Hráči Slavie

Hodnocení slávistů - 10. kolo

Slavia si po roce zopakovala výhru 3:0 na Letné a upevnila si 1. místo v tabulce. Znovu zářil mladík Sima.

Výhry nad Spartou se nikdy nepřejí. Zvlášť když minimálně PR oddělení našeho rivala mělo před zápasem plná ústa sebevědomých slov. A pak přijde zápas a Slavia nadále kraluje pátým rokem. Úvodní půlhodinová pasáž zápasu byla přitom opatrná a vyrovnaná. Šancí bylo málo a zahrozila jen Slavia dvěma dalekonosnými střelami Lingra a Holeše. Pak přišla z čistého nebe chyba Kúdely s Kolářem a Sparta měla jedinečnou možnost jít do vedení z pokutového kopu. Ale jak byl Juliš sebejistý v předzápasových prohlášeních, tak se v důležitý moment na hřišti podělal a penaltu kopl prachbídně. Kolář tak zákrokem svůj tým podržel a napravil předchozí zaváhání. Ba co víc, Slavia se hned po dvou minutách prosadila po rohovém kopu a netrefil se samozřejmě nikdo jiný než zázrak Sima. Sparta mohla kontrovat hlavičkou Hancka, ale Kolář předvedl další výborný zákrok. A o minutu později to bylo 2:0 po skvělé práci Simy ve vápně! Slavia sice první půli odehrála docela dobře, ale spíše než o dominanci či top výkonu to bylo o efektivitě.

Sparta byla vývojem zápasu notně zaskočená a poslední hřebíček do rakve jí krátce po změně stran zasadil pohotovou střelou Lingr. Zápas se pak dohrával za pohodové převahy sešívaných, kteří proti opařeným domácím v klidu kontrolovali hru. Kromě neproměněné šance Lingra ale už žádnou další tutovku neměli, a tak zápas skončil výsledkem 3:0, který je samozřejmě pro každého slávistu balzámem na duši! Díky všem. kteří se na něm podíleli!!

Hráči jsou hodnoceni na stupnici od 1 (nejhorší) do 10 (nejlepší).

Ondřej Kolář - 7 - Udělal velkou chybu, kterou nabídl Spartě penaltu. Zaváhal sice i Kúdela, ale Kolář na takový míč spíš vůbec neměl chodit. Jak jsem psal tuším po Nice, tak méně je někdy více. Hrubku ale víc než napravil chycenou penaltou a následným výborným zákrokem proti hlavičce Hancka. Velkým plusem byla i jeho excelentní rozehrávka. Třeba výkop na Ševčíka do strany ze začátku zápasu byl naprosto top a z ničeho jsem se tak hned dostali k možnosti velmi nebezpečného centru.

Lukáš Masopust - 7 - Zápas zvládl velmi dobře. Dopředu byl aktivní, bránit zvládal bez problémů. Jako bek si počíná až nad očekávání dobře.

Ondřej Kúdela - 6 - V první půli působil nejistě, zvláště na své jinak nadstandardní poměry. Nejistě si počínal před penaltovým zákrokem Koláře. Druhé dějství už ale zvládl v pohodě.

David Zima - 8 - Byl tradičně výborný. Přesný pozičně, silný v soubojích a konstruktivní směrem dopředu. Jak se nebál vyvážet míč proti Beer Ševě, tak se nezalekl ani v derby. Reprezentace by na něm měla stavět.

Jan Bořil - 7 - Jeho nasazení do derby jsem očekával a Bořil potvrdil, že šlo o správnou volbu. Zápas zvládl velmi dobře a navíc se mu povedla přihrávka na druhý gól Simy.

Abdallah Sima - 9 - Hodně slávistů by naší podzimní kometě jistě za derby dalo maximální známku. Sima zápas sám rozhodl dvěma skvělými góly. Při prvním ukázal úžasný výskok, u druhého pak perfektní zpracování i zakončení. Ale i trenér Trpišovský po zápase zmínil, že v poli úplně top nebyl, i když i tam se dal jeho výkon hodnotit jako nadprůměrný.

Tomáš Holeš - 7 - Poctivý výkon. V obraně úplně eliminoval Dočkala, směrem dopředu pak dobře kombinoval a potvrdil, že umí velmi dobře vystřelit z větší vzdálenosti.

Petr Ševčík - 7 - Poctivým a komplexním výkon položil základní kámen k tomu, že Slavia Spartu přehrála v záloze. K tomu navíc přidal i gólovou asistenci dobře kopnutým rohovým kopem.

Ondřej Lingr - 8 - Já bych do základní sestavy na derby dal Stancia, zápas ale ukázal, že Lingr byl správnou volbou. Ondra odehrál svůj dost možná nejlepší zápas za Slavii, když se mu dařilo nejen ve hře ale i při zakončení. Na začátku zápasu krásně pálil z dálky těsně vedle, pak přesnou střelou z nelehké pozice zvýšil na 3:0. Mohl přidat ještě jednu branku, ale zblízka Nitu nepřekonal.

Peter Olayinka - 6 - Tentokrát patřil mezi méně viditelné hráče Slavie, ale i on podal nadstandard.

Jan Kuchta - 6 - Stejně jako Olayinka ani Kuchta nehrál špatně a mužstvu svou pracovitostí pomohl. Výrazněji ale tentokrát vidět nebyl.

Ibrahim Traoré - 6 - Přispěl k pohodovému závěru utkání. Jen žlutou kartu dostal na můj vkus celkem zbytečně.

Petar Musa, Lukáš Provod, Nicolae Stanciu a Stanislav Tecl nejsou hodnoceni, protože hráli příliš krátce.

10. - Neděle 06. 12. 2020 18:30

Fortuna liga, 2020/2021
0 - 3
0 - 2
AC Sparta Praha
AC Sparta Praha

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

32. Abdallah Sima
40. Abdallah Sima
53. Ondřej Lingr

Komentáře (69)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

    pehacko     před měsícem 08.12.2020 22:51 |  
    5 4

    Ty znamky jsou nejake nízké...

    • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

      JS (přítel SN)     před měsícem 08.12.2020 22:58 |  
      2 5

      a úzké

    • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

      travel (přítel SN)     před měsícem 09.12.2020 07:57 |  
      9 0

      Jsou nízké,protože současné spartě dát 3 góly je málo. I Č. Budějovice daly více gólů.:-) :-)

  2. Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

    Virgil1956     před měsícem 08.12.2020 23:03 |  
    15 1

    Já bych neřekl, že před penaltou chyboval Kúdela. Buď si Kolář křikl "mám" a Kúdela míč pouštěl (vypadalo to tak), nebo si nekřikl, ale i tak Kúdela bez problémů Krejčího odstavil čistě od míče. Jediná chyba byla výběh Koláře, špatně to odhadl. Kdyby zůstal v bráně nebo aspoň nešel až do souboje, Kúdela by bez problémů odehrál míč a o té situaci bychom se ani nezmiňovali. Nebyla to ani šance, jen běžný souboj, který s přehledem vyhrál náš stoper.

    • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

      kedul     před měsícem 09.12.2020 00:36 |  
      8 2

      Nechápu, v čem zaváhal Ondra Kúdela, když ten míč čistou hlavičkou před Krejčím a bez kontaktu s ním poslal daleko vedle brány. Naopak Ondra Kolář proti Krejčímu vyrazil pozdě a v případě Kúdelova pasívního přihlížení by se k míči před Krejčím pravděpodobně nedostal. Záleželo by jen na Krejčího (ne)obratnosti, zda by dokázal Koláře nějak přelstít, obstřelit horem či po stranách a trefit přitom bránu. Druhá věc je, jaká komunikace mezi kluky proběhla. To ale vědí jen oni sami. Ovšem ke cti Ondrovi Kolářovi slouží jeho upřímné přiznání vlastní chyby v pozápasovém rozhovoru pro O2TV a taky vyražení Julišovy střely. Není mu co vytýkat, zápas celkově i on zvládl skvěle.

      • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

        Divizni (přítel SN)     před měsícem 09.12.2020 06:40 |  
        4 1

        Alanor, má asi na mysli to zaváhání Kúdeli, ještě před tím zákrokem. Zřejmě to přimělo gólmana k tomu hloupému vyběhnutí. Hezký den všem.

        • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

          obiwan     před měsícem 09.12.2020 08:22 |  
          1 0

          Prosím, Kúdely...

          • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

            Divizni (přítel SN)     před měsícem 09.12.2020 10:39 |  
            1 0

            ....jasně, předsedy, ještě jsem asi pospával.

        • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

          Akuls     před měsícem 09.12.2020 11:05 |  
          0 5

          Přesně tak, Kúdela vůbec neměl nechat dopadnout balón na zem, ale rovnou ho ze vzduchu odhlavičkoval směrem ke Kolářovi, který by si ho v klidu před Krejčím st. stáhnul.
          Nicméně spolu s Alanorem doufám, že Kolář přestane svými výběhy až tak moc "pomáhat" mužstvu. Méně opravdu někdy bývá více.

          • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

            drdly     před měsícem 09.12.2020 18:53 |  
            0 0

            Asi vítr.

    • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

      kedul     před měsícem 09.12.2020 00:40 |  
      0 0

      Sorry, že jsem svou reakci špatně zavěsil. Nejsme ve sporu.

    • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

      SirCohen     před měsícem 09.12.2020 09:09 |  
      2 2

      V pozápasovém rozhovoru Koli říkal, že si křikl, ale pak to nějak pohnojil.

      • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

        Virgil1956     před měsícem 09.12.2020 09:16 |  
        5 0

        V tom případě Kúdela nechyboval, ale naopak stačil situaci ještě zachránit a mělo by mu to být přičteno k plusu a ne mu za to snížit známku :)

        • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

          dubas     před měsícem 09.12.2020 11:06 |  
          1 5

          Když je brankář venku a navíc si křikne, tak musí obránce toho útočníka udržet na zádech a dát tím brankaři prostor, ta penalta jde víc za Kúdelou jak za Kolářem.

      • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

        PetCC     před měsícem 09.12.2020 13:03 |  
        1 0

        Kolář vždycky podrží spoluhráče, stejně tak spoluhráči podrží jeho. Takže v rozhovoru vám nikdy neřej¨kne to, co si pak řeknou mezi sebou.
        A říct si to musí, jinak by se podobé chyby mohli opakovat.

  3. Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

    ervin     před měsícem 09.12.2020 08:41 |  
    7 1

    Dal jsem každému hráči o stupínek lepší známku a Simovi 10 , derby je mimořádný zápas tak kdy jindy? Taky u Holeše 7 se mi zdá málo dle mého soudu byl výborný.

  4. Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

    DF007     před měsícem 09.12.2020 09:07 |  
    7 1

    Přiznám se, že jsem dal vyšší známky. Zejména u Holeše a Masopusta si myslím, že hráli výborně. Ale je fakt, zda Sparta je naše měřítko. Jak už někdo psal i Budějovice jim daly 4 góly :-)

  5. Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

    Sokrates55 (přítel SN)     před měsícem 09.12.2020 09:11 |  
    12 7

    Dobré ráno přeji Vám všem při dobré kávě:-)).
    Děkuji příteli Alanorovi za jeho hodnocení a krocení euforie:-)).
    Věřte mi, že bych snad dal všem klukům nějakou prémii v podobě známky o 1 "štok vejš", ale hodnocení Alanora je přijatelné.
    Jen bych asi Kúdelovi, Holešovi, Ševčíkovi a Kuchtovi opravdu o 1 bod přidal...........:-)).
    Trochu se pozastavím u toho, že např. Krejčí ml. od 31 minuty do 47 minuty udělal 6 faulů, z toho nejméně 3 na žlutou, tu dostal až za faul na Ševčíka. Ve druhé půli do 60 minuty další 4 fauly a faul znovu za Ševčíka a to měla být druhá ŽK a tím pádem ČK jak vyšitá.
    Vindheim na tom byl podobně, faul na Holeše, po kterém má Holeš zlomený prst na noze, nebyl vůbec odpískán.
    Vůbec se ukázalo, jak byli rudoši úplně mimo a jejich frustrace byla až směšná. Ta arogance moci, kdy si prvních 6 kol mysleli, že na ně nikdo nemá a pak ten sešup, to hovoří o opravdovém stavu "rudébídy".
    Oni si opravdu asi mysleli, že se těch plakátů, kde má ten jejich "Julda"zvědnutou pěst, jako že jsou vládci Prahy, že z toho opravdu padnem na zadek.
    A to se ještě ukázalo, jak si zařídili výhru ve finále MOL Cupu. Za to by měl být Královec vyloučen z řad rozhodčích a rudoši by měli vrátit pohár. Ostuda jako prase a Kasík si ještě napíše něco ve smyslu "My nic, my jsme to nevěděli". Krula...... sportovní manager Sparty to zařizuje u Berbra a oni nic nevěděli. Rosický by se měl stydět, je to hnůj...... ale to víme už hodně let. Trochu cinklé jaro, Danielova kabelka, Krulovo suchý záchod ..... a co Franěk......... ? To se v deníku Sport píše, že to bylo od Kruly jako nepřímo. Kdepak, úkol zněl jasně. Sparta musí mít nějaký pohár, jinak nemají nic........ a to už prostě nešlo, tak se zařízne Liberec. A pak na letenské pláni zazněla Internacionála a začaly oslavy a pohár lítal nad hlavami....... jak dojemné.........., hnus.
    No nic.
    Dnes také ve Sportu nějaký expert Hák z pardubické mládeže porovnává nějaké parametry ze sprintů, akcelerace a vytrvalosti mezi hráči Slávie a Sparty dosažených v derby. Docela jsem se pobavil, jak míchá jablka s hruškami. Vrchol všemu nasadil při prorovnávání Zimy a Čelůstky. Zima přeci nemohl mít vyšší počet akcelerací než Čelůstka, protože zatímco naši kluci honili Čelůstku jak nadmutou kozu, tak Zimu nikdo z rudochů k vyšší rychlosti prostě nepřinutil. Když však vezmeme sprintovou vzdálenost, tak tam se jasně ukazuje, že Zima měl daleko vyšší počet náběhů k vápnu soupeře. A rudochy jsem přeběhali o více jak 6 km..... co tedy dodat.
    Budu zítra klukům držet palce a třeba to vyjde i v tom Německu.
    Po všech těch posledních událostech v našem fotbalu jsem moc rád, že naše rodina už přes sto let fandí Slávii a protože už mám další pokračovatele, tak tomu ještě pár desítek let bude.
    Včera jsem přejmenoval svou pracovnu na "Jeskyni", je to nápad mého jednoho přítele, který je slávistou ještě o 10 let víc než já. Takže Tě Recaku zdravím až pod Ještěd a přeji Ti moc a moc zdraví.
    A vlastně zdravím Vás všechny, co fandíte Slávii a jsem s úctou
    Sokrates55


    Komentář byl uživatelem upraven (09.12.2020 09:12) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

      Ondráš     před měsícem 09.12.2020 10:13 |  
      1 1

      Ano, taky chci věřit tomu, že jediná Slavia je v tom bahně křišťálově čistá:D

      • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

        Sokrates55 (přítel SN)     před měsícem 09.12.2020 12:09 |  
        5 2

        Nevím, jestli je Slavia jediná křišťálově čistá. Pevně však věřím, že jsme si žádné výhry nedomlouvali tak, jako to udělala prokazatelně přes Krulu Sparta v poháru.
        Sokrates55

        • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

          Ondráš     před měsícem 09.12.2020 13:06 |  
          3 0

          No, budeme v to svorně doufat, až ta celá špína vyplave na povrch:)

    • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

      bongor     před měsícem 12.12.2020 16:58 |  
      0 0

      Ahoj Soki,já Tě taky moc zdravím,napsal jsi to moc hezky.Jenom bych řek,ze nad těmi podvodníky se nemá cenu jakkoliv rozcilovat,ti nikdy jiní nebudou.Jejich PR je samostatná kapitola a jejich věčne vytahování jak by smet.
      A sotva jim nekdo odejde hned vstanou noví bojovníci,třeba ten Vitík.Kdo mě ale mimořádně sere je ten zmeteček
      mladší,já mu říkám jeliman,Tam se asi čeká ,az někomu ukončí karieru.Doufám,že to nebude někdo od nás.

  6. Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

    Lunaris     před měsícem 09.12.2020 10:10 |  
    9 2

    Když pominu pasáž mezi 15. a 30. minutou, tak jsme prakticky každou útočnou akci těch žebráků přerušili hned v zárodku. Za to bych pochválil celý tým. Jak je dneska módní užívat tyto termíny, tak v represinku jsme byli vynikající. Nedá se říct, že bychom je přejeli jako druhé domácí derby na jaře, které sice skončilo 0:0, ale z hlediska územní převahy a ofenzivních akcí jsme byli úplně jinde. Tady jsme je přejeli jinak, a to sice tím přepínáním celého týmu zpátky do obrany, když bylo potřeba, a rychlým odebíráním míče. Prvních 15 minut si rudoši dvakrát nahráli a okamžitě ztratili míč. Naše kombinace sice taky nevedly do vápna, ale rozhodně trvaly delší dobu, než jsme o míč přišli. V kvalitě a rychlosti kombinace jsme šli nahoru a sparta to takhle dobré rozhodně nemá. Trošku jsme je nechali hrát od té 15. minuty, měli pár centrů ale nic dramatického. Oni hovoří o tom, že kdyby dali penaltu, tak to byl jiný zápas. To je možné, ale měli by taky dodat, že ta penalta byla naprosto náhodná
    Kuchtovi bych dal minimálně 7. Psalo se, že je to takový Tecl no.2, ale ono to tak není. Kuchta je v útoku daleko víc cítit a je platný i bez míče. Standa Tecl už bohužel tolik ne. Už jen za to, jak Kuchta vyprudil Čelůstku, že ten mu ani neplácnul rukou na omluvu, si zaslouží o stupeň vyšší hodnocení.
    Už jsem tu zmiňoval Masopusta, který okřál na beku až neskutečně. Najednou z něj cítím sebevědomí a chuť do hry. Nevím, co se stalo, ale zahrál parádně.
    Kolář sice kiks, ale mělo by taky zaznít, že on vlastně založil akci vedoucí ke druhému gólu, kdy ukázkovým výkopem z ruky našel na polovině sparty Olayinku. Oproti tomu nákopu na křídlo na Ševčíka, který zmiňuje Alanor, to bylo neméně kvalitní. Neskutečná záležitost od gólmana.

    • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

      PetCC     před měsícem 09.12.2020 12:33 |  
      1 0

      U Masopusta byl problém, že byl v záloze často neustále bráněn hodně na tělo a on neměl takovou úspěšnost, aby ho to vnitřně naplňovalo. Ale na současném postu má daleko víc volnosti a to mu zřejmě psychicky svědčí.
      A mentální předpoklady na obranu měl vždycky.
      Řekl bych, že v týmu, který hraje zezadu, je lepší v záloze, ale my hrajeme hodně vepředu a tak se dobře hodí i na tu pozici v obraně.

    • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

      o-cab     před měsícem 09.12.2020 20:53 |  
      1 0

      souhlas s Kuchtou. on hlavne drzi mic neuveritelnym stylem, to nam od Skody ve forme chybelo. sere me temi nesmyslnymi fauly ale platny je pro tym neskutecne. pomalu si me ziskava. doufam, ze prijde i vic tech golu.

      u Masopusta jsem si v tomto zapase rikal, ze jsme na odchodu Coufala vydelali snad i fotbalove, jen tak dal.

      ja bych jeste hodnotil lepe Holese, ktery se na DM rozehral posledni zapasy k velkym vykonum.

      • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

        Nosorozec     před měsícem 09.12.2020 21:43 |  
        3 0

        Holeš by si rozhodně zasloužil o stupeň vyšší známku. Bořka Plivatele úplně vymazal ze hry.

        • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

          bongor     před měsícem 12.12.2020 17:14 |  
          0 0

          Vzdyt mu taky za to Vindheim jako plivníkův správný nohsled zlomil prst na noze a on nemohl nastoupit v Německu,hráli jsme tam vlastně bez DZ a bylo to hodně znát

  7. Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

    Lunaris     před měsícem 09.12.2020 10:24 |  
    1 1

    Ještě bych zmínil, že jsem tentokrát byl rád, že se Kolář a stopeři nepokoušeli za každou cenu rozehrávat na krátko a neostýchali se v situaci, kdy to vypadalo, že by sparta mohla presovat, míč prostě nakopnout dopředu. Minule jsem to tu kritizoval, ale zdá se, že se chlapci poučili a rozehrávali na krátko jen v situacích, kdy to mělo smysl a nehrozila tam nějaká těžká rozehrávka pod tlakem, která se Kolářovi v posledních týdnech úplně nedařila.
    Když o tom přemýšlím, tak sparta není zvyklá hrát presink, protože v naší lize většinou hraje víc na míči a 3 roky nebyla v pohárech, kde by měla srovnání s někým, kdo má větší držení míče. Když to porovnám s tím, jak nás presují slabší týmy, tak presink sparty vůči naší rozehrávce na takové úrovni nebyl. Asi to mohlo být i tím Dočkalem, který sice měl dle grafiky ve studiu hodně sprintů v rychlosti nad 20 km/h, ale nějakého vytrvalého presinku schopný není.

    • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

      PetCC     před měsícem 09.12.2020 11:42 |  
      3 4

      Presink Sparty byl účinný docela dost, proto jsme se nedostali do soustavnějšího tlaku a góly jsme dali první z rohu a druhej z represinku, když jsme my dokázali jednoduše získat výkop od presovaného brankáře a překvapit nepřipravenou obranu. Třetí byl vlastně taky z našeho represinku.
      Podle mě Sparta taktiku udělala na maximum svých možností, nepovolovala nám rozehrávku od branky, delší přihrávky na půlku hřiště se jim taky dařilo narušovat, takže my se k jejich brance dostávali hodně sporadicky.
      Ale rozhodla kvalita finálních přihrávek (Ševčík, Bořil) a výborná efektivita zakončovatele Simy.
      Tohle nebyl zápas, kdy neustále bušíme do zatažené obrany. Sparta se musela pokusit o aktivní přístup, je to derby.

      • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

        Lunaris     před měsícem 09.12.2020 12:11 |  
        0 1

        Já mám na mysli presink na naší první rozehrávku, tam prostě čas relativně byl. Spousta soupeřů tě přiková až k bráně a nutí Koláře do těžkých obehrávaček a nemilosrdně dostupuje. Podívej se na náš nedávný zápas na Baníku, sparta tohle nedělala. Co se týče napadání normálně v poli, tak to jsem na mysli neměl.

        • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

          PetCC     před měsícem 09.12.2020 12:40 |  
          3 0

          Tak Baník byl extrém, v evropském poháru by měl za chvilku několik žlutých a byl by od něj pokoj.
          Sparta hlavně chtěla nedovolit nám projít po krajích a nutit nás k dlouhým přihrávkám na střed hřiště, kde to taky dobře zvládali pokrývat. To bych viděl jako jejich plán, který vcelku nějakou část zápasu fungoval.
          Ale i tak jsem věřil, že postupem času, změnou naší taktiky o přestávce a nějakým vhodným střídáním, je udoláme. A to aniž bych do toho počítal Simu.

          • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

            Lunaris     před měsícem 09.12.2020 13:46 |  
            1 1

            Všimni si, že zejména od naší prohry s Midtjyllandem na nás prakticky všichni soupeři z ligy zkouší hodně agresivní dostupování první rozehrávky a není na nic čas. Dostáváme se pak pod tlak - Kolář z principu nechce odkopnout balon na půlku do souboje, dá teda krátkou přihrávku stoperovi, který je ale hned pod tlakem, vrací Kolářovi, kterého druhý hráč soupeře taky dostává pod tlak a Kolář je tedy nakonec stejně donucen k nákopu, který původně nechtěl udělat, ale má při tom těžší pozici, protože už na to nemá tolik času. Proti spartě se tohle nedělo, což jsem kvitoval, jednak sparta nepresovala Koláře a stopery až tolik, a Kolář a stopeři nehráli tak riskantně jako jindy. Nejspíš to byl jen plán na derby, že se nebude zbytečně riskovat při první rozehrávce, ale já bych byl klidnější, kdyby jsme trošku víc na jistotu hráli i v dalších zápasech, když vidíme, že soupeř napadá první rozehrávku v několika hráčích. Vypozoroval jsem, že i když Kolář míč nakopne na půlku, tak ho stejně ve většině případů získáme, i kdyby jen tím, že soupeře hned donutíme zahrát míč do zámezí.

            btw. jestli by Baník dostal v evropském poháru několik žlutých, si nejsem jistý, zejména v Evropské lize jsou často nasazováni rozhodčí, kteří na to vůbec nemají - teď třeba nedávno ta ženská v zápase Liberce. Nebo dvojzápas sparta x Celtic, ve kterém taky mělo padnout víc žk, než padlo. Evropu píská i Královec, který v lize stabilně patří k tomu horšímu, co tu je.

            • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

              bongor     před měsícem 12.12.2020 17:20 |  
              0 0

              Krávovec píská výborně,zeptej se sraltanů,vypískal jim pohár.Kdo jiný by to dokázal

    • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

      Crispo     před měsícem 09.12.2020 15:43 |  
      1 0

      sparta presovala dost, a celkem se jí to dařilo bych řekl. Nákop musel přijít často, ale také mi přišlo, že na nákopy jsme připraveni, protože byly adresné, vcelku přesné, a díky tomu jsme vyřadili jejich zálohu, kdy naši hráči věděli, kde mají při nákopech stát, počítali s tou možností, a suprově se doplňovali.
      Byl jsem mile překvapen, ne tím, že jsme nakopávali, ale tím, že na to ten tým byl skvěle připraven. sparta byla zaskočena, protože oproti např. Brnu tohle bránila s většími obtížemi. Asi si řekli, že prostě budou presovat, a ty nákopy sbírat, leč nestalo se.

    • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

      Papol     před měsícem 09.12.2020 17:36 |  
      5 0

      Holeš Dočkala úplně vymazal....

      • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

        bongor     před měsícem 12.12.2020 17:22 |  
        0 0

        Ten se vymazal sám a to už dávno,Přestupem k bídě.

  8. Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

    petrrrrr     před měsícem 09.12.2020 10:57 |  
    13 4

    Olayinka opět potvrdil, že proti slabým soupeřům nikdy nezahraje tak dobře jako proti TOP mužstvům.

    • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

      bongor     před měsícem 12.12.2020 17:26 |  
      0 0

      On si říká,přece se nebudu proti takovým nulám honit.A já se mu nedivím.

  9. přepadla mne nějaká melancholie

    ColinSKS     před měsícem 09.12.2020 11:22 |  
    4 3

    a tak jsem se rozhodl napsat, že jsem po určitém období určité nejistoty nabyl dojmu, že cesta k tomu, stát se solidním a konkurenceschopným klubem evropy pokračuje. to je vše. prachy jsou prachy (čínský euro je stejný euro jako křetínskýho euro), ale nejsou všechno. strašně mi chybí možnost jít na stadec, dát si pivečko, vyjet někam atd atd. co vám chybí pozná člověk až to opravdu nemá. (tedy kromě sexu, to vím od doby kdy jsem se oženil). Vamos por el primer lugar del grupo!
    všem přeji krásný týden a těším se na další mače. SKS4ever

    • Re: přepadla mne nějaká melancholie

      pinochet     před měsícem 09.12.2020 14:13 |  
      1 0

      Kdo, když ne my, kdy, když ne teď? Je to tak, jsme úplně jinde než zbytek ligi, a to je dobře.

  10. Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

    PetCC     před měsícem 09.12.2020 11:27 |  
    2 12

    Tak samozřejmě, tohle nebyla vůbec Kolářova chyba.
    Chybu udělal Kúdela (mimochodem prakticky stejnou jako loni se Sevillou), kdy nechal propadnout vysoký míč, aniž by si zkontroloval, jestli za ním někdo nenabíhá.
    A kdyby po něm Kúdela napodruhé nešel, tak by Kolář dokončil svůj výskok a míč jednoduše vyrazil. Krejčí by si nevšímal Kúdely, ale Koláře, takže by to maximálně dopadlo faulem na Koláře, protože ten by hrál míč a byl by přitom atakován soupeřem.

    • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

      Sokrates55 (přítel SN)     před měsícem 09.12.2020 12:13 |  
      7 2

      Myslím si, že nemáte pravdu příteli.
      Kolář si na Kúdelu zavolal, že má a pak svůj pohyb k míči pozastavil, Kúdela tedy rychle zpětně zareagoval a odhlavičkoval míč, ale do toho už byl Kolář ve vzduchu a povalil Krejčího.
      Ale asi daleko důležitější bylo, že Kolář pentli chytil a tím bych to asi ukončil.
      Přeji hezký den
      Sokrates55

      • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

        PetCC     před měsícem 09.12.2020 13:00 |  
        3 9

        Tak právě teď jsi přesně popsal tu Kúdelovu chybu.
        Jestliže mu Kolář zavolal, tak proč do toho míče napodruhé šel?
        Kolář zastavil teprve až ve chvíli, kdy se do to Kúdela napodruhé zapojil.
        .
        Tohle nebyl složitý míč, Kúdela měl před sebou celé volné hřiště, kam se vracel osamocený Zima.
        Nebyl absolutné žádný důvod míč nechat projít, stačila lehká hlavička.
        .
        Nebýt toho znovu zapojení Kúdely, tak by Kolář ten míč měl. Ale právě protože zastavil svůj pohyb ve chvíli, když už se odrážel, aby neskočil přímo do Kúdely, tak dopadnul na Krejčího, kterého navíc Kúdela pod Koláře přistrčil.
        .
        Celý jsem si to soustavně procházel na záznamu, abych náhodou něco v té souslednosti nepřehlédnul, ale touhle situací jsem si naprosto jistej.
        Viděl jsem to tak v reálu, vidím to i po analýze záznamu.

        • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

          Lunaris     před měsícem 09.12.2020 14:00 |  
          2 2

          Kdyby to Kudela neodhlavičkoval, Kolář by tam nejspíš nebyl. Ten míč šel hodně vysoko, dlouho padal, pak se zpomalil ještě po odskoku od trávníku. Do vápna se ten míč dostával hodně pomalu a nešel ani naproti Kolářovi, šlo to k rohovému praporku. Krejčí byl před míčem, resp. pod ním. Kdyby to Kolář chtěl vyboxovat, tak velmi pravděpodobně sestřelí i Krejčího, možná před vápnem, možná v něm. Kdo ví, jak by to dopadlo. Kdyby to Kudela nechal, jde Kolář do nejistého souboje s Krejčím, který by byl minimálně o zranění.
          Každopádně ta úplně prvotní chyba musela pramenit od Koláře v tom, že pokud opravdu na Kudelu volal, že má, tak to minimálně špatně vyhodnotil, protože Kudela to měl na hlavě a mohl lehce přiťuknout Zimovi. V takové situaci je chyba ze strany Koláře už jen to, že volá na stopera, který je ve snadné situaci. Alanor to napsal dobře, prostě méně je někdy více. Pokud na něj teda Kolář opravdu křikl, ale asi jo, protože jinak nedává smysl to, že by Kudela nechal míč takhle propadnout, a zároveň nedává smysl to, že by Kolář vybíhal.


          Komentář byl uživatelem upraven (09.12.2020 14:34) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

      Crispo     před měsícem 09.12.2020 15:28 |  
      1 0

      Kdyby si Kolář křikl, tak by tam byl taky pozdě, takže Kúdela musel jít do hlavy.
      Přišlo mi ale, že Kúdela míč špatně odhadl, než že by ho záměrně pouštěl, a potom to hlavičkou hasil. Pokud si Kolář křikl, tak to bylo taky špatně, protože byl od míče dál než Krejčí. Čili tak jako tak prostě špatný odhad, ať už Kúdely nebo Koláře. Jinak také jsem si vzpomněl na Sevillu, dost podobná věc, ale Kúdela v derby předvedl tolik skvělých věcí, že mu odpouštím :)

    • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

      o-cab     před měsícem 09.12.2020 20:56 |  
      0 1

      to je absolutni nesmysl. Kolar byl v plnem vyskoku dva metry daleko doslova jeste nez Kudela hlavickoval. tohle jde ciste za brankarem.

  11. Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

    Dru Zeree     před měsícem 09.12.2020 14:17 |  
    6 0

    Podle mě jsme byli mnohem lepší než při loňském vítězství 0:3. Tehdy to byla penalta, Sáčkova prdelačka a pak Maso z brejku. Ale oni tam měli i nebezpečné střely a třeba i únik Plavšiče tuším. Letos kromě té haluz penalty neměla RB vůbec nic, celý zápas jsme v pohodě kontrolovali a dali krásné chtěné branky :)

    • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

      zeleznik2     před měsícem 09.12.2020 14:47 |  
      0 0

      Šance Hancka v prvním poločase a na konci Čelůstka, ale ten to dal vedle.

      • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

        bongor     před měsícem 12.12.2020 17:38 |  
        0 0

        Ale hlavně,jak píše spart,Karabec si v pohodě pohrál se třemi slávisty a krásně založil útok.Kam se hrabeme na mistry vesmíru,na ty ještě dlouho nebudeme mít.Určitě tak dlouho,dokud bude existovat i spart.

  12. Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

    vlk30 (přítel SN)     před měsícem 09.12.2020 14:33 |  
    7 1

    Tentokráte dost nesmyslné znamkování myslím tedy že nízké.Jasně chátra není ted žádný top tým,nicméně je to derby a jestě k tomu na toaletné a k tomu se prostě musí přihlížet at se to komu líbí nebo ne.Klukům jsem dal 8-9 a vycházející černá perla ze Senegalu dostala 10 ! a to ze dvou příčin za prvé trochu kvůli věku,ale hlavně za to jak proměnil šance a jakým stylem, to se prostě nevidí.Koli dostal 8 tam jsem trochu váhal,ale i když pecku zavinil tak pak ji lapil plus chytil šanci toho slováka a jeho některá rozehrávka byla dech beroucí.Zbytek mužstva pro celkový tymový výkon bylo by nespravedlivé někomu dát 7 tak že asi tak.

    • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

      bongor     před měsícem 12.12.2020 17:39 |  
      2 0

      Sima se dostal do sestavy kola EL.






















  13. Re: hodnocení

    zeleznik2     před měsícem 09.12.2020 14:45 |  
    1 0

    Podobně jako s Beershevou, výkon i výsledek stejný, hvězdou opět Sima, jen si říkám, jak už by měl zahrát, aby dostal známku 10. Za mě jí má. Opět výborný kolektivní výkon, i u mě nejnižší byla šestka, váhal jsem s hodnocením Koláře, 6 nebo 7? bohužel znovu darovaná šance soupeři, tentokráte penaltou, to, že jí Juliš neproměnil, je věc jiná, nemuselo k tomu vůbec dojít, pak ale super zákrok proti Hanckovi a pak už jen Sparta vystřelila mimo bránu, asi bych dal 6+. Ostatní souhlas.

  14. Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

    Fačín     před měsícem 09.12.2020 15:39 |  
    2 7

    Omlouvám se za kopii, ale ten článek, pod který jsem to postnul, někam zmizel. A nechci, abyste o výplod mé jasné mysli přišli...

    Mám ze Simy velkou radost, ale zase bych trochu brzdil euforii. Zatím se mu povedlo jen "pár" zápasů, podobných "komet" pamatuju desítky. Na takového Haalanda nebo Mbappého zatím samozřejmě nemá. Nikdo neví, co s ním udělá mediální masáž, soupeři se na něj taky lépe připraví a "každý" zápas se mu prostě taky nepovede, přijdou i slabší zápasy a pak bude otázka, jak se popasuje s kritikou a podobně. Navíc samozřejmě hrozí, že ho bude Trpišovský předělávat na něco, co mu není úplně vlastní - ostatně už s tím začal, z hroťáka udělal křídlo, ale to zatím Abdallah zvládá solidně.

    • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

      Jachym     před měsícem 09.12.2020 15:44 |  
      6 0

      Já tedy v našich podmínkách takovou kometu asi nepamatuji... A zadruhé, pokud předělávání hráčů Trpišem má končit takto, tak ať předělá Přemu Kováře třeba na křídelního útočníka:-))


      Komentář byl uživatelem upraven (09.12.2020 15:45) . Zobrazit původní komentář

      • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

        Fačín     před měsícem 09.12.2020 16:02 |  
        3 3

        Tak namátkou třeba Necid, Suchý, Švec, v zahraničí třeba Freddy Adu, Royston Drenthe, no těch jmen bysme fakt našli desítky... Ale jak říkám, jsem ze Simy nadšený, tušil jsem, že bude dobrej, jen potřeboval šanci a čas, hlavně žádný hostování a předělávání, jen mu nechat radost ze hry... Jen si říkám, aby toho na něj najednou nebylo trochu moc, tolik chvály a podobně.

        Jinak třeba Masopustovi to předělání vyloženě sedlo, Holešovi to chvíli trvalo, ale teď už je uprostřed hřiště taky výborný. Ale dělat ze Simy defenzivního psa, to by mohlo být dost kontraproduktivní..

        • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

          Jachym     před měsícem 09.12.2020 16:28 |  
          3 0

          No, možná trošičku ten Necid. Ale i jemu to chvíli trvalo, než se rozjel, a proto jsme ho poslali na rozehrání do Jablonce... Nemám pocit, že by Trpiš dělal ze Simy primárně defenzivního psa. V každém zápase se bez problémů dostává do šancí, nebo u nich asistuje.

          • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

            Fačín     před měsícem 09.12.2020 16:33 |  
            0 4

            Zatím nedělá a snad ani nezačne, to už by bylo moc, ne? Jen aby mu nezačal vykládat, že je důležitější bránit než dávat góly, to by mu v tom udělal maglajz...

            • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

              Nosorozec     před měsícem 09.12.2020 21:53 |  
              0 0

              Přímo mu to určitě říkat nebude. Musel by to říct Ibrovi, aby to Simovi přetlumočil ;)

            • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

              wimpy     před měsícem 09.12.2020 21:56 |  
              0 0

              Stačí dát tři góly, pokud nedostaneš čtyři.
              Václav Kotal

    • Re: Nová smlouva pro Simu

      Slávista 51     před měsícem 09.12.2020 20:34 |  
      0 0

      Ruik.football

      • Re: Nová smlouva pro Simu

        kjandourek (admin)     před měsícem 09.12.2020 22:12 |  
        5 0

        Tak asi takhle: https://www.ruik.cz/nova-smlouva-pro-abdallaha-simu-pred-pulrokem-bral-25-000-kc-nyni-si-vyrazne-polepsi/

        Každopádně fakt, že u nás má smlouvu na 3,5 roku... sice tedy na relativně nízkou mzdu, ale pořád profesionální smlouvu na dobu určitou, celkem koriguje ty výroky facebookového účtu Pepi Bican o tom, že Sima má juniorskou smlouvu a stačí, aby mu kdokoliv nabídl smlouvu profesionální a přijdeme o něj......... výroky, které tady a na Twitteru JS tak ochotně šířil dál a vydával za jedinou neměnnou pravdu... :-)

        • Re: Nová smlouva pro Simu

          Slávista 51     před měsícem 09.12.2020 22:41 |  
          1 0

          U takových to hráčů bývá smlouva průběžně vylepšována do doby, než se přijde nabídka, která se neodmítá - Král, Souček.

        • Re: Nová smlouva pro Simu

          JS (přítel SN)     před měsícem 10.12.2020 10:26 |  
          0 4

          Já jsem za neměnnou pravdu nic nevydával. Říkal jsem, že Sima má prý juniorskou smlouvu (a uvedl jsem zdroj :D ) a jestli někdo může potvrdit zda má profesionální kontrakt a na jak dlouho je vůbec podepsaný (což nikdo neudělal).

          • Re: Nová smlouva pro Simu

            kjandourek (admin)     před měsícem 10.12.2020 13:31 |  
            3 0

            No dobře, dobře - možná jsem to špatně bral jako další rýpnutí do našeho vedení...

  15. Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

    žbl68     před měsícem 09.12.2020 21:35 |  
    0 0

    Zíma - 9 ....

  16. Kuchta a Kúdela

    Crispo     před měsícem 10.12.2020 13:56 |  
    2 0

    Chci se připojit k těm, kteří obdivují výkony Kúdely a Kuchty. Hráčů, kteří jsou spíše v pozadí našich současných úspěchů, protože se téměř vše stočí k Simovi, k předělání Masa a Oscara na beky, Holeše na střeďáka, a k výkonům Zimy. To vše je skvělý a zapadá to do té slávistické pohádky (s Burtonovským motivem, když chybí diváci), ale potom zapadne to, jak pozoruhodně hrají Kúdela s Kuchtou.
    Kuchta to je mix pohyblivosti, rychlosti, síly v osobních soubojích, drzosti a dobrého výběru místa. Baví mě ho sledovat, protože i v zápase kde nemá čísla je nesmírně platný, a to jiným způsobem než Teclík, když měl ještě formu. Narozdíl např. od Tecla si nikdy nejste jistí, kde se Kuchta vyloupne a posune míč do brány nebo spoluhráči, kam odtáhne obránce, aby vytvořil prostor pro zálohu, atd. Samozřejmě musí mít ten hráč formu, ale pro Kuchtu hraje i to, že má tu správnou typologii do našeho herního systému, a skvělý, trochu Lafatovský výběr místa, narozdíl od Tecla nebo Musy.
    Kúdela, to je jiná pohádka. Tenhle frajer, kterej běhá jako dvacetiletej, se zkušenostmi čtyřicátníka, je pro mě za daných okolností nejdůlěžitějším hráčem v sestavě. Mám z něj obrovskou radost, jako jsem měl z Bílka, který byl více či méně symbolem vzestupu Slavie. Navíc by Kudy mohl Bílka napodobit, a zůstat ve Slavii, až třeba za pět let skončí kariéru fotbalisty. S takovým morálním kreditem a zkušenostmi by toho mladým mohl hodně předat, mrzí mě proto, že si málo novinářů a fanoušků uvědomuje, jak Kúdela hraje vzhledem k jeho věku, a jak je dlouhou dobu důležitým členem sestavy. Je to ale logické, protože v souvislosti se slávistickými hráči je toho tolik co psát, a navíc Sima vše přebíjí :) Uvidíme co bude večer proti Bayeru. SKS forever.

    • Re: Kuchta a Kúdela

      Dennis     před měsícem 10.12.2020 15:33 |  
      7 0

      K tomu Kúdelovi jen dodám, že mi přišlo hodně nefér, když minulou sezonu bral cenu pro nejlepšího obránce ligy Brabec z druhé Plzně. My jsme přitom měli rekordní sezonu co do počtu obdržených gólů a Ondra Kúdela u toho byl po celý rok, na podzim s Hovorkou a Frydrychem, na jaře se Zimou. Tu cenu si málokdo zasloužil tak jako Ondra loni a stejně ji nedostal. Pro mě nepochopitelné selhání hlasujících novinářů.

SN na Facebooku

Oficiální Facebook žen