Hráči Slavie

Hodnocení slávistů - 7. kolo

Po domácí výhře s Mladou Boleslaví se Slavia vrací do čela tabulky. První poločas byl z naší strany výborný, druhý naopak o ničem.

Se Středočechy to byl zápas dvou poločasů. Ten první byl ze strany Slavie výborný. Naši hráči byli neustále v pohybu, zvládali dobře kombinovat a do šaten se mělo jít za rozhodnutého stavu 3:0. Opět nás ale srážela nepřesná koncovka. Hlavně v podání Kuchty, který v tomto až nepříjemně připomíná Tecla. V tomto kole zvláště bilo do očí srovnání s produktivitou Plzně, která ve šlágru Spartu sice nepřehrávala tak výrazně jako my Boleslav, ale udeřila z každé šance a zápas rozhodla do přestávky.

My jsme navzdory dominantnímu výkonu z první půle neměli nic jistého. A ještě před přestávkou týmem otřáslo nuceného střídání dobře hrajícího Hovorky a ošetřování druhého stopera Zimy, taktéž po nešťastné srážce hlavou. Dvacetiletý jubilant se naštěstí zvládl do zápasu vrátit a jistě si oddechl nejen trenér Trpišovský. Vzhledem ke zdravotnímu stavu kádru by se muselo hodně improvizovat.

Druhá půle pak byla mnohem slabší. My jsme vyšli z rytmu, možná na nás trochu dolehl i těžký čtvrteční zápas s Nice, Boleslav změnila taktiku a zápas se vyrovnal. Hrál se nepříliš zajímavý a sotva průměrný fotbal s minimem šancí. Slavia vedení nedokázala potvrdit ani hezkým průnikem Oscara, ani hlavičkou střídajícího Lingra, a tak musela být nervózní až do konce. Nicméně hosté nedokázali za celý zápas naši branku výrazněji ohrozit a nedostali se ani k žádnému závěrečnému tlaku, takže sešívaní nakonec ke třem bodům dokráčeli celkem jistě.

Hráči jsou hodnoceni na stupnici od 1 (nejhorší) do 10 (nejlepší).

Ondřej Kolář - 5 - Práce měl naprosté minimum, Boleslav byla bezzubá. Lehká nula pro Koláře. Ve slávistickém dresu již jubilejní a neuvěřitelná 50. během 85 zápasů. Gratuluji!

Lukáš Masopust - 6 - Obraz zápasu, kdy Slavia hlavně útočila a Boleslav nebyla pro naši obranu příliš nebezpečná, mu vyhovoval. Před první šancí Kuchty vyhrál souboj. Výkon mezi pět a šest. Dávám lepší známku s minusem.

David Hovorka - 6 - Působil jistě, dobře četl hru, a tak měl navrch i v soubojích. S míčem pracoval rychle a pomohl k výbornému prvnímu poločasu. Po nešťastné srážce s Oscarem musel bohužel střídat a spolu s podobným střetem Zimy to pak Slavii vykolejilo.

David Zima - 7 - Jistota po celý zápas. I se hlavně v první půli pokoušel o překvapivé doplnění útoku. Nechci to zakřiknout a snad to není předčasné, ale pro mě je nejlepším českým stoperem. Ostatně reprezentační dvojice Brabec - Čelůstka není z evropského pohledu nic světoborného.

Oscar Dorley - 7 - Dal razítko na svůj výborný výkon proti Nice. Po něm jsem v hodnocení psal, že post beka by mohl být jeho místem. Proti Boleslavi, kdy šlo hlavně o útočení se potvrdilo, že dopředu je konstruktivnější než Bořil. Ve druhé půli měl výborný průnik i centr na Lingra. Nezodpovězenou otázkou je bránění a soubojovost třeba ve vyhecovaném derby, v tom je náš kapitán špičkový.

Abdallah Sima - 6 - Dobrý a aktivní výkon. Sima ukazuje, že by nemusel být prozatimní kometou jen jednoho zápasu, ale že jde o až překvapivě vyspělého hráče na svůj věk. Atletický, aktivní a šikovný, navíc to vypadá, že dobře vnímá a čte hru, takže nepropadá ani dozadu. V šanci z úhlu z první půle měl spíše poslat nastřelenou přihrávku před branku, ale byla to spíše pohotová akce, kde moc prostoru na přemýšlení neměl.

Tomáš Holeš - 6 - Ukázal svou fotbalovost, když krásnou přihrávkou za obranu asistoval u vítězné trefy Olayinky. Jinak podal nadprůměrný výkon. K lepším známkám a tomu, aby se případně stal tahounem, ale potřebujem být více výrazný. Takhle je to dobré dopředu i dozadu, ale ani jedním směrem výborné či dominantní.

Petr Ševčík - 6 - Tentokrát si myslím, že k poctivosti přidal i dostatek fotbalovosti, na kterou jsme od něj byli z minulé sezony zvyklí. Hezkou dalekonosnou přihrávkou z vlastní půlky připravil po vyhraném souboji Masopusta úvodní šanci pro Kuchtu. Dobře prostrkával i na Simu. Snad se dostává do formy.

Nicolae Stanciu - 6 - Všichni dobře víme, že umí zahrát ještě o dost lépe, ale i tak zahrál Stanciu proti Boleslavi dobře. Pohotovou přihrávkou z první dostal do šance Olayinku a dvakrát nebezpečně střílel. Snad ho narození prvního potomka dostane do pohody a najde ztracenou formu z jara. Zatím je bohužel až příliš náladový.

Peter Olayinka - 7 - Je v dobré fazóně a potvrdil to i v neděli. Po úniku suverénně zakončil, i když se nabízela i přihrávka na Simu. I jinak byl hodně aktivní, situace už ale neřešil ideálně. V další šanci pálil nad, tam byl ale více z úhlu. Měl i jeden průnik, který pak až ale příliš zadrbal, i když se nakonec míč šťastně odrazil a byla z toho naše dobrá střela.

Jan Kuchta - 4 - Pro mě je to zatím taková o něco mladší verze Tecla. Tedy celkem komplexní útočník, který je pracovitý, dobře trhá obranu a zároveň je i použitelný zády k brance. V zakončení je to ale stejně jako u Standy mizérie. Proti Boleslavi měl dát alespoň jeden gól. Při první šanci byl brankář Mikulec úplně špatně postavený a stačilo míč umístit k tyči, Kuchta ale pálil bez rozmyslu doprostřed. I druhá šance po chybě Tatajeva se dala vyřešit daleko lépe.

Ladislav Takács - 5 - Nakonec se ukázalo, že neměl lehkou pozici, protože Hovorkovo odstoupení nás rozhodilo a druhou půli, co strávil Takács na hřišti už jsme nehráli zdaleka tak dobře. Laco nic nepokazil a pomohl k udržení nuly, z tohoto pohledu je průměrná známka (s plusem) přísná. Na druhou stranu hrál ale Hovorka lépe a konstruktivněji, takže si o stupeň lepší známku zaslouží.

Ibrahim Traoré, Ondřej Lingr a Petar Musa nejsou hodnoceni, protože hráli příliš krátce.

7. - Neděle 08. 11. 2020 16:00

Fortuna liga, 2020/2021
1 - 0
1 - 0
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

7. Peter Olayinka

FK Mladá Boleslav
FK Mladá Boleslav

Komentáře (34)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Hodnocení slávistů - 7. kolo

    Ivan     před 22 dny 11.11.2020 14:09 |  
    8 9

    S hodnocením souhlasím, jen k bodu u Kuchty "V zakončení je to ale stejně jako u Standy mizérie." si nemůžu pomoct, ale podle mě je to tím co má hráč za úkoly/jak hraje mužstvo. Standa zasáhl do 184 zápasů v lize a v nich dal 60 gólů. To je průměr gól na 3 zápasy a do toho jsou započítané zápasy kdy střídal, nebo hrál na křídle (překvapilo mě, že tam hrál Sima a ne on, ale trenér ví co dělá), v minutách to vychází gól na 175 minut, což je gól na 2 zápasy. Jsem přesvědčený, že to v něm je, ale třeba se trenér zaměřuje na jiné věci a on se do zakončení dostane jenom při zápasech.

    U Standy si jsem jistý, že je dobrý jak v zakončování, tak v práci pro tým, ale z nějakého důvodu se nedaří, aby se mu obojí dařilo najednou a řekl bych že to je právě o tom co po něm Trpiš hlavně chce

    Kuchta mě zatím nepřesvědčil o svých kvalitách, viděl jsem ho jen párkrát, ale podle mě to bude podobné. Takže ta nególovost podle mě "jde" za Trpišem a ne za tím hráčem.

    • Re: Hodnocení slávistů - 7. kolo

      Boo_SKS     před 22 dny 11.11.2020 20:50 |  
      4 5

      Hele podle me to je pouze v hlave. A Standa proste psychicky nema na to, aby byl utocnik cislo jedna (a taky jediny hrot v sestave) v top tymu cesky ligy, protoze nedava ten tlak velkoklubu, kde se mu vycita kazda spalena golovka, coz se ukazalo uz v Plzni, kde toho taky odehral dost, ale nikdy se uplne nechytil, nepresvedcil a byt dal i par dulezitych golu, tak zkratka spaloval stejne jako u nas.

      Naproti tomu v Jablonci mu to sedlo, protoze tam nebyl absolutne pod tlakem. Divaci tam nechodi a skoro nikdo tomu klubu nefandi, takze pokud 2 zapasy palil jak sance jak zbesilej, ale treti dal gol a pomohl k bodum, tak to nikdo neresil. Navic tam hral v tandemu spolu s vysokym a silnym Dolezalem, zatimco u nas i v Plzni je/byl na hrotu sam.

      • Re: Hodnocení slávistů - 7. kolo

        Dr. Fe1     před 21 dny 11.11.2020 23:52 |  
        3 9

        V rozporu s tím ale je, že dal několikrát gól v důležitých zápasech. Například rozhodující zápas o titul s Brnem na Strahově, který jsme potřebovali vyhrát k zisku titulu - dával na 2:0 a 3:0 ...... Ve finále poháru s Jabloncem dával taky dva góly, dával góla proti Plzni doma ...(dodnes je ten gól ve znělce na O2) atd.
        Takže vysloveně tlakem v konkrétním těžkém utkání to asi není. když má den, tak dává góly i v zásadních zápasech. Někdy naopak nepromění i když stojí sám před prázdnou bránou ... spíš je to prostě od přírody plašan, co se dosud nenaučil v gólovce zklidnit a řeší to někdy zbrkle a zmatečně.

        • Re: Hodnocení slávistů - 7. kolo

          Boo_SKS     před 21 dny 12.11.2020 08:22 |  
          1 1

          Jasny, vzdyt to se prece uple nevylucuje. A prave to, ze ma na konte par dulezitych golu (napr. Plzni vystrelil LM golem v Mariboru) dokazuje, ze on to neni zadny nekopa a nejakou kvalitu urcite mel a ma, jenze prave u utocnika je zasadni psychicka odolnost, aby ho nesrazilo zahazovani sanci a vzdycky si veril, ze sice tuhle golovku nedal, ale tu pristi uz da a ty minule nepromenene sance ho prilis neovlivnily. Jenze to Standa neumi, jemu se to dostalo fest do hlavy a ted uz ma dlouhou dobu nejaky blok. Ale jsem si jisty, ze kdyby treba byl v Jablonci, tak tech 10-12 golu za sezonu (coz ostatne splnuje tu statistiky cca jeden gol na tri zapasy) urcite da.

  2. Re: Hodnocení slávistů - 7. kolo

    pinochet     před 22 dny 11.11.2020 15:00 |  
    8 7

    Dle mého si Alanore při hodnocení Holeše nevzal v úvahu jeho několik mizerných přihrávek v druhé půli. Některými z nich vysloveně zazdil slibně se rozvíjející útok. Právě Holeš první a druhá půle byl jako den a noc. U Stancia mi přijde, že občas dává míč pozdě od nohy a způsobuje tím zárodky rizikových situací, také jemu bych v tomto utkání dal spíše 5 než 6, kterou dostal i Ševčík, který ale hrál dobře a takovouto známku, ne-li vyšší, zasloužil.

    • Re: Hodnocení slávistů - 7. kolo

      Akuls     před 21 dny 12.11.2020 09:39 |  
      3 3

      Souhlasím, Holeš byl v 60. minutě na vystřídání, kdyby tedy ale bylo na pozici DZ kým. Hlavně díky jeho mnoha nevynuceným chybám, laciným ztrátám a nepřesnostem, které naštěstí Boleslaváci nevyužili ke vstřelení vyrovnávacího gólu, mužstvo znejistělo a hra Slavie vypadala na začátku 2. poločasu ještě hůř než po vystřídání Hovorky ke konci poločasu prvního. Jednu fatální ztrátu balónu měl na triku i Ševčík, ale díky váhavosti mladého Škody ji stačil ještě sám napravit. Nicméně mám dojem, hlavně po zápasu s OGC Nice, že forma Ševčíka jde nahoru, což se o Stanciovi bohužel zatím moc říct nedá. Koukal jsem, že Nico nebyl včera, na rozdíl od Baluty, ani na lavici rumunského nároďáku v zápase proti Bělorusku. Počítám, že požádal rumunského svazového kapitána, aby ho tentokrát v nominaci vynechal z důvodu narození potomka. Snad se po reprepauze konečně vrátí na hřiště ve své bývalé formě.

      • Re: Hodnocení slávistů - 7. kolo

        kjandourek (admin)     před 21 dny 12.11.2020 09:53 |  
        3 0

        Ano, Nico vůbec není v nominaci z rodinných důvodů...

  3. Re: Hodnocení slávistů - 7. kolo

    martyni (přítel SN)     před 22 dny 11.11.2020 15:06 |  
    19 3

    Prijde mi, ze mame nejak premrstene naroky na dva posty, DZ a utocnik. Na DZ jsme porad zvykli na to, co hral Suk, to se ale nikdy nevrati, nidko uz nebude tak dobrej! Holes tam podle me hraje moc dobre. Pokud jde o utok, Kuchta odehral 2 zapasy v zakladni sestave, jestli jsem nezapomnel na nejakej drivejsi zapas. V jednom dal 2 goly, ve druhem spalil 3 sance. A hned se delaji velky zavery, ze kdyz v jednom zapase spalil 3 sance, tak to neni utocnik pro slavii.. fakt si nemyslim, ze tady bude hrat Messi, kterej bude sazet goly z kazdy sance. Musa taky nepromeni kazdou.. a nekdy se ani do zadny kloudny sance se nedostane. Budme trochu realiste, podle me mame dobry hrace do utoku.

    • Re: Hodnocení slávistů - 7. kolo

      zeleznik2     před 22 dny 11.11.2020 17:20 |  
      4 13

      Problém útočníka dlouhodobý, problém DZ od odchodu Suka, když jsme předtím navíc prodali Alexe. Útočníka nemáme řadu let, rozhodně nemáme přemrštěné nároky, Musa na jaře zahrál velmi dobře, na podzim však bez formy, to je realita a nebýt aspoň Olayinky, tak nedáme snad vůbec gól. Standa tak to je neštěstí, Zmrhal zahrál tak jeden skvělý zápas z 5-7, Standa dva za rok. Teď navíc další palič Kuchta. Bez kvalitního střelce nemáme do budoucna moc šancí uspět.

    • Re: Hodnocení slávistů - 7. kolo

      kapitan.pisoar     před 21 dny 11.11.2020 23:49 |  
      2 11

      Neřekl bych, že chtít po útočníkovi aby dával góly je nějak "přemrštěný nárok". Na nějaké souzení Kuchty je, ale samozřejmě brzo.
      Jinak k té komplexnosti našich útočníků nejlíp sedí rčení "Devatero řemesel, desáté bída"...

      • Re: Hodnocení slávistů - 7. kolo

        martyni (přítel SN)     před 21 dny 12.11.2020 11:13 |  
        5 0

        Nemyslim to tak, ze nevadi, ze utocnik nedava goly. Spis tak, ze musime pocitat s tim, ze bude palit sance. Jak pise Merlinus, i Neymar je pali. Pro me je podstatny, aby byl nebezpecnej pro soupere a aby se do sanci dostaval. Plati pro kazdyho z nasich utocniku, ze kdyz bude mit dobrej vyber mista, bude nebezpecnej pro soupere, nektery ze svych sanci proste da. Musa treba vic nez Kuchta, ale i Musa musi mit dobrej pohyb, aby se do nich dostal. I Standa da primerenej pocet golu, kdyz se bude do sanci dostavat. Standuv problem je v tom, ze kdyz nema formu, do sanci se nedostava ani, prohrava jednoduchy souboje. Takze chtel jsem rict, nebudme netrpelivy, pokud utocnik spali sance.. kazdej nas utocnik je bude spalovat.

    • Re: Hodnocení slávistů - 7. kolo

      Dr. Fe1     před 21 dny 12.11.2020 00:00 |  
      6 11

      Souhlas. Taky spousta lidí nevnímá jako hodnotu a kus herního umění, že se útočník do těch šancí vůbec dostane - což je tedy dost nespravedlivý. Jakoby mu ty šance padaly z nebe bez jeho zásluhy. Já doufám, že Kuchta ještě další góly přidá, zatím se jeví dost dobře.

    • Re: Hodnocení slávistů - 7. kolo

      Merlinus (přítel SN)     před 21 dny 12.11.2020 08:46 |  
      9 0

      Problem je v tom, ze mi si ty utocniky strasne idealizujeme. Nedavno jsem videl zapas PSG v LM, uz nevim s kym to bylo a tam Neymar palil jednu sanci za druhou. Podle nasich hodnoceni je to kopyto. Zajimala by me statistika podilu golovych sanci a z toho promenenych u top utocniku sveta. Taky nemaji 100%, a realne to vidim u tech top okolo 33%. Tak budme trochu soudni a pokorni i u nasich hracu.

      • Re: Hodnocení slávistů - 7. kolo

        martyni (přítel SN)     před 21 dny 12.11.2020 11:15 |  
        7 0

        Presne. On taky samostatnej najezd na brankare proste neni 100% gol, kolik je utocniku, ktery maj v tyhle discipline uspesnost nad 50%? Takovou statistiku bych rad videl:).

      • Re: Hodnocení slávistů - 7. kolo

        bongor     před 18 dny 15.11.2020 12:11 |  
        0 0

        Nemůžeš se kouzelníku dívat jen na nějaký Neymary a podobný nedouky.Podívej se za řeku!Co tam uvidíš?Juligóla,před kterým se podle spartu může jít schovat i Ibra.A to ani nemluvím o letci Lafatovi a dalších opravdových hvězdách,tam se musíš dívat!

  4. Re: Hodnocení slávistů - 7. kolo

    gazza     před 22 dny 11.11.2020 15:35 |  
    4 13

    Jinak Olayinka gól jo ,ale dvě tutovky zazdil stejně jako Kuchta a měl tam strašně moc ztrát a nepřesných přihrávek .Sedmička možná ještě tak za minulý zápas s Nice.

    • Re: Hodnocení slávistů - 7. kolo

      donford     před 22 dny 11.11.2020 16:46 |  
      4 0

      Všichni víme, že pro Slavii to nebyl dobrý zápas vzdor povinnému vítězství. Také jsem si myslel, že MB odejde nejmíň s trojkou, zvlášť po 1., ale bohužel jediném gólu v sedmé minutě a také dík jejich nerozehranosti. Takže se domnívám, že Alanor dělal co mohl, aby ocenil ty, co si dobré ocenění zaslouží a neshodil ty, jimž se utkání příliš nevyvedlo. Zda to vše bylo způsobeno nevhodnou taktikou, známými okolnostmi vynucenou sestavou, či alibistickým, poněkud odpočinkovým výkonem po Nice, to nevím a ponechám koncepčněji založeným hodnotitelům. A pokud se někdo s Alanorem rozchází o +- bod, což je při subjektivitě zcela běžné a normální, myslím, že mu nemůže mnoho vyčítat. Za mě principiálně souhlas.

  5. Re: Hodnocení slávistů - 7. kolo

    zeleznik2     před 22 dny 11.11.2020 17:25 |  
    7 0

    Ondřej Kolář vychytaná jubilejní 50 nula.

    • Re: Hodnocení slávistů - 7. kolo

      Dr. Fe1     před 21 dny 12.11.2020 00:01 |  
      2 12

      Alespoň tu 6 za to dostat mohl ....

  6. Re: Hodnocení slávistů - 7. kolo

    zeleznik2     před 22 dny 11.11.2020 17:31 |  
    3 0

    Hodnocení odpovídá výkonu a výsledku. Skvělá defenziva, bez střely na naší bránu, ofenzíva horší, krom Nice jsme skórovali v posledních čtyřech zápasech pouze 4x. I za mě muž zápasu rovněž Olayinka a ta nahrávka Stancia Peterovi byla luxusní.

    • Re: Hodnocení slávistů - 7. kolo

      Edak39     před 21 dny 12.11.2020 12:24 |  
      5 0

      Na O2 to nepoznaj (nevím zda se pak zpetně opravili), ale tu nahrávku na Petera Olayinku dával Tomáš Holeš.

      • Re: Hodnocení slávistů - 7. kolo

        kjandourek (admin)     před 21 dny 12.11.2020 13:56 |  
        3 1

        Nahrávku na gól dával Tomáš Holeš, ale pak tam byl ještě jeden moment, kdy byl Peter sám před gólmanem (pálil levou nad branku)... a tam mu to připravil takovým dloubnutím z první za obranu Nico....

        Luxusní byly obě, ta Nicova možná ještě o chlup víc, protože byla z první a relativně naslepo - bez dlouhého zkoumání, jestli spoluhráč nabíhá... :-)

        • Re: Hodnocení slávistů - 7. kolo

          Dr. Fe1     před 21 dny 12.11.2020 21:51 |  
          2 9

          Ta druhá šance byla dost dobrá - mohl to být klidnější, kdyby Oli proměnil. A ano - dával mu to pěkně Nico. Ale nemůžeme holt chtít všechno, ale poslední dobou je těch nerváků docela dost. Zase bych si rád užil utkání, kde povedeme 3-4:0 a bude to v klidu.

        • Re: Hodnocení slávistů - 7. kolo

          o5aradecek     před 20 dny 13.11.2020 19:35 |  
          2 0

          Taková přihrávka "z první", kterou Nico vystřihl, je hrozně účinná, takhle bychom to měli hrát častěji, místo dvou, tří dotyků. Zkoušet hrát rychle, do nepřipravené obrany. Jasně, někdy to nevyjde, ale jsem rád, že se o takovou hru snažíme, snad si vše fakt sedá.

  7. Re: Hodnocení slávistů - 7. kolo

    p!erreCORE     před 22 dny 11.11.2020 18:37 |  
    7 1

    Prvni a druha pulka nebe a dudy, co si budeme povidat. Ja se zamerim na to lepsi.. V prvnim polocase se mne osobne nejvic libil Sima. Hlavne jeho drza klickovana ve vapne, kdy sice mohl nahravat Olimu na gol, ale prave to sebevedomi se mi velmi libilo. Jak se mi Slavia zpocatku sezony (vyjma Budejek, pochopitelne) herne moc nezamlouvala a dokonce jsem se pristihl, ze se u zápasu nudim; Leverkusen, Nice a ted prvni polocas mne vratily do prijemneho ocekavani, ze ono si to asi zacina sedat..

  8. Re: Hodnocení slávistů - 7. kolo

    Sokrates55 (přítel SN)     před 21 dny 12.11.2020 09:16 |  
    14 3

    Dobré ráno ze Šumavy a u dobré kávy.
    Pročetl jsem si hodnocení přítele Alanora a přemýšlel nad jeho hodnocením.
    Znovu jsem si prošel jak Vaše názory pod tímto článkem, ale znovu se vrátil i k disputaci přímo v článku o samotném zápasu.
    Většinově se shodneme, že se nám první půle povedla zahájit velmi dobře a i naše hra vypadala dobře. Měl jsem pocit, že bychom mohli do poločasu zápas rozhodnout a zajistit si tak pohodové vítězství větším rozdílem.
    Trošku lajdácky jsme zahodili 3 velmi dobré šance a nedotáhli několik dalších nadějných situací před brankou soupeře.
    Za to jsme byli po zásluze potrestáni. A bylo to spravedlivé potrestání, protože jsme začali hrát po 30 minutách normální údržbu. A to prosím za stavu pouze 1:0 pro nás. A to se prostě nevyplácí.
    Po nezaviněné srážce nám odešel Hovorka a báli jsme se i o Zimu. Díky tomu jsme hodně znervózněli a kluci měli v "kebuli", že ty promarněné a někdy i trochu odfláknuté šance prostě najednou chybí.
    Je to ponaučení a měli by si to všichni včetně JiT hodně zapamatovat.
    Jak je vidět, jsme schopni vyvinout od začátku zápasu tlak na soupeře a dostat se do šancí.
    Kluci se musí sami donutit tlačit na soupeře tak dlouho, dokud ho nedorazí úplně. Prostě pořád makat a dodělat to pořádně.
    Rozumím tomu, že při zápase si mohou dát krátké pasáže, aby si třeba kombinací mezi stopery a Kolářem na minutku nebo dvě odfrkli. Ale pak musí začít znovu. To nám chybí.
    Známkování bych u některých hráčů hlavně za druhý poločas trochu snížil.
    Stanciu, Holeš, Masopust jsou přeci velmi zkušení borci, těm by se nemělo stát, že po půli se nebudou 15 minut chytat a budou mimo.
    Příští zápas bude v Opavě po reprepauze a víme sami, že nám to dělá problémy.
    Pokud navážeme na výkon z prvního poločasu a zlepšíme koncovku, tak tam hledejme cestu, jak dál.
    Jsem rád, že se nám objevují v týmu nové tváře, na kterých můžeme postavit budoucí styl Slavie.
    A měli by to zaregistrovat i někteří kluci, co jsou na hostování!!! Mají také šanci. A ne malou!!
    A ještě dodám jednu věc. Zima nejméně za 8!
    Super kauf. Zvláště potom, co včera předvedli oba stopeři v reprezentaci.
    A to co tam předvedl "Bořek Plival" a i Barák, to je až trestuhodné. Chudák Holeš tam chvílemi běhal za 3 hráče.
    Nepochopím Šilhavého, že tam Holeše nechal úplně vyšťavit až do konce.
    Mějte se hezky. Dneska by měl můj děda narozeniny. 100 let.
    Miloval Slávii a určitě se tam někde nahoře raduje, jak nám Slavia válí. Dneska si tam dá určitě s Pepim skleničku "plzeňskýho" :-)).
    Mějte se hezky. Všichni!!
    Sokrates55

    • Re: Hodnocení slávistů - 7. kolo

      bongor     před 18 dny 15.11.2020 11:52 |  
      0 0

      Ahoj Soki.Že budeme hrát aktivně přes jakékoliv průběžné vedení,to byla taková Jindrova mantra,když u nás začínal.
      Nejlepší obranou je útok,to je staré a moudré skoropřísloví.Nyní asi zatím necítí takovou sílu v nové generaci hráčůa tak se spíš drží jiné filozofie a tou je jistota je jistota,jako je to v tom vtipu:Jistota je jistota,řekla si jeptiška a nasadila na svíčku prezervativ.O těch "stoperech" B+J nemá ani cenu diskutovat ,hlavně teda Brabec ,to nepochopím,že ho Jarda může stavět .A slavný Flusal,to je teda výkvět,ještě že není u nás.

    • Re: Hodnocení slávistů - 7. kolo

      bongor     před 18 dny 15.11.2020 12:04 |  
      1 0

      Ještě jsem zapomněl na Tvýho dědečka.Myslím,že se tam nahoře potkává i s mými dědečky,mým tátou a strejdou.
      Slávista,kam se podíváš!

      • Re: Hodnocení slávistů - 7. kolo

        Sokrates55 (přítel SN)     před 18 dny 15.11.2020 18:46 |  
        4 0

        Moc se omlouvám Bongi, ale byl jsem dnes na takovém výletě na Šumavu. Nikde nikdo a ticho. Tak Ti děkuji za Tvoje povídání až teď. Máš asi pravdu. Snad se zase dostaneme do formy a během zápasu si soupeř bude zase ždímat trika:-)).
        Koupil jsem si včera plzeňské pivo a šetřil si ho na dnes, až se vrátíme z výletu. Teď si ho otevírám po lehké večeři a dám si ho na jejich počest. A na naše zdraví nás všech tady na SN :-)).
        Sokrates55

  9. Re: Hodnocení slávistů - 7. kolo

    Monarchie     před 21 dny 12.11.2020 10:58 |  
    5 4

    Zima měl hrát kvalifikaci o LM a věřte, že bychom postoupili. Včera nám B tým Německa ukázal, že pohyb a fotbalovost je trochu jinde. Zvedáme se, jak znám Opavu, tam to bude boj, nikoliv fotbal. Opava potřebuje body jak sůl.

    • Re: Hodnocení slávistů - 7. kolo

      o5aradecek     před 20 dny 13.11.2020 19:26 |  
      2 0

      Věřím, že tentokrát to bude v Opavě lepší, i když je to náš "tradiční" zápas po repre pauze. Jak píšeš, zvedáme se a hlavně tentokrát nemáme na srazu 7-8 hráčů, jako obvykle, takže bude tým víc pospolu a dobře se připraví. Taky už snad budou k dispozici Béřa, Provod a spol. Věřím v naši jasnou výhru, která zvedne sebevědomí před Nice.

  10. Re: Hodnocení slávistů - 7. kolo

    martyni (přítel SN)     před 21 dny 12.11.2020 11:23 |  
    8 2

    Jinak Traore a Lingr nejsou hodnoceni, ale podle me odvedli perfektni sluzby, kdyz Stanciu a Kuchta uz nemeli dobrej pohyb a vypadali jsme na 10 - 15 minut ze hry. Hodne jsme se zlobili na Ibrovi chyby v Dansku (ta byla hodne nestastna) a s Leverkusenem, obcas ma spatnej den jako kazdej, ale jinak je to uplne zlatej hrac, malokdo by prijal tuhle roli vecnyho nahradnika, kterej kdyz je treba, poda super vykon a strasne pomuze. A navic podle toho, co se o nem rika, ma velkej vliv na zapracovani nasich africkych kluku.

    Lingr ma vybornej pohyb, diky cemuz to ma u Jindry dobry, prijde mi jeste, ze moc predrzuje mic a tim zpomaluje hru, verim ale, ze az se s ostatnimi vic sehraje, bude to dobry.

  11. Re: Hodnocení slávistů - 7. kolo

    Srdcar114     před 20 dny 13.11.2020 13:02 |  
    3 2

    V posledních dvou zápasech se ukázalo,že máme široký kádr.Do budoucna možná ale budeme mít problém s brankářem.Po odchodu Koláře bych nasadil do hry Markoviče,má ale letos smůlu,odchytal velmi málo zápasů.Už se tady hodně diskutovalo o hrotovém útočníkovi.Máme jich hodně, tak uvidíme,jestli se zvednou.Kuchta zahrál výborně proti Nice,s Boleslaví to bylo o dost horší.

SN na Facebooku

Oficiální Facebook žen