 18:42 |  
    6 3

    Pořád nemůže úplně souhlasit s tím "otočeným" rohem. Koukal jsem na to několikrát a pořád se mi zdá, že to po Nicovi ještě lízl ten Ostravak, tuším Fillo.

    • Re: Hodnocení slávistů - 6. kolo

      o-cab     před 17 dny 07.10.2020 18:52 |  
      3 0

      na isportu to neni dobre videt, ale v TV bylo videt z dobreho uhlu, ze to jednoznacne slo od Stancia. kazdopadne z toho delat zarez je absurdni, tohle je doslova v kazdym zapase at uz u rohu nebo u autu. je to samorejme chyba, ale stacilo aby rozhodci v tu chvili dal na milisekundu oci z balonu treba na ruce Stancia zda nefauluje a je to.

      • Re: Hodnocení slávistů - 6. kolo

        Merlinus (přítel SN)     před 16 dny 08.10.2020 08:38 |  
        8 1

        Už fakt ne. Zářez je odpuštěná penalta na Provoda-mohl to zkoumat i VAR (narozdil od toho rohu) a min. červená pro Filla (po 2. žluté v 51. min. faul zezadu na Provoda). Jeden nepřesný roh fakt není zářez.

  8. Re: Hodnocení slávistů - 6. kolo

    kapitan.pisoar     před 17 dny 07.10.2020 18:47 |  
    2 22

    Nechtěl jsem se k tomu vracet a upřímně se mě ani nechtělo vracet do téhle diskuze... Ale po zápase s Baníkem mi tu někteří psali jak nerozumím fotbalu, fandím proti Slavii a ještě horší věci, jen proto, že jsem si dovolil napsat, že penalta na Tecla podle mě nebyla, že sám do Hydranta naběhl...

    No a co se neobjevilo za foto na ofiko stránkách: Tecl jak stojí Laštůvkovi na noze s rukama nahoře ve výskoku...
    Je mi jasné že zdejší "experti" mi to opět vysvětlí a hlavně těm bych doporučil si poslechnout rozhovor s Tomášem Syrovátkou na idnes, snad jim to trochu otevře oči a vrátí je to zpátky na zem...
    Čus.
    https://www.slavia.cz/foto/6_kolo__ostrava___slavia_01/Ostrava_venku_2020_01.jpg

    • Re: Hodnocení slávistů - 6. kolo

      o-cab     před 17 dny 07.10.2020 18:59 |  
      7 3

      to je absurdni. zadny vyskok nebyl, nez stacil tecl vyskocit tak ho lastuvka nabere a vyhodi do vzduchu telem pres nohy. neni jasnejsi penalta.

      • Re: Hodnocení slávistů - 6. kolo

        kapitan.pisoar     před 17 dny 07.10.2020 19:54 |  
        1 15

        Jo takže Tecl na Laštůvkovi nestojí na noze, ale Lašty ho zákeřně nabírá ze spodu a to takovou silou, že Standa vyhodil obě ruce do vzduchu aby to vybalancoval....

        To je marný...

        • Re: Hodnocení slávistů - 6. kolo

          sicilianbrno     před 17 dny 07.10.2020 20:52 |  
          5 1

          kamaráde, zrovna tuto situaci popisovali myslím na idnes ve výkladu pravidel a nemáš pravdu, to že mu stojí na noze ješte neznamená že fauluje Tecl, ale naopak se bere pohyb golmana, který by tak či tak zajel do našeho utočníka (což je podstatnější a je to brán jako první faul), i kdyby mu o 0,2 vteřiny předtím Tecl na nohu šlapl nebo ne...pokud by ovšem dělal Tecl kličku golmanovi, aniž by ho fauloval a šláp mu přitom na nohu, už by se o faul Tecla jednalo...nechce se mě to hledat, doporučuji ti to najít (myslím že pondělí článek) pak uvidiš sám...jen jde vidět, že my lajci neznáme doslovný přepis všech pravidel a pak děláme někdy unahlené závěry..


          Komentář byl uživatelem upraven (07.10.2020 20:54) . Zobrazit původní komentář

        • Re: Hodnocení slávistů - 6. kolo

          Cross     před 16 dny 08.10.2020 17:34 |  
          1 0

          Pisoáre. Soustřeď se! Když se podíváš na to foto dynamicky, musí ti být jasné, že Tecl nemohl Hydrantovi nohu přišlápnout. Vše je v pohybu. Tecl se odráží ze stojné nohy k dalšímu kroku - což chvíli trvá - zatímco hydrant zároveň bleskově zajíždí špičkou nohy pod jeho patu. Jinak to nemohlo být!!!! Bylo by to proti zákonům fyziky a videozáznam situace správnou verzi i jasně dokazuje: Krok Tecla a pod jeho patou skluz Hydranta. Pokud by Hydrant provedl skluz o pár centimetrů vpravo, pravděpodobně chudáku Teclovi zlomí kotník nebo dokonce holenní kost!!!!

  9. Re: Hodnocení slávistů - 6. kolo

    Dr. Fe1     před 17 dny 07.10.2020 19:09 |  
    5 12

    Co by musel udělat Kolář aby dostal devítku ? Neřku-li desítku ?

    Já bych se nebál mu desítku dát. Devítku minimálně. Gól nepustil, hodně toho zachránil, i když třebas někdy se štěstím.

    • Re: Hodnocení slávistů - 6. kolo

      kapitan.pisoar     před 17 dny 07.10.2020 19:56 |  
      5 5

      Vychytat nulu, dát hattrick a ještě na alespoň na dva přihrát...

      • Re: Hodnocení slávistů - 6. kolo

        Dr. Fe1     před 17 dny 07.10.2020 19:58 |  
        3 8

        To by tady asi na desítku nestačilo :-) Možná na devítku s minusem :-)

  10. Hodnocení

    Slávista 51     před 16 dny 07.10.2020 22:14 |  
    0 0

    https/www:Lidovky.cz/sport/fotbal
    Jeden z šéfů Slavie: České kluby do Ligy mistrů nepatří, infrastrukturou jsou jinde

  11. Re: Hodnocení slávistů - 6. kolo

    Divizni (přítel SN)     před 16 dny 08.10.2020 09:13 |  
    13 0

    Jednoznačně nesouhlasím s větou, že o naší výhře rozhodla chyba rozhodčího. Otočený roh....? Pro mě jako dlouholetého hráče a trenéra je to téměř běžná situace v každém zápase. Připustil bych, pokud by se jednalo o aut někde poblíž vápna a z něj ta situace vznikla. Kop od brány není ve fotbale brán jako nebezpečná situace a je jen problém Baníku, že si tuhle jednoduchou věc nepohlídali. Hezký den všem. (Škoda, že se pan Kozel při hodnocení zápasu nezamyslel spíše nad tím, proč jeho svěřenci neproměnili ani jednu ze svých šancí. Zcela určitě by jim to do dalších zápasů pomohlo víc, než tahle ubrečenost.)

    • Re: Hodnocení slávistů - 6. kolo

      Marek3     před 16 dny 08.10.2020 09:41 |  
      3 3

      Samozrejme mas pravdu! O nasi vyhre rozhodla neschopnost chacharu promenit nadejne nebo nebezpecne situace ktere si vytvorili. Nebyt toho a Koliho tak jsme odjeli s trojkou a nikdo se nemohl divit. Bohuzel tym neslape a je to videt od odchodu Suka. Drive jsme meli problemy s betonari a ted uz I s tymy kteri proti nam hraji aktivne. Rychla narazecka, prechod jeden na jednoho ted nepatri do naseho portfolia na hristi. Musa nekolikrat prokazal ze dokaze vyhrat osobni souboj a pokud ho ostatni doplni tak muzeme hru zjednodusovat. Mame rychla, pohybliva kridla ktera dokazi vyhravat osobni souboj a prebirat sklepnute, nebo prodlouzeni balony od Musa. Jestli se nemylim tak ve 43min jsme to udelali a hned byla nebezpecna standartka. My tuhle moznost bohuzel skoro vubec nevyuzivame. To samozrejme nemeni nic na tom ze nase vystavba hry je hroziva a vice tvorivyc DZ by se hodil.


      Komentář byl uživatelem upraven (08.10.2020 09:42) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Hodnocení slávistů - 6. kolo

      VitK     před 16 dny 08.10.2020 14:09 |  
      2 0

      Naprostý souhlas. Ostraváci si to prohráli sami. V první půli hráli fakt dobře, ale prostě se trefit nedokázali. Ve druhé půli si jako obvykle začali všímat spíš soupeře než míče. A začali mít tradičně rudo před očima. Ono je něco jiného být namotivovaný a být přemotivovaný. Když vidíš rudě, tak nejsi schopen zareagovat na dění na hřišti.

    • Re: Hodnocení slávistů - 6. kolo

      cunak     před 16 dny 08.10.2020 19:00 |  
      0 5

      Brečení p.Kozla nad otočeným rohem ovšem v mnohém připomíná brečení nad opakovanou penaltou z jiného zápasu... I tam byl skutečný důvod porážky někde úplně jinde.

  12. Re: Hodnocení slávistů - 6. kolo

    mart     před 16 dny 08.10.2020 13:32 |  
    4 0

    Dobry den. Domnivam se, ze to je presne ten problem.
    Soucek JEDNIM hracem nahradit nejde. Mozna dvema, ale to by nam asi Berbr nepovolil :-).
    On je porad zminovan jako DM, coz bezpochyby je, ale on je jeste k tomu ... jeden z nejlepsich strelcu tymu, organizator, zaklada protiutoky, predvida hru... proste dela toho hrozne moc.
    Proto bych se primlouval abychom se nepokouseli najit nahradu za Soucka, ... protoze to proste nejde.
    No a co teda?
    No proste musime zmenit styl hry.
    JT musi vymyslet neco jineho.
    Souckovana bez Soucka je blbost.
    zdravi mart

    • Re: Hodnocení slávistů - 6. kolo

      mart     před 16 dny 08.10.2020 13:35 |  
      2 0

      ....to pochopitelne patrilo pod O-cab, prispevek ze 7.10. 18:00, ... ale nejak se to "zatoulalo" sem jako opravdovsky komentar. Omlouvam se :-)

  13. Re: Hodnocení slávistů - 6. kolo

    zeleznik2     před 16 dny 08.10.2020 13:40 |  
    0 0

    No zřejmě nás čeká 14 dní bez fotbalu s výjimkou EL v Izraeli, takže se můžeme, připravovat v klidu na různé herní alternativy.

  14. Re: Hodnocení slávistů - 6. kolo

    benny231     před 16 dny 08.10.2020 14:37 |  
    5 0

    Kolář za 9. Ty 3 body jsou jen díky němu. Hodně vychytal, pohotově rozehrál akci, která skončila faulem na Tecla, o tom co schytal od těch přemotivovanejch cypů ani nemluvě.

    • Re: Hodnocení slávistů - 6. kolo

      zeleznik2     před 16 dny 08.10.2020 18:47 |  
      1 3

      Já mu dal deset. Ale při té šanci De Azaveda chyboval.

  15. Re: Hodnocení slávistů - 6. kolo

    vlk30 (přítel SN)     před 16 dny 08.10.2020 15:02 |  
    2 1

    Koliho mám za devět a ostatní podobně jako hodnotitel.

SN na Facebooku

Oficiální Facebook žen