Ženský fotbal

V Lize mistryň proti Fiorentině

Slávistky si v prvním kole Ligy mistryň zahrají proti italské Fiorentině. První zápasy se odehrají v Itálii 9. nebo 10. prosince, odveta je na programu o týden později v Praze.

Fiorentina má výhodu - lgia stále pokračuje. V letošní sezoně mají za sebou osm odehraných kol a nachází se na 5. místě tabulky. Bilance je zatím čtyř výher, jedné remízy a tří proher. Loňská sezona byla zrušena po 16. kole, kde se pohybovala na druhém místě tabulky.

V Lize mistrů v loňské sezoně vypadla hned v prvním kole s Arsenalem po výsledkách 0:2 a 0:4. O rok dříve narazila v prvním kole narazila na dánský Fortuna Hjørring, kdy dvakrát vyhrála 2:0 a v osmifinále vypadla s Chelsea po dvou prohrách.

Připravujeme podrobnosti.

Komentáře (4)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: V Lize mistryň proti Fiorentině

    Akuls     před 3 lety 24.11.2020 13:15 |  
    1 0

    Dnešní los kompletně:

    Round of 32 draw: 9/10 & 15/16 December

    St. Pölten (AUT) vs Zürich (SUI)
    Lanchkhuti (GEO) vs Rosengård (SWE)
    Göteborg (SWE) vs Manchester City (ENG)
    Sparta Praha (CZE) vs Glasgow City (SCO)
    Juventus (ITA) vs Lyon (FRA, holders)
    ŽFK Spartak (SRB) vs Wolfsburg (GER)
    Fiorentina (ITA) vs Slavia Praha (CZE)
    Benfica (POR) vs Chelsea (ENG)
    Pomurje (SVN) vs Fortuna Hjørring (DEN)
    WFC-2 Kharkiv (UKR) vs BIIK-Kazygurt (KAZ)
    Vålerenga (NOR) vs Brøndby (DEN)
    Ajax (NED) vs Bayern München (GER)
    PSV Eindhoven (NED) vs Barcelona (ESP)
    FC Minsk (BLR) vs LSK Kvinner (NOR)
    Górnik Łęczna (POL) vs Paris Saint-Germain (FRA)
    Servette (SUI) vs Atlético Madrid (ESP)

  2. Re: V Lize mistryň proti Fiorentině

    sadlos (přítel SN)     před 3 lety 24.11.2020 14:41 |  
    0 0

    Těžší los aby člověk pohledal :-(

    Budou se muset holky vytáhnout, ale to už párkrát dokázaly.

  3. Re: V Lize mistryň proti Fiorentině

    Akuls     před 3 lety 25.11.2020 10:41 |  
    3 0

    Uteklo to jako voda a příští rok to už bude 55 let od založení dívčího fotbalu ve Slavii. Pamětníci si jistě vzpomenou na turnaj O srdce týdeníku Mladý svět a vítězný dívčí tým Slavie kolem trenéra, bývalého brankáře Spartaku Praha Sokolovo, Vildy Marzina a kapitanky Slávky Vošické. Je neuvěřitelné, že naše stále více méně amatérky, mohou být při losování nasazené, protože mají 7. nejvyšší klubový koeficient mezi všemi ženskými týmy v UEFA.

    A ještě trochu italštiny z oficiálních webových stránek Fialek. Holky by si mohly vzít sebou jako ambasadora Luboše Kubíka, na kterého si tam, jak jsem se mohl sám přesvědčit, příznivci Fiorentiny stale ještě moc dobře pamatují:

    CHAMPIONS LEAGUE, VIOLA CONTRO LO SLAVIA PRAHA
    24 novembre 2020
    Il verdetto dell'urna di Nyon è ACF Fiorentina Femminile vs SK Slavia Praha nei Sedicesimi di Finale di UEFA Women's Champions League.
    Con la nuova formula di sorteggio, ovvero le 32 squadre suddivise in 4 gironi con quattro teste di serie e quattro non teste di serie, le probabili avversarie del Gruppo 3 erano Brondby, Paris Saint Germain, Manchester City e Slavia Praha. La sorte ha messo le ceche sulla strada della Fiorentina: l'andata è prevista per il 9/10 Dicembre a Firenze e il ritorno in Repubblica Ceca il 15/16 Dicembre.

    Chi sono le nostre avversarie? Lo Slavia Praha è un nome "nobile" del calcio europeo, sia maschile che femminile. Club di Praga, Repubblica Ceca, fondato nel 1966, vanta 11 titoli nazionali cecoslovacchi, 2 campionati assoluti di Cecoslovacchi e 6 titoli cechi, più una coppa della Repubblica Ceca. In Europa occupa il 7° posto della ranking list e ha raggiunto tre volte i quarti di finale, uscendo nell'ultima edizione agli ottavi contro l'Arsenal (che nei sedicesimi aveva eliminato proprio la Fiorentina ndr).

    Sarà uno scontro da non sottovalutare ma Mister Cincotta ne è conscio. "Portiamo Firenze in Champions League per la quarta volta consecutiva, questa è la cosa più importante. La sfida contro lo Slavia Praha sarà impegnativa, ma ogni gara in Europa è complessa. Noi daremo tutto come sempre".

  4. Re: V Lize mistryň proti Fiorentině

    Rozumbrada     před 3 lety 25.11.2020 13:34 |  
    0 1


    Těžký los ale nevadí, soupeř je atraktivní, a kdyby už byly povoleny návštěvy -- můžeme snít -- tak by to bylo prima.