Fortuna liga

Slavia - Mladá Boleslav 1:0

V rámci sedmého kola Fortuna ligy přivítala Slavia Mladou Boleslav a bez řady absentujících hráčů dokázala vyhrát 1:0 brankou Petera Olayinky. Protože doposud vedoucí tým tabulky pak večer prohrál, do čela tabulky se po sedmém kole dostala právě Slavia.

Slavia nastoupila v podobné sestavě jako proti Nice, trenérům byl k dispozici už i Nicolae Stanciu, který nahradil v sestavě Ondřeje Lingra. Jinak nastoupili všichni, kteří pozitivně překvapili v zápase Evropské ligy - Oscar, Sima i Kuchta. Protože kvůli dohodě o hostování nemohl do zápasu zasáhnout Stejskal a Kovář je aktuálně indisponován, na lavičku se posadil poprvé ve své kariéře sedmnáctiletý Matyáš Vágner, z mladíků se na lavičku dostal ještě rovněž sedmnáctiletý útočník dorostu U19 Matěj Jurásek. Hostům nechyběl nikdo a nastoupili v nejsilnější sestavě mimo jiné s Budínským a Fulnekem na křídlech a Michalem Škodou na hrotu. Slávisté první minuty drželi míč, ale nemohli se dostat ani na polovinu soupeře. V páté minutě pak přišla první šance, dlouhý nákop za obranu se dostal ke Kuchtovi, ten však ve vyložené šanci nezachoval klid a trefil jen špatně vyběhnutého Mikulce. Po rohovém kopu pak Hovorka trefil míč holení a poslal jej jen obloučkem nad bránu. V sedmé minutě už přišla radost sešívaných, Holeš vysunul za obranu Olayinku, který naopak nezaváhal a rozvlnil síť - 1:0. Jen o chvíli později krásně prokličkoval do vápna Sima, o míč jej připravil až poslední obránce. V 15. minutě Ševčík poslal do vápna míč na Simu, ten z úhlu napálil míč jen do Mikulce. O pět minut později přišla další rychlá akce Slavie, Sima našel na hranici vápna Stancia, ten ale tísněn nestihl zakončit nebezpečně a jen poslal lehký míč do náruče Mikulce. Po chybě v rozehrávce hostů se ke střele z 20 metrů dostal Stanciu, mířil však těsně nad bránu. V 30. minutě se po Stanciově přihrávce zjevil v šanci Olayinka, střílel však také jen nad bránu. O 4 minuty později průnik Olayinky vedl ke střele Stancia, Mikulec se zaskvěl parádním zákrokem a vyrazil míč na roh. Komplikace pro Slavii přišla v závěru poločasu, Hovorka šel za míčem, který kontroloval i Oscar, příliš horlivě, což vedlo ke srážce hlavami právě obou slávistů. Sám Hovorka to odnesl zraněním, které nerozchodil a musel střídat, na hřišti jej nahradil Takács. Slavii to rozhodilo a hosté se poprvé v zápase dostali soustavně s míčem na polovinu Slavie, navíc v poslední minutě základní hrací doby první půle Tataev ve vápně Slavie při hlavičkovém pokusu ramenem zboural Zimu a také druhý stoper Slavie musel být na hřišti nějakou dobu ošetřován. V nastaveném čase ještě prošel Ševčík do vápna a hledal Simu, před ním odvrátila obrana na rohový kop. V 49. minutě Tataev chyboval a poslal do tutovky Kuchtu, ten zase jen poslal míč do rukou Mikulce, do kabin se tak šlo za stavu 1:0.

Hosté o poločase dvakrát vystřídali, změnili rozestavení a vstoupili do hry o hodně aktivněji a hned v první minutě po chybě sešívaných v rozehrávce šel do šance Douděra, naštěstí jej stihl zablokovat Zima. Na druhé straně se do šance dostal Kuchta, kdo ví, jestli by se dodatečně nezkoumal ofsajd, nicméně Kuchta i tak nastřelil opět jen brankáře. Hosté však napadali slávisty daleko výše a dařilo se jim získávat míče v situacích, do kterých slávisty v první půli vůbec nedokázali dostat. Hra se tak opticky naprosto vyrovnala. Když už dostal Olayinka krásný míč od Zimy, v dobré pozici ve vápně si jej sám ukopl do autu. Obří chybu v rozehrávce udělal po hodině hry Ševčík, hosté ji naštěstí nedokázali potrestat, přestože byli ve vápně Slavie chvíli tři na dva. Dvacet minut před koncem přišli na hřiště během dvou minut hned čtyři noví hráči, v dresu Slavie Traoré s Lingrem a za hosty Dominik Mašek s Drchalem. Po těchto střídáních se slávisté dostali ve vápně Boleslavi do dvou velmi dobrých situací, ani zpětná přihrávka Oscara ani průnik Masopusta nevedly k ohrožení brány. Lingr o další minutu později hlavičkoval nad bránu. V 83. minutě kopal přímý kop z 25 metrů Masopust, trefil jen zeď. Na poslední minuty zápasu přišel na hřiště v dresu hostů také šestnáctiletý Lukáš Mašek. Slávisté pak dovedli zápas do vítězného konce, aniž by pustili hosty ke střele, a upravili tak svou ligovou bilanci na 6-1-0.

7. - Neděle 08. 11. 2020 16:00

Fortuna liga, 2020/2021
1 - 0
1 - 0
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

7. Peter Olayinka

FK Mladá Boleslav
FK Mladá Boleslav

Komentáře (255)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé